Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Nem könnyű a legok rendszerezése...
Szürkéből 3 árnyalat van + 2 féle sötét, fehérből szintén 3 és emellett több színből is van régebbim meg újabbam...
Példának hozom a szürkét. Van a nagyon régi, legalább 30 éves, sárgás. Van a kevésbé régi, ugyanez az árnyalat csak nincs sárgulva és van ami az árnyalatváltoztatás utáni, kékes szürke. Sötétszürkéből meg van a kékesebb meg van a barnásabb. Kékből is van a régi, sárgás kék, a régi, nem sárgás, az új, továbbá a világoskék meg a sötétkék. A sárga se bírta jól az időt, ellenben a fekete az csak karcolódott, de az lapoknál pl egyétalán nem észrevehetű, ha be van építve. A pirosak is egész jól bírták.Még egy frusztráló dolog, amikor egy COBI készlet 1-2 darabja ott figyel a rendelkezésre álló elemek között...
Kell valakinek retro fémtengelyes kerék vagy szintén retro úrhajóból pár darab?
-
Freddy76
addikt
Attyaééééggg, már itt is GoT. Néha úgy érzem magam, mint egyszeri AC/DC rajongó a Justin Bieber fan club-ban, egy részt sem láttam belőle... Egyszer majdnem belekezdtem, de inkább megvárom, míg vége, hogy egyszerre lássa, az egészet...
Más: hamarosan megyünk Nyíregyre, ezzel kapcsolatban két kérdés:
- Én autóval megyek, matricám van éves, tudok vinni kényelmesen három ember. Kényelmetlenül négyet (ez csak annak a háromnak kényelmetlen, aki hátul ül). Nincs kedvem visszakeresni, emlékeim szerint LÁZ + 1 fő bejelentkezett, tehát még egy főnek van hely. Aki nem szereti az AC/DC-t, annak nehezebb lesz az út, csak szólok.
- Ottalvós bulira senki nem gondolt? Én legénykoromban többször voltam ott, életemben Nyíregyen bungee-jumpingoltam először seggrészegen (sőt, egyetlenegyszer ott bungee-jumpingoltam), ott voltam először sztriptíz bárban (incognito), és ott ütöttek le egyetlen egyszer egy ütéssel (Krúdy terasz). Persze amikor ezek történtek még karcsú, jóképű, jóhumorú, színészkülsejű, csóró gyerek voltam, ma ebből egyik sem igaz. -
LÁZ
Topikgazda
mégnem
@akit érint: azt irják a Brickfanék, hogy már elsejétől lesz snowspeeder, merem remélni, hogy kitartanak vele 4.éig, /akkor kéne rendelni a dupla pontok, és az ajándék összerakós R2 miatt/
-
EGOKA
tag
Votmán?
-
b12gege
csendes tag
válasz
Djuree #14186 üzenetére
Ha tényleg összeraktad 100-ből, akkor minden elismerésem!
Jelen pillanatban, auto finder-el a világ minden tájáról 150ezerbe kerül postázás, sound brick, alaplap, matrica, minifigurák és vásznak nélkül... Nem hinném, hogy manuálisan sokkal jobb árat lehetne kihozni.Amúgy meg, ha a vásznak utángyártottak, akkor nem is olyan nagy baj, hogy nálam a kockák is...
-
Pötyi
őstag
válasz
bobafett #14187 üzenetére
Hááát, a bazi nagy gumikerékkel megoldott dörzsmeghajtás nem az igazi... Olyan nagy erővel feszül neki ringlispil oldalának, hogy folyamatosan ferdén áll a tengely, eltéríti az egyenestől. Ha viszont megpróbálod átépíteni úgy, hogy ne legyen ilyen erős a nyomás, akkor meg elcsúszik a meghajtás. Ilyen nagy erőt kell kifejteni, hogy át tudja adni.
-
Djuree
félisten
válasz
R3ĐßuŁŁ #14180 üzenetére
ez egy kis szar az eredetihez képest (én ennek örülök, így amit összeraktam eredeti régit az megmarad értékben). miért fejlődik folyamatosan visszafelé a lego. az újra kiadott készletek nagy többsége rosszabb mint az eredeti régebbi változat. nem értem. ez olyan mint a kinder tojásban lévő játékok, most mind haszontalan 2-3 részből álló szar, megy mind a kukába mostanában amit veszünk. régen meg egész komoly kis játékok voltak benne...
b12gege: én kb. 100-ból raktam össze BL-ről...tudni kell ám ügyesen keresni rajta, nemcsak nyomni az order gombot.
jó a vásznak ebayes utángyártottak, de az már nem oszt nem szoroz...
-
b12gege
csendes tag
válasz
balint82 #14179 üzenetére
A vidámpark project-be tökéletes lesz!
A Ferris Wheel és a Fairground Mixer mellé befér ez is. Csak kell majd egy másik lakást venni, hogy ki is lehessen állítani őket.Igazság szerint az első kiadású Carousel is megvan, csak azt abból a másoló fajtából szereztem be, amit nem nevezünk nevén...
30-ért megérte, mivel az eredetit még BL-ről összekukázva sem lehet beszerezni 4-500e alatt.
-
balint82
senior tag
válasz
Ereshkigal #14182 üzenetére
75150 van, de ha gondolod átírom a dobozt 75040-re -
Ereshkigal
őstag
Jóárasított 75040-et és 75086-ot keresnék, ha esetleg lenne valakinél elfekvőben.
-
Throme
veterán
A változó évszakok 31038 kapott egy remek MOC-ot, és letölthető az építési útmutató hozzá.
Legalább isnekem bejön -
unclefucka
senior tag
válasz
XFishboneHUN #14175 üzenetére
A videóban 3:02 -nél: "Ismerni kell a kockákat és akkor nem olyan bonyolult egyébként."
A LEGO-zás kvintesszenciája! -
unclefucka
senior tag
válasz
Throme #14174 üzenetére
Azért írtam zárójelesen, hogy IRL fegyverek nincsenek. Csak történelmi, Sci-Fi, vagy licenszelt fegyverek vannak. Ezért létezik és virul a BrickArms.
A LEGO nem tud felelősséget vállalni azért, hogy a vásárlók mit építenek a kockákból. Szerencsére...
A másolást persze én sem gondoltam komolyan. Minden megépíthető így is, csak bonyolultabban.
-
XFishboneHUN
senior tag
-
Throme
veterán
válasz
unclefucka #14173 üzenetére
Érdekes ez a fegyver kérdés, mert kézi fegyvereken felül az űrhajós szettekben is van löveg, és nem kell hozzá SW-nak lenni.
Másrészt azt a legos fanok úgy is megépítik maguknakMásolni biztos nem fog, mert akkor rájuk sütik a bélyeget, hogy lám, a lego is másol, akkor a lepin és társai miért ne?!
szvsz
-
unclefucka
senior tag
válasz
Djuree #14171 üzenetére
Jól néz ki a cucc
, kár, hogy nem LEGO.
Nem tudom, hogy jó-e vagy sem, hogy a LEGO nem hajlandó semmilyen (IRL) fegyvert gyártani.
Az biztos, hogy lenne rá kereslet bőven.Ez érdekes amúgy ez a spéci alkatrész dolog. A LEGO igazán "lemásolhatná" ezeket a spéci alkatrészeket, hiánypótló lenne.
#14172 .LnB:
Ahogy nézem van átfedés az alkatrészeket tekintve. Azért arra "vigyáztak", hogy ne legyen teljesen átjárható a két szett. Jócskán van olyan alkatrész az egyikben, ami a másikban nincs. -
.LnB
titán
Vettem a kicsinek húsvétra egy 10702 - LEGO® Kreatív építő szettet.
És nézegetem most, hogy vannak neten még hozzá összeszerelési útmutatók.
És vannak más szettekhez is.
Azt szeretném kérdezni, hogy a szettek között nincs átfedés? Mondjuk a 10705 vagy 10704-es szetthez tartozó leírások alapján nem tudom a 10702-ből kitenni azokat is? -
Djuree
félisten
válasz
unclefucka #14169 üzenetére
nekem van egy ilyen leopard 2:
megabloks, ucs verzió fémdobozzal, nem gyártják már, ha találni azt is aranyárban mérik. baromi jól néz ki élőben, természetesen forgó torony és lánctalp, állítható ágyúcső, nyitható búvónyílások.
van benne pár alkatrész ami spéci, de lehet meg lehetne építeni legóból is kis cserével.
ez a megabloks nem olyan gagyi kínai, kb. lepin minőség lehet...nem is olcsó. -
unclefucka
senior tag
Panzer vor!
-
unclefucka
senior tag
válasz
Fr0z3n #14168 üzenetére
Nem tudom, hogy ez áldás, vagy átok, de mindennel így vagyok.
Ha egy kicsit is érdekel valami, akkor ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy -szó szerint- mindent megtudjak róla és mindez nem is tudatos.Képzeld el, hogy két nap alatt, ha ennyire beleástam magam ebbe, akkor mi van azokkal a dolgokkal, amik tényleg érdekelnek!
Ez természetesen tudálékosság formájában jelenik meg külső szemlélő számára.
Igazi polihisztor vagyok, aki mindenhez is ért!
A döntés megszületett, a Tigrist megépítem, a színét illetően még hezitálok.
A tankok iránti vonzalmamat amúgy híven tükrözi az avatar -om is.
Egye rosseb, megépítem a StuG III-at is! Elvégre az avatar -om is ilyet hajt.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
unclefucka #14167 üzenetére
Te aztán bele ástad magad a dologba
-
unclefucka
senior tag
válasz
Throme #14166 üzenetére
Használnak hozzá Brickarms alkatrészeket is.
És a csöveket is darabolják a megfelelő hosszúsághoz.
Van olyan tank is, ahol mini-figura kezet használnak ágyúcső gyanánt.Mindenkinek:
Ha valaki más is neki akar állni ezeknek, akkor szólok, hogy tele van furmányos, un-ortodox megoldásokkal.
Olyanokkal, amitől az LDD például "sikító-frászt" kap.
Szerencsére, IRL összeépíthető lesz a cucc.Az egyik ilyen eklatáns példa a Tigris (és a Pershing) tank tornyának a rögzítése a forgózsámolyhoz. De említhetném a T-34/76 és a StuG III ágyúcsövének a rögzítését is.
A lánctalp rögzítés másik módjáról és egy további -rettenetes- un-ortodox megoldásról íme egy kis videó.
A Tigris tornyát az LDD-ben egy borzasztó otromba segéd-kerettel sikerült a megfelelő pozícióba gépészkednem. Nincs rögzítve, mert az LDD erre nem hajlandó, de legalább a pozícióján nem változtat, ha már egyszer ott van.
-
Throme
veterán
válasz
unclefucka #14153 üzenetére
Ez igen szép munka!
Csak csodálkozom mennyi lehetőség rejlik a legoban. Kvázi táblás játékot összehoztak.
Ja,.én se hiszem, hogy elektronikusan elküldik. Jobban félnek a wareztól. Bár van itthon is olyan újság, amit pdf-ben járatok....
A legot bricklinkről rendelik hozzá?
-
Grillo
őstag
válasz
unclefucka #14160 üzenetére
Hát, csodálkoznék, ha küldenék digitálisan.
Azt fel tudom ajánlani, hogy beszkennelem, és akkor úgy tudjuk szétküldeni az érintetteknek. -
Pötyi
őstag
válasz
Janaboy #14161 üzenetére
Ha jól emlékszem, a MaLUG fórumon van egy téma, ahol valaki felvetette: csinálhatnánk IR távirányított tankok csatáját. Mindegyik tank kap két IR csatornát. (Egyet az irányításhoz, egyet a tüzeléshez.) Egy-egy ellen menne a harc. Limitálnák a lövedékek számát és kötelező lenne felrakni a toronyra találatjelző elemet, amit ha az ellenfeled eltalál, kiestél. Még csiszolják a szabályokat, pld. hogy mi lehet a lőszer, hány darab lehet, stb.
http://www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=12&t=13238
-
lord.lakli
őstag
válasz
Grat., nem semmi. LDD begyűjtve, köszi.
-
Janaboy
veterán
válasz
unclefucka #14155 üzenetére
Nekem most tökre azok a mini infras rc tankok jutottak eszembe, lehetett egymas ellen csatazni
-
unclefucka
senior tag
válasz
Grillo #14156 üzenetére
#14156 Grillo, #14158 Fr0z3n:
10 dollárt már megér nekem a dolog, így hárman, ha összeállunk, akkor részemről okés a dolog.
Várjunk a fizetésekig, hátha addigra többen leszünk.Szerk.: Megkérdeztem őket, hogy .pdf -ben is tuják-e adni a könyvet, majd válaszolnak.
A "Nem tudom" tank az egy M26 Pershing, utánanéztem.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Legalább tudom hogy mást is érdekel, jó ezt olvasni. Vannak ilyen lementett képeim, de sose néztem komolyabban utána. Maga a terepasztalos játék is menő lehet
-
Grillo
őstag
válasz
Bakker, űberkirály.
Én betársulok a kistankos összerakásiba, ha gondolod.
Aztán valamikor jobban utána kéne nézni ennek a társasjátéknak, jónak tűnik. -
unclefucka
senior tag
válasz
koncsik #14154 üzenetére
Köszi.
Jéé, ezt kb. két nap alatt toltam össze, nekem többnek tűnt.
Majd előbb-utóbb folytatom, holnap pihizek (vagy dolgozok).Addig is, ha valaki tovább szeretne építgetni, a korábban linkelt GoogleDrive mappában megtalálja a "munkaközi" verziót is (Micro Brick Battle build.lxf néven).
Magáról a Micro Brick Battle játékról egy kis bemutató film.
Basszus hány darab tankocska van ott! -
válasz
nem értek a tankokhoz, de wow.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Grillo #14094 üzenetére
Anélkül, hogy olvastam volna a kérést nekiálltam -virtuálisan- építgetni ezeket a kis tankokat.
A hivatalos megnevezésük Micro Brick Battle Tanks.Leírásom ugyan nincs hozzájuk, de az LDD fájlomat letöltheti bárki.
A hivatalos leírás a kis tankokhoz 30 dollárba kerül amúgy. Egyedül nem venném meg, de szívesen betársulok, ha valaki mást is érdekel. (44 micro-tank leírása van benne)
Az általam épített kis harckocsik nagyjából egyeznek a "hivatalossal", vagy legalábbis egyezniük kellene. Képről építve vannak rejtett részletek. De így is elég sokat foglalkoztam velük.
Az eltérések a "lánctalpak" felfogatásában -mindenképpen lehet. Persze itt-ott módosítgattam a kedvem szerint, vagy helyettesítettem ezt-azt.Az eddigi arzenál:
Balról sorrendben:
Első sor
- Pz.Kpfw V Panther v1
- Panther v2
- Nem tudom
- Sd. Kfz. 124 Wespe
- Matilda II
Második sor
- Panther v3
- Panther v4
- StuG III
- M10 Wolverine
- Pz.Kpfw VI Tiger
Harmadik sor
- T-34/76
- T-34/85
- M4 Sherman
- Sherman Firefly
- Sherman Easy Eight
- M18 Hellcat
- M7 Priest -
Saccco
nagyúr
Korábban volt egy link, a LEGO készletekről lehetett véleményt mondani, valaki nem tudja hol találom? Mert nem találom...
A gyerkőc választott magának egy LEGO 60144 Versenyrepülőgépet (itt pont akciós is 2.290ft
- Müllerben vettem 3.390ft-ért...
), marha jó, kitölteném a kérdőívet hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest