- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
warcat #83019 üzenetére
Most mennyi is a 3090Ti MSRP ára? 1300€/$?
Itt tényleg vannak olyanok meg ám blokk a világon akik abban hisznek, hogy ezen az áron vagy alatta fog megjelenni a 4090? Úgy, hogy erősebb?
Múltkor leírtam csak törölték.
A teljesítményt mindig meg kell fizetni. Nem csak PC fronton. -
Dare2Live
félisten
válasz
warcat #81843 üzenetére
Egész elképesztően szembe mennek a megvédjük a családokat lozungal. Egy szingli, pár simán kijön 210kwhból. Ahol viszont 4-5en laknak akár mert 3gyerek akár mert 2gyerek + mama és nem napelem, ne adj isten légkondi/bojler vagy kisgyerek és 24hban otthon vannak ott simán a duplája. Amivel az a baj, hogy fizetnek 8Kt az első 210kwhra és 60-90Kt a fenmaradó 210kwhra.
gáznál meg az lesz probléma ha nem éves a keret. ápr-nov gázfogyi 20, nov-április 80%.a nov-ápr minden hónap masszívan túl fog nyúlni. Eddig télen fizettek 40Kt az lesz 200K.
Közben az élelmiszer árak is elképesztően elszálltak. Ismerősöm pont számolgatja, hogy KATA+rezsi változások elött havi +400Kban volt a család most meg -100 télen simán -200Kban lesz. Félmillió+ bukó/hó.
@lenox: Hát ezaz. Mert hupx alapján nem jön ki.
Meg külön izgi, hogy Paks ami adóból épült 10Ftért adja az áramot és Paks egymagában letermeli ami a magyar háztartásoknak kell. -
Frozen
addikt
válasz
warcat #77404 üzenetére
És az ármaot lopod egy éven át? Vagy megis miből űzeneltetnéd?
A 0,72 most van. 2 hónap múlva mar csak 0,6x koruli értek lesz. Az hogy mennyit ér az eth egy dolog most ennyi ha van 1db eth akkor ha felmegy az ára akkor tobb a penzed, a gpuval viszont nem,hiszen kell neki 1 év hogy kitermeljen egy mennyiséget.
Igen marad a polcon majd egy kartya 2 év garanciával ami majd ér kb valami apró összeget ha raszabadul a piacra a rengeteg kartya... Es jonek a sokkal gyorsabb kártyák...(És zöbb mint 130mh val számoltam amit szerintem sok 3090 sem tud)
-
koko52
nagyúr
válasz
warcat #77281 üzenetére
4,9, igen, igen, ahogy a magyar 7.5 is. Ezek számok a nép nyugtatására. A valóság meg a pénztárcákban látható. Ha él kinn ismerősöd kérdezd meg, mennyi az annyi. Mert ott még kamu rezsicsökkentés sincs. Élelmiszer talán a közelében van a 4.9-nek de a szolgáltatás, ipar ott is nagyot robbant az energia 3x-5x emelkedése miatt.
-
GabeE3e
tag
válasz
warcat #75508 üzenetére
Mindenképp kihagyom a boltot, korábban már meséltem ,hogy Strix 3070-et visszaküldtem, azt írták elküldték a gyártó szervízébe, majd két hét múlva írtak, hogy nem tudták javítani rögtön visszautalták a pénzt, rá 1 héttel felrakták "újracsomagolt" ként az én kártyámat + 60 ezer forintért.
Ezt küldöm a gyártónak most, aztán majd megírom itt a tapasztalatokat. -
Dare2Live
félisten
válasz
warcat #74208 üzenetére
"2018-ban könnyű volt megégetni magad mert 4-5 hónap alatt bedőlt az egész"
Sztem 2018.jan-2018.junban nehéz volt megégetni magad. Nem az történt, hogy egyik nap még bányászol havi 200-500$ a következő nap meg havi 0$árt, hanem 6-7hónappal ATH után is még profitabilis volt az ETH bányászata. 9-10hónap alatt eresztett le a lufi. És ezután jól emlékszem bőven MSRP alatt lehetett új! és nagyon masszívan MSRP alatt kvázi új vgat venni. 1070TIk mentek 80-90Kban, 1080ak 100-110Kban.
Ha csak ez ismétlődne akkor is nagyon masszívan MSRP alá mennének az árak. De az ETH POS ennél sokkal rosszabb.
-
kenwood
veterán
válasz
warcat #74197 üzenetére
Igen, kb. igy saccolom,bar azt sehol nem irtam,hogy a 3080-nak is 30k a realis erteke, mint az 570-nek
Idopontot nem irtam.
A PoS mellett a masik,a nagyobb kockazat egy tiltasi hullam, vagy az 500 dollar alatti eth.
Errol sem allitom,hogy be fog kovetkezni rovid idon belul,de teljes mertekben kizarni sem lehet.
Azert a penz a nagyok jatszotere, egy abszolut centralizalt dolog.
Engem mar az is meglep, hogy ennyire engedtek megerosodni.
Memecoinokban akkora penzek vannak, amibol Fortune 500 cegeket lehetne felvasarolni -
Zizi123
senior tag
válasz
warcat #73836 üzenetére
En is pont ezt akartam irni, hogy lehet a 2080 Super-el sokkal jobban jarnal, mert hamar olyan jo aron adod el a 2080-at, es kifogsz 1 joaru 2080 Supert, akkor kb ingyen megusznad a dolgot, es maradna kb 400eFt-od. Arrol nem beszelve, hogy ha nincs szerencsed, es bedol a banyaszat, akkor pedig nagyon olcson lehet majd olyan kartyahoz jutni, amiert te most 1 vagyont adnal...
Szerintem....
De ez is csak 1 velemeny. -
Danex
addikt
válasz
warcat #73394 üzenetére
Elmúlt 2 hétben azt hiszem a duplájára nőtt a diff. Filóztam, hogy cseréljem-e az 5600X-et egy 5900-ra, de a CPU árak is felmentek.
Most kb 80ert elmenne az 5600X
180ert mennek lassan az új 5900X-ek.
Ha újra nyári ár lesz a CPUnál, akkor az 5600X használtan 60e érne, 5900X 130e.
Ergo 100e a kezdeti befektetés, viszont mondhatom hogy később 50e-rel drágább procim van értékben, tehát 50-60e-ret kell kitermelnem az 5600X-hez képest.
Ez ugye 200$, és napi 2$ a jelenlegi extra bevétel az 5600X-hez képest. Mostani diff-el ez több mint 3 hónap.
Ha viszont számolunk a diff növekedéssel akkor ez szerintem lazán 7-9hónap is lehet, ez az időtartam viszont már odáig nyúlik mikor a GPU bánya is kérdéses, a CPU bánya miatt meg egyedül biztos nem fog menni a gép.
Az új 3D cache ryzen viszont jó eséllyel beast lehet amúgy a bányába a nagy cache miatt, de nem tudom hogy az egyáltalán a mostani lapokba jó lesz-e -
-
-
-
South Velen
addikt
válasz
warcat #65296 üzenetére
A kripto hívők a decentralizációt emlegetik mint legfontosabb vívmány és a jelenlegi pénzügyi rendszer leváltásának záloga. Eközben egyetlen egy ember dönti el az egész mindenségnek az irányát, a tendenciáit, ezzel gyakorlatilag (mások kárára) akkor csinálva pénzt amikor csak jónak látja. És ezt büntetlenül megteheti, sőt, az emberek még hősnek is tartják mellé.
Mennyi bőr van még ennek az embernek az arcán? Mennyi pénzt akar még elvonni kisbefektetők tömegétől, hogy a megalomán projektjeibe tegye? -
-
Chalez
őstag
válasz
warcat #64651 üzenetére
Köszi a választ, igazából valami hasonlóra számítottam... Egyébként félreérthetően fogalmaztam.
Bányászom ETH-t, van egyéb pár coinom, nem az van, hogy a kicsi büdös. Csak szívesen fogadtam volna pár jótanácsot azoktól, akik lényegesen többet látnak a dologból mint én, és van is pár favorit krypto-ja, amibe igazán belevetette a bizalmát, és sokat vár tőle. Nyilván ha mindenki is tudná, hogy min lehet baromi nagyot szakítani....Akkor mindenki nagyot szakítanapersze ez ugye lehetetlen...
Szóval van ilyen coin, ami mondjuk szerinted még rallyzhat egy hatalmasat, akár a közeljövőben? Mert az én felszínes tudásommal egyik olyan mint a másik
-
BoC1ka
senior tag
válasz
warcat #63750 üzenetére
Egyik se. A cikkben sem penzt nyomtatnak amire ki volt helyezve a hangsuly. Nem azt mondtam nem visznek penzt a rendszerbe, hanem hogy fizikai formajaban nem.
Azert nagyon keves ceg rendekezik tobb milliard dollaros kezpenzallomannyal, es ha 5% inflaciora szamitananak az mar reg rossz. (30eve volt utoljara)
Megneztem, valoban eszkoz amerikaban a bitcoin at IRS szerint. -
Kobe
veterán
válasz
warcat #63732 üzenetére
Off topic, de en manapsag mar el nem tudom kepzelni, mire kellhet tobb TB otthonra.
Tavaly a gephez vettem en is egy 4 TBosat tartaleknak, 1/4e van tele mindenfelevel.
Streaming ota letoltes kb teljesen szunetel, fontos fileokat meg cloudba rakok inkabb, ami aming megy az aktualisan mind az ssd re megy
Most ezzel a chia hulyeseggel adtak egy loketet egy lealdozoban levo technologianak sztem.... -
Laraxior
titán
válasz
warcat #61363 üzenetére
De azért most a 3080-ak 95%-a igencsak kapirgál, még ha játékra is lett véve, akkor is üresjáratban akinek van egy kis esze az befogja dolgozni. Főleg az ilyen árak miatt.
Mondjuk inkább csak érdekességképpen másoltam be. Csak biost kerestem a VGA-hoz, és nyomkodás közben megütötte a szemem -
3800+
őstag
válasz
warcat #60057 üzenetére
Azért teszek majd egy próbát, én OTP-s vagyok valaki írta hogy ott a SEPA utalás eleve offos, szóval marad a revolut....
Lehet átállnék hiveOS-ra, de a 0.1 kiutalási limit miatt hagynám a pooljukat. Ezt jól értelmezem hogy 1 rignél az sem különdíjas ha más poolra túrok?
* mining Ethereum / Ethereum Classic on a non-Hiveon Pool costs $3 per rig
* 1 worker is always free
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN