Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-01 12:38:22

LOGOUT.hu

Magisk
root jogosultság
Android rendszereken

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) warezxts


warezxts
senior tag

Nem vagy egyedül, az új raffi app frissítés után nekem is ez van.
Ha vissza teszed a régit, 3.3.1.b4, azzal menni fog, de nyilván hosszú távon nem megoldás mert folyamatosan frissíteni akarja majd.

(#1152) csinturi válasza warezxts (#1151) üzenetére


csinturi
tag

Letöltöttem, de csak a frissítésre lehet kattintani.

(#1153) kikinda2


kikinda2
tag

Az új Raiffeisen app nekem sem indul. Android 11-en ráadásul időnként megnyitja a háttérből a böngészőben azt a Raiffeisen oldalt, mely arcomba vágja, hogy módosított ROM-ot használok. Letiltottam az automatikus indulását, hogy ne idegeljen. Ez azért elég gáz Raiffeisen.

(#1154) warezxts válasza csinturi (#1152) üzenetére


warezxts
senior tag

Igazad van, már tényleg csak a frissítésre lehet nyomni :(
2 napja még engedte... xda-n is érdeklődöm hátha lesz rá megoldás, mert mint írtad is, a magisk mindenben megfelel (másik appoknak), csak itt bukik el.

(#1155) crok válasza warezxts (#1154) üzenetére


crok
Topikgazda

Keresem en is mit lehet meg tenni, de mondom, Shelter-bol inditva megy siman.

Annyi furcsasag van, hogy pl.
- ha a Magisk app rejtett azt kiszurja..h
- ha ujrateszem De Csak Az Appot es el se rejtem.. akkor restartig ugy is jo ha el se rejtem a Magisk appot.
- ha elrejtem a Magisk-ot magat a Raiffeisen elol akkor rogton triggerel.. ha el se rejtem akkor feher kepet ad, el se indul..

Remelem lesz idom tovabb nezni - de mondom, Shelter-ben klonozva hibatlan.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1156) csinturi


csinturi
tag

Érdekes, hogy a RaiPay nem vernyákol, az megy rendesen.

(#1157) warezxts válasza crok (#1155) üzenetére


warezxts
senior tag

"ha el se rejtem akkor feher kepet ad, el se indul.." - igen ez a default indulás ha van magisk. A régi verziónál még nem volt hideolva, ugyanez volt.
Én a nagy nehezen belőtt Viper4Audio-mat nem akarom beáldozni próbára, de mintha írta volna valaki hogy ha azt leveszi akkor jó. Illetve ki próbálta valaki a safetynet fix-et vagy a MagiskHide Props Config-ot? Lehet nem erre való de ki tudja...

(#1158) crok válasza warezxts (#1157) üzenetére


crok
Topikgazda

Se 0 modullal, se MHPC modullal, se a SafetyNetFix modullal nem megy (ez pl. nekem nem is kell alapbol se).
Nyitott es zart BL mellett is ha csak a Magisk app van fent akkor indul.. RootBeer osszes pontja zold amugy.. egyre jobban erdekel mit nez..

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1159) warezxts válasza crok (#1158) üzenetére


warezxts
senior tag

Rootbeer ugyanaz mint nektek, és csak a MyRaif appal van a gond. Akkor teóriának marad az hogy beleépítettek olyat ami nézi pl. a twrp vagy bármi roottal kapcsolatos file/könyvtár meglétét...

(#1160) sixtybi


sixtybi
tag

Engem is szétvet az ideg a myraiffeisen app miatt. Kénytelen voltam visszatérni az SMS-es aláíráshoz, de ez szörnyen fájdalmas, mert nem elég, hogy nem számok, hanem betűk, de még rohadt hosszúak is, meg se lehet jegyezni, mobilról már kb lehetetlen utalni, kell hozzá a laptop is. Nekem ráadásul még valami billentyűzet program miatt is reklamál, de nem tudom mivel lehet baja. Nagyon gáz. Pár napig nekem is ment, hogy titanium backup-pal visszaraktak a régi verziót, de már kikényszeríti a frissítést.
Ha valakinek sikerült kijátszani, írja meg pls, én már próbálkoztam kb mindennel, nagyon kíváncsi lennék mit figyelhet.

(#1161) crok válasza warezxts (#1159) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem file-t vagy könyvtárat néz, nem a storage isolation a megoldás (nem megy akkor se ha a Storage Isolation-t használod a Riru Core-t + Riru modult a Storage Isolation-höz de úgy se ha a Riru Core mellé a Riru Unshare-t (vvb2060) teszed fel).

Ahogy nézem Isolated process-el indul az app. Ezen most csak az segít, hogy:
Hide the Magisk app
...If an app still can detect Magisk, even if you have it on the Hide list, the app is repackaged and everything else from this list of tips is ok, try to uninstall the Magisk app and see if this helps. If that works, you might be out of luck and the only way to fully use the app in question is to regularly uninstall and then reinstall the Magisk app... But, before saying that for sure try using an isolation app (see "Isolation Apps" below) to make sure the troublesome app can't detect other apps on your device.

Aztán:

Isolated Process
One way apps may detect Magisk is by using isolatedProcess in their services to prevent MagiskHide from detecting that they're running (details here). This can be worked around though, since we have root (as topjohnwu have said: "we are root, we are not limited"), with vvb2060's Riru module Enhanced mode for MagiskHide, or if you do not want to use EdXposed/LSPosed you can try to disable the service that is using isolatedProcess with apps like App Manager or Servicely. Unfortunately, finding which service to disable can be the hard part of this method, since you might have to go through a bunch of processes in the app to figure out which one it is. And on top of that the service name might change whenever there's an update to the app. Hopefully, topjohnwu's plans to change Magisk to use zygote injection rather than ptrace in a future release of Magisk should make MagiskHide capable of dealing with this natively.

De mivel az App Manager / Servicely trükk se működik így aztán..

TL;DR

Marad a Shelter-be / Island-be / Parallel Space-be / esetleg ha van akkor a natív work profile-ba átklónozás az app használatára (MIUI == szívás.. esetleg ha a natív work profile megy..)
- vagy -
Marad esetleg az, hogy nem tartod állandóan telepítve a Magisk app-et: felteszed a modulokat, beállítod a dolgaidat és törlöd a Magisk app-ot. Így pl. nem tudod hogy van frissítés viszont ha regelsz GitHub-ra akkor kérhetsz értesítést a projektről ha van release kiadva aztán ha van akkor leszeded az appot, telepíted az APK-t és frissíted a Magisk verziót (megpatkolja a boot.img-t aztán restart) majd megint törlöd az appot magát.. és mivel a beállításokat a Magisk maga nem az appból veszi fel hanem a /data/adb-ben tárolt sqlite-ból meg az ott levő file-okban levő infókból így ugyanúgy menni fog minden amit addig beállítottál, aminek addig adtál root jogot az ugyanúgy meg tudja kapni. Ez persze azokon a modulokon nem segít amik appot is "tesznek fel" és maga az app "tiltólistás" az érzékeny appodban.

Egyelőre ennyi tudok mondani. Végülis megy.. legalábbis nálam 3 készüléken is "megy" így.

Viszont volt egy kis furcsaság ezzel: amíg van futó su folyamat ami fut.. tehát van olyan app ami éppen úgy fut hogy éppen használ közben su-t (pl. egy terminál amiben kértél su-val root jogot és nem léptél ki) addig láttam néhányszor olyat, hogy a MyRaiffeisen csak fehér képet adott.. mintha várna.. amint a su folyamat megszűnik (pl. kilépsz exit-el a su-ból vagy kompletten bezárod a terminált..) akkor egyből megindul a kezdőképe.. szépen betöltött.

Ha bárki bármit hall, lát vagy van ereje&ideje szétborítani a MyR-t és talál valamit ne habozzon írni! :R

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1162) warezxts válasza crok (#1161) üzenetére


warezxts
senior tag

wow... meg kell mondjam eléggé képben vagy :) gratula.
A modulokkal nem mertem szórakozni, mert A11-re nincs normális TWRP (vagyis ha maradok az encrypted img-nél) és nem akarom egy modul miatt leszedni az összesemet ADB alatt. Riru Core-al előtte volt bootlopom, terminálba max az Energized Protectiont frissítem.
Szóval -ideiglenesen- elfogadható megoldásnak látszik egy szeparált rész (Shelter vagy Island.) bár azzal nem vagyok képben nagyon. Az elején mindkét app végülis mire figyelmezet azon kívül hogy nem vállal garanciát?

(#1163) warezxts


warezxts
senior tag

Lejárt a szerkesztési időm, bocsánat.
Szóval kipróbáltam a Sheltert (szimpatikusabb volt mint az Island), és klónoztam a rájfi appot, de fehér képernyő. Kell még valamit csinálnom? Nem vagyok jártas ebben paralel dologban sajnos. Az alkalmazásoknál lett egy másik fül ahol a munkahelyi környezet látható (OnePlus 7 Pro a telefon) onnan indítottam természetesen.
Rájöttem, uninstallálni kellett a klónozott Termux terminál programot)

[ Szerkesztve ]

(#1164) csinturi


csinturi
tag

Nem tudom segít-e a hozzáértőknek: Samu A70-et simán újraindítom ,billentyű kombináció nélkül , akkor nem tölt be a Magisk. Az összes olyan app ami root jogokat kér, reklamál, hogy a telefon nem rootolt, nem is akarnak működni ahogy kellene. Magisket nem is lehet megnyitni, mert előbb installálni kellene.
A raif.app mégse indul.

(#1165) crok válasza csinturi (#1164) üzenetére


crok
Topikgazda

Mert nyitott a bootloader es nincs ami elrejtse.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1166) janakbacsi


janakbacsi
őstag

Magisket lehet telepíteni működő telefon alatt apk t futtatva? Vagy csak twrp ből?

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#1167) crok válasza janakbacsi (#1166) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem lehet onmagaban telepiteni, csak frissiteni ha mar a kernel volt patch-elve. A telepitesi modok le vannak irva az osszefoglaloban.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1168) vornia


vornia
senior tag

Sziasztok!

Én is szívok a Myraiffal, ami érdekes:
(Hmnote10pro van, eu rommal, ha simán feltelepítem a romot,12.5.1.0 stabil)
Ha felteszem tiszta telepítéssel, ugye nincs root, indul Revolut, Telekom, Mc Donalds, Asus Webstorage, Budapest Bank (igaz ez utóbbi kiírja hogy módosított rendszer, a kártya digitalizálást nem engedi, így ugrott az nfc fizetés, de amúgy használható),viszont a retek raiffeisen így sem indul.
Ha felteszem a Magiskot, az előbb említettek visítanak hogy rootolt a rendszer és nem indulnak el, de átnevezve ,illete előle elrejtve megy minden
KIVÉVE A #&@# raiffeisen appot :(((
Délután rápróbálok erre a shelterre :P ,amúgy én már ott tartok.
a- veszek egy sima telefont,csak a raiffeisien miatt, ha kell napi 1-2 alklaommal max, hát akkor ott lesz a másik teló.
b- jöhet másik bank.

Ja igen az előző verziója még működött a magiskkal, legalábbis a 23-as M verzióval.

[ Szerkesztve ]

(#1169) crok válasza vornia (#1168) üzenetére


crok
Topikgazda

A Shelter / Island lehet nem fog menni MIUI-val mert a MIUI-nak "speciálisan" átírt Android work profile kezelése van de próbáld meg mert Android 11 alatt megígérték, hogy reszelnek rajta az Enterprise megfelelőség miatt.. és pl. a Joyeuse-omon egyelőre azt mondom hogy jól működik (kopp kopp, az is Android 11 lett pár napja).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1170) vornia válasza crok (#1169) üzenetére


vornia
senior tag

Elindult pedig :)

Annyi hogy nem system appnak írja,a raiffeisent, szóval a playt is át kell mozgatni és onnan (a shelteren belül) telepíteni újra,amjd otthon eljátszom vele du

(#1171) crok válasza vornia (#1170) üzenetére


crok
Topikgazda

Hm.. amúgy ha Magisk nélkül se indul el a MyRaiffeisen akkor ott egyéb gond is lesz.

Nem lesz rendszerapp a Shelter. A MyRaiffeisen-t meg lehet nem fogod tudni átklónozni, lehet APK-ból kell majd külön a Shelter-be telepíteni.

Ez a most nálunk a MyRaiffeisen-nel kijött dolog egyébként nem újdonság. Régóta ismert "felfedezési mód", az összefoglalóban levő VD Info is írja / megtalálja és az #1161-ben levő linken is írják (az Isolated process részben), hogy remélhetőleg ezt majd átformálja teljesen TopJohnWu, addig viszont úgy nagyon nincs más ez ellen, csak a work profile-os megoldás (Shelter / Island) meg az Xposed-ot használó megoldások de azok se nagyon mennek mindig, főleg az erősen módosított rendszereken (MIUI, EMUI, OneUI.. etc). De még mindig egyszerűbb a MyRaiffeisen mint pl. a Santander vagy a Barclays app-ja.. vagy pár indiai banki alkalmazás.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1172) g_g_g válasza crok (#1169) üzenetére


g_g_g
őstag

Island megy MIUI-n, jó ideje használom megelégedéssel.

(#1173) vornia


vornia
senior tag

Bakker,nem bírtam kivárni.Elindult!
Mindjárt végig megyek a regisztración. :Y

(#1174) vornia válasza vornia (#1173) üzenetére


vornia
senior tag

ééééééééééés működik!!!
Crock ! Isten vagy! Még mindig. Vagy megint :C
Már csak egy dolog. A shelter root nélkül is teszi a dolgát? Mert ha igen akkor du újra húzom a romot ,és kipróbálom a BB appot is, hátha így engedi a kártyadigitalizációt.

Viszont bocsánat,nem ide tartozik,de:
tudtok valamit miért hagyták ki a 12.5.3-ból a gyors kártyákat, ott van ugyan akezdőképernyő menüben, de valójában két opció van, vagy google discovery vagy nincs + 1 képernyő :F

(#1175) crok válasza vornia (#1174) üzenetére


crok
Topikgazda

Én már az "elején" a #1155-ben mondtam, hogy Shelter-ben amúgy megy ;)

Természetesen se a Shelter se az Island nem kér root jogot mert nem használ root-ot igénylő dolgot az izolálásra (az Android Work profile-t [1] [2] használja) viszont _csak_ az izolálásra való, csak arra jó (nekünk). De attól, hogy el van szeparálva attól a Magisk még kellhet, mert a bootloader attól még nyitott és a ROM-ban előre nehéz megmondani hogy mi lett megadva mint eszköz fingerprint, lesz-e fallback basic key attestation-re, ésatöbbi, és igazából először ezt a tényt kell elrejteni.. meg a SafetyNet, ctsProfile, basicintegrity.. ha nézi egy-egy app.. etc.. meg a minden mást is :D A Shelter / Island / Parallel Space megoldás a sor legeslegvégén van, mert előtte egy csomó mindent meg kell oldani hogy ne legyen gond, ne legyen felismerhető.

Frissítettem kicsit az összefoglalót is, pl. betettem a VD Infos appot amit már említettem: az egy nagyon összetett app arra, hogy megmutassa felfedezhető-e a nyitott bootloader, a Magisk, az XPosed, etc., sokkal-sokkal összetettebb mint a RootBeerSample vagy a RootBeerFresh (amik szintén linkelve vannak) viszont azoknak a tesztjei is benne vannak. A teljes VD infos scan olyan 20..30 perc alatt megy le amúgy :D

Másik kérdést inkább a MIUI topikban tedd fel.. egyébként előbb azt nézném meg, hogy a ROM-odban van-e App Vault telepítve (com.mi.android.globalminusscreen és|vagy com.mi.android.globalpersonalassistant azt hiszem) de elérhető APKPure-on [1] [2] vagy APKMirror-on is, lehet próbálkozni.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1176) kikinda2


kikinda2
tag

Köszönöm a segítséget. A Raiff app nekem is Munkaprofilban fut Shelterrel telepítve. (Rootolt Xiaomi.eu ROM v.12.6 - Android 11, Magisk v23 :)

(#1177) gabter válasza crok (#1175) üzenetére


gabter
tag

Köszönöm én is a segítséget, Shelterrel nekem is megy a MyRaffi. Lefuttattam a VD infos scant és csak a Titanium Backupra adott egy csomó találatot (OnePlus teló). Próbálta már valaki, hogy ha azt leszedi (és gondolom a backup fájlokat is), akkor megy-e normál üzemmódban? Mobilneten vagyok, nem próbálnám ki most a Google Drive-ról visszaszedni a mentéseket, ha felesleges.

Másik kérdés: Munkaprofilban nincs lehetőség ujjlenyomatos azonosításra? Vagy csak én nem találtam meg, hol kell beállítani?

[ Szerkesztve ]

(#1178) crok válasza gabter (#1177) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem, nem megy TiBu nélkül, nem az a baja a MyRaiffaisen-nek.
A VD Infos csak egy jó támpont ami megmutatja mit szoktak nézni az appok és mi az ebből ami nálad buktás és így lehet "próbálkozni" de nem azt nézi mit néz egy bizonyos app ami nálad nem megy.
Másikat nem tudom.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1179) Tyrel


Tyrel
őstag

Sziasztok!

Arról van valakinek friss infója, hogy a Revolutnak mennie kéne-e? Nem indul azzal, hogy rootolt a teló... 23-as Magisk-ban a MagiskHide be van kapcsolva és maga a Magisk app is el van rejtve (átnevezve). SafetyNet ellenőrzés átmegy...

Mit csinálok rosszul?... :F

Januári posztokat találok a témában neten, de mi a helyzet most? :F Pl. olyat írnak hogy a MagiskHide alatt válasszam ki a Revolutot, de nekem ebben a v23-ban nincs a Hide alatt további lehetőség, csak egy sima kapcsoló az egész...

Turenkarn

(#1180) crok válasza Tyrel (#1179) üzenetére


crok
Topikgazda

Gondolom próbálkozz azzal amivel a MyRaiffeisen is elindult - olvass vissza úgy 20 hsz-t (a Shelter vagy az Island és a work profile lesz a megoldás kulcsa).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1181) zsola400 válasza Tyrel (#1179) üzenetére


zsola400
aktív tag

Nálam hibátlanul működik a Revolut (8.9beta de az előzőek is) Magisk 23 van fent, a MagiskHide alá be kell rakni a Revo-t.Katt a MagiskHide-re ott tudod berakni.
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

(#1182) Tyrel válasza zsola400 (#1181) üzenetére


Tyrel
őstag

Köszi... Kiderült hogy az a baj, hogy én felül a fogaskerekes beállításokban kapcsoltam be a MagiskHide-ot, de a főképernyőn alul van egy lebegő menü, csak az azonnal eltűnik ahogy bármit csinálok, ezért én nem is tudtam a létezéséről... Na azon ha megnyomom a pajzsot, ott lehet Revolutot kapcsolni... és így már tényleg fut a Revolut...

...viszont amikor aktiválni akarom a Google Pay-t, akkor azt mondja hogy módosított eszközöm van és nem tehetem... Ami azért jó mert konkrétan pontosan ez miatt szívtam végig, hogy Magisk legyen a telón... Előtte, Magisk meg minden varázslat nélkül pont ugyaneddig jutottam.

Szóval következő kérdésem, hogy mi a bánatot kell csinálni hogy a Google Pay NFC fizetés menjen, ill. hogy engedje beregisztrálni (klónozni?) a bankkártyát?

Turenkarn

(#1183) crok válasza Tyrel (#1182) üzenetére


crok
Topikgazda

..es akkor a Google Pay elol is el van mostmar rejtve a Magisk, mint a Revolut elol?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1184) Tyrel válasza crok (#1183) üzenetére


Tyrel
őstag

Nekem nincs külön Google Pay alkalmazásom (olvastam keresgélés közben, hogy sokaknak van), de megpróbáltam azt hogy az összes Google Play alatt lévő ?service?-t el hide-oltam (amúgy nincs azok közt se pay-es nevű) és így engedte a kártya regisztrációt. :C

Már csak ki kell próbálni a gyakorlatban - köszi! :)

(amúgy egy Mi Note 3 PCHMIXM fw-vel)

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

(#1185) istvanszucs


istvanszucs
tag

Sziasztok! Android 9-os telefonom van, Rootolva, Magisk-kal, de stock rommal. Office365, Outlook szolgálja a céges levelezést, nagyvállalatnál dolgozom. Eddig Magisk-Magisk hide kombinációval működött az Outlook és a Teams.

Két nappal ezelőtt annyi történt hogy Exposed frameworkot és két modult telepítettem. Utána még ment az Outlook.

Ma reggel arra ébredtem, hogy az Outlook és a Teams is azt mondja, hogy "nem egészséges" a telefonom. SafetyNet OK a Magisk szerint, Uninstall nem segített. Magisk szerint a legújabb verzión vagyok.

(#1186) crok válasza istvanszucs (#1185) üzenetére


crok
Topikgazda

..és az Exposed cseszte el, kérlek. Nemigen fog menni, így nemigen. Ez már nem direkt hanem indirekt felderítés. Összefoglaló, gyorstalpaló, 7-es pontban leírt módszer talán megy ha annyira nagyon kell az a két Exposed modul. Aztán 8-as vagy 9-es pont amit még megpróbálhatsz. Szerintem a VD Infos (8-asban írtam róla) is felismeri az Exposed-t és a modulokat, márpedig akkor ezek az appok is.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1187) istvanszucs


istvanszucs
tag

Ha lemondok az Exposedről, akkor mi a teendő?

(#1188) crok válasza istvanszucs (#1187) üzenetére


crok
Topikgazda

Takarits fel utana, RiRu es modulok torlese, etc. Mert ugye nem sima flash-elt Exposed volt..?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1189) istvanszucs


istvanszucs
tag

Nem, a Magisken keresztül lett flashelve. :-)
Köszi, megpróbálom törölni őket, remélem az elég.

[ Szerkesztve ]

(#1190) istvanszucs válasza crok (#1188) üzenetére


istvanszucs
tag

Köszi! Sikerült is!

(#1191) Trailblazer


Trailblazer
addikt

Érdekes gondom akadt. (Új készülék,. új problémák, ez ezúttal egy Xiaomi Poco F3.) Olyan TWRP-ből nézve, mintha nem lenne külön boot és recovery partíció, ahogy eddig volt a többi elődjén. Így viszont ahogy kinéz a helyzet, gondjaim lesznek TWRP, illetve rom (xiaomi.eu) frissülésnél más-más okokból, és ez a Magisk patchelt boot.img-t is befolyásolja. Ez valami globál Android "feature", vagy a Xiaomi variál?

[ Szerkesztve ]

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1192) crok válasza Trailblazer (#1191) üzenetére


crok
Topikgazda

A/B az alioth mert eleve Android 11-el lett gyártva ami onnantól már elvárás, ez kavar nálad be mert nem tudod mit jelent (jó leírás pl. itt (OP6-ra de az most teljesen mindegy, az eleje a lényeg de majd látod miért mondom) a boot egyben "boot és recovery" és a boot-ban emiatt nincs ramdisk így a recovery-ben levő ramdisk-be kerül a Magisk - ez a Magisk install-ban le is van írva hogy hogy megy). Itt a Xiaomi.EU leírás is (K40/alioth, jól mondom?) de már az is írja hogy nincs is már fastboot-os verziója a Xiaomi.EU ROM-nak erre a telefonra (májusból találtam az utolsót ami még fastboot-os volt) ami azt jelenti hogy van olyan TWRP amit már min. annyira jónak ítéltek meg hogy flash-elhető vele a ROM (Xiaomi.EU-nak van egy AFH tárolója a TWRP-khez amit a ROM telepítés leírásban is linkelnek, ott van az alioth-nak is egy TWRP-je ami májusi, összecseng azzal hogy mióta nincs már fastboot ROM). De ez az egész neked teljesen tökmindegy ha Xiaomi.EU-t teszel fel úgyis mert onnantól már nem lesz A/B, csak egy slot van használva.

Szerintem ez nem Magisk téma lesz, a készülék topikja tele van TWRP + Xiaomi.EU + Magisk hsz-el, te is aktív vagy benne és meg is válaszolták a kérdéseid nagyjából (: A feature Android feature, A/B is játszik itt így ezt érdemes még elolvasnod hogy hogy mehet az OTA A/B-s eszközön de mondom, ez neked mindegy lesz ha Xiaomi.EU-t fogsz használni mert onnantól csak ugyanúgy a ROM boot.img-t kell majd patch-elni - így nem is szaporítom tovább a szót.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1193) Trailblazer válasza crok (#1192) üzenetére


Trailblazer
addikt

Igen, alioth a kódnév, de a technikai háttér annyira nem mozgat, csak olyan szempontból, hogy s miként lehet(ne) kicselezni. Ez az egyben "boot és recovery" annyiban idegesítő, hogy tegnap megpróbáltam egy friss TWRP-t "select and patch a file" módszerrel (mivel máshogy nem lehetett Magisk appból) rootolttá tenni, viszont visszaírás után a TWRP maradt, a rendszer viszont nem bootolt, helyette bejött folyton a recovery. Első körben ezt szeretném úgy, hogy a közmondásos kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, azaz új TWRP, root és hagyományos bootolási folyamat. (Merthogy nagy nehezen sikerült visszatérni a régi boot.img-re, és ez persze még mindig a régebbi TWRP-t tartalmazza...) Magisk szempontból eleve egyszerűbb volna, ha a "select and patch a file" helyett lehetőség nyílna más módon is megrootolni a készüléket, és ez lenne az igazi ontopic itt.

A probléma másik fele, hogy hosszú távon nem feltétlenül akarom, hogy a xiaomi.eu maradjon, mert próbálnék custom romo(ka)t is, ahogy szoktam, és hát ez a rendszer azt is hallatlanul megnehezíti. (Főleg, hogy a romok is egyfajta fastbootos zipben vannak terjesztve, állítólag a beta-s TWRP miatt - bár nem értem, ez mit is befolyásolna.) (Hja igen, erre is válaszoltál már, most néztem csak meg a linkeket.)

Aktívnak nem mondanám magam "odaát", mert még csak most kezdtem bele az érdeklődésbe, és rajtad kívül senki nem válaszolt úgy érdemben, hogy kielégítse a kíváncsiságomat. :N

[ Szerkesztve ]

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1194) crok


crok
Topikgazda

SafetyNet modul frissites: [v1.2.0]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1195) Trailblazer válasza crok (#1194) üzenetére


Trailblazer
addikt

Eggyel előttire tudsz valamit mondani? A kérdés röviden: hogy lesz innentől bootolás ÉS frissített TWRP ÉS Magisk? Valamint a legfontosabb: hogyan frissítem egyiküket, hogy a másikuk is megmaradjon?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1196) crok válasza Trailblazer (#1195) üzenetére


crok
Topikgazda

Ez innentol bonyolultabb lesz [link] de remelhetoleg csak fejlesztoi szemszogbol mert a ROM-ok es a TWRP megoldjak majd neked. A Magisk megoldja a sajat frissiteset maganak (kibontja az img-t, patch-eli ahogy kell a boot melle a recovery ramdisk-et).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#1197) Trailblazer válasza crok (#1196) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nekem tegnap ez mégsem sikerült, és maradt a régebbi TWRP. Midőn sikerült az újabb TWRP-t tartalmazó image-et felírni, azon nem volt Magisk, és a "select and patch a file"-on kívül nem lehet felrakni máshogy az appból. Ha pedig ezt a frissített TWRP-s image-et patchelem Magiskkel, és ezt írom vissza, akkor nem bootol, mert TWRP indul helyette mindig magától. Valszeg rossz "helyre" íródik vagy mittomén. Kár, hogy a Google nekiállt megint kavarni. A hátam közepére sem kívánom ezt az A/B hokiságot...

[ Szerkesztve ]

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1198) Trailblazer válasza crok (#1196) üzenetére


Trailblazer
addikt

Még tovább pontosítom a kérdést: miért nincs immár zipből flashelhető Magisk, miért csak app van? Illetőleg utóbbiból miért nem lehetséges direct install, miért csak "select and patch a file" a lehetőség, ha nincs fent Magisk?

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1199) Siriusb válasza Trailblazer (#1198) üzenetére


Siriusb
veterán

Én még a v23-as Magisk-et is úgy telepítem, hogy az apk-t átnevezem zip-re és TWRP-ben mehet is.

(#1200) Trailblazer válasza Siriusb (#1199) üzenetére


Trailblazer
addikt

Ja, vagy úgy. Most még ez egy lehetőség, de arról is a napokban olvastam, hogy a Google ezen is csavar egyet, és lecseréli az apk rendszert.

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Magisk
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.