- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz
urandom0 #95463 üzenetére
Szia ! Örülök az érdeklődésnek !
Általában heti egy frissítő nap van. ( többnyire szombat reggel )
Csak a jó szinten letesztelt frissítéseket teszik bele. Ha a tesztelések során problémák adódnak, inkább csúsztatják az update-et. Az elmúlt pár évben nálam még frissítési probléma nem volt. De ez nyilván egyéni, [a fórumban] persze jönnek elő frissítési problémák. ( de melyik rendszernél nem ). Olvastam olyat is hogy van aki az 5-6 éve felrakott rendszerét frissíti máig hiba nélkül.EOPKG csomagkezelője van. Ami gyors. Parancssorból is használható, de van egy "Software Center" nevű grafikus felület. Ami normálisan működik, bár "elavult"-nak mondott. Kb. a Solus megjelenése óta ugyanaz. A függőségkezeléssel nincs gond.
A szoftverkínálata számomra megfelelő, Van flatpak meg talán snap is - ha valami hiányozna - bár én ezeket nem szeretem és nem is használom. Vannak "harmadik feles" programok is amiben, ha jól gondolom valami deb-eket forgat át. Ezek kínálata elég szűkös, ilyenek pl. hogy: Google Chrome, Spotify, TeamViewer.Én ilyeneket használok hogy: LibreOffice, Vlc, DoubleCommander, Firefox, qBittorrent, Steam - mindez Nvidia kártyával, wayland alatt gnome-mal vagy Plasmával. Faszán működnek. Nyilván a beállításokban azért jártasnak kell lenni.
Az elérhető programok frissek, esetleg 2-3 hetesek. A kernel is frissül, ma lett pl. 6.8.7-es.
A Gnome szerintem gyári. Nem mókolt. Jelenleg 45.5. A 46-os kellő tesztelés után kb. 2-3 hét múlva várható.
Rendszertelepítéskor volt olyan gondom, hogy az egyéb meghajtókon lévő rendszerek miatt az os-prober lefagyott. Csak lehúzott meghajtókkal tudtam felrakni. ( utána visszadugva már gond nélkül használhatók lettek )
Számomra a legstabilabb, legbarátságosabb "linux". Pedig a Distrowatch első 100 helyezettjéből nem sok van ami nem volt a gépemen
Na hát hirtelen ennyi. Kérdezz ha valami érdekel, bár mélységekig nem tudok sokmindent, csak lelkes felhasználó vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest