- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
A búvárszemüveges módszernél nem tudok jobbat hirtelen
ragasztáshoz gyárilag előkészített, víz alatt is öntapadós de rágyógyulós megoldást keresnék (még ha egy ragtapaszért soknak is tűnik az ára elsőre, persze nincs infóm, csak tippelem a pár ezer forintot), nem próbálkoznék olyannal ahol nekem kell felkenni a ragasztót. Csak ha az öntapadós nem válik be.
-
cd930
senior tag
Egy nagyon kicsit az enyém is enged valahol.
Ha kellően felmelegszik a víz ahhoz, hogy belemerészkedjek, búvárszemüveggel igyekszem megtalálni a kinti kicsi tócsához közeli helyen a lyukat a forrasztásnál.Korábban volt róla szó, hogy víz alatti ragasztáshoz mik alkalmasak. Azt nem tudom, most melyik a legajánlottabb, van-e valami új termék.
Erre én is kíváncsi vagyok. -
Vesa
veterán
Kapcsolat oldalon nicns semmi, se egy cím, se cégnév. Csak tölts ki egy űrlapot, aztán majd felveszik veled a kapcsolatot. Annak eldöntését, hogy vásárolni szeretnél-e ilyen oldalról, rád bízom.
Maga a szerkezet sem tűnik bizalomgerjesztőnek, ha megnézed az utolsó képet, ott eléggé szabálytalannak tűnik a perem, mintha papírból lenne (nyilván nem abból van, de kétlem, hogy a minőség csúcsa lenne)
-
-
j.bravo
addikt
Ha még melegen hajtogatod össze, amikor még nem rideg a fólia, azaz nem reped/törik, akkor meg lehet úszni hogy a csővázszerkezet télen korrodálódjon, illetve ha télen a hideg és rideg medencetestben mozog a víz, vsz szintén nem nagyon jó.
A hajtogatás is stressz az anyagnak, persze, én többször elkéstem vele és már nem volt annyira jó idő - 15 fok felett nem kéne hogy gond legyen vele. Mindemellett negyedik vagy ötödik nyár volt a mostani. Pedig a padlásra teszem el, ahol a hőingást ugyanúgy megkapja, de legalább nem mozog benne semmi. Illetve nem kap UV-t (jó, mondjuk télen az talán nem olyan sok) -
hcol7
senior tag
10m3 vizet en siman leengednek, es elpakolnam az egesz szerkot elcsomagolva. azt is csinalom, csak nalam ~8m3 a viz. viszont iden szolgalta ki a medence+gepeszet az otodik szezonjat problemamentesen. nem vagyok benne biztos , hogy szezonon kivul kinthagyva ugyanitt tartanek.
-
Vesa
veterán
Rágebbi Wago-nál, ahol még nem ez a ráhajtós megoldás volt, hanem csak beledugtad a kábelt és "beleragadt" (aztán kb. soha többet nem lehetett onnan kiszedni), mindig az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon mennyire elég az az apró felület, ahol érintkezik a kábellel? Mert hogy nem az eredeti kábel teljes keresztmetszetét adta ki, az biztos. De nyilván működik, mert nem égtek le az ilyen Wagoval szerelt házak.
-
FőDudu
veterán
Az a bordazott, szurke csocsonk (ami szerintem egy 32mm to 2" adapter) ami szemet szur. A tobbi ranezesre egyezik egy Steinbach termekkel.
Nem tudom, hogy a Steinbach csinal-e ilyen OEM verziokat.
-
FőDudu
veterán
Aki Intexet vesz a Steinbach helyett, az hibat kovet el.
Az Intex egy olcso tavol keleti szemet a Steinbachoz kepest.Nekem 6. szezonjat nyomja a Comfort 50, a tetejerol lekopott a felirat. Ennyi az ossz negativum. Se karbantartast nem kapott, se egyebet.
Juniusban leveszem a padlasrol, oktoberben felteszem. A ketto kozott uzemel, szezon vegen slaggal kimosom, ennyi.Az Intexhez nem lehet megvasarolni az osszes letezo alkatreszt - steinbachhoz igen.
Azaz ahosszabb tavu uzemeltetes biztositott a gyarto reszerol. -
Hunfiu12
csendes tag
Előszűrő van a Steinbachba is a szivattyún az a plexi alatt. A módválasztóba lehet igazad van, én nem hiszek ezekbe, van egy programozható konnektorom és kikötöttem a vezérlést. Ami a kevesebb fogyasztást illeti, az nem biztos, hogy azért van mert az intexes motorja annyival fejlettebb.
Na de befejeztem a fanboyoskodást. Az intex is jó lehet egyébbként, már bánom, hogy medencét meg szkimmert nem intexet vettem.
-
yoee74
csendes újonc
Szia,
Steinbach Comfort 50 van nálunk, én szeretem, második szezonja.
Megtanultam összerakni, tehát teflon szalag és ahova kell oda dupla awab bilincs, így már nem csepeg sehol sem, de ezt lekopogom
Én egyből szűrő golyókkal használom, heti egy db 200 gr-os klór tabletta és kb 100 ml algaölő.
Egy vázra szerelhető skimmer van rajta; ennél a fajtánal nem kell vagdosni a medence fóliát.
A szűrőnek van elég ereje, hogy lehuzza ami odakerül. Kéthetente egyszer porszívózom.
Használaton kivul solar fólia, de ebben a hősegben nem teszem rá, inkább parologjon, hadd hűljön.Tavaly is, ebben a szezonban is kristály tiszta víz.
-
luciferc
őstag
Nekem egy intex 26646 van ugyanekkora medencéhez. ezek teljesen hasonlóak. A bestwayre azt mondják szar a garancia, ugyanakkor madaras tesco lehet rugalmasabb ebben a kérdésben, ha gond van. Meg azt is mondják, hogy szar az alkatrész ellátás, abban a steinbach jó, meg elvileg az intex sem rossz.
Az én intexembe 23kg homok megy, ezekbe kevesebb, de nem vagyok biztos benne, hogy ez jelentős eltérés szűrésben, bár elvileg a nagyobb homok mennyiség az jobban kellene szűrjön. A bestway 9kg-ját kicsit karcsúnak érzem, de nem tudom egzaktul indokolni, hogy gyengébb.
-
Bandit21
addikt
Az alsót sokkal több m3 víz nyomja kifelé, ergo amikor a felsőbe visszamegy, a szívattyúnak nem sok dolga van. Fordítva meg beledöglene. Nyugi hiába triviális, én is mindig nézem, melyik az A és a B
Amúgy nem teljesen értem a skimmer az nem a medence oldalán lévő kifelé ág mellé jó második víz felszín szűrőnek? Ami az alján kavarog a hogy jut a skimmerbe?
-
Janusz001
őstag
Nekem is ekkora a medencém, bőven elég ez a méret, én a szívó csonkjára tettem egy közcsavart, majd ment rá egy ilyen szettnek [link] az egyik csap része, erre pedig ment a gégecső majd szivattyú. A gyári szetthez adott cső szerintem rámegy a skimmerhez adott szűkítő idomra, csak én szerettem volna elzárhatóra, meg nálam egy 6m3 -es homokszűrő dolgozik 38mm -es csővel.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Epp most 'panaszkodott' a nejem, hogy egy darab bogar nincs iden a medence tetejen.
(tengerhez kozel elunk - ugy tunik a trieszti dengu lazas szunyog invazio miatt csinalhattak valamit.)Iden fecske sincs, talan mert nincs mit enniuk. Nincs egy darab bogar sem. Se katica, se szarnyas hangya, se szocske - kristaly tiszta a vizunk, nincs mit lehalaszni a szuro haloval.
Nagyon fura - de igy pont nem kell a medence porszivo/robot sem.
-
hcol7
senior tag
-
LanyUs
őstag
Nem tettem bele semmilyen golyót, a sima gyári beállítás tökéletes. Úgy van megoldva, hogy leül a szerkezet aljára a szennyeződés. Nagy erővel szívja fel. Viszont a benne levő vizet nem szoktam visszacsurgatni. Gyors mozdulattal kiemelem és kiöntöm. Sokszor szemmel nem is látok a medence alján semmit, mégis amit a gépben látok... Jó kis szerkezet. A töltés 3-4 óra. Akcióra már nem emlékszem, talán 40e körül volt, de annyival könnyítette meg az életem, hogy 60e-ért is simán venném most azonnal
-
LanyUs
őstag
Nem fogjátok megbánni! Én még tavaly Fődudu által megosztott akcióban lecsaptam rá [link] Azóta kb. 50 órát kaptam az életemből, tehát már megérte + kristálytiszta a a medence alja. Mindent felszedett! Homok, haj, egyéb szennyeződés...
Arra figyelni kell, hogy ne legyen sok gyűrődés a medence alján, különben irányt válthat rajta, ferdén érkezik a széléhez és felborulhat.
A foganytú a tetején vezérli a vízáramot, ami hajtja. Amikor nekimegy a medence szélének, akkor átfordul és irányt vált a vízsugár. -
Vesa
veterán
A bambusz különösen kedves, főleg, ha a szomszéd nem gondoskodott a gyökérvédelemről (értsd: minimum 80cm mélyen, oldalirányban acéllemez vagy más alkalmas anyag behelyezése a talajba). Mert a bambusz rizómával terjed, amit kb. lehetetlen kiirtani, invazív. Egy darabig elvan a föld alatt, fejleszti a rendszert, aztán csak azon kapja magát az ember, hogy elkezdenek kihajtani mindenfelé. Felnyomja a betont is, úgyhogy a medence mellett egy ilyen annyira nem kedves dolog. Előbb-utóbb az lesz a legkisebb gond, hogy a levelei a vízbe hullanak.
-
andrisms
aktív tag
-
andrisms
aktív tag
Én is porszívó vásárlás előtt vagyok.
Teszteld a ZR200at, mert én is azt szemeltem ki[link]
Kokidonak nem láttam az adatlapját, a Zr200 leírás szerint 65l/percet ír szívóerőnek, ami 3900l/ó.
Amit még néztem, az a STEINBACH MEDENCE TISZTÍTÓ ROBOT AKKUS 061208 BASIC 2.0
(Ez 6000l/ó)Én nem akarok már bohóckodni a csővezéssel, legtelenítéssel, stb, így erre a kettőre szűkítettem le.
Hátha van valakinek tapasztalata velük.
-
bigrob
őstag
Vagy esetleg valami önjáró porszívó amit a bemenetre lehet tekerni azt eljárkál magának?
Kérdés, hogy a gyári papírszűrős forgató elég-e hozzá?
Szerk.: de, valszeg kevés a Bestway 58383 2000l/h ereje. -
hcol7
senior tag
-
Nekem is 3,66x1m-s medencém van.
Én szeretem. A medencébe bemenő ágon a kis fúvókát balra fordítottam, így forog a víz a medencében, szépen leszedi a bogakarat/mocskod a víz felszínéről. Én a szkimmerbe dobom a kombi tablettát is. Adnak hozzá porszívó adaptert is, de én nem tudtam úgy rátenni a csövet, hogy nem szívjon levegőt, így porszívózásra a gyári szívó csatlakozót használom, 3 utas szeleppel van rákötve a homokszűrőre.Vismajor01: szkimmer, tömítés, porszívó adapter, csavarok és szűrő kosár van a csomagban.
-
yoee74
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest