- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
ez ugyan az mint a VR/AR. az is van 10 eve, nem kell a kutyanak 10 eve, a Vision Pro ennek a technologianak az utolso eselye, mert ha van ceg aki divatba tudja hozni az az Apple. ARM PC azert nem terjed el, mert egyetlen gyarto sem gondolta komolyan. azer, mer a lenovo az evi 30 kulonbozo modelje kozul EGYBE betuszkol egy snapdragon soc-ot, az semmi. az Apple siliconbol azert lett valami, mert az komolyan volt gondolva, ott azt mondta az Apple hogy oke, ennyi volt, mostantol ez lesz. es nem elkezdett szorakozni hogy arul mindent intellel, de van M procis gep a kirakatba....
majd ha a lenovo is komolyan gondolja ezt az egeszet es azt mondja bekaphatja az intel, es 3-4 ev alatt a teljes modellpaletta ARM lesz, akkor majd lehet ezen vitatkozni, addig meg felesleges. en ertem, hogy ehhez SW is kell, akkor annyiban valtozik a story hogy mondjuk ezt az MS-nek is komolyan kellene gondolni, aztan mondani a partnereknek hogy figyi sracok van meg 5 ev, az alatt vezetjuk ki az x86 win-t es allunk at teljesen ARM-re. na majd akkor beszelhetunk errol, addig ez csak fingreszeles, a lenovo is leszarja az arm-et, az ms is leszarja, az apple meg 300k-ert olyan desktop gepet ad, hogy semmi ertelmes barmi mast keresni 300k-ert , mert mindennel rosszabbul jarsz... MBA ugyan ez. -
-Skylake-
addikt
a "user oldalt" ugy ertem, hogy az a fejlesztes ami a "usernek" szol. mert fejlesztes a kubernetes is meg az nvidia HGX is, csak na ezek azok, amiket a user nem lat. a passziv hutes mellett jo teljesitmenyt 15 oras uzemidovel egy laptopban, azt latja a user...
az apple silicon pedig valoban nem uj, az uj maga az elkepzeles, hogy a kokorszaki (mert az) x86-ot vegre eszebe jutott valakinek kukazni ahelyett, hogy 30 ev utan megint tovabb reszelgesse. ertelmetlenne tette az x86ot (meg csak az enduser oldalon) az apple silicon, ezt lassan a piac is belatja majd mert szabad szemmel is tokeletesen latszik. az egyetlen valodi erv az apple silicon ellen ha valaki azt mondja neki nem jo a mac. ennyi, mas szempontbol nullara alazza az x86ot, akkor is ha az x86 erosebb. -
itg
tag
ez egy egész korrekt cikk a témában:
https://telex.hu/gazdasag/2022/07/15/a-jovobeli-aramszamlakkal-kapcsolatban-sokan-riogatnak-de-mi-a-realis-keplet
nem lekötött villany vásárlás/eladás tekintetében pedig jó kiindulópont a hupx:
https://hupx.hu/hu/piaci-adatok/dam/heti-adatok
A piaccal kapcsolatban a másnapi órás árakat érdemes figyelni, amelyek többé-kevésbé reálisak is. -
-
demmer123
őstag
-
Hohocali
aktív tag
Ezt nem tudom megmondani, mert most nem fut ilyen algo nálam. A 36%-ra azért emlékszem, mert ezt ellenőrizve lehet belőni az LHR-es kártyákat. Esetleg valaki beírja.

Viszont megnéztem ethash alatt, és 100%-ot ír GPU-ra. Ami fura, mert erősen vissza van véve a powerlimit-el. Így lehet, hogy az autolykos2 is ilyen. Akkor ez kérdés, hogy bár 100%, de erre valójában nincs szükség, ezt hogyan tudná kezelni 2 kliens egyszerre. -
Laraxior
titán
-
törölt tag
Nagyon egyszerű: az árával. Alapvetően mindenki olcsót és jót szeretne, de ilyen csak ritkán van. Marad az olcsó és sz@r, vagy a drága és jó. 100 emberből 99 az olcsót választja, mert csak arra van pénze. Hát így kerültem közelebbi ismeretségbe a Zalman tápokkal. Erre volt igény a vevők részéről. Egy 20ezer Ft-os tápot a többség már vagy nem akar kifizetni, vagy nem is tud. Viszont amikor elkezdtek sorban elhullani az említett Zalman tápok, akkor megfogadtam, hogy soha többet a Zalman márkának még csak a közelébe sem megyek. Tápok esetében így is tettem.
-
törölt tag
Nem én választottam őket, ők választottak engem. 500W/600W/700W LXII/GSII/TXII járt nálam Zalman tápból, ezek mind hulladékok voltak. Kb mint az olcsóbb házaik. Én legalábbis nagyon megutáltam a Zalman márkát. (Nem néztem utána, de ezek a típusok szerintem biztosan nem voltak FSP béllel, túl olcsóak voltak ahhoz. A drágábbak attól még lehetnek jobbak, de az sem a Zalman érdeme, hanem mondjuk az FSP-é, vagy akitől veszik a belsőt.)
-
Reggie0
titán
Igen, a bitcoin mukodesenek en sem vagyok a resze. Nem tudod, hogy miert lenne ez mashogy?
Jo, hogy megtalaltad a szocikket, legalabb latod belole, hogy a confirmation-t nem a banyaszok allitjak elo. Az csak egy metrika, hogy mennyi blokk keszult azota, amiota bekerult tranzakcio es nem egy produktum, amit valaki eloallit.
-
Reggie0
titán
Az egy szotar, nem a consensus.
"Nem igaz, egy definialt fogalom, mindenhol letezik."
Akkor mutasd meg a blockchain adatstrukturajaban hol van, vagy a konszenzusban hol talalhato. Elarulom sehol. Ahogy a hashrate is benne van a szotarban, megsem szerepel sehol a blokkokban/blockchainben. Ezeket ugy hivjuk, hogy kapcsolodo fogalmak, de nem szolgalnak a mukodes alapjaul.Tehat megegyszer, hogy vilagos legyen: a banyaszok nem confirmalnak tranzakciot, csak egyszer berakjak egy blokkba.
Olvasd el a konszenzust, hogy ertsd: [link]
-
Reggie0
titán
Nincsen abban se. Confirm nelkuli coint is azonnal el lehet kolteni. A confirm a szolgaltatok oldalan letezik, akik a coinert cserebe valamilyen nem blockchainben megvalosulo szolgaltatast nyujtanak, mert ha invalidalodik a tranzakcio akkor ok meg ott allnak a mar kiadott ellenszolgaltatassal. A confirm csak nekik szempont, hogy varjanak egy adott pontig amikor a chain masik elagazasara ugras eleg valoszinutlen lesz. Ehhez semmi kozuk a banyaszoknak, ok nem dolgoznak confirmokkal. Ezert is a confirm time-ot onkenyesen megvalaszthatja barmelyik szolgaltato es annyi utan nyujtja a szolgaltatast, ahogy akarja(megallapodtatok esetileg), akar confirm nelkul is.
-
Reggie0
titán
Nincs olyan, hogy confim a blockchainben. Az egy utolag kitalalt fogalom, csak az eltelt idot jelzi blokkokban szamolva. Ez olyan, mintha azt mondanad, hogy a fold keringesetol leszel oregebb, mert attol fugg hany eves vagy, hogy hanyszor repultel a hatan korbe a nap korul...
-
-
Reggie0
titán
Nem, mindenki ellenoriz alapbol.
"Bitcoin Core checks each block of transactions it receives to ensure that everything in that block is fully valid—allowing it to trust the block without trusting the miner who created it."A miner is ellenoriz, nehogy eldobjak a node-ok a blokkjat, mert akkor buko a reward is. A minerre egyedul az van rabizva, hogy milyen tranzakciokat valogat ossze a mempoolbol, ebbe a node-oknak nincs beleszolasuk.
-
Reggie0
titán
Amit a network processzal, azt mindenkinek processzalnia kell. Ha nem processzalna mindenki, akkor a network se, ugyanis a network a mindenki. Egy minerben sem lehet megbizni, hogy valos tranzakciot ir ala, ezert mindenkinek ellenoriznie kell a tx-eket is.
De, az NH ha blokkol akkor onnantol nem dolgozza fel azt az address-t. Tehata blockchainben meglesznek az adatok, de a tovabbi indexelest, akkumulalast nem kell elvegeznie az NH-nak, mint ahogy az idegen cimeknel sem kell.
Mint irtam, NH-nal elvi lehetoseg van meg, engem poloniexrol ezert mar bannoltak ideiglenesen, amig meg nem szuntettem a gyakori kuldest.
-
Reggie0
titán
Mit processzalna rajta a network? A cimen folyo tranzakciokat az NH-nak is fel kell dolgozni es kikeresni, vegosszeget sajat adatbazisban akkumulalni, minden egyes tranzakciot egyszer verifikalni. Ez viszi a processzor szamitasi teljesitmenyet. A normal walletnel a wallet.dat-ban szinten gyujti ki a sajat cimekre vonatkozo indexeket es akkumulalt osszegeket. Minel tobb bejovo tranzakciod, cimed van, annal nagyobb lesz ez.
-
-
aerosmith
őstag
azt nem tudom hogy hoztad össze. én semmilyen gamet nem tudok bánya mellett tolni mert játszhatatlanul akad. van ami el se indul.
van ami viszont elindul de akkor meg a miner progi resetel.
el kéne ez a bányászás mellett game dolgot engedni, igaz hogy a proci nincs terhelve de a ram fullra. -
-
-
Kiskokó
veterán
Én is próbáltam már párszor.
RTX3080 és 2070 sem szerette.Vagyis nem volt baja egyiknek sem, ment a játék rendesen. Csak a bányász ment feleslegesen, akkor meg inkább kilövöm.
43Mh-sről ilyen 8-17mhs között ha tudott bányászni... azért kár az áram szerintem.az a napi 1-2 óra belefér amíg játszok egy sort.Én is kapcsolgatom, plusz AB-ben állítom a VGA profilt.
-
-
pn4hvq
senior tag
Nem adófizetés elkerüléscélzattal kérdeztem (nincs is semmilyen kriptom), csak az merült fel koko52 kérdése kapcsán, hogy hogyan tudnék bármit is igazolni? Hogyan tudnám én azt bizonyítani, hogy igen, én 2 hónapja vettem 9000$-os árfolyamon, nem pedig márciusban 4000$-oson, a jelenleg x Ft-ot érő kriptot? Ha nem milliós tételben gondolkozom, akkor magánszemély vesz magánszemélytől "külföldi pénzt" a megbeszélt árfolyamon, de erről papír nem szokott készülni (lásd: veszel 1000 eurót a nyaraláshoz az osztrákoknál élő testvéredtől)
-
aleister
veterán
A W7 az jó is. Ha Win-t futtatnék, akkor azt használnám.
A W10-zel az a probléma, hogy nagyon elcseszett a memória kezelése. 0.5 GB-t levesz minden vga fedélzeti memóriájából. Ezért van az, hogy míg linux és W7 alatt vígan mennek még a 4 GB-s kártyák, addig W10 alatt már nyár óta nem megy pl az ETH bányászat. -
aleister
veterán
-
-
-
Iginotus
addikt
Ez szerintem csak akkor lenne igaz, ha eléri a DAG a 4 GB-t és még úgy is müködik ez a metódus.. Lehet most csak a windows szívat minket és az első kártyában nem csak a DAG tárolódik, hanem a windows is tele szemeteli valamivel. (Ezért fut ugye ki a 4GB ből mikor még csak 3,4 GB a DAG ETH-n.)
Szóval szerintem egyszerűen az a magyarázat, hogy Windows.
Nu persze ha már 4 GB-s a DAG és ez a megoldás akkor is megy (látszólag hasrate drop nélkül) akkor már lehet gondolkozni, hogy akkor mi -
Danex
addikt
Az elv, hogy kvázi ingyé olyanokhoz is eljut az app -> ezáltal több felhasználó ->ezáltal jobb marketing, hogy miért adoptálják valós környezetben.
Ha elmondhatják, hogy ha ETN-ért lehet nálad vásárolni és potenciálisan 100ezres vevőkörhöz juthatsz hozzá 1 kattintásos fizetéssel az jó lehet...
Illetve isten háta mögötti porfészekben még aránylag jó pénzt is jelenthet.
-
Iginotus
addikt
Mármint egy Rack szekrény max 2000W vagy a szekrényben 1 rack?
Mert 1 rack max 1000W és a szekrénybe azt hiszem 8-10 rack fér be tehát 10.000 W a szekrény.
Bár ez a távoli jövő. Ha élek is ezzel a lehetőségen akkor a gépek még egy darabig salgón lesznek...Ez egy rack:
[link] -
mepet
addikt
Van még 1GB Quad SPI NOR flash memory, de hát az sem olyan gyors szerintem.
-
melkah
tag
Igazad van rosszul irtam a parametereket.
átmérő: 150 mm
légszállítás: 300 m 3 /h
teljesítmény: 29 WEzekkel a parameterekkel szamolva is 5 kobmeter levego cserelodik percenkent. Ha feltetelezzuk, hogy 2.5 kobmeter a doboz az percenkent ketto csere, de ha a gyari specikicaio felevel szamolunk, akkor is percenkent egy teljes doboznyi levego csere. Ez alapjan, tapasztalat ? Mukodhet ?
-
szazbolha
addikt
Melyik munkapontján? Amikor fullon megy? Próbáld ki. 2KW-os fütést, nem tudsz kivenni 660 wattal mezei klima esetén. De lényegtelen....
(#46318) tisn: Neked is javaslok egy próbát 2KW-nyi fűtéssel. Meredeken romlani fog hatásfok.
De ne legyen igazam..... ha igaz a 30%, akkor megveszitek a legkisebb szobai klimát oszt jónapot. Hőelvonás megoldva.
Nincsenek csodák. Szerintem ebből kell kiindulni. -
shteer
titán
-
Bathalsar
aktív tag
Nálam is mindig több volt a kifizetés, mint amit jósolt a napi/heti mennyiségre. Igaz, nálam héten belül nincs meg a 0.05 ETH, így automatikusan kifizet 168 óránként. Eddig 0.04396 volt a minimum és 0.04599 a maximum. Ezzel szemben az 'Estimated Earnings' heti jóslata sosem járt még 0.43xx felett.
-
Dare2Live
félisten
Az elmúlt 20 év alapján soha nem volt 2 széria közt 2évnél több. Ez alapján májusig be kéne jelenteniük.
Ettől még lehet nem GTCn jön a bejelentés hanem vmikor április, májusban. launch meg juni eleje.
Az izgi, hogy a bányász őrület tolt e ezen egyet.más: kiskerekben is kezdenek beesni árak. pl 1070 pcx/aquban 184. Két hete még raktáron se volt, ha igen akkor is 220ért.

-
AAntii
őstag
Egy hasonló ár/értékű variáció nem lenne hülyeség. 2 db 1060-as teljesítménye lenne régi árakhoz viszonyítva is valamennyivel olcsóbban (hogyha pedig három hónap múlva érkezik, akkor egyre inkább a megemelt árakhoz kezdenek majd el az emberek viszonyítani, így el lehet adni végképp olcsó megoldásnak), nyilván ebből kifolyólag kevesebb köcölék kellene ugyanahhoz a hashértékhez, h. a pedig mégis maradnak a gamer kártyák mellett az nvidia végképp mondhatja, hogy ő megpróbálta két termékkel is és mossa kezeit
-
fogtunder
nagyúr
lesz, de ugy ez van, hogy minden BTC és minden ZCL után kapsz majd egy BTCP-t. szóval ha érdemben akarsz belőle részesülni, akkor nem BTC-t érdemes tartani, hanem ZCL-t (8600$ vs 127$).
elvileg Electrum Wallet, illetve "supported exchanges", ahol tartani kell a valutát, egyelőre nem tudni, ez pontosan mit takar, a Bittrex valószínűleg benne lesz, ha minden igaz, a Binance is, de még mindig mennek a tárgyalások.
-
#!/bin/sh
csendes tag
Pár napja téma volt a 1080 ár/érték aránya - sokak szerint kevés fantázia van benne.
Szerintem, és a számokból is látsztik hogy ez nem egészen így van.
Érvként, hogy 1 árából 2db 1060/6gb kijön, szvsz nem túl nyomós, ugyanis pont 2x hatékonyabb + 1 kártyával kevesebb szívás, és fogyiban is jobb.whattomine szerint most 8600-as árfolyamon
1080 (130W equihash) = 3.32$/d
2x1060 6Gb (180W ethash) = 3.46$/dÉrdekes, hogy a 1060x ethash vonalon jó, az összes többi nagyobb nvidia equihas-on.
Max. ha dualba van kedve és ideje az embernek hajtani, akkor tudhat kicsit elhúzni a 1060.
szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)