Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
így igaz, de mégegyszer nem vennék a csúcson (csúcs közelben) riget, max a meglévő gpukat cserélném újakra azon az áron amennyit a mostanikért kapnék (persze kb. a 6 árán max 2-őt kapnék
...az meg nem rig) , plussz pénzt nem raknék most rigbe vagy gpu-ba ilyen árakon, inkább coinba, azzal nincs ennyi macera, kötöttség. -
válasz
fireman123
üzenetére
én is későn kezdtem.. 18 januárban szintén, mikor beszakadt, akkor kb 1 évig túrtam 2db rx580-al, amiket sikerült jó áron eladnom, összeségében pluszban jöttem ki, most meg pláne.. csak kár hogy ami van 1080Ti az jelenleg működés képtelen.. szóval várok az emberemre, hogy újra élessze..

Utána berakom megint valamelyik sarokba amíg lehet, (főleg hogy most van helyem ingyéáramra
) .. gondoltam rá, hogy veszek még1 kártyát.. de túlságosan "zsidó" vagyok hogy ennyit kiadjak egy kártyáért, amennyiért most árulják őket.. -
varmi2
nagyúr
válasz
fireman123
üzenetére
Így van, jól csináltad. Hittél benne, és bejött, ahogy nekem is.
-
fireman123
őstag
én roszkor kezdtem el, 2018 januárban, azóta megy a rig folyamatosan, sokféle coint túrtam 3 év alatt, de semmit sem váltottam fiatra, csak esetleg btc-re, eth-ra. Bizony voltak kemény időszakok, nekem havi 20e az áramszámla és az finanszírozni kellett akkor is, de így utólag megérte a mínuszos időkben is túrni, mert a coin szaporodott, jóval lentebb volt a diff mindennél, ...és most szép értékük van.
-
tlac
nagyúr
viszont a kártyák árán meg az áramszámlán vehettél volna sok eth-et is még
bányászni akkor éri meg, ha olcsóbb, mint venni közvetlenül
Nemigen mert, 3 éve is 30-40k között ment egy új RX 470 és még mindig annyi a használtak, viszik mint a cukrot láthatóan.
ez most a kivételes eset, erre nem lehet építeni
-
JohnyBlue
addikt
Akár pihenhet is de ilyen időben szoktunk gyűjtögetni a kikapart koinokat... kevesen kaparnak a diff alacsony és így ömlik a koin...

én a "kripto télben" fillérekért összepakoltam magamnak egy laza 1gigahesst... esetemben a teljesítményük nem kicsit lett jobb... 44hessről a vega 56 felszaladt 51.9 re
és még kevesebbet is fogyaszt... Az hogy egy kártyánal van jobb ujabb szebb ledesebb jobban kaparó az egy dolog de egy régi karival is jol lehet dolgozni ... élő példa a 1060, 470, 480
Értékük csökken? ha már kikaparta az árát akkor rohadtul nem érdekel mennyi a használtpiaci ára
ugyanitt eladó 2db vega rig nem értékcsökkent árral
-
válasz
fireman123
üzenetére
A 18as bukó, hogy bszná meg
4db 1070-nel toltuk januártól, eleinte még tök jól ment aztán márc környékén már a 14ks viliszámlát se termelte ki. A vga-kat vételi áron eladtam, az asrock bányászlapot 3 hónapig hirdettem, végül 10k-ért vették meg. De alapvetően pluszosan szálltunk ki a mókából. -
cof
veterán
Amíg az áram mínuszos addig nem nagyon éri meg bányászni ez tény, de amint nullás már igen. Mert mondjuk 1 hónap alatt kikapartál 1 ETH-t is vagy többet ingyen annak idején egy 6-os rig-el, na az most milyen király pénz...
onnantól kezdve még az értékük is csökken
Nemigen mert, 3 éve is 30-40k között ment egy új RX 470 és még mindig annyi a használtak, viszik mint a cukrot láthatóan.
-
fireman123
őstag
Persze, csak most nem november van, aki meg még hamarabb vett riget és túrt vele az mégjobban jár(t), utólag mind okosak vagyunk
....senki nem tudja mikor fog fordulni, bármi megtörténhet és az ellenkezője is, ...én átéltem a 2017-es csúcs utáni esést, nem volt könnyű de kitartottam és túrtam folyamatosan, persze most már jól állok, de voltam mínuszban vagy 2 évig és az áramszámla meg csak nőtt 
#madpapa: persze minden piac más, de vannak tendenciák, ez jól látszok a historikus chartokon, 2017-ben 1000$-ról ment 20e-ig, most nem tudja senki meddig fog menni, de olyan nincs hogy csak mindig felfelé, sajnos lesz lefelé is majd, csak nem tudni mikor. Én is túrok most is, egy ideje nyilván eth-t, de a korábban lefikázott raven (mert bizony azt is túrtuk sokáig) az elmúlt 3 hét alatt ötszörözött, pedig sokan temették amikor lement 1700 satról 40-re, attól nyilván messze van most, de dollárban ath-n van, szerencsére tartottam az összes kibányászott coint.
-
Dare2Live
félisten
Nemrég sikerült vennem egy RX580at. Annyira nem akartam de mondtam rá egy 90Kt annyiért láttam a legolcsobbat neten és rábólintottak. Tény érte mentem 25kmet és aki eladta sztem örült annak, hogy 1+év játék után jóval drágábban adta el mint vette.
1hétre rá felraktam 140Kért azt gondoltam elöző heti árakból annyiért ugyse megy el.... 2hn belül 8an írtak, ketten fixen vitték 140Kért. A korábbi jelentkezőnek jegeltem már nála dolgozik a bányában. Köv nap vki rámírt, hogy vinné 145Kban. Végül odaadtam az első jelentkezőnek.
De aki megvette nem kicsit kockáztat. A kb 8hó megtérülés (Most 25k de dif keményen fut fel) nagyon könnyen átcsaphat 2-4évbe. Ha pedig jön egy kemény zuhé 3-4hónap múlva 35Kért se tudja eladni. -
tlac
nagyúr
válasz
JohnyBlue
üzenetére
és addig a sufniban pihen?
ha az áramszámlát sem termeli ki, akkor az pazarlás
ráadásul a teljesítményük nem lesz jobb, sőt idővel megjelenhetek jobb kártyák is, onnantól kezdve még az értékük is csökkenha arra akarsz fogadni, hogy majd meglódul az árfolyam, akkor célszerűbb bevásárolni coinokból
-
Laraxior
titán
3070 vramra mennyit lehet ráhúzni alsóhangon Afterburnerben? 800-at?

-
madpapa
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
A nagy bedőlésnek egyelőre nincsen nyoma. Ezt a piacot nem szabad összehasonlítani a 2017-sel. Itt brutális tőke áramlik be, ami azért pufferol rendesen. 54k a BTC, lassan 2k az ETH és nincsenek nagy lengések. Persze ha egy bálna mondjuk beönt 10k BTC-t a piacra azt megérezzük, de ha azt nem követi pánikszerű eladás, akkor csak egy kis korrekció lesz úgymond. 3-4k korrekciót már észre sem veszünk. Ugyanez 17k árnál azért remegtette a piacot. Szóval összességében én a piac stabilizálódására tippelek, egyszerűen az árfolyamemelkedés ezt mutatja. A nagy intézményi befektetők nem tehetik meg hogy blindre tolják be a pénzüket és egyszer csak hopp és eltűnt.
-
-
válasz
fireman123
üzenetére
FB csoportban most rakott ki valaki egy riget eladásra, 5db 3070 és 1db 3080-as vga-val, 4 milláért
Ami mostani árfolyamon és diffen kb 450 ezret hozna havonta. Aki nov-dec környékén rakott össze 3060-akból riget annak már sztem vissza is hozta az árának 70%-át. -
RockHaRD
addikt
Én is ezen agyalok, hogy sok ilyen kalkuláció kihagyja azt, hogy a HW megmarad. Ezért vettem én is inkább vga-t. 3 éve az első nagy láznál befürödtem azzal, hogy hashrate-et vettem, el is úszott minden. Most legalább ha bedől megint az egész, megmaradnak a videókártyák, és ha sok ember feladja, akkor a nehézség is visszamehet, nekem meg ott a rig, és dolgozhat tovább.
-
fireman123
őstag
Teljesen egyetértek, a sok hobby bányász lesz az első aki bepánikol amikor fordul a trend és elindul lefelé a kriptó, ...mert elindul, csak nem tudjuk mikor, ugyanez volt az előző ciklusnál is, sőt ez már a 4. ciklus. Az alján kell gpu-t, riget venni és túrni ezerrel, megfinanszírozni az áramot 2-2,5 évig és ilyenkor kell aratni, nem pedig gpu-t venni csillagászati áron. A megtérülést 1001 dolog befolyásolja, minél később kezdi valaki annál nagyobb az esély a bukásra, persze nem tudja senki mikor van a késő....de hogy nem a jelen beszállás az ideális az bizti.
-
RockHaRD
addikt
Használ valaki Coinbase-Revolut kombót? Nem gondoltam volna, hogy a legnagyobb fee/veszteség a paypal miatt lesz. Tudom, hogy kicsibe csinálom, és minek utaltam ki kis összeget, stb, de mint mondtam ez csak egy teszt volt a részemről. A minimum payout is feljebb lett azóta állítva, csak próbálom a jövőbeni esetleges kiutalásoknál minimálisra csökkenteni a veszteséget. Ha nincs transfer fee pl 0,1 ETH-nál, akkor az megérkezik CB-re, utána fixen 3 euro átváltani euroba, és ha pl onnan Revolutra már kimenne ingyen, máris sokat nyert az ember. (Nem mintha egyelőre lenne Revolutom, vagy tudnám, hogy ott hogy működik az EU-HUF átváltás-küldés-kivétel)
-
cof
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Nem is ilyenkor kell beszállni ha nincs felesleges tőke szórakozásra. Még 2018-ban hozzádvágtak egy 6-os rx 470 riget 300k Ft-ért, na ott volt a lehetőség.
Aki ilyenkor száll be és filléresen, hamarosan ad el majd mindent pánikolva, jön a nyár, növekszik a nehézség, stb... Na majd akkor kell építeni riget megint. Nem normális aki ilyen árakon kártyát vesz.
-
Reggie0
titán
válasz
Frozen
üzenetére
Hat mennyit szamoltal, azt altalaban 2-vel kell megszorozni es akkor fog megterulni.
De ha a diff a jelenlegi mertekben no, akkor minuszban leszel a bitcoin vasarlashoz kepest. Szamitasaim szerint ugy nagyjabol 1-1.5 ev alatt teljesen jelentektelenne fog valni a bevetel es igy 1 btc vasarlas helyett ha gpu-t vettel januarban, akkor 0.8~0.85btc-t fog kiturni.
-
Frozen
addikt
Jó de itt arról volt szó hogy az érkező bányász kártya ára mikor térül meg,csak elterelték a pénz kivetelre megint a témát.. Ami meg meg sem jelent ,nem is értem nyarig akkor hogy térül meg neki főleg ilyen fogyasztás mellett azt meg sem említem a második negyedévbe fog csak megjelni a nagyobb teljesítmeny ami 60-80mh... Na majd várjuk ki a véget kiváncsi leszek ki hányat fog venni meg milyen aron adja majd az nvidia..... És akkor majd beszélhetünk róla megerte e. Van akinek a laptop sem draga bányászni. ..
-
Laraxior
titán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Phoenix meg a Zotac is 899EUR.

-
Laraxior
titán
válasz
MZsoltee
üzenetére
A Master az enyém, azt már forgatom.
A Gainward a kollegáé, ahhoz engedély kell, azt csak a csomagolásból vettem ki, a doboz bontatlan. Egyelőre. Meg még úton van egy fehér Zotac is
#57461 tupacamaru : Hát nem tudom, ez a Master elég durci darabnak tűnik. Persze minden azon múlik, hogy milyen biost kapott, meddig lehet elmenni vele TDP limittel. Mert azért munka mellett játszanék is vele. Üresidőben elkaprigál, redukálja a kiadást

Mindjárt bedobom, mondok véleményt
-
-
Tom5
addikt
Elindultam Phoenix miner + coinbase kombóval. Ethermine oldalon rögtön mutatnia kellene a az activ workerek számát v majd bizonyos idő elteltével? Mert nálam inaktív így kb fél óra elteltével is.
-
mihione
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Amugy erre legjobb megoldas a nicehash...4 orankent walletba rakja a lovet es bitcoinra valtja,nekem eddig a az 59-60 ft/h az elmult 3 napban felment 65 huf/h-ra.
Igaz itt is van minimum kiutalasi limit,de asszem valami 7k huf korul van...Szerk:elvileg 7755 fttol utal ki coinbasere ingyenesen
-
Tocso76
tag
Nem várt problémába ütköztem.
Megjött a hatodik kártyám és nem indul a banya.
Öt karival megy normálisan.
Fogyi mérővel 740W a felvétel, rádugom a hatodikat elvileg 870W körül enne. Persze afterburner nélkül többet kajálna.
Én elsősorban a tápra gyanakodnék. Vagy valami beállítás biosban?
ASRock H81
fsp1200-50aag
5Xrtx 3070 1X1070 -
Dare2Live
félisten
Tök, jó hogy vannak újak. Vagy nem. Én is az vagyok. Bár ahány új van már nem is annyira.
De amikor a fő sirálom az, hogy mért csak 0.1et lehet kiutalni amikor hetente a 0.05 is kimegy baromi uncsi. Ha visszazuhanunk 1500$ra akkor bukik 5.000ftt. Na bumm. Akinek ez lelki válság az meg keressen másik poolt ahol kissebbet is kiutalnak. Csak ne sírjon utána pl a luck miatt.
A másik siralom meg a tegnap ennyi volt ma mért csak annyi. Tessék utánaolvasni pár órát foglalkozni vele és akkor megérti. Vagy ezt a pár órát se rakja bele de akkor ne sírjon itt, hogy tegnap 6$ hozott ma mért csak 5$árt.
És erre rájön az, hogy le van írva, meg is válaszoljuk, sokszor az összefoglalóban ott van de azt
nem képes a beeső újak jelentős része elolvasni. Tegnap pont nekiálltam vkinek válaszolni aztán canceleztem, mert 20hszel lejjebb ott volt kb uaz a kérdés. -
törölt tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni kriptovalutával kapcsolatos átverésben, kérem írjon privátot. Másfél millát buktam...
Köszönöm.
-
aradebil2
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
3070-re most Cortex-et előrébb rakja mint az ETH-et
Többi kalkulátorban nem is láttam még. -
-
sagit
veterán
Sziasztok
Van 6 db rx580 4gb nitro-m, a kérdés ezekkel érdemes még riget építeni? Etherum már nem. Megy velük, vagy tévedek? Másra is jók lehetnek?
-
mihione
őstag
Szerintetek egy g12 kis ventijevel max fordulaton hutott 1080ti-ra erdemes plusz ventit rakni alulra,vram,vrm hutesre?Neztem a vram tempeket es max 70 fokos volt a legmelegebb meresi ponton,a tobbi az mind alatta volt vagy 10 fokkal.Kis alu bordak is vannak rajta,de van amelyikrol idokozben lepotyogott mar az csupaszon van.0-24 megy a gep,gpu core 49-51 fok kozott mozog kulso homerseklettol fuggoen.80% pl +140 core +500 mem a beallitas 45-46 mh/s hoz,pillel.
-
válasz
Kiskokó
üzenetére
Egyet értek, hogy a rinya más tészta én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mostanság minden laikus (mint én is) elkezdett bányászni és nem mindenkinek termel napi szinten 0.1 ETH-t, mert kicsibe csinálja és a kicsi is jó valamire. De azon fennakadni, hogy ezért még levon valamennyi összeget az tényleg vicc, mert kajak csak járatni kell a gépet..

-
Kiskokó
veterán
Máshogy gondolkodunk. Ezen kár rugózni.
Én is madpapa elvét vallom.
Aki ezen rugózik hogy 0.000000001-et kiutaljon juj igy meg úgy... annak nem való a bányásász.
Pár napja írtam erre egy HSZ-t.
Ez a bányászósdi is egy "üzlet" ez biznisz. A bizniszbe be kell fektetni és lehet hónapokig , évekig nélkülözni és keményen kell dolgozni hogy a befektetett pénz megtérüljön.
Na most itt még az se elég az embereknek, hogy SEMMIT nem kell tennie érte csak VÁRNI.
Na az ilyen ember ne bányásszon!
Szerintem
Ettől függetlenül, természetesen csinálja úgy mindenki ahogy akarja, csak akkor ne minden nap abból álljon már, hogy megy a rinya, hogy jajj nem utalják ki eddig addig, jajj levon érte, jajj ez jajj az.
Ha úgy akarja csinálni akkor nyelni kell egyet és elfogadni. Ennyi
-
válasz
Frozen
üzenetére
Csak annyi pénzt szabad beletolni ebbe a játékba ami nem okoz anyagi csődöt ha valamiért borul minden, bár ez a tőzsdére jobban vonatkozik mert vga-s bányászat esetén még mindig a kezedben marad a kártya amit eladhatsz és mivel jelenleg nem úsznak a boltok 3xxx-es szériájú nv kártyákban addig az ára is bizony magas lesz. A gémer meg fogja venni tőled vagy mástól még akkor is ha bányagép volt fél évig mert nem lesz más választása.
-
kadet93
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nemtudom miért érzed ennyire evidensnek, hogy 0 kockázat mellett ekkora megtérülés legyen elvárható... szerintem az a vicc, hogy néhányan 2 cikk elolvasása után már azt hiszik, hogy feltalálták a spanyol viaszt és pár hónapon belül nyugdíjba mehetnek bányászattal. A staking meg kinek szól? Lehet nem azoknak akik idén januárban kaptak a fejükhöz... van aki már tavaly a black thursday-kor résen volt
-
-
-
Emperor_
addikt
Én csak egyet próbáltam. Freewallet.
Nekem bevált.
2 gondom volt eddig:
valami rejtélyes módon nem tudtam a google azonosítással belépni. Kerestem a supportot, pikk-pakk válaszoltak, igen hamar a 3rd level supportnál kötöttem ki. Már éppen reset-elni akarták a google belépésem, amikor megjavult magátólA másik gondom, hogy van némi [XMC] -m. Amit beraktam a tárcába, a history-ban látszik, de a mobil kliens nem jeleníti meg valamiért. Mivel nagyon kicsi mennyiség, nem problémázok ezen.
Én ETH és XMR tárolásra használom. Van web-es és mobilos felülete. Utaltam már ki tőzsdére és másik bányásznak is. Nem volt gond.
-
madpapa
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Nem kötelező bányászni. Megértem, hogy szeretnéd az árát visszakapni a befektetésednek. De ha ennyire alacsony a kockázattűrő képességed, akkor fektess német állampapírba 1-2% haszonért és mosollyal a szádszélén tudsz nyugovóra térni. Már ha van ilyen. De itt nyígni állandóan, komolyan uncsi. Hagyd abba, adj el mindent és nincsen para! Tényleg jószándékból mondom.
-
k1raly
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
persze, én is szerettem volna akkor még btct bányászni stick-ekkel ha jól emlékszem de nem mertem meglépni sajnos..

mostanra nem ezt várja az ember szerintem hogy 1 hónap alatt megvan a pénze, én 1100dollárnál kezdtem el a bányászást, és nekem az akkor kalkulált 210nap is bőven jó megtérülésnek számított, hogy felment az árfolyam csak jól jött nekem, de ettől függetlenül nem állok le és nem váltom be a ethert, mert semmi értelmét nem látom.
-
k1raly
aktív tag
válasz
Frozen
üzenetére
Majd nyáron mutasd meg légyszi hol fog megtérülni 3 -4 hó alatt 1 kártya amiért elkérnek majd kb hasra ütök 500-600€-t ( már most mondom sehol sőt még nyárig az egész árfolyam is padlora mehet)
De mi a mostani megtérülésről beszélünk nem arról van szó hogy mi lesz nyáron..
Nyárig nekem 0án lesznek a kártyáim és még pluszban is leszek.
És ha felmegy az árfolyam akkor hiába magasabb a diff és kevesebb a reward, ki fog jönni a megtérülési idő megint.
Ha minden héten attól félsz hogy beszakad az árfolyam elég szarul aludhatsz, akkor ez nem neked való, de ez csak az én véleményem.
-
raverke
tag
Az egyik videókarim ventillátora elkezdett billegni és emiatt zörög.
Egyelőre még pörög, de ki tudja mikor áll le. Egy srácnál már volt aki megcsinálta, de sajnos 2 nap után ismét előjött a hiba.Kérdés hogy nem tud valaki ajánlani oldalt, embert, akinek lehet MSI RX480 Gaming X 8gb-hoz ventillátora?
-
Peak
addikt
Urak, melyik softwares wallet jelen pillanatban a legjobb/legbiztonságosabb? Mi az ajánlásotok? Köszönöm szépen!
-
Reggie0
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Ps5 Spider-Man 2 limitált kiadás szobor és kontroller
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Google Pixel 7 Pro 12/128 GB fehér + extrák
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...az meg nem rig) , plussz pénzt nem raknék most rigbe vagy gpu-ba ilyen árakon, inkább coinba, azzal nincs ennyi macera, kötöttség.

Ami mostani árfolyamon és diffen kb 450 ezret hozna havonta. Aki nov-dec környékén rakott össze 3060-akból riget annak már sztem vissza is hozta az árának 70%-át.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Talán a JNC-re gondolsz. FSP a TOP 5-ben.
Maskor nekem add a penzt, en a felet azert visszaadnam, ha atverve erezned magad