Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
plukacs7
aktív tag
Same here, egyébként. Ennél jobb mindenes öszvér jelenleg nincs, az apró hülyeségei ellenére szerethető és egyébként meg egészen elképesztő a számítási teljesítmény egy ekkora csomagban, értelmes hőmérsékletekkel.
''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
plukacs7
aktív tag
Kis színes: fogyasztás.
Van egy konnektoros bézik fogyasztásmérőm, azzal nézegettem. Relatíve pontos kell legyen, a plazmámra is simán kiméri a 4-500 wattot és a mobil csepptöltésnél a 0.5-öt
Minimális fogyasztás (semmilyen program nem megy csak torrent, wifi bekapcs, képernyő kikapcs) - 20 watt.
Ezt önmagában nem nagyon befolyásolja ha az SLI be van kapcsolva! 20 watt vs. 21-22... Érdekes!Azonban ha megnyitok egy Chrome ablakot, azonnal felugrik 35-40 watt környékére, tehát duplázódik - vélhetően ilyenkor a proci dinamikus frekvenciáját emeli meg.
(Az is lehet hogy az Aero miatt 3D-t számoltat a VGA-val, ezt majd tesztelem nem Chrome ablakkal, de mindenképpen valamiféle energiamenedzsment optimalizálási bugra gyanakszom.)
Másik érdekesség: kikapcsolt képernyő vs bekapcsolt és full fényerő: +3 watt. Ez nevetséges. Jók ezek a ledes panelek - vagy mégis rossz a műszerem
Alapvetően amit a Notebookreview mért, 18-28 watt közti fogyasztás light terheléssel, az reális. Még majd tesztelem valami combosabb full HD filmmel is.
Egyébként full HD 1080p mkv nézésekor a processzor terhelés 5-7%, ez is milyen vicces már.
''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
Bozso68
őstag
válasz plukacs7 #253 üzenetére
Köszi az adatokat!
Kérdésem lenne, hogy ajánlott-e a win7/64 Ultimate (ehhez van jogosultságom), ha a következőképpen használom a gépet:
Torrent mindig, Firefox mindig, játék, HDMI kábel bedug, filmnézés a TV-n, kihúz, játék, tető lecsuk, tető felnyit, feléleszt, játék, HDMI bedug, kihúz, tető lecsuk, stb így a végtelenségig.... Restart sosincs.
Vagy ilyenkor már valami hülyesége előjöhet (pl SLI felismerési gond, stb)?
Én megszoktam, hogy a TV-n a gépről HDMI a nejem nézi a filmet, közben én a neten lógok. Vagy gond van az elsődleges-másodlagos képernyővel is? Mintha ilyesmit írtál volna.
A Win8-tól tartok kissé. -
plukacs7
aktív tag
Nekem Extenddel van gond. Tehát ha neked is lesz vele, akkor az említett használat nem lehetséges.
Clone, csak TV, csak monitor megy frankón. Másik TV-vel most nem tudom kipróbálni, mert összetört...
Az is lehet hogy hardver problémám van ám, és semmi köze a win7-hez. Vagy a sok display driver újratelepítés nem tett jót neki. Viszont most nincs kedvem újrahúzni.
Esetleg kérdezz rá másoknál akik W7-tel használják (én is Ultimate).
-
Danex
addikt
Windows 8-cal nekem semmi ilyesmi nem jött elő, felismerési gondom sose volt, rendesen lehet állítani, hogy mikor melyik, clonozás vagy kiterjesztés legyen-e.
-
Draken
őstag
Mik a tapasztalatok a szervízzel és az sli felismerésével (akár w7 akár 8 alatt)? Egy ilyen gépen gondolkodom, csak az előbbiek miatt félek tőle, sajnos nem egy dell nbd..
[ Szerkesztve ]
-
FCsabi24
tag
Sziasztok!
És mi van, akkor, hogy mondjuk egy nyugisabb játékon szeretnék játszani, pl.: Euro Truck Simulator 2, ami tudtommal nem támogatja a SLI-t, legalábbis nincs fent a támogatási oldalon. Akkor ez egyáltalán nem is fog elindulni? -
Bozso68
őstag
Megkavarodtam.
Pláne, hogy már nem gond a Win8 telepítése se. Lehet, hogy mégis megpróbálkozom vele.
Amúgy a géphez milyen driver-lemezt adnak? (Win7/Win8, vagy esetleg ezekhez ugyanaz jó? Nem értek még hozzá.) Nekem FreeDos-os lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
plukacs7
aktív tag
A win7 is kezelte a wifit alapból, tehát legfrissebb driverek lerántása az első lépés. DVD nekem nincs is benne, külsőm sincs, tehát más megoldás nem jön szóba csak ha van más gép, akkor USB.
-
plukacs7
aktív tag
-
plukacs7
aktív tag
muhaha.
Csináltam egy trükköt, a villogó laptop kiejlzőn addig bámultam az ablakokat míg az NVIDIA kontrollpanelt át nem sikerült rángatni a TV képernyőre kitejresztett módban. Eztán átállítottam a felbontást és láss csodát...működik, van Extend mód.Még tesztelem de úgy néz ki semmiképp sem hardveres probléma.
Gyorsan átváltok nehogy beégjen a plazma
-
Sputtid
csendes tag
Nekem az idegeimre mentek. Egy hónap várakozás után vissza akarják küldeni a gépet javítás nélkül. Állítólag nem tudták megismételni a hibát. Egy vicc az egész. Most a Lenovo fórumon dolgozok az ügyön. Hivatalos panaszt emeltem, remélem kapok cseregépet.
Egyébként vigyázni kell, még mindig adnak el/cserélnek hibás gépet. Az enyém is az állítólagos időhatáron túl lett gyártva, ahonnan már jónak kéne lennie, mégis beszart.
Már én is rég választottam volna valami mást, de hihetetlen, hogy mi mindent belepakoltak a gépbe Lenovóék. Még egy százast rá kéne dobni, hogy hasonlót találjak, annyi pénzem meg nincs. Inkább szívom a fogam még kicsit. -
Draken
őstag
Na pont az ilyen miatt megy el a kedvem nekem is, egy hasonló tudású és áru gépet szeretnék megbízható supporttal de nincs..asus g szériája igaz, hogy drágább, de ott is sok a panasz..garancia ügyileg csak a dellben tudnék megbízni, de egy normális m6600 350-380. A mi régiónkba állítom a kevésbé jól összerakott példányokat küldik, minden márka minden típusáról sok a hiba mostanság.
[ Szerkesztve ]
-
plukacs7
aktív tag
...Vagy általában túl sokat és túl gyorsan fejlesztenek, mert válság van, a piac szűkül, a tabletek fenyegetik a rendes gépeket tehát akkor csináljunk ultrabookot, konvertálható tablet-laptop-kávéfőzőt, meg persze három kilós übergémer atomerőművet.
Külföldi fórumokon ugyanezek a hibák jönnek elő, ez az EMEA a szart kapja történet szerintem nem valószínű. Azt már jobban el tudom képzelni, hogy szerviz ügyben másodlagosak vagyunk, bár polak wegry dve bratanky
-
plukacs7
aktív tag
Kis színes: nem tudom hogy a gép hibája-e, vagy a Google ügyetlen, de Chrome alatt úgy néz ki nagyságrendekkel többet fogyaszt a cucc mint Explorer alatt.
Ha Chrome-ban megnyitok 5 ablakot akkor 65 watt
Ugyanez az 5 ablak IE8 alatt:27 wattEz több mint érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
plukacs7
aktív tag
Lehet, de az oldalak betöltésénél is jobban kapkodja a lábát. Lehet hogy automatikusan overclockolja a Wifi kártyát
Egyébként tuti nem processzor, aZ 1-2%ON pörög. Úgy gondolom, megfelelő számításteljesítmény rejlik benne
-
Bozso68
őstag
plukacs7: PÜ ment!
[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Végre megjött az I7-es Y500 SLI, már arról írok.
Ez új széria, 8GB RAM van benne.
Mit ne mondjak, tökéletes, nekem a touchpaddal sincs gondom.
FreeDos-os, nagyon gyorsan felcuppant rá a WIN8. -
Misr
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 9.5mm-es SSD belemegy-e a HDD helyére?
http://service.lenovo.partner-management.com/content/CourseWarePublic/16538/player.html
Itt csak annyit találtam, hogy 7/9.5mm magas a HDD, de ez így nem oldotta meg a problémám. -
M.T.
senior tag
Ezekszerint amiben 6Gb ram van az a régebbi macerás széria?
CSak azért kérdezem mert ilyen laptopot néztem mki magamnak és hát ennyi pénzt kiadva nem igazán örülnék ha szervizeltetni kéne igaz van 14 napos pénzvisszafizetési gari elvileg.
Itt néztem -
Bozso68
őstag
Nekem érvénytelen címet ad a linkre.
Igen, a 8GB-os újabb széria, és a FreeDos olcsóbb, mint a régi.
Ipon lapján nézd meg a LENOVO Y500-59-367183 és a LENOVO Y500-59-356564 típusokat.
Össze is lehet hasonlítani, sajnos az összehasonlítást nem tudom linkelni.
Nekem az első van meg.
Érdekes, hogy a 183-as leírásából kihagyták a második VGA-t, hogy kecsegtetőbb legyen az 564-es. Szerintem előbb a készleten levő 564-eseket akarják kinyomni.
E-mailben kérdeztem a különbséget, ott bevallották, hogy a 2GB a különbség. (Meg az, hogy újabb széria.)
Remélem, segítettem, kérdezz bátran.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
link még egyszer
Akkor a 183as végű is SLI vel van?
Még egy kérdés mennyire jellemző a pixelhiba így laptopoknál mert a páromnak van egy laptop de avval semmi ilyesmi gond nem volt itt viszont ajánlgatják a pixelgaranciát (bár ha pixelhibás legfeljebb 14 napon beül visszakérem a pénzem).[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Kicsit szerkesztettem az előző hsz-t.
Szóval: a Laptopszalon még ezek szerint nem hozta be az újabb szériát, csak lenyomta a régi árát, mivel múlt héten még magasabb volt, készletkipörgetés, vagy nem frissített az adatokon. Szerintem az előbbi.
Az Iponnál viszont Webshopban az ár ugyanennyi. -
Danex
addikt
Szerintem mindhez csak 1 kártya van mivel írják a DVD olvasót mellé
-
Bozso68
őstag
"iPon Computer Kft. - Re:
Tisztelt Bodrogi Zsolt,
A két gép azonos, ebben 8Gb memória van:
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_y500_59_367183/350697
míg a másikban csak 6Gb.
Más eltérés nincs köztük.Tisztelettel,
Bartos Tamás
iPon Computer Kft.2013/2/7 Bodrogi Zsolt <varpalotadiego@freemail.hu>:
> Tisztelt IPON!
>
> A Lenovo Y500 két típusa közötti különbség érdekelne: y500-59-356564, és az
> y500-59-367183.
> Leírás szerint nincs köztük különbség, illetve a második adatlapján nincs a
> második videokártya feltüntetve (ez elírás?).
>
> Köszönettel:
>
> Bodrogi Zsolt
>"Belinkeltem a levelezésemet az Ipon-nal, remélem, nem haragszanak meg érte.
Nincs benne DVD, az elírás, én is fennakadtam rajta először.
És SLI-s.[ Szerkesztve ]
-
-
Danex
addikt
Ehj ha most vehetnék gépet.
én 10-el kevesebbért vettem még 4Gb rammal és i5-tel
-
plukacs7
aktív tag
Játszik valaki Far Cry 3-at SLI-ben? Van egy problémám amit nem tudok megoldani, frame rate rendben (elég magas beállításokkal 60 körül), de olyan mintha szétesne a kép...nem tudom jobban megfogalmazni, mintha a kép egyes elemeit késéssel tenné hozzá. Nem micro stuttering, hanem mintha késsel belevágnának a képbe.
Kipróbáltam mindenfélke drivert, Nvidia Inspector beállítást, SLI biteket stb... sajnos nincs változás...''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest