Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz golya87 #30838 üzenetére
A legérdekesebb a 2. rész, abból kiderül, hogy 0,01 BTC is a pénztárcába kerülhet.
Nagyon kényelmesnek tűnik ez a nicehash 2.0 csak pár gomb nyomása és megy is.
De pár dolog nekem nem világos
- Mennyi a pool fee?
- Automatán vált a metódusok között, de nem tudom mit bányászok. ETH-t lehet itt?
- Automatán vált BTC-re, de nem tudom miről, lehet tartani kéne inkább altcoinban és magam átváltani?
- És a fő kérdés: hogy rakom át paypal számlámra?Mégis csak kipróbáltam GT 1030-al a nicehash-t.
Eredmény: 0,32 USD/nap. A videóban GTX 1050/2GB 0,52 USD/nap. = 1,6x
Ez nem egyezik meg a TechPowerUP teszt adataival 5,3 MH/s vs 12,3 MH/s = 2,3x
Nem tudom mivel tesztelték, lassan eleveszek a sok altcoin és metódusok között. Mit mivel, melyiket?Szóval egy átlag user mit használjon nicehash helyett, ha ETH-t akarna bányászni hatékonyan.
Vagy hogy hasonlítsak össze különböző NVIDA kártyákat? (1030, 1050, 1050ti 1080)[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz Fiddlestick #30853 üzenetére
Ehhez mennyi fogyasztás társul?
Efficiency hogy alakul?
Csak mert nekem a G1-ek 550 körül mennek kb 150-160W-ból, kicsit sokallom az a hash értéket nálad.
Hacsak nem 200W jön hozzá.Szóval máskor egy sol érték mellé rakjatok fogyasztás adatokat is, vagy screenshotot, elkerülendő, hogy feleslegesen gépeljek 6 sort
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
szazbolha
addikt
válasz Fiddlestick #30852 üzenetére
Mit értesz hatékonyságon? H/W ?
-
varmi2
nagyúr
válasz szazbolha #30851 üzenetére
"GB karival sajnos nem tudsz eth-t bányászni. Ehez minimum 3
Gb kari kell. Mert az eth dag fileja jelenleg 2.5Gb körül van, és ezt kell betötlenie vga memóriájába. Ha van minimum 3Gb ram a kártyán, akkor a ezzel tudsz eth-t bányászni.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BandiT85
aktív tag
válasz Fiddlestick #30858 üzenetére
Egy --pec -et írj már légyszíves a bat fájl végére, azzal ki fogja kalkuláni a sol/w értéket. Kíváncsi lennék a 1080-ad hatékonyságára.
Ezután próbáld lejjebb venni a TDP-t (akár 55-60%-ra), és húzz a gpu-n 100-200-at, amíg stabil. Így valszeg ugyanezeket az értékeket fogja hozni sokkal kisebb fogyaszás (és hőfok) mellett. Memóriát Zcashnél majdem felesleges nyúzni, szinte semmit nem számít.
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz BandiT85 #30860 üzenetére
Hazaerek este es beirom ! Felesleges huzni ? 500korul szed alapjaraton, az a 90az sztem nem keves De kiprobalom mindenkepp amit mondasz !
[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
ff-thomas
aktív tag
Srácok, Bitcoin Gold -ot (BTG) -t hol tudtok váltani? Van olyan váltó, ahová lehet "deposit"-olni BTG-t? Vagy aki bányászik, egyelőre csak saját wallet-be és nem váltja át?
find a way or make one..
-
SLYM
veterán
Sziasztok! Pénzért hogyan tudok ilyen coinokat (mindenfélét) vásárolni, illetve eladni? Illetve hogyan "tárolom" ezeket? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
k_norbert89
csendes tag
válasz golya87 #30838 üzenetére
Köszönöm, Beindítottam a bányászatot.
Havi 10.000 Ft-ot jósol bevételnek a NiceHash, ez nem tudom elég jó dolog e.
A daily earning 300-500 közt mozog
Konfig:
Chieftech iArena 450w
Asus H170M-Plus alaplap
I7 7700K
ASUS DUAL-GTX1060-O3G
2DB kicsi venti a házban
1db 5400as hdd és két db 512GB os SSDHúzzak a gpun?- vagy legalább dobjam át OC módba?
Tervezzek mégegy ASUS DUAL-GTX1060-O3G karit mellécsapni a jövőben?
Mostani munkáimat a proci húzása vagy i9-re cserélése segítené, szerintetek megéri elmenni ilyen irányzatba?
Pl a fűtést ugye most elzártam a radiátort, mert melegedik szépen a szoba, belekalkuláljátok a költségbe, pl azt hogy csökken a szoba/lakás fűtési költsége mert árammal fűtesz kb...
remélem jól felrobbantom a fórumot ennyi témával.Infóért hívj: +36-30/565-0952
-
subaruwrc
félisten
válasz k_norbert89 #30868 üzenetére
azzal a táppal én nem emberkednék
-
Fiddlestick
aktív tag
Leginkabb add el a 2db 512-es ssd-t meg az i7700-at (nem tudom minek irtad ide, de teljesen felesleges) Es az arabol vegyel meg egy kartyat ! Felesleges ilyen config banyaszni.... a taprol meg inkabb nc
[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Fiddlestick
aktív tag
"Pl a fűtést ugye most elzártam a radiátort, mert melegedik szépen a szoba, belekalkuláljátok a költségbe, pl azt hogy csökken a szoba/lakás fűtési költsége mert árammal fűtesz kb..."
Egy darab 1060-tol ? Te msot viccelsz velunk remelem, mert jopofa dolog ilyet irni egy szakosodott forumba akik 30-40 kartyaval dolgoznak alaphangon
-
k_norbert89
csendes tag
válasz Fiddlestick #30870 üzenetére
Bocsi nem bányászatra vettem, munkagép.
Sokat gyűjtögettem, és fejlesztem, nem pedig bányagépet építek. Fontos, hogy amikor videót szerkesztek, ami ezt a procit és a 32GB-nyi ramot fullra kihajtja.
Már keresem a legideálisabb tápot a konfigomba, és igen észrevettem hogy a táp lesz az első lépés minden téren. A konfigot azért írtam le, hogy senki se javasoljon 2kW os tápot, hanem írni tudjon az akinek hasonló konfigra bejött valami.
mindenért keményen megdolgoztam. Játék nincs a gépen, egész nap e-maileket írok, webcamon tárgyalok, és napi 2-3 órát videót vágok, pihenésképp villamosmérnökin tanulok.ha megnéznéd mire válaszoltam, akkor tudnád, hogy egy napi 9-14 órát futó kiserőműben rejlő potenciálok kiaknázásáról van szó. Nálam nem lesz megtérülési idő, mert így is úgy is meg-kellett vennem.
A kérdés: mit optimalizáljak a szettben hogy hatékonyabb legyen.
Infóért hívj: +36-30/565-0952
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz k_norbert89 #30872 üzenetére
Mindenfele bantas es kotozkodes nelkul azt tudom neked tanacsolni hogy fejetsd el, ez nem a te asztalod !
Egyebkent leirtam mit optimalizalj. vegyel egy 850 vagy 1000+ wattos tapot, es meg minimum 3 kartyat hogy erezz is belole valamit.Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
butch3r
senior tag
különböző tőzsdéken. coinmarket.com-on ha ráböksz a számodra szimpatikus coin-ra, majd utána a market fül láthatod, hol kereskednek vele. azok közül kell valamelyikre reggelni és akkor tudsz venni, majd ugyan ott vagy másik tőzsdén is ahol lehet vele kereskedni eladni.
tárolhatod őket a coin saját walletjában (ekkor nálad van a privát kulcs -ez javasolt) vagy aktív kereskedés esetén az adott tőzsdén (ekkor nincs nálad a privát kulcs)
de ez inkább a crpyto trade topic témája. [link]
-
őstag
Újonc... engedd el!
Egy komolyabb táp biztosan nem fog ártani. A whattomine lehet még segítségedre, ha ilyen irányba akarsz elmozdulni. Itt megnézed, hogy mi épp a legtöbb pénzt hozó érme és azt bányászod közvetlenül, majd egy tetszőleges tőzsdén eladod és pénzre, BTC-re, akármire váltod. Az utóbbi 100-150 hozzászólásban kb mind a háromról volt szó. (tőzsde, 1060 tuning,coin) -
k_norbert89
csendes tag
-
bbarna
tag
Nincs mit optimalizálni.
Az Nvidia inspectorral könnyen be tudod állítani az ideális fogyasztás és teljesítmény arányt.
A bányászáshoz nem kritérium a kártyák darabszáma.
Amennyiben számodra a kis pénz is pénz (és miért ne lenne az?), megéri a maradék időben bányászni vele -(2-3 hónap alatt kijönne egy másik táp ára, amennyiben szükséges).
Próbáld ki a winminer progit, az 20$-onként PayPal számlára küldi a a kitermelt coinok ellenértékét $-ban.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #30733 üzenetére
Idáig totális csőd. Windows 10 friss telepítés, Blockchain driver felmegy, és az xmr-stak-amd 130-at hash-el, a Nicehash benchmark meg lefagyasztja az egész gépet a francba... x16-os slotba közvetlenül dugva, csak 1 VGA van még a gépben...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
klykkly
tag
Most volt időm kicsit vacakolni WINDOWS vs LINUX ügyben.
Érdekes eredmény született. Igazából nem is értem ?Adott egy https://www.overclockers.co.uk/sapphire-radeon-rx-470-mining-edition-4096mb-gddr5-samsung-pci-express-graphics-card-gx-381-sp.html
modoltam 1500+Ezzel kínlódtam pár napja W7 alatt az istenért nem akart menni blockchain beta driverrel patch után sem.
Azóta felraktam W10 64bit hozzá való blockchain driver + patch.
Szépen hash-el afterburner után 30MHs/sec el.öröm bódottááá megvan a windowsos állandó flash-elős teszt gépem egy kártyával ami 0-24 ben RIG is ,de ha kell ezzel tudok kísérletezni bármikor nincs nagy kiesés.
Gondoltam egy másik partíción legyen ubuntu 16.04 .
Felraktam.
Driver+ ROCM kernel ahogy kell (működik is , ha tesztelem claymore ban a pl DAG 190 re pont ugyanannyi a HashRate mint DAG 100 nál)
Élesben az eredmény 25.4MHs
Ha a fejem átugrom akkor is csak ennyi, 5 MHs hiányzik.
Legfurább hogy OverClock ra nem igazán reagál. Hiába állítom a MEM speedet 1700-2200 hasrate kb 0.5MHs változik. Ugyanez a core frekivel is igaz.
rocm-smi ben szépen látom hogy változik a freki de hashrate ugyaott marad.
Ja és claymore ban se tudom állítani a frekit. Vagyis írhatok be bármit akkor is 25.4MHsötlet valakinek ?
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
hehe... vettem én is egy GTX1060-at mert megint rákattantam... és ez csak a kezdett.
Estére kipróbálod, de egy C2D gépbe teszem, remélem megy anyit mint a tied.A havi 10K nem rossz így, de megnézted a géped össz fogyasztását? Amennyiben te fizeted a villanyszámlát és nem a szüleid, koleszod, céged, akkor nagyon nem mindegy mennyi az annyi.
Szerintem minden beállítás nélkül a géped 180 wattot vesz fel a hálózatból.
1 nap alatt 24*0,18KWh*37 Ft/KWh = 186 Ft/nap.
Havi áram fogyasztás díja: 5.600 Ft.
Na... így már a 10K nem is olyan szép. Alig a fele marad meg.Egyébként hogy sikerült HUF-ra átállítanod?
Ui: A fűtés számla is csökkenhet.... Nézd meg eddig mennyit mennyit fogyasztottál (energiát) és abból vond le a géped által felvett energiát. 99,99%-ban hővé alakul, csak nem ideális helyen van mint egy radiátor.
De kétlem hogy sokat spórolnál, mert fűtésre a villany a legdrágább.[ Szerkesztve ]
-
k_norbert89
csendes tag
válasz szazbolha #30884 üzenetére
Na, örülök ha belelkesítettelek. Valahol megtaláltam a forintosító beállítást a menükben, de inkább visszaraktam dollárra.
Átálltam a winminer-re. Használja a procit is szépen. GPU ra 2$ CPU 0,5$ körül mozog a napi hozam, magam-után fizetem az áramot.
Ha kihozza a havi 75$ és 25$ a villanyszámla akkor lazán megéri, hogy ketyegjen. De majd kiderül, amúgy is akartam venni egy fogyasztásmérőt direkt a PC-reInfóért hívj: +36-30/565-0952
-
szazbolha
addikt
válasz k_norbert89 #30885 üzenetére
Kipróbáltam a WInminert, de nem indul, mert az ESET vírusfigyelő tiltja.
Portable verzió, első induláskor kérte, hogy Defenderben állítsam be a kivételt, de az nekem inaktív. Beállítottam a mappáját ESET-ben ahogy kérte, de STRAT után az api.winminer.com tiltott maradt nem megy neki.
Én most hallottam először erről a winminerről, kicsit óvatos vagyok. Majd a próba-bányagépre felrakom. -
Robcsa
tag
Sziasztok!
Van egy eladó PCIe X1 4-es elosztóm. Ha valakit érdekel írjon privátba. (Ennek segítségével 3-om kártyával többet tudtok a gépbe rakni.)
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
Fiddlestick
aktív tag
Ha jovore majd nem lehet banyaszni az eth-et vga-val akkor mi lesz majd az ati kartyasokkal ? Fillerekert eladjak es lecsereleik nvidiara ? Gondolok itt pl RX 470 Mining 4GB vga-ra
-
deadwing
addikt
válasz Fiddlestick #30892 üzenetére
Én azt sem értem, hogy miért amd-vel bányásznak az emberek. Ilyen bios mod, meg olyan driver peccs... Vagy csak nekem tűnik macerásnak?
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok iylen jó időben mer valaki kinti levegővel húteni? vagy egyáltalán nem ajánlott?
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
gipszklipsz
csendes tag
Ha jovore majd nem lehet banyaszni az eth-et vga-val, akkor nvidiával sem lehet. Akkor miért cserélnék le nvidiára? Majd mást bányásznak, van miből válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
GTX 1060 3GB 1 VGA-s "teszt bányagép" következő beállítása megfelelő?
Power target unlink Temp target
Power target 100% -> 70%
Temp target 83 -> 70
GPU clock +100 Mhz
MEM clock +200 MhzSzerk: Új fogyi mérőt kell vegyek, mert a régi nem mér... 0 WATT. de jó is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Már most többet hoz, ha Cryptonight-ot bányászok. Nem is fogyaszt/melegszik úgy a kártya.
deadwing: Én pont az nVidia bányászattal vagyok így.
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz gipszklipsz #30895 üzenetére
Ugy ertettem, hogy eth-en kivul masra kb alkalmatlan az ati szerintem. Zcash es tarsaira gondolok. Ar/ertek aranyban verhetetlen az nvidia, ilyen teren. Atival pedig az emberek 90%-a eth-et szed.
-
Tamás9x
őstag
válasz Fiddlestick #30898 üzenetére
rossz flash-re van megoldás hardveresen külső íróval még helyre tudom hozni. 1080ti-vel kinek van tapasztalata, mit érdemes vele bányászni gazdaságosan?
https://www.youtube.com/@kisstontour
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- ADATA XPG Lancer RGB 16GB DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest