- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Synaptic
senior tag
válasz
tordaitibi #98577 üzenetére
A pulse effect-et iismerem , de mikor telepíteni szeretném , mindig megkérdezi hogy a pipewire-t tényleg le akarom e cserélni és ekkor én már nem is vagyok biztos a dolgomban
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #98562 üzenetére
A hangkártya megoldódott köszönöm. Nem egészen értem alsamixer nélkül miért nem lehetett FP /front panel/ ről átváltani simán a hangkártya kimenetére.
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban . Úgy emlékszem arch -ot használsz . Ott milyen equalizert illik használni ? /Elég sok zenét hallgatok és így alapon a Sennheiser fülesem kb egy sokol rádió minőségét produkálja/
-
Synaptic
senior tag
Két dologban én is segítséget szeretnék kérni tőletek .
1 . Az Asus Xonar DGX hangkártya egyik kimenetén sem tudom életre kelteni a fejhallgatót . /értem ez alatt az FP ill közvetlenül a hangkártyába dugott módot/ A linux felismeri , szerinte minden ok , de a hang valahogy benne marad
2 . Létezik e linuxhoz PBO2 Tuner alternatíva 5800X3D procihoz . -
Synaptic
senior tag
[link] Hátha érdekel valakit.
-
Synaptic
senior tag
válasz
RaZroX #95437 üzenetére
Töltsd le a [Virtualbox-Additions-iso] -t . Csatold fel CD-t meghajtóként a virtuális géped beállításaiban , majd a windows 10 ben tallózd be és telepítsd. Ez a felbontást a vágólapot és egyéb dolgokat tuti megold.
-
Synaptic
senior tag
válasz
RaZroX #95432 üzenetére
Nálam Arch /Cachyos/ van , ott akkor találkoztam ezzel a hibaüzenet mikor a Virtualbox DKMS nélküli verziója lett véletlenül telepítve.
[lEzek szerint telepítetted] ?
Itt is elég szerintem egy :sudo dnf -y install dkms
-
Synaptic
senior tag
válasz
PCProfessor #95252 üzenetére
Ha jól emlészem a Nobara -ban ami fedora alapú , alapból benne van a DaVinci és működik is.
-
Synaptic
senior tag
==> Creating xz-compressed initcpio image: '/boot/initramfs-linux-cachyos.img'
==> WARNING: errors were encountered during the build. The image may not be complete.
hiba: a parancs nem futott le helyesen
Erre valami okosság ? -
Synaptic
senior tag
Frissült ma a corectrl az 1.4.0-1 re. Viszont nem indul el a " error while loading shared libraries: libspdlog.so.1.13 " hibaüzenettel. Downgradeltem majd a pacman.conf-ban letiltottam a frissítését. Valaki találkozott már ezzel a hibával ?
-
Synaptic
senior tag
Tudtok valami mágiát amivel a kde 6 ot rá lehet venni hogy , megváltoztassa a háttérképet . mindezt a menün keresztül ? A telepítés gombot hiába nyomkodom.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Warton #94489 üzenetére
Nekem ismét előjött az egeres mizéria anélkül , hogy kb bármit is csináltam volna. Egyetlen 1 játék van most fent mégpedig a Witcher 3. Amikor kedve szottyan induláskor feldobja az egeret a bal felső sarokba és onnan nem lehet kipiszkálni. Ebben az állapotában szentül megvan győződve a játék hogy nekem kontrollerem van és ilyenkor a 'kihagyás' -ra A betűt mutat a szövegek között is. Ez kb 10 alkalomból 8x fordul elő. A miértjét nem értem mert a terminalban semmi hibaüzenet nincs.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Warton #94456 üzenetére
Nálam szűz telepítés is ezt a végeredményt hozta. Van ami működött alatta pl a Resident Evil 2 , de én nem azzal akarok játszani
. Elérzékenyülve bár , de búcsút vettünk egymástól /EndeavourOs/. A manjaro -n megy minden is.
PMoon Neked mákod volt. Nekem ilyen csekély tudással nincs kedvem barkácsolgatni minden egyes frissítés után
-
Synaptic
senior tag
-
-
Synaptic
senior tag
Endeavour ra is megérkezett a KDE6
-
Synaptic
senior tag
válasz
tompa torma #93930 üzenetére
Teljesen komoly
. Kb 3 éve vettem (FastestVPN) és windows alatt még a bővítménye is működik , viszont itt nem :
-
Synaptic
senior tag
Mióta *ártunk és kormányunk a külföldi ecigi shopokat elérhetetlenné tette magyar IP ről ezért pont kapóra jött hogy valamelyik évben bevásároltam valami noname VPN szolgáltatónál egy lifetime szolgáltatást. Megy minden zökkenőmentesen /openvpn/ de hát a lusta ember nem szeret mindig terminálban kopácsolni.
Nem lehetne ezt okosban megoldani ?
Találtam egy https://github.com/Berardinux/OpenVPN_Connect nevű okosságot de Endeavour os re nem elgedi telepíteni még akkor sem ha a release változó értékét átírom a sajátomta. /Pedig állítólag megy arch alatt is/
-
Synaptic
senior tag
Ma volt időm 'bohóckodni' egy kicsit . Minden parancssorból ment fel és ami a leghihetetlenebb , minden működik . Na jo 1x kellett Timeshift +elni
-
Synaptic
senior tag
Feltettem egy Manjaro -t. Minden szép minden jó , sőt még a Corectrl is működik.
A probléma az lenne , hogy ha kernelt frissítek (6.7) akkor a corectrl power limit csúszkája eltünik hiába a bejegyzés a grub ban. -
Synaptic
senior tag
A steam mappa összejött
:
A sebesség viszont annyira nem
:
Ez bizergálás nélkül:
Ez pedig bizergálással , de ez a max :
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #93570 üzenetére
Létrejön a steam könyvtár , de nem tudom kiválasztani a telepítés helyének. A Kde disk editorral vannak formázva+felcsatolva. Az fstab ban is jónak néz ki bár mitha olvastam volna olyat is valahol hogy amiatt rossz hogy nincs futtatási jog a meghajtón.
A terminal-ra csak este tudok rálesni.
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #93566 üzenetére
Sőt a Steam el egyéb anomáliáim is vannak. 3 distrót probálva /Arco. Manjaro.Garuda/ a hiba mindig ugyan az tehát tuti én cseszek el valamit. Egy 500GB os nvme ssd-n van a rendszer. Két másik 500 as van becsatolva . Az egyik a /home/tom/Games a másik a /home/tom/Virtual-Machines könyvtárakba. A virtuális gépekkel nincs problémám simán használják a felcsatolt meghajtót /ide vannak telepítve. Viszont a steam -et sehogyan nem tudom rávenni hogy a Games -be telepítse a játékokat , tehát tárhelynek nem tudom beállírani a megadott könyvtárat. Valószínüleg mindig ugyan azt a hibát követem el ezért nem akar jó lenni. Valakinek valami ötlete ?
-
Synaptic
senior tag
Tudtok valami "gyógyszert" arch linux alatt a steam 3-4 MB/s letöltési sebességére gigás net mellett ?
-
Synaptic
senior tag
Délután 2 kor felvettem a szopóálarcot és kb mostanra sikerült lefeszegetni magamról
Volt közben egy kis Nobara , kis Mandjaro és a végére lett Kubuntu. Mindegyiknél csak alap telepítés esetleg Amd driver ha kell + Corectrl.
A Nobara 4-5 percenként lefagy 10-15 secre random. Teljesen mindegy mit csinálok ezt teszi amd driverrel és anélkül is.
A Manjaro az ok megy rendesen , de mivel van itthon egy debian alapu OMV szerverem is ne kevergessem már a parancsokat állandóan.
Legyen Kubuntu..
Vol 1. Feltelepít , lefrissít .. reboot .. Amd driver .. reboot ..frissít ... reboot .. Corectrl + Powerupp .. reboot NEM INDUL
Vol 2 . Feltelepít , lefrissít .. reboot .. Amd driver .. reboot ..frissít ... reboot .. Powerupp +Corectrl .. reboot NEM INDUL
Vol 3 . Feltelepít , lefrissít .. reboot .. Amd driver .. reboot ..frissít ... reboot .. Corectrl .. reboot Powerupp .. reboot NEM INDUL
Akkor a Powerupp lesz a bűnös . Kerüljük meg tegyük be az amdgpu.ppfeaturemask=0xffffffff -ot a Grub ba. A Corectrl-ben megjött a core offset és működik is.
Kb itt tartok most.
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #87643 üzenetére
Mivel viharos sebességgel kellet egy működő rendszer a munkahely miatt ezért imageből egy windows 10 került vissza , de majd megy vissza a linux . Egy kérdés ezzel kapcsolatban . Létezik linuxra komplett lemezképet elmentő progi ? A gnome disk editor jó erre a célra? Egy 500Gb-s lemez képe 500Gb lesz stb
lev258: Nekem csak epic es van belőle és véletlenül lett pont a long dark
-
Synaptic
senior tag
Azt hiszem nekem sikerült a lehetetlen . Úgy megborítottam szerencsétlen Manjaro -t hogy ezen már csak egy újratelepítés segít (ismeretek hiánya)..
Előzmények :
Lutris , ... hosszas szenvedés után életrelehelltem az Epic launcher-t amivel sikerült feltelepítenem a The Long Dark nevű játékot (miért ezt ? ez volt méretben a legkisebb).
Háttérben futott Brave alatt a twitch éppen néztem valamit. Rákattintottam a play gombra amitől csodák csodájára elindult a játék , legalább is bejött a kezdőkép . Innentől felgyorsultak az események , a kép feketére váltott és a twitch is elkezdte ismételni az éppen futó video utolsó mondatát 'loop' formájában. Nem működik az Alt+Fx Ctlr+Alt+Fx sem.
Reset után nincs boot képernyő logon stb , hanem ez az állapot jön vissza , tehát fekete képernyő és ' beszél a twitch' /azt az 1 mondatot/ -
Synaptic
senior tag
válasz
Imi1981 #87601 üzenetére
Mennyivel egyszerűbb lenne sikálni az egészet
Telepítésnél a manuális partícionálást válaszd.Törlöj minden partíciót a 913Gb-s Ntfs kivételével majd a keletkező szabad helyből :
Először is létrehozol egy 512Mb -os partíciót aminek a típusa Efi system partition.
Második lépésként hozz létre egy 72Gb -Ext4 partíciót "/" csatolási ponttal. /Tudom nem szép/
/Mivel nem tudom mennyi ramod van inkább csináljunk 1 Swap particiót is./
Harmadik lépésként a maradék helyen ez kb 8gb létrehozol egy Linux Swap partíciót. -
Synaptic
senior tag
válasz
tordaitibi #87522 üzenetére
A kész-t arra értettem hogy a fent levő 1-2 játék + a melóhely elérése +ez+az működik.
A csicsa az még ráér -
Synaptic
senior tag
Na megtörtént a 'teljes' migráció Manjaro Kde -re. 2 napba telt , de úgy érzem most van kész.
A legnagyobb szopás a munkahelyemhez történő hozzáférést biztosító ezeréves etoken usb stick virtuálboxon történő 'átengedésével ' volt , bár így utólag belegondolva ha jó irányba indulok akkor 10 sec lett volna maximum -
Synaptic
senior tag
Javaslom a Ventoy nevű kicsi bár igen hasznos programot. Megformázod vele a pendrive -ot gpt vagy mbr módban. /ki ki igénye szerint. Ezek után csak felmásolod rá a telepíteni kívánt iso fileokat. Bootoláskor a program saját boot-menujéből választod ki a telepíteni kívánandót.
Egy pendrive-ről a méretétől függően akár 64 iso is telepíthető.
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #87122 üzenetére
Na az egyik akadály elhárult. A 100Kb -os csv állományban egy " - el több volt a kelleténél. Most már megette hiba nélkül a Bitwarden
.
Melyik distro legyen a nyerö ? /Full AMD konfigom van/
Semmi különös a felhasználási módban. 2-3 virtuális gép , pár régi játék /Witcher 3 , Cyberpunk kaliberűek/ ja és legyen offset voltage -
Synaptic
senior tag
Minden évben legalább 1 alkalommal nekifutok a linuxnak , de sajna mindig behúzott farokkal szűkölve menekülök vissza a windows -hoz. Mindig találok 1-2 számomra megoldhatatlan feladatot ami teljesen elveszi a kedvemet legalább fél évre az egésztől.Persze nem nagy dolgokat kell elképzelni , de nekem ezek nagyon zavaróak.
Ma pl rápróbáltam a Zorin-ra és a Manjaro KDE -re..... Sticky Password -ot használok windows alatt , ami sajnos nem létezik linux -os verzióban. Semmi olyan formátumba nem lehet kiexportálni belőle a tartalmat amit egy másik jelszókezelő nyugodt szívvel megenne.(300+ db).kb 3-4 órát szoptam az ilyen olyan prograokkal de nem találtam megoldást. Egyesével meg nincs kedvem felverni az egészet. A másik negatívum ma Corectrl volt amin az összes látott videóval ellentétben nálam hiányzott az offset voltage csúszka. Leszedtem , feltettem de nem oldódott meg. Majd legközelebb -
Synaptic
senior tag
Hogyan lehetne rávenni a linuxot hogy írhatóként csatolja fel a Nas-om egyik könyvtárát ?
Az alábbi parancs ugyan felmappeli , de nem írható :
sudo mount -t cifs -o username=root,password=123456,rw //192.168.1.100/google /home/tom/google
-
Synaptic
senior tag
Venném a bátorságot ebben a topikban is felvetni :
Feltettem egy Zorin linux-ot /dual boot/. Minden működik és ráadásul tetszik is. A problémám az lenne , hogy bizonyos weboldalak nem jönnek be. Ilyen pl a Twitter és a Disqus. Firefox-ot használok , de egy septében feltett chrome on is ugyanez a helyzet. Manjaro live - vel is hasonló a helyzet . Windows-t indítva semmi probléma a fent nevezett oldalakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Reklámblokkolók topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 26
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Ingatlanos topic!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest