- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
link ez a cucc jó klórsokkolni a medence vízét, mert ezt adtam hozzá a 4678 literes medencéhez, viszont előtte megpróbáltam feloldani 50g-ot, de nem akart feloldódni így bele borítottam a medencébe, most meg ott van az alján, ez így rendben van? Köszi a válaszokat! -
havri1
félisten
válasz
Gömbike #2096 üzenetére
Nem rossz!
Nekem hajnalban 22 fokra hűl vissza, délutánra 26 körül áll meg. Ma már jobban sütött a nap, 27. Egyszer volt 29 is 2 napig
Nálam "kollektor" van.Más: ph 1 egészet (8.3) ugrott az eső miatt.
1.8kg ph- vitte le.(leírás szerint 10m3 - 0.1 ph / 100g)
Van hatékonyabb ph-? Itt csak ezt az egyet lehet kapni.. 6kg 8100huf. -
Gömbike
senior tag
Ma reggel 06.20-kor elindítottam ennek a szivattyúját [link] . Akkor 19,5 Celius volt a víz hőfoka.
Ezzel párhuzamosan bekapcsoltam ezt: [link]
Délután 5 után nem sokkal már 29,5 Celsius volt a víz, hatalmasat fürödtünk benne.
A medence alatt 3 cm-es xps van, azon komolyabb, vastag fekete fólia. Mindez beton alapokon, hogy teljesen sík legyen.
-
FőDudu
veterán
Az Intex medencem most kezdi a 3. szezont. 427x107 centis.
Most volt 2 luk rajta - lathatoan az osszehajtasnal csucske keletkezett a folianak es az lukadt ki.Ma ragasztottam meg, vinil ragaszto es a hozza adott folt megoldotta. KB az oldalfal es az alja talalkozasa kornyeken volt gombostu fejnyi lyuk.
A masodik luk az valami fura hiba miatt egy ala kerult sulyom/kiralydinnye jellegu test okozta luk volt. Nem tudom hogyan nem vettuk eszre a sarga XPS lapon....
Jovore valami merve palastos verzio lesz, nem szorakozunk muanyaggal tobbe.
-
SUPREME7
őstag
Ha jól látom Budapesti vagy. Dobd ki a p*csába klór sztorit, meg a PH méregetést, XVII. kerületben van a Dinax nevű cég, itteni javaslatra kezdtem el Dewant használni, PH semleges, hetente beleöntöd a megfelelő mennyiséget meg a mellé javasolt alga megelőzőt és kész vagy. Nem úszkál tabletta ami vagy feloldódik vagy nem, szagtalan stb.
PH-t néha szoktam csak mérni, például eső után, de azt is csak azért, hogy ne csípje a gyerek szemét, ha nem ideális a PH.
-
Sziasztok! PH érték növelésre mi a legegyszerűbb házi folyamat? Van egyáltalán vagy vegyek PH+ szert? Auto szervizben, gyerekek meg türelmetlenek...
Már elborult az agyam ettől a medence értékek beállításától... Beállítottam a csapvíz PH értékét 7.2-re, majd adtam neki klórsokkot ahogy a dobozon le van írva (nem tudom mennyi volt). Hagytam szabadon a medence felszínét és kb 2 nap múlva 0.6 környéki klór szintet mértem, ám a PH értékem felment 7.8-ra.
Ennek tükrében raktam bele PH csökkentőt és bizakodva mértem másnap reggel. Az eredmény 2.0 klór szint. PH értéket meg se mértem annyira felidegesített....Arra gondoltam hogy a 7.8 PH érték amit mértem fals volt, csak a klór sokk miatt emelkedett meg és tök hülyeség volt PH-t csökkenteni. A további PH csökkentés meg magasabb klór szint eredményt okoz, jól gondolom? Csak következtetés...
-
Vesa
Topikgazda
válasz
hakydakillah #2081 üzenetére
Abból kiindulva, hogy nekem a sima Intex körmedence már kétszer megadta magát, nem hinnám, hogy beruháznék egy ilyenbe. Meg egy ilyen eldurran és visz mindent ami alatta / körülötte van. Ekkora vízmennyiséget egyszerűen nem bíznék ilyen szerkezetre és papírvékony fóliára. Akkor már sokkal inkább egy műanyag, süllyesztett medence. Ebből pl. a 8 méteres 1,2Millió+gépészet+földmunka. Akkor max. 2-2,5M-ből megvan. Vagy itt van 8x4-es 1,4M-ért.
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Ha valakinek kell ilyen link 400 mikron vastagságú teljesen új szolártakaró 3,5x2 méterben az írjon privit! -
-
Fancy-boy
addikt
Én úgy értelmezem, hogy nem párolog el a vízzel együtt.
( A magas kötött klór szintet vízfrissítéssel csökkenthetjük. )
Egyszerűen arról van szó, hogy ami víz elpárolog, azt pótlod + ugye visszamosod a homokszűrőt, szóval a vízcsere megvan, így nem igazán kell aggódni, de azért érdemes lecserélni a medence teljes vízét 3 évente.Én egyáltalán nem klórozom a medencét, tehát jobban nem jártam utána a témának.
Megnéztem a lehetőségeket és úgy döntöttem az aktív-oxigénes fertőtlenítés elég lesz.
Kiegészítve UV-C lámpával. -
Fancy-boy
addikt
válasz
hakydakillah #2084 üzenetére
Az is ugyanolyan, mintha hagyományos úton klórozna:
"Az eljárás során szabad aktív klór jön létre, ugyanaz a vegyület, amely a hagyományos klórtabletták, klórgáz, klórdioxid, vagy hipó alkalmazásakor is keletkezik."
"A klór aránya a medencében ugyanolyan, mint a hagyományos klórkezelésnél, a különbség csak a klór elérésének a módjában van." -
hakydakillah
senior tag
Nem klóroz és vegyszerezik, hanem sóbontó készülék van a rendszerre kötve. Ezt viszont már több embertől hallottam, hogy jobban szeretik ezt az opciót.
Szeretnék nagy medencét, ennek az lehet a hátránya, hogy óriásit mutat a kertben, ha az ember szétszedi, a helye nagyon ronda lehet. Ez a nonstop kint viszont nem tudom mennyire viseli meg. -
havri1
félisten
válasz
Fancy-boy #2082 üzenetére
A kötött klór elpárolog a vízzel?
Laikusként kérdezem, én akvarisztikázom, de a nitrát (ami ott keletkezik) nem párolog el, ezért kötelező a heti 20% vízcsere akváriumban.
Egyébként szerintem az említett medencében nem úgy értette az 5 éves vizet, hanem hogy télire nem engedi le
Magánvéleményem az, hogy a fólia nem bírja a fagyot. Tehát ha a víz teszem azt fűtve van (semmi értelmét nem látom), de felette a vízzel nem ért terület szarrá fagy..törik, merev stb.#2081hakydakillah:
19 Misiből mozaikkal kirakott, fűtött, áramoltatóval ellátott 100m3 medencét lehet építeni -
Fancy-boy
addikt
válasz
hakydakillah #2081 üzenetére
"mondja 5éve benne a viz"
"Zseni" a gyerek.
Cikkből kimásolva:
A klór nem csak szabad formában van jelen a vízben, hanem kötött formában is. A szabad klórnak van a jellegzetes klórszaga, a kötött klór viszont észrevehetetlen, csak vegyszerrel lehet kimérni. A szabad klórral ellentétben a kötött klór sosem párolog el, hanem csak gyűlik a vízben. Emiatt a népfürdőkben kötelező a napi 10% vízcsere, és ezt a magán medencéknél is javasolni kellene. Hiszen a felgyülemlett kötött klór karcinogén anyag, nem egészséges.
A párolgásból adódó vízveszteség folyamatos visszatöltése elegendő friss víz utánpótlást eredményez. Ezzel együtt természetesen legalább 3 évente a teljes medence vizét le kell cserélni. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, van itt valaki, akinek esetleg Intexből a nagy "dög" 10m [link]vagy 7,5m medencéje van? Voltam minap egy srácnál, neki az van, mondja 5éve benne a viz, télre csak önt bele valamit, amivel áttelel és ennyi. Csomó pénzt spórolt ezzel a vétellel.
Nekem az a storym, hogy most akartam venni süllyesztett medencét, és gondoltam legyen akkor már az örökös, rozsdamentes acél. Beárazták nekem 19 millióra mindenestül
Ezzel szemben ez az intex 500-600 ezer. Értem én a luxus, a szebb és stb stb fogalmát, de óriási árban a különbség.
-
F_Peter
őstag
válasz
stickermajom #2077 üzenetére
Arra gondoltam, hogy azzal csak kiszívni a fehér cuccot, az sem megy?
-
F_Peter
őstag
válasz
stickermajom #2075 üzenetére
Szivattyúval csatornába?
-
Vesa
Topikgazda
válasz
stickermajom #2072 üzenetére
De, az lejönne hálóval. Akkor más lesz...innen ezt így sajnos nem lehet megítélni.
-
DoItYourself
addikt
válasz
stickermajom #2072 üzenetére
Mi csak tippelgetünk innen, hogy mi lehet az, azt te látod, hogy tényleg szösz-e, és mit tudsz vele csinálni.
-
stickermajom
addikt
válasz
DoItYourself #2070 üzenetére
Közvetlen közelben nincs, de tudja erre hordani a szél és szombaton pont szeles idő volt amikor felállítottam a medencét. Viszont akkor nem kéne tudnom hálóval lehalászni és/vagy a pelyhesítőnek nem kéne lenyomnia az aljára?
-
Vesa
Topikgazda
válasz
DoItYourself #2070 üzenetére
Nekem is annak tűnik, most kicsit késett a természet, így a nyárfa "szöszölése" is később jött 1-2 héttel.
-
DoItYourself
addikt
válasz
stickermajom #2069 üzenetére
Nyárfa van a közelben?
-
stickermajom
addikt
Szerintetek ez az átlátszó/fehér trutyi mi lehet a víz felszínén? [kép]
Most reggelre letakarás után összeállt ilyen nagyobb részekre, eddig sok kicsi apró pötty volt.Összerakás után lefújtam körbe algaölővel és hagytam rászáradni. Lágyvvízzel feltöltöttem, kellett PH+, aztán sokkoltam. A folyadékos vízelemző idén is hiánycikk, így jobb híján tesztcsíkkal néztem, az kevésnek mutatta a klórt, így sokkoltam megint. Most sok a klór, pár nap és helyreáll, de a trutyit nem értem. Olajos szennyeződés nem volt benne, tisztán raktam el és tisztán vettem elő a medencét, használva idén még nem volt, de amúgy is zuhanyzunk mindig használat előtt. Multi tabletta van benne, szóval a pelyhesítő és algaölő adott.
-
-
Vesa
Topikgazda
Milyen mérőt hasnzáltok? Korábbi években is mindig előkerült itt a topikban is, hogy a tesztcsíkos és egyéb ilyen áruházi sz*rok pontatlanul mérnek = rossz lesz a vegyszerezés, = minden baja lesz a víznek.
Ez nem óccsó, de tuti. Tavaly is volt pár kolléga hasonló problémával -vissza lehet keresni-, akinek ez megoldotta mert máris látszott, hogy egészen más a valós érték mint a korábban mért, ennek megfelelően korrigálták a vegyszereket és rendbe is jött a víz. Nyilván nem feltétlen ez a baj, de ha tré a vízelemző, akkor első körben ezzel szoktuk kezdeni. Ennek a folyadékosnak egy hátránya van, hogy a reagensek szavatossága idővel lejár, és venni kell újakat, szintén nem túl olcsón.
-
F_Peter
őstag
Hátha találkozott már valaki ilyennel és tud segíteni :
Tablettás teszten 3 mg/L a klór pH 7.6. Végig fedés alatt volt a klór sokk óta, gondoltam ezért nem csökkent le a klór szint. Ugyan csak fél napot tudtam fedés nélkül hagyni, ez alatt láthatóan nem is csökkent a klór, de a pH kicsit feljebb ment. Gondoltam lehet a rossz pH miatt is mutathat pontatlan klór szintet és elsőnek csökkent azon, majd utána nyitva hagyom. Előtte megnéztem papír csíkkal is. A klór itt is magas, viszont a pH itt meg alacsony (6.8-7). Mindegyik tesztet többször megcsinaltam, az eredmény ugyanaz volt. Most nyitva hagytam és várom a klór szint csökkenését. Mennyi idő alatt kéne látható eredménynek lennie? Illetve mitől lehet hogy a két tesztre ennyire más eredményt ad? -
havri1
félisten
Én nem mertem járólapot tenni a lábak alá, mert föld és homok van alatta. Iszonyat súlyt kapnak a lábak, ha megriloppan, hatalmas szívás utólag javítani. Víz részben le, megemelni, fólia extra terhelést kap azon a ponton. Negyedig töltve, én leceket vágtam alá, és azt igazgattam alá. Figyelve. Egyik eltort tolteskor, de nem süllyedt meg, bírja, úgyhogy hagyom 20x13as ha jól emlékszem a léc.
-
axioma
veterán
válasz
DoItYourself #2057 üzenetére
koszi a pontositast! ennyit ertettem meg laikuskent belole, de akkor nem terjesztem legalabb...
-
axioma
veterán
válasz
interstate76 #2055 üzenetére
Basszus, latod az eszembe se jutott. Mivel felfujhato karimas van. A labak ala viszont xps-t se tennek, teljesen egyertelmu hogy oda valami jarolap vagy hasonlo kell.
-
axioma
veterán
Minden vizbe martott test... az ember surusege alig tobb a viznel [1.06x-os], szoval max. az ugralassal lehetne ervelni, amit viszont lassit es nyomaseloszt maga a folyadek.
Gyerekszonyegszeru szivacs kivancsi lennek milyen ertekekkel bir... az mar erzetre sem egy xps, de eps-nel is tuti rugalmasabb az ujjal osszecsippentesre [csak kb. reverzibilis az alakvaltas]. -
perge666
veterán
Sziasztok.
Medence vásárlás előtt állok.
Esetleg tudnátok ajánlani olyan téliesíthető,merevfalu medencét amit nem kell minden szezon végén szétszednem?
Igazából már kinéztem egyet,de ettől lehetne kisebb is :
[link]Nekünk bőven elég lenne egy 366X90 vagy 120 centis is,csak amit linkeltem az szettben van,és én összeválogatni nem igazán tudnám magamtól a cuccokat hozzá.
Meg nem bánnám ha picivel azért olcsóbban is megúsznám. -
axioma
veterán
Baromira mindegy a viz ossz mennyisege, csak a pontonkenti magassaga szamit... ami jellemzoen max. 70 cm.
Na csak kikerestem mar, legyunk pontosak...
"Azt mutatja meg, hogy hány kPa nyomást kell kifejteni ahhoz, hogy az anyag 10%-osan, illetve 2%-osan összenyomódjon (ha 1 m vastag volt, akkor az anyag 90 cm-esre, illetve 98 cm-esre nyomódik össze). 1 kPa nyomás megfelel annak, ha egy 1 m2-es lapra egyenletesen elhelyezünk 1000 N súlyt (kb. 100 kg-ot)." illetve "Ez azt jelenti, hogy az EPS 30 akkor nyomódik be 10%-osan, ha egy 1m2-es lapon egyenletesen 3 tonnányi tömeget osztunk szét." (forras: [link] )
A 70 cm viz az m2-enkent 0.7 tonna. Tehat ettol me'g az EPS 30-nak se szabadna 10%-ot osszemennie... szoval meggyoztel, me'g lejjebb is lehet siman menni minosegben, mondjuk ellenerv az hogy ott mar max. 30%-ot lehet nyerni arban, az lehet hogy nem eri meg.
Megjegyzem mi legutobb maradek csomagolasi(!) hungarocellt raktunk a homok ala (nem is volt egyenletes a teteje arra kellett a homok) es nem volt erdemi osszenyomodas, csak rossz alak/alatamasztas eseten tores. De most jobb szeretne'k a beton fole egy sik tablat hogy az alja is egyenletesebb legyen (ez is egy tapasztalat, a medence _alatti_ homok pont a nyomas miatt nem puha homokban jaras erzese ugye, hanem ha rossz alakban is de dog kemeny, tartja azt a hibas alakot, szoval a homokot most szandekosan kihagynam). -
axioma
veterán
Ja epitkezesileg inkabb van rola fogalmam, meg nem mondom fejbol (csak epitkeztunk 15+ eve, amugy programozo vagyok) hogy hany N per hany m2 mennyit tomorodhet, de az tuti hogy a falon levo eps30 viszonylag osszenyomhato, a fodemben levo eps100 (aka lepesallo) meg nem, es a 30/100 a meroszamok hozza. Az xps (zartcellas - a kis golyok nincsenek szetvagdosva a feluleten - elonye az, hogy nem veszi fel a vizet, ezert logikus lenne a viz korul eleg messzirol nezve. De kimondottan a szezonalis medence ala nem latom, miert lenne muszaj az xps (nyilvan felteve hogy felszedesre kerul), pont ezert kerdezem.
-
havri1
félisten
-
axioma
veterán
Azt ertem, hogy erheti viz, de ha nyaron van medence telre ugyis be van vive, nem eleg az eps 100-as? Az xps (ill. a zartcellassaga) kimondottan a megszivja magat vizzel + megfagy kombo miatt kell a labazatra, ami itt viszont nem all fenn. Ugy 2x-es szorzo arban az xps (most 3 cm-t neztem, de kb. mind1 mert kobmeter-ar szokott ezekre lenni).
-
és ha kiegyengetem egyenesre és veszek rá 50x50-es polifoamot? 36db 50x50-es kb 20e Ft-ból kijön. Nem olcsó, de kevésbé macerás. A sík felületet megoldom simán. Csak a sok kavics, apró törmelék olyan sok hogy lehetetlen eltüntetni. De nem olyan nagyok hogy a polifoamon átmenjen szerintem, mert apró törmelékről van szó.
-
havri1
félisten
1-2m3 föld, elterítve, döngölve, homok, geotextil, és mehet rá.
És vagy xps, de alatta alaposan el kéne dolgozni a földet, kiszedni a nagy köveket. Szerintem a föld jobb.
6500-ért hozták nekem, majdnem termő. Azt letömörítettem lapvibrátorral, és ment rá 2-3 cm homok. Betonkemény, és jövőre is jó.
XPS csak akkor jó, ha tényleg nem gáz alatta a talaj, és sík. -
Sajnos a betonozást nem vállalom be, mert a kert középén van a cucc.
Egyáltalán nem biztos hogy minden évben itt fogom felállítani sajnos.
-
Sziasztok! Múlt évben sikeresen felállítottuk a 3m-es fémvázas Intexet ám a kert telis-tele van törmelékekkel. Apró tégladaraboktól kezdve nagyon sok kő-kavicsig. Ugyan volt alatta óriási műanyag lap ami építkezésből maradt meg, de nem volt pontos méret.
Jelenleg ott tartok hogy megforgattam a földet ahol lesz, így növényeket sikeresen kiirtottam onnan. Ám bizonytalan vagyok mit vegyek a medence alá. Ki hogy oldja meg, milyen rétegeket használ?
Láttam hogy van szovacs téglalapok alá, de 5-8e Ft a 9db-os 50x50 téglalap. Ebből ide 36db kellene, azaz 4 ilyen csomag nem olcsó mulatság. Ennek ellenére ez a leghatékonyabb? Ha igen, nem spórolok ezen...
Ha habszivacs lesz mit rakjak még alá/felé?Homokszűrőből pedig vásárolunk egy Bestway 58497 modellt (5,6l/ó), szóval upgradelünk.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Tommy-1998 #2031 üzenetére
XPS jó! Kell egy jó vízforgató (lehetőleg homokszűrős, de ha nincs keret, akkor átmenetileg a papíros is jó csak abból egy nagyobbat érdemes, és vegyél hozzá elég patront, mert sokszor már augusztus elején sem kapni sehol). Kellenek még vegyszerek, egy normális vízelemző (mondjuk minimum egy ilyen, az áruházi vackokat ne erőltesd), és egy takarófólia. Továbbá egy tisztító készlet, medenceporszívó.
-
Tommy-1998
tag
Sziasztok!
Nem rég rendeltem be egy 366x100-as femvázas medencét ami az első komolyabb nekem, így még kezdő vagyok ebben a témában, aztán most nézegettem, hogy mit vegyek meg hozzá, pl egy ilyen xps lap jó lenne hozzá?: link Valamint mik a bevált cuccok amit érdemes egy ekkora medencénél beszerezni? Előre is köszönöm a segítséget! -
-
SUPREME7
őstag
Jóhát igazából az nem nagyfogyasztó, legalábbis önmagában, de elvileg a hőszivattyú elcsócsál 1kW-ot óránként, ami azért már nem mindegy, a kettő együtt már azért szabad szemmel is jól látható a villanyszámlán, ha sokat mennek. Egyelőre úgy tűnik, hogy bár nem volt olcsó, de legalább beválni látszik. Tavaly egész évben ment a dráma, mert egy gyereknek elmagyarázni, hogy nem mehet bele, mert hideg a víz, az missionimpossible, legalább idén nyugi lesz
-
SUPREME7
őstag
Most már lassan karistolja a 27 fokot, ma még hagyom dolgozni reggelig, aztán fokozatosan visszaveszem, hogy mennyit menjen, ugye a vízforgatónak is mennie kell hozzá folyamatosan jelenleg, ami elég indokolatlan, meglátom mennyit kell járatni, hogy valamennyire gazdaságos legyen, meg azért hatékony is.
-
SUPREME7
őstag
Be, tegnap reggel feltöltöttem a medencét, beüzemeltem a ketyeréket, 15 fokról indult, ugye egész jó idő is volt délutánra, és felkúszott 23.5 fokra, bár azt tudni kell, hogy 2 fa miatt kb 11-12 óra magasságától éri közvetlenül a nap a teljes medencét. De inkább arra voltam kíváncsi, hogy az éjszakai 10-12 fokban mennyire tudja tartani, reggel 6kor ugyanannyi volt a víz hőfoka, mint este, szóval alapvetően elégedett vagyok, bár folyamatosan ment, de remélem, ha már felmegy 28-29 fokra, akkor napközben csak a vízforgató fog menni, éjszaka meg kitapasztalom mennyit kell menjen a hőszivattyú is, hogy ne menjen 26-27 alá.
+ annyi infó, hogy a vízforgató után közvetlenül kötöttem be, és egy 6m3/h vízforgatóm van, és ugye az a javaslat, hogy az átáramlást csökkentve hatékonyabb lehetne a hőszivattyú, de még ennek nem jártam utána komolyabban, viszont olvastam olyat is aki megcsinálta utólag, de semmi érdemi különbséget nem tapasztalt.
-
GoZoL
senior tag
Praktikerben akciós homokszűrős vízforgató.
Szerintem ettől olcsóbb nem lesz. -
SUPREME7
őstag
válasz
SUPREME7 #2019 üzenetére
Közben beszéltem egy medence webshop supportjával, azt mondták nem gond.
Idénre megnőtt a medence, és mivel már tavaly a kisebbel is szívtunk, hogy csak nagy melegben, akkor is csak délutánra lett jó a víz, mert éjszaka nagyon lehűlt, ezért beruháztam egy hőszivattyúra, kíváncsi leszek hozza-e az elvárást. Van valakinek esetleg ilyen? Tudom, ha már megvettem teljesen mindegy, de ennél csak drágábbak voltak, és nem akartam megvárni, hogy szezonra hirtelen felmenjen az ára.
366x100 a medence, szóval azért nem olyan nagy, remélem elég lesz hozzá.
https://www.pools.shop/hu-HU/steinbach/mini-hoszivattyu -
SUPREME7
őstag
Sziasztok, most rakom össze a medencét, és már elk*rtam
Volt egy fél zsák homok, de elfelejtettem, hogy az még a régi, kisebb vízforgatóhoz volt, 0.4-0.8 szemcseméret. Beleraktam, ráöntöttem kb ugyanannyit az új zsákból, ami már 0.6-1.2 szemcseméret. Lehet ebből baja a vízforgatónak? Nem szedném szét, ha nem muszáj.
Nem üzemeltem még be. A kézikönyv szerint 0.6-.1.2 kell az újba. -
havri1
félisten
Ejj, ez nem jó hír, sajnálom.
Dolt: tegnap 24 felett volt picivel. Este elrontottam, mert elfelejtettem elzarni a csapot ami a tetőre megy a szűrőből, így egész éjjel tolta körbe a vizet, és reggel néztem, fent a tetőn 12 fokos volt, azt tolta vissza. 8 óra körül fix 22 fokot mutatott a medence hőmérő. Cserébe ma viszont rohadt erősen sütött a nap, délben jöttem el, 23 környékére addig feltolta. Lányom 2 után ért haza, ezt küldte:
Talán 25. Most nem tudom hogy áll.
De még nem megy igazán jól a rendszer, 37 fok fölé nem engedtem a vizet, mert levegős, és szerintem azért baromi lassan melegíti fel fent. Így viszont konkrétan ezt folyamatosan keringeti. -
Vesa
Topikgazda
Szintezett térkő, XPS lapok, fólia. Nem ezzel van a probléma, hanem az elrakással. Szinte biztos,hogy akkor sérül meg. Már kettőt végeztünk ki éved végén, csak nem értem hogyan, mert direkt figyeltem még arra is, hogy 20C fok felett tegyem el, és fűtött garázsban tároltam. Mindkettő megadta magát, mikor a következő szezonban felállítottam. Alul a vékony fóliánál lehet a gond, de az a baj, hogy nem látszik, nem buborékozik. Egyszerűen csak áll a tócsa a medence alatt.
Úgyhogy most döntöttem, veszek egy műanyag medencét és besüllyesztem. Egyszeri nagyobb inveszt, de az bírja 15 évig is.
-
Vesa
Topikgazda
Haha, 1 évet bírt az Inetx Prism is. Ugye korábban a kék is. Ez is alul folyik, ennek sem határolható be, hogy hol. Ennyit erről. Ne vegyetek ilyen kínai sz*rt!
-
havri1
félisten
válasz
DoItYourself #2008 üzenetére
Most nem vagyok otthon, csak képen van, de nem tudom a pontos típust és paramétert. De túl sok, mert jelenleg a rendszer rosszul van bekotve, ugyanis a homokszuro szívó ágába van kötve ennek a bejövője, és ha megy a szivattyú, elszívja a vizet a homokszuro elol, és lelevegosodik. Meg optimalizálni kell.
link -
mec71
tag
Sziasztok
PP medencém van. Most jön a tavaszi tisztítás.Az oldaláról valaki próbálta már a tisztítást sósavval? Milyen eredménnyel,mire kell figyelni? Köszi. Attila -
havri1
félisten
Ma van először napsütés. Ebben az időben, 15 percenként forgatja meg magát a rendszer, 40 fokra engedtem csak. 10 fokos intervallum van megadva, tehát 45 be, 35 ki. Igazából nem értem, felfelé miért engedi +ba, de nem is érdekes. 1 fokot emelt a medencén. 27m3. Most 21 fokos, pont egy hete töltöttem fel kútról, 12 fokos.
-
havri1
félisten
válasz
DoItYourself #2005 üzenetére
Azt
Kalap szar az összes csatlakozó amit adtak hozzá. Locsoláshoz nyilván jó, de itt nem, csepeg szinte mind.
Oldhatóra csináltuk, mert télen illetve ha nincs használva nyáron, le kell engedni.
Kapott egy keringetőt, és egy vezérlést. Van az elmenő ágban egy termosztát, az áramlásban, aminek segítségével én tudom beállítani, mikor kapcsoljon be.
Most tesztelgetem, 10 fokos intervallumban dolgozik (tehát ha 45 fokra állítom, 50 foknál indul, és 40-nél kapcsol le a szivattyú).
Mivel amióta fent van a kistetőn, azóta felhős az ég, nem tudtam tesztelni
T idomokkal belekötöttük a szűrő elé/mögé oda vissza, így független a szűrőtől.
Hát, kíváncsi vagyok... -
havri1
félisten
No, ma már mértem a vizet. Ph 7.6, cl pedig 3.0. Kicsit sokat tettem bele. Azt írja, 0.7 - 0.8 legyen.
pedig kútvíz, igaz 25 ml tettem elsőnek.
Készül a fűtés is. Betonhálóra tekertünk 20-as vékonyfalú lpe(?) - csepegtető - csövet. 70m ment a hálóra. Kapott egy keringető szivattyút, és egy vezérlést, visszacsapószeleopel, hőérzékelővel. Kíváncsi vagyok, mit fog érni. Van még pár sor hely, lehet kibővítem még, ha nagyon kevés lesz. -
Fancy-boy
addikt
válasz
DoItYourself #2001 üzenetére
-
DoItYourself
addikt
válasz
tonermagus #1999 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest