Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
válasz janos666 #1748 üzenetére
De ha már végigszórakoztam a LiteCoin gyorstalpalót (amúgy kb. 20 percbe telt a nulláról indulni ebben az egészben),
Óóó bárcsak mindenki így kezdené itt, öröm az ilyen sorokat olvasni
Hagyd amúgy futni szerintem, és közben dolgozz ki egy gyors flow-t, aminek az egyik végén bemegy az LTC (vagy más alt) a másikon meg kijön a forint (de minimum BTC). Ha ez megvan, és napi szinten ránézel párszor, és az aktuálisan termelt coinokat átváltod, akkor kb. semmi kockázatot nem vállaltál pár száz forint áramszámlán kívül.
[ Szerkesztve ]
-
akrobet
tag
válasz janos666 #1769 üzenetére
Először én is a tápra gyanakodtam, aztán vettem a fáradtságot, és átdobtam egy TX850M-et a másik gépből (ami egy asrock z77 extreme4, 3570K és a 7970 társaságában 360W maximumot evett).
És azzal is ugyanigy, 650W körül alakult a fogyasztás.
Ugyanazt a fogyasztásmérőt használtam mind a 2 gépnél. Nem azt mondom hogy egy csúcsminőség, de eddig elég pontosnak bizonyult.Más ötletek?
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #1874 üzenetére
Jo kerdes.Egy gep megepitese nem megy egyik naprol a masikra,sot meg a beallitasa sem.
En probaltam hasznalt,de garis alaktreszekre vadaszni,mivel azon bukik a legkevesebbet az ember,de meg igy is kenytelen voltam 3 uj alaplap/vga es 2 uj tapra benevezni,mivel nem talaltam mast.
Ennyi gepnel osszesen 100k amortizacioval szamolhatunk,-60 ezer az aramszamla havonta.Viszont futesnek is hasznalhato.Most tervezem levinni a gepet a nappaliba,talan fel tudja futeni kellemes 17 fokra.Igy a futesen sporolva csak 30 az aramdij,ha kivonjuk belole,
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Volu
tag
válasz janos666 #1900 üzenetére
Érdekes, azt hittem ilyen kevés memóriával nem lehet 400 fölé menni, hiszen mindenhol azt olvasni, hogy a scrypt alapú coin bányászat memóriaéhes. Abból kiindulva, hogy 260x-es kártyáknál a 128 bites kiolvasás miatt értelmetlennek tartják a 2GB ramot, ahhoz képest 1GB rammal 256 bites buszon nem rossz eredmény. Ezek szerint mégis nagyobbat számít a GPU teljesítménye.
''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''
-
Tenken
őstag
válasz janos666 #1921 üzenetére
Én kb "tegnap" találkoztam ezzel és kezdtem el nézelődni, de az a véleményem, hogy a pesszimista havi becsléshez még mindig nem nézett meg senki egy fél évre vissza menő btc/usd chartot sem... Azok a kalkulatorok csak a diff emelkedéssel számolnak, -magát a lényeget- az árfolyamot teljesen figyelmen kívül hagyják.
Nekem az a meglátásom - így két napnyi tájékozódás után -, hogy ingyen nincs semmi. Ez nem így működik, hogy van egy fölös millióm, gyorsan bevásárolok hardvert, aztán pár hónap alatt megduplázom a befektetést...
Annyi buktató van és ezek közül az árfolyam.esés, vagy a diff.-emelkedés még a legkevésbé veszélyesek.Másrészt meg nem értem, hogy ha hardverbe be tudna fektetni valaki fél-egy milliót, akkor azon parázik, hogy rajta marad a cucc a buli után (már, ha nem égeti szénné alatta...), szórakozna a beállításokkal, a nyakatekert utakkal, hogy a termelését devizává alakítja stb.. Ahelyett, hogy fogja ezt az összeget és szimplán bevásárol btc-ből.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
HSM
félisten
válasz janos666 #1944 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy a régi szériának mindig is feküdt nagyon a hash-elés. Gyakorlatilag itt volt a legkisebb a fejlődés, mert a régi is maxra ki tudta futni magát. De ha ráraksz egy "bonyolultabb" compute kódot, akkor a GCN-en az is jól fog futni, míg a régiek komoly bajba fognak kerülni....
Az 5850 szerintem csal, ami a fogyasztást illeti, ha 100W-ból tudna 400kh/s-et, mindenki csak olyannal bányászna....
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #1954 üzenetére
Ha tényleg tudja azt a ~400 kh/s-et az 5850, akkor nincs miről beszélni. 4 db ilyen vga elvileg ~2 db 290X-nek felelne meg, ami azért nagyon durva lenne..főleg az árbani difi. Sajnos már nincs meg az 5850-em, hogy rá tudjak mérni konnektorból ismét..
(Azért, ahogy nézem, inkább 22k felett mozognak az árak, az ez alatti árú vga-kat szinte azonnal jegelik.. )[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz janos666 #2022 üzenetére
Tippelni sem merek, mi mennyi idő alatt mit termel meg... Eddig ilyen 10-15%-ok voltak az emelkedések 2016 blokkonként, amióta felment az LTC ára, de most a legfrisebb adatok szerint holnap a 20%-ot is megérjük.... Ugye, 3,5 nap alatt kb... Az árfolyam is nagy kérdőjel, merre fog menni és mikor....
-
siemenss65
tag
válasz janos666 #2070 üzenetére
Hetekig kerestem...
Jelenleg is van eladó olyan lap amibe -ha sürgős bányászhatnék támad az emberre- beletuszkolhat hármat és addig is megy a "munka" amíg megjön ahhoz a maradék egy slothoz a riser kábel.
Én egy fórumtársnak írtam nemrég, aki azt írta hogy rendelésre is készít kábelt-hosszabbítót-bármit. Majd meglátjuk mit reagál. -
AAntii
őstag
válasz janos666 #2146 üzenetére
Szerintem nagy rá az esély, hogy a fiúk a bányába mentek. Mikor a legolcsóbb bekacsintott 80 ezer alá, akkor még épp lehetett volna, hogy a hetes bűvöletében aki mostanában tervezte a 280x-es vásárlást az bespájzolt, de egyre növekvő árak mellett is készlethiány van.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
HSM
félisten
válasz janos666 #2149 üzenetére
Múlthét vége felé már nem volt sehol... Aki egy egész hétvége +/- 2 nap alatt nem lesz kész legalább a nagyjával, az úgyse gondolta komolyan.
Amit amúgy megfigyeltem, hogy először a kishalak száma nőtt meg durván a poolban az árfolyamemelkedésre, ahol bányászom, de már a top játékosok is emelték a tétet, míg a userszám nem nagyon nőtt.
A játékkal csak az a baj, hogy addig nem megy a mining, így duplán fizetős...
-
Chal
addikt
válasz janos666 #2165 üzenetére
De arról is, hogy dolgozik azért a rendszermemória, nem kizárólag a VRAM van használatban a számolgatás során.
A rendszermemóriából használ valamekkora mennyiséget a miner sw scrypt (tehát LTC, és társai) algoritmus esetén, de nem i/o intenzív, tehát a sebessége teljesen mindegy. A sebességigény csak a VRAM esetén jelentős.
-
Nakivagyok
tag
válasz janos666 #2376 üzenetére
Én linux esetében betűről betűre ezt a tutorialt követtem: www.cryptobadger.com/2013/04/build-a-litecoin-mining-rig-linux/
Igaz, hogy a hashrate nem volt a legjobb, de működött hw error nélkül. Egyszer közben belefutottam én is abba a jelenségbe, hogy nem talál adaptert, akkor ez volt a megoldás:
sudo apt-get upgrade(ami egyébként része is a tutorialnak, de mikor megláttam, hogy ez minden csomagot frissít, gondoltam kihagyom, az amd cuccok úgyis frissen voltak felrakva... de hát kellett ez is)
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #2591 üzenetére
Amig 5% alatt maradsz addig nincs mit aggodnod.Nekem a ket 7950-en volt 210.000 accepted,es 25.000rejected itt mar lepni kellett valamit.Erdekes modon ugyanezzel a configgal 0 kozeli a reject litecoin alatt.
Ezekre a kalkulatorokra erdemes jobban odafigyelni,mert tenyleg a tokeletes eshetoseggel szamolnak 0% reject es mindenfele kimaradas nelkul.Kisebb coinoknal mint pl a wdc is,gyakorlatilag hasznalhatatlanok,mert folyamatosan valtozik a diff.Igy 9 ora futtatas utan akarhogy szamolom,alig lesz meg a 100 coinom,mikozben 120rol volt szo.Ennyi erovel pedig litecoint is banyasznatok.Give me your cum,bull!
-
westlake
félisten
válasz janos666 #2591 üzenetére
Nektek úgy is van LTC pool-otok próbáljátok ki. A végén kiderül, hogy WDC-nél nem is lehet olyan magas khs-t elérni, mint az LTC-nél.
mod: Már úgy értem, hogy egy adott beállítással nem ugyanolyan értékek jönnek ki LTC-nél, mint WDC-nél.
WDC-nél milyen kártyákkal milyen khs-eket értek el?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
N.Ferry
senior tag
válasz janos666 #2739 üzenetére
Az az igazság,hogy elvileg egyszerűen be lehetne állítani a kártyákat bányászásra,de közben mégsem.
Nálam pl. 13-as int. felett már csak kevesebb jön,van ahol el se indul.
A thread meg pontosan 11200,se alatta se felette nem jó(16x-el el se indul).
Mindez megspékelve azzal,hogy a Vapor saját bioszával nem akart 500-ra se felkúszni a rate,rá kellett tenni a Dual-x-ét amivel mostmár megy szépen jól alulfeszelve...Szóval lehet vannak olyan kártyák amikkel pofon egyszerű a beállítás,de úgy látszik vannak olyan sz*pások is mint nálam.
Walking Dead
-
dmon
aktív tag
válasz janos666 #2861 üzenetére
Linuxon nálam lefordult.
cgminer 3.7.2 + AMD APP SDK v2.9 + ADL SDK 6.0
AMD Catalyst™ 13.11 Beta V9.4 driverTudtommal windowson pont az a baj az újabb kártyáknál (R9 290) hogy igénylik a legújabb beta catalyst-ot amihez az ADL 6.0 passzolna, de nincs ehhez fordított verzió mivel az utolsó scryptes verzió (3.7.2) még ADL 5.0 el lett fordítva, és tudtommal senki nem forkolta 6.0 hoz. Ebből aztán vannak fagyások, pl. BSOD a cgminer ből kilépéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Opel topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest