Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
luciferc
üzenetére
Időközben most találtam rá én is arra az Intexre, az is tetszik.
Bestwaytől tartok, mert sok helyen olvastam, hogy nem a legjobb választás, egy értékelésnél erre a szűrőre írták hogy 1 szezon után mintha anyaghiba miatt elkezdett volna kilyukadni és repedezni a fő test része... Természetesen nem kapható az a rész külön.
A kérdés, hogy Steinbach compact 50 vagy Intex 26646?
Árban kb ugyanott van, egy helyről 5000-el olcsóbb az intex.
Intex 5,7m3/h, 220W fogyi, 23kg 0,4-0,8 és 0,7-1,2 homok is mehet bele.
Steinbach 6,6m3/h, 450W fogyi, 15kg 0,7-1,2 homok -
luciferc
őstag
Nekem egy intex 26646 van ugyanekkora medencéhez. ezek teljesen hasonlóak. A bestwayre azt mondják szar a garancia, ugyanakkor madaras tesco lehet rugalmasabb ebben a kérdésben, ha gond van. Meg azt is mondják, hogy szar az alkatrész ellátás, abban a steinbach jó, meg elvileg az intex sem rossz.
Az én intexembe 23kg homok megy, ezekbe kevesebb, de nem vagyok biztos benne, hogy ez jelentős eltérés szűrésben, bár elvileg a nagyobb homok mennyiség az jobban kellene szűrjön. A bestway 9kg-ját kicsit karcsúnak érzem, de nem tudom egzaktul indokolni, hogy gyengébb.
-
bigrob
őstag
Tegnap este beszabtam a szkimmert, minden király, de elférne egy combosabb szivattyú...
Gyári papírszűrős bestwayyel játszadozom még, elgondolkoztam én is egy homokszűrőn.
366x100cm-es medencéhez mekkorát lenne érdemes venni?
3-4 m3/h kevésnek érzem, a gyári is papíron 2-t tud de alig mozgatja a vizet, 5-6 m3/h felé mozdulnék, 7-8 m3/h-t már kicsit túlzásnak érzem.Amit akár ma be is tudnék szerezni, ha esetleg van 1db a madaras tecsóban:
Bestway Flowclear 5678l/hIlletve korábban már őt ajánlottátok másnak:
Steinbach Comfort 50A gyártói ajánlást érdemes tartani a homok szemcsemérettel kapcsolatban vagy kb mindegy, hogy 0,4-0,8 vagy 0,7-1.2?
-
Dorian
félisten
válasz
-cobra-
üzenetére
A meretnél a tamasztólabakkal kiegészített maximalis szélesseget vedd figyelembe.
A 4 eves lanyom tök jól erzi magát a 100cm-es melységűben ( ezt 90 cm-ig lehet feltölteni), a feje kint van a vízből, nem vennék kisebbet. De ha alacsonyabb, akkor is csak felügyelet mellett szabad beengedni mert a 70 centisbe is bele lehet fulladni.
Letra kelleni fog, es a papírszűrő helyett is ajanlott homokszűrő.
Ha ilyen meleg vizet akartok, akkor kelleni fog fűtés.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék medence vásárlással kapcsolatban. Jelenleg van egy LayZSpa jakuzzink (150cm belső átmérő) amiben eddig elég jól elvolt a gyerek (4 éves, 100cm), de már lassan 'kinövi', elgondolkodtunk egy medencén kiegészítésként. A hely adottságai miatt 2 méter széles medence jöhet szóba, 2x3m vagy 2x4m. A 2x3m-t kicsinek érzem hosszú távon, inkább hajlanék a 2x4m felé.
Első kérdésem, hogy milyen mélyet érdemes venni? 75cm-t szintén kicsinek érzek hosszú távon, ezeket találtam amik nagyobbak:
Bestway FLORIDA szögletes fémvázas medence szett 400 x 211 x 81 cm
Bestway CAPRI szögletes fémvázas medence szett 404 x 201 x 100 cmA CAPRI nagyon tetszik, bár hasznos mérete csak 180x380cm, de lehet már túl mély lenne, perpill ki sem látna belőle hiába engedem csak 70-80cm-re hogy leérjen a lába. Viszont van hozzá forgató és létra is.
A FLORIDA számomra gyengébb konstrukciónak tűnik és nagyobb telepítési helyet igényel a kilógó lábai miatt. Ehhez csak forgató jár, nem tudom kiegészítő létrát érdemes-e venni hozzá?
Másik kérdésem, hogy mennyire szükséges kiegészítő medence fűtés ha csak 14 órától kap közvetlen napsütést? Megszoktuk hogy 30-32 fokos a víz, alatta fáznának benne a lányok.
Nektek mi a véleményetek? Minden tapasztalatot szívesen fogadok. Köszönöm!
-
FőDudu
veterán
Nekem a 32-33 fokos medence kicsit opalosodott - kimaradt par napig a tabletta a szibattyubol (el lett felejtve). A pH is vagy 7,5-7,6 volt. Bele boritottam 1 liter 20%-os sosavat (itt 1,59 Euro a literes). Az levitte 7,06-ra a pH-t(Lidl pH mero rulez).
Aztan kapott 40g gyorsklort, bele kerult egy uj kombi tabletta es mara kristaly tiszta megint.
-
Janusz001
őstag
Ezek a ph mérő szondák igen érzékenyek, anno a vasfoszfátos zsírtalanításhoz használtunk ilyen automatikus adagolót, állandóan elmászott a a kalibráció, a végén hagytuk a fenébe, ezt használtuk [link] , tökéletesen mért, van magasabb mérőtartományban is, azt a szennyvíz kezeléshez használtuk.
Ennek már bő 10 éve, lehet azóta sokat változott a technika. -
Janusz001
őstag
Tegnap nekem már árnyékolni kellett a medencét reggeltől, igy délutánra nem ment 32 fok fölé, előtte való nap 34-35 fokos volt délutánra, nekem ez a hőfok már nem hűsítő ebben a melegben, a 32 is határeset. Meglátjuk mi jön még, nem tudom mivel lehetne még visszább hűteni 1-2 fokot, max engedek csapvizet hozzá.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Akár jóideig is ellehet a beállított PH, de számos oka van, hogy miért mozdul el. Van, amikor egy hónapig sem kell korrigálnom, máskor viszont hetente. Ez ilyen.
csudri
A víz nem csak az ember számára az élet forrása, hanem szinte minden létező organizmusé. Adja magát, ha ott áll egy vödör víz, az szinte azonnal elkezd saját életet élni, bacik, vírusok, algák, rovarok, minden. A medence vegyszerezés tulajdonképpen harc a természet ellen. -
luciferc
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Ez így nem igaz, és ne felejtsd el azt sem, hogy ott a szivattyú, szóval ez nem ilyen egyszerű. Az viszont tény, és itt csak ez számít, hogy a medence vizéből származó nyomás a szivattyú csonkjainál teljesen egyforma a két különböző magasságban lévő cső esetében, vagyis a szivattyú számára totális mindegy, hogy melyik van a nyomó oldalon.
szerk: nem olvastam el rendesen, szóval amit írtál az nem így van, ugyanis a gravitáció miatt nem lesz mindenhol egyforma a nyomás.
-
luciferc
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Igazán nem azért, de a m3 víz teljesen érdektelen, a folyadékok hidrosztatikai nyomása kizárólag a folyadékoszlop magasságától függ, ami egészen pontosan ugyanaz az alul befolyó ág meg a felül befolyó ág esetén, mivel az alul befolyónál a medencében lévő víz magassága adja a nyomást, a felül befolyónál meg a csőben lévő vízoszlop. A kettő meg egyforma.
-
csudri
őstag
Na frankó, mértem PH-t, 8+, úgyhogy belelocsotoltam a múltkori flaskában maradt 20%-os sósavat. Ez 48h alatt 1lityó. Ma mondjuk tudtam venni az Eco familyben 290pénzért 1 litert, de akkor is.
Ha végre beáll a PH, akkor mit jelent itt a klórsokk? Mennyire kellene feltolni? Van valami boost fokozat sóbontón, aminél nem is órában, hanem percben van megadva, hogy meddig tolja. Milyen szintre kell ilyenkor feltornázni a klórt? -
FőDudu
veterán
Nekem valoszinuleg hamis jott, nem is hasznaltuk.
Majdnem szar lett a viz tole, amint meglattuk, hogy kezd opalosodni, rogron sokkoltuk es ment vissza a nagy kombi tabletta a szivattyu elo szurojebe.Azt hiszem a valodi tabletta az nem kek festekbe martott klortabletta.
Ezt szunyog irtonak hasznalom, a csatorna lefolyoba es a haz elotti csatornak lathato reszebe bedobok 1-1 darabot, aztan sok szerencset kivanok a szunyog larvaknak.
-
Hunfiu12
tag
Igen, kell hozzá egy perisztaltikus szivattyú, meg egy ph szenzor. Egy kb 50es pvc csőbe be kell rakni a szenzort meg a perisztaltikus tömlőt, a két szélére pedig lehet ragasztani 32es tömlő csatlakozót. X időnként mér, ha kell adagol vegyszert utánna X idő késleltetés után megint mér ha kell korigál, ha nem visszatér az eredeti rutinhoz. De akkor már mehet bele egy hőfok, klór mérő is, és írhat mindent HA-ba.
Plusz két relés konnektor a szivattyúnak meg a sóbontónak. De lehet három is, akinek van valami fűtő cucca. Na azthiszem megint meg lesz nyárra a szórakozásom. -
bigrob
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Igen, így átgondolva valóban triviális, én simán fordítva csináltam volna ha nem kérdezek rá...
Szerintem ez arra jó ha már az elején meg akarod fogni a behulló cuccokat mielőtt lesüllyednének.
Mivel a szomszédom gondoskodik róla, így nem fog unatkozni.
Ami lesüllyedt arra bedobom a Steinbach porszívót, hogy szaladgáljon egy kicsit. -
Az alsót sokkal több m3 víz nyomja kifelé, ergo amikor a felsőbe visszamegy, a szívattyúnak nem sok dolga van. Fordítva meg beledöglene. Nyugi hiába triviális, én is mindig nézem, melyik az A és a B

Amúgy nem teljesen értem a skimmer az nem a medence oldalán lévő kifelé ág mellé jó második víz felszín szűrőnek? Ami az alján kavarog a hogy jut a skimmerbe?
-
FőDudu
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
13m3 vizbe rakott 1 liter 20% sosav kb 0.4-0.5 pH-t vitt le.
7.5 korulirol 7.06 lett. Digitalis pH merovel merve. -
luciferc
őstag
Ha megvan a technológia, akkor azért nem olyan vészes. Mérsz egyet, ha felment, akkor a tapasztalat alapján beleraksz fél-1-2 dl sósavat (vagy ha nagyobb a medence, akkor arányosan többet). Idővel szépen beáll majd. Addig napi 1 perc igazából, ha nem pörög rajta az ember, mert nagyjából érti mit miért csinál. Értelemszerűen ph mínusszal strapásabb, de azt el kell engedni, amíg be nem áll úgy, hogy már alig megy fel. Na akkor már lehet bele a ph mínusz a finombeállításhoz, ha van még otthon.
-
Hunfiu12
tag
Ez a medence dolog ilyen, engem csak az viccelt meg, hogy azt hittem, a ph-t egyszer beállítod és akkor az jóideig elvan úgy. Ha tényleg nagyon nyugit akarsz akkor veszel egy automata vegyszeradagolót. Én ezt a sósavas dolgot még kipróbálom, ha ez se jó akkor csinálok egy sajátot arduinoval, mert éppen nincsen felesleges 100-200e ft-om.
-
csudri
őstag
A sósav ára csak egy dolog (én most pont drágán vettem 720HUF/liter), de ugye mit lát az egyszerű user a Youtube-on? Ott a medó, kombitabi, nyugi.
Erre mi van? Ezt mérek, azt mérek, ez szar, az szar, amaz szar.
Eddig a gyeppel szívtam, azt most elengedtem picit, erre itt a medence. Jó lenne már egy kis nyugi.
-
Vismajor01
addikt
Megnézem.
De nem biztos hogy kell. Tegnap beleöntöttem 5kg ph minuszt, és továbbra is 8.2t mutattot a mérő.
Mondom jólvan várunk egy éjszakát, mostmeg 6.8-at reggel... Őgynézki 50 m3 viztomegnél napot várni kell mire a PH módosítót érezni lehet. De klór se volt benne semmi ugyh kapott 1 kilót az is, meg dupla tabletta mennyiséget.
-
luciferc
őstag
Csak ésszel, fokozatosan a sósavat. De készüljetek rá, hogy az elején lehet naponta kell bele mérettől függően pár dl, vagy ha nagyon durván megy fel, akkor több is. Azért túl lehet élni, ha mondjuk egy 10m3-es medencébe belemegy 3 liter 20%-os sósav 1200Ft-ért (összesen). Ez ilyen, tessék reklamálni a kémiánál. Természetesen lehet teletolni klórral, hogy a nem optimális pH ellenére is működjön, de az tuti drágább lesz és tuti egészségtelenebb.
Medence esetében télen nem kell leengedni, és akkor jövőre kisebb a szenvedés.
-
Dorian
félisten
válasz
Vismajor01
üzenetére
Keress rá, nemrég írtam kipróbálás után adatokat
-
FőDudu
veterán
Nekem az 5m cso az aljan marad.
De lehet ra dugni egy szivo fejet, amilyet en neztem a Muggia-i Brico storeban, az volt vagy 2 kilo sulyu.https://www.bricocenter.it/prodotti/default/giardino/piscine-e-accessori/accessori-piscina/500007057-puliscifondo-con-spazzole-laterali-34cm.html
-
nessh
tag
Urak, amíg elkészül a nagyobb medence, beszereztem egy bestway lay-z-spa felfújható jacuzzit. Tegnap reggel feltöltöttem, felmelegedett, délután néztem klórt és ph-t. Klór oké, ph rendben, ketten voltunk benne kb 3 órát (ez volt tehnap). Ma reggel megnéztem ph az egekben. Oké adtam hozzá ph minuszt, jó lett. 1 órát volt használva. 6kor heccből gondoltam megnézem, ph megint az egekben.
Ez komoly hogy kb minden használat után szórakoznom kell a ph-val???
Amikor azt írom az egekben az 8.2-8.3
Klór meg kb nem megy 0.5 fölé. -
hcol7
senior tag
-
hcol7
senior tag
haverom is olvasta az athuzottat, es o pont ezt csinalta, allitasa szerint mukodott neki.
-
Winne
nagyúr
Olyat lehet "építeni", hogy a szívó csonkra medencén belül teszek valamit, ami lent tud maradni a víz alján, hogy onnan szívj ki a vizet, a visszajövő csonkra meg teszek mondjuk egy csodazsákot / szűrőzsákot?
Félve továbbmegyek. Ha van itthon két búvárszivattyúm is, azt nem tehetem meg, hogy csak vizet átforgatni magán használom és a kimenő ágára teszem rá a szűrőzsákot? Az normális mennyiségű vizet át tud magán mozgatni. -
Janusz001
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Alga, nyálkásodás már okozat, ph és klór legyen rendben, meg persze a napi szűrés, akkor nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ilyen előfordul.
-
Vismajor01
addikt
Ha elkezd nyálkásodni az alja/oldala, de a víz amúgy kristálytiszta, akkor alga kezdődik ugye?
Eddig csak egy 200g tabi volt benne, lehet kevés az alkaölő így, mától két uszó megy benne két 200g tabival, ez megoldja a gondot?
Vagy mérjek újra PH-t, csökkentsek ha kell és újra klórsokk?
-
bugizozi
őstag
Szia!
Köszi, akkor megpróbálok ilyen Aquacorrect Total Blue mini kombi 20g tablettát beszerezni.
Ma esti mérés, ph lement 7.2-re, és faragtam a 200g klór tablettából egy kis darabot, holnap meglátjuk. (24 órája nincs benne a klór tabi, nincs is már az az erős szag)
"A klór szintjét ideális esetben 0,7-1mg/l szinten kell tartani." - Tehát akkor a bal oldal színének a legalsó és a fölötte lévő (4. és 5. sor) között kellene valahol lennie? Egy picit több klór mint ami most van? Jelenleg olyan színű a víz mint a legalsó .5 rész
Hunfiu12: köszi a porszívó ajánlástcsudri: köszi a tippet, megpróbálom hálóval, mielőtt beruházok egy porszívóra

-
Vismajor01
addikt
Upsx nem ide
-
Hunfiu12
tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Én ezzel a medenceóriással nem vagyok nagyon megelégedve. Írták, hogy x idő után lesz a termék raktáron, ez meg is történt, jött is az email, hogy beérkezett összekészítik. Ezután ültek rajta egy hetet majd elküldték a csomagot egy hasonló nevű településre. Írtam nekik emailt, hogy akkor nagyon gyorsan küldjenek egy újat a jó címre, erre mondjuk azonnal jött a válasz, hogy sajnáljuk máris feladjuk stb... Na ez tartott is 3 napig amit sehol se értek és ezután sikerült egy másik postára küldeniük itt helyben.
Ami a porszívót illeti, adnak hozzá egy olyan kis csatlakozót amit oda rá tudsz csavarni és rádugni a csövet. Én egy Intex 28003-as készletet vettem az tökéletesen működik. 6m3/h-s szivattyúval.
-
Janusz001
őstag
Nekem is ekkora a medencém, bőven elég ez a méret, én a szívó csonkjára tettem egy közcsavart, majd ment rá egy ilyen szettnek [link] az egyik csap része, erre pedig ment a gégecső majd szivattyú. A gyári szetthez adott cső szerintem rámegy a skimmerhez adott szűkítő idomra, csak én szerettem volna elzárhatóra, meg nálam egy 6m3 -es homokszűrő dolgozik 38mm -es csővel.
-
bigrob
őstag
Ajánlást szeretnék kérni egy 3,66x1m-es medencéhez melyik szkimmert vegyem?
Kezdésre még a gyári gagyi papírszűrős vízforgatóra szeretném rákötni, legjobb az lenne ha plug and play menne...
Kivágással és a felszereléssel nem lesz probléma, vizes dolgokban viszont nem vagyok teljesen naprakész. -
Vesa
Topikgazda
válasz
bugizozi
üzenetére
Akkor az lesz a gond. Ahhoz a kicsi, 20g-os tab kéne. A klór szintjét ideális esetben 0,7-1mg/l szinten kell tartani. Klórsokk esetén ez felmehet, de utána várni kell a fürdéssel, amíg vissza nem megy legalább 2-3mg/l szintre, ezt méréssel lehet meghatározni. Ilyen magas klórszint mellett, (ha jó a PH), nem kell fertőzéstől vagy algásodástól tartani, ugyanakkor nem tesz jót a bőrnek, bizonyos szint felett a gőzt belélegezve a tüdőnek sem. Pl. gyereket nem tennék bele 4mg/l feletti értéknél. Hamar kipárolog egyébként, tehát azt javaslom, ha belőtted a PH-t, akkor egy időre vedd ki az úszóadagolót a vízből és ha méréssel igazolva beállt a szint max. 1mg/l-re, akkor ismét mehet vissza, de a 200-ast egyben ne tedd bele, az jóval nagyobb medencékhez van.
-
csudri
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Nekem is egy sarokba gyűlik össze, bár nekem nem homok, hanem az apró piszkok. Felkavarom a leszedőhálóval és két húzással kihalászom.
Medenceóriással a tapasztalat ugyanez, én tőlük rendeltem az Intex 4m3-szittyót, (26644) de rendeltem mellé 32-38-as adaptert, hogy rá tudjam kötni a medóra és hiába volt rendeléskor raktáron, a visszaigazoláskor már beszerzés alatt és két hét...na mondom frankó. Aztán a vízelemző se volt, de végül megjött minden és mivel sokat szüttyögtem az alap elkészítésével így nem volt sírás, hogy azért nem lehet medencézni, mert várunk csomagokra.
-
bugizozi
őstag
INTEX Metal medence 260 x 160 x 65 cm (28271)
Űrtartalom: 2282 liter -
Vesa
Topikgazda
válasz
bugizozi
üzenetére
Még nem vészes, de a PH-t le kell tolni, mert ha nincs megfelelő szinten, akkor nem működik jól a klór! Az meg nem játék, mert szaporodnak a bacik ami nem tesz jót az egészségnek. PH mínuszt tegyél bele, a dobozon lévő adagolás szerint. A klór viszont rengeteg. Klórsokkoltad a vizet?
-
bugizozi
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Jaj ne is mondd, az jó sztori...
Ott kezdődik, hogy én is talán túl sokat olvastam utána a dolgoknak, meg szüttyögtem, gondolkoztam miből mi legyen, mit vegyünk. Mindenki írta, hogy a homokszűrő jobb, több ismerősöm cserélte le a papírszűrőjét idővel, ok, legyen az, harminc valahányezer volt május végén. Utána az idővel szépen felment negyven valahányezerre... mind1, már eldöntöttem, legyen az.
Aztán június 13-án megrendeltem a medenceóriástól a pakkot, minden volt raktáron a weboldal szerint, gondoltam pár nap és kiszállítják. 3 nap után jött egy email, hogy a vegyszer nincs raktáron, gyorsan írtam, hogy akkor azt húzzuk le, majd megveszem máshonnan, küldjék ami van. Egy hét (!!) után írtak, hogy a vízelemző sincs, ok, az se kell, küldjétek. Eltelt megint egy hét, még mindig semmi, akkor mondom megrendelem máshonnan is - ezt nem mondtam le. Medencefutárnál találtam raktáron mindent, persze a 2 m3 homokszűrő már nem volt, lesz@arom, akkor legyen 4 m3, csak legyen már vmi mert mindjárt itt a hőség, család meg rágja a fülem. Így lett 54e Ft-ért ez a szűrő...
Medencefutár korrekt oldal volt, megrendeléskor írták, hogy x napig szabin vannak, de utána egyből mentem érte átvenni személyesen. Nem mellesleg ők jobban elmondták mire van szükségem, pl az Intex befúvó és szívó elem #25022 meg valami szűkítő cső amit a medenceóriás nem mondott, szerintük ez a szűrő pont jó ehhez a medencéhez, szóval jobb is hogy nem érkezett meg, csak szidtam volna őket, hogy nem tudom összerakni. Cserébe most várom onnan vissza a pénzem, de legalább tudunk csobban ebben a 40 fokos melegben.Amúgy ha már írok ide:
Az egyik sarokba összegyűlik a medence alján a homok. (nem baj, így legalább csak ott van
lehet arra lejt
) Mivel tudnám azt kiszedni? Porszívókról olvasgattam, azt tudnék ide csatlakoztatni?
-
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Na megvan a 3 centis XPS, utolsó 14 m2-t hoztam el. Ha 4x4 métert raknék le, ahhoz kevés lenne, de most úgy tervezem, hogy vágom 3.8m átmérőjű körben. Mivel lehet jól vágni, éles szike elég, több menetben? A fűrész durván vágja. Mert látom vannak direkt polisztirol vágó célszerszámok, jó sok ezerért. Annyit talán nem ér meg, egyszeri alkalomra. Szike viszont van. Este meglátom.
-
bugizozi
őstag
Sejtem, hogy nem lesz baja, csak rettentő büdös

Éjszakára kivettem és nem takartam le, ma reggeli mérés:
Mintha a ph kicsit felment volna, de a klór jobban néz ki a tegnap reggelihez képest, szaga se olyan erős.
Jobb lenne ha valami kombi tablettát használnék? -
Vesa
Topikgazda
-
Márton
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ok, találtam olcsóbban

És erre még mit érdemes tenni? Tavaly szőnyeg volt, de az vizesedik, penészedik, büdösödik. Geotextil vagy sima takaróponyva? Az a gumis, puzzle-s megoldás sem egy olcsó dolog, ahogy látom. Valami költséghatékony kéne inkább
-
Én egy 3 M oldalú háromszög napvitorlat tettem ki.
2 db kerítés oszlop és egy fa tartjaÍgy van is mindig árnyék a medence kb fele fölött de süti is a nap hogy melegedni is tudjon.
Vettem hozza 25 M vastagabb szárító kötelet és tökéletes
Ha vihar jön oldom 2 sarkon és a szél se viszi el.
-
FőDudu
veterán
Ez valodi homok, nem az a finom szaharai por amivel en is szivtam anno.
Az aljarol nem fogja kiszedni a doglott algat es a leulepedett port a skimmer.
A legjobban szerintem egy eros homok szuro (6-8m3/h minimum) es a csodazsak segitene, a skimmer bemeno csovere meg dugsz 32mm-es csovet es azzal porszivozol.
A medencebe pedig a befuvo agra kell rakni a Chem Connect-et, annak a kozepet kiszedve pont ramegy a 32mm-es cso a befuvo agra es ra lehet rakni a csodazsakot. Az kiszedi a legfinomabb homokot is amit semmilyen homok szuro nem szur ki.
Itt lathatod mirol beszelek.
Csodazsak a befuvo agon, 5m cso a skimmer szivo agan, az 5 meter csovel meg 5-10 perc alatt total ki lehet takaritani a medencet. A csodazsakon semmi sem jut at, igy a szurot akar keringetes uzemmodba is lehet rakni, akkor jobban sziv. -
koháry
tag
Nálatok mi van a medence felett árnyékolónak? Idáig nekünk voltak természetes árnyékot adó meggyfáink, de sajnos ki kellett vágni őket. Most gondolkozom valamin ami kellő árnyékot nyújt, hogy ne csak este lehessen nyugodtan fürödni, de nem akarok 100 ezret pavilonra költeni meg egy normális nagy napernyő is 70-80 ezer forint.
-
tasiadam
veterán
retard vagyok, bocs, elnéztem a nevet
ez nem a mercedes, hanem medence -
FőDudu
veterán
válasz
balint82
üzenetére
Nem rudom miert szivatjak magukat az itteniek a Taylor szettel (max 1 evet bir ki a reagense), a meropapirral is - amikor a mero uvegcses tablettas megoldas is tok megbizhato az elmult 6 ev medences tapasztalatom szerint.
Az nem romlik meg 1 ev alatt, nem mer nagyon melle (Lidl-ben vasarolt pH merohoz kepest).
Szoval nekem bevalt a tablettas megoldas, nagyon nem mer melle.
-
FőDudu
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Semmi baj azzal a klorral, reggelre semmi nem marad belole ha nem takarod.
Ennyi klortol senkinek semmi baja nem lesz.Nekem most is ennyi van benne, fel oraja jottem ki a 32 fokos vizbol.
Most a gyerekek nyomjak, buvarkodnak, stb. A 12 eves fiamnak egyszer volt fulgyulladasa nyaron - de nem feltetlenul a klortol, mert sokat jarunk a tengerre is.(azt mondjak, a klor kimossa a ful termeszetes vedo reteget igy fogekonyabb lesz a fertozesekre)(nem ertek hozza, nem tudom se megerositeni se cafolni).
-
FőDudu
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mert abbol a leheto legnagyobbat kell venni - akkor nincs olyan problema, hogy nem lehet vele porszivozni. Illetve 2-3 ora is eleg, nem kell egesz nap jaratni.
-
balint82
senior tag
Tipp : a kis mérőpapírnak (legalábbis a pht részének) ne higgyetek. Toltam bele ezerrel a ph+ cuccot,mert konstans 6.8at mutatott, erre még opálosabb lett a viz, aztán átjött egy ismerős kis mérőtablettás kazettával és bőven 8+ volt a ph.
Tegnap már bele is ment bő fél liter 20%os sósav, mára már alakul, estére meg megpróbálom belőni a klórt. -
hcol7
senior tag
feltoltes elott erdemes korbespricnizni a medence aljat , es falat az algaolo cuccal. utana kezdo klormennyiseg granulatumbol feltolteskor(feloldva elore, vagy en pl dupla zokniba szorva gyorskotozozom fel a tolto slag vegere), innentol meg a fent leirt napi atszures soran a skimmerbe dobott multutabletta szinten tartja, es kb karbantartasmentes a tema.
kiveve,amikor nem : ))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Felújítva tálalja a száműzötteket az új GeForce driver
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Le Mans Ultimate
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ingatlanos topic!
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Plusz két relés konnektor a szivattyúnak meg a sóbontónak. De lehet három is, akinek van valami fűtő cucca. Na azthiszem megint meg lesz nyárra a szórakozásom.

Mintha a ph kicsit felment volna, de a klór jobban néz ki a