- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Én azt vettem észre, hogy ha folyamatosan van takarva szolárral, akkor kezd algásodni, most már csak éjszakára takarom.
Sajna a homokszűrő nem szedi ki a zöldalgát, járathatod akármennyit, zöld alga 10 mikron alatti, homokszűrő meg 400-800 mikron, ilyenkor bevetem a csodazsákot, 1 mikronos, az kiszedi, de a ph és klórnak akkor is rendben kell lennie, mert vissza fog szaporodni. -
j.bravo
addikt
-
Janusz001
őstag
-
j.bravo
addikt
-
Dark Archon
addikt
Igen, waste módban a másik csatlakozón nyomja ki a vizet. Én előtte leszedem a szívó oldali csatlakozót kívülről, és a csövet a csatlakozóval a medence aljára teszem. Ügyelve, hogy ne legyen benne levegő, lesúlyozva egy téglával.
Ha már levegőt is szívna, akkor marad a slagos ürítés, aztán meg a szerencsétlenkedés a fólia emelgetésével - ha újra kellene tölteni. Ha el akarom tenni már, akkor kiveszem a merevítő csöveket, és úgy már könnyebben kijön a maradék, meg ki is lehet fordítani az egészet.
-
hcol7
senior tag
leuriteskor/visszamosaskor/obliteskor a drain feliratnal letekered a dugot, es ott nyomja ki a vizet.
lehet hozza szerezni plusz csovet, ha elkell vezetni.en a maradekot az aljarol a szomszedtol elkert szennyvizszivattyuval szivom le, ami olyan, mint egy buvarszivattyu, csak megall a talpan, es alulrol sziv. raszoktam hajtogatni egy szunyoghalot, hogy az esetleges homokot/tormeleket ne szivja be. de iden ez mar nem kell, mert van egy szuper steinbach basic 2.0 robotporszivom, amivel kitakaritom majd elotte.
szerk: j.bravo kollega altal emlitett also leengedo nyilas tuti van neked is, nekem van, ugyanez a medence van nalam, csak nagyobb meretben. es vanhozza slagcsatlakozo idom. de ott sem fogja nullara kiengedni, a legvegen -nalam legalabbis- mindig kell a belerakott membranos szivattyu, hogy kiuruljon.
-
j.bravo
addikt
Nincs a medence oldalfalán, a talajhoz közel egy jelenleg nem használt, kupakkal fedett csatlakozó? A kerek Bestway medencéken szokott lenni (nekem olyan van, azon van, és az előző, kisebb típuson is volt); ahhoz a csomagban van egy kerti slaghoz passzoló csatlakozó, amit amit a kupak lecsavarása után kívülről rá tudsz tekerni. Ezzel a víz nagyja kijön, pár centi marad.
Ha van búvárszivattyúd, ami alulról (a talpánál) szívja a vizet, azzal a leggyorsabb. Ezzel is marad egy jó másfél centi. Intex/bestway leeresztőszivattyú is kb. így néz ki.(ezt mondjuk én drágállom)
Az utolsó pár centi vastagját mi anno műanyag szemétlapáttal mertük ki
vagy benzin átfejtéshez hasonlóan kerti végét beletéve, másik végét alacsonyabbra helyezve és megszívva a java kijön. A legvége kiönthető. -
FőDudu
veterán
Nalam a nejem probalkozott pH minusszal, de nem igazna vitte le a pH-t.
Utana ugrottam el vasarolni, vettem sosavat, bele boritottam, az levitte 7 korulire a pH-t, utana nagy kombi tabletta be (a szivattyum elo szurojebe), illetve 2x20g gyorsklor tabletta a szkimmerbe. Ez volt delutan negykor. Ment meg par orat a pumpa, aztan ejjelre kikapcsoltuk. Reggelre kristaly tiszta volt.Itt tartunk most. Tegnap hasznaltuk, a klor valahol 1 korul van, pH meg 7-7,2 korul (a tablettas pH meres nekem nem olyan pontos mint a Parkside pH meroje).
(ferfibol vagyok, nekem az arnyalatok nem mennek annyira, ahogy a masik nemnek).Szerintem a tieednek egy klorsokk kell - de akkor ne nagyon meruljenek bele a fejukkel.
A boruknek valoszinuleg semmi baja nem lesz a kicsit magasabb klortol.(nekem ugye a 13m3-be rakott 40g extra klor az kb 3-4mg/l szintre eleg, az az enyemet rendbe rakta).
-
hcol7
senior tag
-
csudri
őstag
-
FőDudu
veterán
-
Vesa
Topikgazda
-
Hunfiu12
tag
Én ezzel a medenceóriással nem vagyok nagyon megelégedve. Írták, hogy x idő után lesz a termék raktáron, ez meg is történt, jött is az email, hogy beérkezett összekészítik. Ezután ültek rajta egy hetet majd elküldték a csomagot egy hasonló nevű településre. Írtam nekik emailt, hogy akkor nagyon gyorsan küldjenek egy újat a jó címre, erre mondjuk azonnal jött a válasz, hogy sajnáljuk máris feladjuk stb... Na ez tartott is 3 napig amit sehol se értek és ezután sikerült egy másik postára küldeniük itt helyben.
Ami a porszívót illeti, adnak hozzá egy olyan kis csatlakozót amit oda rá tudsz csavarni és rádugni a csövet. Én egy Intex 28003-as készletet vettem az tökéletesen működik. 6m3/h-s szivattyúval.
-
Vesa
Topikgazda
Akkor az lesz a gond. Ahhoz a kicsi, 20g-os tab kéne. A klór szintjét ideális esetben 0,7-1mg/l szinten kell tartani. Klórsokk esetén ez felmehet, de utána várni kell a fürdéssel, amíg vissza nem megy legalább 2-3mg/l szintre, ezt méréssel lehet meghatározni. Ilyen magas klórszint mellett, (ha jó a PH), nem kell fertőzéstől vagy algásodástól tartani, ugyanakkor nem tesz jót a bőrnek, bizonyos szint felett a gőzt belélegezve a tüdőnek sem. Pl. gyereket nem tennék bele 4mg/l feletti értéknél. Hamar kipárolog egyébként, tehát azt javaslom, ha belőtted a PH-t, akkor egy időre vedd ki az úszóadagolót a vízből és ha méréssel igazolva beállt a szint max. 1mg/l-re, akkor ismét mehet vissza, de a 200-ast egyben ne tedd bele, az jóval nagyobb medencékhez van.
-
csudri
őstag
Nekem is egy sarokba gyűlik össze, bár nekem nem homok, hanem az apró piszkok. Felkavarom a leszedőhálóval és két húzással kihalászom.
Medenceóriással a tapasztalat ugyanez, én tőlük rendeltem az Intex 4m3-szittyót, (26644) de rendeltem mellé 32-38-as adaptert, hogy rá tudjam kötni a medóra és hiába volt rendeléskor raktáron, a visszaigazoláskor már beszerzés alatt és két hét...na mondom frankó. Aztán a vízelemző se volt, de végül megjött minden és mivel sokat szüttyögtem az alap elkészítésével így nem volt sírás, hogy azért nem lehet medencézni, mert várunk csomagokra.
-
csudri
őstag
-
Vesa
Topikgazda
-
Vesa
Topikgazda
-
FőDudu
veterán
Semmi baj azzal a klorral, reggelre semmi nem marad belole ha nem takarod.
Ennyi klortol senkinek semmi baja nem lesz.Nekem most is ennyi van benne, fel oraja jottem ki a 32 fokos vizbol.
Most a gyerekek nyomjak, buvarkodnak, stb. A 12 eves fiamnak egyszer volt fulgyulladasa nyaron - de nem feltetlenul a klortol, mert sokat jarunk a tengerre is.(azt mondjak, a klor kimossa a ful termeszetes vedo reteget igy fogekonyabb lesz a fertozesekre)(nem ertek hozza, nem tudom se megerositeni se cafolni).
-
Vismajor01
addikt
-
Janusz001
őstag
-
Big_Boss
senior tag
Szia!
Mehet nyugodtan.Vízelemzéshez én folyadékosat használok.
-
Vesa
Topikgazda
Hacsak nem direkt gyerekeknek tervezed ezt megvenni, akkor jól gondold át, mert ebben mindösszes fél méter magas lesz a víz! Nyilván hely kérdése, de ha van hely, akkor inkább egy 3m-es kör medencét javasolnék.
Egy normális vízelemzőt vegyél, mert hiába a vegyszerek, ha a mérés hibás, akkor nem lesz jó a vízkezelés.
-
Big_Boss
senior tag
Szia!
Medence leírásában ír bekötőcsonkot, de képeken csak egy leeresztő dugót látok. Mindenképp kérdezz utána, hogy a homokszűrőnek van-e 2 db bekötőcsonk kialakítva a medencén.
Ha van csonk, az valszeg 32 mm átmérőjű lesz, a homokszűrő gégecsöve pedig 38 mm-es. Erre lesz szükséged hozzá.Szűrőgolyót van aki szereti, én mondjuk nem.
Az üveg teljesen jó, vagy a homok. Golyónál szét kell szedni a szűrőt, kiszedni a golyókat és elmosni. Homoknál/üvegnél csak csinálsz egy visszamosást és kész.Én egész szezon alatt csak a szolár takarót használtam, a védőtakarót ki se bontottam.
Ilyen méretű medencéhez szvsz fölösleges a szkimmer.
Nálam Ph mínuszra volt szükség néha, ezen kívül kombi tabletta az adagolóba és kész.
-
Janusz001
őstag
Elég a szűrő, de én nagyobbat vennék, gondolva a jövőre, esetleg ha nagyobb medence lesz. Én maradnék a homoknál, takarítani akkor kell, ha a nyomás megnő a nyomásmérő szerint, fűnek nálam sosem lett baja, pedig nálam sós vizes rendszer van, ezen is el lehet gondolkodni, kevesebb vegyszer.
Szolár takaró szerintem elég, eső víz/por/miegymás igy is úgyis belekerül, szűrő lerendezi, nem kell még egy macera a tetejére.... szerintem.
Ez a szkimmer dolgozik nálam is 9m3 medencével, tökéletes, de jövőre lehet kivágom egy fölözőnek a helyet.
Egy nyeles porszívó még nem árt, az aljáról összeszedni a szemetet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Autós topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Formula-1
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Battlefield 6
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Energiaital topic
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy benzin átfejtéshez hasonlóan kerti végét beletéve, másik végét alacsonyabbra helyezve és megszívva a java kijön. A legvége kiönthető.

Minek ekkora?
Vesa