- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
válasz
-cobra- #5401 üzenetére
Szia,
az 1m magas medencének a töltési magassága valahol 80-85cm körül van, ez így kb 9m3 víz. nekem is eléggé árnyékos helyen van, délután süt rá a nap akkor is egy kis fa még részben takarja. tavaly 32fokig melegedett a 17m3 víz, betonon van egy vékony műfű van csak a medence alatt, így éjjel elég sokat hűl. A fűtéssel, úgy számolj, hogy kb 20 fokos lesz a víz, amivel töltöd, tehát +8 fokot kell emelni.. A szomszédban 27m3 körüli medence van, az udvar közepén, az ha jól emlékszem tavaly 1 hét alatt 30fok körül volt, igaz Ő tett alá 3cm-es XPS-t, Én egy csináld magad kollektort raktam össze 2x100m 20as LPE csőből, egy fűtéskeringető szivattyúval, de van még mit javítani a hatásfokán.. Ha tudod, szerintem valahogy szigeteld körbe, ezzel csökkentve az éjjeli visszahűlés mértékét, erre "matek" nincs, mindenkinél más.. az első évben saját tapasztalat alapján tudsz majd kalkulálni.. -
YAS-dude
őstag
válasz
-cobra- #5401 üzenetére
Nekem hasonló paraméterekkel 2 óra alatt emelkedik egy fokot a víz hőmérséklete.
Éjszakára mindenképp érdemes letakarni, jobb esetben szolárfóliával (az általa létrehozott kis légréteg még kicsit hőszigetel is), vagy legalább sima medencetakaró fóliával, ami megakadályozza a párolgást, ami hőelvonással járó jelenség.
Ha szolárfólia van és csak akkor takarod ki, amikor belemennétek, akkor szerintem 2 óra alatt visszafűti amit éjjel lehűlt.
De amilyen melegek voltak tavaly, néha direkt hagyni kellett a medencét hűlni, mert a 32 fokos vízbe már csak izzadni megy be az ember... -
YAS-dude
őstag
válasz
-cobra- #4995 üzenetére
Szia! Nekem egy kis "pingvin (4kW)" hőszivattyúm van, ez kb 700 wattot használ, amikor fűt. A vízforgatóm is 150-et megeszik, szóval ez 850 watt. Ez azt jelenti, hogy óránként 0.85kWh a fogyasztás. Reggel 8-kor indul a szivattyú és ha a víz hidegebb, mint ami a hőszipkán be lett állítva, akkor az is elkezd fűteni, ha van áramlás. Ma kb délután 1-ig fűtőtt, utána már csak a szivattyú megy, most tart a fogyasztás 5.4kWh-nál. Itt 30 fokra van állítva, egy kb 7 köbméteres kis medence, ami szolár fóliával le van takarva (ez főleg éjjel számít sokat, sokkal kevésbé hűl vissza így).
Itt napelem van és túltermelés, szóval megy és kész, de azért homewizard és a hozzá való okosdugaljak mérik mi merre. -
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra- #4694 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig nem vettem medencét (az idénre már valószínű úgysem állítanám fel), de nem baj, lehet megpróbálom meglovagolni a szezon utáni akciókat/eladásokat.
A kinézett medencék: Bestway Capri vagy Bestway Puerto Rico. Ennél nagyobb biztos nem fér el szélességben, már az utóbbi is necces.
Korábban említettem, hogy sajnos csak délután napos a telepítési hely, így jó eséllyel nem úszom meg medencefűtés nélkül. Ebben eléggé megerősített most a szomszéd medencéje a hétvégén, ő a kert közepére kib*ott egy 366x76-ost a gyerekeknek csak úgy natúrba (se XPS se szolár takaró), és a bizony marha hideg benne a víz.Szolár fűtést nem tudnám kultúráltan megoldani, marad a hőszivattyú. Láttam egy szezont használtakat 100-150 körül: Pontaqua Hot Splash 3,75kW, Steinbach Mini 3,9kW. Ezek mennyire ajánlott típusok?
Illetve ami még nagy kérdés bennem, hogy mennyire lenne a havi fogyasztása. Napelem nincs, piaci áron menne a nagy része. -
Dorian
félisten
válasz
-cobra- #4694 üzenetére
A meretnél a tamasztólabakkal kiegészített maximalis szélesseget vedd figyelembe.
A 4 eves lanyom tök jól erzi magát a 100cm-es melységűben ( ezt 90 cm-ig lehet feltölteni), a feje kint van a vízből, nem vennék kisebbet. De ha alacsonyabb, akkor is csak felügyelet mellett szabad beengedni mert a 70 centisbe is bele lehet fulladni.
Letra kelleni fog, es a papírszűrő helyett is ajanlott homokszűrő.
Ha ilyen meleg vizet akartok, akkor kelleni fog fűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Opel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest