- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
Abban tudtok segíteni, hogyha adott egy konfig pl 2db Quadro 4000-rel, meg 1 P5000-rel, akkor pl phoenix minerben mi a különbség, amit be kell írni, hogy mindhárom kártyát használja?
-
janos666
nagyúr
válasz
shteer #56192 üzenetére
GA-X150M-PRO-ECC, és max PCI-E 4x, ami 2x-en kéne, hogy fusson (mikor használatban van egy PCI slot, és van ott egy ős VGA). A SATA portokkal sem ütközik, míg nincs Express (és nincs).
-
Kiskokó
veterán
Jaaa az más. Most maga a bányászás folyamatát mondtam csak.
Nyilván az egész alapja a Blockchain és a működése stb stb az végtelen infó.
Én December eleje óta bányászok és azóta szívott be a crypto. Napi szinten minimum 2-3-4 órát olvasok/YT videó stb esténként most már 2 hónapja, Rengeteget tanul az ember. -
-
Kiskokó
veterán
Nincs.
Ne negatívan vedd, de ha ennyinek nem tudsz utána járni napok óta magadnak, akkor ne erőltesd.
Keresel egy Poolt (pl Nanopool) ott elolvasd a help-ben hogy kell beállítani a programot és tulajdonképpen ha már van egy Wallettod akkor kész is vagy. Persze ezután még VGA finomhangolás.
Ennyi az egész, akinek van egy minimális affinitása erre annak ez 20 perc. Akinek nincs, fentebb írtam, ne erőltese.Sylex - Binance wallettet ajánlom. Oda regelj. nanopoolon (de minden Poolon van HELP, hogy állítsd be a bányászprogramot) ezt szó szerint elolvasod és megcsinálod lépésről lépésre.)
Ez szó szerint step by step help ennél több segítség nincs és nem is kell, csak olvasni kell. -
Laraxior
titán
Resizable-BAR dob valamit a bányászaton, vagy csak gamekben van haszna?
-
warcat
veterán
Továbbra is amondó vagyok, hogy egy kártyás kocabányászként nicehash+coinbase összekötve, onnan meg az euró a paypal fiókra.Egyedül az eladáskor lesz fee ami fix, érdemes összevárni vagy 2 heti termést.A rászánt időt is vegyétek figyelembe,az is pénz.
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56168 üzenetére
Nincsen abban se.
De igen: https://bitcoin.org/en/vocabulary#confirmation
Confirm nelkuli coint is azonnal el lehet kolteni.
Nem erdekes a temaban.A confirm a szolgaltatok oldalan letezik
Nem igaz, egy definialt fogalom, mindenhol letezik. Ugy irtad volna helyesen, hogy a szogaltatoknak nagyon fontos.Ehhez semmi kozuk a banyaszoknak,
De igen, a banyaszok blockokkal dolgoznak, amin a confirmation definicioja alapul.Ezert is a confirm time-ot onkenyesen megvalaszthatja barmelyik szolgaltato es annyi utan nyujtja a szolgaltatast, ahogy akarja(megallapodtatok esetileg), akar confirm nelkul is.
Na vegre valamire azt irhatom, hogy igy van. Azert van igy, mert a confirm timebol kovetkezik egy bizonyos szamu confirm, vagy block (amin a banyaszok dolgoztak), ami bekerult a blockchainbe. -
Puffocska
tag
válasz
titetoyz #56171 üzenetére
Ez jól összeszedi a legfontosabb dolgokat, én is megnéztem többek között ezt is, de sajnos nem minden van benne.
Ami fontos lehet még Win10 desktop környezetben pl a GPU driver vs OverdriveNTool vs minerben beállított paraméterek miatti VGA beállítások összeakadása és az emiatt bekövetkező MH/s csökkenés, ami egy rig esetében nem jelenik meg problémaként. Erről jó lenne többet tudni, de nem találtam még... -
Puffocska
tag
Szerintem nincs, de pontosan ebben a cipőben evez(t)em én is, mivel múlt héten kezdtem. Szerintem most sok gamer vágott bele, látva az árakat, de nem egy rocket science a kérdés.
Nekem pl a Phoenix miner vált be és ethermine pool-on bányászom egy RX580 segítségével.
Kiutalás még nekem sem tiszta, de legyünk reálisak, ezen a szinten erre van még időm kitalálni... -
-
Puffocska
tag
válasz
RockHaRD #56164 üzenetére
Szerintem ha már megvan a kártya, és be tudod üzemelni, akkor minden kibányászott eth/btc/usd talált pénz, persze a költségeken felül. Különösen, ha megvan már megvan a kártya és ismered a bejáratott módszert (melyik miner, milyen wallet, pool, kiutalás stb).
Ráadásul a whattomine szerint a 2060 tud kb 30MH/s, a két quadro meg együtt 70MH/s-t akkor én biztos nem a drágább és kevésbé gyors kártyát választanám, különösen 40k ráfizetés mellett. -
Reggie0
félisten
Nincsen abban se. Confirm nelkuli coint is azonnal el lehet kolteni. A confirm a szolgaltatok oldalan letezik, akik a coinert cserebe valamilyen nem blockchainben megvalosulo szolgaltatast nyujtanak, mert ha invalidalodik a tranzakcio akkor ok meg ott allnak a mar kiadott ellenszolgaltatassal. A confirm csak nekik szempont, hogy varjanak egy adott pontig amikor a chain masik elagazasara ugras eleg valoszinutlen lesz. Ehhez semmi kozuk a banyaszoknak, ok nem dolgoznak confirmokkal. Ezert is a confirm time-ot onkenyesen megvalaszthatja barmelyik szolgaltato es annyi utan nyujtja a szolgaltatast, ahogy akarja(megallapodtatok esetileg), akar confirm nelkul is.
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56166 üzenetére
Most nagyon bele akarsz kotni valamibe. Nem a blockchainben van a confirm, hanem a consensus-ban, hogy minden miner (legalabbis a tobbseguk) elfogadja a blockchaint az adott uj blockal. Tehat a rendszerben. Amihez a szamitast a minerek vegzik. De a lenyeg amugy is az volt, hogy az uj block eloallitasahoz (amiben a tranzakcio van), kell a nagy szamitasi teljesitmeny, a validalasahoz mar nem. Tehat a banyaszok nagy szamitasigennyel generaljak az uj blockot, amit utana a NH kis szamitasigennyel tud validalni, de persze megvarja, amig a minerek ujabb blocko(ka)t rak(nak) a blockchainhez, vagyis confirmaljak, megintcsak amihez nagy szamitasi teljesitmeny kell, a minereknel, nem a NH-nel.
Tehat a lenyeg, hogy a sok tranzakciodhoz, amivel minimalis osszeget kuldenel a cimemre percenkent ahhoz a minereknek kell a nagy szamitasi teljesitmenye, amiert te fogsz fizetni, a NH-nek meg nem kell sok. -
Reggie0
félisten
Nincs olyan, hogy confim a blockchainben. Az egy utolag kitalalt fogalom, csak az eltelt idot jelzi blokkokban szamolva. Ez olyan, mintha azt mondanad, hogy a fold keringesetol leszel oregebb, mert attol fugg hany eves vagy, hogy hanyszor repultel a hatan korbe a nap korul...
-
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56153 üzenetére
En a confirm-re gondoltam, nem a validity checkre. A minerek confirm-olnek, ahhoz kell nagy szamitasigeny. A blockchaint kovetni, az uj blockokat validalni, ahogy a blockchainhez adodnak, erre egy mezei szamitogep is kepes, nem? Tul nagy szamitasigeny nem kell hozza. Ha az osszes tranzakciot az elejerol akarnad, az eltartana egy ideig.
-
Dare2Live
félisten
Etherminen mennyire általános, lehet e annak vmi oka, hogy az average lényegében folyamatosan 3-4%al kevesebb mint a reported?
-
RockHaRD
addikt
Ha szerzek két darab Quadro RTX 4000-et, akkor phoenix minerrel mindent ugyanúgy kell belőni, és menni fog, vagy lesz meglepi, mert ezzel nem lehet bányászni?
-
Reggie0
félisten
Nem, mindenki ellenoriz alapbol.
"Bitcoin Core checks each block of transactions it receives to ensure that everything in that block is fully valid—allowing it to trust the block without trusting the miner who created it."A miner is ellenoriz, nehogy eldobjak a node-ok a blokkjat, mert akkor buko a reward is. A minerre egyedul az van rabizva, hogy milyen tranzakciokat valogat ossze a mempoolbol, ebbe a node-oknak nincs beleszolasuk.
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56148 üzenetére
Elolvasni meg ellenorizni nem ugyanaz, tudtommal a banyaszok ellenoriznek, de akarki olvashatja. Persze szorgalombol barki ellenorizhet, ha akar.
Szerintem nincs ilyen lehetoseg, meg elvi sem, hogy bannoljak a cimed, azzal gyakorlatilag ellopnak a penzed, es komoly perre szamithatnanak. Hozzaferesedet lehet, hogy ideiglenesen felfuggesztik, de a cimed akkor is el, es szamoljak amit kell.
Es ugye azt a reszet nem targyaltuk, hogy miert fizetne valaki percenkent 5-10-20 dollart azert, hogy tranzakciokkal probalja blockolni a hozzaferesedet csak mert olvasott a neten egy random cimet.
-
Reggie0
félisten
Amit a network processzal, azt mindenkinek processzalnia kell. Ha nem processzalna mindenki, akkor a network se, ugyanis a network a mindenki. Egy minerben sem lehet megbizni, hogy valos tranzakciot ir ala, ezert mindenkinek ellenoriznie kell a tx-eket is.
De, az NH ha blokkol akkor onnantol nem dolgozza fel azt az address-t. Tehata blockchainben meglesznek az adatok, de a tovabbi indexelest, akkumulalast nem kell elvegeznie az NH-nak, mint ahogy az idegen cimeknel sem kell.
Mint irtam, NH-nal elvi lehetoseg van meg, engem poloniexrol ezert mar bannoltak ideiglenesen, amig meg nem szuntettem a gyakori kuldest.
-
titetoyz
tag
1060 3gb-al megéri valamit bányászni? lehet jobban járok ha a régi kártyám el sem adom, hanem befogom valami altcoin bányászatra. ötletek
-
RockHaRD
addikt
válasz
varmi2 #56141 üzenetére
Azt tudom, hogy tavaly novemberben kicsit más árak voltak, ezért kérdezem most
Ha tudom, hogy ez lesz, akkor nem adom el decemberben 165-ért a Strix 1080ti-t, ami az előbbi gépet hajtotta. Most 210-ért se tudnám visszavásárolni.
szerk.: Mi a véleményetek két darab p106-ról? Az kis szerencsével kijöhet 150-160 körül
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56134 üzenetére
Mit processzalna rajta a network?
Meg kell egyezni rajta, hogy a tranzakcio valid, hogy a source-nal megvan az adott mennyisegu btc, nem lett mashova elkuldve, a letrejovo blockot hozza lehet adni a blockchainhez, es soke node confirmalja. Ezert kell fizetni..
A cimen folyo tranzakciokat az NH-nak is fel kell dolgozni es kikeresni, vegosszeget sajat adatbazisban akkumulalni,
Ezt viszont mindenkinek meg kell tenni, aki a blockchaint mint adatbazist hasznalja, ez nem az a resz, amikor bekerul valami a blockchainbe, hanem amikor olvassak, es nem fizet erte senki. Hiaba bannolna valamit a NH, attol meg ha tovabbra is kuld valaki a cimre btc-t, akkor az tovabbra is kerul be a blockchainbe, tehat a NH-nek vagy barki masnak tovabbra is kell olvasni.
Nem talaltam nyomat, hogy bannolna valaki cimet tul sok tranzakcioert, de irj egy linket, ha van ilyen. -
Frozen
addikt
Binance visa kárryája kinek van? Lenne pár kérdésem ba lehet és amire nem találtam választ oldalon
-
RockHaRD
addikt
Éjszakára a tegnapi olvasgatások után visszavettem "csak" +1000 mhz-re a memóriát (rtx3080), így is hozza fixen a 99 körüli számokat, cserébe a memory junction az átlag 89 fokos, a gpu meg 50-51, és 220-225 körüli fogyasztás van. +1325-tel sem hibázott előző éjszaka, de a jobb a békesség
más kérdés: Van egy majdnem full konfigom (i7 6700k + 16 gb ddr4), amibe elvileg 3 vga is belemehet (eredetileg nem bányász gép volt), meg egy 525-ös 85+ enermax tápom mellé. kb 150-ig bezárólag tudok most szerintetek vga-t venni, ami mondjuk 50 körüli MH-t tudna bányászni? Mindegy milyen kártya, kizárólag bányászna a gép, eddig dobozban ült, legalább valami haszna is lenne. -
Frozen
addikt
válasz
koko52 #56132 üzenetére
[kép] nincs ilyen opcio több beállítást nem találtam pcie hez.
Szokeherceg en sem tudom mi az oka es azt sem miert volt az hogy osszeraktam egybôl ment minden majd 3 nap után K.O. utána megint nem volt jó. ( Sőt amiket kaptam tanácsokat végigjárva sem oldotta meg a problémát) ismerős azt mondja
Lehet a lap 4.0 meg az amd válogatja.Köszönöm a hiveos leírást. JohnyBlue
-
Reggie0
félisten
Mit processzalna rajta a network? A cimen folyo tranzakciokat az NH-nak is fel kell dolgozni es kikeresni, vegosszeget sajat adatbazisban akkumulalni, minden egyes tranzakciot egyszer verifikalni. Ez viszi a processzor szamitasi teljesitmenyet. A normal walletnel a wallet.dat-ban szinten gyujti ki a sajat cimekre vonatkozo indexeket es akkumulalt osszegeket. Minel tobb bejovo tranzakciod, cimed van, annal nagyobb lesz ez.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Frozen #56127 üzenetére
Hiveos megy az afterbuerner? Driverek hogy vannak rá?
bányászoprendszerről van szó... minden benne van... neked csak regisztralni kell a hiveos oldalon, utana fel kell tenni pendrivera, hddre, ssdre, inditas utan benyomod neki worker azonositod es jelszavad, weboldalon flight sheetet keszites ráböksz a rakétra es mehetsz a holdra... de amugy kismillio video es leirat van hive,rave,sm óesekről...
-
Frozen
addikt
válasz
Kiskokó #56104 üzenetére
Nagyon türelmes vagyok már kb 5 napot elb@.... Vele probáltam mindent,már most azon agyalok felrakom a hiveost hátha azzal jó lenne,bár továbbra is sztem a riserek szarok hiszen 1 db kártya pcie 16x ba megy ahogy kikötöm a riserrel indul a windows kép van de a cudát nem találja... Már cuda drivert is kapot fel le instaláltam az egészet sehogy nem akar menni.
Hiveos megy az afterbuerner? Driverek hogy vannak rá?
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56123 üzenetére
De nem ez a kerdes, hogy lehet-e tranzakciot osszeallitani id-kbol percenkent, hanem hogy egyreszt ha azt akarod, hogy a network leprocesszalja, az jo sokba fog neked kerulni, tehat nem tudom mi ertelme lenne ilyet csinalni, masreszt nem a NH processzalja, hanem a network, tehat ok pont leszarjak, miert bannolnak a fogado cimet?
-
lenox
veterán
válasz
Reggie0 #56018 üzenetére
Ez biztos igy van? En eddig ugy tudtam, hogy a halozat processzalja a tranzakciokat, tehat a NH-nek tok mindegy, hogy hanyat inditanak egy cimre, egyebkent meg hiaba minimal az ertek a tranzakcionak szep dija van, ha valaki arra kolti a penzet, akkor a banyaszok szepen megkoszonik, hogy kapjak erte.
-
Albigator
őstag
válasz
Jocikablack #56118 üzenetére
Szerintem nem.
Mikor csak játszol MEM OC nélkül hány fok az MJT? -
Albigator
őstag
válasz
Jocikablack #56115 üzenetére
GPU órajel lehet alacsony amúgy is. Nàlam 1245 MHz-en fut gond nélkül. A feszt is le lehet vinni (0.75V vagy picit alá) / a PL-t.
Nálam +1200 MEM-nél se ment 96 fok fölé (92-94 avg),7057% ventivel, nyitott házban.
Szóval sokan simán tudjuk 100 alatt tartani bőven. Lásd még Frozen Strix-e még hidegebb.
Vagy valakinek van még White Strix szintén hűvösebben mint az enyém.
Ja és mindünk 98-100 MH/s környékén ugye. -
DanielLong
senior tag
RTX2080Ti esetén reported 60MH/s 155W mellett átlagos értéknek mondható? Az interneten látottakhoz képest még picit jobb is. Jelenleg:
-200 Core
+1100 Mem
53% Power Limit -
Jocikablack
tag
válasz
Albigator #56114 üzenetére
Nekem 108c körül van a memory junction temp. Igy 92-94 mh/s volt a sebesség. Ezt a hőmérsékletet úgy tudtam csökkenteni, ha a power limitet, vagy gpu coret, vagy a memoria frekit csökkentjük. Esetleg mindhármat. Nálam az hogy 95c legyen sokat kellett csökkenteni. Viszont a sebesség 71-73 mh/s lett. :(
https://www.google.com/amp/s/www.tomshardware.com/amp/news/hwinfo64-adds-gddr6x-temp-monitoring-rtx30series -
Albigator
őstag
válasz
Jocikablack #56113 üzenetére
"Amennyiben 100c alá visszük a mjt-t, komoly teljesítmény veszteség lesz. Akár 30-40% (eth)"
Mi?
Nem fölé? -
Jocikablack
tag
válasz
Dare2Live #56110 üzenetére
Olvasgattam kicsit a témáról. Sajnos a gyártók nem szolgálnak konkrét infokkal. Egyes tesztelők arra következtetnek,nhogy 120c-nél lenne károsodás. Ezért 110c-nél veszik vissza a teljesítményt. Nem gondolom hogy gond lenne a 110c hőmérsékletből. Valószínűleg van biztonsági tartalék benne. Amennyiben 100c alá visszük a mjt-t, komoly teljesítmény veszteség lesz. Akár 30-40% (eth)
-
Dare2Live
félisten
A throtling 20+éve azért lett bevezetve hogy ne/nehezen tudjon az adott cpu tönkremenni. És azóta is ez a szerepe. Ha túl magas értéket mér brutál visszaveszi a feszt, frekit. Ezért nagyon ritka, hogy a szilicium elfüstölt. A cpuk füstel működnek vicc amúgy innen ered...
2021ben ilyen mód elég nehéz bármit tönkretenni. Nem lehetetlen de nehéz. Még degradációhoz is hülyének kell lenni. kemény fesz emelés, 2 vga egymás mellett bányászik zárt ház 2db 120as ventivel ilyesmik. Minden relative hülyebiztos lett.
szer: Az meg beb*na ha a szilicium miközben fullra terhelve hashel 38Cs lenne.
-
ffodi
veterán
válasz
Shkiz0 #56103 üzenetére
Pedig simán valid. Ahogy korábban is írtam/linkeltem már...
-
Kiskokó
veterán
válasz
Frozen #56028 üzenetére
Ha nem baj , hogy ilyet kérdezek, de néha be lehet nézni alap dolgokat is.
A GPU-z bal lent mutatja a kártyát, és ott le lehet nyitni.Tudod? Haigen akkor a másik az, hogy én is most csináltam meg, 2 Riserbe kitettem a kártyákat, + 1 a gépben.
Képet nem mutatok mert elég trééül néz ki + 2 táp is ugye.
Szóval a lényeg, hogy elég türelmes vagy ? Sajnos én is azt vettem észre, hogy Riserben lassaban tér magához a WIN10 meg úgy az egész rendszer. Aztán fogja magát elmegy a kép, visszajön, és akkor ismeri fel a másikat, és ezt külön egyesével én eljátszottam. Mert ha új slotba 2 új riserel kerül be egyszerre lehet megakad a WIN vele. Nekem is kellet 2-3-4 restart mire jó lett. stb
Szóval ezek ilyen alap dolgok, de néha véletlen be lehet nézni ilyeneket is.
A Riser USB rész jó és jó helyre van rakva az alaplapon?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Arcam AVR550 Dirac Live
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ / 13600HX 14C / 16G D5 / 1TB G4 / WS tervező
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!