- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Hány fok fölé nem érdemes engedni a vizet?
Gondolok itt arra, hogy alga, ph stbstb.
Vagy tök mind1?
Heti 20% csere ajánlott? -
FőDudu
veterán
Nem tudom letezik-e UV reagens festek a vizhez keverheto formaban.
Ha van, akkor azzal (szerintem) felderitheto a luk.(gyerek biciklijehez vettem slime-ot. Az a belsobe toltheto lotty amivel elvileg a kisebb lukak eltomodnek. Ahhoz adtak UV ledes lampat, hogy a lukat konnyu legyen azonositani.)
-
Zsadi
őstag
Van valahol egy rejtélyes lyuk, de nem találjuk..
Van hogy napokig semmi, majd medence tisztítás után elkezd alatta állni a víz.
Hegesztés/ragasztásra gyanakszom az alsó perem részén, de nem vagyok benne biztos.
Van valami módszer az ilyen hibák felderítésére? -
ANDROID???
addikt
Gömbike, havri1, FőDudu:
-
Alc
tag
Sikerült megragasztanom! Úgy nézem jó is lett, már nem ereszt. Persze mire megjöttek a ragasztók (az öntapadós és a ragasztós) addigra megtaláltam itthon is az öntapadósat! :)
Végül ezzel a rendes ragasztóssal csináltam.
A zsákos "porszívó" is át lett alakítva, kapott egy tömlőt a zsák helyére, az megy rá egy tölcsérrel a medence falára, ahol szívja ki a szivattyú a vizet, és máris pillanatok alatt meg lehet tisztítani az alját is.
Ekkora lyuk volt alul (vagyis lett, mikor piszkálgattam, hogy hol ereszt):
Az Obi-ban persze egy darab nem volt ebből a ragasztóból, végül rendeltem (mondjuk az obi-s árából 2 is kijött):
-
Gömbike
senior tag
válasz
ANDROID??? #2289 üzenetére
Igen.
-
FőDudu
veterán
válasz
ANDROID??? #2289 üzenetére
Eleg az. Foleg ha betonon all.
Itt a talp nem tud oldalra megcsuszni - a medence aljahoz hegesztett szalag meggatolja az oldal iranyu mozgasat. -
havri1
félisten
válasz
ANDROID??? #2285 üzenetére
Feltoltésnél figyeld a lábakat, igazgasd, hogy ne feszüljön. Időigényes, de szerintem egyik legfontodabb rész.
-
Gömbike
senior tag
válasz
ANDROID??? #2284 üzenetére
XPS-t
-
ANDROID???
addikt
21-ben nálunk is a sima talajon volt, meg is szívatott.. 😔
Nem volt elég nagy beton felület, akkor xps, gyári takaró medence, és a talpak alatt fakockák, hogy kb szint legyen, vizivel megnéztük (most hogy így kutattam az emlékem között)..
Akkor 3 cm XPS a has alá, a talpak alá legalább 2.5cm vagy 2.8cm fakockák és meglátjuk.
Aztán jött az égszakadás, 3 láb alól kimosta a talajt, engedhettem le, hogy a talpakat meg tudjam emelni. 2 ilyen eset volt, elég is volt köszönöm szépen.
Most sikerült időt/energiát szakítani kapott erre a célra egy beton felületet. 😔
-
Gömbike
senior tag
válasz
ANDROID??? #2278 üzenetére
-
poli27
veterán
Vettem egy Bestway 4x2x1m 6,6m3 medencét 3 hete egy 2,2m3 homokszűrővel ami hozzá volt. Picinek találtam, mert nem ment a porszívózás rendesen, vettem egy Bestway 8,3m3 homokszűrőt amibe 36kg homok megy (28kg üveggel töltöttem fel)! A befúvókat is kicseréltem, sokkal faszább nem húzza lefelé mint a sima csöcsöt a cső... és beleraktam egy normális szkimmert is, mert a belógatóst szadizta a fiam..., most már elég faszán tisztít porszívóz meg minden :D Ennél a skimmernél 2db gumitömítés van, nem kell szétvágni, ez a jó benne, mert ez fóliás medencéhez van direkt.
-
havri1
félisten
válasz
ANDROID??? #2280 üzenetére
Nem tudom, eloszlik a súly, akkor összenyomja e, szerintem nem fogja (a fólia alatt). Én a ledöngölt talajra homokot tettem, a lábak alá pedig deszkából 20x10-es lapokat. Nem törte el, nem süllyedt meg. Fontos, hogy ne süllyedjen meg, az adja az egész merevítését, iszonyat súly van a lábakon.
Mondjuk méretfüggő is. -
havri1
félisten
válasz
ANDROID??? #2278 üzenetére
A talpak pontosan abban a magasságban kell legyenek, mint a fólia alja.
Ha magasabban van, feszülni fog a fólia, ha alacsonyabban, akkor laza lesz a fólia. Vízbe legyen minden!
A keret is, és a medence alatt is, pár cm még nem gáz, de instabil lesz az egész, ha sok van benne! -
ANDROID???
addikt
válasz
Gömbike #2277 üzenetére
Valami ilyen van nekem is, lehet még erősebb
Akkor a medence alá beteszem, az XPS-re. KösziA medence lábai alá is tegyek XPS-t, mint a medence alá?
(21-ben a lábak alatt fa volt, de akkor még nem volt betonon sajnos, az XPS megvolt alá akkor is)A homokszűrőt fedni kellene?
-
Gömbike
senior tag
válasz
ANDROID??? #2276 üzenetére
Ezt tettem oda. Vastagabb, mint a sima. [link]
-
Gömbike
senior tag
válasz
ANDROID??? #2273 üzenetére
Az XPS-re fekete fóliát tettem. Semmi gond vele.
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy kerek 240-es felfújható medencét, de sok problémám akadt vele, ezért most lehet vennék egy fémvázas 260*160-as medencét.
Ahol felállítottam a ott a 240 cm-en a térkőben volt 4 cm diferencia. Keresek most olyan helyet, ahol kevesebb a lejtés. Viszont mennyire lesz baj, ha mondjuk a 160 cm-es oldalt van 2 cm különbség? Térkő van alatta azt nem szívesen szedném fel emiatt.
A 260*160-as medencéhez van rendes takarófólia? Én nem találtam. Arra gondoltam, hogy veszek nagyobb szolár takarót és nem vágom méretre, hanem felhajtom oldalt a fémig. Ez rossz ötlet?
Előre is kösz!
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
Végre sikerült betonozott felületet létrehozni..
Most hogy épp állítanám össze szembesültem vele, hogy a medence alá takaró fólia szakadozik sajnos.A betonra terveim szerint megy az xps, arra ment volna a gyári fólia, és arra a medence.
Van itthon vastag sima fekete fóliám, az esetleg jó lehet az xps-re a medence alá, vagy nyugodtan tegyem a medencét közvetlen az xps-re?
Sajnos totál elfelejtettem a homokszűrőre a fedést. Gondolom, ha letakarom sima fóliával ideiglenesen tökéletes.?
Elviekben a homokszűrő bírja a kívülről érkező vizet. 😔?Ami még nem tiszta, hogy a medence test xps-re megy, akkor a lábait is olyan magasra kell tegyem mint az xps-el emelt medence test? (3cm)
-
j.bravo
addikt
Ugrálás nálunk nincs, aktív mozgékony gyerek sincs. Mi felnőttek csak chill-elni megyünk a medencébe, a legnagyobb mozgás amikor asszony a gumimatracon napozik és azt mozgatja a szellő.
Tudom, vendég mindig előfordulhat, de tényleg nem látok ilyen kockázatot.
Nem mertem a videóra rákeresni még. Mindenesetre a részleges leengedés és átfűzés látszik a legracionálisabbnak. -
havri1
félisten
válasz
N.otorious #2268 üzenetére
13 gyerek volt múlt hétvégén nálunk, 8 volt egyszerre benne max +1 felnőtt, ugráltak stb, semmi gond nem volt.
-
válasz
N.otorious #2268 üzenetére
Nem tudom sajnos, nincs sok tapasztalatom, én két puha pereműt koptattam el 4 év alatt (abból viszont 4 métereseket), sokkal jobb volt kisebb (7-8 év alatti) gyerekeknek. Idén vágtam bele csak a fémvázásba, 2 hete van felállítva.
-
válasz
j.bravo #2265 üzenetére
Én is ezt csinálnám, szerintem félig leeresztve már mozgathatóak lesznek a lábak (persze egyesével csináld). A feszítést/terhelést meg úgyis érzed, ha már viszonylag kevés erő kifejtésével ki tudod venni a lábat, akkor jó vagy, ha több ember kellene hozzá, meg célszerszám, akkor nem vagy jó, és még ereszteni kell
Hogy veszélyes e: ajánlom YT-n a frame pool collapse keresőszavakat. Elképesztő amit művelni tud 8-10 tonna hirtelen elszabadult víztőmeg (és ezek még ugye csak a kisebb medencék). Sok videón vicces jelenetek vannak, de ha hozzáképzeled, hogy a benne levőket fának/falnak/akárminek csapja, akkor már nem annyira vicces. Valamint nagy esélye van, hogy akkor omlik össze, amikor plusz terhelést kap (benne vannak, és jobban mozog a víz).
-
j.bravo
addikt
válasz
2thletme2day #2264 üzenetére
Azért gondoltam rá én is; csak továbbgondolva, vagy egymásba fűzök kisebb spanifereket, vagy veszek egy jó nagyot - ez esetben a spani nagyságrendileg annyiba kerül mint a víz (csatornadíjjal) ami benne van a medencében. Ugyanakkor lehet h teljesen nem is muszáj leengedni, elég lehet kb félig hogy egyesével ki tudjam venni a lábakat és átfűzni. Mondjuk ebben nem vagyok biztos.
Azon is agyaltam, hogy tulképp mi a legrosszabb ami történhet? Kiömlik a víz? Okozhat kárt, mittudomén eltörik a vázszerkezet? Ha nem, akkor oké, sártenger lesz, de másnap végülis felállíthatom a medencét úgy ahogy kell(ett volna) -
j.bravo
addikt
Skacok, a medence felállításakor nem mertem sörözni, meg is lett az eredménye
A képen láthatóhoz hasonló medencénk van (3,66-os) Ma vettem észre, hogy elfelejtettem a lábakat átfűzni a bokamagasságban levő "szalagon"
Mekkora baj?
Eléggé lehúzza a víz súlya? (Én józan parasztival gondolnám, de a zsigerekben lakó félős kisördög nem így gondolja),
(mármint a medencetesten és a vízszintes kereten keresztül) Szóval így is elég stabil kell hogy legyen, vagy távolról sem?
(kézzel megmozdítani mondjuk roppant nehéz, és volt relatíve erős szél is, ami látszólag nem volt hatással).
Ha így nem maradhat, akkor mit tennétek? Feltételezem, egyesével sem lehet kivenni őket, vagy legalábbis nem veszélytelen.Tekerjem körbe a megfelelő magasságban egy jó hosszú spaniferrel?Vagy kötéllel?
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
3.66m-es medencéhez kaptunk ajándékba egy szkimmert (Intex). A szűrő 4,5m3-es, nagyobb mint a gyári kis szűrő.
Az a bajom a szkimmerrel, akárhogy húzom meg a rögzítő csavarokat, a szivattyú használata közben, pár perc után elfordul az egész felfelé és már levegőt szív.
Valaki járt már hasonlóan? Illetve mivel lehetne fixálni még jobban a szkimmert? -
Vesa
Topikgazda
-
snefi2
csendes tag
válasz
DoItYourself #2255 üzenetére
Hello
igen neztem de a kitben: A vízforgató teljesítménye 4 m3/h
a simaban meg : Minimum 8 m3/órás homokszűrős vízforgatót javasolt hozzá választani.
-
Reaper
őstag
válasz
DoItYourself #2256 üzenetére
Igen, 260x160 méret. Ahogy számoltam 6 MÁV raklap kellene alá, meg akkor már mögé raknék állítva pár eldobhatót, szépre megcsinálva, meg elé egy sort kilépőnek.
A Stafni jó ötlet, lehet jobban tart mint maga az OSB -
Reaper
őstag
válasz
j.bravo #2249 üzenetére
és @ DoItYourself:
Köszi az ötleteket, máshol is feltettem már a kérdést, de úgy néz ki sehogy sem lesz egyszerű, reméltem, hogy bejön, bármilyen ötlet.
Agyalok még akkor rajta egy kicsit, hogy a homokot hogy védjem be, sajnos a garázs tetőről is pont a betonra van vezetve az esővíz, szóval az sem segít.
Ezt a raklapos ötletet sem tudom annyira elengedni. Ha elvileg összefogom őket OSB lappal, akkor azt már lehet be tudom szintezni. Kérdés, hogy rendes MÁV/EUR raklap nem rohad-e be túl gyorsan.
A geotextil gondolom átengedi a vizet, esetleg valamit leterítek a homok alá, majd visszahajtom rá olyan 30 centire, akkor már nem kap vizet. -
GoZoL
senior tag
Tegnap állítottam fel a medencét, szerencsére nem látok rajta lyukat. De a lenti leeresztő/feltöltő nyílásnál nagyon lassan mint ha szivárogna a víz. Óránként 1-2 csepp. Ezt mivel lehet javítani, kitömíteni? Belül gumi kívül csavarható dugalj van és olyan mint ha körülötte lenne az anyag elfáradva.
Klórsokkot mivel szoktátok csinálni? 3. éve nagy kombitablettát használok ezt nem tudom feloldani vízbe csak nagyon nehezen. Nem kellett még sokkolnom a vizet. -
havri1
félisten
3 napja kezdett el a víz zavaros lenni. Aktívan fürdenek benne a gyerekek, illetve most fixen 30 fok felett van, ennyi a változás. Tegnap 7.6 ph, ezt levittem 7.2-re, és "sokkoltam" klórral, de rosszabb lett mára. Mi a fene lehet? Szűrő naponta takarítva (átmosva), szokásos, nem látok extrémet. Nem szennyeződés, inkább opálos a víz. Most 50%-ot cserélek, de bosszant.
Mi lehet a gond? link link link
Kép nem adja vissza :(
Cseréljek homokot a szűrőben? Lehet elhasznalodott? -
snefi2
csendes tag
Hello
Alapbol 3 fore de neha tobb orara 6-7 fore elegendo ez a meret es minoseg?
van esetleg jo bolt bp-en ami ajanlott mert ertenek az ilyen medencekhez az is johet
Van kb 1 hetem donteni es meg nem olvastam el a topicot. szoval ha valaki tud valami jo osszefoglalalot johet az isa medence telen nyaron kint lenne az udvaron ami eleg szeles.
-
j.bravo
addikt
Én spec csak most látom, de csak agyalni tudok, tutit mondani nem
Nálunk a kert maga lejt, egy 3,66-os átmérőjű medence két átellenes pontja között vagy 10 centit. Ezt mi simán földdel egyenlítettük ki úgy nagyjából, arra jött homok (vagy a kétszer rostált sóder, ami elég hasonló, de olcsóbb?) és arra a 40x40cm járdalapok, sok izzadással töltött óra és sok sör árán vízszintezve (aminek az eredménye persze két év múlva már nem tökéletes, de még mondjuk oké). Ennek tetejére viszonylag olcsó műfű, arra a medence.
Nálad a betonra eggyel nehezebb ügy, de a homok szerintem nem rossz; csak a szétcsúszás ellen én zsák helyett építenék valami szegélyt ami nem engedi szétfolyni. Szegélykőből mondjuk? De lehet hogy vastagabb deszka is elég ha szögvassal vagy székvinklikkel lefúrod a betonba. Ha a homokból létrehozol egy vízszintes felületet, lehúzod simára, arra az XPS már bőven jó kéne legyen, szvsz. A műfűvel persze komfortosabb lenne, főleg ha arra tudsz kilépni a medencéből.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
j.bravo #2240 üzenetére
A BarkácsVilág-tól rendeltem, a reklamáló levelem után egy órával hívott az ügyvezető, aki sajánálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, és nagyon korrektül, állt a dologhoz. Elmondta, hogy tavaly ők is szezon végi akcióban vették a nagykertől, sajnos meg se nézték. De teljesen igazam van, és felajánlotta, hogy visszautalja a teljes vételárat, a szettel pedig tegyek belátásom szerint.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Nekem soha nem mutat semmit rogton merve - 5-10 perc mulva mar van nemi szine a klor indikatornak....
De a viz minoseggel nincs gond.
Kap 1-1 200 grammos multi tablettat 5-7 naponta, direktben a szivattyu eloszurojebe. Az el is fogy 5-7 nap alatt. Pont jo. Napi 3-4 orat megy a szivattyu. (~10m3 viz, elvileg 8m3/h a szivattyu, Steinbach homokszuro)
Igy hetente kb 1x kell a vizhez nyulni. Nagy tabletta be, esetleg nemi pH- es minden jo.
Se alga, se egyeb gond - mondjuk ha jon a szaharai homok, akkor elovesszuk a csodazsakot es az kiszur mindent. Gyerek ugyis imad buvarkodva porszivozni a skimmer szivocsonkjara dugott csovel....Most mar van az elektromos pH mero - de nem kalibragattam. Elsore is kb azt mutatja amit a tablettas pH mero. Az, hogy most 7,5 vagy 7,6 pont nem fontos. NAgy kulonbsegnel majd kap pH minuszt.
-
FőDudu
veterán
Nekem ma jott meg a szolar folia - 427cm-es medencere .
Mondjuk pont nem kell mar, mert meg lehet dogleni a melegtol
Erdekes modon 3 csikbol van varrva - nem egy darabbol van.(max arra jo lesz, hogy kevesebb bogar dogoljon bele a vizbe)
-
FőDudu
veterán
Nem adtak hozza javito foltot?
Az elvileg egy sarga post-it meretu lap, ami 1-1 foltot tartalmaz. Ontapados.
Az viz alatt hasznalhato.Ha viz alatti ragasztot keresel, akkor azt tudni kell, hogy amit en lattam az a viz hatasara 'vulkanizalodik' ( ha ez a helyes kifejezes a vinil eseten is). Azaz a foltra ra kell kenni a ragasztot (a medencen kivul) , azt jol bevizezni, majd a foltot osszehajtani es a ragasztas helyen (a viz alatt szethajtva kisimitani. Azaz a bevizezes fontos lepes.
En egyebkent OBI-ban vettem medencehez valo javito keszletet - az kb 50x50cm vinil folia es a hozza valo ragaszto. Kb 15 Euro.
Vegul a ragasztot a medencehez adott sajat folttal (ami azonos a medence anyagaval) hasznaltam, de en kivulrol ragasztottam meg. Kivulrol ugyanis felfekszik a foltra - mondjuk belulrol meg a viz nyomja ra a lukra.
-
Dinomano
őstag
válasz
DoItYourself #2235 üzenetére
Még olyan kérdésem lenne, hogy XPS lap alá milyen vastagságút érdemes vennem? 300 g, vagy elég a 200-as is?
-
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #2131 üzenetére
update:
Végül megrendeltem a medencefutártól a szkimmert próba szerencse alapon, és a keret szája tényleg nagyobb méret, viszont a rögzítéshez a furatok a megfelelő helyen vannak, így fel tudom tenni a medencére, vagy akár a régi keretet is tudom rögzíteni.Rendeltem mellé az ajánlott Taylor folyadékos vízelemzőből is, de sajnos a készletben lévő egyik reagensnek lejárt a szavatossága:
A másik kettő is már csak ebben az évben használható, mi a tapasztalat velük, elfogy egy szezon alatt? Próbáljam meg kicseréltetni csak azt az egy reagenst, vagy inkább az egész készletet küldjem vissza?Közben visszaolvastam, és írtátok, hogy 3-4 szezonra is elég lehet a készlet, így visszaküldöm az egész szettet.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Dinomano #2233 üzenetére
Gazdaboltban nem biztos, hogy van széles tekercs, hívd fel őket inkább előtte. Az említett cégnél van sokféle szélességű, el tudják küldeni postán is neked.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Tommy-1998 #2232 üzenetére
Elbomlik a reagens. Nem 10 perc után kell nézni, tehát az a mérvadó amit frissen mutat.
-
Dinomano
őstag
válasz
DoItYourself #2223 üzenetére
3 cm-s XPS lapra teszem majd. Napokban irány egy gazdabolt, és érdeklődöm, hogy hogyé' adják geotextilt.
(Mekkora méretben vannak? Nekem kb. 3X4 méteres területre kellene.) -
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Tommy-1998 #2228 üzenetére
Én rögtön mérem a vízből kivéve, pont ilyenem van. Nincs gondom a vízminőséggel évek óta. Ez a legjobb vízelemző. Ha kiveszed a vízből és megnézed mondjuk fél percen belül, az biztos jó.
-
DoItYourself
addikt
Igazad van, kicsit vastagabb, mint amire emlékeztem, tolómérővel mérve 1,2-1,4 mm, amit vettem (5 m széles 200 g-os).
-
Alc
tag
Sikeresen találtam egy nagyobb (2-3mm) és egy tűhegynyi lyukat. A legszebb az egészben, hogy ott lyukadt ki mindkettő, ahol vannak valamiféle műanyag?? merevítőszálak (kb. 5-6 centisek lehetnek). Ezek körben alul, olyan durván 10 centinként vannak és elég vastagok. Elsőre azt hittem, csak gyűrődés, de kitapogatva ,már éreztem hogy van alatta valami. Képen jelöltem ezeket. Most nézek valami víz alatt használható ragasztót, hátha jó lesz.
-
N.otorious
senior tag
válasz
hakydakillah #2225 üzenetére
Ok
-
hakydakillah
senior tag
válasz
N.otorious #2219 üzenetére
Szuper örülök. Csak el ne felejtsd öblinteni a homokot. Hiába jelzi rendben van még, nekem már enyhén szivárgott vissza 24h után. Öblintés és ment végső KO szűrés a maradék vasnak :)
-
válasz
Dinomano #2222 üzenetére
Azért is geotextil a neve, mert bírja az idő és a természet vasfogát, a fő használati módja talán az, hogy záróréteget képeznek vele pl. egy virágágyás alatt, hogy ne tudjon feljönni a gaz. Nálam van 15+ éves a föld alatt és egyben van. Tapintásra olyan mint a filc, puha, vastag anyag.
@DoItYourself: a 300g-s 2.2mm vastag.
Esztétikailag a műfű talán jobb/szebb, ez nem tudom, nálam teraszon van a medence, sima kültéri járólapon, és körbe van vágva a geoxtextil alatta, így nagyon nem látszik, de egyébként nem zavarna ha a sarkoknál kilógna pl., annyira nem vészes szerintem, illetve nyilván erősen függ a környezettől is.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Dinomano #2222 üzenetére
Igen, filcszerű, azt hiszem pet palackból csinálják, tehát rendes műanyag, uv-t bírja, talajba szokták tenni elsődlegesen, elég nagy a szakítószilárdsága, főleg a 2-300 grammosnak. A vastagsága nem valami nagy (nincs 1 mm se), valami kell alá. Nekem volt otthon maradék, azért tettem azt alá, ha nem lenne semmi, akkor én is műfüvet vennék, esztétikusabb is.
-
-
N.otorious
senior tag
válasz
hakydakillah #2187 üzenetére
Update: még csak 24h telt el, de már tiszta a víz. Tényleg megszűri a vasas vizet a homokszűrő. Azért még járatom holnapig.
-
j.bravo
addikt
Üdv Hölgyek, Urak!
Továbbra is a Taylor a leginkább ajánlott vízelemző?
Rányomhatok a megrendelés gombra?
@Dinomano:
nálunk beton járdalapon közvetlen nem a legolcsóbb (de majdnem az) műfű, egyelőre bevált. Persze a nap fakítja, a medence alatt meg nem, de amúgy a medencébe belépve tök oké. A víz súlya lenyomja annyira hogy a járdalapok közötti illesztések láthatók-érezhetők, de ugyanakkor egyértelműen nem kőkemény a lábunk alatt. -
Gömbike
senior tag
válasz
Dinomano #2210 üzenetére
Én ezt [link] tettem az XPS és a medence közé.
Vastag, erős, strapabíró. Nyilván nem egy műfű, de a célnak megfelel, s nem került sokba. Építők boltjában vettem egy ezressel olcsóbban. Teljesen befedtem az XPS-st, a fekete nagyon tudja nyomni a medence oldala felé a hőt😁 -
Dinomano
őstag
Sziasztok! Nemrég érdeklődtem műfű témában, itt a csoportban. Érdeklődnék, hogy ki mit szokott tenni a medence alá? XPS lap és medence közé tennék valamit, de még nem született meg a döntés, hogy mit szerezzek alá.
Esetleg tudtok alternatívákat? Műfüvön gondolkodom nagyon, valószínű az lesz. De hátha van olcsóbb megoldás.
Gyerekeim már rágják a fülemet, egy-két héten belül össze kell raknom a medencét, ha jót akarok magamnak. :-)(Anno mikor nekiálltunk tavaly a medencevételnek, én kis naív azt gondoltam, hogy a medence árában "fáj" a dolog. Az azóta elköltött összegnek (egyéb járulékos dolgok) utána sem merek számolni... )
-
havri1
félisten
válasz
DoItYourself #2207 üzenetére
Köszi, nem láttam még előben.
Brandon: link
-
DoItYourself
addikt
Ez egy bubis fólia, mint a csomagolóanyag, csak kicsit vastagabb. Van belőle masszívabb kivitel is, amit épített medencékhez ajánlanak, feltekerővel együtt célszerű.
A bubis rész van lefele, és ezáltal egy levegőréteg van a fólia és a víz között, ettől tud hőszigetelni kicsit. ha süti a nap, akkor szépen megmelegszik ez a levegőréteg így fűt is.
Nekem bevált, sok koszt is felfog. -
Alc
tag
Sajna fogalmam nincs merre lehet a lyuk! Már majdnem tele volt mikor észrevettem, hogy jön alul a víz. Ment bele a kerti csapról a tömlő, néha kamerán ránéztem, hogyan áll, de csak a vége felé mentem ki.
Ha úgy nézem mint ahogy egy óra jár, akkor 3 órától 11 óráig mindenhol látni körbe a vizet. Legjobban 7 óránál, de ehhez hozzátartozik, hogy egy nagyon minimális lejtés lett csinálva a betonnak, pont arra. Alatta a két fólia szépen lefektetve, semmi gyűrődés nem volt ahogy rátettük a medencét, szóval tud menni mindenfelé.
Holnap belemegyek, és megpróbálom az alja és a palástnál lévő "hegesztésnél" óvatosan megmozgatni (ott van egy kis ráhagyás, meg tudom fogni) hátha jobban megindul valamelyik résznél. Ha nem találok semmit, akkor megy bele a szivattyú és elöntözzük a kertben, amíg nem lesz elég kevés víz benne, hogy meg tudjam nézni ahogyan írtad.
Szerencsére még nem tettem bele semmit, klór, ph, stb.
Ez az ételfestékes dolog is jó ötlet. Lehet az lesz a végén. Köszönöm az ötletet! -
Reaper
őstag
Sziasztok!
Idén úgy döntöttem, hogy nem szeretném kinyírni a füvemet azzal, hogy ráteszem a medencét, így inkább más helyet kerestem neki, a garázsom mellett van egy régebbi betonlapos rész, oda pont elférne egy merev falú 220x150-es, még marad hely mellette minden irányba, a garázs tetőre meg feltennék valami fekete kpm csövet "melegítőnek"
Egy dolgot nem tudom hogy oldjak meg. Hogyan tudnék aládolgozni, meg úgy szintbe rakni az egészet? Homokot tegyek alá, befóliázva, vagy van olyan alátét, ami meg tud oldani szemmel látható lejtést is? Plusz akkor még ott van az is, hogy a résekbe nehogy belenyomja a nyomás a medence anyagát és kiszakadjon.
Csatolok képet, bár nem hiszem, hogy jól látszódik. [kép]
Szóval ti mit tennétek alá? -
FőDudu
veterán
10 liter orankent mar nem pici luk. Az mar valoszinuleg spriccelne ha latnad hol van.
Enyem 427x107 - harmadik szezonjara itt is lett luk. Az osszehajtasnal csucsa keletkezett az anyagnak, ott repedt ki.Nekem az alja es a palast osszeadasanal volt a luk - azt meg a feltoltesnel megtalaltam.
Igy kb 10cm viz lehetett benne amikor megragasztottam - ott nem volt gond megemelni es ala rakni 1-1 felmoso vodrot ami feltartotta amig megragasztottam..Ha nalad nem ilyen helyen van a szivargas (hanem valoban az aljan), akkor szerintem (majdnem teljes) leeresztes nelkul nehez lesz megtalalni a lukat.
Nalam a palastnal szepen kezzel alanyulva latszott, hol buggyant ki a csepp. Nagyon keveset eresztett, nalad nagyobb lehet a luk.
Valami tajolasod azert csak van, merre lehet a luk, nem?
En elkezdenem leereszteni, aztan ahogy nalam is, szepen ala nyulkalnek es felemelnem korben 10-20 centinkent. Hatha te is meglatod hol van a szivargas. Nekem latszott az XPS lapon hol a viz.Ha valoban az aljan lesz, akkor szinte teljesen le kell ereszteni. Aztan megfestenem valamivel a vizet - akadnak mindenfele etel festekek meg egyeb megoldasok. Utana mar latszana hol a folyas.
-
Alc
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki ezt a harmadik szezont már nem bírja a medencénk (Bestway Steel Pro Max 427x84). Jelenleg óránként kb. 1mm-t fogy a víz.
Valahol alul ereszt. Persze semmi buborék nem jön fel, hogy megtalálná az ember! Van esetleg valmi módszer, hogy megtaláljam hol ereszt?
Eddig (meg most is) betonon volt (külön ezért lett lebetonozva pár éve), azon parkettához való 3mm-es alátétfólia, plusz arra még egy vastagabb fekete fólia. Most a beton szélénél van egy virágosláda, abba van terelve a víz, és megy közben vissza, mikor arra jár valaki. -
flashpointer
őstag
A szolarmelegitokkel van valakinek tapasztalata? Kisebb, 1m3 (3x2m vagy hasonlo) arnyekban allo medencehez hany nm2 kellene, ami mar egy eleg lehet es a napsuteses napokon jeletosen tud melegiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest