Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-01 12:38:22

LOGOUT.hu

Magisk
root jogosultság
Android rendszereken

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) gabter válasza crok (#1249) üzenetére


gabter
tag

A RaiPay esetében kivel tudtál hadakozni, hogy megoldódjon? A röhej egyébként az, hogy a RaiPay nálam megy simán (Magisk hide-dal), a MyRaiff pedig csak shelterrel.
Az kiderült már esetleg, hogy az új MyRaiffeisen-nek mi a baja? Nálam a vdinfos csak a TiBu-t sorolta fel, de arra meg azt mondtad legutóbb, hogy nem azt nézi.

(#1252) crok válasza gabter (#1251) üzenetére


crok
Topikgazda

Hát az úgy volt :D felcseszett, hogy ugyan a menüben lépkedve ott van a telefonszám hogy mit kell hívni ha gond van DE mikor kizár az app akkor ez az információ pont nem érhető el sehogy sem az appból.. szóval bejelentő mail rossz review-t, hívás hívást majd szó szót követett, egy hónap után pedig kapcsoltak egy embert a fejlesztők közül, aztán az visszahívott párszor tesztelés miatt meg hasonlók. De számot mindig csak a központit láttam (nyilvánvaló okok miatt).
A MyRaiffesen-nek még nem volt időm nekiesni és mostanában nem is lesz mélységében egy ilyenbe belefognom, ha Shelterben megy az nekem elég, két okból is: ha abban megy akkor az izolált környezet elég neki vagyis vagy valami appot lát vagy valami file-t talál meg. A másik ok meg hogy megy oszt' kész :D

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1253) gabter válasza crok (#1252) üzenetére


gabter
tag

OK, köszi. Én is megpróbálok tenni valamit, mert mint látod, hócipő tele. Ráadásul jelezték, hogy az SMS kódot meg is fogják szűntetni, így más variáció nem marad, vagy bankváltás.

(#1254) Archttila válasza crok (#1249) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

kb. Grabowsky hangján olvastam azt a mail-t

:C

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#1255) beef válasza gabter (#1247) üzenetére


beef
őstag

Ebben az a szép, hogy a rootolt telóm nem jó a K&H appnak, viszont ugyanarra a telóra küldött belépést megerősítő SMS kód már biztonságos :)

(#1256) gabter válasza beef (#1255) üzenetére


gabter
tag

Lehet, hogy ez az egész csak arra jó, hogy a programozók bizonygathassák, hogy ők milyen f@sz@ gyerekek?

(#1257) loosht válasza gabter (#1253) üzenetére


loosht
senior tag

És akkor mégis hogy fog belépni az, akinek nincs okostelefonja? :U Muszáj/kötelező, hogy mindenkinek legyen?

(#1258) csinturi


csinturi
tag

Én szivesen használnám a Sheltert, mert a másik telon ami már a halál árnyékában van, azon a munkaprofilban megy a Rafi app. A rendes telon (Sam.A70)a Shelter eleve el se indul, mondván, baja van az op.rendszernek( vagy valami hasonló).

[ Szerkesztve ]

(#1259) PistiSan válasza beef (#1234) üzenetére


PistiSan
addikt

Megoldás az nem lett sajnos, tegnap elment vele jó sok órám, a mobilom már amúgy is régi, se kedvem, se időm jelenleg ezzel foglalkozni. Veszek egy új telefont, a bankváltáson gondolkodtam ugyan, de elégedett vagyok velük, meg idő kérdése, hogy a többi bank mikor keményít be, nekem ezzel nagyon nincs már kedvem foglalkozni jelenleg.

(#1260) loosht válasza PistiSan (#1259) üzenetére


loosht
senior tag

Én is elb.tam már rá egy pár órát, de sehogy sem működött. Feladtam. Marad a webes belépés. A cégnél a mi csoportunkban mindenkinek céges mobilja lett egy pár éve, de én kiharcoltam, hogy nekem ne legyen. Se root, se saját appok stb. Nekem ne mondja már meg senki, hogy mi lehet a telómon és mi nem!

(#1261) beef válasza PistiSan (#1259) üzenetére


beef
őstag

Island ketrecébe beraktam vdinfo-t, hogy onnan mit lát.
Csak az advanced és aggressive file scan-t nem nézettem vele és egyetlen hibát dobott: Exception occurred while executing 'path': java.lang.SecurityException: Permission Denial: runPath f [...]
Mindezt hosszú percek scannelése után, a K&H app meg kb. 0.5mp alatt dobja, h rootolt teló.
A ketrecben még futtattam a rootbeer-eket is, minden ok, semmit sem lát onnan.
Ha valakinek van még ötlete, hogy mit próbáljak, akkor azt megköszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#1262) crok válasza beef (#1261) üzenetére


crok
Topikgazda

Visszakerestem a hsz-eidben és egy olyan ember hsz-ére válaszoltál először aki nem említette a ROM-ot sem (sem a készüléket) amit használ így se azt nem tudom milyen készülék se hogy milyen rendszer pontosan amire ezt fel kéne reszelni. És pl. azt se, hogy amúgy a Magisk nélkül a SafetyNet okay volt meg hogy Magisk mellett a SafetyNet egyébként okay? Basicintegrity + ctsProfile okay? Mert ha nem akkor ott még nem jársz, hogy Island-el kelljen matatni, az Island folyamat szeparációra jó, de a nyitott bootloader-t nem "tűnteti el", jó lenne, mert akkor nem kéne ez a rengeteg cseszekedés :D De nem erre jó (nekünk).. ha a SafetyNet nem okay valszeg' értem miért dobja 0.5s alatt, hogy root és miért nem talál kb. semmit a VD Infos csak azt a perm. denied-t.

A VD Infos-t futtasd "simán", nem az Island-ből. De még előtte SafetyNet Checker és|vagy a Magisk-ben a SafetyNet ellenőrzés hogy egyáltalán merre jársz.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1263) ZAvi


ZAvi
csendes tag

Nalam sem működik a K&H app.
A telefon egy Xiaomi MI9T Pro, nyitott Bootloader-el, jelenleg nincsen rootolva. Xiaomi EU rom fut rajta (12.5.4)
SafetyNet Checker szerint minden rendben.
VD infos a következő eredményt adta:
================
-> Quantities
Total Time: 34 minutes and 46 seconds.
Total of tries: 7,670,179.
Total found: 4.
* Emulator detected.
================
================
-> ROOT
#1. [* EMULATOR]: unknown
#2. [* EMULATOR]: [ro.kernel.qemu.gles]: 0
#3. [Found]: /system/lib/libsigchain.so
#4. [Found]: /system/lib64/libsigchain.so
================

A pikáns az egészben, hogy a feleségem telefonja egy Xiaomi MI9T. Root-olva van, ugyan úgy Xiaomi EU rom fut rajta. Safety Checker a CTS Profil Match-re fail-t jelez. Magisk-ben a K&H app hide-olva van, és semmi problémája nincs, tudja használni az appot.

(#1264) beef válasza crok (#1262) üzenetére


beef
őstag

A Magisk-es SafetyNet, hibátlanul lefut.
A VD Infos főleg a magisket találja meg, de már próbáltam teljes magisk uninstall után is futtatni K&H-t.
Főbb találatok:
#1. [SU]: ROOT
#2. [Found]: /dev/ZbI/.magisk/block/data /dev/ZbI/.magisk/mirror/data ext4 rw,seclabel,relatime,noauto_da_alloc,r [...]
...
#185. [Found]: tmpfs /system/bin tmpfs rw,seclabel,relatime,size=1427524k,nr_inodes=356881 0 0
#186. [Found]: tmpfs /system/bin/magisk tmpfs rw,seclabel,relatime,size=1427524k,nr_inodes=356881,mode=755 0 0
#187. [Found]: tmpfs /system/bin/magiskinit tmpfs rw,seclabel,relatime,size=1427524k,nr_inodes=356881,mode=755 0 0
#188. [Found]: /system/bin/magisk
#189. [Found]: /system/bin/resetprop: [DEVICE_PROVISIONED]: [1]
#190. [Found]: /system/bin/su
#191. [Found]: /system/bin/supolicy
#192. [Found]: /system/bin/magiskhide
#193. [Found]: /system/bin/magiskinit
#194. [Found]: /system/bin/magiskpolicy

A #2 és #185 közöttiek is mind a /dev/ZbI/.magisk/ helyre mutatnak (ha kell elküldöm a teljeset csak nem akartam ide szemetelni az egészet).

A teló Xiaomi 4X, crDroid 7.8 (2021.07.13, Android 11) .

(#1265) crok válasza beef (#1264) üzenetére


crok
Topikgazda

Akkor ez egy santoni crDroid-al, jól értem?

"A Magisk-es SafetyNet, hibátlanul lefut." -- persze, de a VD Infos elől nem rejtetted el a root-ot a Magisk Hide-ban és a VD Infos indirekt kereséssel megtalálhatta mert a mount path nem volt "védett". Újrapróba? Úgy, mintha a VD Infos lenne a banki alkalmazás? Elrejteni előle mindent mindenhol, mintha ez lenne a banki app.

"(ha kell elküldöm a teljeset csak nem akartam ide szemetelni az egészet)." -- ezt külön köszönöm, az összefoglaló legvégén írtam hogy hova érdemes hosszú logokat tenni ha mindenképp kell :D

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1266) crok válasza ZAvi (#1263) üzenetére


crok
Topikgazda

Ezért nagyon fontos hogy pontosan milyen készülék és pontosan milyen ROM mert nem lehet összehasonlítani még ugyanazon ROM készítők más készülékre szánt ROM-ját se. Mondom miért.

ro.kernel.qemu.gles
Ez egy kifejezetten arra utaló prop, hogy a készülék nem igazi készülék, hanem egy emulátor és annak helyes működéséhez kell. Ezt a prop-ot eleve érdemes lenne eltűntetni szerintem.

"A pikáns az egészben, hogy a feleségem telefonja egy Xiaomi MI9T. Root-olva van, ugyan úgy Xiaomi EU rom fut rajta. Safety Checker a CTS Profil Match-re fail-t jelez." -- nem minden app nézi a SafetyNet-et, ez csak egy jó kiindulási pont mert általában ma már minden nézi mert ez a legkönnyebb és legegyszerűbb módja felismerni ha nyitott a bootloader (a dev-nek nem kell szöszölni saját metódus(okk)al mert elég a jól dokumentált API-t használni)

"Magisk-ben a K&H app hide-olva van, és semmi problémája nincs, tudja használni az appot." -- egyrészt mert a Magisk eleve elrejt sensitive prop-okat alapból és másodszor mert abban a ROM-ban gyanítom nem hagyak benne véletlen ilyen mókákat mint ez a prop (mert sosincs benne, csak ha "elírják"). Xiaomi.EU-nál elő-előfordul hogy egy-egy build-ben bennemarad hasonló, pár példa csak a közelmúltból [1] [2] [3] és ez csak 2021-es és csak az elmúlt pár hónap, ez az elmúlt 3..4 évben elég sokszor és sok készülék build-el megesett de általában kb. azonnal javították (reupload még aznap/másnap vagy következő build).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1267) beef válasza crok (#1265) üzenetére


beef
őstag

Igen, az a telefon.
Magiskhide alól lefuttattam VD-t, 0-találat.

(#1268) crok válasza beef (#1267) üzenetére


crok
Topikgazda

Megtennéd, hogy pastebin / dogbin vagy bármi hasonlóra felteszed amit terminálban ez a parancs csinál a belső táradra allprops.txt néven?

su
getprop > /sdcard/allprops.txt

(su nem is kellene csak a terminálnak nem lesz joga oda írni)

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1269) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

A Sberbank app is bedobta a szigorút :) nem panaszkodik a root miatt, egyszerűen csak nem indul. Mondjuk különösebben nem érdekel :D de azért lehet utána fogok nyomozni ;]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#1270) loosht


loosht
senior tag

Nekem ennyi info jön:
-> ROOT
#1. [* EMULATOR]: unknown
#2. [* EMULATOR]: [ro.build.display.id]: nad_mido-userdebug 10 QQ3A.200905.001 eng.rafies.20210519.205515 release-keys
#3. [Found]: com.keramidas.TitaniumBackup
#4. [Found]: com.keramidas.TitaniumBackup-TK28nflQYc9pNfc9djf0aA==
================
Ha fájlokra is keresek, akkor megtalálja az összes magisk fájlt.

(#1271) crok válasza loosht (#1270) üzenetére


crok
Topikgazda

De a VD Infos elol is elrejtetted a root-ot?
A userdebug az nem release.. az cink. Rafiester irta ala?
A TiBu az ugye nyilvanvalo.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1272) loosht válasza crok (#1271) üzenetére


loosht
senior tag

De a VD Infos elol is elrejtetted a root-ot?
El, persze.
A userdebug az nem release.. az cink. Rafiester irta ala?
Gondolom ő.
A TiBu az ugye nyilvanvalo.
Igen, az. :) De amúgy ha leszedem, akkor sem jó.

Csak kíváncsiságból néztem amúgy meg, mert én már letettem róla. Csak gondoltam hátha segít ez is valamit a nyomozásban, hogy min hasal el másnál (is) a KH.

(#1273) beef válasza crok (#1268) üzenetére


beef
őstag

(#1274) crok válasza beef (#1273) üzenetére


crok
Topikgazda

Hát, én mindenképp megpróbálnám MagiskHidePropsConfig-al egy másik (mondjuk egy Pixel vagy a gyári Santoni) beállításait spoof-olni, mert amíg ilyenek vannak a build.prop-ok közt, mint:

[ro.build.fingerprint]: [Xiaomi/santoni/santoni:7.1.2/N2G47H/V9.5.10.0.NAMMIFD:user/release-keys]
[ro.build.flavor]: [lineage_santoni-user]
[ro.build.host]: [cebiyevanar]
[ro.lineage.device]: [santoni]
[ro.product.name]: [lineage_santoni] 
[ro.product.odm.name]: [lineage_santoni] 
[ro.product.product.name]: [lineage_santoni] 

..addig én azt mondom 100% és tizedmásodpercek alatt kiszúrható SafetyNet nélkül is hogy ez a készülék piszkált, anélkül, hogy tudnám hogy a Santoni amúgy gyárilag tényleg Anroid 7.1.2 ez megy egy R ROM, ami Lineage.. Lineage-el kiadott zárt telefon nincs, nincs az a gyári ROM aminek ez a szó a benne van a build.prop-jában. A ro.build.host pl. egyértelmű visszautalás a ROM saját maintainer-ére, Jabiyeff-re (aka Anar Jabijev @GitHub).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1275) beef válasza crok (#1274) üzenetére


beef
őstag

Ok, de a MagiskHideProps-ban az 1. pontban csak a [ro.build.fingerprint]-et változtatja meg, a többi paramétert nem. Azokat mire célszerű átírni?
Vagy én bénázok a props-al valamit?

(#1276) crok válasza beef (#1275) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem csak azt írja át ha spoof-ra állítod másik készülékre.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1277) Computer4U


Computer4U
kezdő

Sziasztok!

Van egy Xperia XA2 Ultra készülékem. Nyitott bootloadere van. MAgisk van rajta.
Hiába rejtem el a google dolgai elől nem lehet használna a google pay-t.
Van erre valami megoldás?

Köszi

(#1278) beef válasza crok (#1276) üzenetére


beef
őstag

Nekem csak azt módosította. Ezért kérdeztem, hogy kell-e még valamit módosítani hozzá vagy azokat manuálisan kell átpötyögni valamire?
Tehát a [ro.build.flavor], stb. maradt az eredeti lineage-s bejegyzés.
Amit csináltam: props -> 1 (edit fp) -> f (pick cert fp) -> nekem tetsző gyártó/készülék kiválaszt, majd reboot.

Kell-e esetleg reset fp, use vendor fp, device simulation?

(#1279) crok válasza Computer4U (#1277) üzenetére


crok
Topikgazda

Gyári ROM csak nyitott bootloader + Magisk? Melyik verzió? Van bármilyen modul telepítve? SELinux-ot egyik modul se módosítja? A SafetyNet Checker meg a Magisk-ben levő SafetyNet ellenőrzés állapota? ctsProfile OK? Basicintegrity OK? Az összes Google Play Service alatt levőt bekapcsoltad Magisk app-ben a MagiskHide-ban? A Google Play Store azt írja hogy certified? Mit jelent pontosan hogy "nem lehet használna a google pay-t."? Mi történik de nem kellene vagy nem történik de kellene? Egyrészt nem biztos, hogy Magisk probléma, másrészt nem szokott a Pay-el különösebb gond lenni, [van rá megoldás, pár hónapja meg már külön modul se kell hozzá] és nem tudok róla hogy ne menne azóta.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1280) Computer4U válasza crok (#1279) üzenetére


Computer4U
kezdő

Jézusom! :)
Szóval:
Magisk 23.0
Nincs modul telepítve.
Safetynet checker

Akkor már itt elhasal a dolog gondolom :D
Amúgy azt jelenti, hogy nem megy:
Mikor a Revolut-ból próbálom beállítani a kártyát azt írja, hogy a telefon root-olva van.
Minden google dolgot elrejtettem magisk-ban.
Szerintem kelleni fog egy másik teló :)

(#1281) crok válasza Computer4U (#1280) üzenetére


crok
Topikgazda

Vagy az összefoglaló átolvasása meg az XDA link amit a #1279-ben linkeltem.

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1282) Computer4U válasza crok (#1281) üzenetére


Computer4U
kezdő

Akkor neki esek, hátha sikerül alapon :)

Köszönöm a részeletes segítséget! :R

(#1283) crok válasza beef (#1278) üzenetére


crok
Topikgazda

Vannak egyébként modulok feltéve nálad? Bármi extra a systemless hosts-on kívül?
Mikor kiválasztasz egy készüléket az 1 alatt (edit device fingerprint) utána be tudod kapcsolni a 2 device simulation-t és az alatt be lehet állíttatni vagy egy tucat, a kiválasztott készülékre jellemző prop-ot hogy az "eredeti" prop-ot jelezze DE ezt csak akkor csináld ha előtte csináltál egy teljes TWRP vagy más custom ROM mentést mert csinálhat utána a telefon force-close-okat erősen. A modult max. letiltod / törlöd TWRP-ből (benne van az összefoglaló végén a hogyan, nagyon egyszerű). Pl. egy ilyen készüléknél lehet a saját, utolsó gyári fingerprint-jét állítanám be első körben tesztelni hogy azzal jó-e (Android Nougat volt így abban még egy csomó dolog nincs benne ami alapból Oreo-val kiadott készülékeknél lett kötelező (hw keystore, utána már 10 felett nincs basicattestation mert csak hw van mert már csak hw keystore-os telefont engedtek ki)). Az 5 Delete prop alatt a lineage-eseket meg lehet próbálni törölgetni - egyesével. Pepecs meló és trial-and-error de ha a ROM nem tudja amit kell akkor nem tudja. Én így vagyok vele. A prop-okat átnézem még amint lesz rá időm (és nem is felejtem el :/

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1284) beef válasza crok (#1283) üzenetére


beef
őstag

Nincs semmi modul feltéve, de próbáltam már magisk uninstallt is.
Egy appom van ami használ saját busybox-ot, az FX file manager, de ezt is levettem, hátha alapon. Nem segített.

Tehát ha jól értem a "device simulation" alatt azt engedélyezem, hogy az általam kiválasztott kamu rendszer adatait irja be?
Mert én ott próbáltam már mindent enabled-re állítani és utána kiválasztani a nekem kedves telefon márkát, de ez nem hatotta meg K&H appot :)
A lineage-s bejegyzéseket meg elkezdem törölgetni akkor, hátha segít.

(#1285) crok válasza beef (#1284) üzenetére


crok
Topikgazda

Az FX biztosan nem zavarhat be, az appon belüli busybox nem fog bonyodalmat okozni, a Magisk meg a saját magában levőt elrejti ha a MagiskHide-ban az app be van állítva.
A dev. simulation alatt engedélyezed majd a fingerprint után hogy mi legyen a készülék, igen. Én megpróbálnám a saját készüléket beállítani először, aztán ha az nem akkor egy hasonló korú Pixel-t.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1286) b3n1t0


b3n1t0
csendes tag

Sziasztok,

én is érintett vagyok a K&H app elérhetetlensége okán, a Play áruházban is elindult a negatív vélemények áradata, és érdekes módon többen jelzik, hogy root-olatlan, zárt bootloader-rel rendelkező Xiaomi készülékkel rendelkeznek és visszautasítja az alkalmazás a működését ezeken a telefonokon. Kíváncsi lennék mit figyelhet még az app, ha nem a root és bootloader állapotot gyári rendszernél (bár ugye a MIUI "buherált") , hátha előrébb visz minket a nyomozásban.

Poco X5 Pro 5G *** "Néha nulla vagyok / Néha meg egy / Nem osztok, nem szorzok / Nekem egyre megy" - (ETA - Nulladal)

(#1287) crok válasza b3n1t0 (#1286) üzenetére


crok
Topikgazda

Ez mondjuk úgy erős.. akkor vagy valamit nagyon elírtak és|vagy nem is használnak SafetyNet check-et..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1288) b3n1t0 válasza crok (#1287) üzenetére


b3n1t0
csendes tag

Idézem a sablonválaszuk egy mondatát - "Alkalmazásunk már nem használható gyárilag vagy egyénileg módosított (ún. root-olt) operációs rendszerű készülékeken". Gondolom itt lehetne eltöprengeni, hogy akkor miként választja ketté a gyári és egyéni státuszt, mit figyelhet a gyári mókolásban, hátha a többi rejthető lenne.

[ Szerkesztve ]

Poco X5 Pro 5G *** "Néha nulla vagyok / Néha meg egy / Nem osztok, nem szorzok / Nekem egyre megy" - (ETA - Nulladal)

(#1289) dzsordzs69 válasza b3n1t0 (#1288) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

Nekem ugyan volt root (elrejtve), amikor nyafogott a banki app, és az OEM feloldás volt bekapcsolva, az volt a gond. Esetleg érdemes ránézni.

(#1290) beef válasza dzsordzs69 (#1289) üzenetére


beef
őstag

Ez hol állítható?

(#1291) PistiSan válasza b3n1t0 (#1288) üzenetére


PistiSan
addikt

Ma voltam bent a kh nál ügyet intézni, kérdezték elégedett vagyok e a szolgáltatásokkal, megkérdeztem sok e a panasz a mobilapp miatt, most hogy kitiltottak egy rakat készüléket. Azt a választ kaptam, hogy hozzájuk nem érkezett még panasz, de ha az ügyfél nem biztonságos, piszkált telefont használ, akkor így járt.
Be kell hogy lássam, mostanra elég szűk réteg igénye a rootolás, nekem igazán csak egy reklámblokkoló hiányzik a telefonról most.

(#1292) crok válasza PistiSan (#1291) üzenetére


crok
Topikgazda

Reklámblokkolásra van azért lehetőség vastagon root nélkül is, pl [itt].

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1293) dzsordzs69 válasza beef (#1290) üzenetére


dzsordzs69
senior tag

A beállítások/további beállítások/fejlesztői beállításokban. De ha nálad nincs ilyen, akkor nem hinném, hogy be van kapcsolva.

(#1294) beef válasza dzsordzs69 (#1293) üzenetére


beef
őstag

Köszi, a fejlesztői nem is volt engedélyezve, most megnéztem, de nincs is benne ilyen sor.

(#1295) loosht válasza PistiSan (#1291) üzenetére


loosht
senior tag

Nem érkezett még panasz. Hát persze! :DD

(#1296) PistiSan válasza crok (#1292) üzenetére


PistiSan
addikt

A privát DNS a legidegesítőbb reklámok nagy részét szépen megfogja, köszönöm szépen, eddig erről nem tudtam.

(#1297) b3n1t0 válasza beef (#1294) üzenetére


b3n1t0
csendes tag

Gyanítom, hogy ez a kapcsoló csak stock ROM-okon jelenik meg, ennek bekapcsolása után lehet például bootloader-t nyitni. Itt szépen összefoglalja [link]

[ Szerkesztve ]

Poco X5 Pro 5G *** "Néha nulla vagyok / Néha meg egy / Nem osztok, nem szorzok / Nekem egyre megy" - (ETA - Nulladal)

(#1298) beef válasza crok (#1287) üzenetére


beef
őstag

Valaki ezt írta megoldásak:
alkalmazás információ, adatok törlése - minden adat. Majd engedélykezelő - készülék azonosító lekérése -> üres üzenetek visszaküldése.
Engedélykezelőben nálam ilyen opció nincs, lehet MIUI sajátosság. Ez valahogy megoldható Magiskkel?

(#1299) crok válasza beef (#1298) üzenetére


crok
Topikgazda

Ez egy Android 11 újdonság. De nálam nincs is ilyen kérése az appnak induláskor (a RaiPay-nek van pl. ott null-t küld).

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1300) beef válasza crok (#1299) üzenetére


beef
őstag

Nekem sem kéri az app és Android 11-em van, de ott sem találok ilyet az engedélykezelőben sem.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.