Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) Bozso68 válasza Gomb89 (#1299) üzenetére


Bozso68
senior tag

Google-ben rákerestem most. Egyébként egy hozzáértőbb ismerősöm beszélt nekem a prémium kategóriáról, és bevallom őszintén, ezen beszélgetés alapján csúsztattam kicsit, de ez a link alátámasztja, hogy ott sem fenékig tejföl a dolog.

Ha jól tudom, a második VGA alacsonyabb frekvencián dolgozik, ebből is fakadhat az alacsonyabb hő. Meg persze a külön hűtés is befolyásolhatja,

(#1302) Jok3r1985 válasza Bozso68 (#1298) üzenetére


Jok3r1985
tag

Nekem is van benne egy kis kifli, de ez nem is feltétlen hiba, lehet szándékosan van így ettől még szép.
Azt viszont én is támogatnám, hogy ne arról szóljon a topik, hogy ki milyen apró hülyeséget talál meg a gépen, mert ha külsősként olvasom a fórumot az derül ki, hogy mekkora egy ócska tákolmány aminek sorra jönnek elő a hibái, holott egy szinte hibátlan gép nagyon jó ár/érték aránnyal és bivalyerős technikával, jó hűtéssel, 10 pontos billentyűzettel és hangszóróval.

Ennyi erővel ha megvesztek egy ferrarit is lehet órákon keresztül taglalni a hibáit, hogy mennyire nem hatékony a klíma, hosszabb úton zavaró a hangja, nem lehet itthon szervizelni, a felnik könnyebben sérülnek mint más autón és az ülés töri a seggem:)

szóval na, beszéljünk negatívumokról is de ne 90%-ban arról...

[ Szerkesztve ]

(#1303) Bozso68 válasza Jok3r1985 (#1302) üzenetére


Bozso68
senior tag

Ámen.

(#1304) Tachion86 válasza Jok3r1985 (#1302) üzenetére


Tachion86
tag

Már bocs de én kiadtam bő negyedmillió Forintot egy laptopért, marhára nem érdekel hogy egy más típusú laptoppal is vannak gondok. Azt hiszem az elvárható hogy ennyi pénzért legyen jó az enyém. Az hogy esetleg más laptopoknak is van bajuk abszolút nem vigasztal, az enyém legyen jó a kész. A ferrari is tényleg lehet hibás, de ez sem érdekel, nem ferrarit vettem. (Megnézném egyébként hogy mikor tolnak ki a gyárkapun egy hibás összeillesztésű ferrarit...)

Úgy érzem egy kicsit hogy itt inkább csak próbálják magukat és egymást nyugtatni az emberek hogy hát oké hogy hibás na de ezzel együtt lehet élni meg egyébként is csak összecsukva látszik szóval vagy ne csukd össze vagy ne nézegesd ha már összecsuktad. A hangja is lehet hogy borzasztóan recseg de inkább ne indítsd el a jelgenerátort nehogy megbizonyosodj róla hogy rossz-e, jobb is inkább az édes tudatlanság meg egyébként is inkább használj fülhallgatót vagy külső hangszórókat. Az időnként random előjövő felzümmögéssel (olyan mint egy venti) se foglalkozz mert ez egy gémer laptop amin úgyis folyamatosan max hangerőn játszol és akkor nem hallatszik a zümmögés.

Nem. Nekem ez a negyedik laptopom, az első hármat mikor megvettem és hazahoztam (Fujitsu, Asus, Lenovo) mind tökéletesen működött és nem volt egyiknek sem semmi hasonló kaliberű problémája. Egyedül a Fujitsu romlott el néhány hónap múlva, egyszer a ODD-je, egyszer pedig nem töltötte az akksit, aztán a gari lejárta után elvált az egyik BGA a nyáktól és kuka. Na de ilyesmi bosszantó összeszerelési vagy konstrukciós hibái nem voltak, pedig azok kb fele ennyibe is kerültek. (Na jó a Lenovo Y570 az 210k volt.)

(#1305) Tachion86


Tachion86
tag

Egyébként nálam jól illeszkedik a teteje az aljához ha összecsukom. Bár nem igazán értem hogy milyen kiflire gondoltok, de szerintem ha nálam lenne ilyen akkor már tudnám hogy mire gondoltok. :)
Egyedül annyi hogyha össze van csukva és elöl középen lenyomom a tetejét akkor 1-2mm-t benyomódik, de ha nem nyomom be nem is látszik. Meg szerintem 1-2mm hajlás egy kb 40cm széles kávánál nem tartozik a hiba kategóriába.

(#1306) Malonee válasza Tachion86 (#1304) üzenetére


Malonee
tag

Ezzel egyetértek. Ezekkel a hibákkal lehet együtt élni és használni a gépet nyugodt szívvel, de az ember ha már ki ad érte ennyi pénzt azért teszi meg, hogy vegyen egy jól működő hibátlan laptopot. Amúgy tényleg egy remeg gép, csak vannak ezek az apróbb hibák amik viszont tényleg hibák. Ezekről beszélni kell, hogy mindenki tudja mit kell figyelni, ha már meg vette vagy még nem, de ezek ellenére is csak maximálisan ajánlani tudom ezt a laptopot, mert ezek apróbb hibák ahhoz képest ami lehetne, viszont attól még bosszantó.

(#1307) Jok3r1985 válasza Tachion86 (#1304) üzenetére


Jok3r1985
tag

van egy kis ív a fedlapban szerintem a tiéd is olyan, de pont erről beszélek, észre sem vennéd ha valaki nem figyelmeztet rá és boldogan használnád, de valaki szólt onnantól kezdve zavar, pedig lehet, hogy nem véletlen ilyen...
a hangszórót meg állandóan használom, játék, filmek, zene és soha egy hibás hangot nem adott ki, sőt soha nem hallottam ilyen jót laptoptól, de ha elkezdeném az adott nem tudom mekkora frekvenciával tesztelni akkor biztos nálam is rezegne a bekapcs gomb. akit ez ennyire zavar küldje vissza a szervizbe, várjon egy hónapot és kapja vissza boldogan ugyanúgy vagy karcosan, áldásom rá...

attól hogy valami drága még nem jelenti azt hogy olyan lesz mint amilyet megálmodtál, ha nem tetszik kérd vissza a pénzed, de nem az a megoldás, hogy 200 poszton keresztül a nüansznyi hibákat elemezzük, hogy aki épp ilyen gépen gondolkodik elolvassa és esze ágában ne legyen megvenni, miközben jól járna vele. az ilyen technikai dolgokra ott van a lenovo support fórum, persze ide is jó leírni ha valami gond van, de tényleg úgy néz ki ha visszaolvasol, hogy mekkora egy xar ez a gép pedig nem az :N

a ferrari pedig valós példa volt, tele vannak hibákkal pedig ott még két 0-át hozzá tehetsz a laptop árához

(#1308) Bozso68 válasza Tachion86 (#1304) üzenetére


Bozso68
senior tag

Akkor szedjük össze, hogy milyen hibákkal találkoztunk.

Amiről tudok, illetve emlékszem így fejből:
1. Touchpad. Régi verzióknál javarészt garanciális cserére szorult, szerencsére az újak (synaptics) már hardveresen kielégítően működnek. Jó, nem az Y500 erőssége a touchpad, de ez van.
2. Többeknél bal oldalon 300-650Hz-ig hallható néhány, gépenként meghatározható frekvencián berezonálásból származó hang. Ez egy jelgenerátorral határozható meg pontosan. Valakinek a bekapcsoló gomb, valakinek (pl nekem) az alsó, lyukas védőlemez illesztése rezonál. Mechanikailag szerintem megoldható a dolog házilag.
3. A monitor felénk eső széle lecsukott állapotban nem fekszik fel teljesen az alsó részre pár mm-nyit (kifli), valakinél ez asszimetrikus.
4. Bal oldalon a hűtőventillátor néha bekapcsol, pedig hideg levegőt fúj.
5. Lengyelországi Lenovo szerviz működése.

Valakinek még tapasztalata?

(#1309) Malonee


Malonee
tag

Itt egy érdekes expresszes hírdetés

[link]

259 900 Ft-ért egy I7-es win 8-as Y500 SLI-s

[ Szerkesztve ]

(#1310) Sapphi válasza Bozso68 (#1308) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Nos ehhez az egészhez csak annyit tennék hozzá, hogy nekem a régi gépem egy Dell Inspiron 5110-es gép volt ami akkoriban került 180 000 Ft-ba és egy kalap szar volt. Melegedett hangos volt és alapból is a kis kukim kivolt vele.

Új gépnek egy erős hardverrel felszerelt gépet kerestem ami nem melegszik és relatíve nem akar elrepülni mikor elindul a hűtése. Először egy Asus N56VZ-t szerettem volna venni, de az még most is 330 000 Ft körül mozog és abban csak 1 db 650-as videokártya van, de gondolom ezek az apróbb hibák abban a gépben nincsenek. (Vagyis amikor olvasgattam utána akkor nem fedeztem fel sehol, ettől még biztos vannak annak is hibái.)

Így mikor döntenem kellet én a hardver mellet döntöttem, mert arra nagyobb szükségem volt és már akkor is írták, hogy milyen hibái vannak. (És ha a Dell-t egy évig tudtam használni annyi pénzért, annál szarabbat egyszerűen nem lehet csinálni.)

Így ha valaki igenis egy erős hardverrel felszerelt gépet szeretne amit játékra vagy olyan dologra szeretné használni amiben kell az a bizonyos erő az a hibák ellenére is bátran válassza ezt a gépet, mert bárki bármit mond ezek a hibák olyan szájbarágósak már, hogy túlzásnak érzem. Ha pedig tényleg rezonál a bekapcsológomb (Én nem vettem észre és tesztelni se fogom, mert az hogy generálok egy hibát azt nem csak egy termékkel lehet megtenni.) vigyétek el a szervizbe és kérjétek meg ott a szerelőket, hogy legyenek kedvesek és nézzék meg és esetleg valami házi megoldással esetleg oldják meg.

Csak hogy egy nagyon durva példát hozzak fel érdemes ezt a kis irományt elolvasni és itt 700 000 Ft-ok repülnek.

Nekem ez a személyes véleményem ebben a témában. Tökéletes gép nincs aki pedig ezekkel a hibákkal nem tud együtt élni NE vegyen ilyen gépet, de aki egy izmos jól működő gépet szeretne az mennyen el a boltba és vegye meg, mert nem fogja megbánni.

(#1311) Jok3r1985 válasza Malonee (#1309) üzenetére


Jok3r1985
tag

"2xNvidia GeForce GT650M SLI DDR5 DX11 Cuda 4GB dedikált High-End Gamer videó kártya + Intel HD4000 Graphics energiatakarékos videó kártya Nvidia Optimus technológiával a két kártya között vált észrevétlenül terheléstől függően abban az esetben ha az egyik GT650M el van távolítva (UltraBay)!"

ez nem igaz,nem?

(#1312) Jok3r1985 válasza Sapphi (#1310) üzenetére


Jok3r1985
tag

N56VZ-vel is van ám gond és a touchpadja rosszabb mint ezé...
egyébként így-így :K

(#1313) Sapphi válasza Jok3r1985 (#1311) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Hát igen ez nem igaz :D

Akkor úgy látszik nem olvastam elég mélyen utána annak a gépnek. Mondjuk én meg vagyok elégedve az Y500-al teljes mértékben. :)

[ Szerkesztve ]

(#1314) Tachion86 válasza Jok3r1985 (#1307) üzenetére


Tachion86
tag

attól hogy valami drága még nem jelenti azt hogy olyan lesz mint amilyet megálmodtál
Eddig három laptopom volt. Nekem csak annyi az "álmom" hogy ez is ugyan olyan jó legyen mint az előző három. Az ember azt gondolná hogy ha egy 150eFt-os gépnek nincs semmi idegesítő baja akkor ez egy dupla ennyibe kerülőtől is elvárható. Ráadásul a 150eFt-os hibátlan gépre egy év garanciát adtak, erre az Y500-ra meg hármat! Már csak ebből is arra asszociál az ember hogy biztos ez egy nagyon jó minőségű gép ha a gyártó három év garanciát ad rá.

És igenis ezeket le kell ide írni mert ha pl én is olvastam volna a tapasztalatokat vásárlás előtt akkor vagy nem vettem volna meg ezt a gépet, vagy már felkészülten állok neki a vásárlásnak mint ahogyan azt egyébként a második (jelenlegi) gép megvételekor tettem. A boltban megmondtam az eladónak hogy addig nem fizetem ki míg ki nem próbáltam aprólékosan. A fene gondolta volna hogy ilyen kis buktatói lehetnek ennek a gépnek mikor az elsőt megvettem!

Én csak azt szeretném hogy aki most vagy a jövőben Y500 vásárlás előtt áll az ne járjon úgy mint én, mert azt az egy hét gyomorideget, fórum és jogszabályolvasgatást nem kívánom senkinek. Én a saját hibámból tanultam, más inkább már tanuljon az enyémből mert az nem fáj!

[ Szerkesztve ]

(#1315) Tachion86 válasza Bozso68 (#1308) üzenetére


Tachion86
tag

Hát még egy apróság; az első Y500-am (amelynek rezonált a hangszórója) Esc gombjának rossz volt a nyomáspontja, nagyon gagyi kínai érzés volt nyomogatni. Azt hittem akkor hogy ez az Y500 egyszerűen ilyen ezért nem is foglalkoztam vele, de a második gépemen már jó volt.

(#1316) pokers válasza Sapphi (#1310) üzenetére


pokers
senior tag

Én is épp ezt akartam írni, hogy Bozso68 által összegzett hibák inkább "szépészeti" hibák, mint komolyan veendő hardveres problémák.

Szerintem egyértelműen kijelenthető, hogy a beépített hardverek (amik szinte a mai high-end kategória), tökéletesen teszik a dolgukat, és ez a lényeg :)
Mert eddig egyik topiktárstól se hallottam, hogy besz@rt volna a proci, vagy valamelyik videókari, vagy annyira melegedett volna a vas, hogy throttlingol a proci.

(#1317) Tachion86 válasza pokers (#1316) üzenetére


Tachion86
tag

vagy annyira melegedett volna a vas, hogy throttlingol a proci.

Na azt viszont majd fog! Az Y570-ben nálam 9-10 hónap kellett mire kiszáradt a hővezető paszta, a kollégám Y570-ét pedig épp tegnap pasztáztuk újra 13 hónap után. Szóval ha csak nem valami új és jobb pasztát használ a Lenovo azóta, valószínűleg majd egy év körül nekünk is újra kell majd kenni.

(#1318) Sapphi válasza Tachion86 (#1314) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Ezzel én teljesen egyet értek, hogy le kell írni ezeket a hibákat, de itt már kicsit túlzásnak érzem hogy ezen akadnak ki az emberek. Ez egy gémet gép és így is hirdetik.

Magyarán amiért fizetsz az nem csak az összeszerelés és a strapabíró képesség, hanem a benne lévő hardver ami elég egyedülálló és nagyon erős az árkategóriáját tekintve és ezek mellet alapjában a gép összeszerelésével sincs olyan borzalmas gond, de persze ha van rá lehetőség akkor meg kell nézni a gépet és megnézni ezeket a hibákat.

Ha pedig egy jó összeszerelt gépet akar ami strapabíró annak ott van a ThinkPad kategória ami ugye az üzleti szegmenst fedi le és tudomásom szerint nagyon jól össze vannak rakva, de ki is kell fizetni elég rendesen.

(#1319) Bozso68 válasza Malonee (#1309) üzenetére


Bozso68
senior tag

Le is vették a hirdetést :) .

Mondjuk elég csücskös ilyen kismesét kitalálni az Optimus-ra.

(#1320) pokers válasza Bozso68 (#1301) üzenetére


pokers
senior tag

Megnéztem az Aida stressztesztjével, és mind a két videókari 790MHz-en ketyegett, szóval nem lassabb a második vga.
Sőt, mind a kettőnek 835MHz "Boost" van engedélyezve. Bár ezt nem tudom, mikor, és mi kapcsolja.

(#1321) Cargo válasza Sapphi (#1318) üzenetére


Cargo
tag

Bár még legalább 2 hét mire érdemben is hozzászolhatok a témához, azonban mivel épp a vásárlás előtt állok ezért ebből a szemszögből is megosztanám a véleményem a témában.

Gondolom mindenki aki ilyen gépet vásárolt, az hasonlóan hozzám jól körül járta a jelenlegi gamer laptop ajánlatokat. Gondolom mindenki felfedezte, hogy a magyar (ismétlem Magyar!) piacon jelenleg ennél a gépnél nincs olcsóbb, ilyen szintű játékos gép (szándékosan nem ár/érték arányt irok mivel mindenkinél más az érték). Innentől kezdve bárki mondhatja, hogy negyedmillió meg 300ezer forint, az úgy hangzik, mintha (maradva a ferrari példánál) "Dacia áron szeretne Ferrari minőséget."

Ahogy a Sapphi is mondja ebben a szerkezetben olyan hardverek vannak, amik más gyártónál 400Eft-tól (De inkább közelít az 500E-hez) indulnak, mindezt 3/4-ed áron. Ilyen szinten inkább "örülök", hogy vannak hibák, mivel ha nem látnám a felszínes hibákat elkezdenék aggódni, hogy hogyan tudnak ilyen olcsón ilyen gépet összerakni.

Ha én olyan játékos gépet akarok aminek tényleg semmi hibája nincs, akkor nem a piacon a legolcsóbbat veszem, hanem inkább gyűjtögetek még pár hónapot/évet, és 300Eft helyett veszek 600Eft-ért egy hasonló teljesítményt.

Az igazi minőséget (és a befektetőket) meg kell fizetni.

De mivel ennél jobb minőség számomra nem szükséges, ezért boldogan fogom átvenni a gépet, akár recseg akár eláll, akár rossz a tapipad. Aztán cserélem/szervízeltetem amíg jó nem lesz. Még így is jobban járok, mintha kétszer ennyit költöttem volna rá.

nothing

(#1322) Bozso68 válasza Cargo (#1321) üzenetére


Bozso68
senior tag

Censured by Lenovo Corporation :) .

[ Szerkesztve ]

(#1323) Danex válasza Bozso68 (#1322) üzenetére


Danex
addikt

Nekem a 2. VGA mindig melegebb pár fokkal, ezt annak tudom be, hogy ha jól megvizsgáljuk mekkora felületet hagy a hátlap a 2. vga-nak akkor kb 1 négyzetcm-se nagyon jönne ki. Az 1. viszont azért nem hűvösebb jobban (hiába ugye az egész ventilátor szabadon kapja a levegőt) mert ott meg a proci hőjét is el kell vezetni.

(#1324) Bozso68 válasza pokers (#1320) üzenetére


Bozso68
senior tag

Emlékezetből mondtam ezek szerint féligazságot, korrekt így:

"Ejtsünk még pár szót az Nvida Geforce GT 650M dedikált mobil grafikus vezérlőkről. A GK107 kódnevű chipre alapozó GT 650M 384 számoló egységgel rendelkezik és mindezt 128 bites memóriavezérlőn 2GB GDDR5-ös, 1250MHz-en járó memóriákon teszi. A másodlagos videokártya is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik azzal a különbséggel, hogy a memória csak 1000MHz-en jár."

Részlet az Y500-as Laptopszalon-tesztből.

[ Szerkesztve ]

(#1325) Danex válasza Bozso68 (#1324) üzenetére


Danex
addikt

Nekem a 2. VGA is 2000 Mhz-en megy mint az 1.

(#1326) Bozso68 válasza Danex (#1325) üzenetére


Bozso68
senior tag

Hmmm... Most nem vagyok otthon, de ránézek. A cikk alapján írtam csak.

(#1327) Gomb89 válasza Danex (#1325) üzenetére


Gomb89
csendes tag

Vedd ki a 2. videókártyát vagy kapcsold ki a SLI-t és nézd meg úgy az integrált kártya órajelét.

(#1328) Danex válasza Gomb89 (#1327) üzenetére


Danex
addikt

ugyan úgy 2000-en megy az 1.

(#1329) veloscsont


veloscsont
csendes tag

Sziasztok!

Ma vagy holnap tervezek venni egy ilyen laptopot: Lenovo_IdeaPad_Y500_Intel_Core_i5_3230M_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_fullHD_SLI.

Felmerült egy fontos kérdésem: Működtethető-e úgy a laptop kiterjesztett asztallal, hogy rákötök 2 külső monitort, amiből az egyik fullHD vagy 1280x1024-es, a másik fullHD, miközben működik a saját monitora is.

Köszönöm előre is

[ Szerkesztve ]

(#1330) marcee


marcee
addikt

Sziasztok,
telepítettem egy barátomnak egy új Y500-at, amiben két 650M kártya van. Windows 7 x64. Ha a kikapcsolt gépből kiveszem, majd visszarakom az Ultrabay-es videókártyát, akkor látszik mindkét kártya windows alatt, kiválasztható és működik is az SLI, az első restartig, utána már csak a fix gpu-t látja a windows. Van erre valami megoldás, gyorsgomb esetleg?
Eredetileg a Lenovos nv optimus/sli driver-rel telepítettem, aztán frissítettem, mert szólt az nv-vezérlőpult, hogy 314.07.

\m/

(#1331) Sapphi válasza marcee (#1330) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Windows 7 felejtős ez a gép kéri a Windows 8-at.

Tedd fel neki a Win 8-at és minden gond elszáll. :)

(#1332) Sapphi válasza veloscsont (#1329) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Hát 2 monitort kezel-e az jó kérdés nekem egy TV van még rákötve HDMI-n és az csak HD Ready és rendesen működik. Nem tartom lehetetlennek, hogyha rá lesz még kötve egy a VGA-ra azzal se lesz gond. :)

(#1333) Jok3r1985 válasza Cargo (#1321) üzenetére


Jok3r1985
tag

Na pont erre gondoltam, hogy ilyen képet festett a fórum a gépről, miközben ez nincs így:)
Dacia áron ha nem is ferrarit de volvot kapsz, szép és igényes kidolgozással és pár apró szoftveres folyamatosan fejlődő nehézséggel amit főleg az sli okoz. Nem rossz a tapipad, csak baromi érzékeny amin szoftveresen rengeteget lehet javítani, recsegni sem fog nagy valószínűséggel és főleg nem fog elállni, most megmértem, 1 milliméter a diferencia a szélek és a közepe között. akit ez ennyire zavar vegyen dell precisiont/latitude-ot stb

(#1334) M.T. válasza Gomb89 (#1289) üzenetére


M.T.
senior tag

Nekem mikor lecsukom a széle összeér és középen kb 1 mm-ert eláll de ahogy nézem a képernyő körül van valami gumiszerű cucc szerintem azzal lesz gond de nekem ez nem zavaró...

(#1335) Szabo_0


Szabo_0
csendes tag

Üdv mindenkinek!
Mivel eléggé érdekel az y500 a tegnapi napon a szemeim épségével nem törődve elolvastam az összes hozzászólást. Tudom a rossz dolgokat sajnos, de azért lenne pár kérdésem.
1: Mindenképpen win8 kell az optimális használathoz? Senki sem próbálta ráerőltetni a win7-et ?
2: Az első számú videókártya cserélhető vagy hibásodás esetén dobható ki az egész gép a kukába ?
3: A bekapcsoló gomb rezonálását próbálta valaki saját kezűleg megoldani mondjuk cellux használatával?
4: A radium oldaláról rendelt valaki y500-at? A tapasztalatok miatt érdekelne csak.
Köszönöm a válaszokat előre is

Lenovo Y500 - i7 Gt650M SLI 16GB Ram //\\ Nexus 5

(#1336) Danex válasza Szabo_0 (#1335) üzenetére


Danex
addikt

1. Win7-tel újraindítás után eltűnik a 2. videokártya, tehát zavaró lehet (én kezdettől fogva w8-as vagyok csak ezt hallottam)

2. nem cserélhető sajnos, forrasztott.. viszont a géphez nagyon ritka adottság de 3 év garancia jár a legtöbb helyen

3. azt írták, hogy működik, meg normál használat között nem igazán észrevehető, de majd vki ad pontosabb választ

4. ---

(#1337) Bozso68 válasza Szabo_0 (#1335) üzenetére


Bozso68
senior tag

1. Féltem a win8-tól, mint a tűztől, de felrakva, plusz a Classic Shell startmenü programmal használva alig van különbség a win7-hez képest. Szigorúan a win8 ajánlott.
2. 3 év gari.
3. Nekem az alsó hűtőlemez rezonál, de csak a jelgenerátorral és pár frekvencián. észre se vettem volna, ha az egyik fórumtárs nem hívja fel a figyelmet rá. mechanikusan házilag is javítható.
4. Másik topic véleményei a radium.hu-ról. Direkt nem kommentálom.

(#1338) sanyamarci


sanyamarci
tag

Sziasztok! StarCraft 2 kiegészítő: Heart of the Swarm is királyul megy sli modban.
Kezdek beleszeretni a gépembe.

(#1339) Bozso68


Bozso68
senior tag

A teszthez hasonlóan a memória az egyik VGA-ban alapértelmezés szerint 1250MHz, míg a másikban 1000MHz.
Ennek ellenére mindkettő 1000-en (2000) megy.

(#1340) Jok3r1985


Jok3r1985
tag

Miért lehet az, hogy lan partyn az i7-es verzió bekapcsolt slivel és max teljesítményre állítva lassabban tölti be a játékokat mint más akár több éves gyengébb laptopok? nem mintha számítana az a plusz 10 mp de azért eléggé idegesítő tud lenni egy zsír új géptől.... valakinek ötlete esetleg? company oif heroes pl

(#1341) Danex válasza Jok3r1985 (#1340) üzenetére


Danex
addikt

Vannak játékok melyek gyengébb géppel gyorsabban töltenek be... főleg régi játékokra jellemző.

(#1342) Jok3r1985 válasza Danex (#1341) üzenetére


Jok3r1985
tag

De az hogy lehet? :U

(#1343) Reiyaice


Reiyaice
csendes tag

Sziasztok!

Én is nézegetem ezt a csuda laptopot. Mondjuk személy szerint én egy i5-3320-ast néztem ki magamnak. Az már az újabb verziókhoz tartozhat? Ha esetleg erről lenne valakinek információja, vagy ilyen procis y500-a és tud egy-két tapasztalatot mondani róla az jó lenne.

(#1344) Danex válasza Jok3r1985 (#1342) üzenetére


Danex
addikt

nagyszerű kérdés, de a választ nem tudom :N

De pl előző héten voltam én is LAN-on a CoD2 betöltésé pár percet vett igénybe, de itthon hogy volt net a gépen meg egyből... szóval a technika ördöge... :DDD

(#1345) Sapphi válasza Jok3r1985 (#1340) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Alapból mostmár a rendszer követeli a netet és mikor te ezt elveszed tőle ő a háttérbe szenved rendesen. Ez lehet beállítási gond is de régebbi játékok esetén maga a Win8 egyszerűen nem erre a rendszerre készültek a játékok.

A másik meg a winchester és a grafikai beállítás. Gondolom a te gépeden minden fel volt húzva a másik gépén meg nem.

Sok tényezője van, de sokat segít rajta egy SSD (főleg ha arra is telepíted a játékot) amivel repülni fognak a dolgok :)

(#1346) Jok3r1985 válasza Sapphi (#1345) üzenetére


Jok3r1985
tag

steamen játszottunk ugyanarra a netre kötve mind max beállításokkal, ssd tutira segít, de zavar, hogy alapból miért gyorsabb egy inspiron 5110

(#1347) nbware válasza Jok3r1985 (#1346) üzenetére


nbware
senior tag

hát ha ssd volt a 5110esbe és a tiedbe csak sima vinyó van, hát ne csodálkozz

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#1348) Cargo válasza Jok3r1985 (#1346) üzenetére


Cargo
tag

Nem lehet hogy AZ inspironban 7200rpm-es hdd volt? Mert y500asban alapból ha jól látom kizárólag 5400-as van.

nothing

(#1349) FCsabi24


FCsabi24
tag

Sziasztok!
Nem tudjátok mi lett a laptopszalonban az Y500-as kínálattal? Skype-on tegnap kérdeztem őket, de nem válaszoltak vissza.

(#1350) Bozso68 válasza FCsabi24 (#1349) üzenetére


Bozso68
senior tag

A WEB-shopban rendelhető két változat is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.