- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van itthon műanyag vízelvezetős műhelypadló lapom.
Ez raknám a térkő és a medence közé. Szerintetek alkalmas lehet, vagy mindenképpen XPS kell? -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Hőszivattyúból Steinbach Mini 3.9kw vagy PHNIX Super Mini 4kw inkább?
Super Minihez van app, amin keresztül elvileg időzíthető, ami tök jó funkció. (bár valaki szidta hogy gyakran nem szokott csatlakozni)
Viszont a Steinbach nem időzíthető, csak kézi kapcsolású.Steinbach valahogy jobb névnek tűnik, talán megbízhatóbb, de ez csak feltételezés....
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Tervezem, hogy a gyermek miatt (5 éves) az idén beszereznék egy medence szettet. Odáig eljutottam hogy 3,66x1m-es lenne talán az ideális méret + homokszűrő + sóbontó. Sajnos a hely 13:00-14:00 után kapja a napot, de mivel tennék egy 3x3 pavilont a medence fölé így még jobban leárnyékolom tehát meg kell oldalom a fűtését is. 4kW-os hőszivattyúra gondoltam, mert napkollektor kultúráltan nem kivitelezhető.
Valahol olvastam hogy egy ilyen hőszivattyú ekkora medencemérettel (9-10m3) kb 3 óránként emel 1 Celsius-t, tehát min 30 órát kell menjen az első felfűtésnél hogy elérjünk egy kellemes 28 fokos vizet. Amire nem találtam választ, hogy vajon egy nap/éjszaka alatt vajon mennyit hűl a víz, ami miatt majd napi hány órát kellene járatnom a hőszivattyút hogy szinten tartsam a vízhőmérsékletet?
-
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Sziasztok!
Még mindig nem vettem medencét (az idénre már valószínű úgysem állítanám fel), de nem baj, lehet megpróbálom meglovagolni a szezon utáni akciókat/eladásokat.
A kinézett medencék: Bestway Capri vagy Bestway Puerto Rico. Ennél nagyobb biztos nem fér el szélességben, már az utóbbi is necces.
Korábban említettem, hogy sajnos csak délután napos a telepítési hely, így jó eséllyel nem úszom meg medencefűtés nélkül. Ebben eléggé megerősített most a szomszéd medencéje a hétvégén, ő a kert közepére kib*ott egy 366x76-ost a gyerekeknek csak úgy natúrba (se XPS se szolár takaró), és a bizony marha hideg benne a víz.Szolár fűtést nem tudnám kultúráltan megoldani, marad a hőszivattyú. Láttam egy szezont használtakat 100-150 körül: Pontaqua Hot Splash 3,75kW, Steinbach Mini 3,9kW. Ezek mennyire ajánlott típusok?
Illetve ami még nagy kérdés bennem, hogy mennyire lenne a havi fogyasztása. Napelem nincs, piaci áron menne a nagy része. -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék medence vásárlással kapcsolatban. Jelenleg van egy LayZSpa jakuzzink (150cm belső átmérő) amiben eddig elég jól elvolt a gyerek (4 éves, 100cm), de már lassan 'kinövi', elgondolkodtunk egy medencén kiegészítésként. A hely adottságai miatt 2 méter széles medence jöhet szóba, 2x3m vagy 2x4m. A 2x3m-t kicsinek érzem hosszú távon, inkább hajlanék a 2x4m felé.
Első kérdésem, hogy milyen mélyet érdemes venni? 75cm-t szintén kicsinek érzek hosszú távon, ezeket találtam amik nagyobbak:
Bestway FLORIDA szögletes fémvázas medence szett 400 x 211 x 81 cm
Bestway CAPRI szögletes fémvázas medence szett 404 x 201 x 100 cmA CAPRI nagyon tetszik, bár hasznos mérete csak 180x380cm, de lehet már túl mély lenne, perpill ki sem látna belőle hiába engedem csak 70-80cm-re hogy leérjen a lába. Viszont van hozzá forgató és létra is.
A FLORIDA számomra gyengébb konstrukciónak tűnik és nagyobb telepítési helyet igényel a kilógó lábai miatt. Ehhez csak forgató jár, nem tudom kiegészítő létrát érdemes-e venni hozzá?
Másik kérdésem, hogy mennyire szükséges kiegészítő medence fűtés ha csak 14 órától kap közvetlen napsütést? Megszoktuk hogy 30-32 fokos a víz, alatta fáznának benne a lányok.
Nektek mi a véleményetek? Minden tapasztalatot szívesen fogadok. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vesa