- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még mindig azt mondom, hogy jó lehet!
Amúgy rengeteg disztró lehet jó, adott hardverektől és adott userektől függően nyilván.
Germanyban lévő családi népek számtalan notebookjára Linux Mint Cinnamont rakok mindig, Windowst használtak előtte, tök laikusak minden OS-hez. 6 éve semmi gondjuk nincs a Mint Cinnamonnal átlaguserként, időnként frissítik is, ha rájuk szólok. Szerinted, ha tudtam volna püréArch-ot telepíteni, akkor érdemes lett volna azt raknom a gépeikre? Meddig ment volna ez Arch install után?
-
EndeavourOS annak jó aki nem tud, vagy nem akar pure Arch-ot rakni.
Meg annak, aki nem fog meglepődni Linux Mint Cinnamon használata után.Püré Arch meg tényleg olyan, hogy felrakja a gyerek vagy elszórakozol vele konzolból fél napot, nyilván egy optimálisra installált Arch akár jó is lehet, bár mindig azt olvasom, hogy gyorsabb, mint az apt csomagkezelős rendszerek...ezen mindig el is csodálkozom. Pont volt egy totál minden szempontból jó notim, sajna mostanában nem tudom letesztelni, gyorsabb lenne-e valóban az Arch rajta.
Ilyen tapicskolós dolgokhoz nem tudok szólni, mert olyanom nincs
Ne bánd, én is kb egy hónapja használom, mert az említett Latitude 5520 után kifejezetten szörnyű ezt a kis notit nyúzni! Az 5520 fényévekkel gyorsabb volt, ráadásul ergonomiailag is tök jó volt, baloldalra volt helyezve a tapipadja, jobb oldalt volt numerikus bill, bivalyerős volt, két NVMe SSD mehetett bele, így a PCIe 3.0-ra tudtam telepíteni bármit gond nélkül, nem kavarta össze a dolgokat semmi, mert hát az UEFI kezelés disztrónként igen eltérő tud lenni. Ez a kis noti egyedül abban jó, hogy olyan, mitn egy mobilteló, reggel töltőre rakom kis időre, aztán egész napra eltüntethetem a töltőkábelt, most is még 8,5 óra üzemidőt ír az akkura az app. (kábelimádó törpenyuszi miatt rejteni kell a kábeleket) -
Ugyolyan a Plasma mint más rendszerekben.
Linux Mint-en nincs default, fel lehet könnyen rakni, de pár verzióval ezelőttinél volt csak tökéletes, ahol valóban a plasma-t sikerült integrálni Cinnamon mellé, De KDE nélkül.
Wayland nagyon nem jó még Cinnamon alatt, de írja is a login ablakban, hogy experimental user-nek javasolt a váltás. Nyilván rácuppan az is, aki nem pont experimental, aztán meg jön a nyekergés...
Nemrég átváltottam én is, valóban eltűntek a szükséges karakterek. Gnome-ot tartósan még nem próbáltam, de egy ideje gondolkodom rajta, kíváncsiság hajt kicsit, mert ezt a Dell Latitude 7400 2in1-et kéne rendesen kipróbálnom. Működik a képernyőtapizás Cinnamonon is, de ugye ez nem touch-ra van készítve és a display is kicsi.
No majd meglátjuk...azt tudom, hogy ezeréve Solust használsz, de mástól még nem olvastam, annyira nem elterjedt, mint az EndeavourOS, amit legalább négyen használnak már topikosok, sőt Mint topikban látom, hogy csixykomám is át akar térni arra, majd 2 nap után menekül vissza.
Jól tudom, hogy waylandnál a tapipad kezelése jóval több műveletre ad lehetőséget, mint az X11-nél?
-
-
IstvánLászló
őstag
+1 igen detto.
Calam-Arch telepítést grafikusan, Cinnamonnal probáltam élesben,anomáliákat nem tapasztaltam...https://sourceforge.net,letöltési sebessége hajlamos néha a régi modemeknek a sebességével müködni,de most jelenleg éppen 5-6 MB/s-el jön is le az iso-ja..
Calamers installernek az előnye, hogy nem kel órákig gépelnem a terminálban, jelzem imádom a terminált, tehát csak is a netnek a sebességén múlik hogy K.b 5-10perc után késszen reboot után, már egy jól müködö rendszert-kapok.
Ajánlom ezt a disztrot, azoknak akiket érdekel az Archlinux..Üdv: István
-
amúgy annyira nem fontos ám, csak gondoltam én is kicsit abajgatlak a már-már vallásos cinnamon-áhitat miatt
Persze, hogy áhitat van, mert tökéletes nekem a Mint, már megint. 10 éve soha semmi gondom nem volt vele, még jó, hogy imádom. Ez a billentyűs waylandos dolog meg tényleg nem ért el idáig, de majd az új gépen megnézem mennyire működnik a tapipadon a többujjas használat. Legutóbb azzal is volt valami prücök.
Gnomeban alapértelmezett a wayland, ami igen fontos, mert amúgy az Ubuntu Gnome nem is lehetne már ennél lepucoltabb DE. Meg aztán arra gondoltam, hogy ezek a Mintes komák nem magyar billencset használnak, persze, hogy nem foglalkoznad a problémáddal!
Ettől még Cinnamon-fan maradok úgyis! Lehetnék KDE fan is, talán majd ha a plasma6 összehangolja önmagát valamikorra...
Szóval a Windowst rühellem, a Linux Mint Cinnamont meg imádom! Kell az egyensúly meg a harmónia, nem? De!
-
-
urandom0
senior tag
Ha bent van a disztró repójában az adott kiegészítő, akkor onnan kell telepíteni. Fedorában pl. bent a Dash to dock, ha kijön a Fedora 40 a Gnome 46-tal, a Dash to dock is kompatibilis lesz már vele. Gondolom, a Solus is.
Amúgy a Gnome-nak pont az a titka, hogy nem szabad telerakni mindennel
Vagy ha az ember telepakolja, akkor olyasmikkel pakolja csak tele, amik a használatot nem változtatják meg jelentősen, hanem tényleg csak kiegészítik azt. Én pl. csak a GSConnectet, az Appindicatort, a Steal my focust és egy clipboard managert használok, de mindegyik nélkül el tudok lenni.Én kb. 10 éve nem használok asztali ikonokat semmilyen rendszerem sem, szerintem nagyon meg tudja törni a workflowt az, hogy ha el akarsz érni valamit az asztalon, akkor minimalizálnod kell az ablakokat, utána meg visszanyitogatni. Ráadásul az ember (és a programok is) hajlamos teleszemetelni az asztalt mindenfélével.
Szerintem start menü se kell, egy programindító kell csak, az meg van. Nyomsz egy Windows billentyűt, megjelenik a dash, oda kirakod a gyakran használt programjaidat, a többit meg eléred az alkalmazásrácsból.Gnome alatt nincs értelme az asztalra bootolni, mert nincs ott semmi. Az alkalmazásokat a dashról vagy az app rácsról indítod, és mivel a gyakran használt appokat a dashra rakod, ezért olyan nézetbe érdemes bebootolni, ahol rögtön a dasht látod.
-
urandom0
senior tag
Köszi a választ!
Eddig nem ismertem a Solust, de ezután majd ajánlani fogom, ha valaki rolling disztrót keres.
Kipróbáltam közben, futottam a Gnome verzióval egy kört live-ban. Gyorsnak tűnik, alaphangon 800-900MB RAM-ot használ a live, és ez az eopkg is jónak tűnik. Sebességre kb. a zypper és az apt szintjén van. Lehet, hogy feldobom valamelyik gépemre, és használgatom pár hétig.
Terminálban 11279 elérhető csomagot számoltam össze.
---Mentem egy kört Salix live-val is. Ez ugye egy Slackware fixed ágára (tehát nem a -currentre) épülő, nagyon tradícionális filozófiájú disztró. Sysvinit-stílusú init rendszert használ, a hivatalos és ajánlott csomagkezelője a slapt-get, ami a Slackware slackel csomagkezelőjére épül, azt bővíti ki apt-szerű függőségkezeléssel és funkciókkal. A jelenlegi verzió 2022 szeptemberében jelent meg (5.x kernel van benne), az eggyel korábbi 2017-ben.
Terminálban 9270 csomagot számoltam össze, de a Flatpak gyárilag telepítve van (legalább is a live-ban, de gondolom a telepített verzióban is).
Itt van két kép róla: 1 2 -
urandom0
senior tag
Milyen ez a Solus egyébként? Azt látom, hogy rolling, de mennyire frissek a csomagjai? Gyári Gnome van benne, vagy valami mókolt? Csomagkezelője milyen?
Nekem a Salix volt sokáig a szívem csücske disztró, nem sokat használtam, de amíg használtam, addig nagyon autentikus Linux élményt nyújtott. Amúgy meggyőződésem, hogy a Slackware-t is sokkan többen használnák, ha gyárilag lenne benne függőségkezelés, és sok-sok csomag hozzá.
-
Te vagy az egyetlen, aki kitartóan használja a Solust, az ilyeneket simán megjegyzem.
Tényleg jó kis rendszer, tetszik is Plasma-val, de szerintem már képtelen vagyok tartósan más csomagkezelőt használni, mint az apt. 10 év azért elég hosszú idő, még az Arch package-managere az, amivel elboldogulok, de ott már ott hozzányúlik a pacman/Rosetta-hoz.... Ahogy nézem, kb csak az apt-ot kell kicserélni eopkg-ra...így nem is tűnik annyira bonyolultnak.
(különben van fenn egy Solus az SSD-n, csak a Mint update-grub nem tallózza be, ezt se meg az archklónokat se, tuti féltékeny rájuk)
(#95461) natë
Azt nem említetted, hogy minimál kell! Ajánlottunk volna neked nagyszerű pálcikaWM-eket!
-
Pont ma írtam, hogy Cinnamonnal applikáltam össze Minten kétszer is már, de mobilon nem tudom belinkelni, megkeresni most. Szóval nem csak KDE-vel megy, mert az első próbálkozásnál semmilyen KDE DE app nem volt fenn. Minden olyan volt, mint Cinnamonnal, csak a frame plasma lett.
Eddig látott legtutibb DE lett.
-
-
-
-
Az auto mount is olyan mint amilyet a distro készítője megálmodott. Az egyik így csinálja, a másik meg úgy, mert csak.
Pl itt az oldal közepe táján mutatok egy példát az USB eszközök automatikus felcsatolására. Meg kell keresni hogy az adott rendszer automunt rendszere hogyan működik, hol vannak (és milyen néven). Sanszos a felcsatolás paraméterei mások (kinek a nevében, milyen csoporttagsággal, milyen jogokkal csatolja fel). -
janos666
nagyúr
Tippre talán az lehet a különbség, hogy az egyik distro még a user-space ntfs-3g (read/write), a másik az új a kernel verziókban elérhető ntfs read/write drivert használja.
(A ma újnak számító kernelekben két ntfs driver is van: a régebbi alapvetően csak olvas, vagy meglévő file-okat tud felülírni, az új már teljesen írásképes. Gondolom, hogy utóbbi idővel mindenhol leváltja majd a user-space ntfs-3g drivert.) -
-
Hm, valami ilyesmire gondoltam, amúgy kíváncsiságból kipróbáltam és szerintem egy használható Mint skin, némi zagyvalékkal és némi valóban hasznos megoldással.
A csilivilivel én 18 évig úgy voltam hogy a W10-re is alap XP kinézetet próbáltam beállítani.
Aztán 3 éve jött szembe a KDE egy Manjaro személyében és szerelem első látásra. Rájöttem hogy lehet igen látványos is egy os felület és emellett igen kéz alá dolgozó is egyszerre.
Azóta meg szerencsétlen Wint szidom mert Redmondba sok mindent belepakolnak,
de akik egy normálisan testreszabható felületet próbáltak prezentálni a user felé azokat úgylátom W7 óta kirúgták. -
Kiváncsi lennék, hogy próbáltad e, és, hogy mikor..
Egyáltalán nem " csili-vili sz@r.",
Több szarabb disztrót próbáltam mint jobbat (és volt vagy két tucat)....
De a magam részéről nem foglalkozom vele többet. Hiába jó a rendszer és nagy agy a fejlesztője, ha emberileg olyan amilyen.....
A téma szerintem lezárható, csak érdekességnek írtam be a dolgot. -
Teljesen igazad van egyébként, de nem is nagyon jövök már, Winről jövőnek idén szerintem nem is írtam, de egyébként közöttük elég sok olyan van, aki hamar ideges lesz és elkezdi fitymálni a Linuxot, vele nem kell semmit kezdeni, értelmetlen a kínlódás. Akik komolyan gondolják, azokkal meg elég hamar megtaláltuk a hangot eddig is, ha eleinte nem is ment zökkenők nélkül minden.
jön egy mogorva megmondóember, aki minden szavukba beleköt
Éppen ennek igen praktikus oka van, ha pongyolán és Windowsos nyelvezettel fogalmazzák meg, mit szeretnének, egyszerűen nem tudom értelmezni. Ilyenkor sokan továbbgörgetnek én meg elkezdtem basztatni az embert, hátha kijön belőle, mit is akar, mik a hibajelenségek, utóbbiak esetén pontosan tudod, ha nem írja le valaki pontosan a hiba minden részletét, akkor csak a látóasszonyban bízhat.
De lassan úgyis kiesek a körforgásból, idén egyetlen disztrót raktam fel két gépre, szóval már mezei user szinten vagyok, pár napja már én is segítségért jöttem ide. Szóval van remény, hogy végleg eltakarodok és kellemes lesz a légkör.
(ja és a lényeg, én is sokat tanultam, ha valakivel konstruktívan végig tudtuk vinni egy hiba kiderítését/megoldását, mivel ténylegesen laikus voltam mindig is)
-
Erről azért már leszoktam, max akkor írok, ha képtelen vagyok x dolgot felfogni és muszáj rákérdeznem a miért-re. Erre persze többnyire sértődés van, mivel mindenki úgy gondolja, hogy ésszerűen döntve csinálja, azt amit csinál erre jön a koma, aki nyíltan rákérdez, hogy eztmostmérígy? Kolléga esete pont ilyen volt, tökéletesen futott neki sok disztró, Mint is például, erre felrak egy olyat, aminek az eredetije is a függőségek varázslata maga, azt meg tudjuk, hogy a systemd-vel inkább azoknak van baja, akik már értik is, melyik init rendszer miért és hogyan működik. Én például sík tök lehetek, mert 8 év userkedés alatt sem jöttem rá, mi bajom lehetne a systemd-vel. Mondjuk rühellhetném Pöttering frizuráját és akkor dobnám a Mint-et és szopatnám magam Gentoo-val.....
Ja a mondatodra, egész sokan viszont nem értenek félre, így aztán én megnyugodhatok, nem bennem van a hiba!
-
Frawly
veterán
Teljesen egyetértek, csak azért nem fogalmaztam ennyire keményen, mert akkor meg megsértődnek.
De nem csak a BP-ről ez a véleményem, hanem az összes fizetős megoldás felé terelő disztróról, Zorin, Proxmox, RHEL, Süsü, stb.. Erre nem való a Linux. A BP ezeknél csak annyival rosszabb, hogy agresszíven politizál is. Közben meg nem veszik észre, hogy a felhasználók 99,9999%-át nem érdekli, hogy milyen származású a disztró, csak az, hogy 1) jó legyen és 2) működjön, használható legyen. Az már csak plusz, ha 3) jó közösség is kialakul körülötte, ahol barátságos és segítőkész formában kaphat segítséget egy kezdő, ha elakad valamiben.
-
-
lck
senior tag
Na jól emlékeztem : [Yandex még tudja]
-
Szerintem ő me, mobilézetet akar hanem minimális adatforgalmat.
Az Opera turbo úgy működött a szoftver fejlesztőinek nemes és ingyenes gesztusaként, ha bekapcsolt funkcióval léptél fel a hálóra és meghívtad pl. a pina.hu -t, akkor a kapcsolat nem a weboldalra mutatott hanem az Opera szervereire.
Majd e meghívta a valódi weboldalt, letöltötte az épp aktuális tartalmat és betömörítette, pl. a képeket felére-negyedére és ezt a tartalmat továbbította a user gépére.
Így az adatfOrgalom a fele alá is mehetett.
A funkciót megszüntették ha már rég, gondolom nem kevés erőforrást igényelt a megnövekedet felhasználótábor, valamint a projekt már rég nem az eredeti kézben van. Az eredeti csapat a Vivaldit viszi tovább. -
BigManus
addikt
A igazat megvallva, nemrég rá szántam magam, hogy kipróbáljam. Nem rossz az a rendszer, sőt! De azok a korlátozások, hogy csak akkor tudsz tartalmakat nézni az oldalon, ha a rendszerük alól teszed, az vicc. Vicc még az, hogy a rendszerük alól próbálsz regisztrálni, elzavar, mondván fizess azért, ha regisztráció után valami komolyabban érdekel. Ha nem regisztrálsz, akkor az ingyeneshez nem jár support, egy Facebookos csoportba irányítanak, ott segítenek. Hozzá teszem, ott valóban egy segítőkész csapat van, nem igaz, hogy flegmák és nem segítenek.
De a többi tényleg vicc kategória! -
Necronom
senior tag
Az "Arch"-osnak számomra annyi előnye van, hogy abban a rendszer mindig friss marad, és én azt szeretem
Igen elhiszem, en ennek a ygokeres ellentettje vagyok, eyg permanans rendszerre vagyok, amit felrakok es 20 evig ottvan
Az aruhaz nem szempont, meg tudom talalni azt a keveset ami kellhetmájkimiki
no ennek a Synapticnak utananezek, koszonom szepen az infokat, ez sokat segithetvadkörte
Félre ne értsd, nem lebeszélni akarlak a Deepin-ről, csak a tapasztalataim írom le.
dehogy ertem felre, es neked is koszonom az infokat, most minden hasznos szamomra, hiszen raeros idoszakok vannak, akarmit ki tudok probalni es szeretnem is kihasznalni ezeket a szabadidoket pont erre
Az hogy most a kinai Deepin tetszik az azert van, mert piszok baratsagos es ugye egyertelmuen ismeros kornyezetet ad, ez szvsz annyira sokat szamit, hogy szinte edesmind1 mi van a desktop alatt
csak terminalozaskor dobbenek ra, hogy nem win megy a vas alatt, amugy annyira konnyen tudtam vele azonosulni, hogy kattogtatni siman megy
hasznalom, jatszok rajta, videot vagok, kepeket szerkesztgetek, meg mindent amit a napi szinten kell
nekem megfelelo az ingyenes office csomagok is, hiszen azok a kis excel tablak amiket hasznalok azok semmmik, ilyen egyoldalas doksik
de ilyen a munkam -
Necronom
senior tag
probaltam, koszonom, egyel fentebb leirtam
ez nem nekem valo cuccos, meg akkor sem, ha kinezetre ugyanolyan
bar tobben mondjak, hogy a Deepin maga nemjo, mert kinai....es ezt az infot is azert kaptam, hogy hasznaljam akkor Arch-ot deepin kornyezettel ha nekem az jon be
De tartok tole, ez az a pont, ami mar sok -
Necronom
senior tag
wowww
egyre jobban tetszik ez a holmi, ami a videoban van az szamomra nagyon tetszos cuccosCPT.Pirk
koszonom
hat a Tied is nagyon szep..soot
nekem jo lenne a daily desktop hatterkepek, de nem tudom feltenni sajna, nem vagyok hozza eleg ugyes
conkykat egyszeru Deepin-re varazsolni?tegnap probaltam egy Arch-ot amin deepin kornyezet volt, azon 2 kattintassal lehetett ezernyi conky kozol valogatni
De maga az Arch olyan tavol all tolem, hogy az csak na....arra meg egy discordot sem tudtam feltelepiteni....ugyanis minden eddigi tudasom a linuxrol fustbe ment az Archhal
-
Attól is függ, mit akar a kolléga tanulni, ha hibaelhárítást, akkor értelmetlen Mint Cinnamonnal kezdenie, az azoknak való, akik csak használni akarnak egy stabil oprendszert.
Az meg, hogy nagy szabadságot ad....nehogy már azt éreztessétek, hogy az csak egy rolling disztró lehet. 😉
Bár játék, mint fő profil...... -
Shyciii
veterán
Akkor telepíts egy pure arch-ot, és nézd meg mennyi csomag van fent, és nézd meg antergosnál. Lehet meglepődni. És akkor nem említettem, hogy ugyanolyan desktoppal sokkal gyorsabb a pure arch, érezhetően. Még a lemezműveletek is. Nem véletlenül hagytam el a distrokat, és inkább kicsit tanultam, hogy pure archom legyen. Abból is a lightosabb mégis használhatóbb Openbox-al.
-
csixy
addikt
Ezt egyenlőre dobom . Hibák jönnek egymás után. Pl a konqueror a kedvencekből indul , az alkalmazásokból nem. Az efi mappából tökre kitiltott. Felteszek helyette egy bazi nagy antergost systemd-boottal. Az efi partíciót meg előtte kipucolom egy másik efi partícióról bootolódó engedelmes Linux Mint Tessa segítségével.
-
Ez a videó nem a te szintedhez készült
Naná, hogy nem. Nincs semmilyen szinten az Arch ismeretem, de annyit már tudok....illetve ezt a Pure Arch részt gondolom inkább iróniának szántad! Gyakorlatilag attól esik a legtávolabb. Belenéztem a videóba és már az tetszett, hogy a telepítő Cinnamon felülettel indul!
Jajistenem, na mindegy, de amikor odaért a videó, hogy a szokásos örömtánc, hogy hűgyerekek ez csak 31x MB memóriát foglal ám...
"Gyerekek, hát ez KDE! Mégiscsak plasma és csak ennyit eszik!" woooááááá....Ez már szinte minden videóban annyira vicces, nem tök mindegy mennyi a kezdeti memória foglalás? Előbb-utóbb csak elkezd netezni a user.
Nem akarom én bántani azt a disztrót, de amiatt említettem meg az előbbi intelmeimet, mert ez egy szakmai topik és itt lényeges, hogy x csoportosulások készítményeit fenntartásokkal kezeljék a kezdők a hivatalos kiadások ajánlottak inkább.
Mondjuk néhány kezdő elakad valahol és ide jön kérdezni, mert itt olvasta, hogy ez milyen jó!
Mit mondanak majd neki? Menjen a discord-ra? Mást nem tudnak tanácsolni.
példa erre - (#66286) csixy
Ami a discordon keletkezik, szerintem maradjon is ott, egyébként is az a vélekedés, hogy az ilyen fórumok öregesek....
(remélem a stílusom miatt nem borul ki senki...)
Külön elnézést kérek a Tg-től, hogy elvettem a munkáját, neki kéne a szaktopikot tisztogatni a nem hivatalos készítményektől!
-
csixy
addikt
Köszönöm szépen , már fent is van. KDE lett belőle.
Az első indulás :
[nokia@cslihu ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 5.729s (kernel) + 5.336s (userspace) = 11.066s
graphical.target reached after 4.290s in userspace
Nekem kicsit bibis, hogy a telepítő systemd-boot telepítést nem enged, csak grubost.
Tetszik, csak ezt a sok szürkeséget még valahogy ki kell majd radíroznom belőle.
Nagy élmény volt a régi partícióimat hiba nélkül átmozgatni és kialakítani egy kterjesztett partíciót is logikaiakkal, mert négy partíción már nem fértem el. Sikerült! megmaradt mindenem és lett még egy Archom.(#66271) Shyciii :
Köszi, nem baj , van másik meg az olyan fapados GUI-t én kerülöm. -
Shyciii
veterán
Mint max annyiban jelent jót a wineseknek, hogy pont ugyanúgy képes kinézni. Nah ettől viszont én ódzkodom. Nem azért jöttem el a wintől, hogy ugyanazt lássam, ugyanúgy használjam
Cryin
Én meg pont azért jöttem el a Manjaro-ról, mert semmi baja nem volt, így gyakorlatilag semmit nem tanultam a linuxból.
-
Shyciii
veterán
-
Szileva
újonc
Igen persze.... Ki van kapcsolva a kérdezzen rá (ajánlott) is, ennek ellenére az van odaírva, hogy kérdezzen rá
Viszont van olyan, hogy engedélyezés és ha ott hozzáadok egy webhelyet, akkor nem kérdezi meg, hogy futtatom-e. Na de minden egyes webhelyet adjak hozzá ?
Kész vicc....
-
Te tudod. Üzemeltetsz mondjuk ipari robotot?
Neked szerintem még low latency kernelre sincs szükséged.
kb így definiálják (nem szakszerű válasz akart lenni) -a második lehet a generic, egyes disztrók low latencyt használnak, Ubuntu Studio és hasonlók
high latency = high throughput = data server
medium latency = medium throughput = desktop (runs smoothly even under load)
low latency = low throughput = media server (midi), embedded
real-time is ultra low latency = embedded, military, industrial robots, aviation -
Arch vonalon
semi-rolling
vagy half-rolling disztró gyakorlatilag csak a Chakra, mert a kifejezés nem csúsztatott rollingra utal, hanem náluk a rendszermag stabil (kernel és más alapcsomagok) és csak az azon kívüli rész (programcsomagok) a rolling.
Nem véletlen, hogy nem követik ezt az utat mások, mert majdnem mission impossible ez így.A PC Linux OS ilyen még talán. Elég konyhanyelven írtam, de kb ez a lényege. Ha nem, akkor hamarosan úgyis kijavítanak.
Konklúzió, a Manjaro rolling disztró. Dave™ leírta a részleteket.
Lehet, hogy a Chakra inkább védett ezáltal a cápa effektustól. Mert akárhogyan is ellenzik sokan, a rolling az azért is rolling, mert a frissítés nem állhat le, különben kampeca.
Negyed év múlva már nem szerencsés hozzányúlni a frissítésekhez.
-
Shyciii
veterán
Hopp, akkor azt elnéztem. Amúgy én úgy tudom, hogy a Manjaro rolling rendszere szigorúbb, mint az Arch-é. Ami az Arch esetén stabil ágra kerül, az még a Manjaro-nál még mindig az unstable, és csak 1-2-3 hét múlva kerül stable ágra. Szigorúbban veszik, amit én üdvözítőnek tartok.
-
Dave™
nagyúr
Szerintem mindegy mi miatt van, a mai napig nincs javítva. Elég rákeresni, mások is tapasztalták már. A legjobban egy MVP kérdése tetszett a témában, miszerint "When was the last time you emptied the folder?"
Aki nem tudná MVP = Most Valuable Professional a Microsoft szerint. -
King Unique
titán
Felesleges és amúgy sincsen sok értelme egy lassú HDD-re tenni. Na meg nagy valószínűséggel sok TB-os írást sem fog generálni... Akkor már inkább a
tmpfs
megoldás, amiről és az SSD-k Linux alatti használatával kapcsolatos dolgokról az összefoglalóban is megtalálható cikkekben vannak hasznos infók.• Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is
• Linux és SSD gyorstalpaló (frissítve) -
-
Meglepődnél, ha tudnád, hogy sokakat nem a Windows nem megfelelő kinézete hozott át Linuxra. Engem különösebben nem zavart a Win7 kinézete, kezelőfelülete.
Ha te még nem vetted észre a különbséget a felszín alatt.......
Végül is ha téged meg másokat a kinézet sokszínűsége, millió kinézetű, jól skinezhető disztró hozott át, azzal sincs semmi gond!
(#55710) Flowtation
A Deepin unstable ágra épül, abban meg már 17-es mesa van:https://packages.debian.org/en/sid/libegl1-mesa
Mindenki mondogatja, hogy a Debian elavult csomagokkal dolgozik, de ez elég téves. A stable ágban elavultak, mert stabilnak kell lenniük, de ott vannak az unstable meg az experimental repok, ha valaki a legfrissebb csomagokat akarja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged