- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Nekem egy ilyen van, és ez nem tud hűteni: EraSpa Fairland Mini SHP05
Ez már inverteres és oda is van írva, hogy "hűtési funkció": Fairland Comfortline Inverter BPNCR07 -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Lassan neki állok a 4,5x2,2m-es 7,5 m3-es medence helyének kialakításához. A legjobb helye a hátsó kertben a fal mellett lenne, de azért rákérdezek, hogy van-e arról tapasztalat, hogy milyen hatással van az épületre?
Rendes beton alap, és a talaj is kifejezetten kemény, agyagos, a fű is alig akar benne megmaradni. Emelett rendes zúzottköves alapra helyezett játszótéri gumilappal raknám ki a helyét. Szerintetek így fél méterre kb. rakhatom a faltól? -
morfondőr
addikt
válasz
dib0079 #5275 üzenetére
Köszönöm a választ, végül ezt választottam, egy rövid ideig 207k-ért ment és lecsaptam rá: Fairland MINI HP HŐSZIVATTYÚ SHP05
A hét elején kaptam meg, a jelenlegi kb. 1,5 m3-es medencében lévő 10°C-os vizet kb. 20°C külső hőmérséklet mellett 3 óra alatt úgy 4 fokkal tudott megemelni, de ezek extrém hőmérsékletek az optimális működéshez.
Remélem azért hosszú távon is használható lesz majd! -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Hőszivattyú témában kérnék segítséget! A kinézett medence 6,5 m3-es és az elhelyezés olyan, hogy viszonylag kevés ideig süti közvetlenül a nap. Mekkora teljesítmény lenne az ideális ekkora vízhez? A keretet max. 250k-ig engedném.
Három kiszemeltről kérdeznék, de természetes várok jobb ajánlatokat, ha vannak:
- Fairland Mini SHP05 5,8kW: ebben tényleg nincs áramlásérzékelő? Ha valamiért megáll a szivattyú, akkor van benne valami védelem, vagy kuka lesz a hőszivattyú is?
- Steinbach Mini 3,9kW: Ez lenne a legszimpatikusabb, vajon a teljesítménye elegendő lenne?
- Bauhaus Super Mini 4kW: ez a legolcsóbb, van-e valakinek tapasztalata vele?
Melyiket ajánlanátok?
Az áram nem tényező, napelem van, kisgyerekek miatt a víz 32-34°C között lenne ideális.
Előre is köszi az javaslatokat! -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
A jövő évi szezonra próbálok felkészülni, jelenleg egy kicsi 1,6 m3-es medencénk van, amit a gyerekek nagyon élveznek, ezt szeretnénk nagyobbra váltani:
Medence: INTEX Prism Frame 366 x 76 cm (kb 6,5 m3)
Szűrő: Steinbach Speed Clean Comfort 50 (elég akciós most, meg is rendeltem)
Van egy kis sóbontóm, ami elvileg 8m3-ig jó, könyv szerint 5 óra üzemre van szükség a fenti medencénél: INTEX Krystal Clear QS200
És a fűtésen agyalok, hogy szolár legyen a terasztetőről, vagy egy ilyen hőszivattyú: Steinbach Mini1. A szivattyú a sóbontónak és a hőszivattyúnak is túl erős, ezért a kimeneti ágat ketté osztanám, majd a medence előtt újra közösíteném. Jól gondolom, hogy így feleződik az 1-1 ágra jutó vízmennyiség?
2. A szivattyú emelő magassága elvileg 9m, van aki tetőre helyezett szolár fűtést sikeresen üzemeltet róla?
3. Szolárnál kpe vagy lpe csőben gondolkodom, egy ekkora medencénél mennyit kellene felpakolni, hogy valóban hatásos legyen?
4. A hőszivattyú tapasztalat szerint óránként hány fokot emel egy ekkora medence hőmérsékletén? (Jelenleg egy ilyennel fűtöm a medencét, a másfél m3-t kb óránként 2 fokkal tudja felfűteni, a könyve szerint a fenti medencénél 4 óra/1 °C ami már kicsit hosszú idő.)
5. Jelenleg üvegtöltet van egy kisebb teljesítményű szűrőben, de szimpatikus a szűrőgolyó is, ki mit ajánlana?A válaszokat előre is köszönöm, bármilyen tanácsot elfogadok!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Ha valakinek van 1m magas Intex medencéje (konkrétan INTEX Prism Frame 400 x 200 x 100-at néztem, de gondolom ez kb. mindegyiknél hasonló) megmérné nekem, hogy milyen magasan vannak a vízforgató csatlakozók?
Előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
Nagyon kevés klór marad a vízben, a tesztcsík épp hogy elszíneződik úgy hogy kezdésnek 5 órát ment a készülék az előírt 2 óra helyett. Amikor dolgozik van egy enyhe klór szaga, de én ezt éjszakára akarom beállítani, másnapra kipárolog, mire használjuk a medencét. Aztán éjjel újra fertőtlenít.
Egyedül attól tartok, hogy a fűtés nem lesz barátja a sós víznek, de majd alkalmanként szétszedem és leellenőrzöm. -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Van egy kis méretű (kb. 1,6 m3-es) medencénk a gyerekeknek. Ehhez egy alap homokszűrő van második éve: Intex KrystalSand SX925 26642 és egy fűtő került idén hozzá: Intex vízmelegítő 3kW (28684)
Gondoltam beépítek még egy sóbontó készüléket, hogy minél vegyszer- és gondozásmentesebb legyen a dolog, meg a vegyszerek árán meg is térülne idővel: Intex Krystal Clear QS200 sóbontó 26662
Kérdésem, hogy mennyire kompatibilisek a készülékek, a sós víz ezt a rendszert mennyire enné meg (leginkább a fűtőt tartanám problémásnak)? Illetve bármi tanácsot elfogadok, ha felmerül valakiben!
Előre is köszi a választ! -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Gyerekeknek vettünk első medencénket: [link]
Kevés vízzel használjuk, mert a kisebbik gyerkőc még csak másfél éves. A probléma, hogy pár naponta megbuggyan a víz benne. Vízforgatót/szűrőt keresnék hozzá, de úgy hogy ha a jövőben nagyobb medencére váltanánk, akkor ne kelljen mindent újra venni.
Első körben egy ilyenre gondoltam: [link]
Ez gondolom, hogy overkill most, de hosszú távon számíthatok-e rá hogy kiszolgál? Illetve milyen egyéb tartozékokat kell még vennem, hogy össze tudjam szerelni?
Bármilyen tanácsot elfogadok, mivel még kezdő vagyok medence témában!
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- VoLTE/VoWiFi
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Ülőgarnitúra 3-2
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest