- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunfiu12
tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Nekem ez a klór adagoló a második legjobb medencés vételem a normális szkimmer után. Nem tudom, hogy a gyári bestway megoldás alatt mire gondolsz, de ennél zseniális, hogy csak beleraksz 4-5 tablettát beállítod és kész. Max néha picit állítani kell rajta de egész jól szabályozható. Amire figyelni kell, hogy le kell rögzíteni és valami eszköz sem árt a kinyitásához mert nagyon rá tud szorulni a fedele. Elvileg kéne, hogy legyen ehhez való speckó kulcs de én ilyet nem találtam, egy kellően nagy csőfogóval szoktam kinyitni. A másik, hogy borzalmas gázok jönnek ki belölle amikor kinyitod szóval nem árt távolabb menni amég kiszellőzik.
-
Hunfiu12
tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Általában ezek a klór tabletták tartalmaznak algaölőt is, nézd meg mi van ráírva. Ha csak sima klór, akkor én biztos lecserélném vagy B opció, hogy veszel algaölőt meg pelyhesítő szert és adagolod azokat is.
-
Hunfiu12
tag
Én is ezen gondolkodok. Üveg töltetet nem is találok ebben a méret tartományban, gondolom ha meg kisebb szemcseméretet rakok annak megvan az esélye, hogy kijut a medencébe. Idén már töltetet, de hosszú távon szűrőt se nagyon szeretnék cserélni. Most azon gondolkodom, hogy veszek valami csodazsák szerű anyagot és ráaplikálom a szkimmer kosarára. Valaki tudja, hogy hol lehet ilyesmit venni?
-
Hunfiu12
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ezt a homokra vagy az üvegre értetted? Mert a tablettába elvileg van pelyhesítő meg biztos ami biztos öntöttem is bele külön de nem láttam változást.
hcol7: 0.7 - 1.2-es a homok.
-
Hunfiu12
tag
Aki homokról üveg töltetre váltott, mik a tapasztalatok? Leginkább az érdekelne, hogy a döglött algát mennyire szedi ki, mert sajnos a homok nem nagyon.
-
Hunfiu12
tag
Áhhá! Ez csak egy fej, ezért nincs hozzá. Nekem Intex készletem van, ahhoz adtak ilyen adaptert, csövet meg mindent. Innen igazából három lehetőséged van.
A) Veszel egy adaptert amit linkeltem.
B) A porszívót mindjárt a szivattyúra kötöd, de szerintem ez nagyon macera.
C) Fogsz egy 25-ös pvc (lefolyó) csövet és azt dugod be a gumiba és akkor annak mindkét végére szerintem rá tudod bilincselni a csöveket. -
Hunfiu12
tag
A befúvó idom alatt úgy általánosan értettem ezeket az idomokat itt most értelemszerűen a szívó ágról beszélünk.
Szóval a csövet amit rádugtál arra a gumi átvezetőre lehúzod és belüröl ezt a jobb oldali idomot beledugod, majd az immár idomot tartalmazó gumira vissza rakod a csövet és egy bilincsel rászorítod, mert ez így kész árvízveszély.
Ha ezzel megvagy akkor az idomnak azt a rácsos részét le tudod tekerni és elviekben a porszívóhoz kellet, hogy adjanak egy ilyet, na ezt oda rá tudod tekerni majd erre mehet a porszívó cső. -
Hunfiu12
tag
Lehet én nem értelmezem jól a képet, de ha jól látom hiányzik a befúvo idom és a szivattyú csöve csak erre a gumi átvezetőre van felcsatlakoztatva?? Egyrészt izgalmas, hogy így is fennmarad a cső, másrészt a porszívó csatlakoztatásához szükség volna rá, mert erre tudod rácsavarni az elvileg porszívóhoz kapott idomot. Másik megoldás lehet ha egy 32-es pvc csövet méretre vágsz és akkor azt átdugod a gumi bevezetőn és arra rögzíted a csöveket.
-
Hunfiu12
tag
Lassan egy hete 25 fokos a víz és nem akar melegedni hiába süt a nap, este lehűl. Szóval akinek van tapasztalata hőszivattyúval mit érdemes venni egy 14m3-es medencéhez kb 30-35 fokra szeretnénk fűteni lehetőleg a szezont is kitolnánk szeptember végéig. Max 300 amit szeretnék rákölteni, én ezt néztem ki.
-
Hunfiu12
tag
Nem. Pont azok a hszek vesztek el amikor írtam, hogy néztem ilyen adagolót, először én is bypasst akartam venni hozzá de aztán rájöttem, hogy van rajta szabályzó. Simán átmegy rajta a víz és csak egy kis lyukon szív a tartályba lévő klór szörpből. Yt-n ha rákeresel, hogy inline chlorinator akkor vannak videók amin látszik.
Elvileg van kimondottan ilyen vízvonal tisztító szer.
-
Hunfiu12
tag
Valóban van egy kékes árnyalata ezeknek a tablettáknak, viszont most töltöttem újra a klór adagolót (egy hét alatt eltünt belölle 1,5 tabletta szóval kicsit még vissza kell vennem rajta, sok is a klór a medencébe) és nálam a tabletta belseje is kékes.
Egyébként aki ilyen klóradagoló beszerzésést tervezi, egyrészt szerezzen egy elég nagy csőfogót mert a teteje úgy rászorul mint az állat, le is kell valamihez rögzíteni, másrészt pedig vigyázzon a kinyitásával mert vegyifegyver minőségü gázok jönnek ki belőle.

-
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Első körben én is egy skimmer beszerzését tudnám javasolni (lehetőleg bevágósat, sokkal effektívebb meg a beakasztós kugliból ha nem megy a szivattyú minden kimegy), az nagy részét összeszedi a dolgoknak nálam minimális mocsok gyülik csak a medence alján, kb heti 1x 1 óra porszívózás elég is, pedig van fenyő és az éjszakai világítás miatt bogarak is dögivel. A klórtablettából érdemes olyat szerezni ammi lassan bomló és szkimmerbe/előszűrőbe/adagolóba (csőre köthető, nem az úszós!) rakn. Nekem tökéletesen bevált az Intex legegyszerűbb szivattyúra köthető porszívója, de kör alakú medencéhez lehet én is vennék egy Poolrunnert.
-
Hunfiu12
tag
Na még égy falkon sósav és kezd beállni a ph. A víz egyébként kristály tiszta, a bevágós skimmer egy must have. Ég és föld ez meg a lebegő szemetes, arról nem is beszélve, hogy a porszívó adaptere is sokkal kényelmesebb.
Én szerkezetileg elkészültem a "gépházikóval" még le kell festeni, polcokat rakni bele na meg a villanyszerelés.
Eredetileg én is csak egy felnyitható dobozt akartam, de aztán belegondoltam, hogy porszívó, lepkeháló, porszívó cső, vegyszerek stb. Meg talán kényelmesebb szerelni a gépészetet is így.
-
Hunfiu12
tag
Ezt Vape Open Air-t itt M.o.-n nem találom, de most egyszer kipróbálom majd a fákylát a teraszon működni szokott. Nekem csak 15%-os sósavam van.
-
Hunfiu12
tag
válasz
ggeleven
üzenetére
No igen, csak ha más nincs fejre mennek, lehet kéne egy búvár pipa.
Én is az elektromos csapda/fáklyás megoldás közül keresem melyik a kisebb rossz egy medence mellett. De mivel riasztós fáklya van itthon, az a kézenfekvőbb meg talán még hangulatos is.Ez a tabletta adagoló jó cuccnak tűnik, bypass se kell mert van rajta szabályzó és nem is drága. Van valakinek ilyennel tapasztalata?
-
Hunfiu12
tag
Valaki tud valami megoldást szúnyogok ellen? Gondoltuk, ha már van lámpa a medencébe akkor nosza esti fürdő, hát szét csipkedtek minket. A legjobb valami vízbe keverhető szer lenne ami elzavarja őket, de ilyesmit nem találok.
-
Hunfiu12
tag
Én ezt vettem, alapból se mondanám kéknek. A leírása alapján ezek lassan oldódó tabletták, én szkimmerbe pakolom egy hét alatt elmegy egy darab, a klór szint pedig talán még sok is, gondolkodok egy rendes adagolón bypass szabályozással. Szóval eddig jónak tűnik.
Sósavból most tartok a 3. üvegnél és 7.6-os a ph.
#6042 V.Stryker Nálam idén van először betonon, 4mm-es műfű van alatta és szerintem teljesen megfelel, dekoratív meg mászkálni is kellemes rajta.
-
Hunfiu12
tag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ez nyílván egy ilyen zsákos, venturi elven működő porszívó lehet. Én ehhez lehet vennék egy legolcsóbb slag csatlakozóval ellátott merülő szivattyút. A másik opció ami nekem eszembe jut, az az, hogy veszel egy adaptert ami 32-es csatlakozót csinál a medencéd befúvójából, ilyen van az intexnek meg a bestwaynek is. Veszel vagy csinálsz egy tömlő toldót amire rá megy a 32-es cső és a slagod is. Végül a befúvó idomot meg a toldót összekötöd egy tetszőleges méretü 32-es csővel. Viszont arra érdemes figyelni, hogy lehet a keringető szivattyú nem fogja szeretni ezt a szintű szűkítést.
-
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Elvileg ha nem vágsz bele feleslegesen akkor nagy baj nem lehet. Ha megnézed a medence anyagát, van benne egy hálós erősítés szóval szakadni nem tud. Sőt nem egy videó van ahol kivágják hosszába és hiába a víz hatalmas nyomása nem szakad tovább, csak a már kivágott lyukon folyik ki a víz.
-
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
A 38-as befúvó/szívó általába nem megy bele 32-es medencébe. Vagy használod a medence eredeti 32 es befúvóját a szűkítővel vagy kivágod a lyukat akkorára, hogy bemenjen a szivattyúé. Erről yt-n van több videó is.
-
Hunfiu12
tag
Lassan nálam is kezdődik az idei szezon még ha késve is, de legalább egy időre megoldva a "mi legyen a medence alatt" kérdést.
A másik, hogy összegyüjtöttem a kellő bátorságot és megrendeltem a kivágós szkimmert, a hect-est, (rá is van irva a dobozára 7 nyelven, hogy skimmer
) ha bárki csinált már ilyet és van jó tanácsa azt szívesen fogadom. -
Hunfiu12
tag
Szóval, ph 8.2 vagy felette. Beleöntöttem 8dl sósavat a 8m3-hoz. Két óra múlva 7.2 és most várok.
-
Hunfiu12
tag
Előszűrő van a Steinbachba is a szivattyún az a plexi alatt. A módválasztóba lehet igazad van, én nem hiszek ezekbe, van egy programozható konnektorom és kikötöttem a vezérlést. Ami a kevesebb fogyasztást illeti, az nem biztos, hogy azért van mert az intexes motorja annyival fejlettebb.
Na de befejeztem a fanboyoskodást. Az intex is jó lehet egyébbként, már bánom, hogy medencét meg szkimmert nem intexet vettem. -
Hunfiu12
tag
Igen, kell hozzá egy perisztaltikus szivattyú, meg egy ph szenzor. Egy kb 50es pvc csőbe be kell rakni a szenzort meg a perisztaltikus tömlőt, a két szélére pedig lehet ragasztani 32es tömlő csatlakozót. X időnként mér, ha kell adagol vegyszert utánna X idő késleltetés után megint mér ha kell korigál, ha nem visszatér az eredeti rutinhoz. De akkor már mehet bele egy hőfok, klór mérő is, és írhat mindent HA-ba.
Plusz két relés konnektor a szivattyúnak meg a sóbontónak. De lehet három is, akinek van valami fűtő cucca. Na azthiszem megint meg lesz nyárra a szórakozásom. -
Hunfiu12
tag
Ez a medence dolog ilyen, engem csak az viccelt meg, hogy azt hittem, a ph-t egyszer beállítod és akkor az jóideig elvan úgy. Ha tényleg nagyon nyugit akarsz akkor veszel egy automata vegyszeradagolót. Én ezt a sósavas dolgot még kipróbálom, ha ez se jó akkor csinálok egy sajátot arduinoval, mert éppen nincsen felesleges 100-200e ft-om.
-
Hunfiu12
tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Én ezzel a medenceóriással nem vagyok nagyon megelégedve. Írták, hogy x idő után lesz a termék raktáron, ez meg is történt, jött is az email, hogy beérkezett összekészítik. Ezután ültek rajta egy hetet majd elküldték a csomagot egy hasonló nevű településre. Írtam nekik emailt, hogy akkor nagyon gyorsan küldjenek egy újat a jó címre, erre mondjuk azonnal jött a válasz, hogy sajnáljuk máris feladjuk stb... Na ez tartott is 3 napig amit sehol se értek és ezután sikerült egy másik postára küldeniük itt helyben.
Ami a porszívót illeti, adnak hozzá egy olyan kis csatlakozót amit oda rá tudsz csavarni és rádugni a csövet. Én egy Intex 28003-as készletet vettem az tökéletesen működik. 6m3/h-s szivattyúval.
-
Hunfiu12
tag
Nem nagyon kell cserélni. Ha a szűrőnyomás eléri a megadott értéket akkor visszamosás utánna kimosatás és mehet megint. Amikor ez már nem segít vagy nagyon gyakran kell csinálni akkor érdemes cserélni. Persze mivel mi többnyire elpakolunk mindent szezon végén - meg nincs is 100kg homokunk - simán lehet akkor cserélni, nem ez fog anyagilag földhöz vágni senkit se.
-
-
Hunfiu12
tag
válasz
luciferc
üzenetére
Kb egy hete lett feltöltve. Utánna egy nappal néztem, akkor 7.8 volt, kapott 200gr-ot. Kedden mértem következőnek akkor már 8 körül lehetett, 500gr-ot raktam bele és akkor utánna a következő mérés volt a #4501-es beírásomkor a 7.4. Ami mára már ugye elkezdett 7.6 lenni inkább.
Amit még eltudok képzelni, hogy ez a teszter a szar. Lehet kéne venni egy digitálisat ami megbízható, ha valaki esetleg tud ilyet ajánlani, persze nem a világ összes pénzéért.
-
Hunfiu12
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ha nem tartja rendesen semmi a fém lábat csak az, hogy megfeszült az az anyag akkor szerintem ez így visszabontás. Egyrész azt az oldalerők tartására tervezték csak szerintem, másrészt az semmiképp se tesz jót az anyagnak, hogy a kő élén feszült.
-
Hunfiu12
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nem tudom, ha tudnám nem kérdezném. Ma már megint egy árnyalattal jobban hasonlít a 7.6-ra mint a 7.4-re. Gondolom a lucifer által írt magyarázat a megoldás. Lehet hétfőn el is megyek savat venni, egy próbát megér. Addig meg még méricskélek. Hála az égnek a víz nálam is tiszta, de az nem buli, hogy ~2 hetente 400gr minuszaph belemegy.
-
Hunfiu12
tag
Ha értelmes helyen el tudod vágni, és úgy érzed hogy annyi elég akkor szerintem simán elvághatod. Nekem sajnos az intexes pont olyan, hogy középen van egy 1m-es darab a két szélén meg a két hosszabb és így sehogy se jó. Persze lehet csak én vagyok túl óvatoskodó hogy nem vágom el akárhol, de nem akarom, hogy utánna bilincselgetni kelljen mert nem marad ott a helyén.
-
-
Hunfiu12
tag
Gondolom ez is olyan lenne mint a DVD logo, várhatod, hogy mikor ér a sarokba.
Vannak ilyen okos medence tisztító robotok wifivel meg mindennel. Ezek pont mint a szárazföldi társaik térképet csinálnak maguknak és kipucolnak mindent. Az mondjuk meglehet nem jön ki 3 ilyen árából de legalább nem fogsz azzal szembesülni, hogy egy halom tisztító robot flipperezik a medencébe.
-
Hunfiu12
tag
válasz
Saughassy
üzenetére
Igen, csapvíz. Ez a cucc 30e ft lenne szezononként ráadásul akkor megint csak vegyszerezek, amit nem szeretnék, pont ezért vettem sóbontót, hogy majd beállítom a ph-t és jó lesz minden. Lehet az lesz, hogy veszek vmi ph szenzort, egy perisztaltikus szivattyút és csinálok egy ph adagolót arduinoval.
-
Hunfiu12
tag
Na egy hetes a vízem, elkezdődött a vegyszerezős rémálom. A ph az obis tablettás mérő szerint 7.4 not great, not terrible, már így is 600gr minuszapht beleborogattam. Ami a sóbontót illeti, nem vagyok benne biztos, de én úgy gondolom, hogy ilyenkor nem kell hogy legyen mérhető ph szint. Legalábbis a víz kristálytiszta tegnap óta már az oldala se nyálkás tehát gondolom valami történik.
-
Hunfiu12
tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Igen, ott lent az oldalán van az a lecsavarható plexi cső csonk. Na oda. Mondjuk emlékezetem szerint elég kevés hely van ott, nem tudom mennyire fér bele a tabletta meg belerakni is elég macerás lehet. Szkimmerbe szokták még tenni, ha van. Én egyébként a medencéhez adott chemconnect cuccot használtam tavaly, az egész jól tette a dolgát.
-
Hunfiu12
tag
Hihetetlen, hogy ezt a papírszűrős ocsmányságot képesek 13e-ért dobálni. Ugyan azt tudom mondani mint FőDudu. Homokszűrő, abbol is inkább nagyobb, nekem 8m3 medence van, ahhoz van szintén Steinbach Comfort 50 (én vettem 15 ért használtan
). Jó kis konstrukció, nagyon meg vagyok vele elégedve, az új ára mondjuk 80 körül van, de szerintem annyit megér, úgy is megvettem volna ha nem jön ez a lehetőség. Nálam egy 3m3-es bestway homokszűrőt váltott annál 3x erősebbnek tűnik pedig papíron csak 2x nagyobb.
Ilyen porszívót vettem hozzá, pont ma próbáltam nagyon jól összeszedett mindent és a bestwayes szkimmer is végre csinál valamit. -
Hunfiu12
tag
Na összeraktam végre a medencét, beleraktam a sót, beállítottam a ph-t, sóbontó is üzemel de az még kitudja működik-e.
A belógatós bestway szkimmer abszolút jobban működik a nagyobb szivattyúval, de jövőre szerintem rakok egy kivágósat. Végül az xps-t egy fa keretbe tettem így nem tudott szétmászni, kis hézagok így is maradtak közte de a tófólia és a medence anyaga úgynézki elég erős, hogy ne nyomja be a víz. -
Hunfiu12
tag
válasz
volandy
üzenetére
Még nem csináltam meg szóval minden csak terv, de kb így fog kinézni: Egy ilyet becsavarok a cső végénél egy T idom egyik végébe. Ezt be lehet állítani hogy hány fok alatt kapcsolja ki a szivattyút, tud olyat is, hogy mondjuk 30 fokra beállítom és akkor bekapcsol de ki már csak 22 nél fog. Van csőre rögzíthető verziója is.
-
Hunfiu12
tag
Ez a videó szerintem kb mindent elmond. Nyilván ha te meg akarod tartani az eredeti csatlakozást akkor ne ott vágd ki.
-
Hunfiu12
tag
Létezik olyan, hogy fölélőni vízhozammal?
Szerintem tökéletes megoldás. A ki-be ághoz raksz 1-1 T idomot és simán csinálsz még egy kört a kis szivattyúval meg a hőszipkával. Én is így fogom megoldani a tervezett házi napkollektoromat termosztáttal, hogy csak addig menjen a szivattyú amég meleg a víz a csőbe.
-
Hunfiu12
tag
Hát az én ~3m3/h-s szivattyúmal a bestwayes akasztós annyi tudott, hogy ami a környékén volt azt össze szedte de igazábol nem nagyon maradt benne semmi. Szinte nem is lehet látni hogy ment. Ezek akkor működnek jól, ha a kis tartályában lévő víz lejebb van mint a medence szintje, örvénylik. Maga a konstrukció amúgy egész jó szerintem, érdemes egy harisnyát kívűről ráhúzni a kosárra, úgy minden kis bogarat egyebet megfog. A hullámzás nálam is probléma volt de ezt a kulé kavicsos megoldást lopom.
-
Hunfiu12
tag
válasz
Janusz001
üzenetére
Na igen, ez a másik. Én is nagyon gondolkodok egy ilyenen, de még mindig félek kivágni a medencét. Tegnap a medence boltos srác is azt mondta, hogy nem ajánlja mert ott meggyengül az anyag stb... Mondjuk aki meg megcsinálta annak mindenkinek jó lett, szóval ki tudja. Most egyszer megnézem mit tud a belógatós az új szivattyúval aztán meglátom.
-
Hunfiu12
tag
Mondjuk én pont tegnap néztem obiban meg parktikerben is sehol sem volt. És két medence szaküzletes rendelésemre várok már 2 hete (más-más bolt). Végül 2 kis boltot is megnézve (csak tablettás volt), a 3.-ban talált az eladó egy zsákkal, szóval annyira nem könnyű ez.
Ha mondjuk a tablettás is megfelel - én inkább mellőztem -, akkor azt meg lehet nézni ilyen vízkezeléssel kapcsolatos szaküzletekben is. -
Hunfiu12
tag
Egyébként valakinek valami ötlete van, hogy miféle képpen lehetne fémvázasba valami ülő lehetőséget csinálni?
-
Hunfiu12
tag
Egyébként tegnap atomjaira szedtem ezt a Steinbach szűrőt és engem teljesen megvett. Nagyon kis okos megoldások vannak benne, minőségben pedig szerintem nagyon ráver a FlowClear-re.
-
Hunfiu12
tag
Van olyan aki sózott már medencét ilyen tablettákkal? A közeli boltokba csak azt találok, de nem tudom, hogy nem-e túl macerás feloldani, mert akkor inkább megrendelem a rendes sót.
-
Hunfiu12
tag
Hát én ilyen nútolt xpst a környéken még nem láttam. Talán amit lvt padló alá raknak az olyan, aranyáron. Neked van rajta akármi vagy mindjárt ott a medence az xps-en? Mostmár akkor biztos ragasztom, úgyis van még egy pár palack habom. Lehet még vágok bele magamnak nútot is majd meglátom mennyit lesz kedvem szórakozni.
-
Hunfiu12
tag
-
Hunfiu12
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Azt már én is megálmodtam, hogy max egy bypass szelep lesz a megoldás. Csak azért kíváncsi vagyok van-e olyan aki esetleg szintén nagyobb szivattyúval üzemeltet sóbontót és, hogy mik a tapasztalatok.
-
Hunfiu12
tag
Na vettem egy nagyobb szivattyút a legkisebb homkszűrős FlowClear helyett. Nem tudom mennyire volt jó vétel, egy Steinbach Comfort 50 15k-ért. Kicsit nyúzott, az előszűrőfedélhez kell egy új gyűrű meg a vezérlés vszínüleg kuka, de az úgyse kell.
Már a szkimmert se bírta túl meggyőzően, féltem a porszívóhoz édes kevés lesz. Viszont a kérdés az, hogy most nézem hogy a sóbontó amit rendeltem azt írja, hogy 1.1 - 3.7m3/h. Most akkor ha ennél nagyobb az én szivattyúm hozama akkor van tényleg esélye, hogy nem fog megfelelően működni? -
Hunfiu12
tag
Nálunk egy jó erős fajta tó fólia van alatta az alatt pedig homok kb 5cm vastagon. A lábak alá viszont kell valami stabil kitámasztás. Tudtommal a bekötési sorrendbe mindig a szűrő az első aztán a fűtés és végül a vegyszer, a bypass azért kell, hogy ha nem megy a hőszipka akkor feleslegesen ne nyomasd át a vizet a hőcserélőn.
-
Hunfiu12
tag
Akkor ha jól értem: egyszer ha beállítom, hogy mennyit menjen és utánna kihúzom majd vissza, akkor mindig elkezdi a beállított programot?
-
Hunfiu12
tag
Sziasztok.
Tavaly beruháztunk egy ilyen 8 m3-es bestway medencére amihez egy 3 m3/h-s homokszűrős keringetőt adtak. Próbálgattam a vegyszer szintet megfelelően tartani, de elég nagy szenvedés volt vele. Hol zöldült a víz, hol tele volt klóral. Így arra gondoltam, hogy beruháznák egy sóbontóra hátha az jobban operálna mint én.
A kérdés hogy ezen készülék alkalmas lenne-e a fent emilített medencéhez? Igen tudok olvasni, a leírás szerint ez a maximum amivel megbírkózik és napi 5 órát kéne mennie, de szeretném kikérni azok véleményét akiknek van tapasztalata ilyesmivel. -
Hunfiu12
tag
Csak akkor üzemeltetnénk, ha használjuk is - raknák egy váltó szelepet - éppen ezért érdekel hogy most akkor lehet-e alámenni vagy nem. Kerestem képeket a szétszedett szívattyúról, ahogy elnézem a motor házra van a földelés csavarozva szóval elvileg ha ereszt a szimering az ÁVK kapcsol.
-
Hunfiu12
tag
Sziasztok.
Nézem ezt a Bestway vízesést, a használati azt mondja ha jól értem, hogy a keringető szívattyúra kell csatlakoztatni ami az én esetemben ez egy BW-58515. Namármost ami fura nekem, hogy a szívattyú leírásában ki van emelve, hogy tilos fürdés közben üzemeltetni, tehát akkor a vízesésnek mi értelme van ha nem lehet alá álni? Vagy akkor mégis lehet üzemeltetni a szívattyút? Esetleg az ÁVK megléte mellett üzemeltethető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha ezzel megvagy akkor az idomnak azt a rácsos részét le tudod tekerni és elviekben a porszívóhoz kellet, hogy adjanak egy

Én is az elektromos csapda/fáklyás megoldás közül keresem melyik a kisebb rossz egy medence mellett. De mivel riasztós fáklya van itthon, az a kézenfekvőbb meg talán még hangulatos is.

) ha bárki csinált már ilyet és van jó tanácsa azt szívesen fogadom.

Vesa