- SSD árfolyam
- Megoldások IBS/IBD-re
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Itt az új LOGOUT!
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Egyik, itthoni webshopból (lego-s) kaptam egy levelet, hogy 1-2 héten belül elévülnek a pontjaim, ha addig nem használom fel őket (magyarul: vásárolni kéne már ember!... )...
Ez milyen hülye üzletpolitika?! Több shop van a piacon és az az észerű, ha ár-összehasonlító oldalon utána néz az ember, mi, hol olcsóbb. Ha közel azonos a legjobb ár, akkor dönthetnek a pontok.
Ha ezt lenullázzák, akkor csökken az esélye, hogy onnan rendelek....
Ráadásul egy ilyen adat tárolása nem lehet nehezebb, mint magát a regisztrációt, a hozzá tartozó email címet tárolják, vagy a hirlevél kiküldése.....Hivatalos Lego webshopban létezik ilyen egyébként, hogy a VIP pontok elévülnek?
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
24505ft dizni/akármi vásárlás után megint van ajándék stark torony 06.30ig a SAH-ban 😉
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
összeraktam én is az apollot, nagyon tetszik!
sajna nem fér a vitrinbe, pedig milyen jól nézne ki nyomtatott háttérrel.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
MODERÁTOR
válasz b12gege #27984 üzenetére
Egyébként nekem már azt írták, hogy a banki befoglalás is lejárt már, a mai utolsó info ez:
"Sajnálatos módon az elmúlt napokban/hetekben nem várt hibák jelentkeztek sorozatosan a rendszereinkben, melyek kihatással vannak még most is az Ügyfeleink kiszolgálására. Emiatt adódott Önnél is problémánk a termékek kézbesítésével, illetve a tájékoztatással. A kérdést több csatornán keresztül is továbbítottuk már a logisztikai csoportunk felé. Egyelőre a válaszukra várunk. Reméljük, hamarosan érdemben tudjuk tájékoztatni."Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Dare2Live
félisten
válasz Predator2 #27989 üzenetére
nézd végig a techincs kínálatot... én magamnak 42082 vennék. De mokás lehet a 42095. Techics is játéknak se rossz... ha meg programozgatni is szeretnél nem csak építeni megint más vonal. De egy 42082 akkor is nagyon pöpec.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Predator2
addikt
Helló
Egy fura kérdésem lenne hozzátok. Melyik készletet ajánlanátok egy örök gyerek 31 éves embernek? (nekem ) Élmény legyen összerakni, ne legyen csillagászai ára a készletnek, valami járműre gondoltam, vagy robotra elsősorban. Műszaki témával kapcsolatban fogékony vagyok.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
wrrs
tag
Valakinek van eladó esetleg?
LEGO® 853866 - Oni Battle Pack
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
-
b12gege
csendes tag
Megérkezett már valakinek a "csúszó" auchan rendelése? Most direkt megnéztem, május 25-én rendeltem és még május 31-én volt egy email váltásom velük, amiben sűrű elnézések közepette azt írták, hogy a "kézbesítés várható időpontja: június 12."
Na most azóta 10 nap telt el és mondanom sem kell, sehol semmi! Nem írnak, nem hívnak. Hogyan gondolják ezt? Még jó, hogy nem fizettem előre...
Persze a készletek azóta ott virítanak teli áron az online shopban.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Sikerült időt találnom a Lego Porsche RSR 42096 megépítésére
YT videókat néztem róla és olvasgattam a neten.
A felsorolt hibák ellenére tetszik ez a szett.Találtam én is kisebb hibákat a manual-ban.
A gyárilag színezett burkolati elemeket leszámítva kicsit Porsche MOC jelleget ölt.
A kerékméret, ami szerintem nem zavaró, de tény, hogy kisebbnek tűnik. Nem tudom mennyivel dobta volna meg az árát egy arányos és az eredetire hajazó felni + színezett gumiabroncs.
Az első tengely beljebb húzásának okát nem tudom.
A kasznitól eltérő színű tüskék (vagy hogy hívják...) nem olyan feltűnőek (küszöb, sárvédő/oldal).
Ajtók nem záródnak 100%osan (ezt még majd megnézem, lehet én vagyok az ügyetlen...).Viszont a részletek engem kárpótolnak.
Kívül-belül jó lett összességében.
Játszhatóságra nem gondoltak, nincs kivezetve a kormányzás. Engem nem zavar, mert nem ezért vettem.
Építést élveztem, de pl a Racingbrick közel 4 órás értékét bőven túlléptem.
A matricák többségével könnyen megbirkóztam, de volt olyan amivel elbíbelődtem...Ajánlható szett, bár az idei év erős lett verdákból....
-
-
LudiDOK
csendes tag
Nehéz lesz ez az év anyagilag:
-
thesound
addikt
SAH-on megy a Hidden Side előrendelés.
LOL, most nézem a telóm nem alkalmas a Hidden Side-ra. Komp. lista
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Throme
veterán
Én eddig 2-3 szettnek néztem alternatíváját a Rebickable oldalán és azokhoz elég jó arányban van ingyenes MOC.
Az változó, hogy ezek fényképes, pdf, vagy LDD file.A halászház nekem nincs meg, de az eredeti jobban tetszik, mint ez a torony, viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen magas kijön az eredeti alkatrészekből...
-
Janaboy
veterán
Tegnap tudtam meg hogy az épület ahol vagyok, innen küldik a pótalkatrészeket
Janaboy
-
wrrs
tag
Ritka, hogy ingyen van egy MOC összerakási, de ez itt minden pénzt megér. Kb. a negyedénél tartok és le a kalappal. Teljesen original Lego feeling és ötletek.
Aki teheti próbálja ki!
-
Saccco
nagyúr
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
thesound
addikt
Comic Con exclusive
[ Szerkesztve ]
-
bobafett
tag
-
Dare2Live
félisten
válasz bobafett #27954 üzenetére
Most sikerült megnézni, nah erre gondoltam. Sok fogaskerék és nem 2-3hs építési idők... valószínű ez(ek) a setek lennének a legjobbak.
De a beszerzésük... erre vmi ötlet? Ez pl. [link] vagy próbájam az ebayt?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
b12gege
csendes tag
Szerintem is az lehet a megoldás, hogy az összerakási alapján egyesével kibogarászod, mit kell pótolni.
A másik felvetésedre is van már megoldás. BrickLinken szinte minden készletnél megtalálod, hogy mik voltak pluszban hozzá. Az inventory majdnem legalján az "extra items"-nél.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Dare2Live #27952 üzenetére
A 42094 Tracked Loader szerintem az egyetlen ami szoba johet a megjelolt ar alatt, ha mechanika kell. A 42081 Volvo Concept Wheel Loader ZEUX egy fokkal jobb modell, ha 26-27 ezer forint belefer (magyar webshop ar).
Ezeknel olcsobb modell ertelmes mechanikaval nincsen. Az mindig is a nagyobb (es dragabb) modellek kivaltsaga volt. Az eletkor pedig ne erdekeljen, barmilyen modell mechanikaval 10+ evnel indul hivatalosan. Viszont tapasztalatom szerint 5-6 eves gyerekek, foleg ha ilyen dolgok erdeklik oket, siman osszerakjak oket, bot egyszeru az osszes a modern utmutatokkal. En is 6 evesen raktam ossze az ursiklot, segitseg nelkul, marpedig azt nehezebb osszerakni barmelyik mai keszletnel (eszmeletlen sok hibalehetoseget tartalmaz, amiket ma mar nem engednek meg).
[ Szerkesztve ]
-
bobafett
tag
válasz Dare2Live #27952 üzenetére
Szerezz be egy 1030-as (1031 a füzetek száma) vagy egy 1032-es (1033 a füzetek száma) készletet. Ebay-en ki lehet fogni jó vételeket Angliából, Németországból. Ezek az alapoktól tanítanak, 5-6 évesnek pedig pont jók, nagyon jól megismertetik a hajtásokkal, kisebb gépekkel, áttételekkel.
-
Dare2Live
félisten
válasz [CsuCsu] #27941 üzenetére
hát eddig az irányítós kiasautó volt a legdrágább amit kapott 7.000Ftért ahoz képest ez így 36, meg 56.000Ft...
szóval mi lenne ha max 25ben meghúznűnk egy vonalat....
meg ennél azért vmi egyszerübben összerakható kéne ott a dobozon a 11+ és youtube alapján 6-7h nekem is lenne az összerakás....legyen benne fogaskerekek, mechanika amennyi lehet max 25K... és a végén ne nekem keljen összeraknom (meg vegye el a kedvét)
Amúgy belegondolva mit nem adtam volna 8-10évesen egy ilyen 42082 Rough Terrain Craneért.... esélytelen volt.
-
Throme
veterán
Ez milyen jó kis cikk lett:
[link] Bebukott lego szettekA scooby doo világító torony se rossz, elférne a mostani mellett
A western témában pedig a vonat tetszik. Méghogy a lego nem gyárt minifig fegyvereket.....
Lehet a speed racer-ből aztán átmentek speed cahmpion-ba -
Hintalow
senior tag
Nem az van, hogy amióta ilyen számozott zacskók vannak, azóta az összerakásiban is jelzik, hogy a folyamat mikor lép tovább egyik zacskó tartalmáról a másikéra? Ez alapján belőhető, mik voltak a zacsikban szerintem.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
hulp01
senior tag
válasz Dare2Live #27939 üzenetére
Egy lottóötössel.
Ha jól emlékszem nekem az első Technic készletem ez volt. Gyerekként nagyon nagy hatással volt rám. Nagyon tetszett az egész, de leginkább a felfüggesztések és a sebváltó. Az utána következő fekete Technic autóra és a farakodó kamionra nagyon vágytam, de sajna azt már nem kaptam meg.
Az újrakezdés meg ezzel kezdődött és tart ma is. Sajnos.5-6 eves gyereknek szerintem ne vegyél még PF motoros cuccokat. Ők még jobban szeretik maguk mozgatni mondjuk a daru gémjét.
-
wrrs
tag
válasz Throme #27946 üzenetére
Nem az eladás a lényeg. Csak kérdezem.
Mert van alkatrészlista a teljes készletekre vonatkozóan, de most van nálam egy készlet, amiből hiányzik 2 teljes zacskó. A többi meg bontatlan. Összeválogatnám ami hiányzik, és így egyszerűbb lenne.Meg hát miért pont ez ne lenne?
Olyan is jó lenne, hogy x készlethez milyen plusz elemeket kapunk ajándékba. -
Throme
veterán
válasz [CsuCsu] #27943 üzenetére
Technic-et nem kaptam szüleimtől (így is fater pult alól hozott pár komolyabb szettet, mert nem volt nagy áruválaszték akkoriban), abból talán az első '97-ben a motor mániám első darabja volt.
(#27870) realist:
A Mini cooper Moc-ok közül a másik porsche-t [link] építettem meg (az ingyenesen letölthető ).
Jól néz ki, de elég instabil építmény. Vitrinbe való téma, nem játszani. Át fogom építeni és Cobra lesz belőle [link] .[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Tudtok nekem segíteni?
Én olyan gyűjtőoldalt, stb. keresek, ahol azt találom meg, hogy a készletek számozott tasakjaiba mely elemek kerültek gyárilag.Vagyis ha valaki újra visszacsomagolna egy készletet akár eladásra, akár elraktározásra, akkor azt a legeredetibb módon meg lehetne így oldani.
Van ilyen?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Throme #27942 üzenetére
Az szep. Nekem az ursiklo csak az elso Technic-em volt, az elso Lego valami random duplo volt, ha jol emlekszem, utana egy vegyes epitos System doboz. Arra jott egy Space bazis, egy kaloz tutaj, es par aprobb keszlet, utana vegig Technic (egy rovid Bionicle kiterovel).
A sotet korbol a 10210 Imperial Flagship hozott ki.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Dare2Live #27939 üzenetére
En a 8480 Space Shuttle-lel kezdtem 6 evesen.
Engem is a mechanika fogott meg, amihez mindenkeppen valami nagyobb keszlet dukal. Ha van ra keret, a 42082 Rough Terrain Crane biztosan jo valasztas, mivel van benne eleg komplexitas, bohom nagy es jo a jatszhatosaga.
Olcsobbak kozul a 42080 Forest Machine jo meg, abban van pneumatika.
-
Dare2Live
félisten
Technics vonalon hogy lehetne, kellene elindulni ha a cél egy mechanika iránt érdeklödő 5-6éves kisfú?
Vami nagyobb szettre gondoltam fogaskerekekkel, rugos taggal...
-
-
Fr0z3n
őstag
válasz flashpointer #27935 üzenetére
Hirtelen jött munkanélküliség :/ ezt tudtam hirtelen pénzzé tenni.
-
thesound
addikt
-
Fr0z3n
őstag
válasz thesound #27932 üzenetére
Na igen, egy pár éve még simán ment a creator_expert és technic gyűjtés egyszerre, ma már nem biztos. Akkor sajnos eladtam minden legom családi nyomásra. Eddig idén egyedül a lunar lander került beszerzésre (na meg a téli ház ebay és a posta bricklinkről). Talán a mustang még ami nálam jönni fog, de már lassan nincs helyem. A második félév azért ilyen szempontból húzós lesz. Ott a hidden side, ez a faház is mozgatja a vezér hangyát, biztos jön új winter village készlet is. Plusz még ami nem jut eszembe. Inkább bele se gondolok mennyi pénz áll a szekrényben. 1x az egyik vitrint megszámoltam és dobtam egy hátast. Jobb a békés tudatlanság 😂
-
thesound
addikt
válasz Fr0z3n #27930 üzenetére
Darabárban nem tűnik rossznak a treehouse, de igen, a lego nem az olcsóbb hobbik közé tartozik sajnos. Ha valaki nem rotálja a készleteket (pl. én eddig nem adtam el abból semmit amit megvettem), akkor szép összeg tud benne gyűlni. A családtervezés folyamatban van, így avval nyugtatom magam, mint a topiklakók egy része...
Egyébként én is azt érzem, hogy egyre több AFOL készlet van, aminek egyrészt örülök, másrészt meg nagyon tudatosan kell szelektálni, ami nem mindig könnyű, ha az emberből előbújik a gyerek.-----
Pelican polybag 1390 a Müllerben. Korrekt ár.
-----
Comic Con készlet
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Fr0z3n #27930 üzenetére
Meg csak nem is reprezental semmit. Kezd elszallni az IDEAS, belebetegedtek a Saturn V es a Voltron sikerebe, azt hiszik mar, minden nagy keszletet visznek feltetel nelkul.
Korabban nagyon odzkodtak a nagy IDEAS keszletektol az ar miatt, es ezzel szerintem most be is fognak furodni. Biztosan jol fog kinezni, de tul random ahhoz szerintem, hogy jol fogyjon, foleg a tobbi kijovo keszlet mellett.
Egyebkent a LEGO eddig is elit dolog volt, max nem volt ennyi nagy keszlet. En jobban szeretem ezeket a nagy (es sajnos draga keszleteket), mint tobb kisebbet helyettuk. Persze az osszeset nem fogom megvenni, az anyagi ongyilkossag. Sok LEGO fan ugy erzi, micsoda kicseszes, hogy nem tudjak az osszes exkluziv keszletet megvenni a magas arak miatt, de a LEGO minden bizonnyal ugy szamol, hogy atlag AFOL 1-2 ilyet vesz evente. Ismeroseim kozott is azt latom, hogy 1-3 keszlet evente, de azok legyenek jo nagyok.
-
thesound
addikt
LEGO Ideas 21318 Treehouse; 199 EUR; 3036 pcs; aug 1.; VIP sooner
---
Megnéztem a újra a két control+ technikes videot. Marhára bejön mindkettő. A telefonról lesz hang, mintha az igazi jármű menne (mondjuk nem a járműből fog jönni a hang), ha úgy mozdul a járgány, akkor rezeg a telefon (szvsz nem nagy dolog, de mégis dobni fog az élményen). Vannak küldetések az appban, amit teljesítve achievment-et kapunk és egy videot, hogy hogyan lehetett volna még teljesíteni. Lehet az előre definiált mozgásokat groupolni, hogy egyszerre mozogjanak egyes részek. One touch control, ahol lehet a crane-arm-ot huzigálni.
Új planetary gear-es wheel hub, így lasabb, de nagyobb erővel fog rendelkezni a 4x4. Új clutch gear, ami nem gear lesz, így könnyebb lesz beépítni.
A SW-os Tantive IV azt hiszem ki is esett a technic javára---
Star Wars ősz (+még lesz UCS is)
[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Hát ez tök jó és tök fura is.
-
Predator2
addikt
válasz UberMutant #27920 üzenetére
Best buy vétel, olyan cucc ami nem kell, de most olyan árban van, hogy mégis kell
A két linken természetesen az akciós dolgokra gondoltam.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Helló
Haverom kint él angliában, van némi akció legókra. Az volna a kérdésem, van ami megéri ezek közül szerintetek? [link] [link]
Üdv[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
Újabb kérdés. Valakinek nincs eladó minifig tárolója? Konkrétan a 40701741 érdekelne. Tudom, hogy van más alternatíva, de ilyen lenne jó akár használtan is.
-
törölt tag
válasz Throme #27916 üzenetére
Már hónapok óta nem jött utánpótlás. Az állomás tavaly előtti készlet és mégis sunyiban “retired” címkét kapott. A vonatot pedig kétlem, hogy kivonják. Szóval szerintem idén a tűzoltóságot is muszáj lesz beszerezni.
Persze a tetszik vagy sem dolog olyan, hogy egy sorozatról beszélünk. Mégis csak jó, ha megvan mindegyik része.
Én idén kezdtem el gyűjteni. Elnézve a régebbi darabokat, nem lesz olcsó.
Ezt egyébként nem értem, hogy az ilyen szezonális készleteket miért csak két évig árulják? Pl egy city tűzoltó autó esetében érthető, abból évente jön új. Ez viszont simán lehet inkább három, ha nem négy évig is akár. -
Ereshkigal
őstag
válasz azka79 #27914 üzenetére
Méghozzá hasszőrszál-hasogató.
Nem tudom, mit "csináljak" ezzel a Liebherrel. Szép nagy, és benne van minden, amit ma a Technic tud, de nekem még mindig az az első gondolatom, hogy ronda. Viszont egy jó akció keretében (egy év múlva?!) szerintem el fogok gyengülni.
[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
válasz flashpointer #27913 üzenetére
szőrszálhasogató vagy
-
LÁZ
Topikgazda
-
-
törölt tag
válasz Throme #27907 üzenetére
azóta megtaláltam és a vasútállomás "retired" cimkét kapott. azért elég genya dolog volt a lego-tól, hogy nem jelezték és sunyiban kivonták. gondolom idén a tűzoltó fogja követni.
ahogy néztem, itt felénk elég felkapott a téli falu vonal (ami érthető), viszont kb minden picit nagyobb boltban árulnak lego-t. legutóbb egy halom city-s, vulkános heliopterbe is belefutottam valamelyik random boltban.
[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz Throme #27907 üzenetére
Nekem annyi bajom van ezzel a control+-szal, hogy még okostelefonom sincs, mert eddig semmi szükségem nem volt rá. Pedig a Liebherr nagyon kell. A terepjáró sem rossz, és sokkal jobb a mozgása, mint az elődjének. Ahhoz viszont tényleg semmi értelme ennek az új irányítási módnak. Egy régebbi távirányítóval is simán mehetne. Viszont ismét meg kell jegyeznem, hogy baromira túlárazottak a készletek.
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #27906 üzenetére
Nekem is voltak hasonló felvetéseim. Ha eljő a szezonja, akkor megint lesz. Az állomás és a tűzoltó szett viszonylag friss eresztés, miközben a régebbi vonat is elérhető szokott lenni.
hulp01: nekem ez a távirányítási megoldás nem jön be. Okos eszközt kényelmetlen erre használni. Aztán sw töltögetés, meg összekalibrálás, nembeszélve arról, hogy a szabadban mit látok a kijelzőn.... A munkagépnek a sok funkcióját egy 5-6" kijezőn vacakolni..... pedig a terepjáró tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nézegettem a hivatalos oldalon a winter village készleteket és az állomás egyszerűen eltűnt, mig a másik kettő (tűzoltó, vonat) kifogyott.
ezek lesznek még pótolva vagy keresni kell valami boltot neten? az állomás esetén miért nem volt szó "nyugdijazásról"? miért tűnt csak úgy el?
-
hulp01
senior tag
Részletek és egy csomó fotó a 4x4-es terepjáróról és a Liebherről.
-
LÁZ
Topikgazda
csinoska delorean mod
Új hozzászólás Aktív témák
- HMD Skyline - jó szerelés
- Bluetooth hangszórók
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DIGI internet
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest