- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalapacsolok
senior tag
-
hcol7
senior tag
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Kosarra hiaba applikalod, a skimmer alja (legalabbis Bestway eseten) egy gumi tomitessel van ellatva es ha felulrol nem jon a viz (a kosar felol), akkor alulrol is tud szivni.
Ugy meg pont megkerulne a kosarat.(mellesleg nem veletlenul van kb 1m2 meretu anyag a csodazsakon - 1 mikron eseten kell a felulet, amin annyi viz at tud menni)(egy skimmer kosarnyi szuro felulet az lofasz, megfojtanad a szivattyut)
-
hcol7
senior tag
sztem ki tuti nem jut, hanem pl tobbet kell visszamosni, mert a kisebb szemcsemeret miatt eleri a sarga tartomanyt a nyomasjelzo. en legalabbis az utobbi 2 evben ezt tapasztaltam a 0.4-0.8 assal. azelott mindig a zold tartomany kozepen allt, egesz szezonban nemkellett backwashelni.
iden mar kb 8adszor. -
axioma
veterán
-
Dorian
félisten
-
Dark Archon
addikt
-
hcol7
senior tag
-
Dark Archon
addikt
-
hcol7
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
-
Márton
nagyúr
Nem tudom. Miért kéne befúvó idom? Ez a kimenő rész.
A befúvó cső végén csodazsák van a medencében, tehát a medence felső lukát nem is használjuk, nem ott folyik vissza a szűrt víz.
Ezeket kaptuk a medencéhez: [kép]
És most innen kapja a szivattyú a vizet: [kép]
Igen, ha nem rakom oda azt az xps-t, akkor a víz súlya eléggé lehúzza, ferdén állna.
Azt mondod valamit nem jól csinálok?
-
morfondőr
addikt
Nekem ez van 7 m3 vízhez és azt mondanám hogy éppen elegendő. A medence alatt gumilap van, szolár fóliával takarva. 35 fokra van fűtve, reggelre 29-31 fok a víz és ha 6-kor kapcsolom délután 3-4-re éri el újra a 35-öt. De a medence árnyékba van és a hőszivattyú is a terasz alatt. A hőszivattyúnak is jobb a hatásfoka ha meleg levegőt tud szívni. Ha délelőtt gyorsabb a felmelegedés akkor jobban is fűt, de a szezon kitoláshoz lehet kevés lesz, majd meglátom még.
-
F-ECT$
titán
-
merqree
őstag
...(lehetőleg bevágósat, sokkal effektívebb meg a beakasztós kugliból ha nem megy a szivattyú minden kimegy),....
Teljesen jó a beakasztható szkimmer, nem úszik ki belőle semmi, ha nem megy a szivattyú. Csak a magasságát kell jó beálltani, mivel a világos kék műanyag elem mindig a víz felszinén van, ezért nem tud kiúszni belőle a "szmötyi".
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Ugyanezt vettem anno Pools.shop-tol.
Sosavbol enekm a 6 het hasznalat alatt ment bele 2 liter 32%-os.Horpadasom.

Viz tisztasag.
Nem lehet panaszom a csodazsakra, kiszedett kb mindent. (ma meg a szivattyu se megy, igy a tetejen ott vannak a bogar hullak.)A szelere meg nem talaltam jo megoldast - a sargas vizko csik elegge zavar.
(nem szabad olyan medencet vasarolni aminek vilagos a belseje, mert nagyon latszik a vizcsik ) -
bigrob
őstag
-
andrisms
aktív tag
Nekem ez van: Automata átfolyós vegyszeradagoló 4kg kapacitás UVX-AUTOCL
Bypass nélkül van, homokszűrő után. Kb ugyanaz, mint amit linkeltél, csak nagyobb tabletták férnek bele. Csatlakozót kell hozzá vanni, de ezt írják is.
Szerintem jó cucc. Nyilván akkor adagol, ha megy a szűrő, ellentétben az úszó adagolóval. -
ggeleven
őstag
Egyet tudok! A víz alatt nem csípnek!
Olyan vízben inkább ne akarjatok ázni, amiben ilyen szer van. Van a közelben konnektor? Oda lehetne felakasztani egy elektromos csapdát (de ez sajnos minden mást is kinyír) vagy ha szolidabb megoldás kell, akkor fákja és szúnyogriosztós olaj bele. Lidlben és Aldiban is láttam már és nem annyira drága.
Nálunk Gyálon nagyon meglepően idén nincs szúnyog.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányat láttam tavasz óta, csípésünk egy sem volt. Ismerősök is ezt tapasztalják és nem értjük. -
FőDudu
veterán
En valoszinuleg hamis Quattro tabs-ot kaptam (vagy 2 eve), mert se fel nem oldodik, se nem mukodik. Vizbe teve kifeheredett a kekes szinu tabletta - ezert gondolom, hogy valami martott akarmi lehet.
Felre is tettem mind az 5 kilot. Ugy nez ki, mint a bekekitett kis klor tabletta.
Azota bele folyt az eso, de meg ugy sem oldodik. -
Hunfiu12
tag
-
Janusz001
őstag
-
bigrob
őstag
-
Vesa
Topikgazda
Akár jóideig is ellehet a beállított PH, de számos oka van, hogy miért mozdul el. Van, amikor egy hónapig sem kell korrigálnom, máskor viszont hetente. Ez ilyen.
csudri
A víz nem csak az ember számára az élet forrása, hanem szinte minden létező organizmusé. Adja magát, ha ott áll egy vödör víz, az szinte azonnal elkezd saját életet élni, bacik, vírusok, algák, rovarok, minden. A medence vegyszerezés tulajdonképpen harc a természet ellen. -
nessh
tag
-
Vismajor01
addikt
-
nessh
tag
-
csudri
őstag
-
csudri
őstag
Nekem 12kg megy elvileg bele, akkor a 25 kilós zsákkal meglennék két évre. Lehet inkább ez, mint a labdamosogatás. Plusz talán helyreállna a nyomás a szűrőben és nem a zöld sáv tetején lenne...
Remélem az nem probléma, hogy Intex szűrő és Bestway labda, ennyire már csak nem kényesek ezek a szarok.
-
csudri
őstag
-
Dorian
félisten
-
luciferc
őstag
-
Vismajor01
addikt
-
koháry
tag
-
Dorian
félisten
Sóbontónál valahogy máshogy működik a klórszint, a teszter nálam mindig valami minimálisat mutat, de mégsem algásodik a víz.
Ami érdekes: ennél az obis tablettásnál a ph kb azonnal beszínesedik és tartja azt a színt, a klórszint viszont szinte semennyire, majd több óra múlva lesz színes. -
luciferc
őstag
-
luciferc
őstag
-
Saughassy
aktív tag
-
volandy
senior tag
-
volandy
senior tag
"termosztáttal, hogy csak addig menjen a szivattyú amég meleg a víz a csőbe."
Ezt hogy oldod meg? Milyen termosztát kell hozzá? Nekem nem napkollektorhoz kell máshoz. De nálam az a probléma, hogy még nem tudja felfűteni a vizet mert lehűti a szivattyú keringetése. Gondoltam csőtermosztátra. -
luciferc
őstag
-
Big_Boss
senior tag
-
FőDudu
veterán
Na igen. A valamit ero vizhozam valahol 5-6m3/h szintnel kezdodik.
Az alatt valoban nem gyujti ossze a skimmer a szemetet.
Persze akkor meg jon a siras, hogy a sobontonak csak fele annyi lehet az atfolyasa, etc...Szoval ideje eldonteni ki mit akar. Mindent nem igazan lehet osszeparositani. Vagy legalabb nem trivialisan.
-
Márton
nagyúr
-
luciferc
őstag
Természetesen igaz a boltosnak, gyengülhet az anyag. Csakhogy ez a gyengülés nem éri el azt a mértéket, hogy ott hamarabb legyen gond, mint hogy egyszerűen kinyírja az UV az anyagot és máshol szakad. Szóval egész nyugodtan vágj bele.
A vizet se kell leengedni, ha nem vagy túl lassú. Folyni fog kicsit a csavarozásnál, de ennyi. A kivágás már vízmentes, mivel fel van szerelve a külső rész meg a cső, szóval ott már nem fog kifolyni semmi.
szerk: Én annyit csináltam még, hogy a külső rész ne feszítse az anyagot, hogy a két szomszédos lábra redőny gurtnit kötöttem és azzal tartom gyakorlatilag. Így semmi feszülés nincs, vízszint is magasabb lehet kicsit.
-
Márton
nagyúr
-
Dorian
félisten
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
En csak a sajat kis kornyezetembol tudok extrapolalni - nekem Steinbach van, szomszedoknak meg amit a nagyobb medencejukhoz adtak.
Enyem az 32mm-es rendszer, ovek mar 2". Ennek ellenere az en rendszerem az fenyevekkel jobb eredmenyt hoz. Szuresben, zajban, fogyasztasban.
(nyilvan a nagy medencekhez nagyobb pumpa kell - de ettol meg szurhetne rendesen. Pedig a Steinbach valahogy jobban szur ezeknel.)
-
FőDudu
veterán
Nekem hatodik evadjat teszi minden gond es karbantartas nelkul.
Ev vegen szetszedem, homok/szuro golyo ki, lecsapatom slaggal es szaradas utan megy fel a padlasra. Jovo evben meg elo veszem es hasznalom.Nem lehet ra panaszom.
(Az uzemmodokat reszletezo felirat kopott le a tetejerol - igy meg kellett neznem melyik mit takar. 1: szures, 5:zarva, mas nem is kell az egesz evadra.)(majd nyomtatok valami szar kis papirt, belaminalom egy nevjegy kartya meretbe es raakasztom valahova).5 evad utan ez legyen a legnagyobb bajom.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
-
Hunfiu12
tag
-
Márton
nagyúr
-
2thletme2day
őstag
-
Big_Boss
senior tag
-
LanyUs
őstag
Amikor elindítod és beállítod pl. a 2 órát, akkor onnan indul a 24 órás ciklus és a 2 óra üzemelés. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a gyári szűrő bekapcsol ( ezt mechanikus időkapcsolóval ) üzemel 06:00-20:00 és reggel 08:00-kor indítottam a sóbontót ( utána már ütemezetten jár, nem kell újra programozni és kihúzni stb. ).
Többieknek köszönöm a figyelmeztetést!
Tehát az tévhit, hogy sóbontó = nem kell odafigyelni a vízre, mert mindent megold... -
luciferc
őstag
-
luciferc
őstag
-
Dorian
félisten
-
FőDudu
veterán
Ez egy passziv dolog, a ledes megvilagitas az elemmel mukodik.
Azaz ettol nem lesz nagyobb az aramutes veszelye.Ha van fi rele - bocsi, en igy tanultam anno a Kandon - aminek aramvedo kapcsolo az ujdonsult neve, az elvileg megved a kobor aramtol. Nalunk altalaban megy a pumpa ha a gyerekek vagy mi a medenceben tartozkodunk. Nalam a haznak is van egy kozos fi releje, de a szivattyu ele meg kotottem egyet a biztonsag kedveert. Artani nem fog.
Biztosan van eleg vizhozama a szivattyudnak?
A rairt (gyarto altal behazudott) adatok altalalban koszono viszonyban sincsenek a valosaggal.Ajanlom, hogy merd ki egy vodorrel a valos vizhozamot szures es keringetes uzemmodban (utobbi jobb lesz) a tervezett magassagban. Nehogy vizeses helyett legyen egy alig folyo csapod.... Aztan vissza is ontheted ugyanannyi ido alatt a medencebe - legalabb tudod milyen vizhozoam lesz.
Raadasul itt magasabbra kell pumpalnia a vizet - a medence homokszurok nem arra vannak kitalalva, hogy utana meg a befuvo csonk fole fel meterrel magasabbra pumpaljak a vizet.
-
FőDudu
veterán
Csak akkor vegyel ilyet, ha 50 meteres korzetben nincs szomszedod.
A megfelelo vizhozamu szivattyuval uzemeltetve rohadt hangos a csobogas amit csinal.Nalunk a szomszed leszerelte, mert olyan hangos volt, hogy meg oket is zavarta (nem csak engem, pedig jo szomszedok vagyunk es nem is szoltam erte). Tolem olyan 30 meterre van a medencejuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Honda HRG 466 s önjáró fűnyíró
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olyan vízben inkább ne akarjatok ázni, amiben ilyen szer van. Van a közelben konnektor? Oda lehetne felakasztani egy elektromos csapdát (de ez sajnos minden mást is kinyír) vagy ha szolidabb megoldás kell, akkor fákja és szúnyogriosztós olaj bele. Lidlben és Aldiban is láttam már és nem annyira drága.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányat láttam tavasz óta, csípésünk egy sem volt. Ismerősök is ezt tapasztalják és nem értjük. 

Tehát az tévhit, hogy sóbontó = nem kell odafigyelni a vízre, mert mindent megold...
Vesa