- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo #5516 üzenetére
OBI-ban lehet kapni olyan medence javito szettet, amiben van viniles ragaszto es atlatszo vinil folia feltekerve.
Az viz alatt is mukodik, problatam. Kb 10x10cm a folia, be kell kenni a levegon es ha jol emlekszem mar majdnem akkor kell a feluletre applikalni a viz alatt amikor a ragaszto mar nem ragad a kezedhez (beborosodott).
Nekem a lukat szepen beragasztotta - mondjuk nalam egy picike volt.
Nagyobb lukra vagy szakadasra altalaban a medence anyagaval megegyezo foltot erdemes hasznalni. A mostani medencemhez is adtak egy kb 2 tenyernyi foltot. -
bigrob
őstag
válasz
j.bravo #5522 üzenetére
kb 8 centit zuhant, tegnap 2 obiban nem volt ez a fajta ragacs, se újpesten, se fóton, majd ma megpróbálok elmenni a fogarasiba, ha ott sincs akkor köki...
-
Devil Smile
őstag
válasz
j.bravo #5350 üzenetére
Nem marketplace, hanem medencés csoport.. ha nem követed ajánlom figyelmedbe a best buy ph csoportot.. ott azért ha figyelemmel követed a csoportot, elég sok jó dolgot lehet kifogni... pl most is van az aldiban kiárúsítás, az első körben voltak medencés cuccok, nem tudom most maradt-e bármi, ha úgy van esetleg egy kört megér...
-
válasz
j.bravo #5339 üzenetére
Szerintem esélytelen. Ezek relatíve annyira olcsók, hogy nem éri meg külön forgalmazni. Örülhetünk, ha a gagyi vízforgató nélkül meg tudjuk venni.
Meg aztán jobban is járhatsz új vázzal, legalábbis az Intex, amit cseréltem, már még egyszerűbben összeszerelhető formában érkezett. Az előzővel még szívtam a folyton darabokra törő műanyag pöckökkel, de az újabbhoz már nem kell semmi.
-
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #5322 üzenetére
Kuka! Valójában, ezeknél úgy kell kalkulálni, hogy max. 2 év, aztán minden egyes szezon amit esetleg még kibír, az bónusz. Nem tartós megoldások. Nekem a max. amit egy ilyen kibírt, az 3 szezon volt, de volt olyan is, ami csak egyet. Pedig masszív alapon vannak, szintben, köztes szigetelőréteggel.
Az a 0.25-ös papírvékony fólia ennyit tud. Dirket csinálják így kínai barátaink, nehogy véletlenül tartós legyen. -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #5309 üzenetére
Na, oda jutottunk, hogy kis mozgatásra (ennél nagyobb hajtás kellene az elpakoláshoz) az alj szélén a merevebb-ridegebb rész ki is szakadt egy helyen, nyilván több követi majd.
Párom egyértelműen a medencétől való könnyes búcús leselejtezés felé hajlik.
Van bármi esély aljfóliát cserélni, vagy a medencefóliás (pl. beton/zsalukő medencébe a vízhatlan bélést fóliából méretre hegesztő) cégek csak fix építésű medencékbe(n) csinálnak ilyet? Vagy mindegy is, mert többe kerülne mint egy új csővázas medence?(van a családban amúgy egy másik, egy vagy két szezonban beüzemelt, jelenleg nem használt medence, de az 300x200x66-os szögletes, szerintem nem hozza majd ugyanezt az élményt, de tulképp nem kéne rögtön újat venni)Ha a selejtezés a gazdaságilag racionális út, mi a helyes módja ennek, hogyan kell hulladékként kezelni? (simán a műanyagos szelektív kukába? Elvinni valamely spec. hulladékudvarba? Vagy lomtalanításkor kellene kitenni?)
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #5296 üzenetére
#5297 FőDudu, #5287 Vesa:
Hát, az alján a berohadt rész nem is olyan kicsi, de némi nátrium-hipoklorit ezt a problémát akár még meg is oldhatná; a nagyobbik probléma hogy a fotózott részt kivéve, nem a lenti fotón látható egyirányú nyúlás, hanem furcsa gyűröttség/dimbesdombosság jelentkezett az aljfólia kerülete mellett 10-15cm szélességben (mintha mondjuk gyöngykavics ágyra raktam volna a nyárra, pedig nem), illetve mintha ridegebb, merevebb is lenne az anyag az aljzat közepéhez képest, ami teljesen lágy, ahogy kell.
Szóval lehet hogy búcsú lesz ebből, pedig a vázszerkezet és az oldalfólia szinte teljesen épek. -
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo #5296 üzenetére
Nekem 2 db 10 centis hasadas volt az alja es a palast osszeadasanal.
Volt az Obi-bol ilyen PVC javito szettem - atlatszo folia es vinil ragaszto.
Azzal kivul/belul megragasztottam (kivulre folt, belulre folt) es kibirta a szezont.
Az aljan ha ragasztod, akkor arra biztosan nyomja ra a viztomeg a gyari muanyag reszt.
Ha meg akarod tartani, akkor a teljes kinyult reszre alulrol ragassza egy vekony foliat. Az az uj folt majd egyben tartja. Legyen kicsit nagyobb a kinyulasnal, akkor jo lesz.(De en azert 5 ev hasznalat utan kikukaztam a medencet. Nemelyik laba gyakorlatilag elrozsdalt. A gyerek megpiszkalta a labujjaval es bele ment, azaz teljesen atrozsdalt. (utana elmagyaraztam, hogy rozsdas szarokat nem piszkalunk, csunya dolog a tetanusz))
(A medence test valoszinuleg kibirt volna meg 1 evet, de a vazban nincs mar tobb. Taknyolni meg nem akarok. (iden is az egyik labba 2 virag karot dugtam, mert lathatoan gorbe volt. Azok kb betonvas kemenyseguek, tuti nem hajlanak el)). -
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #5286 üzenetére
Igen, pont ezért vannak kétségeim a sikert illetően, mert itt a ragasztásnak nem csak egy apró lyukat kéne zárnia, hanem egy szerkezetében sérült fólia teherbírását is át kéne hidalnia. A sikerhez tökéletes ragasztás kell, amit ekkora íves felületen a gyűrődések is nehezítenek. Nem lesz egyszerű, de egy próbát megér.
-
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #5277 üzenetére
Ez úgy néz ki, mintha nem lett volna szintben a medence, és azon a részen nagyobb terhelés kapott volna. Vagy esetleg nem lógott le az alap széléről? (ha volt alap, és a nyúlás az alján van egyáltalán).. Ha nem ereszti a vizet, talán még kibír egy szezont, de mivel nagyobb területen érintett a fólia -főleg, ha a papírvékony alsó fólia bár gyanítom, hogy az lesz-, akkor szerintem nem sokat tehetsz. Ekkora íves részt megragasztani rendesen, nem tudom hogyan lehetne jól. Próbáld meg, veszteni valód nincs.
-
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo #5245 üzenetére
Tegnap engedtem le a medencet. 13m3 vizet kaptak a kornyezo olajfak.
Ha kipusztulnak, akkor nem a klortol lesz - az ugyanis 1 ejszaka alatt elillan es csutortok ota nem kezeltuk a vizet.
Szomszed Einhell pumpaja jol nyomta, tuzolto tomlobol jott kb 2m tavolsagra a viz.
Kb fel ora alatt kiszivta. (a maradekot a szokasos modon, 3-4 kerti szeket a medence test ala pakolva es azokkal szukitve a vizteret a meglevo pumpamra dugott csovel szivattam ki. Max fel liter maradt, aztan kiraktuk a gyepre szaradni. Majd ma delutanig esett - ugyhogy nem szaradt meg.
-
Janusz001
őstag
válasz
j.bravo #5233 üzenetére
Én visszamosatásnál a sós klóros vizet a fűre nyomattam ki, semmi baja nem lett, ellenben a második éves medence vázzal... a talpaknál ahol a függőleges idomok illeszkednek bele, ott sok helyen tiszta rozsda, volt amelyiket 2 ujjal össze tudtam nyomni, ezeket jövőre cserélni kell, vagy nyomok bele egy 25X25 ös zártszelvény, az pont bele megy és kap egy normális porfestést nálunk. Hihetetlen milyen vékonyan festették le néhány helyen gyárilag. Nem véletlen szokták a bevonat tartósságát több ezer órán át sópermet kamrában tesztelni.
-
Dorian
félisten
válasz
j.bravo #4919 üzenetére
Görög szigeteken nemigen van szúnyog, mert ott nincsenek folyamatosan megmaradó édesvíz felületek ahol ki tudnának kelni a lárvák. De pl. Kefalonián volt vmi régi mocsarasabb rész ami mára már ugyan majdnem kiszáradt, de ott gondolom ezért voltak is szúnyogok.
Korfun egy ismerős csaj sosem tudta befogni a száját, bele is repült motoron egy darázs, pont úgy csípte meg a száját belülről, hogy úgy dagadt fel, mintha feltöltötte volna az ajkait -
Shokkolo
addikt
válasz
j.bravo #4732 üzenetére
Jó lenne még idén, ugyanakkor sajnos annyi munka van még folyamatosan, hogy elég keveset tudnánk élvezni belőle.
Ezért is írtam, hogy ha mást nem várok és összerakom a rajtból "jobb" megoldásra.
A kinézett medence kb sehol sincs szettben, csak maga a medence, így igazából ha már ígyis úgyis veszek, akkor akár egyből "jót".
Mivel nem egy őrült víztömegről beszélünk (3-4 m3), így nem szenvednék kútvízzel, pláne, hogy állati vasas, azonnal befog szinte mindent, annyit megtöltenék csapvízzel.
@Dark Archon:
A miért szögeletes az a válasz, hogy az elhelyezést tekintve sokkal könyebb dolgom lenne. De nem vetem el a kereket se, pláne ha jelentősen kevesebb szívást veszek a nyakamba.
A merítőháló OK, a porszívófej már felvet bennem pár kérdést...
Jól sejtem, hogy az az aljára leült port / szennyeződést kell kiszivatni.
Szuper... na és mivel?!Gondolom nem sima porszívó kell hozzá...
A golyós megoldás szimpatikus, főleg hogy takarítható... jól sejtem, hogy a homokszűrőbe kell tenni a homok helyére?
Alá akkor xps/műfű... az egész kivitelezhetőnek tűnik.
(azt se tartom ördögtől valónak, hogy homokkal szintezem az esetleges lejtést, szezon végén pedig mehet a fű közé, úgyis ajánlják a talaj pótlását / keverését egy kis homokkal)
-
hcol7
senior tag
válasz
j.bravo #4190 üzenetére
en a fuves reszbol felkapart-kiegyengetett foldre fektetett lepesallo nikecellekre rateritettem linoleumot. negyedik eve szolgal igy, es az elso ket evben meg felszedegettem a lapokat, meg feltekertem a linoleumot, utobbi kettoben mar azt sem.
gyerekek amugy imadjak szezon elejen, medence felrakas elott a slaggal locsolt linoleumon mezitlab csuszkalast(bringas sisakban). ja, meg en is : ) -
FőDudu
veterán
válasz
j.bravo #4180 üzenetére
Nekem a vizszint alatt 5 centivel lett egy luk belulrol kifele. El nem tudom kepzelni mi tudja atszurni a vastag palastot belulrol kifele gombostunel kisebb lukat produkalva. 1-1 csepp van kb 5 perc alatt. Csak a csorgas nyoma latszott.
Megkentem kivul a viniles ragasztoval, 1-2 perc szaradas utan nyomtam ra atlatszo foltot. Ugy tunik jo lesz.
-
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #4180 üzenetére
Nem lehetetlen megtalálni, fiamnak sikerült a sajátján és ragasztással kibírtt még egy szezont, de én már két medencét dobtam ki azért, mert nem találtam meg a lyukat. Sehol nem buborékozott, csak napok alatt engedett le a víz. Hatezerszer végigmentünk a hegesztéseknél és a teljes alját átfésültük, de nem találtuk meg.
-
kory24
őstag
válasz
j.bravo #4180 üzenetére
Szia!
Én ezzel kapcsolatban érdeklődnék: "Vannak remek, víz alatt is működő ragasztók"
Milyet ajánlanál?
Más is ajánlhat
Medence oldalán lett pici lyuk (fűkasza...)
Beragasztottam a medencéhez adott (bestway) tapasszal. Egyelőre jónak tűnik, de ki tudja meddig és venni akarok. -
Dorian
félisten
-
Piftuka
veterán
válasz
j.bravo #2590 üzenetére
Taylor sajnos idén már nem lesz! Az Aqualing azt a tájékoztatást adta, hogy a "Taylor nem tud gyártani, mert a vízelemző alapanyagául szolgáló vegyszerek a globális válság miatt nem elérhetőek."
Kétkedve fogadom mindig az ilyen híreket, de jelentősége nincsen.
Hiszen a lényeg, a Taylor vízelemző így sem, úgy sem kapható nálunk. Az eBay.com és Amazon.com oldalán rendelhető több féle kivitelben, a pótreagens is, persze a nagy kérdés, hogy mikori gyártás. Mert az EU-ból rendelni, aztán beleszaladni abba, hogy lejárt folyadékokat kapsz, nem túl kellemes helyzet...
Helyette az alábbi termékek kaphatóak most:
"Clean Pool" folyadékos vízelemző készlet - 1.990 forint"Aqua Shop" folyadékos vízelemző készlet - 3.450 forint
A tablettás és a Taylor vízelemzőhöz szokott szemnek furcsa lehet, hogy a klórszintet sárga színskálán méri, de más medencés csoportokban mindkettőről jó véleményeket írnak.
Az Auchan tavaly sokat eladott a "Clean Pool" szettből, de sajnos idén nincsen náluk készleten! (A webáruházukban, és a helyi üzletükben is megnéztem.)
-
Piftuka
veterán
válasz
j.bravo #2240 üzenetére
Hetek óta hitegetett az Aqualing, hogy várják a szállítmányt; két hete rákérdeztem ismét, és kiderült, hogy "nincs és sajnos nem is lesz már idén".
Tekintettel arra, hogy ők a Taylor vízelemző hazai importőrei, máshol sincsen ilyen termék készleten.
Az tény, hogy lejárt, vagy nagyon közeli lejáratú folyadékot nem szabad venni. A klórelemzéshez használt vörös flakonos oxidatív anyag, nagyon romlandó.
Mivel a PH-t gyakrabban mérem, és a bolton készleten lévű folyadék szavatossága még idén októberben jár le, ezért abból vettem egyet. Elfogy, amennyi elfogy, marad, amennyi marad.. nem érdekel.
Viszont közben teljesen kifogyott a klórmérőm sajnos! Kellene mindkettő.
Te azóta találtál esetleg valamelyik webáruházban (vagy helyi szaküzletben készleten)?
-
válasz
j.bravo #2265 üzenetére
Én is ezt csinálnám, szerintem félig leeresztve már mozgathatóak lesznek a lábak (persze egyesével csináld). A feszítést/terhelést meg úgyis érzed, ha már viszonylag kevés erő kifejtésével ki tudod venni a lábat, akkor jó vagy, ha több ember kellene hozzá, meg célszerszám, akkor nem vagy jó, és még ereszteni kell
Hogy veszélyes e: ajánlom YT-n a frame pool collapse keresőszavakat. Elképesztő amit művelni tud 8-10 tonna hirtelen elszabadult víztőmeg (és ezek még ugye csak a kisebb medencék). Sok videón vicces jelenetek vannak, de ha hozzáképzeled, hogy a benne levőket fának/falnak/akárminek csapja, akkor már nem annyira vicces. Valamint nagy esélye van, hogy akkor omlik össze, amikor plusz terhelést kap (benne vannak, és jobban mozog a víz).
-
Reaper
őstag
válasz
j.bravo #2249 üzenetére
és @ DoItYourself:
Köszi az ötleteket, máshol is feltettem már a kérdést, de úgy néz ki sehogy sem lesz egyszerű, reméltem, hogy bejön, bármilyen ötlet.
Agyalok még akkor rajta egy kicsit, hogy a homokot hogy védjem be, sajnos a garázs tetőről is pont a betonra van vezetve az esővíz, szóval az sem segít.
Ezt a raklapos ötletet sem tudom annyira elengedni. Ha elvileg összefogom őket OSB lappal, akkor azt már lehet be tudom szintezni. Kérdés, hogy rendes MÁV/EUR raklap nem rohad-e be túl gyorsan.
A geotextil gondolom átengedi a vizet, esetleg valamit leterítek a homok alá, majd visszahajtom rá olyan 30 centire, akkor már nem kap vizet. -
Aidan85
aktív tag
válasz
j.bravo #2240 üzenetére
A BarkácsVilág-tól rendeltem, a reklamáló levelem után egy órával hívott az ügyvezető, aki sajánálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, és nagyon korrektül, állt a dologhoz. Elmondta, hogy tavaly ők is szezon végi akcióban vették a nagykertől, sajnos meg se nézték. De teljesen igazam van, és felajánlotta, hogy visszautalja a teljes vételárat, a szettel pedig tegyek belátásom szerint.
-
Piftuka
veterán
válasz
j.bravo #1881 üzenetére
Én megvárom vele a szeptember végét. Biztosan lesz még olyan száraz, napos idő, amikor kiszárítható a medencetest. Tavaly is így volt.
Múlt héten a "nagy lehűlés után" 22°C volt a levegő, borongós az idő, de még 23°C a víz, szóval simán pancsoltam még benne.
Most a hét eleji lehűlést követően lehűlt a víz 20°C-ra, de pénteken nap közben már levettem a ponyvát, és tegnap délelőtt is, amelynek eredményeként tegnap dél körül már 23°C-ra felmelegedett.
Mivel a levegő 27°C volt és hétágra sütött a nap, kiválóan medencéztem pár órát.
Délutánra 24°C lett a vízhőmérséklet.
Most megint levettem a ponyvát, süt a nap, melegszik a víz. Ma is lesz 25-26°C a levegő, süt a nap... szóval ebéd után megint medencézek.
Jövő hétvégére hasonló a program.
-
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #1856 üzenetére
Pontosan erre gondoltam.
Én úgy értelmeztem, hogy a tűztér direkt kapcsolatban van a fürdővízzel, magyarán belelóg és úgy fűti (a linkelt kép is ilyennek tűnt, bár nem látni bele a szerkezetbe). Egy ilyen közelébe sem engednék senkit, nemhogy a saját szeretteimet vagy gyerekeket.
Ha szivattyús a rendszer és elviszi onnan a vizet, akkor meg már bonyolódik az egész, nem hinném, hogy megéri vesződni vele. Ráadásul kellemetlen dolgokat tud művelni egy ilyen rendszer, ha a szivattyú valamiért leáll, a víz pedig nem cirkulál ki a tűztértől. Mondjuk szerencsére nem zárt a rendszer mint egy fűtéskörben, ami ilyen esetben instant felrobban a gőzképződés miatti túlnyomástól (halt már meg így ember vízteres cserépkályha mellett).
Magánvéleményem szerint ez egy hülyeség.
-
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo #1773 üzenetére
Én is megvettem tegnap a solár takarót.
Itthon látom csak hogy a cippzárnál az egyik bubis rész ki van lukadva. Ugye ez nem tragédia, nem megy ki belőle az összes levegő?
Ha fennt van a medencén, akkor mehet közben a keringtető?
És ha leszedjük, elpakoljuk célszerű a vizet lerázni róla, esetleg szárzara is törölni?
Valaki írta, hogy macera elrakni. Miért? Nem csak hajtogatni kell? -
cd930
senior tag
válasz
j.bravo #1768 üzenetére
Vettem egy erősebbet a "lepkepuki erejű Bestway szivattyú" helyett, amit pár hétig használtunk.
El fogom adni, ha érdekel, írj rám.
A párhetes tablettás vízelemzőt is lecseréltem, ha érdekelne, azt sem hirdetem meg
Sőt, a szintén párhetes, 3,66-os medencére való medencetakarótól is megválok, ha ilyenre is vágysz, ne keress tovább. -
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo #1717 üzenetére
köszi
3db 4x1m-es szőnyegdarabunk van (medence átló 3.05)
Még azt nem tudom körbevágjam-e pont medence méretre, vagy maradjon négyzetes és akkor lesz rész, ahol rá lehet lépni, lesz ahol meg nem látszik ki.
Illetve eddig egy 4x5m-es obis fólia volt alatta, lehet érdemes még ezt is a szőnyegre tenni, így kevésbé lesz vizes, több szezont bírhat? -
Vesa
veterán
válasz
j.bravo #1711 üzenetére
Nem kell azt nagyon begyűrni, sokszor már meg se csinálom csak hagyom lógni. Így sem viszi el a szél. Csinálhatod azt is, hogy a négy sarkánál ráteszel egy téglát vagy valamit. Az elmúlt években jópár vihar volt, egyszer sem repült el. Az külön jó, hogy takarja a vázat is.
-
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo #1711 üzenetére
Meglátjuk mit csinál a szolártakaró.
FőDudu: köszi, annyit persze a történet nem ér meg. 22e volt a medence, keringtetővel, és max 20-nál járunk eddig a tartozékokkal is. 100+ ezret kizárt, hogy melegítésre költsünk
A medence és föld közé ki mit javasol? Olvastam több helyen a geotextílt, ami nem engedi tovább nőni a gyökereket, mégis lég- és vízáteresztő, ha jól emlékszem. Emlékszem szülőknél régi szőnyeg volt alatta, ami irtó kellemes érzést biztosított a talpnak és ezen sem hatolnak át a kósza gyökerek.
-
Márton
nagyúr
válasz
j.bravo #1704 üzenetére
Ó már pár hete feltöltöttük, de kezdők voltunk
Mivel a terep enyhén lejtett, hordtunk földet az alacsony részre, beállítottuk a vízszintet, raktunk alá obis fóliát és hajrá. Pár napig bírta is, de aztán mikorlegközelebb kimentünk 10 centis víz fogadott. Kifolyt minden ott, ahol feltöltöttük a földet. Csakhogy nem tömörítettük, locsoltuk.. Azóta 20 centis vízben hűsöltünk benne, de most kiöntöttük ezt is, megcsináltuk újra a földet, főleg mivel pár nap nagy esőt jósoltak (amiből úgy néz ki nem sokat kaptunk)..
Szóval a hét közepén újra nekifutunk a felállításnak.
És igen, ha több napon keresztül 30+ fokok vannak, akkor azért élvezhető, de amint jön egy kis 25, akkor jó lett volna valami elektromos fűtéssel rásegíteni, mert fázósak vagyunk, csak a gyerekek mennek be boldogan a hűvösebb vízbe is. És arra is gondoltam, milyen jó lett volna a szeptemberi 20-25 fokokban is langyos medencében fürödni, nézni a sárguló leveleket. De akkor az 1000W lófütty ide. Ha meg találnék is nagyobb teljesítményűt, akkor arányosan a villanyszámla is emelkedne. Egyelőre fólia akkor -
gollum
tag
válasz
j.bravo #1642 üzenetére
"Valóban érdemes erősebb vízforgatót venni hozzá? Kb mekkorát? Mi történne, ha feleslegesen erőset vennék? Csak felesleges lenne, vagy a sokszori átforgatás ártana is valahogyan? (tudom, léteznek remek időzítőkapcsolók
)"
Szerintem, erre senki nem tud igazán válaszolni, mert nem gondolnám, hogy bárki is használt itt akár 3 fajta teljesítményű szivattyút, így bármekkorát használ, azt fogja ajánlani, ha neki bevált...
Ami miatt én a nagyobb mellett döntöttem. (Ezt vettem.)
A porszívózáshoz kell a szívóerő, ha nem akarok a gyenge, akkus játékokkal kínlódni.
Jobb lesz a szkimmerhez is a nagyobb teljesítmény.
Kevesebb üzemidő, hamarabb átforgatja a vizet.
Esetlegesen, nagyobb medencéhez is jó lesz.
Ár/érték arány, most annyiért jó vételnek gondolom, a 2/3 teljesítményűek is majdnem ilyen áron mennek, amik elérhetőek.Ez a 4 méteres medencémen, gyakorlatilag átnyomja a vizet a túloldalra, (Még az úszó csíbort is beszívta.
), a papírszűrőzés utáni, elég dzsuvás vizet, 2 nap alatt tisztára szűrte, azóta napi 2x1,5-2 órát megy.
Nem biztos, hogy feltétlenül kell(ene) ekkora teljesítmény, de nem bántam meg, részemről a nagyobb teljesítmény felé billen a mérleg, kiemelve, hogy ez csak az ÉN véleményem.Az SPF-180 is elég lehet(ne), de nem igazán elérhető, vagy csak drágán.
(A jófogáson van fent mindkettő, olcsóbban, de posta nem játszott, nekem meg Budapest messze van.) -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #1646 üzenetére
letelt a szerk. idő: nem ismerem a digitális mérő(k) működési elvét, de nem tartom elképzelhetetlennek azt sem, hogy a semleges (azaz pH 7) nem alkalmas a kalibrálásra, ettől eltérő de ismert érték kell, ezért adják hozzá a kalibráló vegyszert. Itt a használati útmutató lesz az irányadó
(plusz szerk.: ioncserélt víz: a jellemző felhasználási területekre (autó fagyálló hígítása, gőzölős vasaló stb) drága a desztillálás, ezért a vízkövesedést okozó ionokat másikakra cserélik - azaz nem 0 lesz az oldott anyag tartalom, csak olyan ami a jellemző felhasználásban nem okoz gondot) -
tonermagus
aktív tag
válasz
j.bravo #1641 üzenetére
köszi a választ, én is bízom benne hogy csak mérési hiba.
Digitális a mérőm, eddig jól mérte, 7,2-7,3 között volt.
Elméletileg ezeket kalibrálni kell bizonyos időközönként, viszont a kalibráló fix pH-jú por már elfogyott. Ugye ezeket úgy kell, hogy van egy folyadék, aminek fixen tudod a pH-ját, és ehhez hozzá tudod igazítani a mérőt. Mivel ez a folyadék elfogyott, így desztillált vízhez (ioncserélt) állítottam. Azt olvastam a neten hogy ennek a folyadéknak 5-7-ig van a pH-ja. Én a 6-ot céloztam meg. Alapból 4-et mért, így feltekertem 6-ra. És ezután tettem a vízbe, ahol is mérte ezt a borzasztó alacsony értéket.
Van még valami folyadék aminek lehet tudni a pH-ját?
Illetve ilyen alacsony pH-nál kellene éreznem valamit? -
batman.
senior tag
Mosni minden porszívózás után. Ha nem szükséges porszívózni, elég a sima szűrés, akkor visszamosni sem kell. Ez nem egy nagy dolog, (szelep váltás mindig kikapcsolt állapotban!!!) átváltani a szelepet mosásra 2-3 perc után (ha tiszta víz van a kémlelőüvegben) átváltani visszarendezésre azon kb. 30 másodperc, és lehet tovább szűrni. Cserélni, van aki évente cseréli, nekem bevált a 2 évente. Azért vigyázni kell vele, mert egy idő után bacilusokkal lesz teli!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest