Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schanyee

senior tag

Sziasztok!

Vettem egy 70-210-es F3,5-ös vivitar manuális obit és nagyon megtetszett. El is gondolkodtam, hogy ha ilyesmi áron ilyen jó obikat lehet venni, akkor minek vegyek drágán újat. Pláne, hogy eddig csak zoom objektíveket használtam a kényelem miatt, de kíváncsi lennék a fix-ek világára.
    Amin gondolkodom, egy jó minőségű fényerős nagylátószögű fix lenne, 1,4 vagy legalább 1,8-as rekesszel, szóval mindenképpen 50 mm alattiban gondolkodom, mivel m43-as gépre lenne, az ott pedig már 100mm-nek felelne meg, ami túl nagy nagyítás lenne. Tudnátok adni pár tanácsot, hogy melyik márkákat érdemes keresni? Olyasmire gondolnék, hogy például láttam egy olyan hirdetést, hogy zeiss pancolar 1.8/50 és pentacon 1.8/50, az előbbi pedig kb 5-ször annyiba kerül, de még így is bőven abban a kategóriában van amennyi pénzt kiadnék ha megéri. Viszont teszteket nem találok. Egyébként elsősorban 35 mm körüli objektívet keresnék.

Egy másik kérdésem, hogy van-e olyan m42-m43 adapter amely bármilyen információt átvisz a fényképezőhöz? Bár ez nem olyan fontos, mivel az expozíciót kiírja a fényképezőm, de kényelmesebb lenne ha mondjuk a rekesz infót tudná a gépem és akkor elég lenne csak fókuszáljak, a záridőt beállítaná magától.

Új hozzászólás Aktív témák