- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Van valami ujabb a Steinbach kinalataban.
Illetve letezik Aiper Scuba SE is. Kb ugyanazon az aron.Nekem az a bajom ezekkel, hogy a kefe alul van - nem ugy mint egy Roborock porszivonal, ahol kinyulik a teste alol - es ezert 10000000% hogy a kor alaku medence aljaban othagyja a leulepedett port az alja es a palastja talalkozasanal.
Nalam meg pont ott latszik, ha poros a medence. Oda ulepedik le a finom szaharai por - amit csak a csodazsak szed ki. Szovasl ez pont semmit sem erne.
-
Janusz001
őstag
Én fölözőt használok és az abban lévő szűrőkosár is átengedi a bizonyos méretű bogarakat/leveleket, nálam is jelentkezett ez a gond, hogy az előszűrőben ezek megakadnak és eldugítják azt, ezáltal kevesebb lesz a vízáram. Én csináltam a fölözőbe szűrőket, rozsdamentes kútszövet, meg egy kiluggatott (kb 2mm átmérőjű furatok) rozsdamentes lemez, ezek megfognak mindent is, könnyű takarítani, azóta nincs ilyen gondom.
-
Bilincsből van akkor méret.
Nem tudom mennyire tört el a csavar, én a csavart összefognám awab-val nem túl erősen, és úgy tekerném rá a szivattyúra, aztán húznám meg óvatosan a bilincset.
Esetleg egy kis teflon mehet a menetre.Ha a szűrő alján kiengeded a vizet, a tetejét nyitva hagyod a napon szerintem nem lesz baja a homoknak.
-
FőDudu
veterán
Semmikeppen. Az az adapter bilincses megoldasu.
Ha szerzel egy menetes kozdarabot ami 1,5" (azaz 38mm), akkor talan annak a csonknak helyere becsavarva a kozdarabot ra tudod csavarozni ezt a csovet.
Vidd magaddal a pumpabol kiallo reszt, aztan keress bele megoldast - de ne OBI-ba menj, hanem csoszerelokhoz amelyik vizzel foglelkozik es tele van KPE idommal. Ott lesz megoldas.
Szerintem sok huho semmiert. Venni kell jo minosegu szilikon csovet, rozsdamentes csobilinccsel - aztan azt idomitani a medence oldalabol kilogo megoldashoz. Orok elet.
Az ilyen menetes faszkodas kb mindig csopog (vagy epp falsot sziv es levegos minden) - a rendesen meghuzott bilincs meg kb. sosem. Legalabbis nekem ez a tapasztalatom. (elhagyod a tomitest, megserul a tomites, folyik a menetnel, stb.)
-
FőDudu
veterán
Persze. Miert szednem ki? Nem hulyultem meg, hogy ezzel szivassam magam.
Attol, hogy telitodik kosszal, meg ugyanugy szur.
Ha van eleg klor vagy mas vegyszer, az rendben tartja a vizet.Nalam a szivattyu eloszurojeben van a multi tabletta, az atnyomja a szuron a feloldott vegyszert. Igy tuti kifejti a hatasat a labdakon is, nem tud ott semmi berohadni.
Igy marad a mechanikus szures - arra meg rohadt jok.
-
Devil Smile
őstag
17m3-es szögletes medencém van 3. éve kint van télen-nyáron, egy 2. legolcsobb bauhausos műfű van alatta, ami állítólag vízelvezetős (kis csöcsök vannak az alján). Beton, rajta a, csúfoljuk műfűnek, és rajta a medence. Nem modom, hogy így jó, nem is ez lesz a végleges helye, de 3 éve itt volt hely neki, azóta még nem jutottam oda, hogy elkészítsem az új helyét, ott valószínűleg teszek majd alá valamit, mert még nyáron is sokat hűl a betontól éjszaka, főleg, hogy csak du éri a nap pár órára a medencét..
-
andrisms
aktív tag
Nekem műfű volt tavaly alatta, igaz a minőségibb fajta. 305ös SteelPro Max medencét(3-4éves) nem bántotta.
Nekem rétegrend az alábbi volt: gyeprács-lépcsős XPS-PVC-műfű-medence
Szépen lesimult alatta, körülötte meg szép voltEnnek ellenére lehetséges hogy egy amúgy vékony anyagot/vagy régit átszúrhat.
-
FőDudu
veterán
Aztan ugrik egy talpast valamelyik es kilukad.
Nem veletlenul mondjak a sztirport a medence ala. Nem csak hoszigetel, de a sarka sem torik el a talpast ugronak.
Alatet folia azert kell, mert ha kilukad a medence (es ki szokott lukadni), akkor legalabb ott nem folyik el (es rohad be minden alatta).
-
FőDudu
veterán
Azt hiszem magyarul XPS lemeznek hivjak. Az a sarga vagy kek hoszigetelo lap.
Lepesallo vagy hogyan hivjak. (EPS-re is mondjak, de olyat meg veletlenul se vegyel, mert tul puha.)
Arra azonban keszulj, hogy mindegyik zsugorodik. Igy ha simat veszel, akkor idovel hezagok lesznek kozotte es az latszik a medence aljan. Csikos lesz. Szomszed megszivta, nem hallgatott ram.
Letezik olyan ami L alaku elekkel keszul, es kb ugy egymasra tolhato ahogyan a parkettanal. Na az kevesbe hajlamos az ilyen medence aljan lathato csikozasra.
En kulfoldon OBI-ban vettem 3cm-es 'el atlapolos' verziot, kb 3-4 Euro volt negyzetmetere.
Azt is nezd meg, milyen a felszine, mert van sima, bordas, rucskos - utobbiak nem valok medence ala.Az el atlapolosat azt akar ossze is lehet ragasztani a lerakaskor, ugy tuti nem csuszik szet.
(en az elso evben hosszu csavarokkal lefurtam a foldbe oket - ne mozogjanak. Masodik evben az atlapolasoknal siman vegig huztan oket 50mm szeles szigetelo szalaggal. Ugy sem csuszott szet).Napon nem szabad fedetlenul hagyni, iszonyatosan porzik/porlik. A tacsko kutyam rafekudt napozni, ugy neztt ki mintha korpas lenne.
Negyzetmeterre adjak, de nekem peldaul 600x1250mm-es tablakban van. 3 centis nekem bevalt.
-
Vesa
Topikgazda
Na ezért kérdeztem, hogy pontosan milyen medence...Ennél a nagyobbnál szinte biztos, hogy nem elég 30cm. Legalább fél méter kell, de az a biztos, ha megnézed a gyártó honlapján, ott biztosan meg van adva ez az adat is. Az sem mindegy, hogy "hely" alatt mit értesz? Ha betonalap készül, akkor ott sem úgy kell csinálni, hogy éppen a szélén lavírozzon a láb, tehát kb. 7-10cm-t még ott is illik ráhagyni a biztonság kedvéért. Ha simán a talajon lesz, akkor ez kevéssé érdekes.
Egy ilyen képet találtam a méretekről. Gondolom ez lehet az.
-
FőDudu
veterán
Nalam nem kell extra.
Az 5-7 naponta eloszurobe berakott multitab eleget oldodik - ugye amikor a szivattyu be van kapcsolva, akkor azon folyik at a viz. Ezen kivul kap ugye pH csokkentest, most valahol 7,0-7,2 kozott van.Nekem idoziton van a szivattyu - minimum 2-2 orat megy egy nap (azaz delelott 2 orat, delutan 2 orat) - es ugy nem nagyon maradhat ki.
5-6 ev medencezes alatt megtanultam, hogy problema akkor van, ha elterunk a bejaratott rutintol. Nem 5-7 naponta kerul be a kombi tabletta, nem jo a pH, stb.
Ha megvan a rutin, akkor nagy meglepetes nem lehet.Itt mar akciozzak a medenceket - lehet megnezek egy 427x122-es verziot 279 Euroert.
-
FőDudu
veterán
En kb 2 eve vettem egy 5 kilos vodorrel. Szerintem hamisitvany volt (sima klor, abbol is valami szar, mert kb sosem oldodott fel)
Vissza kerestem, ilyet vettem.
Nezd meg, hogy nalad is hasonlo-e a viselkedes, leirom nalam mit csinalt:
A kekes szinu tabletta az kb egy 20 grammos klor tablettanak felel meg amit bemartottak kek festekbe. Ha belerakod egy legalabb 1 literes uveg edenybe (uveg legyen, annak nem art a klor) es ontesz ra vizet boven, akkor rovid idon belul a kekes resz eltunik a tablettarol es marad a hofeher klor tabi.
Nekem soha nem oldodtak fel rendesen - pedig en a szivattyu elo szurojebe teszem, ott pedig van aramlas rendesen.
Felre tettem, arra hasznalom, hogy a csatorna es egyeb szunyog larva kelteto helyeken 1-1 tablettat bedobva meggatoljam a kikelesuket. Szezon elejen bedobok 1-1 tabit es onnan nem lesz szunyog az tuti. (a sajat hazam csatornajaban - nem a kozos csatornaban mergezem a vizet)
En az OBI-s Planet Pool cuccokat hasznalom, azokkal meg nem lottem melle. 15-16 Euro egy 1200g-os multitab, az 6db 200 grammos nagy tabletta. Nekem 5-7 naponta kell belole 1 db (13m3 medence). pH reduktorkent meg 32%-os sosavat hasznalok - az szignifikansan olcsobb a pH minusznal. 1L kb 1,5 Euro.
-
Dorian
félisten
15 kilóhoz képest az a kétmaréknyi az semmi, nulla, úgyh emiatt biztos nem kell utántölteni. Nekem egész szezonban nem érte el a nyomásmérő azt a szintet ahol előírás a visszamosás. Egyszer csináltam, szezon 2/3-ánál amikor teleesett a medence esővel, gondoltam kipróbálom milyen ez a visszamosás, és legalább vizet is engedek le vele.
-
Gömbike
senior tag
A kimosott homok még egy szezont kibír, de szerintem a harmadikat nem célszerű használttal kezdeni.
Személy szerint maradok a homoknál, nekem megfelelő, tiszta a vizem.
A homokot szezon közben elég visszamosatni szükség szerint, én a labdával nem akarok pepecselni. Nekem a homok bevált, nem kísérletezgetek.
-
Gömbike
senior tag
Bár nem engem kérdeztél, de én a szezon végén egy tejes ládában szárítom szárazra a homokot és csak következő évben teszem vissza.
Bár inkább új homokot fogok inkább évente használni, mert nem egy ökör ára, viszont tuti tiszta.Más:
délután pancsi lesz, most 32 Celsius, remélem nemsokára magasabb lesz, a női részleg eléggé fázós.
-
FőDudu
veterán
Nekem ami van 5 kilos, abbol 5-10 darabot bele dobtam egy 5 literes uvegbe.
Tettem mindezt azert, mert a parkolomban a fal mellett mindig kino a fu.
Mar leegettem, kihuzgaltam, de ujra visszater. A beton fal es az aszfalt kozotti 2 millimeteres resbol. Gondoltam adok neki a klorral.
2 hete. Nem oldodnak - bar ez ugye e tul nagy tomenyseg miatt is lehet.Erdetileg vilagoskekek voltak, most mar mind feher a dobozban levo zacskoban.
Durvan klor szaguk van, de szerintem valami nem stimmel az en szortimentemmel. -
kory24
őstag
Na úgy néz ki a sorja ellenőrzés (végig törlés) tömítő ki, be, bezsírozás újra összerakás segített abban, hogy onnan már nem szivárog.
De most meg a lefogató hollandi csavar alól szivárog, igaz lassan. (lehet eddig is szivárgott ott is, de csak a teteje tűnt fel)
Tehát majd több teflon szalag kell, de épp elfogyott..... (ahogy a kedvem is már ehhez a szerelgetéshez..)
Egyelőre marad így, nem olyan sok víz folyik el.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!
-
FőDudu
veterán
Nem lehet azt az egesz atlatszo szirszart kihagyni es egy csocsonkot direktben rahuzni?
Semmi ertelme annak, hogy ott a kanyarban lassatok a kavitalo buborekokat.Ahogy mar emlitettem, nekem mas a szivattyum, igy csak a homok szuro amit hasznalok. Az pedig hibatlan amire kell. 1x volt, hogy nem huztam meg elegge az abroncsot ami ossze fogja az aljat a tetejevel - akkor volt is egy kis csopoges. Huztam rajta par fordulatot - el is mult.
Valoszinuleg ez a pumpad leirasa.
Csak laikuskent: ha az atlatszo reszben vannak a bubik, akkor nem alatta kap levegot, hanem elotte. A medencerol lejovo csonel (vagy a szkimmer szar es levegot is szivsz) vagy ahol cso csatlakozik az atlatszo reszbe becsavart 040841 szamu csocsonkba. En utobbira tippelnek elso blikkre - vagy ahol a bilinccsel raraktad a medencerol jovo vizet, vagy a muanyagba csavart reszen.
Elsokent a szkimmert huznam le, hogy a medence falabol direktben szivja a vizet. Onnan nem johet levego ha a cso ami a szivattyura megy rendesen ra van huzva.
Amugy arra felesleges varni, hogy pl az elo szuroben ne legyen levego. Onnan nem tud hova menni, akkora vizhozam pedig nincs ami teljesen kiszoritsa. Nekem meg 1 het utan is van levego az eloszuro fedele alatt, mert az domboru es ott megszorul. A viz nalam a fedel szintje alatt 10 centivel megy a szuro kosarba (nem a tetejerol, hanem a szivattyu elejerol) es onnan a szivattyu elszivja, de a szivo resz feletti levegot azt nem tudja kiszivni.
A masik amire gondolni tudok, hogy valahol maradt egy kis sorja ami eltartja vagy felre nyomja a tomitesedet. Kiszednem az atlatszo reszt, aztan ujjal vegig mennek ahol az O gyuru felfekszik. A csavaros zaro kupak (hollandi?) belsejen is, az atlatszo resz aljan, a szivattyu tetejen is. Hatha csak egy pici sorjat kell leszedned valahol..... Vegso esetben bekennem szilikon zsirral az egeszet az O gyuru kornyeken, az is tomit.
Megnezve a videodat, nekem egyertelmunek tunik, hogy a medencebol jovo viz csocsonkanal megy be a bubi. Igy ha ott nincs szivas (szivattyu kikapcsolva) akkor csopog is. Szoval az atlatszo reszbe bcsavart csocsonknal keress hibat elsore....
-
sepsi0
őstag
Ott a gyűrűnél nekem is eresztett, szerintem ott szív fals levegőt is. Nem tudom álad miért csöpög, nálam mint írtam akkor csöpögött, amikor a kosár nem volt rendesen a helyén és olyankor a hollandival gondolom nem tudtam rendesen leszorítani. Írtam, hogy az az átlátszó könyök a gyenge pontja a szűrőháznak...
Amit most vettem az nem ereszt sehol, viszont ma cumiztam vele vagy fél órát. Levegős lett a szűrő, át kellett mosnom, öblitenem, utána jó lett.... Állt 3 napot.Aldiban múltkor leárazva vettem egy gumi meg gáz gyűrű készletet ilyen átlátszó müanyag dobozban. Na abban van minden méret, ami ehhez és az új szűrőmhöz kell, ki is cseréltem a régiben a tömítéseket.
Nézd meg a fekete csövet is ami a szivattyúba megy, ott is van gyűrű, azt valamiért én is teflonoztam, most kapott új gyűrűt...
-
-
sepsi0
őstag
Nekem 7 vagy 8 éve van meg. Még üzemképes, de a fene tudja...
Annyit tudni kell, hogy télen - nyáron kint volt, ősszel a leeresztő csappal kiengedtem belőle a vizet és ennyi. Végül is jól bírta. Sokszor szét lett szedve, az sem ártott neki. Elég sokat ment nálunk.Eresztés... Nekem sok teflonszalag volt rajta, de most, hogy nem használom jobban szétszedtem és láttam, hogy mindenhol van gumi tömítés. Ha ereszt kend be egy kis szilikon zsírral ha van. Szerintem neked azért ereszt, mert nincs a helyén rendesen a fehér szűrőkosár, emlékeim szerint én is cumiztam vele...
Nem csinálok róla képet, mert nem szép látvány -
sepsi0
őstag
Nálam az az átlátszó müanyag könyök adta meg magát kb 3 év után... Berepedezett a naptól, pedig sokat árnyékában volt. Aztán csináltam neki "házat". Az a müanyag könyök ha jól emlékszem majdnem egy 20as lett volna. Kapott kívülről kétkomponensű ragasztót, de nekem is levegős lett idővel. Én örülök, hogy lecseréltem...
A szivattyúja viszont jó lenne, ha nem direkt olyan csatlakozója lenne....
30k-ért megszolgálta az árát,ennyit ért kb. -
Dorian
félisten
Az előszűrőnél az oldotta meg, h volt a csomagban még egy ugyanolyan idom, mint aminek rossz volt a menetnél a tömítés helye, így azt hasznalom.
A homokszűrőnél is megoldódott, ott fontos, h helyre legyen ütögetve az alsó-felső rész illesztése és az, h tökéletesen vízszintben legyen a teljes homokszűrő.
A fém bilincsek sokszor használhatóak. A bilincses illesztéseknél a szarrá teflonszalagozás + izomból meghúzás oldotta meg.
-
FőDudu
veterán
Labdakra ra van irva, hogy x gramm per homok kikogramm. (tan 28g/kg, valamelyik elozo posztomban volt az ertek)
Azt hiszem 500g az 18 kilo homoknak felel meg az en verziomnal.
Mondjuk szem rebbenes nelkul toltam bele az 500 grammot a 15 kilo homok helyere.
Nem volt annyira tele ahogy a kepen, kb a homok szintet jelolo vonalig volt.
En kezzel raktam bele, igyekeztem ugy elhelyezni, hogy jol lefedje az aljan levo szurot.
Aztan soronkent ugy, hogy ne tudjon kozte atfolyni a viz. -
kory24
őstag
-
sepsi0
őstag
Szia!
Nekem használtak voltak a labdák, azt hiszem 2 évesek. Bele raktam, előtte talán kézzel kiöblítettük és már ment is a szűrő. Nem engedi a szálait, legalábbis én nem vettem észre.
(#3633) cOxeR
Nagyobb mennyiségű vizet megforgat az új, érezni hogy nagyobb a kiáramló víz nyomása. A régin a szívattyú teljesen más felépítésű... Ami hiba benne (a régiben) az a bejövő ágon az átlátszó csatlakozás, szűrőház. 2-3 év után repedezmi kezdett és eresztette a vizet... Nem drága az új alkatrész, azt hiszem 40eur-ért láttam + szállítás
a szűrőt a Tescoban vettük kemény 30eft-ért.
Az új márkával kapcsolatban és is szekptikus voltam, nem túl ismert márka erre felé (Kínai, ahogyan az Intex és Bestway is), de a youtubeon és amerikai oldalakon, pl Amazon jó véleménnyel vannak róla.
Fogyasztásra csak annyi, hogy van egy kis különbség a motorokban, azok is fejlődtek... A szűrő háza erősnek tűnik, sőt nagyobb kapacitású, mint a régi, vennem kellene labdákat még.Amúgy majdnem Intex vagy Bestway szűrő lett, csak ki kellett volna menni Szlovákiába a Mercurymarketbe, bár szállítottak volna ide is. Ott jóval olcsóbbak a szűrők...
Most az Auchan akciózik sok medence cuccot, bár már alig van, mostanában sok dolgot vettünk ott. Pl nagy Intex sátrat majdnem vettem tegnap (38eft), de az oroszok értékelésben nagyon lehúzták, megeszi a nap, ezért nem vettem, máshol 90eft+. -
sepsi0
őstag
Szia!
1,5 hónapja cseréltem le a homokszűrőmet. Ezt vettem szerintem jó, szűrő labdával használom. Előtte 7 évig egy Marimex PROSTAR 4-et használtam, de az idő már megette..
[link]
Erősebb a szivattyúja és halkabb, mint az elődjének és ez csak 180-190W-ot kér, előd kb 250-280W. A Marimex úgy néz ki, mint amit beszúrtál képet. -
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Ez egy olcso szar, dragan kirakva.
A jo cso az puha, es nem ilyen kemeny muanyag mint ez.Valaki linkelte fentebb az en altalam ajanlott verziot - tan emagon vagy valamelyik magyar webshopban. Erdemes olyat keresni. Megismered, mert egy feher muanyag spiral fut vegig az atlatszo de szinezett pvc vagy szilikon csoben. A spiralrol megismered.
-
FőDudu
veterán
Azt hiszem az IPX5 kategoria ami minden oldalrol froccseno viz ellen vedett.
Ezek a pumpak vedettek az idojaras viszontagsagaitol - talan csak a fagy arthat nekik.
Ha dobozba rakod, meg fog sulni....Az enyem ha nagyon meleg van kik-kikapcsolgat - legalabb tudom, hogy mukodik a hovedelme (max 35 fokos vizhez valo a szivattyum).
A csovet ugy vagod ahogy neked tetszik.
Erdemes annyit jaratni, hogy a vized tiszta legyen. Azaz legalabb 1x, de inkabb tobbszor atforgatni az 5m3 vizedet. Nem kell elhinni amit rajuk irnak - egy 6m3./h pumpa nem fog 100 liter vizhozamot produkalni percenkent.... 5M3 eseten en jaratnam masfel vagy 2 orat. Ha nem eleg, akkor mehet tobbet.
-
FőDudu
veterán
Nekem nem volt gondom a csopogessel. Mondjuk en sosem probaltam a medence gyari csovevel - talan azert.
Nem mondom, hogy legajanlottabb (nem vagyok en medence szakerto) - en azt mondom, hogy nem egy noname vacak, van hozza alkatresz ha kell, es nalam jol mukodik. Es lehet hasznalni szurolabdaval is.
Nekem egy HZS 300 nevu szivattyu dolgozik ra - elvileg 8000L/h. Valahonnan az Amazonrol rendeltem, akkor 90 Euro volt.
Eleg halk, hovedett, onfelszivos, a pumpa resze galvanikusan le van valasztva a szivattyurol.
Jofogason lattam magaban szurot, meg hozza valo szivattyukat is.
Pl. Ugy latom az az elado arul mindenfele medence cuccot. (nincs hozza kozom, kulfoldon elek).En idozitos szivattyuval nem szorakoznek - raktam ra egy okos konnektort es az kapcsolgatja. Es persze legyen fi rele azon a koron ahova bedugod. Maskepp nem jarathatod ha a medenceben van valaki.
-
FőDudu
veterán
Szkimmerhez kell egy olyan adapter amit linkeltem. Az megy at a medence falan.
A csovet te vagod meretre - ez pl Obi vagy egyeb helyen meterre vasarolhato.
A bilinccsel fogatod a medence csocsonkjara es a pumpa/szuro csocsonkjara.Szerintem a fenti a medencebe meno viz, az also a csatornaba. (odpadki szemetet jelent szlav nyelveken). A csatornaba meno csocsonknal van valami jel ami egyertelmuve teszi melyik hova egy. Nem emlekszem a piktogramra.
-
FőDudu
veterán
Akkor lenne ertelme, ha a teljes rendszert at tudnad allitani 38mm-re. Ehhez a pumpad csocsonkjarol le kellene vagni a 32mm atmeroju reszt. Ugyanigy a homokszuro be es kimeneti csonkjait atalakitani. Utana mar 38mm lenne mindenutt.
Ha barhol ez vissza szukul 32mm-re (peldaul a medence falaban), akkor nem sokat er.
A kisebb Bestway medencek falaba meno csocsonkok belso atmeroje kb 25mm lehet (kivul 32mm csonk van, de az falon atmeno resz belso atmeroje kisebb) - a 25mm-es kpe csovet alig lehet atdugni rajta. Probaltam.
-
FőDudu
veterán
Szurolabdaval nem kell visszamosatni. (viszont hasznalat elott nem art atmosni, hatha van olyan szosz aminek ki kell jonnie. Ne a medenceben landoljon.)
A harmadik csocsonk a visszamosatas/oblites/leeresztes allasban van hasznalva.
Ott folyik ki a viz.A jo cso az megeri. A medencehez gyarilag adott csovek a kalap szar kategoria.
Erdemes venni rendes csoveket - azok evekig jok.Nekem zold szinu cso van (szerintem ehhez hasonlo) amiben egy feher spiral fut vegig - az 4 eve birja.
A skimmerhez es a medencehez adott csovek az 1, maximum 2 szezont birnak ki.Es rendes AWAB bilincseket hasznalj, azok a muanyag vackok amit a medencehez adnak nem lesznek jok a rendes csovekhez.
-
FőDudu
veterán
Szerintem ahhoz gyarilag adnak ilyet.
Ez a medenceben belul 38mm, kivul 32mm.Medencen kivul nincs ertelme 38mm-re kovertalni ha a 2 csocsonk medencebol kilepo resze 32mm-es. Szerintem a te medenceden a csocsonkok 32 millimeteresek, azaz onnan a pumpaig felesleges felboviteni 38-ra. Valoszinuleg nem lesz nagyobb vizhozam.
-
-
FőDudu
veterán
Elvileg 1 szezont visszamosatas nelkul is kibir.
Utana kezzel kinyomkodhato, kimoshato. De lattam mar videot ahol moso zsakban a mosogepben mostek 40 fokon jo hosszan.Szoval elvileg ujra hasznalhato - de meg keves tapasztalat van rola.
En ugy szamolok, hogy max veszek ujat. -
FőDudu
veterán
Teszel bele szuro labdat ahogy en. 500-700g eleg. Es kristaly tiszta a viz.
Nalam a homokon a nagyon finom - eso altal hozott - por atment.
Azaz az afrikai voros homokot nem tudta kiszurni. Nem tudom ez a homok szuro hibaja-e (es 3x annyi finomabb homok kiszurne-e vagy sem), en megoldottam egy csodazsakkal. Utobbi kiszurte.1 hete tettem bele a szuro labdakat - azota meg nem sok homok jott. Elvileg a szuro labdak szuresi hatekonysaga jobb a homoknal - tesztelok szerint 2-3 mikrometeres lehet.
A homok szurom hivatalosan tamogatja a szuro labdak hasznalatat - epp akcios volt, kiprobalom. Majd szezon vegen tudok komolyabb beszamolot irni. Elvileg az a 2-3 mikrometer meg az algat is kiszuri.A homok szuro reszt hasznalom, a pumpat nem ismerem. Szerintem varj meg par orat, vard meg masok mit mondanak.
Ez nekem hibatlanul mukodik, kb. 3x nagyobb medencevel is. Valoszinuleg nalad is jol mukodne.
-
FőDudu
veterán
A nem onfelszivo jellege miatt ezzel legtelenitesi gondok lehetnek.
Azaz ha levegot kap, akkor legteleniteni kell majd.Uzem szeruen nem gond (ott elvileg nem kap levegot) - nalam pl a szivo agra dugottt porszivozo cso rendszeresen kiemelkedett a vizbol mert a muanyag ugye uszik a vizen.
Ha visszanyomom, az enyem felszivja (es nem zavarja a bejutott levego), mert onfelszivos. A tied valoszinuleg nem fogja szeretni a levegot. Azaz ilyenkor medencebol kimaszas, legtelnites, stb...Ekkora szivast utoljara a papir szuros pumpaval lattam, annak a tetejen volt levegotlenito szelep. Nem tudom a linkelt esetben hogyan lehet levegotleniteni.
Amugy ennyiert lattam mar Steinbach Comfort 50 rendszert. Annal talan a pumpa idozitese ami gond lehet. (nekem az van, de masik pumpaval). Az boven eleg nekem a 13m3-es medencere. Ehhez az utolso csavarig vasarolhato alkatresz - nekem 4 eve teszi a dolgat. Jol mukodik, nekem most filterball van benne. Nem mellesleg a fedeleken keresztul lehet utolag UV-C lampat bekotni.
Mondjuk a linkelt tipusodba 45 kilo homok kell, az kb haromszorosa a Steinbach-ba valo mennyisegnek. Szoval lehet nagyobb a teljesitmenye. De ehhez merten valoszinuleg a hangja is jelentos.
-
Piftuka
veterán
A geotextilnek sok értelme nincsen ilyen közegben.
Betonra a nylon fölé ezeket javaslom:
Mi a rögös-földes-füves talajra mindkettőt használjuk.
Alul a fekete nylon, felette rövid szálú műfű. Ez volt a tavalyi "setup". De ezen átböködtek még az apró, "tüskés" kövek. Kellemetlen volt a medence alján arra a pár "dudorra" rálépni.
Idénre vettem kőmintás vinyl padlót is. Majdnem 3 mm vastag, és nagyon komfortossá tette a medence aljzatát.
Raksz 4x4 métert, és remek lesz nálad is.
(A beton ugyebár még klasszisokkal jobb, mint a nálunk lévő földes talaj.)
-
Vesa
Topikgazda
Betonra téve érdemes alátenni valamit, ami az esetleges apró, éles kavicsokat vagy egyebeket felfogja, mert amúgy a medence alja 0,25mm vastag, tehát nagyon könnyen annyi neki. A sima fólia nem oldja ezt meg, az más célt szolgál. XPS lapok, PVC lapok vagy polifoam mind jók, a geotextil viszont nem sokat ér mert vékony. Olyat ne tegyél alá, ami nem víztaszító (pl. szövet, pléd, takaró, szőnyeg stb.), mert bepenészedik és büdös lesz mint a veszedelem.
Kombi tabletta jó, de szigorúan adagolóval használd, illetve vízelemző, hogy lásd milyen a klór szint és a víz PH. Ez utóbbinál ha megvan az érték, attól függően PH+ vagy PH- kell, hogy be tudd állítani a PH-t. Klór granulátum sem árt, mert néha szükség van un. "klór sokk" alkalmazására, amihez a tabletta nem jó.
És persze szkimmer, illetve tisztító készlet (háló/vákumos), mert idővel dzsuvázni kell a medencét.
(vízszintezés telepítés előtt gondolom egyértelmű)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Linux kezdőknek
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest