Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
mancer7151
tag
válasz
#75376384 #51599 üzenetére
Attól függ hogy fuccsolt. Legalul van egy Cancellation policy menü. Aztán Problem Center-ben irsz BL-nek. Nemtom konkrétan mi az ügyed, nekem 1 volt csak ilyesmi mikor egy német bolt nem igazolt vissza jópár napig és kértem a törlést (non responsive seller), de az simán megoldódott.
-
törölt tag
Lenne itt egy bl kérdés.
ha van egy mondjuk úgy befuccsolt üzlet, akkor milyen módon tudnék/lenne érdemes valami oldal adminhoz fordulni, hogy itelkezzen felettünk?
A jelenleg kialakult helyzetet roppant mod igazságtalannak tartom (újfent úgy gondolom túl sok hatalma van a boltosnak) és a dolog nem tart sehova. Nekem pedig nem sok kedvem van más sértődöttsege miatt benyelni egy büntetést.
-
Tony21
tag
válasz
Throme #51593 üzenetére
Az nem díszítés, hanem elemszám miatti kényszer, azok tartják összes a rotort alkotó 1x6 stud méretű elemeket (fogazott mind a négy)
Jó az átalakítás, csinálgasd csak, aztán lesz ebből full más formájú autó is ... vagy akár helikopter
#51591 ayo: na igen, a gyerekek nagy tesztelők, alter moc-ok nagyrésze nem éli túl az én kölyköm kezében sem
#51594 timar88: persze, oldalt a side panel ... az nem olyan sokkoló
#51589 mancer7151: köszi, jó ez amire kell, mikor renderel, otthagyom ténykedni.
-
Throme
veterán
válasz
Tony21 #51580 üzenetére
Rebirckable-t néha nézegetem és csak ámulok, hogy miket megcsinálnak egy adott szettből.
Ez is egy kihívás a készítőnek, nem kicsi, de nekem azért jön be jobban, mert nem BL-ezek (nagyon minimálban volt egy rendelésem össz-vissz) és nem kell összeszedegetni az alkatrészeket, csak megvenni a készletet, ami tartalmaz mindent ami kell.
Oké, a limit miatt nem mindig stabil az építmény, de vannak nagyon jók is pl lambo.Ez a kopter is fasza!
Mire nem jó a kardfog?!
Sejtem, hogy díszíteni akartad a propellert, de szerintem az aszimmetrikus alkatrészhasználat nem jó (vagy a másik 1x2-es fehér "kockák" is ilyen fogazottak, csak nem látszik?)Tudom, hogy jobb "élőben" építeni .
Akkor viszont jól jött az LDD (vagy már stud.io...nem is emlékszem) , mikor egy szettet akartam módosítani és nekem nincs alkatrész bázisom, hogy manuálisan próbálkozzak, maradt a szoftveres. Aztán rendeltem be azt a pár alkatrészt, amire szükségem voltÁtalakításost is csináltam magamnak, mert nem tetszett az eredeti. Full más formájú autót nem hiszem, hogy tudtam volna az alkatrészekből formálni (mármint ami ki is néz valahogy). Hiába "csak" 200 darabos. Meg aztán a SC készletekben lévő megoldások nekem az életben nem jutnának eszembe.
-
ayo
veterán
válasz
Tony21 #51587 üzenetére
úgy tényleg van, de az is már csak egy második kör
amúgy én is így szoktam, de igazából a legtutibb, mikor már nálam minden anyag és összerakom. akkor újra előveszem a studiót és akkor pontról pontra rakom össze és nézem, hogy mit hogy lehetne jobban csinálni, akár az útmutatóban, mert azért kézben mindig más
persze akkor se végleges minden, mert a legnagyobb teszt, mikor a gyereknek adom. ott kiderül mindent
, bár általában amit én rakok össze az bírja a kiképzést szemben a lego cuccaival.
-
mancer7151
tag
válasz
apholyon #51578 üzenetére
Én azért a ledarabolást is támogatom, elmondom miért. BL pont erről szól és sokan nagyon nagyban csinálják. Viszont megtudsz szerezni elemeket olcsóbban mivel egymásnak is konkurensek, és azt kéred ami effektiven kell, nem félreteszel x darabot szetből mivel nem kell a szine formája miatt.
Én full szetet nem igazán veszek magamnak. Tesómnak mindigis tetszett a 21104 mars rover. Most vmi 300ezer... Beleadtam a technic javát, kijött 11-12 ezerből a maradék. A könyvét nem lehet beleszerezni. Ott az asztalán, örült neki.
-
Tony21
tag
Van értelme, ha nem gyári készletet raksz össze, útmutató alapján, hanem pl. saját kreálmányt akarsz összerakni, hogy aztán összerakási leírást készíts belőle (nem esel olyan hibába, hogy ezen itt még módosítanék, aztán közben átléped valamelyik elem gyári darabszámát
).
#51582 apholyon : köszi, de nem olyan nagy durranások ezek ... mindig korlátoz a gyári készlet, de ez benne a kihívás
-
apholyon
aktív tag
válasz
Tony21 #51580 üzenetére
Jó lett mind, kreatív vagy. Én is feldobtam már a progit, hogy kipróbálom, de még nem volt időm... de egyetértek abban, hogy sokkal jobb "élőben" építgetni. Majd dobok fel képeket már én is mikkel vergődtem mostanság, bár 90%-ban original szettek... semmi extra.
BrickLink: Tudna valaki valami jó tippet adni, hogyan lehet effektíven összekukázni egy szettet BL-ről? Sajnos vannak olyan kifutott készletek, amik 2-300 db-osak, de 4-5 különböző boltból jön csak össze Mo-on, akárhogy is nézem... Esetleg hasznos leírás / videó? Amiket néztem sajnos mind alapok... jöhet magyar / angol esetleg német is.
-
Tony21
tag
válasz
Throme #51579 üzenetére
Ilyen színek voltak a készletben ... ebből kell főzni
Nekem nagyon kevés időm van rá, de tegnap du. szétkaptam az oroszlánt és AT-ST lett belőle. (helikopter már korábban készült belőle)
... most meg összeraktam Studio-ban, hogy lehessen összerakásit kreálni hozzá. Egyébként nem szeretek virtuálisan építeni, ha a kezemben van a plasztik, úgy sokkal jobban jön az ihlet.
No tessék építeni a meglévőkből, ne az euro árfolyamon keseregjünk ... a forint úgyis csak előre megy, nem hátra
-
Throme
veterán
válasz
Tony21 #51577 üzenetére
A "csirke" tetszik, pláne hogy nem full szürke
.
Értem én, hogy a filmekben is jellemzően szürkék voltak ezek a lépegetők, meg jónéhány űrhajó is (némi színes betétekkel).A készletépítőst úgy értettem, hogy legóból épített bármi
Nekem is van a szekrényben pár szettem bontatlanul - szó se róla - , mert mostanában nem szántam rá időt, de terveim szerint építeni fogok a 7végén.
Ez a jövő. Drágul a legó, majd elterjed a virtuális építés. Lego oldaláról letölthetők az építési útmutatók.
-
apholyon
aktív tag
Én egyáltalán nem örülök annak, hogy ilyen szintű üzletet csináltak a Lego-ból (másodkézből). Lerabolják a limitált készleteket, felvásárolják az összes darabot 2 perc alatt a komolyabb akcióknál, lassan nincs emberi áron hasznát szett sem. Mindezt azért, mert hallották, hogy jó befektetés. Ahogy romlik a szerencsétlen forint, annál jobb persze, mint a bankban vagy ágyneműtartóban tartogatni a megtakarított pénzt (bár olyan időket élünk, hogy jobb autóba fektetni, mint bankban tartani, ami egy rossz vicc) de azért kíváncsi lennék rá, hogy mennyire jó befektetés ez ténylegesen. Nyilván van pár sztár készlet, de a legtöbbnél vélhetőleg nincs akkora haszon rajta, hogy megérje b*ziskodni a tárolással évekig. Persze lehet mondani, hogy ennyiért vette, majd évekkel később annyiért adta el, de nem kell vörösdiplomás közgazdásznak lenni, hogy tudja az ember, hogy ez nem ennyire egyszerű. Jó volna látni egy pár ilyen számítást, hogy vásárlásnál mennyiért vették és eladásnál mennyi volt az ehhez viszonyított értéke. Aztán megnézni mennyi idő ment el vele (keresgélés, majd hirdetés, postázás, stb) + a tárolás + egyebek, aztán mindezt lebontani és megnézni, mennyit keresett vele munkaóránként... Lehet sokkal kevesebben vennének Legot. Az eredeti célja (gyerekek és felnőttek szórakoztatása) meg már rég le van ejtve, Lego is pénzből él...
-
Tony21
tag
-
Throme
veterán
válasz
adalbert1 #51566 üzenetére
"Még jó, hogy a topic nagy része szerintem a következő 5 karácsonyra bespájzolt előre"
Most így belegondolva tényleg rengeteg olyan hsz van, hogy ezt meg azt vettem, meg ennyi-annyi aji szettet gyűjtöttem be, de nagyon nem hemzsegnek a készlet építős bemutatók.
Én is ismerek olyat, aki nem fórumozgat, de vásárol legót befektetési céllal. Nem megélhetésből csak hobbiból üzletelget (mert van pénz lóvéra amúgy is).
Azt nem tudom, hogy mikortól lesz sok eladó és kevés vevő.
" itthon fizetőképes kereslet lesz pár év múlva)."
Erre azt szokták válaszolni, hogy eladják külföldre. -
Lajti
tag
Érdemes lehet kicsit whitelistolni, új regeket, egyáltalán nem írókat. Többen írták, hogy nepperek is szokták olvasni a topikot, nagyon nem örülnék neki, ha bekerülnének és ők vinnék el helyettünk a készleteket/alkatrészeket.
Köszi a munkátokat!adalbert1: "Még jó, hogy a topic nagy része szerintem a következő 5 karácsonyra bespájzolt előre"
Olyan, hogy elég legó és elég hely hozzá, nincs, az ilyen kijelentések oximoronok! -
Pötyi
őstag
válasz
mancer7151 #51569 üzenetére
Tecsőn magyar vidijó: A
bohócLego polírozása -
nemorino
tag
válasz
adalbert1 #51566 üzenetére
Igen, sokkal mainstreamebb lett a Lego, mint befektetés, mint korábban. Az én befektetési céllal vett legóim 8-10 évesek és elégsokan kiröhögtek érte - látva a jelenlegi árakat már nem röhögnek. A legérdekesebb számomra ebben kitalálni, hogy melyik készlet lesz pár év múlva értékes. Vannak nyilvánvaló dolgok, UCS SW, vagy a Barracuda Bay, de ezeken a drága készleteken nehéz nagy százalékot nyerni. Az én legjobb befektetéseim többnyire olcsó cuccok, pl. a 3221 kamion, vagy a gyűjthető minifigurák egyike-másika.
-
mancer7151
tag
Kérdeznék. Ki milyen módszerrel fényesít/políroz transparens elemeket. '90es dolgokról van szó tehát mikrokarcok rengeteg.
Olyan megoldás kéne amiről tudtok hogy műkszik magyarban kapható szerekkel. Köszi -
adalbert1
veterán
válasz
nemorino #51565 üzenetére
Még jó, hogy a topic nagy része szerintem a következő 5 karácsonyra bespájzolt előre
Vajon mikor fognak új árakat kalkulálni? Van pár olyan nagyobb készlet a whislistemen, amit lehet, hogy jó lenne még akár most egyben behúzni, mint megvárni egy nagyobb áremelkedést (de jó lenne valami ajándék készletes promót is megcsípni a vásárlással).
Volt egy érdekes élményem, a hétvégén a balatonfüredi tescoban vettünk egy ninjago készletet a gyereknek, közben a pénztáros sráccal elkezdtem beszélgetni, és mondta, hogy ő is gyűjt legókat, bespájzolt pl. Barracuda Bay-t is későbbi eladásra.
Lehet, hogy totál véletlen futottunk bele egy ilyen érdeklődésű eladóba, de eddig gondoltam, hogy azért a felnőtt lego vásárlók (főleg befektetési céllal) egy nem túl népes csoport itthon (vagy csak nem láttam a ph fórumon túl) .
Kíváncsi vagyok, hogy hány nagyobb készlet van befektetési céllal elrakva itthon, és azokra majd vajon mennyire lesz fizetőképes kereslet (én kezdem úgy érezni, hogy sokkal többen vesznek most befektetési céllal készleteket, mint amennyire esetleg itthon fizetőképes kereslet lesz pár év múlva). -
nemorino
tag
válasz
balint82 #51549 üzenetére
Kemény volt a mai nap is, de szerintem ez még kevés. Nem mintha optimista lennék, a covid járvány kezelése után én már semmin nem lepődök meg, de egy hónapja nem volt 390 alatt az Euro és a 416 ahhoz képest +6,6% Az árat pár hete szabták meg + szerintem Magyarországgal gyakran indokolatlanul nagylelkű volt a Lego. Viszont sanyarú karácsonyunk lesz, az már most látszik.
-
balint82
senior tag
válasz
Napfénysüti #51560 üzenetére
Nem csak hogy majdnem, én úgy tudom, hogy sokan meg is kapták...
-
kbalage2
aktív tag
válasz
HUN_Sector #51562 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az egységes sötétszürkéhez akkor pár színcserével össze lehet rakni. Instrukció elérhető pl innen, alkatrészlista meg fent van rebrickable-ön.
-
LÁZ
Topikgazda
közhírré tétetik
végső stációba került a PH-s exel Mozaart kollega jóvoltából
, ami azt jelenti, hogy mindenkitől bekérném a gmail-es címét, hogy legyen jogosultsága a brigádnak telerakni betűkkel meg számokkal, akinek esetleg nincs, mert akármiszalámi, az kénytelen lesz összedobni 1et
élesítés a 7en, összefoglalóba kirakom az elérést, szerkeszteni úgy is csak az fogja tudni, aki fel lesz véve oda.
remélhetőleg a foglalkozás eléri célját, és lesz értelme a sztorinak hosszútávon is
bittedanke
-
kbalage2
aktív tag
válasz
bobafett #51553 üzenetére
Ez szép, csak ezzel az erővel az Airbus is gyárt fegyvert, sőt a Mercedesnél a Zetros-nak, Arocs-nak mind van katonai kivitele. Az Osprey ott volt támadható hogy a valóságban nincs civil változata, csak katonai. Mondjuk ha elég naívak voltak hogy végigvigyék a projektet cégen belül akkor simán kiállhattak volna azzal hogy ez egy kutató-mentő koncepció és nincs köze a harci felhasználáshoz. Viszont mivel ez "csak" egy Technic szett volt és amúgy is rétegcucc ezért gyorsan győzött a negatív PR-tól való félelem.
-
törölt tag
hali
a kocka.hu oldalán nem működik a kapcsolatkartyas kedvezmény? vagy valamit nagyon nem veszek eszre?
-
bobafett
tag
Anno nekem az Osprey sztoriból az jött le, hogy nem igazából abból volt a gond, hogy ez most fegyver vagy mentőjármű. A fő gond a licensz volt, ott virított a Bell/Boeing logó a dobozon, magyarán azzal vádolták a Lego-t, hogy gyakorlatilag egy fegyvergyártó konzorciumnak fizet. Abban a pillanatban dobta is a dolgot, az addig még elég hezitáló gyártó.
Volt már ilyen, 8 éve a Greenpeace vádolta meg a Lego-t, hogy a Shell licenszen keresztül az egyik legnagyobb környezetszennyezőnek tejel, vége is lett a partnerségnek gyorsan.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Mozaart #51546 üzenetére
Nem tudom, nálam bármilyen fegyveres konfliktus vagy önmagában az emberek likvidálására használt fegyverek szerepeltetése egészen hasonló kategóriába esnek mint a háború vagy háborús eszközök ábrázolása.
Továbbra is úgy érzem hogy a LEGO kitalált egy gumiszabályt ami ugyan elsőre hangzatos, de mindig lehet valamerre csavarni az aktuális igények szerint. A Sopwith Camel belefért, mert ugye az már történelem. Csillagok háborúja (érted, háborúja
) az ok mert fikció, lehet tankot bármit csinálni nyugodtan. Marvel filmek teljesen földi fegyverei és fegyveres konfliktusai detto. Overwatch ugye FPS, középpontban a fegyverek, simán belefért. Tulajdonképpen csak azért nincs Halo készlet mert a jogok a Mattel-nél vannak és már van MEGA szett belőle.
Ezek alapján ha kicsit is van vér a pucájukban akkor megcsinálják az átalakítható Tranformers G1 Megatront, hiszen bár úgy néz ki mint egy P38-as, valójában a rajzfilmben az csak egy lézerpisztoly.
Ez az egész csak azért álságos, mert szépen sorjáznak ezek a jól tejelő licenszelt szettek, de amint valaki elkezdi verni a tamtamot (Osprey) akkor persze nem védik az elveket hanem jön a totális hátraarc és eltűnik a szett a polcokról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest