- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Az ujpesti cegnel lehet venni az 1 mikronos szurot meterre - ha jol remlik 3-4E Ft per m2 - abbol elehetne olyan szurot csinalni ami jo. Akar egy haztartasi vizszuro muanyag belsejebe is be lehetne rakni feltekerve a homok szuro utan bekotni ahogy en csinalom - azaz a homok szuro altal szurt vizet utan szurni szerintem idealis.
-
F-ECT$
titán
-
balojazz
senior tag
A probléma alapvetően nem biztos, hogy ez, csak keresem a hibát. Újrakezdem akkor. Tanácsra lenne szükségem. Nem tudom tisztán tartani a medencét, mert nincs semmiféle ultimate process, egy alapvető, egyértelmű lépésekből álló folyamatleírás, amelyhez ha tartom magam, tiszta marad a medence. Minden nyáron eljön a pont, amikor elkezd algásodni. (Ivóvízzel töltöm.) Soha, egyszer sem, semmikor sem sikerült visszafirdítani, most is halványzöld, leülepedve sötétzöld réteg, felkavarva zöld felhős, és nem tisztul. Ilyen korán még sosem kezdődött. Ugyanakkor eljön a pont, amikor már nem éri meg b@szakodni vele: a sok idő, fáradság, éjszakai folyamatos keringetési áram és legfőképp a sok vegyszer, hiszen 9 m3 víz alig több, mint 5000 forint. De bosszant, hogy nem tudjuk megoldani. Most is az lesz a program, hogy pár napig próbáljuk megoldani, majd föladjuk, és újratöltjük. Nem tudom, mások hogyan csinálják: eszközök, eljárások stb. Az alapok legalja megvan: Ph beállítása, tablettás napi mérések, klórsokk, medenceporszívós utántöltés slagról, tablettás úszó adagoló... De valami nem stimmel. Most épp a szivattyúra gyanakszom, mert azon sosem változtattam, hátha ez a baj.
-
ggeleven
őstag
Nem keveri fel a koszt az aljáról és így utána nincs neki mit takarítania? Mondjuk ha megy mellette a homokszűrő, akkor az megeszi a felkevert dolgokat. Na igen, 30-40hez képest az 50e már nincs olyan messze. Így viszont ez lenne az egész medencetörténetem legdrágább eszköze.
Aprón nem sok robotot látni sajnos. -
Dorian
félisten
-
FőDudu
veterán
Nekem ugye 2 szuro van elotte. A skimmer es a szivattyu elo szuroje.
Igy nalam tenyleg csak a muslica (vagy kisebb) meretu szennyezodesek mennek a 'homok' szurobe.A tobbi mechanikusan ki van szurve.
Lehet ez a titotk. Meg a szuron atkuldott vegyszer. Ott ttuti nagyobb a koncentracio, mint a medenceben. A multitab az eloszuroben kenyszeritve oldodik - atlag 5-7 naponta kell egy 200 grammos.
Ha set kellene szednem bajban lennek - nincs elzaro csap a medencenel - lehetne balettozni a gumi dugoval meg a cso vizszint fole emelesevel. Inkabb kihagyom.
-
Vesa
Topikgazda
-
Ramoskaa
senior tag
-
Vismajor01
addikt
-
Janusz001
őstag
-
YAS-dude
őstag
-
FőDudu
veterán
-
Nerazim
őstag
-
Nerazim
őstag
-
YAS-dude
őstag
A szűrőgolyókat nem tudod visszamosni, mint a homokot. Én kb. havonta kimosom őket (mosózsákban, mosógépben). Jelentősen elkoszolódnak és azt ugyan nem venni észre, ahogy csökken a nyomás a befúvónál, de amikor kitisztítom a szűrőt, utána feltűnik, mennyivel erősebben tolja a vizet. A homoktartályban, meg a hatjáratú szelepben a finomszűrők (amik a homokot hivatottak visszatartani) is eléggé meg tudnak telni dzsuvával, azokra is ráfér olykor a karbantartás.
-
hcol7
senior tag
-
j.bravo
addikt
-
Vismajor01
addikt
-
LanyUs
őstag
Én 2 cm-es xps ( kék ) táblákat tettem le. Textil szalaggal összeragasztottam és terítettem rá egy Lidl-ben kapható medence alátétet. Jól melegszik, tartja a hőt. A 300 cm-es kör alakú medence 60 cm-es vízzel a gyerekeknek elég + a lábak sem süllyedtek be. Sóbontó 2 óra helyett 4 órát jár.
-
Anaconda
tag
-
kory24
őstag
-
LanyUs
őstag
A fogantyú a kulcsa az egésznek. Billentsd át ilyenkor kézzel. Nálam nagyon ritkán akad meg a kör alakú medencében. Akkor fordul elő, amikor kis szögben, ferdén érkezik a széléhez és nincs akkora ütközés, hogy átforduljon a fogantyú = kapcsoló, hanem megáll középen.
A legjobb, amikor nem ütközik csak odaér a széléhez és felborul, de az nagyon ritka.
Estére letakarom a medencét. Nem hűl annyira és nem megye bele a por sem + én reggelre programoztam a sóbontót, így a klór sem párolog ki olyan gyorsan. -
Janusz001
őstag
-
föccer
nagyúr
-
DNReNTi
őstag
-
FőDudu
veterán
Erosebb sav,igy szerintem kevesebb kell bele. A pH minusz ha jol remlik olyan 5kg korul 20-25 Euro. A Sosav amit en 32% koncentracioval vettem az masfel euro korul van literje. Azaz vettem 12 litert ~18 Euroert. Szerintem olcsobb lesz a pH minusznal.
Meg egyeb elonyei is vannak - de en nem ertek a kemiahoz (puffer oldat meg hasonlo kifejezesek).
Folyadek, tehat lehetne adagolo szivattyuval adagolni, poharral merni, stb.
A pH minusz a granulatum mivolta miatt nalunk kb-ra volt adagolva. Par muanyag poharnyi granulatum kellett hetente a vizbe - nem tudom pontosan mennyi, mert a nejem intezte.Meg maradt 10 liter sosav, az szerintem az idei szezont lefedi majd.
-
bigrob
őstag
-
kory24
őstag
-
FőDudu
veterán
-
YAS-dude
őstag
-
FőDudu
veterán
-
hcol7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Miért drága a Mac és mikor éri meg igazán?
- Mazda topik
- [Saját fejlesztés] Ultimate Privacy & Forensic Shield – Nyílt forráskódú Windows páncél és nyomeltüntető
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
- Két év múlva jöhetnek az első DDR6-os memóriamodulok
- Battlefield 6
- Gyúrósok ide!
- Évekre előre elszipkázzák az adattárolókat az AI adatközpontok
- További aktív témák...
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aprón nem sok robotot látni sajnos.

Vesa