- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark Archon
addikt
Ha ki akarom hagyni a vízmelegítést, leállítom a szivattyúját, aztán kész. Nem is fogom akarni a medence vízforgatójával összekapcsolni, mert az 5 perc járás / 15 perc szünet nem feltétlen használ neki. Állandóan meg minek menjen.
Tehát valami ilyen kéne, csak 3-ágú, de mintha nem létezne:

-
Steady74
addikt
Köszönöm szépen a linket, szépen összefoglalja az egészet. Ha jól olvasom ki a lényeget, akkor az az, hogy nem kell szénné vegyszerezni a vizet. Előnye, hogy egy gépben megvan minden, azzal amit linkeltél. Az átvezetőn gondolkozom, mert az átalakítóval egy elég rendes keresztmetszet szűkülés van, ami nem tudom hosszabb távon jót tesz-e e szivattyúnak.
Esetleg valaki csinált olyat, hogy kpe/lpe csőkígyót kötött be a rendszerbe melegíteni a vizet? Ezt hogy kellene elképzelnem?
-
Steady74
addikt
Köszönöm a tippet. Még nem vettem meg a szűrőt, így képbe kerülhet. Mivel tud gyakorlatban többet egy sóbontós szűrő egyébként? Totál vakon vagyok ezért kérdezem.
Hogy vágod bele a medencetestbe az átvezetőt, nem reped meg a szerkezet? Még összecsomagolva van a miénk így nem emlékszem, hogy van-e ott a ki-be vezetésen valami erősítés.
Köszi!

-
FőDudu
veterán
-
Dark Archon
addikt
-
Donki Hóte
veterán
-
kory24
őstag
-
kory24
őstag
-
merqree
őstag
-
forguet
senior tag
-
j.bravo
addikt
+ Dorian:
Elgondolkodtam a kint teleltetésen én is, a hajtogatást elkerülendő, de bevillant az is hogy a keretelemek rozsdásodása is egy jellemző hibaforrás, ami - legalábbis nálunk - nyáron nem nagyon fordult elő eddig, de télen, ha nem szárad meg az esővíz, megjelenhet.#5091 luciferc: jaja, mi is mindig később raktuk el végül mint terveztük, mert kora ősszel "lehet hogy lesz még meleg nap", aztán végül szeptember legvégén tettük el...
-
Dorian
félisten
-
Shokkolo
addikt
Ááááá, máris okosabb lettem ezzel a porszívó dologg, már pár kérdés kezd is tisztulni a fejemben
(a szettet el is mentem, elég szimatikus a komplett megoldás , köszönöm
)Ami még nagy nyitott kérdés, ekkora medencéhez akkor milyen szűrőt vegyek? (ha már úgysincs hozzá...)
2*3*0,75 szögletes, vagy hasonlóan kicsi ~3m -es kerek medencéhez...Illetve van-e jobb, mint az Intex medencék? Vagy igazából itt kb mind egyforma, és megvehtem nyugodtan?
Extrém használat nem lenne, beülős beszélgetés 1 hideg sörrel / fröccsel
Illetve ha később lesz gyerek, akkor ő pancsol majd benne. De semmi durvulós buli 
-
Bandit21
veterán
-
Vismajor01
addikt
-
j.bravo
addikt
-
kory24
őstag
-
Janusz001
őstag
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
-
luckyboi82
tag
-
luckyboi82
tag
-
Winne
nagyúr
-
Vismajor01
addikt
Sose értem ezt az "ekkora medence alá"
Mintha a nyomás ami a talajra nehezül az attól függne, mekkora a medence

Csak és kizárólag a mélysége számít, az oceán fenekén egy 1x1 méteres csőben vagy magában az óceánban ugyanakkora lesz a nyomás. 132 centis mélységnél egy 10x10es négyzet 13 kiló nyomást fejt ki. Akkor is ha 3.6x4.1 méter a medence, és akkor is ha 140méterx145méter.
Persze ha azért kell mert máshogy nem lehet vizszintet varázsolni akkor nem szóltam
-
nessh
tag
-
Dorian
félisten
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
-
Janusz001
őstag
Szuper, kösz, én is igy képzeltem el, meg is rendeltem. Most viszont lesz egy felesleges lyukam a medencén, ahol a jelenlegi skimmer megy át a medence falán egy intex átmenő szeleppel, ennek ledugózására van valami kulturált alkatrész?
Nekem 9m3 a medence, de szintén zavar a belógó szkimmer. -
bigrob
őstag
-
Vismajor01
addikt
-
Janusz001
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megkérdeztem, van bekötőcsonk. Azt írták átalakítóra nincs szükség.
Akkor marad az üveg amit ők ajánlottak, illetve csak a szolártakaró.Vesa: normális vízelemző alatt mit értesz? Ez pl jó lehet? [PoolTester PT500]
Sajnos helyhiány miatt választottuk ezt a 260 x 160 x 65 cm medencét. 3,5x2m téglalap alakú szabad területünk van, ehhez a medencéhez azt írják hogy: Telepítéshez szükséges terület: legalább 310 x 208 cm, széltében így is necces
(kis pénz kis foci)
Vagy létezik esetleg magasabb, téglalap alakú medence, ami elféne?Köszönöm!

-
kory24
őstag
Olyat vettem, amilyet a homokszűrő ír, még a gyártó cég is azonos (Steinbach) : 0,7 - 1,2 mm.
Lehet, hogy picit többet töltöttem bele, mert biztos elérte a jelzett vonalat mindenhol körbe és még kézzel el is simítottam egyenletes legyen...
(majd legközelebbi visszamosásnál meglátom mennyit "köp ki")(#3992) Dorian
"Nekem egész szezonban nem érte el a nyomásmérő azt a szintet ahol előírás a visszamosás."Mi az a nyomásérték amikor kellene visszamosást csinálni?
-
FőDudu
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
-
Flowtation
őstag
és #3465kovacsit
Köszönöm a válaszokat. Akkor a bekötés jó így mégiscsak. Megrendeltem ezt az egyszerű vákuumos porszívó fejet, kíváncsi vagyok az eredményre. Az a helyzet, hogy 3 napja van felállítva a medence de szerintem már opálos kicsit. Takarom a bubis fóliával, igaz egyszer ügyesen egyedül vettem le és sikerült beleforgatni koszt.
Van nekem egy ILYEN chemconnect adagoló, ez jobb lehet az úszós adagolónál? Péntekre jön meg a tesztcsík is, ilyen 3az1-ben, kíváncsi vagyok mit mérek majd. -
FőDudu
veterán
Keringetes: amikor a nyomo agra rakott medence tisztito robotot hasznaljak....
Vagy nalam amikor a csodazsak csinalja ugyanezt - bar mi ritkan rakjuk keringetesre, mert birja a pumpam szures uzemmodban is.A robot ugye 6-12m3/h teljesitmenyt igenyel, igen keves pumpa tudja azt szuro uzemmodban biztositani.
Azaz amikor a robotot radugjak, (pl. Intex ZX300, ami egy olcso, 100 Euros megoldas ismert hibaval (szakado bordasszijak)), akkor nem szuro uzemmodban kell hasznalni, hanem kapcsolja at keringetesre. Ugy a robotnak tobb viz jut.
-
luciferc
őstag
-
cOxeR
Ármester
-
Gömbike
senior tag
-
Janusz001
őstag
Én is csak idén állítottam fel a medencét, az én sóbontós intexem is csak 1-12h és állandó járást enged beállítani, azt nem engedi, hogy 2 vagy több ciklus is lemenjen. Programozható időkapcsolóval szerintem nem leszel előrébb.
Én annyi időt állítok be, hogy 3X átforgassa a medencét + amikor benne vagyunk, menjen a szökőkút, jet fúvóka.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Crimson Desert
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Xbox One S Minecraft Edition 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(a szettet el is mentem, elég szimatikus a komplett megoldás , köszönöm 

Vesa