Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
netto nyereséget túrt igazad van csak közben 2-3x olcsóbb lett a hardwer amit elfelejtesz és amit kitúrt a 3/4 év alatt a mergéig az nem fedezi a hardwer esésének értékét,
jelen pillanatban igaz van kb 25-30% ethja és egy 500-700 euros kártyája a 3080 ból ezek értéke most kb 800-1100 euro kb legjobb esetben,de még ennyi sem mivel az elhasznált áram még lejön
(amikor én eladtam a 3080 db ja 1600 ba ment el akkor számold ki a matekot + a vásárolt eth-ból még tradelgetéssel profitáltam is szóval bőven 2-3x értéknél járok /kártya) -
Frozen
addikt
aki megtartotta a kártyákat vagy vett kártyát/kártyákat és kb a 30% túrta vele ki ,akkor az még jobb befektetés volt

Azt nem tudom ,hogy honnan vetted hogy akkor én vettem eth-t , igaz,hogy volt valamennyi amit tradelgettem ,de az már rég átforgott. (ha visszanézed a hsz-m akkor láthatód is ,hogy már akkor is azt írtam be fog szakadni az árfolyam és tradelgetéssel többet lehet keresni mintha üzemelne 4-5 db kártya ha csak a kártya árát forgatod) -
t72killer
titán
1000 font körül már láttam Ti-t uk gumtree-n. De magyar vevőnek ezt is vagy vámolni vagy valakivel hazahozatni kell.
Mivel a pénz általánosan romlik (élelmiszer +50% itt is...), sajna nominál nem lesznek ezek se olcsóbbak egy darabig.
#83399: noigen, a 3090Ti lehet jobb üzlet.
-
-Skylake-
addikt
lehetne 5 ezer is ha egy erősebb kártya 400 euróval olcsóbb....
most nézem hatalmas forma vagy , kikerested a LEGDRÁGÁBB 3080TI-t az oldalon
az ne zavarjon hogy a lista egy 1089 euros founders 3080ti-vel kezdődik
vegyél 50% drágábban msi-t
(btw ugyanitt 3090TI FE 1329 euro...) -
-
GAbre
veterán
A mozi miatt nagyon is használnék T-rexet:
Gondolom megy is rendesen.
De az sajnos nem választható.Mivel nincs már se élőbe,se niceba
És itt nem az a lényeg,hogy mit válasszak,hanem, 1 éve használom,sose volt gond,se a kártyával,se az nbminerrel.
Most meg 1xűen nem akar menni.
Külön letöltve mellesleg működik az nbminer 41.5 és 42.2.
Hm...
Érdekes,most meg működik.Semmit nem csináltam...
-
Jacek
veterán
Trexet indítsd közvetlenül, írd bele a nicehashes walletedet és kész
t-rex.exe -a ethash -o nicehash+tcp://daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353 -u WALLETCIME -p x -w rig1 --pl 80% --lock-cclock 1450 --mclock 1300 --fan 99
pauseBerakot az eth fileba és indítod, a trex exet rakd rendszergazdai indításba. NEkem ezen megy a Suprim 3090-en 123-24-et termel.
A nicehast el se indítsd unmaneged lesz a rig ha nézed weben vagy mobilon ennyi a lové gyűn

-
Kaci84
őstag
Ha erre a szent pillanatra értjük akkor talán bár kiínáncsi lennék most milyen áron van a telepítés és szembe állítani a jelenleg reális a mostani duplája áramdíjal. Félek így sem lenne túl bíztató.
Meg attól függ mi másba tudnál fektetni helyette. Ha a fiókba lenne az a pénz ahhoz képest lehet jó. Igen ha valaki gyorsan leszerződik most jó áron meg támogatással. Ha emelkednek az energia árak a napelem telepítés is. Ezért általánoságban nem áll meg. Legnagyobb baj a jogi bizonytslanság. Hisz csak attól jó üzlet, hogy az állam/szolgáltató veszteségesen átveszi. Ezt biztosan nem lesz így sokáig, Az ígértek ellenlére sem hiszem, hogy a már meglévőknek tartják 30 évig ezt így. -
sanzi89
addikt
Csak kíváncsiságból. Megéri a dupla árat egy Seasonic Prime 1300 W Platinum két darab FSP 700W Hydro M Pro 700 képest? 7-8%-al dolgozik jobb hatásfokon a Platinum, mint a Silver. Az árkülönbség durván 1250 kWh, amit ha veszünk a 7% veszteségnek, akkor összesen 17857 kWh-nak kell átfolyni a tápegységen, hogy nullán legyen. Ez kb. 572 nap 100%-on járatás esetén nullázódik le.
Az FSP nem egy Seasonic, ez nem kérdés, de nem is a gagyi kategória, évek óta, több tucat ilyen tápegység megfordult nálam, és egy darabbal se volt gond.
Persze, ahova csak egy tápegység fér, ott nem kérdés, de rigekbe 2, 3 tápot is simán össze lehet dugdosni.
-
Kaci84
őstag
A táp 50% körüli terhelésen optimàlis, de el lehet menni 70%-ig ha muszáj. Nem a táp márkája számít hanem milyen elektronikával van. Nem rossz a ROG széria, de túlárazott és a Seasonictól veszi az elektronikát. 1000W vennék amihez adnak 8 PCI csatlakozót.
Alzánál 10 év garival ajanlott
EVGA 1000 G6, P6 Sea1300 Prime, vagy Corsair RMX, HX. -
Frozen
addikt
enged el az asus vonalat vegyél egy corsairt vagy valami más megbízható márkát 1000 ben vagy felette és nem lesz gondod. ahogy fent is írtam 1200 vagy felette vegyél ha veszel és hosszú távon jó lesz.(meg legyen rajta uj generiációs csati is ,hogy az érkező uj gpu fronton is megállja a helyét.
-
-
Frozen
addikt
nem
nagoyn határeset, 2x vesz fel a kártya bánya alatt kb 320 -340w környékét +még ha azt nézzük a riser és esetleg még a cpu és lap, ha elszáll az oc akkor meg közel 800w körül is bekérhet a 2 kártya én legalább egy 1000 néznék a helyedben és gondolnék a következő kártyákra is mekkora lesz az éhségük -
GabeE3e
tag
99%-al kevesebb energiafelhasználás, a reward csökkenni fog, olyan lesz, mint a BTC-nél a jutalom felezés 4 évenként, csak itt még durvábban, illetve Vitalik azt mondta valahol, hogy biztonságosabb lesz, mert több dollárra lesz szükség, hogy "ellopj" 1 dollár értéket, mint a jelenlegoi POW rendszerben.
-
2018
senior tag
Ezt én sem értettem hogy miért jó nekik. Pár ember kezében lesz és elvileg ahhoz hogy eth 2 teremtődjön kell jó pár beugró eth érme. És ugye nem kell majd neki az egész folyamathoz akkora energiaigény mint most és megszűnik az eth bányászata. Zöldülni akarnak meg minden de sztem az eth 2 is zakó lesz
-
koko52
nagyúr
ETH bányászat után megszűnik decentralizált lenni, mert kevés ember/csoport kezében lesz. Bányászok eladják, konvertálják egy másik bányászható coinra, mert innentől nem kell nekik eth. Szerintem óriási zuhanás lesz.
Ha eth annyira nagy buli lenne, nem mozogna együtt a BTC-vel. -
echterion
nagyúr
-
szabeska
addikt
Ezt a ram downclockos problemat nemreg kitapasztaltam. En is kuzdottem vele, 103-rol lement 47-re a 3080. Nyiss meg a banya melle talcara egy tok ures photoshopot es nem fog elmenni piheno statuszba a kari
Nalam egyebkent a tegnapi legujabb nvidia driver megoldotta a dolgot, nem kell mar photoshop. Valami memoria optimalizacios hablaty is volt a changelogban, lehet ennek koszonheto hogy megjavult. -
Sh4rKy
senior tag
AB-t, drivert vagy windowst nem frissítetted?
Csak mert nekem is 3060ti most pár napja megklattyant, amikor ezek mind frissültek és nem tudom melyik okozta...Most konkrétan Trexbe írtam át a cclock/mclock és egyéb dolgokat, de itt hiába állítom be ugyan úgy ~1-1,5MH/s-el kevesebb, bármit csinálok....

-
Hurkaleves
őstag
Nagyon gondolkodom a RIG-em eladásán és helyette egy ASIC, mondjuk Zcash-re vagy Horizen-re. (Esetleg Kadena ASIC.) Arra nem tudnak átállni a vga-sok... Feltételezem, hogy annyira nem fogja megborítani a diff-jét az ETH PoS utáni állapot. Vagy rosszul gondolom?
#76811devergo74: a pendrive-ra települ az op rendszer és onnét futattod! Nem kell feltétlen SSD-re tenni. Bár nálam úgy van.

Igen, netes felületen tudod majd elérni a gonfigodat! Wifit, sticket ne használj ha lehet. -
BeZol
őstag
Ha az LHR lockolja a kártyát, olyankor nem termel, kicsit vár, csökkent az LHR %-on (alapból 74%-ról indul, ugye a 100% lenne az LHR-mentes szint), aztán újra nekilát, és így ki szokta írni ha lockolt a kártya. Általában 72% körül állnak be a kártyák T-REX-el, és úgy tudom az most a legjobb miner az LHR-es kártyákhoz.
Windows alatt cumi az egész, mert amint netezel vmi komolyabb honlapon, vagy nézel egy vidit, azonnal lockol a kártya és kvázi ilyenkor lock-szünet-lock körforgás van, magyarul közel 0 lesz a termelés, ezért praktikusan LHR-es kártyával, ami egyben a fő kártya is, nem is érdemes szórakozni a bányászattal a gép használata közben, mert ha végeztél úgyis újra el kell indítani a minert...
Nálam ezért is van egy mentes kártya fő kártyának, nem kell ezen bosszankodnom, a 2. slotban pedig egy LHR-es van az meg végig teszi a dolgát mit sem zavartatva
Vagy kilapítod az MSI AB voltage/frequency curve-öt 1500-1600MHz-re, vagy a miner konfigjába beírod h a core clock 1500-1600mhz legyen (=absolute clock), de akkor rendszergazdaként kell indítani h el is fogadja, és akkor mellé a jobb kártyák +1500-as memóriát is bírnak, és így 88,5-89,5MH/s-el tekeregnek kb. 290W fogyival.
De nálad egyben a kijelző is rá van kötve, úgyhogy talán kicsit kevesebb lesz, bár LHR-es kártyáknál ez kevésbé jellemző emlékeim szerint. -
BeZol
őstag
ETH helyett TON coin bánya lolminer 1.42-vel.
Minerstat alapján elmúlt 24 órában:
3.36 USD vs 4.06 USD per nap azonos 285W körüli fogyival 3119 USD ill. 3.15 USD árfolyamok mellett. Pár napja 3.85 USD is volt a TON coin, olyankor nagyobb az olló.A fő kérdés, hogy ha mondjuk ETH-ba át akarod váltani, akkor a sok-sok költség végén mekkora előny marad a végére.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Autós topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB Wifi Space Grey Színben 6 Hónap Jótállással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

? lyully, remélem akkor inkább BF4-et tolsz rajtuk