Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
A stabilítás nagyban függ a környezeti vezeték nélküli hálózatoktól is.
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
De jó.
Pont ezt szeretném elkerülni, hogy maga a rig már be van lőve nincs vele gond, de át kéne helyeznem, csak nem vágyok anomáliákra ennek mennie kell 24/7. Ha már megvettem a wifi dongle-t akkor teszek egy próbát azzal, aztán jön a powerline.
-
Reggie0
titán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Nekem is vegyesek a tapasztalataim vele. Van olyan helyszin, ahol hibatlanul megy, mashol meg allandoan szakadozik es olykor vissza se tud csatlakozni.
En mindenkeppen csak netes kiszallitos rendelesre mernem javasolni, hogy vissza tudja kuldeni, ha nem mukodik jol.
-
-
Reggie0
titán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Szerintem azert javitana a helyzeten, a par mm-el tavolabb raknad a ventit, hogy tudjon is mozogni a levego, amit kifujt es ne a resekben kelljen kozlekednie.
-
törölt tag
válasz
Racer77
üzenetére
Ezt értem, de nekem viszont nem dobálja el a netet, folyamatos szakadásmentes net jön wifin keresztül is. Illetve a kábelen netre kötött gépek is el szoktak tűnni időközönként az ethermine.org-ról (net azokon is van folyamatosan, itt ülök előttük).
Amit még megfigyeltem, hogy ha egy új gépet állítok csatasorba, akkor a bányászás megkezdése után viszonylag rövid időn belül már meg is jelenik az Active Workers listában az adott gép. A szóban forgó eltünedező gépek esetében viszont hiába indítom újra a PhoenixMinert (vagy akár magát a gépet is), ugyanúgy nem történik semmi, tehát a listában ugyanúgy nem jelenik meg az eltűnt gép. Mindeközben meg a gépen minden hibátlan, van net, fut a PhoenixMiner is, semmi hibaüzenet nincs, minden tökéletes.
Ha szakadozna a net, akkor nem tudnék a gépen semmit sem csinálni amihez net kell, mert nem töltődnének be az oldalak sem. -
-
törölt tag
-
Danex
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Nem szerencsés, mert koptatod a pumpát ami jó eséllyel hamarabb kifekszik majd (bár ugye elég minimum fordulaton pörgetni), de lehet nem éri meg az a macera ,hogy veszel egy léghűtőt ami meg játék közben fog esetleg kompromisszumot okozni (vagy amikor szükséged van a CPU hűtésre).
Egy 70ezres AiO-nál elgondolkodnék, de egy 30e Arctic-nál _nálam_ ez belefér kategória, 2 évig úgy is garis. -
Dare2Live
félisten
válasz
Racer77
üzenetére
Kösz!
Nem tudom minek írják rakat helyen a 85Wt kit érdekel az elmélet a lényeg, hogy a konnektorból mennyit eszik... jól megszivattak
3h+m ment el vele.... már memo időzítéseket kezdtem modosítgatni de a legjobb a ~120W 32MH volt, még 30MHval se jött össze 110W sem. grrr.... -
Laraxior
titán
válasz
shteer
üzenetére
Hja, igaz... akkor nem is értem. A CPU nem is dolgozik, gyakorlatilag elég rá egy kupak víz is.

#57074 sittes79: Én értettem félre, mert bányagépnél egyedül csak a vramok hűtése az ami lényeges. Semmi más nem terhelődik.
Annyiban jársz jobban egy sima léghűtővel, hogy kevesebbet fogyaszt. Elég rá egy venti, míg az aio-ra minimum kell egy venti, plusz a szivattyú. -
sittes79
addikt
Mennyire aggályos egy aio cpu hűtővel járatni a bánya gépet?

Valamit most találtam amugy, frozen kolléga segítségével 95-97 Mh/s, 220W kártya fogyi kellemes memoria 84-86 fok.
-
Dare2Live
félisten
RX580ból a 85watt 32MHt hogy lehet kihozni info, leírása neten akárhol látott vki? Rakás mértékadó helyen írják ezt a 85W/32MHt de leírást a hogyról én nem találok. pl [link] A 130W 31MH nem rossz, de uez 85Wal tökéletes lenne.
-
törölt tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Van, amelyik wifin kapja a netet, meg van, amelyik kábelen. De a wifis gépek esetében is végig van net, mert itt ülök előttük, minden hibátlan mind netelérés, mind bányászprogram tekintetében. Semmiféle hibaüzenet sehol, minden tökéletesen megy. Látszólag. Amíg az ethermine.org-on meg nem pillantom, hogy szerinte viszont a Reported Hashrate az 0 naponta többször is 1-1 gép esetében.
Amelyik gép kiesik, az először csak átkerül az Inactive Workers listába, majd később onnan is eltűnik. Mindeközben végig bányászik az is, és net is van folyamatosan.
Nincs esetleg valamiféle limit, hogy hány gép bányászhat egy címre? 6 gépről van szó, amíg csak 2 volt, még nem volt ilyen gondom.
99% amúgy a valid share, 1% a stale, 0 az invalid, látszólag semmi gond. -
Dare2Live
félisten
válasz
Bende1111
üzenetére
memo sávszél: 192/256 = 0.75
Egy jól beállított 3060TI/3070 kb 60MHt tud. Ez alapján jól beállítva 45MH a tipp. Talán picit alatta.Fogyiban nem vagyok biztos jól beállítva vhol 100-120watt környékére tippelem.
más: Becsuktam az ajtót a ~10m2es szobámban elment 2hra visszajöttem szobában 32C+ra... mindezt úgy hogy "csak" 700W diszipálódik. Az 1070TI resetelte is magát = PLt 70ről felnyomta 100ra
, memofrekit 0ra. pfü... az jutott eszembe, hogy nyárra beszerzek egy nagy ventit, "bezsákolom" és kivezetem a hőt a szobámból. Láttam már több ilyet neten... 
btw a 3080 így belenyalt a 100Cbe. Hátulról blackpate mögött venti és felülről is kap. 1070TIre is raktam egyet.

-
törölt tag
Nálam sajnos a frissítés sem hozza vissza, de x idő múlva (ami lehet akár 1 óra is), már újra látható. Ilyenkor ha rányomok az Active Workers listában az adott gépre, mutatja is, hogy valóban az adott időszakban a Reported Hashrate 0 volt. Holott a szóban forgó gépen végig volt net, rendben futott minden program, ahogy kell. Próbáltam már ilyenkor leállítani a PhoenixMinert is, és újraindítani, de teljesen mindegy. Minden fut hibátlanul, de az ethermine.org-on a Reported Hashrate eltűnik (nulla MH/s-t jelez vissza), és ezt eljátssza több gép esetében is, tehát nem csak 1 gép érintett.
Most hogy írtam, szintén az egyik kiesett. Tehát különböző gépek, különböző időpontokban eltűnnek az ethermine.org szerint naponta 1-2 alkalommal. Mindeközben az adott gépeken minden fut hibátlanul. -
powernap
tag
3060 ti-n nem lehet látni a memory junction temperaturet ugye? legalábbis hwinfón nincs, jelenleg 40% venti mellett a gpu 52 fokos, az meg gondolom nem sok..
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Tipp: 45MH/s körül 100W fogyi mellett.
-
Bende1111
tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
pont ezen gondolkodom én is

-
RockHaRD
addikt
Egyébként az járható út, hogy a hosszú 16x-os PCIe-be dug az ember sima rövid 1x-es risert?
[link] Ennél nem kell gondolom komolyabb.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Lehet volt róla már szó, de így elsőre látatlanba vannak a 3060-al kapcsolatban tippek, az eddigi 3xxx-es kártyák fényében, hogy kb milyen teljesítményre lehet majd belőle számítani? -
titetoyz
tag
valakinek ötlete arra, hogy miért nem mozdul RX580-nál semerre a hash rate?
AMDmemoryweakerrel próbálkozom, AMD programban látszik is a változás, alulfeszelés, memória órajel változás, minden, viszont a hash érték egyáltalán nem változik
23.6mh/s-el megy, elmozdulni pedig semerre sem akar. -
warcat
veterán
Akit esetleg érint/érdekel, szintén 3090, a hátlapot hűteni kell külön bányászatnál.
A Strix 3090 (mem) 100 fokra van gyárilag belőve úgy, hogy elkezdi pörgetni a ventiket akár 100%-on is, hogy ezen a hőmérsékleten vagy alatta maradjon.Nem megy el 110-ig de üvöltene mint a sakál.101-103 MH/s-re belőve (tehát 3080) van beállítás ahol teljes csendben tud dolgozni.Kissé fapados, de teljesen jól működő megoldás, hogy egyszerűen ráfektettem egy Noctua ventit a hátlapra, közvetlenül a core körül csoportosuló memóriák felett. Az eredmény 111 MH/s, ventik 67-72% ami még hangtalan (75 és felette kezd el hangoskodni). Nem érzem szükségét kitaposni mindent a kártyából.
-
RockHaRD
addikt
Volt itt valaki, aki magának csinált aluminiumból házikót a kártyáknak. Esetleg megtudná mondani, hogy mi kell hozzá, meg pár támpontot adni a méretekhez?
Más: 5 kártyás alaplapom van, egyelőre 3 kártya érkezik (ahogy azt írtam már tegnapelőtt), tudnátok mondani helyet, ahol viszonylag gyorsan és jó áron tudnék risert szerezni? Merlinnél láttam, de más alternatíva érdekelne.
-
-
Reggie0
titán
Hat, baromira nem, foleg mivel maga a PCB is fut, illetve a PCB tuloldalan a kondenzatorok is. Itt nem csak a GPU a hoforras. Az csak a latszat, hogy a GPU futi fel a PCB-t, de nagyon nem igy van.
Azt nem tudjuk, hogy rendes vizhutese van-e, de mint kiderult 110 fokosak voltak a memoriak, tehat igen valoszinu, hogy nem. A gyari vizhutesek nem hutik vizzel a backplate felol. Ennyit a feltetelezeseidrol...
-
Laraxior
titán
Ha megjön a 3070-em, kicserélem a 2070S-t. Ez eddig tiszta. Viszont egy riser kábellel visszateszem a 2070Supert, hogy azért csak házon kívül legyen. Mindkettő nVidia, gondolom nem kell nagyon a driverekkel mókolni, viszont a nanominer felismeri majd mind a két GPU-t, vagy piszkálni kell valamit a konfigfájlban?
Egyelőre kis időre megtartom mindkettő VGA-t, ki lehet belőlük hozni 100+MH/s-t. Az azért nem rossz, úgy hamarabb visszajön az ára. Előreláthatólag úgysem lesz megoldás a VGA hiányra
-
Dare2Live
félisten
ha vized van az hogy venti is nyom karira levegőt sokat nem segít. jó vizzel (nagy min 360+os radi...) nem szabadna 90C fölé mennie... Sött inkább alatta. Vagy kicsi a radiátor (50Cs a vized) vagy nem érintkezik rendesen a blokk vagy... de ezt távolról megmondani nem lehet.
más: Megvolt az első cuda errorom. 2hétig egy se beraktam az RX580at log alapján éjféltől már 2db volt. PM újraindult így nem tűnt fel, most is véletlenül szúrtam ki T Junction temp görbe 96-98ról beesett 70Cre amíg újraindult.
-
GAbre
veterán
válasz
aradebil2
üzenetére
Igen,neki is álltam kicsit variálni.
Nem gondoltam volna,hogy ennyire melegszik lévén,az egész gpu hűtés egyben van 1 rézlapon elvileg memóriákat,és vrm-ereket is hűtő maga a víz.Úgy látszik mégsem,csak meg van növelve hőleadó felület,1 zárt gpu ház!Szép mondhatom....
Nem elég értelme nincs a víznek,mert tdp limit miatt,alig lehet húzni.Még a légeset is jobban lehet.
De ez nem magyarázza,hogy miért nem lehet alulórajelezni gpu-t,és miért esik akkor is teljesítmény.
Sajnos ez így nem sokat ér.
4 ventilátor fújja kártya felé levegőt,3 meg fölötte el.
És hiába iktatok be nyitott házat+14-es ventilátort közvetlen hátlaphoz.
A junction hőmérséklet ugyanúgy 110 fok jelenleg.
Bár annyit ért,hogy 100fölött bányászik kártya így legalább.Reggie0: Köszönöm a tippeket neked is.
Powerer: "És hiába iktatok be nyitott házat"
-
Powerer
tag
Ajánlom az alábbi cikket elolvasásra:
https://www.igorslab.de/en/gddr6x-am-limit-ueber-100-grad-bei-der-geforce-rtx-3080-fe-im-chip-gemessen-2/HWInfo programot továbbra is erősen ajánljuk, vízhűtés ide vagy oda, 48-50 fokos GPU és EVGA szerzorok szerinti 53-57 fokos memória hőmérséklet mellett tapasztalt többünk 104-106 fokos belső memória hőmérsékleteket (Memory Junction Temperature).
Ha ilyen teljesítményvisszaeséseket tapasztalsz, akkor érdemes lenne ránézni, mielőtt megsütöd a kártyád. -
Danex
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Ahogy egy 30 fokos PCB-t felmelegít egy 60fokos GPU-t, úgy egy 70fokos PCB-t hűteni is tud egy 45fokon tartott GPU.
Illetve egy normális vízhűtés hűti a ramokat, VRM-et is. Ezeken kívül azért elég minimális hőtermelők szoktak lenni _szerintem_ vagy arra is raknak egy hőpadot. -
-
Doviziozo
aktív tag
Sziasztok! Újoncként elkezdtem én is egy Gigabyte 1080 Ti kártyával HiveOS alatt ETH-t bányászni. (hivepool, phoenixminer). Abban kérném a segítségeteket, hogy mik azok a beállítások, amivel optimalizálni lehetne HASH értéket. Jelenleg 27 a real, 32 a reported. Ahogy olvasom 40 körül kellene lennie. Valaki lenne oly kedves és megírná, neki milyen tuning értékek váltak be? Köszönöm.
-
-
-
GAbre
veterán
válasz
aradebil2
üzenetére
Nem szeretek mindenféle programot leszedni,azt hittem gpu-znek kéne mutatnia.
Bár ebben csak memory junction van.Ami 100-110 fokot mutat.Mind1,hogy húzva van memória vagy nem.
Blackplate viszont iszonyatosan forró.Úgy látom van szépen hőpad rakva alá.Bár sztem túl vastagon is. -
Emperor_
addikt
A Krakenről kb mennyi idő, amíg a SEPA utalás megérkezik a számlára?
-
Reggie0
titán
-
GAbre
veterán
Jah,hogy az
Nem értettem rövidítéseid.
Memória érzékelő nincs ebben a kártyában :S
Vízzel van,nem ment feljebb 52 foknál mióta be van kapcsolva.
Mint mondtam igazából mind1,mit állítok. 0 és +1400mhz memóriával is ugyanúgy dolgozik.
Ha berakom neki a maxos tuningot,amit kártya bír,akkor is ugyanúgy dolgozik.
Semmi javulás.
Reggie0:Gyári víz. -
janos666
nagyúr
Van most számottevő különbség eth hashrate-ben Linux és Windows közt RTX kártyákon?
-
GAbre
veterán
82%,de 105%-ön is ilyen.
Ha leveszem még jobban,vagy gpu-t minuszolom le,akkor még rosszabb.(3080-al simán tudtom gpu-t is alulórajelezni,és nem volt baja)
Fogyasztás:280-305W. 3080-al 220 körül volt,ha jól emlékszem.
Sőt 3080 105-öt is tudott.Most 92-99 között megy.Ráadásul úgy tudom memória oc-nak is hatással kéne lennie.De nincs. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Puffocska
üzenetére
Nálam gyári beállításon bepattintás után 230Wot ugrott a fogyi falból mérve. Eközben phoneixminer 130wattot írt. Most 85Wt ír PM falból mérve meg 130wattal eszik többet a konfig.
Bonusz, hogy eddig ment az USB hub most meg nem.Ma duán sztem nekiesek a 29mh@100W kezdésnek jól hanzik. Ha sikerül összehoznom a 32@90Wt majd beírom hogy sikerült.
szerk: memet feljebb raktam 5perce már hibátlanul megy a 31MH

-
korcsi
veterán
válasz
aradebil2
üzenetére
A bánya a saját blokkjában nyilván nem fog felszámítani csak minimális díjat (1GWei), ha innen átutalod másik számlára, annak már lesz díja rendesen (100-200GWei)
Érdemes etherchain-en böngészni a blokkokat sok minden látszik belőle.Általános technikai blokklánc leírás magyarul, szerintem nagyon jól megfogalmazva: PDF!!
-
kzkz
őstag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Erre van külön topic: Kriptovaluták és az adózás
-
GAbre
veterán
Most megnéztem este mit turkált a kártya,hát szomorú,hogy folyamatosan 100 alatt megy.~95. Ez még 3080tól is csak tűrhető lenne.
Mikor elindul a turkálás 110 körül kezdi el,de pár perc,és beáll a fenti érték.
Ráadásul,hiába van húzva a memória,húzás nélkül is ennyit turkál a kártya. :S -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nicehash-t használok, mi a legjobb módja kiutalni mondjuk paypalra az elért összeget? Hallottam olyat, hogy nicehash->coinbase->paypal? Valamint mikor keletkezik adóvonzata? Jól tudom, hogy csak akkor ha realizálom?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pont ezt szeretném elkerülni, hogy maga a rig már be van lőve nincs vele gond, de át kéne helyeznem, csak nem vágyok anomáliákra ennek mennie kell 24/7.

3h+m ment el vele.... már memo időzítéseket kezdtem modosítgatni de a legjobb a ~120W 32MH volt, még 30MHval se jött össze 110W sem. grrr....

, memofrekit 0ra. pfü... az jutott eszembe, hogy nyárra beszerzek egy nagy ventit, "bezsákolom" és kivezetem a hőt a szobámból. Láttam már több ilyet neten...