Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) Dicker válasza -Faceless- (#1900) üzenetére


Dicker
őstag

Játékra keresel, de a másik nagyon erőtlen lesz komolyabb játékokhoz. A 650M önmagában nem egy erőmű.
6 órát meg ebből is ki tudsz szerintem hozni. Kikapcsolod a második vga-t, és mindent, ami épp nem kell, illetve a fényerőt is lecsökkented.
Amúgy, ha valóban játékra kell, akkor extrém üzemidőt ne várj el telepről.
Esetleg nem tudom, hogy gyárt e a Lenovo 9 cellás akksit. Az még dobna rajta.

Egyébként biztos 650M van a másikban? Én nem találom így meg, csak 630M-el.

(#1902) -Faceless- válasza Dicker (#1901) üzenetére


-Faceless-
őstag

http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_series_5_np550p5c_s03hu_ezust/348737
ritka de ilyen is van, csak a ddr3-as memórai egy kicsit visszavágja...

(#1903) Sapphi válasza -Faceless- (#1902) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Játéknál meg fogod érezni a különbséget. Y500 is felpörög mikor játékra kerül a sor. Persze itt a HIGH meg ULTRA beállítás az alap :D

De bírom mikor mind a két oldalon "felbőg" a hűtés addig meg szinte a hangját se hallani. :)

(#1904) Dicker válasza -Faceless- (#1902) üzenetére


Dicker
őstag

Egyébként, a Lenovonak is van egy kártyás változata, ugyanilyen specifikációval olcsóbban.
Ez a Samsung két dologban marad el. Kijelző minőség, és ugye az egy vga.
Illetve van egy SLI, i5 változat is 250 körül még Y500-ból. Játékra az is elegendő lehet.
De egy játékra tervezett géptől ne várjunk már el 8 órákat. Vagy egy nagyobb akkumulátor, vagy egy pótakku lehet még a megoldás, ha annyira kell. Plusz az új generációs Intel is javíthat az energiafelhasználáson.

(#1905) -Faceless- válasza Dicker (#1904) üzenetére


-Faceless-
őstag

Nem is várom el a 8 órát, csak a samsung ezért vonzó ajánlat. Y500-at pedig 255-ért találtam i7, SLI, HD, oprendszer nélkül. Azthiszem inkább erre ruházok be, kicsit túllépem a keretet, de szeptemberig majdcsak lesz hozzá minden.

(#1906) Dicker válasza -Faceless- (#1905) üzenetére


Dicker
őstag

255 az nagyon jó ár, ha megbízható a hely, és a 3 év garancia is megvan.
Egyébként még megvárhatod ezt a hónapot, vagy nem tudom mikor akarod megvenni, akkor az új lenyomhatja a régi árát, mert úgyis készletkisöprés lesz mindenhol, és akkor a keretedbe is talán beleférhetsz. Bár külföldön már elkezdték. A Lenovo honlapján is 20-40%-os leárazások vannak azt hiszem. Bár azok már 750M-el mennek.

Én is éppen az újra várok, mert azt veszem már meg. A jelenlegit kihagyom. Remélem nem rontják el, bár mit lehet elrontani, ha adott a jó alap, és csak vga-t, meg cpu-t cserélnek. :)

----

Egyébként sok helyen láttam ezt a gyenge minőségű touchpadot. Mennyire igaz? Javítottak rajta valamit a gyártónál? Vagy benyomható még mindig? Kinek mi a tapasztalata vele?

Illetve használ valaki hozzá hűtőpadot? Vagy terhelésnél bírja magát hűteni rendesen?

(#1907) Jok3r1985 válasza -Faceless- (#1905) üzenetére


Jok3r1985
tag

Samsung series 7-em volt és én is series 5 és y500 között vaciláltam. samsung szép gép, mindenki megnézi, de baromi törékeny és a samsung minősége messze elmarad az ibm-től, ezt mutatja a 2 vs 3 év is ami egy ilyen gépnél óriási különbség...
megvettem az y500-at, kicsit nagy kicsit nehéz, de baromira szeretem és bátran ajánlom!:)

(#1908) -Faceless- válasza Dicker (#1906) üzenetére


-Faceless-
őstag

Ezeknek még korábban utánanéztem, a touchpad, az attól függ mikor gyártották, de a márkaszervízben megcsinálják (egyetlen csavar meghúzásával javítható...). A hűtés elég jól szuperál, max terhelésnél sem lehet 40 fok fölötti hőmérsékletet mérni a burkolaton, csak alátétet javasolnak hozzá, a hűtőpad fölösleges.

(nem akarom, hogy okoskodásnak tűnjön, csak én ezt olvastam)

(#1909) Dicker válasza -Faceless- (#1908) üzenetére


Dicker
őstag

Értem, akkor az új verzióban valószínű ez már nem lesz, ha csak egy csavar volt.
A burkolati hő annyira nem érdekel, inkább a belseje. Max terhelésnél 90 fölé megy, akkor már talán elfér egy jó pad. Talán egy jó nagy átmérőjű venti elég. Azok halkak a méretüktől adódóan, ha már egy helyen van a szellőző nyílás, vagy egy Notepal U3, az meg variálható.

(#1910) M.T. válasza Dicker (#1906) üzenetére


M.T.
senior tag

Az egyetlen különbség ahogy nézegettem a neten a 650M és a 750M között a kicsit magasabb órajel és a GPU Boost 2.0.
Lehet mindkettő bios buherával megoldható, tehát a vga-t lehet nem is cserélik legalábbis az Nvidia (adnak neki gyárilag új biost ez nvidiáéknál nem újdonság) :)
Amúgy nekem is le van töltve minden hogy megbütyköljem a biost de teljesen jó a teljesítménye így is minek kínozzam, a Tomb Raiderben kicsit megrántottam a videokártyát 1050/2250 -re nvidia inspectorral 320 as driverrel teljesen jól bírta de alapon is játszható volt full hdban

[ Szerkesztve ]

(#1911) Bomc


Bomc
aktív tag

Hol lehet bekapcsolni hogy játék közben mutassa az SLI zöld csíkot a képernyő szélén?

(#1912) Bozso68 válasza Bomc (#1911) üzenetére


Bozso68
senior tag

Nvidia vezérlőpult > 3D beállítások menü fent > SLI vizuális indikátor megjelenítése.

(#1913) Repulse24


Repulse24
csendes tag

Üdv

Ma lett meg nekem első laptopom ami y500 lett.

Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

Olvastam sok helyen hogy win7 64-en voltak gondok, még mindig bugol a sli meg sok probléma van vele nem sikerült orvosolni? Én személy szerint szívesebben használnék win7-et

(#1914) djgabee


djgabee
csendes tag

Kedves Falkatársak!

A mai délután folyamán érkezett meg az én Y500-am (i7, 8GB, 1T, SLI, tehát 367183), ami az első saját vasam életemben. Nagyon meg vagyok elégedve a kis atomerőművel, de azért említenék pár észrevételt beavatásképp! :)
A rendelést a lenovo-shop.com-on adtam le, ami olcsóbb, mint a LaptopSzalon, de ennek ellenére ők üzemeltetik. Pécsből indult a cucc, mondhatni madárlátta a masina.
Az első, amit észrevettem, a fedél műanyagérzete. A TechKalauzos tesztben a fotókon igazán fémesnek látszik, itt viszont csak a hűvös tapintás az, ami bizonyosságot ad a nem csekély jelentőségű tulajdonságnak. Ezt betudtam a promóciós fotók valósághű mivoltának és a modellfrissítésnek.
A másik dolog - ha jól emlékszem - nálatok is előfordult pár helyen: a billentyűt körülölelő műanyag ágy a numerikus oldal felső részén és a nyilaknál rugalmasan nyomkodható, hisz egy csöppet kidomborodik. Igaz, ezzel még együtt tudok élni, de az Esc gomb bizonyos módon nyomva (mely bizonyos mód igen gyakran előfordul tudatos szándék híján is) megakad, s érezhető kattanással halad csak tovább. Ez azért már enyhén zavaró...
A touchpadtól jobbra elhelyezkedő fém(?)felület nálam is első a melegedésben. Apropó, a stressztesztet leállítottam idő előtt, hisz a proci néhány magja elérte a 88°-ot is!
S végül jöjjön az SLI: megnéztem, hogy az NFS World pajtás a dologban, s a FullHD belökése után gyönyörűen vitte a gép az amúgy nem túl igényes játékot, de a garázsban való forgolódásnál időnként beb***ott egy-két textúraelmosódást, majd utána már free-roam módban is!
Igazából azért ezzel próbáltam ki (olvasva az új Most Wanted optimalizálási problémáit, de figyelmen kívűl hagyva az infót), mert ez jött le a leghamarabb, s ráadásul jogtiszta! :)
Sebaj, következő a GTA EFLC!

Így pár órás tulajdonosként tehát meg vagyok elégedve a nemesfémmel.

(#1915) Bozso68


Bozso68
senior tag

Gratula mindkettőtöknek!

Repulese24: Ne félj a Win8-tól Classic Shell programmal start menüt tudsz varázsolni, így már a Win7-hez hasonló környezetben tudsz dolgozni. A driverek többsége meg Win8 kompatibilis, a vas ezt szereti alapból. Különböző frissítésekkel megszüntethetők igaz a Win7 kompatibilitási gondok, de az evolúció miatt mégis a 8-ast javaslom.

djgabee: Az NFS tutira szoftver-bibi, nálam a Word Of Tanks csinál érdekes dolgokat optimalizálatlanság miatt. A felületek szálcsiszolt fémek, komfortérzet miatt lett műanyagos érzet kialakítva. Az I7-erőmű melegszik, ezt mindenki tudja, de ebben a laptopban nagyon jó a hőelvezetés. A billentyű az egyetlen, ami problémás egy kicsit. Még ma a helyedben felhívnám az értékesítőt, ha nagyon zavar, mert pár napnyira a vásárlástól még a csere is megoldható.

Üdv: Zsolt

(#1916) Sz4bolcs


Sz4bolcs
senior tag

Mi? A fedél nem műanyagérzetű, hanem műanyag. xD Legalábbis én így elkönyveltem magamban. Mondjuk először csodálkoztam, mert sok helyen írták, hogy fém. Ja, meg középen be tudom nyomni a fedelet 3-4 millimétert, ez másnál is így van? Ha megkopogtatom, akkor is érzem, hogy a fedlap és a 'cucc' közt van pár milli hézag.

(#1917) Sz4bolcs válasza Sz4bolcs (#1916) üzenetére


Sz4bolcs
senior tag

Nekem még a tapipad körüli rész is műanyagnak tűnik, bár arról könnyebben elhiszem, hogy fém, ha valaki nagyon erősködik...

Csak nekem adtak műanyag laptopot? xD

(#1918) Sapphi válasza Sz4bolcs (#1916) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Azért érzed így mert szálcsiszolt alumíniumról beszélünk. De ez bizony nem műanyag, de próbáld meg hogy meghajlítod és egyből kiderül, hogy hoppá tényleg fém.

(#1919) Cyber_Bird válasza Sapphi (#1918) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Én azt akartam javasolni neki, hogy körzővel karcolja meg :D

(#1920) Sapphi válasza Cyber_Bird (#1919) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Az is célravezető xDDDDDDDDD

(#1921) M.T. válasza Sz4bolcs (#1916) üzenetére


M.T.
senior tag

A borítás szál csiszolt alumínium, az alja ahol a szellőzés van ott műanyag de nem a nagyon gagyi fajta, a tapipad melletti rész is fém.
"Legalábbis az enyémen amit februárban vettem"

Ha megkarcolod vagy meghajlítod lehet elhiszed de az nem garanciális dolog ha rongálod a cuccot :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1922) Jok3r1985


Jok3r1985
tag

elég gyorsan kiderül hogy milyen anyag, fogd meg szobahőmérsékleten, ha fém hideg, ha műanyag akkor szoba-hőmérsékletű...
márpedig ez hideg:)

[ Szerkesztve ]

(#1923) Sz4bolcs


Sz4bolcs
senior tag

A fontosabb kérdésre nem válaszolt senki. Nektek is benyomható a fedlap 3-4 millimétert? Elég törékeny benyomást kelt így, hogy nem illeszkedik pontosan a kijelző hátuljához, hanem van köztük hézag.

(#1924) Sapphi válasza Sz4bolcs (#1923) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Mivel a kijelző ívelt nem is fekszik rá a panelre ezért lehet benyomni. Hogy érted azt hogy törékeny benyomást kelt? Ezt nem teljesen értem.

(#1925) Sz4bolcs válasza Sapphi (#1924) üzenetére


Sz4bolcs
senior tag

Hát nem is tudom. Pakolgatás közben nem szívesen fogom meg középen, meg úgy egyáltalán függőlegesen, mert olyan rossz érzés, hogy úgy 'behorpad'.
Tudom, ez valszeg csak esztétikai dolog, de mégis...

[ Szerkesztve ]

(#1926) Dicker


Dicker
őstag

A legtöbb gépnek benyomható a fedlapja, mert kell hogy valami meg is világítsa a kijelzőt...
Nekem van egy ennél nehezebb gépem, nyugodt szívvel emelgetem egy kézzel, vagy szimplán kijelző pereménél fogva, barbár módon. Semmi baja nem lesz, pedig szutyok műanyag ház.
Ha kimerevített stabil darab kell, akkor az nem pár centi vastagságú lesz.

(#1927) Sapphi válasza Sz4bolcs (#1925) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Jah értem. Viszonylag nem sokat cipelem így alapból se zavar. :) Meg amúgy se vettem eddig észre, hogy horpad :D

(#1928) Sz4bolcs válasza Dicker (#1926) üzenetére


Sz4bolcs
senior tag

"mert kell hogy valami meg is világítsa a kijelzőt..." - ezt hogy érted? Valami funkciója van?

(#1929) M3Ny3'T válasza Sz4bolcs (#1928) üzenetére


M3Ny3'T
senior tag

A kijelző háttérvilágítására gondolt.

Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff

(#1930) Dicker válasza Sz4bolcs (#1928) üzenetére


Dicker
őstag

Egy kijelző alapvető működésére gondoltam, de mindegy is.

A lényeg, hogy te ott kárt nem tudsz tenni, mert van egy védőlemez miden kijelzőn, ami meggátolja.

Merevített váz is létezik, de nem az átlagfelhasználói körben, az már inkább katonai megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#1931) zenwalk


zenwalk
senior tag

Sziasztok
Nem ide tartozik, de nem tudom, hogy hova kéne írnom ezzel kapcsolatban. Vagy egy lenovo Ideapad-om, a lenovo oldala szerint fél évvel a vásárlás előtt indult a garancia a gépemre mint ahogy megvettem, vagy ahogy a jótállási jegyen van. Ilyenkor mi a teendő?

(#1932) Jok3r1985 válasza zenwalk (#1931) üzenetére


Jok3r1985
tag

Gondolom már felhívtad a lenovo-t ezzel kapcsolatban? :U

(#1933) zenwalk válasza Jok3r1985 (#1932) üzenetére


zenwalk
senior tag

:B
Nem igazán értettem, mert elég furán beszélt magyarul, de az oldalon azért fél évvel korábbra szól a garancia mert akkor gyártották és majd ha lejár akkor át kell íratni a jótállási jeggyel

(#1934) Jok3r1985 válasza zenwalk (#1933) üzenetére


Jok3r1985
tag

http://www.lenovo.com/contact/hu/hu/

ez egy magyar cím, csak kéne tudniuk magyarul, őket hívd vagy a forgalmazót akitől vetted, mert ez így elég rosszul hangzik, oldják meg

(#1935) zenwalk válasza Jok3r1985 (#1934) üzenetére


zenwalk
senior tag

Igen őket hívtam. Akitől vettem is ugyan azt mondta, mint az előbb az ügyfélszolgálatnál. Mást nem tudok tenni, mint megvárom, hogy az oldal szerint lejárjon a gari, aztán újra felhívom őket és átírják a jótállási jegy alapján.

(#1936) Jok3r1985 válasza zenwalk (#1935) üzenetére


Jok3r1985
tag

hát lényeg h megoldják, de ilyennek nem kéne előfordulnia, amikor megvetted nem nézted meg?

(#1937) Danex válasza Jok3r1985 (#1936) üzenetére


Danex
addikt

Én a notebookspecialistától vettem a gépet 3 év garival... amit ők adtak garanciajegyet (bolti azon 3 év van) a lenovo garanciajegyen csak 12+12 (felhívtam azt mondták nyugodtan írjak oda még +12-t csak ritka a 3 éves laptop ezért elfelejtették) majd mondtam, hogy a lenovo weboldalán is csak 2 év van (fel is hívtam a lenovo-t ők is ezt mondták).

Újra telefon az üzlethez ott beszéltek boltvezetővel a nagykerrel minden azt mondták, hogy 1 hónap mire megjelenik a +1 év a lenovonál ez is letelt még mindig semmi a lenovonál... ugye ha beviszem a boltba ott nekik az általuk kiadott garanciajegy miatt kötelesek javítani stb... remélem nem zárja be kapuit a cég addigra :U

(#1938) zenwalk válasza Jok3r1985 (#1936) üzenetére


zenwalk
senior tag

Nem néztem meg, most is csak azért, mert lehet, hogy megválnék a laptoptól.

(#1939) Sapphi válasza zenwalk (#1938) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Ezzel a garanciális dolgokkal mindig csak a gond van. Bár nem szeretem a Dell gépeket, bár biztosan ott is vannak nagyon jó minőségű és jól használható gépek, ennek ellenére eddig az ő garanciális ügyintézésükkel voltam megelégedve a legjobban
(Pedig velük is kicsit birkózni kellet ami persze kellemetlen, de úgy látszik ez mindenhol így van. Jelenleg a SIII-as telefonom garanciális ügyintézése húzódik lassan 3 hete... és a telefon jelenleg már használhatatlan szinten van...)

(#1940) Jok3r1985 válasza Sapphi (#1939) üzenetére


Jok3r1985
tag

Persze hogy vannak jó gépek, y500 előtt latitude-om volt, erős, megbízható, iszonyatosan jól megépített és masszív gépek, y500 minőségben elbújhat mögötte, csak ugye játékra nem jók...
lett egy pixelhiba 2 éves korában, egy telefon, rá 2. nap jöttek és cserélték a kijelzőt...

(#1941) Sapphi válasza Jok3r1985 (#1940) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Hát igen, én a Lenovora azt mondom, hogy nem kitűnő minőség, de egy elfogadható szintet hoz ami nekem megfelel nem melegszik nem nyekereg. :) Meg vagyok vele elégedve és egy ideig nem is szeretném lecserélni. (Max ha rám szakad a nemzeti bank :D)

(#1942) beloadjoker válasza Sapphi (#1939) üzenetére


beloadjoker
őstag

Bocs az offért, de ha szoftveresen érted el ezt a szintet akkor mesélj már :D

Az enyém már kapott szinte minden romot, kernelt de semmi baja :D

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#1943) Sapphi válasza beloadjoker (#1942) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Ha a telefon érdekel akkor nem szoftveresen hanem hardveresen van használhatatlan szinten kedve, hogy a mikrofonja meghalt így telefonálásra használhatatlan. Szoftveres hibák amik vannak az pedig ebből ered.

A telefon összeszerelési minősége pedig a béka segge alatt van és erre is kértem garanciális ügyintézést hogy cseréljék ki például a kijelző körüli peremet ami egyszer csak szétrepedt pedig le se volt ejtve sose. A kijelző foltosodásán meg se lepődtem mert írta mindenki, hogy ez bizony ilyen és létezik. Ezen felül a hátlapról leesett a Samsung logóból az utolsó betű csak így hipp-hopp.

A HTC Desire telefonom a mai napig kitűnő állapotba van pedig az már 3 éves lesz. (Pedig azt még ejtettem is le párszor, de alig látszik rajta.)

Sajnos én csalódtam a Samsungban és amint lejár a hűségidőm rá megy a levesbe és térek vissza a HTC-hez.

Az meg hogy egy szoftvert cserélsz, ha csak nem húzom fel a procit és nem kényszerítem arra hogy a hardver tönkremenjen semmi baja se lesz.

(#1944) Repulse24


Repulse24
csendes tag

Üdv

Nagy nehezen sikerült telepítenem a win7 prot és a driverek is fent vannak, a nvidiaábol a legfrissebb WHQL de csak 1 videokártyát lát tudna valaki segíteni hogy mi a gond? (azon kívül hogy nem win8 van rajta)

(#1945) Bozso68 válasza Repulse24 (#1944) üzenetére


Bozso68
senior tag

Valaki még az elején kísérletezett vele, hogy újraindításkor, vagy hidegindításkor jön elő ez a probléma.
Másvalakinél az új BIOS-szal megszűnt mindez.
Olvass vissza ezügyben a fórumon! De általánosan elfogadott nézet, hogy inkább Win8 kell már ide.

[ Szerkesztve ]

(#1946) M.T. válasza Bozso68 (#1945) üzenetére


M.T.
senior tag

Az első ember akinek segítettem, hogy a gépére kerüjön a 2.02es kiszívárgott bios, ő is azt tapasztalta win 7 alatt már nincs gond az SLIvel.
Nem értem miért nem adja ki ezt a biost a Lenovo hivatalosan is.........

(#1947) Bozso68 válasza M.T. (#1946) üzenetére


Bozso68
senior tag

A lényeg, hogy mókolás nélkül a Win8 a nyerő.
A többi fakultatív :) .

(#1948) Sapphi válasza M.T. (#1946) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Valószínű azért mert lusta mint a dög és nem akarják megírni, hogy a bios mentse le szépen a win8 serialt majd töltse vissza és mindezt úgy, hogy azt ne lehessen lelopni a biosról a művelet közben.

(#1949) beloadjoker válasza Sapphi (#1943) üzenetére


beloadjoker
őstag

Hát akkor te jól megjártad ezzel O_o nekem sok bajom nincs ezzel, bár az s2 jobban nézett ki :D
Mondjuk az elég durva hogy repedt a keret meg leesett a samu felirat O_o
Egyébként a telónak a húzás sem árt túl sokat persze ésszerű keretek között.

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#1950) Sapphi válasza beloadjoker (#1949) üzenetére


Sapphi
aktív tag

Másik is jeleztek hasonló problémákat a telefonnal volt olyan akinek egyik napról a másikra meghalt az egész telefonja. Nekem ezekre azt mondták, hogy tegyek rá valami tokot, de nekem valahogy az az érzésem ha veszek ilyen drágán egy telefont akkor annak legyen már valamilyen anyaghasználata és összerakási minősége, hogy ne hulljon szét darabogra azért mert használom ezen felül pedig a szoftvertől is többet vártam, számomra olyan összevissza szoftver lett és az S4 szoftvere is kapja az ívet ahogy olvastam.

Visszatérve a gépre valaki rajtam kívül nem vett olyat észre, hogy vibrál a kép egyes esetekbe? Például van ez az oldal: http://cyrex.hu/ és itt nekem az egész háttér vibrál. Nem igazán tudom hova tenni a jelenséget, hogy őszinte legyek. Igazából az SLI-re és azon belül is a szoftverre gyanakszom, de ha másnál nem jelentkezik akkor nálam lehet a bibi ezért kérdem. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.