Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Akkor más fogyasztó is megdobta azt a fogyasztást
(a matekot ellenőriztem, persze tévedhetek, de ilyen egyszerűnél ennek kicsi az esélye)
Ha klímáztok, akkor elég esélyesen az lesz a kulcs, lévén a tavalyinál is melegebb nyár volt az idei. Legalábbis nálunk is többet ment a klíma... -
FőDudu
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
En meg meg azt hittem mi fogyasztunk sokat. 600kWh havonta.
Klimazott 110m2 haz, minden elektromos, plusz medence - igaz en a 300 wattos szivattyut idozitetten hasznalom.Igy tuti nem zavarom a szomszedot - igaz az en pumpam extra halk es nem zavaro a hangja. Engem peldaul zavar, hogy az O pumpajuk este 10-kor meg megy.
(nem kell klima este, mert jo helyen lakunk, igy hiaba van 36 fok nap kozben, ha este 22 korulre lemegy. Nyithatom az ablakot.) -
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Nekem 2 db 10 centis hasadas volt az alja es a palast osszeadasanal.
Volt az Obi-bol ilyen PVC javito szettem - atlatszo folia es vinil ragaszto.
Azzal kivul/belul megragasztottam (kivulre folt, belulre folt) es kibirta a szezont.
Az aljan ha ragasztod, akkor arra biztosan nyomja ra a viztomeg a gyari muanyag reszt.
Ha meg akarod tartani, akkor a teljes kinyult reszre alulrol ragassza egy vekony foliat. Az az uj folt majd egyben tartja. Legyen kicsit nagyobb a kinyulasnal, akkor jo lesz.(De en azert 5 ev hasznalat utan kikukaztam a medencet. Nemelyik laba gyakorlatilag elrozsdalt. A gyerek megpiszkalta a labujjaval es bele ment, azaz teljesen atrozsdalt. (utana elmagyaraztam, hogy rozsdas szarokat nem piszkalunk, csunya dolog a tetanusz))
(A medence test valoszinuleg kibirt volna meg 1 evet, de a vazban nincs mar tobb. Taknyolni meg nem akarok. (iden is az egyik labba 2 virag karot dugtam, mert lathatoan gorbe volt. Azok kb betonvas kemenyseguek, tuti nem hajlanak el)). -
j.bravo
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
750 W-os a vízforgatód?*

(mondjuk emlékszem, jó nagy medence, ahhoz végül is lehet, de elsőre azért ledöbbentem)* a 18,2 kWh különbözetet 24 órával elosztva ennyi adódik, ha feltételezzük hogy valóban nem volt más különbség, tavaly és idén minden nap ugyanolyan időjárású volt és ugyanannyit fogyasztott a klíma, ugyanannyit főztetek/sütöttetek villanytűzhelyen, stb.
#5287 Vesa:
az alsó vékony fólia érintett, az oldalfal elvileg nem, és ha az aljzatot rendberakom, akkor talán a teherbírás kérdése nem kritikus, mivel elvileg felülről lenyomja a víz az aljzatra és szevasz - kivéve persze a mozgatást és a medence pontos helyére igazítását, alsó fólia kisimítgatását
amik kritikusak lehetnek.
Mivel (nem is ott, hanem a medence tök más részén) befolyt alá az öntöző- vagy esővíz, van az alján/aljzaton pár kisebb berohadt rész, még az is lehet h a fő júzer (párom) a medencecserére szavaz inkább; meglátjuk. Most van más projekt, de a végső elpakolás előtt teszek egy próbát a ragasztással.
FB Intex/BW medencés csoportban többeknek teherautóponyvás ember segített komolyabb medencetest-sérüléseknél is, lehet hogy az sem elvetendő opció. -
Vismajor01
addikt
Csak érdekességképp

Tavaly nyáron, napi fogyasztási átlag: 10.2 kw/h
Idén nyáron fogyasztási átlag, egyedüli különbség a medence: 28.4 kw/hHát igen, ment a vízforgato 0-24

-
bigrob
őstag
Én hazaértem egyik nap, elkezdtem leengedni, másnap mire hazaértem le is engedett. A probléma innen jött ahogy a kolléga korábban írta...
Én végül széthúztam a vázat és úgy birkóztuk ki az asszonnyal a maradékot.
Ezt követően hagytam pár napot száradni és hétvégén pakoltuk el. -
Dorian
félisten
Az alsó szivattyúcsatlakozás szintjéig a szivattyúval ki lehet nyomatni, alatta meg meg kell várni. A nagy szívás nem ez, hanem az, h az alsó kifolyó kb. 8 cm-rel a fenék felett van. Onnantól jön az, h a feleségemet beleállítottam gumicsizmában, és műanyag felmosóvödörrel merte ki a vizet
-
Márton
nagyúr
Urak,
búvárszivattyú megvásárlásán kivül, valami gyorsabb módja van esetleg a leengedésnek
[kép]
Ha lecsavarom ugye megáll a víz, de ha ott kézzel benyomom és nyomvatartom sokkal jobban jön, mint így a képen..
Mert ez így kb. -10 cm/óra
-
Vesa
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
Igen, pont ezért vannak kétségeim a sikert illetően, mert itt a ragasztásnak nem csak egy apró lyukat kéne zárnia, hanem egy szerkezetében sérült fólia teherbírását is át kéne hidalnia. A sikerhez tökéletes ragasztás kell, amit ekkora íves felületen a gyűrődések is nehezítenek. Nem lesz egyszerű, de egy próbát megér.
-
j.bravo
addikt
Köszi, ebben van ráció.
Az alap 40x40-es betonlapokból van, most hirtelen nem vágom hogy pont ott van-e közöttük szintkülönbség, vagy éppen nincs; majd megnézem. A túlnyomó része remekül síkban van, illetve a rátett műfű is áthidal/kisimít egy kicsit a szintugrásokból.
Nyár elején annyira muszáj volt már felállítani a medencét hogy az volt a családi konszenzus hogy békén hagyjuk a lapokat a szezonra.
Jövőre megnézzük akkor...Azt nme tudom melyik irányból próbálkozzam a ragasztással. Vsz csak belülről lesz igazából hozzáférhetőség, de majd ezt is meglesem. A ragasztás érdeklben a gyűröttséget kéne valahogy kivenni, ezt is ki kell találjam valahogy.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
j.bravo
üzenetére
Ez úgy néz ki, mintha nem lett volna szintben a medence, és azon a részen nagyobb terhelés kapott volna. Vagy esetleg nem lógott le az alap széléről? (ha volt alap, és a nyúlás az alján van egyáltalán).. Ha nem ereszti a vizet, talán még kibír egy szezont, de mivel nagyobb területen érintett a fólia -főleg, ha a papírvékony alsó fólia bár gyanítom, hogy az lesz-, akkor szerintem nem sokat tehetsz. Ekkora íves részt megragasztani rendesen, nem tudom hogyan lehetne jól. Próbáld meg, veszteni valód nincs.
-
Nerazim
őstag
Udv!
Lehet motvá de leeresztett medence aljat, oldalat mivel lehet megtisztitani? -
morfondőr
addikt
válasz
dib0079
üzenetére
Köszönöm a választ, végül ezt választottam, egy rövid ideig 207k-ért ment és lecsaptam rá: Fairland MINI HP HŐSZIVATTYÚ SHP05
A hét elején kaptam meg, a jelenlegi kb. 1,5 m3-es medencében lévő 10°C-os vizet kb. 20°C külső hőmérséklet mellett 3 óra alatt úgy 4 fokkal tudott megemelni, de ezek extrém hőmérsékletek az optimális működéshez.
Remélem azért hosszú távon is használható lesz majd! -
j.bravo
addikt
Üdv!
366/70-es fémvázas medence leeresztése után, a maradék víz eltávolításakor vettem észre ezt. (ld. kép)
Nem sok jót jelent, ugye? A megnyúlt rész az alján van. Az az érdekes hogy nem tudom mikor nyúlhatott meg így. Ehhez azért kell erőhatás…
Nem észleltem eddig hogy elfolyna itt a víz.
(Illetve, szezon elején mintha azon a környéken erősen nedves lett volna az alátét műfű, akkor be is pánikoltam hogy lyukas a medence valahol, de sok nap múlva egyszer csak megszáradt, ezért arra jutottam hogy mégse)Mit tennének vele?
a) ragasztás belülről?
b) ragasztás kívülről?
c) teherautóponyvás hegesszen rá foltot azon az oldalon ahol jobbnak látja?
d) egyéb?
-
dib0079
csendes tag
Ezt már a múltkor is írtad. Én idén vettem és fogaskerekek hajtják a kerekeit és de, a vízsugár hajtja!
#5244Vismajor01 Szerintem ott más baj lesz, nekem felmászik a medence falán a vízszintig is. Írtam már régebben, hogy a vízáramlás erősségével van a baj a legtöbb esetben. -
dib0079
csendes tag
válasz
morfondőr
üzenetére
Nekem Super Mini 4kW van, vegyesek a tapasztalataim. A teljesség igénye nélkül.
- Olcsó és keveset fogyaszt
- Viszonylag halk.
- Az app xar hozzá, sokszor nem csatlakozik indításkor a készülék mellett állva sem (Bluetooth)
- 30 m3-ig írja, hogy jó, nekem (megfelelő áramlási sebesség beállítása mellett – ez fontos!) a 25 m3-es medencémen emel 3 óránként 1 C fokot. Tehát, neked a 6,5 m3-hez azért jóval hatékonyabb lesz.
- Az igazi légy a levesben, hogy mindez csak akkor igaz, ha kint is meleg van. Most, hogy 18 C fok van kb. nem csinál semmit. Tehát nem olyan, mint egy fűtő klíma, ami még 10 C fok kinti hőmérsékletnél is tolja be a 30 C fokos levegőt. Ez persze hozzáállás kérdése. Pont nem olyan rég volt szó itt arról, hogy ilyen hidegben már nincs nagyon kedve belemenni sokunknak, legyen bármilyen meleg is a víz. Gondolom egy 400 ezres darab ennél többet tud 😊
A vicces az, hogy a szolártakaró fólia jóval hatékonyabban melegítette a medencémet (volt, hogy már azért kellet levenni, mert 36 fokos volt a víz), bár nekem óriási a felülete, kb. 24 m2.
Az azért meg kell jegyeznem, hogy az első évad után az INTEX medence és a hozzá tartozó technika nálam jelesre vizsgázott, de ez a takaró fólia (ami szintén INTEX) egy nagy rakás xar! Ilyet ne vegyetek! Egy nyár alatt megbontotta az UV, műanyag darabkák tömkelegét szedegetem a medencéből! Dobhatom ki az egészet, nesze neked Föld! -
FőDudu
veterán
Sima talajra ilyet nem szabad rarakni.
A vaz es a rajta mozgast generalo lengo viztomeg miatt meg fog sullyedni a lab, illetve ugy fog jarni ahogy a szomszedomban a 732x366x132-es medence.
Ha en csinalnam, akkor tuti raknek a lab utan (melle) valamit, hogy ne tudjon elmozdulni.
(lebetonoznam korbe 10cm magasan, hogy egyik lab se tudjon a peremen kivulre csuszni.)Amugy fel meter mindenkeppen kell mellette, mert kulonben hol lesz a gepeszet?
Ezekre 2" cso megy. A gyarilag hozzajuk adott homok szuro is van vagy fel meter atmeroju.Vagy csinaltatnek kazan lemezbol minden lab ala L alaku tartokat es lefurnam a betonra. Azon csusszon tul. Az L belsejebe meg ragasztanek gumi lapot, hogy ne nyirja el a muanyagot a labon. Az a fajta medence vaz egy tervezesi hibas szemet, a fenti kepen lathato, hogy a vege siman ki tud csuszni es akkor 'joccakat'...
-
Vesa
Topikgazda
Na ezért kérdeztem, hogy pontosan milyen medence...Ennél a nagyobbnál szinte biztos, hogy nem elég 30cm. Legalább fél méter kell, de az a biztos, ha megnézed a gyártó honlapján, ott biztosan meg van adva ez az adat is. Az sem mindegy, hogy "hely" alatt mit értesz? Ha betonalap készül, akkor ott sem úgy kell csinálni, hogy éppen a szélén lavírozzon a láb, tehát kb. 7-10cm-t még ott is illik ráhagyni a biztonság kedvéért. Ha simán a talajon lesz, akkor ez kevéssé érdekes.
Egy ilyen képet találtam a méretekről. Gondolom ez lehet az.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akiknek ez a téglalap alakú medence van (volt) felállítva.
Megvan adva ugye a szélesség pl. 274 vagy 201.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi szükséges hellyel kell számolnom oldalt a kitámaztó lábak végett?
-
_Yanou_
csendes tag
Sziasztok,
Téliesítésben szeretnék segítséget kérni.Olvastam a gyártó oldalán, hogy mivel a polipropilén medencém teljesen föld feletti(4,5x1,2m), leengedhető. Azért is jó lenne, mivel sajnos egy kicsit lecsúszott az xps lapokról
. Szerintetek leengedhetem nyugodt szívvel?
Másik kérdésem a homoszűrős vízforgatóm. Itt olvasom, hogy érdemes a homokot kivenni. Kb. 50kg homokot jelent. Erre mindenképp szükség van?
Írják a homokszűrő teljes tisztítását erre alkalmas folyadékkal, megakadályozva a mikroorganizmusok elszaporodását. Ehhez milyen vegyszer kell és a hat állású szelepet melyik pozícióba állítsam majd?
Esetleg ha valamelyíkőtök aki ugyanígy működteti a medencét (6 állású szelep + sóbontó) leírná a teljes téliesítési folyamatot, megköszönném.Segítségeteket köszönöm
-
YAS-dude
őstag
Van téliesítő vegyszerscomag, de gondolom főleg algaölő, azt bele lehet keverni a vízbe. Aztán befúvót, leeresztőt/szkimmert ledugózni (van direkt szkimmerbe való dugó ami egyben fagytest is), gépészetet, csöveket leereszteni, homokot szűrőből kiszedni, az egészet szárazon elrakni. Medence vizébe nem árt fagytesteket rakni, ennek az olcsó verziója a félig töltött petpalackok (a víz felszínén úszva felveszik a jég tágulását a medence palástja helyett). Téli takarófóliával letakarni. Nekem ez a megoldásom már 3 szezon óta a félig földbe süllyesztett polipropilén medencémmel, a szomszéd is hasonlóképp jár el a földbe süllyesztett acélpalástossal.
Semmiképp nem ereszteném le, nehogy körben a talaj benyomja az oldalát, aminek most a víz tart ellen.
Aztán jövő nyár elején lehet izgatottan kitakarni, hogy mi lett a vízzel, de általában semmi komoly. A téli takarófólia azért is fekete, hogy ne süssön be a nap, ezzel is gátolva az algák elszaporodását. -
föccer
nagyúr
Hello!
2 kérdésben kérem a segítségeteket.
- 13 m^3-ös, 2/3 rész földe sűllyesztett medencém van. Acélpalástos, fóliás fajta. Az időjárást elnézve idén már nem fogjuk használni. Téliesítést hogyan oldjam meg? Mindenképpen leeresztésben kell gondolkodni, vagy elég részben, a gépészetet leereszteni? Ha nincs leeresztve, akkor hogyan van tisztán tartva? Vagy ne foglalkozzak vele, tavasszal majd rendbe rakom?
- Fűtésre egy hőcserélőt raktam be, de a teljesítméne elég durván alul lett választva. Van erre valami "táblázato" méretező? Ha nincs akkor beleállok és leméretezem hőveszteségre. Ha ugyan úgy kell hőveszteségre számolni, mint az épületeket, akkor menni fog

üdv, föccer
-
Tosee
őstag
Fehér háttér legyen a víz elemző mögött, így nem igazán adja vissza a színeket!
Ha úgy is jó a PH és a klór szint (magasabb nem baj jelen esetben) akkor szűrés, szűrés szűrő közeg tisztítás. Hagyd pár órát szűrés nélkül, hogy le tudjon üllepedni az aljára a dolog. Porszívózd ki, és újra szűrés. Pár nap alatt ki kellene, hogy tisztuljon a víz! -
Dorian
félisten
Nekem most írta ki, h kevés a só. Hát én nem fogok most már beletenni, mivel úgyis csak a leeresztésre vár. megküldöm heti 1x gyorsklórral amíg nem lesz időm leereszteni.
-
Tosee
őstag
Szia!
Hasonlóképpen jártam én is másfél hete. Zöld még nem volt a víz, de már opálosodott ami az algásodás kezdeti jele. Nem vettem észre, hogy kifogyott az úszó adagolóból a multi tablettea, és valúszínűleg már pár napja üresen úszkált a vízbe.
Amit a helyedben tennék, hogy azt a tesztcsíkott félretenném (kb semmire sem jó). Vennék tablettás (nekem ez van) vagy folyadékos vízelemzőt, ami sokkal pontosabb értéket mutat, és ennek megfelelően kezelném a vizet! Eleinte naponta, majd ha már kitisztult pár napontra rámérnék újra az értékekre.
Algaölőt csak akkor tennék bele, ha csúszós a medencetest alja vagy az oldala, és akkor sem többet a dobozon megadott mennyiségnél!
Klórsokkra biztosan szükség lesz, de előtte a PH értéket állítsd be 7,2 -re, máskülönben nem tudja teljes mértékben kifejteni a klór a fertőtlenítő hatását! Valószínűsítem, hogy a víz szabad klórtartalma esett vissza nagy mértékben, vagy a víz PH értéke nem megfelelő, aminek következtében megkezdődött az algásodás.
A klór és a multitabletta (ez másra is) csak a klór szinten tartására jó.
Szűrni kell minél többet a vizet, szűrőközeget esetedben golyókat akár naponta többször tisztítani, és a medence alján látható szennyeződéseket kiporszívózni. Pár nap és tiszta lesz a víz. -
dunkel
őstag
Sziasztok!
Szezon végére bezöldült a medence mikor nem voltunk itthon egy hétig és nem használtuk. Le volt takarva, vízforgató ment közben napi 6 órát, multi tabletta is volt benne.
7m3 a medence.
Pénteken raktam bele 120g klórt. Nem javult másnapra.
Szombaton raktam bele 250ml alga ölőt és kimostam a szűrő golyókat (fele még tiszta volt, nem tűntek vészesnek).
A tetsztcsík szombat reggel, algaölő előtt, a pénteki klór utáni állapotot mutatja.
Ettől javult a helyzet (kép) de még mindig nem tiszta a víz. Már valószínű idén nem használjuk, de szeretném rendbe rakni, hogy ha jövőre is így járunk legyen rá kész megoldás.
-
hcol7
senior tag
ez engem is erdekelne, mert iden nem biztos, hogy az elmult 4 evhez hasonloan tisztan fogom tudni leengedni. - elmult 2 hetben megbillent a vegyszerezes, mert gond lett a skimmerrel.
de amugy eddig sosem fertotlenitettem le kulon elpakolas elott, csak leengedtem, ahol kellett megpucoltam, aztan szaradas utan osszehajtva elcsomagoltam. -
Dorian
félisten
MI az a cucc, amivel a kiürített-megszáradt medencetestet belülről fertőtleníteni lehet?
Ugye az PVC-ből van?
Sanyitolt akartam az előbb venni, de inkább előbb kérdezek, nehogy baj legyen. -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Hőszivattyú témában kérnék segítséget! A kinézett medence 6,5 m3-es és az elhelyezés olyan, hogy viszonylag kevés ideig süti közvetlenül a nap. Mekkora teljesítmény lenne az ideális ekkora vízhez? A keretet max. 250k-ig engedném.
Három kiszemeltről kérdeznék, de természetes várok jobb ajánlatokat, ha vannak:
- Fairland Mini SHP05 5,8kW: ebben tényleg nincs áramlásérzékelő? Ha valamiért megáll a szivattyú, akkor van benne valami védelem, vagy kuka lesz a hőszivattyú is?
- Steinbach Mini 3,9kW: Ez lenne a legszimpatikusabb, vajon a teljesítménye elegendő lenne?
- Bauhaus Super Mini 4kW: ez a legolcsóbb, van-e valakinek tapasztalata vele?
Melyiket ajánlanátok?
Az áram nem tényező, napelem van, kisgyerekek miatt a víz 32-34°C között lenne ideális.
Előre is köszi az javaslatokat! -
FőDudu
veterán
válasz
Janusz001
üzenetére
En 2db fel colos csovel kezdtem - mert eddig ugye siman kiengedtem a csatornaba a sajat szivattyummal 1-2 ora alatt - de locsolo csovekkel lassu volt. 1 ora alatt ment le 5 centi.
Azert volt igy, mert megkerdeztem a szomszedot meglocsoljuk-e a medence vizevel az olajfait. Persze. Igy most nem a csatornaba eresztettuk le.
Aztan amikor latta, hogy lassu, akkor elo hozta a buvar szivattyujat.
Nos az Einhell buvarszivattyut bedobtuk, aztan a tomlovel korbe locsolta az olajfak aljat.
A funyirast is elhalasztottuk, eleg nedves volt utana a terulet. -
Janusz001
őstag
Én szombaton pakoltam el mindent, péntek dél körül behajintottam a háromnegyedes locsoló tömlő egyik végét a medencébe, megszívtam a másik végét, majd bele a közmű csatornába, reggelre szépen kiment a 9m3, ami maradt, azt meg kiborítottuk, utána felfordítva és székek támlájára rakva szépen megszáradt a test.
-
FőDudu
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ott valami mas baj lesz, azt nem is vizsugar hajtja, hanem valami szij hajtasa van.
De nem butasag egy jobb robotot venni - sok idot meg lehet vele sporolni. -
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Tegnap engedtem le a medencet. 13m3 vizet kaptak a kornyezo olajfak.
Ha kipusztulnak, akkor nem a klortol lesz - az ugyanis 1 ejszaka alatt elillan es csutortok ota nem kezeltuk a vizet.
Szomszed Einhell pumpaja jol nyomta, tuzolto tomlobol jott kb 2m tavolsagra a viz.
Kb fel ora alatt kiszivta. (a maradekot a szokasos modon, 3-4 kerti szeket a medence test ala pakolva es azokkal szukitve a vizteret a meglevo pumpamra dugott csovel szivattam ki. Max fel liter maradt, aztan kiraktuk a gyepre szaradni. Majd ma delutanig esett - ugyhogy nem szaradt meg.
-
j.bravo
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Az mindössze 0,7%, meglepne ha ennyi vágná haza...
Mindenkinek köszi a locsolásos válaszokat, a klór mennyisége nem olyan nagy most már; kilocsolom. Bár ha ennyit esik, akkor nem. Sokáig a medencében hagyni nem merem, hogy az alga ne színezze el a falát nagyon.
-
Vismajor01
addikt
Skacok,
Rájöttem hogy ZX300 tök jó porszívó, viszont nekem nem vízszintes a medence.
Így a benne két lévő labda nyilván gravitációnak engedelmeskedve lefelé irányitja, igy a medence durván fele nem igazán kerül takaritásra.
Drágább kategóriában gondoltak erre, vagy hiába vennék többszörös áron porszívót? Vagy engedjem le az egészet, szedjem fel és csináljuk meg a vizszintezést rendesen? 7 centi van benne 10 méteren jelenleg.
-
Janusz001
őstag
válasz
j.bravo
üzenetére
Én visszamosatásnál a sós klóros vizet a fűre nyomattam ki, semmi baja nem lett, ellenben a második éves medence vázzal... a talpaknál ahol a függőleges idomok illeszkednek bele, ott sok helyen tiszta rozsda, volt amelyiket 2 ujjal össze tudtam nyomni, ezeket jövőre cserélni kell, vagy nyomok bele egy 25X25 ös zártszelvény, az pont bele megy és kap egy normális porfestést nálunk. Hihetetlen milyen vékonyan festették le néhány helyen gyárilag. Nem véletlen szokták a bevonat tartósságát több ezer órán át sópermet kamrában tesztelni.
-
Nerazim
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Koszi. A homok az kuka?
-
j.bravo
addikt
Szakik, láma kérdés, röhögni ér:
kissé algás medencevízzel füvet, egyéb kerti (nem élelmiszer) növényt locsolni ugye szabad?
A szimpla lefolyóba engedés helyett merült fel. Nem lehet baja a többi növénynek? (random tó algák vizétől se szokott, ezért gondolom hogy nem, de ha mégis, mondjátok!Pár nappal ezelőtt kezdett el kicsit homályos lenni a víz, aztán zöldes, bár nem nagyon. PH, klór az obis tablettás tesztet szerint rendben, bár volt pár nap amikor kevés lehetett a klór (rendszerint inkább magas volt, aztán túl sokáig hagytam lemenni).
Mivel éjszakánként már hűvös van és nappal is egyre kevésbé melegszik vissza a víz, mindenképp leengedném, elpakolnám a medencét. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Homokszűrőből a homokot ki kell szedni, ha már nem akarom használni idén a medencét? Pincébe lenne lerakva télire. -
robag93
aktív tag
Akik nem használnak medencefűtést: mikor zárjátok a szezont? Külső hőmérséklethez, vagy maximális vízhőfokhoz kötitek? Mennyi az annyi?
-
Marko_
tag
Sziasztok!
Ha csúszós a medence alja és oldala, az algásodást jelent? A víz maga szép amúgy, nem opálos.
Sóbontót használok, de az utóbbi hónapban mintha nem nagyon lenne hatása, akármennyit is működtetem. Vízkőtelenítve is volt közben.
Egyik teszterrel sem sikerült értékelhető klórszintet mérnem eddig, de ez az egész szezonra igaz. Érdemes lenne valami tabit néznem esetleg? -
Vesa
Topikgazda
válasz
Vismajor01
üzenetére
Tiédnél fel sem merül az elpakolás.
Nem lesz baja. Annyi, hogy idővel a vázszerkezet korrodálni kezd, ez sajnos minden Intex medence sajátja, de ez minimum jópár év még. -
j.bravo
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
A te medencéd víztömegénél, illetve a medence méretéből adódó, szétszedéskor-összeszereléskor jelentkező munkamennyiégnél már valóban ellenjavallt leengedni és elpakolni.
Kicsiknél (mint pl a mi 366x76-osunk) szerintem nagyobb a télire kint hagyás kockázata.* Nekem még nem sikerült (igaz, nyáron, egy-két napos megoldásban gondolkodva, nem több hónapra tervezve) úgy rögzítenem a fóliát, hogy egy közepesen erős szél ne kapja le és/vagy fújja bele a vízbe. Tudom, vannak erre kitalált eszközök amiket a kissé leengedett vízre kell tenni, meg nyilván van izmos fólia és rögzítés is, de nem látom kisebb szívásnak mint az elpakolást.
Télen amúgy (persze nálunk) akár a kutya nekicsapódik a medence falának labdázás közben, ha a gazdi (én) bénán dobja a labdát
akkor máris mozdul a víz.*Ha más okból nem is, a fém részek várható korróziója miatt mindenképpen.
-
j.bravo
addikt
Ha még melegen hajtogatod össze, amikor még nem rideg a fólia, azaz nem reped/törik, akkor meg lehet úszni hogy a csővázszerkezet télen korrodálódjon, illetve ha télen a hideg és rideg medencetestben mozog a víz, vsz szintén nem nagyon jó.
A hajtogatás is stressz az anyagnak, persze, én többször elkéstem vele és már nem volt annyira jó idő - 15 fok felett nem kéne hogy gond legyen vele. Mindemellett negyedik vagy ötödik nyár volt a mostani. Pedig a padlásra teszem el, ahol a hőingást ugyanúgy megkapja, de legalább nem mozog benne semmi. Illetve nem kap UV-t (jó, mondjuk télen az talán nem olyan sok) -
turcsikg
csendes tag
Erről van tapasztalat? Használja bárki? Van olyan jó mint az OBI-s?
https://www.pools.shop/hu-HU/steinbach/quattrotabs-200-g-multifunkcios-tabletta
-
hcol7
senior tag
10m3 vizet en siman leengednek, es elpakolnam az egesz szerkot elcsomagolva. azt is csinalom, csak nalam ~8m3 a viz. viszont iden szolgalta ki a medence+gepeszet az otodik szezonjat problemamentesen. nem vagyok benne biztos , hogy szezonon kivul kinthagyva ugyanitt tartanek.
-
bigrob
őstag
Hogyan szoktátok megoldani a téliesítést?
Leereszt, szétszed, megszárít, elpakol?
Valahol olvastam olyat, hogy csak engednek belőle és ilyen ballon szerűségekkel dobálják tele.
Megéri vagy szokjam meg, hogy 10 m3 víz belemegy és nem lesz vele bajom egész szezonban mint idén?
Csapvízzel telement, csak és kizárólag kombi tabit dobáltam az úszóba és semmi bajom nem volt vele szerencsére egész nyáron. -
Vesa
Topikgazda
Itt is van ilyen F5-ös szűrőpaplan, tekercsben, lehet venni méterre.
-
axioma
veterán
velhetoen ez: [link] (az index forumban ezzel kezdodott, akkor kesz zsakkent me'g nem arultak - persze nem kizart, hogy a mai csodazsak mar masbol van)
a merevebb felulet belulre, konnyebb kitakaritaniszerk jeee, ez mukodik... hanyszor akartam volna belinkelni ezt az egyszer elveszettnek hitt gyujtemenyt a 'felmilla alatt nincs medence' hozzaallasnal gyakorlatiasabb kerdezoknek... most latom, az index forumon ez van az osszefoglalonak megfelelo fejlecben: [link]
-
Vesa
Topikgazda
Nyilván nincs benne semmi 'csoda'
, és bár nem tudom pontosan milyen anyagból van, valami szimpla HEPA szerű cucc lehet. Szerintem még jól is bírta, hogy ennyi ideig húzta. Ki kéne deríteni milyen anyagból van, aztán venni kell egy tekercset vagy 2 métert, és 10-20 évre le van tudva a dolog. Nyilván a készítője is valami nagykerben veszi tekercsben az anyagot, és megvarrja. -
FőDudu
veterán
A csodazsakom 4 ev hasznalat utan kilukadt.
Lehet tul nagy nyomassal mosta ki a nejem, foltokban elszakadt. -
FőDudu
veterán
válasz
dib0079
üzenetére
Nekem nem kell ilyen.
Olyan helyen van a medence ahol kb semmi nem hullik bele.Iden bogarak sem igazan voltak - bar azt a skimmer szepen leszedi.
Ha esetleg esik valami szaharai homok, akkor felporszivozzuk - van eleg eros szivattyum es a szuro labdak es a csodazsak komboja boven jo. Igy en robotot eddig nem tartottam szuksegesnek.A robotodnal vigyazz a kereket hajto szijjal - azt iszonyat maceras kicserelni.
-
dib0079
csendes tag
Igazad van, valóban nem olcsó cucc (bár én akciósan vettem 300-ért
). Igen, többe került a medencénél (bár azt is akciósan vettem a komplett szűrőrendszerrel
), de én kétlépcsős fejlesztésben valósítom meg a medence projektemet. Ugyanis, most lett először kertes házam és hallgattam azon barátaim tanácsára, akik azt javasolták, hogy ne várjak 3-5 évet. mire futja egy épített medencére, mert később meg fogom bánni. Ezért most vettem egy nagy INTEX medencét és elkezdtem fejleszteni hozzá a technikát, de ezek az elemek már az épített medencébe költöznek majd át idővel. Nem bántam meg, június óta minden nap úszkálunk a medencében, még este is!Szűrőgolyókat azért is érdemes belerakni a ZX300-ba, mert a homokszűrő 40 um alatti dolgokat nem szedi ki (pl. a kicsapódott Ca, Mg-ot sem teljesen - ami az opálosságot is okozhatja, ha nem épp alga), ez pedig 1,5 um-ig jó, ha jól emlékszem. Olyan, mint a csodazsák, csak így a robot a medence aljáról szépen felszedi a leülepedett cuccokat. Arra azért figyel, ha telepakolod, hogy a kis ajtó az alján legalább egy kicsit fel tudjon nyílni!
-
Vismajor01
addikt
válasz
dib0079
üzenetére
Jó hát 340e ft, ennyibe volt majdnem a medence. Ennyiért köpje is a vizet

Átállítottam keringetésre és már száguldozik a medencében. Lehet nekem is kéne szürőgolyókat rakni bele, mert ugye így nem szűr a szűrő csak keringet. De lassan jövőszezonra marad a kisérletezés, hamarosan le kell takarni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(a matekot ellenőriztem, persze tévedhetek, de ilyen egyszerűnél ennek kicsi az esélye)

amik kritikusak lehetnek.

. Szerintetek leengedhetem nyugodt szívvel?