- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
A felfújható hurkásról pedig azért álltunk át a csővázasra, hogy tovább tartson - végülis mondhatjuk hogy sikerült, azon kb második vagy esetleg harmadik nyáron egy idő után már nem találtam meg az összes, darazsak által szúrt lyukat, és minden este/reggel pumpálni kellett.
Ennek a mostaninak ez legalább a negyedik nyara volt, az is lehet hogy ötödik.
A vékony fém hengerpalástos változatok se bírják tovább? (Mondjuk ha azt le kell ásni, akkor mindegy; azt vsz nem fogjuk tudni megtenni) -
j.bravo
addikt
Köszi, ebben van ráció.
Az alap 40x40-es betonlapokból van, most hirtelen nem vágom hogy pont ott van-e közöttük szintkülönbség, vagy éppen nincs; majd megnézem. A túlnyomó része remekül síkban van, illetve a rátett műfű is áthidal/kisimít egy kicsit a szintugrásokból.
Nyár elején annyira muszáj volt már felállítani a medencét hogy az volt a családi konszenzus hogy békén hagyjuk a lapokat a szezonra.
Jövőre megnézzük akkor...Azt nme tudom melyik irányból próbálkozzam a ragasztással. Vsz csak belülről lesz igazából hozzáférhetőség, de majd ezt is meglesem. A ragasztás érdeklben a gyűröttséget kéne valahogy kivenni, ezt is ki kell találjam valahogy.
-
FőDudu
veterán
Sima talajra ilyet nem szabad rarakni.
A vaz es a rajta mozgast generalo lengo viztomeg miatt meg fog sullyedni a lab, illetve ugy fog jarni ahogy a szomszedomban a 732x366x132-es medence.
Ha en csinalnam, akkor tuti raknek a lab utan (melle) valamit, hogy ne tudjon elmozdulni.
(lebetonoznam korbe 10cm magasan, hogy egyik lab se tudjon a peremen kivulre csuszni.)Amugy fel meter mindenkeppen kell mellette, mert kulonben hol lesz a gepeszet?
Ezekre 2" cso megy. A gyarilag hozzajuk adott homok szuro is van vagy fel meter atmeroju.Vagy csinaltatnek kazan lemezbol minden lab ala L alaku tartokat es lefurnam a betonra. Azon csusszon tul. Az L belsejebe meg ragasztanek gumi lapot, hogy ne nyirja el a muanyagot a labon. Az a fajta medence vaz egy tervezesi hibas szemet, a fenti kepen lathato, hogy a vege siman ki tud csuszni es akkor 'joccakat'...
-
axioma
veterán
velhetoen ez: [link] (az index forumban ezzel kezdodott, akkor kesz zsakkent me'g nem arultak - persze nem kizart, hogy a mai csodazsak mar masbol van)
a merevebb felulet belulre, konnyebb kitakaritaniszerk jeee, ez mukodik... hanyszor akartam volna belinkelni ezt az egyszer elveszettnek hitt gyujtemenyt a 'felmilla alatt nincs medence' hozzaallasnal gyakorlatiasabb kerdezoknek... most latom, az index forumon ez van az osszefoglalonak megfelelo fejlecben: [link]
-
1 hete én is azt vettem észre, hogy nem sikerül kristálytisztára szűrni a vizet. Azt gondoltam, azért, mert többen voltunk a medencében, de sehogy sem sikerül tisztára varázsolni. Obi-s tablettás elemzővel van beállítva a ph. Volt klórsokk, több multitabi, majdnem 24 órán keresztüli folyamatos szűrés, de csak ilyen fehéres, homályos, nem teljesen átlátszó a víz. Az alján barnás foltok vannak. Tegnapelőtt alaposan felporszívóztam, majd a homokszűrőt szétszedtem, a szűrőlabdákat legaláb 8-szor átmostam. De ez nem akar kristálytiszta lenni. Mi a fene lehet? (366×74-es medence, 5700l/h-s vízforgató, szűrőlabdával)
-
Vismajor01
addikt
-
-
FőDudu
veterán
Az nem jelent semmit.
30 fok folotti vizben nekem nem eleg az 1mg/l.Ha kb 1mg/l amit mert, akkor nem art egy sokkolas ahogy irtam.
Reggelre kiderulne, hogy a klor szinttel volt-e gond.
Szerintem eleg egyszeru teszt - takaratlan medencebol ugyis elszallna reggelre barmennyit rak beleDe tanakodhat napokig - en csak a gyors megoldast javasoltam
-
FőDudu
veterán
Nekem nem tudom milyen RCD van a medencenel levo dobozban (milyen marka) , de mivel gyerek rendszeresen nyomogatja a teszt gombot - es amugy is a hazon tobb fi rele van (mas a furdoszobara es mas a tobbire az erzekenyseg) - igy nem izgulok. Bekotottem amit epp kaptam - nem vagyok marka fuggo.
Elmentem a helyi villanyasz boltba, vettem RCD-t, dobozt, kabeleket, erveghuvelyt, meg meg ami kellett (mert nekem konnektor van beepitve a dobozba az RCD melle amit ugyancsak sinre tudtam szerelni)
-
volandy
senior tag
Nem akartam erősködni. Főleg, hogy még ott volt pár vevő is aki nem szólt bele, hogy ez nem így van mert működik, csak vigyorogtak. Biztos nem értettek hozzá vagy csak jópofizni akartak az eladónak. Ha azt mondta volna, hogy adok egyet, de nem lesz jó. Akkor vettem volna. Jövő héten majd veszek és beköttetem.
Köszi! -
volandy
senior tag
Üdvözöllek.
Lenne kérdésem feléd. Hogy van a két Fi Reléd bekötve? Elosztottad, hogy a ház egyik része van az egyik Fő Relével biztosítva pl konyha, fürdőszoba. A többi helység a másik relével?
A másik, hogy milyen rendszer az amelyik biztonságos? Vannak olyan szivattyúk amelyek biztonságosak? Nekem egy kertiszivattyú van bekötve az nyomja a vizet, olyan ami a kútból is fel tudja szívni a vizet. Kb 30 éve vettem. Bennem is van a félsz amikor megy és mi fürdünk!
Van egy firelé a házon, a villanyszerelő azt mondta, hogy így biztonságos, most néztem nem találtam rajta, hogy hány mAmperes. XBS DZL176-63. -
FőDudu
veterán
Azokbol is van tobb fele.
Ha jol tudom ilyen helyre a 30mA-es helyett a 10mA-es erzekenysegut kell rakni, hogy barmilyen kis szivargo aramra mar bontson. Nalam a gyerek szokta nyomogatni a teszt gombot a Fi relen, mar csak azert is, hogy mukodik-e. Akkor ugyanis hibat szimulalsz es le kell kapcsolnia.
-
bugizozi
őstag
Szia!
Köszi, akkor megpróbálok ilyen Aquacorrect Total Blue mini kombi 20g tablettát beszerezni.
Ma esti mérés, ph lement 7.2-re, és faragtam a 200g klór tablettából egy kis darabot, holnap meglátjuk. (24 órája nincs benne a klór tabi, nincs is már az az erős szag)
"A klór szintjét ideális esetben 0,7-1mg/l szinten kell tartani." - Tehát akkor a bal oldal színének a legalsó és a fölötte lévő (4. és 5. sor) között kellene valahol lennie? Egy picit több klór mint ami most van? Jelenleg olyan színű a víz mint a legalsó .5 rész
Hunfiu12: köszi a porszívó ajánlástcsudri: köszi a tippet, megpróbálom hálóval, mielőtt beruházok egy porszívóra
-
luciferc
őstag
Azért ezt így nem jelenteném ki általánosságban, mert ha erősen pufferes a víz (magas az összlúgosság - total alkalinity), akkor bizony öntheted bele kiló számra a ph mínuszt, mert pár nap alatt vissza fog mászni. A sósav viszont amellett, hogy sokkal olcsóbb, szépen csökkenti az összlúgosságot is.
-
Dorian
félisten
Na, nekem aztán szennyeződött rendesen tavaly, állandóan porszívóztam az aljá, mert fölé lógott a diófa (iden mar nem nagyon, mert koronát alakítattam), viszont az ugye pont csersavas, talan ezert nem lúgosodott.
Ill. túlméretezett a szűrőm, 6m3-es a 7,5-es medencéhez, de a sóbontó meg kicsi, igy kb. napi 2x5 órat ment az amúgy is erős homokszűrő.Idén a hetvegi feltöltes utan savas, 6,8 sincs meg, de eddig vártam, nem tettem bele semmit az esők miatt, majd ma lúgosítok egy kicsit, ha kell, h azert a 7 legalabb meglegyen.
-
hcol7
senior tag
nalam is a magasabban levo lyukra van irva a kifele irany, es a lentebbire a befele. de a szuro-keringeto elhelyezkedese, es az utolagosan berakott skimmer miatt forditva kotottem be a kezdetek ota, es immar negyedik eve igy uzemel, problemamentesen.
amugy 220×450×85 os csovazas intex, intex krystalklar 4, vagy 6m3/oras homokszurovel. -
Vismajor01
addikt
Kb 120 centi magas, igy 10x10 centi kb 13kg lesz a terheles.
Amun most gondolkodom h mivel kene körbe epiteni a medencét
A medencéhez nem érhet maga a föld, azt el kell határoljam. Mivel magában is megállna, ezért nem gondolom hogy nagy megerősítés kell neki.
Kiszámoltam, hogy 2.5x20centis gerendákkal kb 180e ft lenne a költség, plusz jól le kell kezelni meg le is fóliázni h ne rohadjon szét.
Lehetne OSB-vel, esetleg trapézlemezzel csinálni? 10x10es oszlopokat fögök bedöngölni kb 50 centi mélyen, ahhoz lenne rögzítve. Vagy van vmi ötlet amire nem gondoltam ami költséghatékony de jó lehet?
-
Harcipocok84
tag
ÉS egyébként tényleg... amióta letakartam mintha nem csökkenne a vízszint. Azért ez hihetetlen. Mármint hogy ennyi víz el tud párologni ilyen enyhe időben is.
MÁS: ideje lassan téliesíteni a medencét. 4,2m x 2,75m a külső mérete. A vízszint a tetejétől kb. 60-cm-ig lesz leengedve. Tehát kb. 5,4m x 3,9m környéki takaró kellene rá. Elvileg kapni 4,8m x 7,8m körüli takarót. Ez jóval nagyobb mint kellene, de ennél kisebb meg már nem jó. Az mennyire gáz, ha a felesleges 1-2m anyagot a vízszint tetejére fektetem rá? okozhat gondot?
Illetve ha esik az eső/hó, és az megáll a fóia tetején és megfagy, az nem okozhat gondot a zsaluköves medencémnek?
-
-
FőDudu
veterán
Csak mindenki azon sir, hogy nem kaphato a hozza valo lotty es ha kaphato akkor is max 1 ev a lejarati ideje. Szoval az az igazi szezonalis cucc...
Ennek ellenere en meg olasz Brico Centerben is latta 2-3 fele hozza valo reagenst. Neztem is, hogy mi az a kis cseppentos uvegcse R5 es hasonlo feliratokkal a medence reszen - aztan elolvasva leesett, hogy mi is az.
-
FőDudu
veterán
Most egyebkent a pools.shop elegge akciozik. Lehet ramegyek egy Steinbach robotra.
Mondjuk en olyat szeretnek ami felnyalja az aljat, nem csak egy lukon szivogatja be a vizet. Azt hiszem a mechanikai tisztitasnal nincs jobb. Nem mntha retkes lenne az alja, de nem hiszek az ilyen 'felszivom a vizet es majd megszurve kifujom' megoldasban.Ha mar veszek, akkor valami durvan jot kene venni - szomszed is mondta, hogy vegyunk egyutt egy dragat es majd kozosen hasznaljuk. Neki kell is a 7,32x3,66-os medencehez a komolyabb, az van vagy 25m3.
-
FőDudu
veterán
Ahogy mar emlitettem, en sufnituningkent az egyik befuvo agra dugnek egy flexi csovet es elvinnem a medence masik vegebe. Legalabb addig legyen forgatas amikor nincsenek benne.
Vagy johet a csodazsakos megoldas. Buvar szivattyura mehet a csodazsak, azt behajitani a medence pangos reszere es parhuzamosan jaratni a beepitett (es el...rt) megoldassal.
Gyorsan talan az utobbi mukodne legjobban.
Nem tisztem ajanlgatni a csodazsakot, de itt kb az lehet az egyik (ha nem az egyetlen) megoldas.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
A klorgaz az gaz
Nalam az 5 kilos Steinbach total blue kint maradt, a fedele ugyan rajta volt, de az eso bele tudott folyni.Azt aki kinyitja gazalarc nelkul, az jol birja majd a harci gazt is
A kornyeken a novenyek kipusztultak, pedig nem kifolyt a leve, csak a gaz johetett ki belole. -
Használni, azért vettem olyan hőszipkát ami tud üzemelni -15 fokig és tud 40 fokra fűteni, de itt extra fontos lesz a szigetelés is, hogy ne 1-1,5 hét alatt érje el a hőfokot. Persze ebben sokat segít a kevés m3 is.
Felfelé biztosan sok veszik el, de a fém oldalfal is ha direkt érintkezik a levegővel az is leadja a víz melegét. -
Simán lehet, Neked van igazad.
Viszont valami tipp télen mivel tudok jól szigetelni, ami időjárás álló is kívülről?
Kaucsukhab lemez? Olyat keresek amit nem kell fel ragasztani, de vágható és rá tudom kötözni a medencére körbe, no meg ami meg is fogja a meleget. [link]
Tető megoldás is valami ilyen lenne… veszek pl 2-3cm xps-t, ezt a medence méretére vágom, teszek rá valami vízálló, merev kötést, arra pedig menne, megint egy réteg olyan anyag, amit oldalra teszem fel, zárásként meg akár felteszem a mostani ponyvát az egész fölé, vagy úgy vágom rá a szigetelő rést, hogy picit lelógjon a palástra.
Meg valami teto támasztó felnyito szerkezetet is kell kitalálnom mellé.Illetve megint más, engem idegesít csak, hogy medi-nek hívják a medencét, lépten nyomon?
Nálam a defekt?
-
FőDudu
veterán
Manapsag mindenki fel mindentol.
Nem a fenti hozzaszolasodra reagalva mondom....Van aki retteg a klortol - pedig gyerek koromban vodorrel hordtak a medencebe es kb ropogott a talpunk alatt. Megis elunk.
Nincs univerzalis recept. Nekem a 32 fokos medence mar meleg - van akinek az meg hideg. Nem vagyunk egyformak.
Az egeszseges ovatossag nem art - de erdemes hasznalni a fejunket is. Lehet csak egy reteg kellene a csodazsak anyagabol a homok szuro aljara. Es az mindent kiszurne.
Nehezen lenne cserelheto, viszont valahol a kapmegyeri lakotelepnel vannak es kb 3-4e Ft/m2. Szoval nem tetel. Talan ha csinalna belole az ember egy moshato betetet medemcehez adott szar pumpa hazaba, es azon hajtana at a homok szurorol lejovo vizet.Lehet, hogy ugyanezt tudja a szuro labda - epp ezert tesztelem. Hatha van uj a nap alatt.
-
Nekem egy fura ebben a félszben, hogy rengeteg helyen van üveg közeg. 0,4-1mm maga a közeg átmérője, a szűrést tartomány meg 20-40 mikron üveg esetén pedig 5-10 mikron. Ez utóbbi pl a zöld alga mérete is ezért nem kell pelyhesítő se hozzá feltétlenül.
Senkit nem akarok meggyőzni, de én azért szoktam bízni az innovációban és ez se mai koncepció, kb 30 éve használják ha jól láttam. -
Pont a szerviz mondta, hogy az elektronika miatt nem javasolt. Azt gondolom szabvány van, amit azért elég szigorúan adnak ki, ipx5 meg azért elég jó szint.
Az egész cucc nekem egy wifi relén van, szóval bármikor tudom zárni a kört.
A fogyasztást még nem látom, de holnap teszek be egy mérőt, szerintem 2 kWh alatt van a max amit felvesz. -
-
kovacsit
tag
Vagy Slag, vagy vödör.. Ebbe max 80-100 liter víz megy ahhoz, hogy kb 15-20 centi magas legyen a víz (1-3 éves gyereknek az elég. Max 230 liter megy bele, ha tele rakod, az sem szabad hogy gondot okozzon a tömege miatt egy erkélynek.. Az két közepesen elhízott állampolgár... ) A súly nem lesz probléma, inkább az alsó szomszéd a kilötyögő és lecsurgó víz miatt... Kánikulában az a víz 1-2 nap alatt felmelegszik 28-30 fokra, és 2-5 naponta cserélni kell majd szerintem.
-
Köszi, nem gyakori eset, de világos a kockázat… nem játék kategória. Uv lámpás megoldás lenne jó, de elég combos, főleg a lámpa része, amit elég sűrűn kell cserélni 6-9e óra ahogy nézem.
Sóbontó meg gyakorlatilag majdnem ugyanaz mintha klórt tennék bele, ha jól gondolom.
Aktiv-oxigén es verziót meglesem, de indulásként lehet egy szkimmeres adagoló és multi tabletta lesz.
Na megyek xps-ért aztán meglátom, hogy haladok az összerakással, ma elvileg meglesz hozzá minden. -
Kaptam azért belőle egy kis kedvezményt.
Illetve nekünk ez a fém teljesen passzol a kertbe, de még a lehetőség ott van, hogy ezt relatív könnyű mutatósra festeni is.
Na a lambéria ami pont nem passzolna hozzánk.- bár fehérre festve persze az is besimulna a környezetbe szépen. Abszolút értem a segítő szándékot és a sok információt, tényleg köszi matek oldalról teljesen az lenne a racionális.
No meg van itt egy oldalborda tényező... ahol "bármi" nem megy át, a minél kevesebb vegyszer is alapvetően onnan indul, bár ezt én is támogatom, de ott vélhetően kell kompromisszumot kötni és bizonyos szintig vegyszerezni, van ami másként nem megy, vagy megy, csak nem biztos, hogy az a cél és igazán jó megoldás, nem lesz belőle probléma, lsd baktériumok amire Te is kitérsz.
Közben voltam egy medencés üzletben, picit jobban megnéztem ezeket a szűrőket meg leginkább a hőszivattyút, ha túl sok a folytás - baypass szelep ide vagy oda - az azért élettartamban nem igazán kecsegtető, legalább is az üzletben ezt tanácsolták erre figyeljek, valamint a műszaki oldalról ha meglesünk pl egy Bestway meg egy Pooltrend készüléket, az is árulkodó, hogy az egyikre 6 m3-es kategóriában 400w jut másikra meg 230w. Mondjuk a 2,8m3-es medencére, 11m3-est venni azért extra túlméretezés ahogy nézem az átlagos javaslatokat.
Jól gondolom viszont, hogy ha éves üzemben gondolkozom, akkor bizony ezt valami részben fedett helyre kell tennem? Mert csak IPX4/5-öt tudnak többnyire.Vízkezelésnél mivel kis m3 mennyiségről beszélünk, ezért kacérkodok a leeresztés/feltöltés sűrűségének rövidre szabásában. Persze nem biztos, hogy ez a jó út, amiket olvastam abból ezt látom. A medence alján van egy gyári leeresztő és mivel fém, ezért a belső felületét lehet háztartási tisztítószerekkel és alap eszközökkel takarítani.
Persze 5-10 fokban... ez jó móka, kb mint az ablakmosás...
Egész jól le lehet engedni, 3-4 cm víz marad benne, azt meg ha lehet akár meg is tudom dönteni a medencét.
Hozzáteszem, télen a hőfok miatt kérdés inkább, mert a kutya itt van elásva, hiába tudom esetleg meleg ivóvízzel is feltölteni - az csak 80l/160l attól függően hány körben, mennyire gyorsan akarom elérni a hőfokot, meg ugye ebből azért fürdés is van, de itt ezzel apellálok, hogy téli időszakra - amikor amúgy is inkább felnőtt használat a terv, menne több vegyszer kevesebb vízcsere.Hőszivattyú választása se egyszerű, mert fa tüzeléssel illetve külföldön gázkonvektorral tolják, ahol ugye a téli időszakban is relatív magas fűtőértéket lehet elérni. Hőszipka meg ugye drasztikusan esik a hideggel párhuzamosan. Ez egy nagy medence, meg nagy gép, de érdekes és tanulságos.
YT: [link]
Erre esetleg valami tapasztalat? Tavasz-ősz távlatba egyértelműen jó választás (főleg nekem mert van többlet napelem termelésem, amit nem tudok igazán hova tenni, ez venne ki belőle szépen) illetve nincs az, hogy túl meleg, vagy túl hideg a víz, mert beállítom a kívánt hőfokot idősávra és azt fogja tartani, fűti, vagy hűti amit éppen kell.
Persze a víz csere megint ami bekever a játékba... leginkább ez is tapasztalati úton fog kiderülni és rutint kell benne szerezni, mi az ami a jó út. -
LanyUs
őstag
Összeraktam a 20e Ft-ért akcióban vett 300 cm-es Lidl medencét a gyerekeknek.
2 hete már felszedtem a műfüvet és kiszinteztem a zúzott követ + szürke homok + vastag geo textil + műfű vissza + 2 cm xps + lidl alátétfólia. Legközelebb össze kell ragasztanom a lapokat, mert 1 cm-t szétcsúszott a lap 60 cm hosszan, remélem ott nem szakad ki a medence alja.
48 cm magasan 3000 liter meleg víz 6m3 gáz, tehát 500l/m3 a feltöltés 37 fokosra, ma reggelre 30 fokig hűlt vissza. 3kg/1000l -> 9 kg só került bele.1 db Krystal Clear Sóbontó készülék QS400 [link]
2 db INTEX SolarMat napenergiás medence fűtés [link]A sóbontó leírása szerint a szivattyú a sóbontó elé kerül. Elsőre úgy kötöttem be, de összeszorította a napenergiás gumi melegítő kimenő részét, ezért nem áramlott a víz.
A Solar mat útmutatója viszont leírja, hogy a melegítő elé kell a szivattyút kötni, tehát másodszorra oda tettem. By-pass szelepeket teljesen elfordítottam a fűtés irányába. Ezzel szinte forró víz csorgott vissza, de annyira lefojtotta a gyári 1200l/h papírszűrős csodát, hogy hibára dobta a sóbontót. Szerencsére a közepes by-pass állásban már van akkora áramlás, hogy szépen működik a rendszer. Víz enyhe klórszagú és a gyerekek szemét sem csípi. Kezdésnek, tapasztalat szerzésnek tökéletes.
Gyári csatlakozók elég gagyik, de eresztés a 10-ből 1 helyen történt, ahol a tömítést felgyűrtem. Azt megigazítva mind a 10 hibátlan.
-
Semin
őstag
Egészen biztosan kinyírna.
Az erkélyen a hang ráadásul fel is erősödne, hacsak nem 20m2.
Még a kertben is necces, bár nekem a szomszédom azt mondta, hogy toljam nyugodtan nem zavarja. Éjszaka tuti nem fogom gyakran, max 1-2 különleges alkalomkor@LanyUs:
"...A szemre gyakorolt hatásról írj majd légyszi ha lesz tapasztalat. Köszönöm! .."
Mindenképpen írok amint lesz tapasztalat. -
LanyUs
őstag
A keringtető is elég rendesen búg. Jobban, mint egy klíma kültéri fűtés módban. Vettem rá hangszigetelő paplant. Attól sokkal jobb lett, de akkor meg a készülék háza lett olyan meleg, hogy félő leolvad a panel. Tehát az a megoldás sem lett jó. Ezért vittem vissza, ott úgy és akkor használja az ember, amikor akarja.
Amúgy beletaláltál!Feleségemmel a gyerekek altatása után tudtuk volna használni, ami 20:00 után a nyári nyitott ablakos időszakban van.
Viszont arra pl. szuper, ha egy kis esti meleg bubira vágyik az ember, a kintit meg hagyod 26-28 fokon. A felhasználástól függ, úszni 26, ülni és beszélgetni 36. -
Gömbike
senior tag
Így néz ki , csak piros.
A kisvárosunkban vettem egy szerelvényboltban. De ez a neve: Azur spiráltömlő.Ég és föld a szettekhez adott hoki csövekkel szemben.
-
FőDudu
veterán
Csodazsak akkor jo, amikor a szaharai eso altal hozott voros homokot kell kiszurni. Azt nekem nem szedi ki sem a homok szuro (Steinbach a 0.7mm-es kb 25 kilo homokkal) sem masik szuro.
Csodazsak ilyemkor megy a beomlo agra, a szivo agra (ahol a skimmer 38mm-es csove lenne) meg radugunk egy 5 meteres csovet es gyerek buvarkodva korbe porszivoz mindenhol. 1 ora utan nyoma sincs a voros lerakodasnak.
-
havri1
félisten
Idén én a földes homokra csak geot raktam. Egyelőre semmi hiba. Bár tény, hogy tükör sima a felület alatta. De egy ilyen lidl cuccot lehet veszek ha látok, ha több réteg van alatta (jövőre), abból baj nem lehet.
Nekem már le kellett kapcsolnom a kollektort ma. 30 fokos a víz (28m3), és már lassan kellemetlenül meleg. 2 fokot hűlt vissza éjjel, számomra ez meglepő.
-
Throme
veterán
2 tartály lyukadt ki, hasonló helyen. A második gariban jött, mert külön nem lehet kapni.
Ha nincs meg az oka, akkor mind ki fogy lyukadni.Majd ha eljutunk oda, akkor meghegesztetjük. Most viszont jön egy intexes szett (sóbontónk az intexes amúgy is).
A "pamacs" helyett használunk majd homokot. Utóbbitól akartam megkímélni magam. -
Janusz001
őstag
Obi -s tablettás ph és klór elemzőt vettem, ezzel néztem meg a csapvizet. Klór stabilizáló nem tudom kelleni fog -e vagy bízzam a sóbontóra folyamatos ph kontroll mellett.
Tegnap vettem 5kg -os kiszerelésű asztali sót, gondolom ha jódozott lenne, akkor azt fel kellene tüntetni rajta.
Oldalra akasztható skimmert is beszereztem, de van háló is, de még egy automata porszívón gondolkodom (intex zx50/100), nem tudom mennyire hatékonyak ezek.
Medence 10m3, homokszűrő 5.6m2/h, ezzel nem lesz gond. -
TeebyKay
őstag
Köszönöm, úgy érzem meg lettem már győzve a homok szűrő hatékonyságáról, de mivel szezon közben gondolom nem lehet cserélni a víz leengedése nélkül, és ez az első medencés évem, ezt a papír szűrővel fogom átveszelni szerintem. Mások is használják, mások is túlélik egy évig, nagyobb hibákat is követek el az életben mint egy papírszűrő aztán legalább ezzel is szerzek tapasztalatot
-
LanyUs
őstag
Van már 80m2 Malaga 35mm műfüvem [link] . Erős szerkezetű, ollóval alig vágható, az alja nagyon erős gumis anyag apró lyukakkal, ami átengedi a vizet. De a szálmagasság itt hátrány, mert nem látszanak az alján az apró kövek. Ezért az olcsóbbat teszem alá, ami a medence alá szintén jó lehet + az apró köveket problémája is megoldva [link]
Én most egy kisebb medencével kezdek ( 300 cm kör ).
A medence alatt kiszintezem a fehér zúzott követ, rakok rá szürkehomokot + erős geotextilt. Arra visszamegy a Malaga 35 ( ez lesz a mindig használt udvarrész ). Erre a 2 cm xps + a garden műfű ( ez meg csak az idényjellegű rétegrend ). A komolyabb medencénél ( 550x250 ) azt tervezem jövőre, hogy a lábai alá 2 cm-es akác deszkát teszek majd, hogy szintben legyen az xps lapokkal.Dorian: végül melyik típust választottad sóbontóból?
-
Janusz001
őstag
Nem akarok már a kertbe több betont/térkövet, a telek "hülye" elrendezése miatt a dupla garázs hátul van, betonozott bejáró végig, majd a garázs előtt egy jó nagy betonplacc (bő 200m2 caklipakli), persze mind lejtéssel, mert a telekben van kb 50cm , de használni sem tudnám ilyenre, mert akkor nem tudnának beállni a kocsik.
A gyönyörű időjárás miatt szerencsére van még időm gondolkodni, hogyan is legyen.Még merev falúban agyalok, akkor nem kellene összepakolni télire.
-
FőDudu
veterán
Szerintem nem lesz kicentizve.
Nem teljesen kor alaku, ha nem sarokkal teszi a tervezett helyre nyer 10-20 centit.Nekem a 480-as helyre berakott 420-as medence melle tobb mint egy szek befer.
Hogy ertsetek: kb 480 cm van a haz fala es a kertet korbeolelo beton perem kozott.
Beraktam a 420-as medencet a beton peremig es megmaradt a hazfal melletti 2 lap szeles jarda szabadon. Az meg legalabb 70-80 cm szeles. Azaz lapjaval (ha a haz falaval es a beton peremmel parhuzamos a csovaz oda eso resze) berakva nincs 420 szeles a 420-as medence. Meg 400 sincs szerintem.Kepzelj el egy hatlapfeju csavart es a sarkok kozti tavolsag nagyobb mint a lapok kozti.
[link]Szoval ha okosan rakja le, akkor biztosan befer.
-
hakydakillah
senior tag
Köszi. Sok youtube és ismerősök által azt kaptam, hogy több évet kibir, de majd kiderül. Viszont írtam előzőleg is, ha már süllyesztett, akkor rozsdamentest akartam, arra ilyen méretben 17-25 milliós ajánlatokat kaptam. Azzal szemben ez a medence volt akcióban 380 ezer (7,5méteres verzió). És mondhatnám ezt az összeget teljes kiadásnak, mert minden mást amit hozzá vettem azt úgy, ha lenne jövőben mégis süllyesztett, azok hozzá jók legyenek.
De annyira bejött nekünk, kétlem, hogy váltok valaha süllyesztettre. Ha ez ki is lyukadna évente, lehet csak fóliát venni, ami 200-250 ezer. Az mondjuk 20 év alatt évente cserével is csak 2,5 millió környéke lenne, ami még mindig messze olcsóbb, mint a süllyesztett.
Na de majd alakul, jövőre biztosan jelentek -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest