- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ja igen, elsiklottam a fölött, hogy nem a homokszűrővel keringeted a vizet.
Egy ilyen idom nem jó? -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Üdv.
T idom helyett én 3 utas bypass-t használnék. Ezt el tudod zárni ha kell és kihagyni a vízmelegítő kört.
-
válasz
Steady74
üzenetére
Többet nem tud, annyi az előnye, ami lehet valakinek a hátrány is, hogy egy berendezés az egész. Ha a sóbontóra vagy kíváncsi, akkor pl. itt egy leírás a működéséről, előnyökről, hátrányokról, de sok leírást találsz a neten.
Nálam külön van, mert később váltottam sóbontóra, így 2 db okoskonnektorral oldottam meg az időzítést.A nagyobb átmérőjű falátvezető csomagjában van gumitömítés, azt használtam sablonnak, majd szikével körbevágtam. A bekötési pontokon erősített a medence anyaga. YT-on elég sok videó van róla.
Ha te is kivágnád, akkor ne üres medencénél csináld, legyen benne víz, hogy feszüljön az a anyag. -
válasz
Steady74
üzenetére
Ha még nincs vízforgatód és sóbontót is vennél akkor a helyedben megfontolnám a sóbontóval egybeépített szűrőt. Pl. ilyet.
Ezen kívül szükséged lesz egy ilyen adapterre, mert a komolyabb szűrők csöve nagyobb átmérőjű (38mm), mint a medencén lévő fali átvezető.
Sokan viszont (én is) nem szórakoznak adapterrel, hanem bevágják a medencetestbe a nagyobb medencékhez való fali átvezetőt.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen, 3,66x0,99-es Intexen.
Azért írják fémpalástosra mert a sima medencékre egyik gyártó se javasolja bevágni a fölözőt. -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Parancsolj.
Nekem ez van 3. éve. -
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az angol BOOST szót fordítja a magyar user manual "emelt szintűre".
Nekem QS500 van, ott is csak a beállított időt növeli meg, nem vettem észre különbséget a sima és a boost móde között.
Szerk.:
Máshol is ezt írják,Boost runs it for more hours thus producing more chlorine. There is nothing different from normal mode or boost other than the amount of hours it produces chlorine.
-
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Jelen. 3 éve kivágva a 2 db 38-as falátvezető, 2 éve pedig a skimmer.
Semmi baja a medencének, idén már téliesítettem is. -
Bilincsből van akkor méret.
Nem tudom mennyire tört el a csavar, én a csavart összefognám awab-val nem túl erősen, és úgy tekerném rá a szivattyúra, aztán húznám meg óvatosan a bilincset.
Esetleg egy kis teflon mehet a menetre.Ha a szűrő alján kiengeded a vizet, a tetejét nyitva hagyod a napon szerintem nem lesz baja a homoknak.
-
Kérdés a sóbontóval kapcsolatban.
Mostanában elég gyakori az áramszünet nálunk, tegnap este pl. vihar volt. Mikor visszajön az áram a sóbontó elkezdené az előre beállított ciklust (ami nálam reggel 9-től 13 óráig tart) - este pittyeget E90-es hibával, alacsony áramlás miatt, mert ugye a homokszűrő az nem ment.
User manual szerint áramkimaradás esetén is megőrzi a polaritásváltásig hátralévő időt (az előre beállított működési időt miért nem?). A homokszűrőt okoskonnektorral vezérelem, vettem egyet a sóbontóhoz is, meló után kipróbálom. -
válasz
merqree
üzenetére
Igen, a 2 linken ugyanaz a termék van. A 180 mikronos se bírja túl sokáig.
Én 400 mikronost vettem 3 éve innen, eddig csak 1-2 bubinál van kiszakadva.
Ami fontos, hogy ha leveszed a medencéről akkor tekerd/hajtsd össze, különben hamar szétégeti a nap, ha nem hűti alulról a víz.Janusz001: idén én is átállok sóbontóra, kíváncsi vagyok meddig bírja majd a takaró.
-
válasz
Shokkolo
üzenetére
Ahogy írták már, ezt a szezon már túl lehet élni egy papírszűrőssel, de úgy számolj, hogy naponta legalább 2x át legyen forgatva a teljes vízmennyiség.
Én kicsit túltoltam, 8m3/h-s homokszűrőm van a 3,66x1 méteres medencéhez. Délelőtt megy 2 órát a forgató és délután.
Intex teljesen jó, nagy többségnek az van.
Szerk. Csatlakozásokra figyelni kell. Kisebb medencéken 32mm átmerő van, nagyobb medencéken/vízforgatókon 38 mm. Sokszor nem adnak átalakítót.
-
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Szia!
Intex ajánlott. Homokszűrő kötelező. Úgy számolj, hogy a teljes vízmennyiség naponta legalább 2-3x át legyen forgatva. Takaró fóliám 2 éve ki sincs bontva, én csak a bubis fóliát használom. Ha esetleg van fa vagy magasabb bokor a medence mellett akkor jó lehet a takarófólia. Ezen kívül vízelemző, ha lehet folyadékos. Multi tabletta + amit Hunfiu12 kolléga linkelt, nekem is ez a tisztító készlet van.
Medence alatt én is így csináltam. Leszedtem jópár centi földet, hoztam homokot, arra geotextil, "puzzle" szivacs, műfű.Mesike32 Milyen teljesítményű a homokszűrő?
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Amíg csak pár centi a vízszint belemászol és lábbal tolod ki a széle felé.

-
válasz
luckyboi82
üzenetére
Szia!
Miért szeded szét a szívó ágat?
Én a szívó ág fali csatlakozójáról letekerem a szűrős fedőt, helyére megy a porszívó cső adaptere. Csövet letolom a víz alá és a nyomó ág elé tartom, hogy átnyomja rajta a bent maradt levegőt. Rátolom az adapterre a csövet és mehet a porszívózás. -
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nem mindegy, hogy 5 méteren van 1 cm különbség vagy 3,66 méteren.

-
Nem írtam, hogy baj van a gre-vel, csak a legtöbb embernek Intex vagy Bestway van.
Ekkora medence alá én betont raknék. A merevfalú medincéket nem ismerem, de szerintem elég egy kis egyenetlenség és nem fog jól illeszkedni a fém palást.
Valakinek talán van itt a fórumon és megosztja a tapasztalatait. -
Szerintem GRE medencéje nem sok embernek van.
Szűrő elég lehet. Naponta legalább 2x legyen átforgatva a medence vize. A medence térfogatából és a 4m3/h teljesítményből ki tudod számolni, hogy mennyit menjen minimum
Betonra szeretnéd tenni? XPS-t tennék alá, sokkal kellemesebb járni a medencében ha puha az alja. -
válasz
luckyboi82
üzenetére
Szia!
Ha jól értem akkor ezt keresed. -
válasz
Vismajor01
üzenetére
Egy picit én is sajnáltam kivágni, de szerintem ezek a medence fóliák jó ha 5-6 évet bírnak. Idén már nem is tervezem télre elrakni, mert a hajtogatást nem szereti a fólia.
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Keress rá youtube-on, hátha van unboxing videó.
De 99%, hogy azok vannak a dobozban amiket korábban írtam. -
Nekem is 3,66x1m-s medencém van.
Én szeretem. A medencébe bemenő ágon a kis fúvókát balra fordítottam, így forog a víz a medencében, szépen leszedi a bogakarat/mocskod a víz felszínéről. Én a szkimmerbe dobom a kombi tablettát is. Adnak hozzá porszívó adaptert is, de én nem tudtam úgy rátenni a csövet, hogy nem szívjon levegőt, így porszívózásra a gyári szívó csatlakozót használom, 3 utas szeleppel van rákötve a homokszűrőre.Vismajor01: szkimmer, tömítés, porszívó adapter, csavarok és szűrő kosár van a csomagban.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
Szia!
Medence leírásában ír bekötőcsonkot, de képeken csak egy leeresztő dugót látok. Mindenképp kérdezz utána, hogy a homokszűrőnek van-e 2 db bekötőcsonk kialakítva a medencén.
Ha van csonk, az valszeg 32 mm átmérőjű lesz, a homokszűrő gégecsöve pedig 38 mm-es. Erre lesz szükséged hozzá.Szűrőgolyót van aki szereti, én mondjuk nem.
Az üveg teljesen jó, vagy a homok. Golyónál szét kell szedni a szűrőt, kiszedni a golyókat és elmosni. Homoknál/üvegnél csak csinálsz egy visszamosást és kész.Én egész szezon alatt csak a szolár takarót használtam, a védőtakarót ki se bontottam.
Ilyen méretű medencéhez szvsz fölösleges a szkimmer.
Nálam Ph mínuszra volt szükség néha, ezen kívül kombi tabletta az adagolóba és kész.
-
Nekem már az pozitívum, hogy a 8m3/h-s homokszűrőt átalakítók nélkül sima hollanderes csővel tudom csatlakoztatni a falátvezetőkhöz. Mindkét ágon van elzáró csap és mivel alulról csatlakozik a cső, ezért nem terheli a medence falát se.
Én szkimmert is bevágtam a medence falába. Előző kérdéshez visszacsatolva, nekem abban van a multi tabletta, így nekem is a szűrőn keresztül "oldódik":
-
válasz
Flowtation
üzenetére
A képen szerintem fordítva van. Az alacsonyabban lévőnek kellene lenni a szívó ágnak (gyerekek miatt sokan csak addig töltik a medencét)
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szűrés (Filter): Medencevíz tisztítása, víz alatti porszívózás
Visszamosás (Backwash): A szűrő tisztítása a homokágy ellenáramú mosásával
Öblítés (Rinse): Visszamosás után a homokágy tisztára mosása
Keringetés (Recirculate): szűrés nélküli vízforgatás, vegyszerek elkeverése céljából (nem minden váltószelep tudja)
Closed/Winter/Neutral): Téli állás/üzemen kívül (egyes modelleknél külön van téli és zárt állás)
Leürítés (Waste): a medencevíz leengedése (nem minden váltószelep tudja) -
-
válasz
Janusz001
üzenetére
Én leginkább a víz hőmérsékletének növelése miatt járatom a szűrőt. Szolár takaró alatt 30 fokos a víz, a felső 10 cm-en. Miután bekapcsolom a vízforgatót, kb. fél óra és 26 fokos a víz. Ezt jó lenne megismételni kora délután is.
Nem egy nagy összeg az időkapcsoló, szerintem veszek egyet és kipróbálom. -
válasz
Janusz001
üzenetére
Sziasztok,
kezdő medencés vagyok. Van egy Intex 8 m3/h-s homokszűrő, ami minden nap 10-kor bekapcsol a gyári időzítőjével és üzemel 2 órát.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnám automatizálni, hogy délután is bekapcsoljon 2 órára? A gyári időzítő ennyire nem okos, ha vennék egy digitális időkapcsolót az működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vesa