- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
mefistofeles #86024 üzenetére
Nálam semmi gond a Canon lézernyomtatómmal, ileltve a driverrel se (Arch). Ellenben Ubuntu alatt elég rossz volt.
-
gregory91
senior tag
válasz
mefistofeles #86011 üzenetére
Nem omlik össze ugyan, de kellemetlen meglepetéseket generálgat a számomra.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
mefistofeles #86019 üzenetére
Én a HP nyomtatónkat b*sztam ívesen a kukába, olyan szinten felcseszett! (Bocs a szóhasználatért, de élénkek az emlékek.) Akkori munkahelyemen is a hajamat téptem mert a kolléganők W11 alatt nem tudtak scannelni, mert drágalátos HP és Microfost kollégák képtelenek voltak egy épkézláb drivert összetákolni!
Vettem magunknak egy Canon-t, pedig hosszú-hosszú évekig HP-t használtunk, de nem bántam meg a váltást! -
fatpingvin
addikt
válasz
mefistofeles #86011 üzenetére
induljunk ki a facebookból.
-
csixy
addikt
válasz
mefistofeles #85820 üzenetére
Én is feltettem a Garuda cinnamont. Most azon tökölök, hogy lehetne egy normális ikontémát felrakni valahonnan. Most csak az Adwaita van ami normális valami, de ez hiányos, pl a Rendszerbeállításoknak sincs ikonja, csak a helye tűnik elő, ha rátolom az egeret.
-
válasz
mefistofeles #85820 üzenetére
Annyit azért még megjegyeznék, hogy a kinézetnek és a gyorsaságnak ára van. Alapból bekajál a rendszer 1 giga memót, szóval gyenge, kevés memóriával ellátott gépekre kimondottan nem javasolnám.
Az tény, hogy nem egy lightos ezekkel a default beállításokkal, még a többi felülettel is elég csilivilire van konfigolva, bár van KDE light verzió, az jóval kevesebb RAM-mal indul. Mondjuk nálam csak 800MB a kezdő memória használat, viszont a Manjaro KDE 650MB! De amit felraktam, a KDE tényleg eléggé rámegy a vizuális elemekre, tranparens lengő ablakok, etc...
-
válasz
mefistofeles #85808 üzenetére
A Firedragon-t próbáltam, úgy láttam, totál Firefox az egész, a szinkronizálást nem csináltam meg, mondjuk ha használni fogom, a békesség kedvéért felrakom a megszokott Firefoxot.
Igen, több oldalt is végignézegettem, most is meg amikor csixy komával tárgyaltuk ezt a Garudát és mindehol az a végkövetkeztetés, hogy EXT4 inkább...de amiket az EXT4 nem tud, arra mezei desktop usernek nincs is szüksége meg aztán jóval régibb, kiforrottabb az EXT4. Nem is igazán értem, miért erőlteti a Garuda a BTRFS-t, hiszen maga a disztró láthatóan kezdő home usereknek készült! De gyakorlatilag ugyanúgy települ minden más fs-re, mint a többi disztró...
(#85807) csixy
Írd már meg, hogy pacmannal hogyan lehetett volna leszedni?
Úgy érted, hogy egy külön felrakható csomagot nem lehetne leszedni terminalból? De miért nem?
sudo pacman -Rns pamac-aur
Ezzel csak leszedném valahogy.
-
válasz
mefistofeles #85803 üzenetére
Igazán nincs mit!
Tényleg érdemes telepítve kipróbálni, a téma/ikonok szörnyűek valóban, de a klasszikus KDE témák is ott vannak a beállításokban.
Hopp, szóval ha előre particionálom a lemezt ext4-re akkor nem kavarja át? Ez jó infó!
Arra figyelj, hogy az előre EXT4-re formázott particiót kiválasztva nehogy bepipáld a telepítőben a formázást! Csak jelöld be a /-t és úgy menj a következő lépésre!
-
válasz
mefistofeles #85788 üzenetére
& (#85789) csixy
Röviden, mert bő 15 percet töltöttem vele, kifejezetten jónak tűnik a Garuda! A normál KDE verziót raktam fel és mivel csixy komámmal már érintettük a témát, így megint utánaolvastam a BTRFS-nek, ha érdekel itt pontokba szedik a lényeget: Btrfs vs Ext4 – Functionalities, Strengths, and Weaknesses.
Nem lenne gond a BTRFS-sel sem, de home usernek nem kifejezetten előnyös, így marad az EXT4. Különben nem lenne vészes az a plusz írásterhelés sem az SSD-nek, épp néztem pár napja a Samsung 860 EVO 1TB SSD írásterhelését, 11.6097 Terabytes van benne és most 21 hónapja használom, mindenes, szóval torrent is megy rá, ha egyre kevesebb is...
(ma már inkább streaming-en jönnek a Linux iso-k)
A garanciális limit 600TBW, ilyen ütemben még 59 év, mire elérem, kíméljem akkor az írástól?
Szóval meg kell csinálni EXT4-re az adott particiót, ezt már Garuda live-ban is megcsinálja a Kparted, a telepítősegéd particionáló része viszont már csak BTRFS-t ajánlja fel plusz még két fura valami volt ott. Mivel EXT4-re ment a telepítés, kimarad minden furmányos dolog, amit a Garuda weboldala ír és kifejezetten a fs miatt történik.
Ami kezdőknek igen kényelmes lesz, az a Garuda Setup Assistant, ez install utáni első boot után felugrik, tájékoztat, hogy most érdemes lenne frissíteni a rendszert, ez megvan és utána bejön egy hasznos ablak, amiben 15 altémában végig lehet böngészni a programokat és amit bejelölsz, azt felrakja, kb mindent el lehet innen intézni és utána már minden szükséges program fenn van.
Lenn a dock első ikonja a Garuda Welcome, azt megnyitva van egy Garuda Gamer ikon, ami itt megnyílik, abban gyakorlatilag minden gamereknek szükséges program kijelölve telepíthető, még Xbox kontolleres dolgokat is láttam ott.
Installnál lehet választani külön, ha nVidia VGA drivert akar a user. Swap automatikusan készül, ahogy nézem a fizikai RAM méretét követi, ja és zram-mal csinálja, meg nem mondom, hogy L4Z vagy ZSTD tömörítéssel csinál ramdisk-et, de ha szükség van a swap-ra, akkor az gyors lesz!
Ez a ZSTD tömörítés más szinteken is megvalósul, de ebben sem mélyedtem el, így lehet ez is BTRFS függő....
5.19.10-zen1-1-zen kernellel fut, a grafikai részt berakom:
Graphics:
Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics vendor: Hewlett-Packard
driver: i915 v: kernel arch: Gen-7 ports: active: LVDS-1 empty: DP-1, DP-2,
DP-3, HDMI-A-1, HDMI-A-2, HDMI-A-3, VGA-1 bus-ID: 00:02.0
chip-ID: 8086:0166 class-ID: 0300
Device-2: Chicony Integrated HP HD Webcam type: USB driver: uvcvideo
bus-ID: 1-1.3:4 chip-ID: 04f2:b230 class-ID: 0e02 serial: SN0001
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.4 with: Xwayland v: 22.1.3
compositor: kwin_x11 driver: X: loaded: modesetting
alternate: fbdev,intel,vesa gpu: i915 display-ID: :0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1600x900 s-dpi: 96 s-size: 423x238mm (16.65x9.37")
s-diag: 485mm (19.11")
Monitor-1: LVDS-1 model: AU Optronics 0x11ee res: 1600x900 hz: 60
dpi: 118 size: 344x193mm (13.54x7.6") diag: 394mm (15.5") modes: 1600x900
OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2) v: 4.2 Mesa
22.1.7 direct render: YesAkinek lényeges a friss kernel, Xorg, Mesa, annak nem lesz panasza, Xwayland is van...
Erre volt elég bő negyedóra, amúgyis kifolyt már a szemem ettől a sweetfied plasma témától, de a Rendszerbeállításokkal nem bíbelődtem, amúgy is az ismert KDE stílus, el lehet vele bíbelődni órákat, mire mindent belősz saját igényre.
Nem bloatabb az átlag KDE disztróknál default állapotában, egyébként van KDE lite verzió is, azzal pár napja bíbelődtem.
CPU governor, memory management, Timeshift és társaival sem foglalkoztam most. Ja és van még egy tweak opciókkal telepakolt menü, azt most nem is néztem, pár napja nyitottam meg, ott is rengeteg hasznos opció van!
Konklúzió, szerintem KDE Archklónok közül esélyes kezdőknek az első helyre, pár éve simán írtam volna róla egy ismertető blog-ot is!
-
Warton
őstag
válasz
A gaming verzió vajon mitől gaming?
-
csixy
addikt
válasz
Bloated , kitömve mindenféle jóval, azzal is amire a usernek nincs szüksége. Btrfs, állandó mentésekkel , .... egyszóval SSD-gyilkos egy disztró.
-
Ueda
senior tag
válasz
mefistofeles #85079 üzenetére
nézd meg a neten : https://www.infofuge.com/lenovo-ideapad-330-screen-flickering-problem/
(google:Lenovo ideapad 330 linux flicker)
mivel úgy néz ki többekkel előfordul, azt mondanám tipushiba -
válasz
mefistofeles #84225 üzenetére
csendes gyors kis gép a fősodor
Maximálisan egyetértek. Régóta nem érdekel az fps-ek száma (már évtizedek óta nem játszottam "komoly" játékkal), sokkal fontosabb számomra, hogy csendben legyen.Ezért is sajnálom, hogy nagyítóval kell vadászni az olyan gépre, amiben nincs aktív hűtés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #84222 üzenetére
Én is AMD-s vagyok, de ott sem minden fasza. RDNA1-2, azaz RX5000-es szériától fölfelé még mindig gond van a firmware szinten, ami abban nyilvánul meg, hogy kicsit igényesebb játék (Cyberpunk, World War Z) alatt random összeomlik a megjelenítés és egyetlen lehetőséged átlépni konzolra majd ott újraindítani a gépet. Dolgoznak rajta, de ez csaknem állandó probléma volt az elmúlt 2 évben.
A GCN-es kártyák, azaz az RX5000 előttieket ez nem érinti, azok beton stabilak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #84220 üzenetére
Alapvető felhasználásra is gyakran elégtelen sajnos. Előző cégnél 2 monitor kezelése sem ment vele, pedig már akkor sem új kártya volt a gépben. 2 monitor meg eléggé kell, ha mondjuk programozó vagy.
-
válasz
mefistofeles #84014 üzenetére
Köszi a megerősítést, Te aztán jól megérted az ilyen marhabaromok néplelkét is!
(itt magamra utalok, nem a kérdezőre)
(#84015) Rimuru
Igaz, nem tapasztalatból írom, annál sokkal okosabb vagyok, jórészt az általad írtakra hagyatkozva írtam. De minek is tapasztalás amúgy, nem elég a látóasszony skillem?
-
válasz
mefistofeles #83973 üzenetére
Eszembe nem jutott, hogy szidnád a Mint-et egyébként, inkább kíváncsi voltam. Mióta látom az új Ubuntukat, kicsit aggódom is, meddig fog valóban tökéletesen konyhakész és könnyen működő a Mint, a kb egy hónapon belül megjelenő verziónál meglátjuk. Eddig a 20.3 Cinnamon nekem nem okozott gondot.
-
válasz
mefistofeles #83969 üzenetére
egy rakás furcsa problémát generált.
Ha ezek rendszerszintűek voltak, leírhattad volna pár szóban. Gondolom komolyabb gondok lehettek, mint hogy nem állította neked be a BIOS-ban az USB sleep-et!
Ha csak az új DE, Xapps okozott meglepetéseket, az nem problema.
-
growler
őstag
válasz
mefistofeles #83948 üzenetére
BIOS (UEFI)-ben is korul lehet nezni - hogy van-e ilyen iranyu
beallitasi lehetoseg. (Gyarto fuggo) -
törölt tag
válasz
mefistofeles #80188 üzenetére
A beta óta nem néztem a 20-ast. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy itt az egész GUI-n lehet érezni valamit. Amit semelyik más Linuxos asztali környezeten sem és Win10-en sem. (Mac-ről nem tudok nyilatkozni).
Vagy egy profi UX csapatuk van, vagy egy ember. Akinek piszok jó esztétikai érzéke van és azt koncepcióként az egész rendszerre át tudja vitetni.
Egy 21.századi oprendszernek így kellene kinézni. -
csixy
addikt
válasz
mefistofeles #80239 üzenetére
Próbáltam, de nem tetszett az Arch filozófiával szembemenő 4gigabájtra felpuffasztott telepítője kitömve mindenfélével, még talán a Mari néni tyúkszemével is.
A Magyarch linux és a Calamarch telepítője egy hozzám hasonló mértékben lusta embernek kényelmes eszköz egy majdnem pure arch telepítéshez jutáshoz szívinfarktus és egér földhöz vágdosása élmény megélése nélkül. A Magyarch kristálytisztább, de érdemes a lemezt előre partíconálgatni szánmdékunk szerint például Gparted segítségével. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
mefistofeles #80137 üzenetére
féltem,hogy ezt mondod.
A partícionálást hogy javasoljátok? Külön a homenak valamekkorát? 16giga ramnál kell swap vagy jó valami virtuális swap?
-
válasz
mefistofeles #80073 üzenetére
Sosem próbáltam ki így nem lenne sem releváns sem korrekt húzás véleményt nyilvánítanom.
Nemrég volt valami sértődős kirohanás BP. vonalon hogy ennyi, megszüntetik. Valami olyasmi állhatott a háttérben hogy a Digitális Jóléti Alapszolgáltatás nem a BP.-t hanem a Mintet választotta free os-nek és eléggé promózták is. Azóta sem hallok sokat erről a projektről sem sajnos. -
válasz
mefistofeles #80071 üzenetére
Nemrég még be akarták zárni a bótot.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #79979 üzenetére
Szerintem ne a szoftver boltból telepíts. Pár hétig használtam régebben, akkor a mostani 20-as béta volt. Dobd fel a Synaptic-ot és abból telepíts mindent vagy konzolból apt-vel. A szoftver boltját én nem piszkáltam.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #79979 üzenetére
Honnan töltötted le? Magyar helyett talán kezdd az angol nyelvvel. Egyébként a disztrók többségében a nyelvi támogatás hiányosan települ és a Nyelvi beállítások (vagy hasonló) menüpontra kattintva lehet befejezni (letölti, ami hiányzik).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #76901 üzenetére
Nálunk még a suli alatt a villamos gépek ZH-ra cipeltek be egy tagot 4-en, annyira részeg volt. Kérdezték a tanárt, hogy ez akadály-e a ZH megírásának, de nem volt az. Letették a padba, a srác meg nem mozdult meg többet.
-
BigManus
addikt
válasz
mefistofeles #76890 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76829 üzenetére
De, de értelek. Csak a két rendszer közt nincs akkora nagy különbség.
Az MX-et igen karcsúra faragták a fejlesztői, ami nem ment a felhasználói élmény rovására. De ettől függetlenül viszonylag könnyen telepíthető disztro.
Egyértelmű, aki egy Mint-el nem boldogul az az MX-el sem fog. -
törölt tag
válasz
mefistofeles #76826 üzenetére
Semmi extra nem volt a telepítésben.
Minimális különbség van szinte elhanyagolható.
MX-Xfce vs. Arch-Xfce között.
Annyi, hogy az Arch Xfce-t az a 0-ról kell kezdeni csinosítani. Az meg nekem nem gond, mert Xfce fan vagyok. -
törölt tag
válasz
mefistofeles #76815 üzenetére
Ezt árnyalnám egy picit. Unokanővéremnek egy régi PC-jét tettem használhatóvá MX-el. Full nem ért hozzá, felraktam neki a dolgokat amire szüksége volt. Ez 1 éve történt, a minap kérdeztem tőle mi a helyzet. Azt mondta minden okés, tökéletes. Kérdeztem, frissíted is? Ja persze.
Rákattint az ikonra az a tálcán, beírja a jelszavát és csókolom.
Nem buzerálja, csak használja.
Buzerálni csak hozzáértéssel lehet az MX-et.
Kell egy Ubuntus és Debianos előélet hozzá.
Összességében egyetértek veled.
Az eddigi problémák amik itt a fórumban előjöttek MX-el kapcsolatban az mind tapasztalatlanság.
Hiba keresés, hiba feltárás, driver keresés, stb..... -
urandom0
senior tag
válasz
mefistofeles #76777 üzenetére
GPT-nél 128 elsődleges partíciód lehet
-
urandom0
senior tag
válasz
mefistofeles #76759 üzenetére
Ezt érdemes átnézni: Dual boot with Windows
Ebből nagyjából át lehet látni, UEFI vagy BIOS esetén milyen partíciós sémával melyik Windows hogyan bootol. Mondjuk az megint más téma, hogy UEFI-s gép simán bebootolja az MBR-es disken lévő Windowst úgy, hogy a Windows azt hiszi, BIOS-os gépen lett indítva
Egyébként ez a laptop, amiről írok, ez is UEFI-s, de a régi gépemből lett áttéve az SSD, ami viszont még MBR/BIOS-os volt, és minden további nélkül bebootol. Szóval UEFI-s gépben, BIOS-os gépből átszerelt MBR-es disk, miközben a /sys/firmware/efi könyvtár nem létezik, tehát a rendszer azt hiszi, hogy ez egy BIOS-os gép.Windows 8.1 2023-ig kap security frissítéseket.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
mefistofeles #76754 üzenetére
Azért akarok dual rendszert mert néha járszok, / bár egyre ritkábban/ és azok megvannak a HDD-ken. Akkor a Wint indítanám.
Balerik
Nekem jó a 8.1 egyenlőre, a Win 10 nem is igazán tetszik. Had forrjon még kicsit.
Tudom előbb-utóbb válltani kell, de odázom.
Win 7-ről is akkor váltottam, mikor teljesen megszünt a támogatás. -
urandom0
senior tag
válasz
mefistofeles #76749 üzenetére
tiobe: nem kell külön Fat partició, a windowséra kell tenni a linuxét ...
Eddig egyik képen sem láttam, hogy lett volna EFI partíció, bár lehet, hogy csak vak vagyok...
Úgy néz ki a partíciós táblája, mintha egy BIOS/MBR-es gépen lett volna telepítve, és utána lett volna áttéve egy UEFI-s gépbe. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
mefistofeles #76749 üzenetére
És #76748 tiobe, Balerik
Tehetem egyébként a 250GB-os HDD-re is, de gondolom onnan is le kell menteni az adatokat, vagy helyet csinálni a Zorinnak.
Ha külön meghajtón lesz a 2 rendszer, induláskor akkor is felfogja ajánlani, hogy melyiket indítsam?Pendrivere telepíthetném, és akkor mindig benne lenne a PC-ben, onnan működne?
Csak mert úton van egy 64GB pendrive.
Kiléptem a telepítőből, megint PC-ről írok. A win rendben van. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
mefistofeles #76745 üzenetére
Igen, ugyan ez volt.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
mefistofeles #76737 üzenetére
De csak azon lovagolok, hogy laposra miért sikerült, csont nélkül. Fentebb írtam.
Mindenféle zsugorítás nélkül, igaz ott win 10, és 240SSD volt. -
lypen99
aktív tag
válasz
-
urandom0
senior tag
válasz
szerk: törölve.
-
válasz
mefistofeles #76660 üzenetére
Hi! Ha valaki nem akar az SFlint python2 függőségekkel vacakolni, akkor rmlint, rmlint-gui
Egész jó tutorial is van hozzá.
Ja és nem árt ha tudjuk a
rmlint
előző nevét, mert telepítés után ez is Shredder néven található a menüben és a program fejléce is ezt írja ki.# files duplication finder
-
válasz
mefistofeles #76526 üzenetére
HP laptop, Ryzen3500-al. Talán a Ryzen, vagy NET hiánya (Wifi-n éri el a hálózatot) bolondítja meg. Ubuntu-n is külön kellett letölteni a zárt RTL8821 driver-t.
tordaitibi
Valamelyik másik elektro fórumban találtam egy 2013-as topikot, nem a PH!-n. Akkor jól mellé ment a keresgélésemBocsi!
-
válasz
mefistofeles #76513 üzenetére
OK, ezek szerint az, hogy a rendszer dönti el vagy Te választhatod a telepítéskor, nálad semmi különbséget nem jelent? Mit kéne ezen értelmeznem? Először írtad az egyik verziót utána meg a másikat, nem? És persze én nem tudom értelmezni. Rendben.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76512 üzenetére
Ja, persze az igaz. Csak automatikus módban és az egész lemezt oda kell adni neki. Nincs dualboot ilyen esetben. Régen volt, na.
-
vadkörte
addikt
válasz
mefistofeles #76496 üzenetére
Az ugye megvan mindenkinek, hogy a Deepin-nek kettő elég jól elkülöníthető verziója van? Az egyik a "belpiacos" echte kínai - ez a nagy Cheng ami mindent IS lát - és a fejlesztők által a nagyvilágnak fejlesztett elvileg nem ET-ző variáns. Legalábbis eddig még nem találtak szoftverlaborok erre utaló nyomokat.
Amúgy érdekes, hogy van akinek teljesen evidens, hogy a ChromeOS és a MacOS is hazatelefonálhat, mert ezek a jó fürkészek. A Win10 kiírthatatlan telemetriájáról ne is beszéljünk, de a kínai az ne tegye, mert ez a csúnya rossz fürkész. Amúgy tényleg azt hiszitek, hisszük, hogy egy opensource OS-nél, amit a nagyvilágban szabadon lehet használni - Deepin - nem találná meg záros határidőn belül egy kőkocka informatikus a kukucskáló hátsó kapukat?#76508 mefistofeles
Na ez nem lenne haszontalan, úgyis elég ré olvastam normális OS cikket!
#76479growler
A Szoftverfrissítés "hamburger" menüjében Beállítások/Hivatalos tárolók a legördülőben válaszd a Hungary-t. Így csak a magyar tükröt használja, ha a Világszerte-n hagyod, akkor értelem szerűen mindenhol. Ha az egyik nem működik, tovább lép. -
válasz
mefistofeles #76505 üzenetére
Egy ajánlott funkció automatizálása nem tudom miért teszi rosszabbá az egész megítélését.
Ajánlott funkció? Csak éppen eddig nem ezt írtad. Ha ajánlott azzal mi lenne a gond? Anno egy előző Mint kiadásnál is ajánlott funkció volt, de sokan vinnyogtak, mert nem látták, hogy nem kötelező használni, ezért ki is vették az opciót.
Mindegy, az egészről egy szót se írtam volna, ha nem azt írod, hogy a rendszer saját magától csinálja. No mindegy, amúgy is elegem kezd lenni megint ebből a topikból, látszik, hogy tél van és a türheparasztok beszorultak a földektől. (ezt nem rád értettem)
-
growler
őstag
válasz
Más! ... Lehet hogy rosszul emlékszem, és ez nem is fedi a valóságot,
de valahol mintha azt olvastam volna hogy aki Deepint használ az
valami bődületes nagyságú ingyenes tárhelyhez juthat.
Hallottál erről valamit? -
törölt tag
válasz
Anno direkt ránéztem Wireshark-al a Deepin-re. Tulzottan nagy háttér forgalmat nem csinált, a tükör szerverekkel kommunikált csak. Ha meg tényleg van benne valami rejtőzködő "félelem", az úgy el van rejtve. Mint bármi másban.
Mit tudsz csinálni? Olyan számláról fizetsz, amin csak annyi összeg van, ami éppen fedezi az aktuális költésedet.
Én fenn tartok egy független rendszert, csak a számláim tutujgatására.
Az alusisakot csak az anyag vastagsága különböztetei meg. -
BoB
veterán
válasz
-
válasz
mefistofeles #76484 üzenetére
telepítés közben már létre is hoz egy recovery particiót utána meg kérdezés nélkül csinált egy rendszermentést
Kérdezés nélkül? Az mán döfi, meg is van a kínai Winux.
Amúgy használd csak egészséggel. Valahogy a kínai telemetriát is kell tesztelni, elvégre a legnagyobb supercomputereket ők építik.
-
growler
őstag
válasz
Csak úgy, félig-meddig viccesen kérdezem: nem tartasz tőle hogy "hazabeszél"?
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76486 üzenetére
Asszem' talán 60 vagy 80 GB-os szabad lemez kell neki. Anno egy 30GB-os virtuális lemezre akartam feltenni boxban és ott írta ezt a minimum méretet. Nyafogott a kis lemez miatt és talán akkor beta korában. Egy sikertelen frissítés után láttam is a folyamatot, amikor magától visszaállította az előző állapotra magát.
-
törölt tag
válasz
Igen csak kell egy minimum méretű lemez neki. Azt a cuccot a kezdő barát disztrók nyugodtan megleshetnék. Az tényleg az egyszeri usert segíti.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76480 üzenetére
Ja tényleg! A 20-as Deepin-t használod? Beta korában néztem, azóta nem. A spéci mentési-visszaállítási rendszerük jól működik?
-
válasz
mefistofeles #76463 üzenetére
Amiket a kolléga ír, nem lehet igazán komolyan venni, onnantól kezdve, hogy leírja, nem kezdőbarát a Mint.
Nem az volt a kérdés, hogy használtál e valaha Mintet, hanem, hogy MIKOR?
Ez a mikor is érdekes amúgy, mert én mikor dobtam a Win7-et, nagyon sok disztrót próbáltam felrakni és egy volt, ami teljesen barátságosan működött, az meg épp a Mint Maya volt, a Linux Mint 13. Abszolút nulla hozzáértéssel is elvoltam vele, persze mindent meg kellett tanulnom és pár nap alatt felszenvedtem mellé a Debiant is később, Ami tény még, hogy azóta elég sok közvetlen barát, ismerős és kolléga gépére raktam Mint-et és soha nem jött panasz rá. Biztosan nem kezdőbarát, ja.
Nem a legjobb disztró, de az, hogy ne lenne kezdőbarát, az konkrétan idióta kijelentés. Ezen vitatkozni sem lehet, mindenki ezt mondja, aki látott már néhány disztrót életében. Nem tudom mi a küldetése billencs ft-nek, de mivel a beköszönő stílusa ilyen türhőparaszt, így nem is próbálom vele megbeszélni a tapasztalatait.
Az se normális amúgy, hogy egy évig használta úgy a Mint-et, hogy most utólag ez róla a véleménye. Nekem ha nem jött be egy disztró, egy napig sem használtam, szóval teljesen hiteltelen így az emberünk.
-
billencs
csendes tag
válasz
mefistofeles #76461 üzenetére
Több, mint egy évig használtam Mintet és ez idő alatt a külsőségeken kívül nem nagyon fejlődött.
Nem mintha egy jó rendszernek fejődnie kellene, de bugcsomókat sem javították.
Egyébként van Linux Mintnek magyar nyelvű weblapja,
bátran ajánlom mindenkinek, még az ottani hozzászólók közül is volt aki hiba miatt váltott más rendszerre.A felhasználói szokásaimra utaló személyeskedő észrevételeidet visszautasítom!
Az meg különösen pikáns, hogy olyantól kapok stílusbeli tanácsokat, aki nicknév alapján próbálja behatárolni
mások foglalkozását. -
billencs
csendes tag
válasz
mefistofeles #76452 üzenetére
"Amúgy, kövezzetek meg de egy kezdőnek én is Linux Mint-et ajánlanék. Az első időkben ismerkedni fog a rendszer alapjaival és nem hiszem, hogy álmatlan éjszakákat okoz, ha egy programból, nem a full, full legújabb megy a gépén. Aztán ha már belelát a dologba akkor arra indul és úgy nehezíti meg a saját dolgát amennyire csak akarja!
"
Az eléggé problémás a kommunikációban, ha egyesek csal írni szeretnek olvasni és értelmezni
nem. Ez az állításod Mint-Arch viszonylatában igaz,
Mint-Manjaro összevetésében viszont nem.
Jó lenne tudomásul venni, hogy a Manjaro az archhal ellentétben nem a legfrissebb csomagokkal dolgozik.Szerintem nagyon sokat ártanak a Linux elterjedésének akik tájékozatlanul ajánlgatnak bugos, rosszul felépített rendszereket.
Aligha kezdőbarát az a rendszer
amiben a programokat úgy kell összeollózni, terminálból és mindenféle egyéb helyekről, valamint
cinnamon alatt a panelen lévő ikonok nem vagy alig mozgathatóak és még sorolhatnám.
általános:
Nem akarok, soha nem is akartam rátukmálni a számomra szimpatikus rendszert senkire, de
objektív és szubjektív tapasztalatom és véleményem van ami úgy látom itt nem egyezik a betanult dogmákkal.
Jó lenne, ha akik másod, harmadkézből, hallomás
alapján terjesztik a hazugságokat, kizárólag
olyasmit irkálnának amit biztosan tudnak.
Kérdezni nem tilos én magam is szoktam, ha valamit nem tudok.
A topik egyes hozzászólásait olvasva olyan érzésem van, mintha redmondi beépített emberek terjesztenék a félinformációikat, tévedéseket, hazugságokat és akkor még a diszlexiásokat meg sem említettem, talán nem is érdemes.
-
válasz
mefistofeles #76416 üzenetére
mostanában nem is hallani más disztrórol itt a topicban......
És ugye általában ha nagyon sokat említenek egy adott disztrót az jó? 10-ből egy dicséret volt mondjuk, de a többi?
Akinél működik minden, az odáig van meg vissza, de ez persze más disztróknál is előfordul. Összehasonlító kinyilatkozások meg akkor jük, ha valaki igen sokáig nyúzta az összehasonlított egyedeket, egyébként csak mosolyogtató.
Azért a legjobbhoz közeli állapottól még kicsit messze van szerintem. Bár ettől mindegyik messze lesz mindig, van sok jó, ez bőven elég.
-
lck
senior tag
válasz
mefistofeles #76412 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jó disztró friss csomagokkal.lásd billencs válaszát!
-
billencs
csendes tag
válasz
Köszi a válaszokat!
A Manjaro olyan, mint a női bugyi. Még nem a legjobb, de már közel van hozzá.
Rolling rendszer és grafikusan minden elérhető,ezért kezdőknek is bátran ajánlható, a saját tárolója bőséges. Korábban Linux Mintet használtam, de annál nem kicsivel jobb a Manjaro, szerintem. -
I02S3F
addikt
válasz
mefistofeles #76344 üzenetére
Mit gondoltok Wolfskin egy Anydesk-el nem tudna segíteni az ismerősének? Mig meg segítünk neki!
Wolfskin : A fluxbox-os verzió ment fel? sajnos csak terminálos megoldást tudok javasolni, mert a Fluxbox-ot nem ismerem. A passwd paranccsal tud magának jelszót megadni a terminálban.
Én azt találtam, hogy a sudo dpkg-reconfigure locales paranccsal módosíthatod és a hu_HU. utf8 at keresed.
@többiek: Ez a ui nyelvét is átírja? Vagy csak a régió, pénznem, stb. -t?
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76296 üzenetére
Nalam pl. az XFCE manjaro lasabbnak tunt mint a mostani KDE plasma. De amugy a Cinnamon Mint gyorsabb volt mind a kettonel abban biztos vagyok.
-
I02S3F
addikt
válasz
mefistofeles #76296 üzenetére
És zoltanz
Köszönöm!
8gb ram-om van, 2. gen i5, Samsung evo 860.
Akkor nincs értelme erre a gépre kevesebb erőforrást használó disztrót tenni, hogy gyorsabb legyen?
Nincs panaszom egyébként a sebességére. Ez afféle mánia nálam.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #76272 üzenetére
A rendszer visszaállítási pont megvalósításuk egyedül álló a Linux rendszerek közt. Még beta állapotában néztem. Igaz kötöttségekkel jár, kell egy minimum méretű meghajtó. De automatikusan downgrade-li a rendszert, ha nem fut le 100%-osan egy frissítés.
A felület szép. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #76272 üzenetére
Pár szót írhatnál róla.
-
válasz
mefistofeles #76147 üzenetére
De, ez Freud. Én sok kifejezéssel járok így.
(#76149) Rimuru
Home usernek - ezt is említettem! Ne kekeckeggyé', azt se tudom mi ez a g/ms drive syncel kb 4 éve megbeszéltük, hogy nem tudsz homeuserül gondolkodni már.
De ha meggyőzöl, hogy egy home usernek nem elég a browseres Drive vagy a Mega meg a többi, már rakom is fel a Gentooooot.
-
Cyrin
addikt
válasz
mefistofeles #76147 üzenetére
hülye autocorrect
-
zoltanz
nagyúr
válasz
mefistofeles #76126 üzenetére
Windows 3.0 Ui sem volt felhasználó barátabb másnál, (olyan volt mint az OS/2, Apple System 6 és társai) mégis elterjedt, népszerű volt.
El kell fogadni vannak agymosottak, és sajnos ezzel a betegséggel együtt jár a csökönyösség, és trollkodás. (hiába dobsz malacoknak gyöngyöket, csak elesnek rajta)
Úgyis moderálják szakmai topikban, had vergődjenek. Amúgy hasonló témájú PH! blog -at, offtopikokat is el kell engedni, ne etessük a troll-t.
Nem erőszak a disznótor. -
törölt tag
válasz
mefistofeles #76094 üzenetére
Látod, így jársz ha kazánlemezből csinálsz magadnak szemüveget......
Ez hatalmas. Tegnap ota rohogok ezen.
-
elektron@
csendes újonc
válasz
mefistofeles #76096 üzenetére
szerintem olvasd el ujra amit irtam. félreértettél. nekem ez tetszik. pont azért mert nem "linuxos". használhato programok meg tényleg nincsenek. de talán ha sokan elkezdik használni lehet hogy majd lesznek.
-
elektron@
csendes újonc
válasz
mefistofeles #76094 üzenetére
hát pont ez a baj. a desktoposok 90% windowst használ. vajon miért? szerinted azt jelenti hogy emberek 90% idiota és a maradék 10 % az okos?
-
elektron@
csendes újonc
válasz
mefistofeles #76090 üzenetére
szerintem félreértettél valamit. pont az a lényeg hogy van egy barátságos linux is. persze az olyan eszméletlen profik mint ti nyugodtan nyomhatják tovább terminálban.
-
vadkörte
addikt
válasz
mefistofeles #76054 üzenetére
És ebben mégis mi akadályoz meg???
#76055PrivacyGirl:
Ismerkedésre ott a VB, nem ugyanaz mint egy fizikai gép, de a(z egyes) rendszer(ek) sajátosságait meg lehet ismerni azzal is és nem kell minden alkalommal a nulláról kezdeni. -
peterattila
aktív tag
válasz
Ezzel én is így vagyok, most meg nem akar elindulni az átokfajzat
. "tekeri" a boot során az ssd-t, majd képernyőt kikapcsolja és csend
. F@ck
-
törölt tag
válasz
En csak par hete hasznalok Linux-ot de mar a masodik disztron tolom es a haramadik mar itt van mellettem kiirva.
-
válasz
mefistofeles #75988 üzenetére
Gondolom játékok vagy filmek is vannak az ssd-n, mert maga a windows jól karbantartva 30-40 gigánál nem foglal több helyet.
Szerintem se, de a filmek, játékok simán repüljpáva és van is hely.
(#75989) Aksomatic
Figyelj, 20GB bőven elég, hogy a Linuxot használd, amíg eldöntöd, mi legyen. Én mindig elférek 20gigán, tárolás tartósan persze nem itt történik.
Derítsd ki, mennyi hely kell a Winx-nek, ha mégis frissítésre kerülne sor és csinálj annyi plusz helyet a 20giga mellé még. Remélem a 120GB-ból nincs fenntartott/particionálatlan hely.
-
Aksomatic
senior tag
válasz
mefistofeles #75983 üzenetére
120-as és sajnos laptopról van szó m.2es, szóval a csere nem annyira aktuális számomra.
Nem tudom szerintem UEFI volt sajnos a telepítés. Mi a különbség, hátha eszembe jut? -
Aksomatic
senior tag
válasz
mefistofeles #75980 üzenetére
Élhető a dual rendszer? Alapvetően később szeretnék majd Linuxon maradni, de egyelőre amíg ismerkedem addig szeretném, hogyha sürgősen kell valami dokumentumot szerkesztenem például akkor nehogy akadályba ütközzek. 8 giga RAMom van, nem tudom úgy kell-e swap
Szerk.: közben látom, hogy nem fog frissítésre hely maradni, akkor okoskodok még ki helyet -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #75771 üzenetére
Előbb fog megtörténni, hogy a Windows alá kerül be Linux kernel, mert akkor egy nagy csomó fejlesztőt nem kell majd fizetniük. Meglepően közel vannak hozzá, hogy ezt a cserét megcsinálják... Most legutóbb a WSL alá portolták a grafikus gyorsítást.
-
válasz
mefistofeles #75730 üzenetére
Juj, ne túlozzunk azért, bár jó ilyeneket olvasni, de én is csak egy elszánt kezdő vagyok!
Nem rugtam bele mostanában az ágy lábába, rosszabb a helyzet, tegnap este az Ubuntu topikban megint agyalapra helyezett Tordaitibi kolléga, vele hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk.
AMúgy a kollégát meg is dícsértem szerintem, ha ő úgy érzi, hogy én csak magyarázom a saját hülyeségemet 20 hsz-en keresztül, azzal nem tudok mit tenni. A CCleaner kódok használata önmagában is kiakaszt, mert kifejezetten veszélyes a rendszer stabilítására, de csak akkor, ha nem hozzáértő használja, hozzáértő meg jellemzően nem használja.VPN ha van GUI-san, az egy dolog és szintén teljesen más dolog, ha a Linux alapvető parancsait gyömöszöli be valaki csilivili GUI-ba, mert a Wineseknek ez hogy fog tetszeni. Érdekes egyébként, hogy éppen ebben az esetben sokkal egyszerűbb és biztonságosan a terminal parancsokat használni, mint a CCleaner klónokat. A blitch vagy milyen nevű hasonló alkalmazás is root alól futtatva tuti kinyírja a rendszert, de futtatni meg úgy érdemes, csak éppen tudni kéne, mi rejtőzik a lenyomott gomb alatt, mert mint tudjuk ott vannak rejtve a terminal parancsok. Azon se kezdek el vitázni, ha valaki azt mondja, hogy ő nem Winként használja a Linuxot. Persze, mert 7 év alatt nem láttam ezer kezdő usert és nem tudom megítélni.
No de nem szaporítom a szót, ha a kérdező az említett 20 hsz-ben nem talált semmi hasznosat a Linux használatára nézve, akkor nem talált, ezt kizárólag ő érzi.
Azt már felesleges is írnom, hogy a terminal a history alapján milyen könnyen működik az egyszer már beírt parancsok előhívásával, erről jut eszembe, volt is egy jó blogom erről, de azt is törölnöm kellett épp hasonló wines felfogás miatt.
-
FastFox66
csendes tag
válasz
mefistofeles #75617 üzenetére
De speciál a kofigom
500gb-hdd (hamarosan ssd-re váltok)
ram:4gb ddr3
videokártyaadeon HD 6750 1GB
processzor:AMD Athlon II X4 631 -
FastFox66
csendes tag
válasz
mefistofeles #75626 üzenetére
Oké
ha lesz bármi féle kérdésem még elnézek ide
-
batyuska100
senior tag
válasz
Akár lemezről is.
-
FastFox66
csendes tag
válasz
Ez igaz
ha lesz rá alkalmam kiprobálom
-
FastFox66
csendes tag
válasz
mefistofeles #75611 üzenetére
Hát, problémám épp nem igen van, na persze hogy mindig ha új alkatrészeket veszek a gépembe és utána újra kell telepíteni az 1 kicsit zavar. De néhány ismerősöm mondogatni szokták hogy a linux sokkal jobb mint a windows, és gondolkodom rajta hogy ez lehet tényleg így van
de persze ezzel se akarok megbántani senkit
-
batyuska100
senior tag
válasz
mefistofeles #75605 üzenetére
Szerintem csak egy leendő felhasználóval van dolgunk.
-
FastFox66
csendes tag
válasz
mefistofeles #75605 üzenetére
Nem, természetesen nem akarom szítani a tüzet csak kiváncsi vagyok, hogy ennek mi pl a gyakorlati haszna nem akarok senkit se megbántani vagy ilyesmi
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles #75534 üzenetére
A táp egy Seasonic Focus Plus. Sajnos mióta itt lakunk elég gyakoriak az áramszünetek. Azt nem értem, hogy ha az Ubuntu ssd-t látja a bios miért nem bootol róla, még ha a wines nincs is meg.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #75527 üzenetére
Igen.
-
válasz
mefistofeles #75323 üzenetére
Nyilvánvaló, értettem én, mondjuk Tordaitibi kolléga is alapvetően tisztában van vele, mennyire galád vagyok.
-
válasz
mefistofeles #75309 üzenetére
"5 ismerősödnek is hiba nélkül telepíted a linuxot (amit azóta is megelégedéssel használnak) csak éppen megadnak nem megy,"
Pontosan így volt.
És tööbszür le is írtam hogy a naprendszerbe mindenkinek hiba nélkül teljesítenek a Linuxok csak én szívok velük.
Írtad hogy általánosítottam és lehúztam a Linuxokat.
Ezt is jól látod, de te mire jutnál ha 3 Mint verzió, , 2 Manjaro, 1 Debian totális csődje után véleményt kéne alkotnod?
És ha valóban igaza van Anakin007 fórumtársnak, valóban a Gnome a megoldás?
Ezt a mini PC-t több helyen láttam előtelepített Linux-szal árulni. És mindenhol Ubuntuval van előtelepítve.
A kezdőknek favorizált Mint egyiknél sem szerepel.
[Pl itt is Ubuntuval árulták] de több helyen is Ubuntut írnak hozzá.
Sehol sem szerepel más Linux.
Meg fogom lépni hogy feltelepítek egy más Linuxot, egy Mintet mert azokon jelentkeztek a hibák nagyon pregnánsan.
És ha valóban beborul, és a többi anomália is ugyanúgy előjön akkor erre a gépre valóban csak ubuntut lehet telepíteni.
Mindezt nem azért fogom megcsinálni hgy a magam igazát erőltessem görcsösen, hanem hogy ha így lesz hogy a Mint vagy más instabil lesz, akkor talán, eseleg, elfogadjátok hogy nem én vagyok a totálisan hülye, nem az én hibámból történt ami törént.
Mivel lassan megint mindenkitől ezt kapom meg.
Ne a Windowst keressem, nem tudok telepíteni se, minek ez nekem, nem értek hozzá, én vagyok a hunyó mindenképp.
A héten megy fel egy Mint és tesztelni fogom. -
válasz
mefistofeles #75302 üzenetére
Az Ubuntut is én telepítettem fel, adig a cimbim kávézgatott meg ebédelt nálam.
Ugyanúgy telepítettem mint eddig bármelyiket, már becsukott szemmel emlékezetből választom a Valami más opciót, jelölöm ki a partíciót, adom meg a / csatolási pontot, választom ki hogy a grub az sda-n legyen stb.
Nem tudom. Létezik hogy én rontottam volna el mindet? Akkor hogyan bootoltak, hogyan működtek?
Férle ne érts, nem mgamat mentegetem, túlvagyok kb. 500 Windosws telepítésen, és az utolsó 2 évben 5 ismerősömnek telepítettem Linuxokat.
Mindegyik azóta is jó. Pl. a fiam és Lehel barátom gépe amiket biztosan tudok hogy hiba nélkül működnek.
Akkor azoknak is el kéne romlani.
Hogyan lehet "rosszul" telepíteni..? -
Anakin007
aktív tag
válasz
mefistofeles #75302 üzenetére
"...nem is a rendszer a lényeg hanem az, hogy egy hozzáértő ismerősöd telepítette fel, úgy és oda ahová és ahogyan kell? .."
Ott a PONT!
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #73911 üzenetére
Azok elég "régiek", így vallószínűleg nem lesz gond. Viszont lehetnek olyan javítások, extra funkciók, amik majd később érkeznek (Mint 20.1 vagy hogy hívják ezeket).
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #73908 üzenetére
"AMD Ryzen APU"
Attól függ, melyik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #73908 üzenetére
Elég friss benne a kernel meg a mesa, valszeg nem lesz gond velük.
-
válasz
mefistofeles #73852 üzenetére
de azért ne mond, hogy bizonyos oldalak látogatása nem növeli meg akár jelentősen az elvi esélyt .....
Én ezt bizony nem is mondtam, egyszerűen ezen az óvatosan/megfontoltam látogatom az oldalakat szövegen kacajgtam mindössze. Egy időben én is mindenféle veszélyes oldalakat is látogattam, szopott is be vírust a WInem anno, hiába volt azon ilyen-olyan irtó. Többek közt ezt elégeltem meg a Winnél.
-
Sonja
nagyúr
válasz
mefistofeles #73847 üzenetére
Én sem használtam Win alatt vírusírtót (a Defendert viszont nem kapcsoltam ki), pedig warez, cracker és egyéb oldalakon is voltam, ahonnan cuccokat is szedtem.
Utolsó vírusom amit beszedtem a OneHalf volt.
-
válasz
mefistofeles #73817 üzenetére
Igaz dual boot esetén, de a srácnak a DVD-ről való telepítés volt a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest