- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz emiki6 #41481 üzenetére
hát igazság szerint dűhít már hogy ennyire megy fel a lego ára, áttérek inkább utángyártott legóra. nincs már pofám eredit venni, már túlment az ingerküszöbömön az ára. meg van több hobbi is ami viszi a pénzt, családiba költöztünk egy ideje így az is viszi folyamat a pénzt.
túladok nagyrészén, a kicsiket meghagyom a gyerekeknek játszani.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz emiki6 #41479 üzenetére
másfél évvel ezelőtti hsz-ra válaszoltál.
amúgy nem sajnos, akkor túl drága lett volna az alkatrész és nem volt pénzem.
most meg már nem költenék ennyit legóra hiába lenne rá pénz.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
wrrs
tag
válasz emiki6 #27378 üzenetére
Én nem szoktam hírdetni, de a jófogazáson olyan bontatlan árak vannak sokszor, hogy mások a használt készletet nem adnák annyiért.
Véleményem szerint most éppen olyan időszak van, amikor nem éri meg eladni a már felbontott készleteket. Feltéve ha valaki ráunt, stb. Meg ugye van FB csoport is.Ezzel kapcsolatban éppen találkoztam egy régi ismerősömmel pár napja, aki szintén elkezdett/újrakezdett Legózni. Mivel olyan boltban dolgozik, ahol árulják, azt mondta, hogy sokat gondolkozott rajta, hogy helyi akcióban vesz többet 1-1 készletből. Viszont a netre ránézve annyian kereskednek már ezzel, hogy 10-20 év múlva lesz értelme eladni egy régi készletet. Sajnos el tudom képzelni, hogy akkor sem itthon megy majd el, mert szerintem az értelmes/nagyobb készleteket már itthon is csak egy réteg veszi. A többi meg gyerekjáték plecsni alatt iszonyatosan el van terjedve. Lásd SW szettek a Disney reboot után. Annak is van már SW Legója, akinek köze sincs, se egyikhez, se másikhoz. Lásd pl. én.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz emiki6 #27300 üzenetére
Volt ilyen, kommunizmusnak hívták, de az első perctől kezdve nem működött...
theporcupine: Ez teljesen jó, gratula az asszonynak. Jobb, mint a Pet Shop...
Redbull: Baj lesz így. Én nagy HP rajongó vagyok, eddig ellenáltam (bár a nagy Hogwarts esetében ez rohadt nehéz...), de ha így folytatják... A sárkányos gagyi, a többi nagyon adja.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Djuree
félisten
-
Djuree
félisten
válasz emiki6 #27298 üzenetére
igen, igy ki tudod szűrni a ritkákat is.
én is gondoltam már felvinni az elemeket, de úgyis jól fognak még jönni tudom. meg a gyerkőcöknek is kell valami mézes madzag, ne az én készleteim szedjék szanaszét.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz emiki6 #27296 üzenetére
sztem nem olcsóbbak, legalábbis nem sok van ami olcsóbb, elég jó áraink vannak ahogy tapasztaltam, érdemes itthonról amit lehet.
hát ha search-et nyomsz a classics módszereknél, ott lesz egy olyan hogy show all, ott láthatod minden egyes elemnél hol mennyi, hol a legolcsóbb stb. amilyen szűrést beállítasz, és ott ki lehet mazsolázni hogy jársz jobban, melyik shopból. csak kell jó memória megjegyezni melyik shopokat látod legtöbbször az elemeknél. nem tudom lehet nem érthetően írtam le.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
b12gege
csendes tag
válasz emiki6 #27291 üzenetére
Bricklinken ne használd az auto kereső opciót, mert nem a legjobb árakat hozza. Egy ideje megváltoztatták, mert az eladók állítása szerint egyre olcsóbban kellett adni a portékát, hogy bevonzzák a vevőket.
Személy szerint, ha nem olyan vaskos a lista, akkor meghatározom magamnak előre, hogy max 5 magyar boltból szeretnék vásárolni és egyesével rakom a kosárba a kiválasztott cuccokat, így majdnem biztos, hogy a legolcsóbb kombinációt veszem meg. -
emiki6
veterán
válasz emiki6 #27288 üzenetére
Egész jól működik.
xlsx mentés csv-be -> az említett oldalra feltöltés, az kiköp egy xml-t -> xml tartalmának bemásolása bricklinkre, majd ellenőrzés -> kiköp pár hibát, amiket javítani kell excelben -> repeat
Ezt addig kell ismételgetni, míg nem eszi meg a bricklink és utána át kell futni, megnyitni az "undetermined" tételeket, a különböző fajtáikat összehasonlítani (hogy melyik a legolcsóbb), az elemszámot javítani, ha mind megvan, akkor a fentebbi lépést meg kell ismételni. Ekkor még talált nekem hibát, mert nem volt tökéletes a BOM, 1-2 tétel nem csak megosztva volt, de más számon is futottak.
Szóval ez sem egy rossz módszer, viszonylag megbízható. De lehet majd kipróbálom a másikat is.1-2 tételt majd kihúzgálok róla attól függően mim van itthon, elvileg 20k-ból meg kéne ússzam postával, ami nem olyan rossz.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kbalage2
aktív tag
válasz emiki6 #27284 üzenetére
Nem tudom mivel készült a lista de szerintem semmi se enné meg automatikusan. Rebrickable nagyjából megette .csv-ben úgy hogy levágtam az első 2 oszlopot, a color code header-t átírtam colorra és a színeket meg átmappeltem bricklink-féle kódra. Lett belőle egy custom lista, viszont importáláskor azért volt error gazdagon úgyhogy nem úszod meg sajnos az átbogarászást meg a színek ellenőrzését. Ezt ki tudod exportálni már rebrickable/bricklink kompatibilis listába magadnak hogy tovább gyúrjad.
szerk: mivel fizetős moc ezért inkább nem rakom ki a linket publikban, elküldöm pm-ben
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #27283 üzenetére
Gondolom az LDD managerrel lehetne talán mókolni valamit, de ahhoz 32-es access kell, ami nem telepíthető fel, ha van bármilyen 64-es office már a gépen, szóval attól tartok az nem járható út nekem.
Itt a 2 fájl, hátha valaki van olyan kedves, hogy ki tud szedni nekem belőle valami bricklink kompatibilis listát: [link]
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
axod
tag
válasz emiki6 #14779 üzenetére
Én amúgy nagyon szeretem, csak hiába van sok szekrény egy részének a tetejét 1:18-as modell dobozok foglalják el, így korlátozott még a magasság ellenére is a LEGO doboz tárolhatóság. Mivel 90% nincs összerakva így egymásban nem tudom tárolni sajnos a dobozokat...
Szerk.: lehetett volna egyben válaszolnom, most már mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz emiki6 #14779 üzenetére
De szép is az, amikor november végétől karácsonyig a plafont fűtöd, és december végén kezd el átmelegedni a padló is... Vagy amikor élvezed a nyarat, hogy milyen jó hűvösek a vastag falak, aztán amikor a kánikula harmadik hetére átmelegszik a fal, és elkezd olyan lenni, mintha kemence lenne... Nálunk extra szépség volt, hogy harmadikon laktunk, lift nem volt. A harmadik önmagában nem nagy dolog, de itt a belmagasság miatt az kb. 100 lépcsőt jelentett. Ott tanultam meg azt, hogy az autóból mindig fel lehet pakolni egy fordulóval. Mindig. És ott tanult meg az asszony úgy bevásárlólistát írni, hogy semmit nem felejt le róla, mert a második kör az övé...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Throme
veterán
válasz emiki6 #14695 üzenetére
Sajnos a lego nincs erre tekintettel. Legalább azt megtehetnék, hogy - mondjuk - 5 évente kihoznak régi szetteket.
Akár, valamivel szerényebb csomagolásban, vagy más költségcsökkentő megoldással.
Aki most kapcsolódna be egy sorozatba, annak nehéz dolga van, ha a korai szetteket is be akarja gyűjteni.
Vagyis nincs nehéz dolga, ha bírja pénztárcával...
Habár licenszelt dolgokkal ez nem működne. -
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #14126 üzenetére
Nem hagy nyugodni, nagyon hajlok arrafelé, hogy megépítsem azokból ami van. Furán fog kinézni, de úgy jobban fogom látni, hogy mi az, amire ténylegesen szűkségem van és mit tudok helyettesíteni + akarok találni tiszta megoldást arra, ami illegál, de ezt majd "holnap" (ma).
-
Pötyi
őstag
válasz emiki6 #14118 üzenetére
Meg hát van egy gyanús megoldás a comb- és vállizületeknél.
Ez a forgó:
Erre kell ráhúzni ezt:
Ez így még csak-csak működik, bár az a tengely nem kifejezetten arra van tervezve, hogy ezt a hengeres baszt ráhúzd. Nem megy át teljesen rajta, nem bukkan ki a másik végén, hanem bele lesz szorítva, hosszú távon sérülni fog, el fog torzulni. Az ilyet hívják "illegal" építésnek. Végül is működik, csak nem szabályos.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
válasz emiki6 #14111 üzenetére
Az is egy fontos szempont, hogy van-e az adott készletben spéci alkatrész, ami ritka és emiatt drága? Ha ugyanis tucatalkatrészekből van összeállítva az adott készlet, mint jelen példában a madarak, akkor simán kijön fele, harmada áron, ha darabonként vásárolod össze. Most, hogy már kifutott. (Az is számít, hogy hány helyről? Mert ha huszonöt boltból veszel egy-egy ötforintos alkatrészt, úgy, hogy minden postázás nyolcszáz forint, akkor amit nyersz a réven, azt elveszted a vámon.)
Újkorában érdemes a készletet megvenni, akkor még alacsony az ára. Nézegesd a BL minimálár, átlagár oszlopait!
Megnéztem ennek a madaras készletnek az elemlistáját, de nincs semmi extra. Talán a 2x4-es névcimkék, meg pár elbaszottul ritka színű alkatrész, mint a sötét lila, vagy a sötétkék és közepeskék elemek, de kábé ennyi, ami nehezítő tényező.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz emiki6 #14108 üzenetére
adott készlettől függ, pl az ucs falcon olcsóbbra jönne ki, mint a mostani piaci ár, ez kb igaz az ucs készletek nagy részére ami starwars, ha pedig vmi moc-ról van szó, akkor meg annyi, amennyi, mert nincs viszonyítási alap, hiszen azok saját kreálmányok, boltban nem kaphatóak.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
válasz emiki6 #14108 üzenetére
attól függ mikori és mekkora készlet. a régi nagy ucs-k pölö olcsóbban jönnek ki alkatrészekből. az új készletek boltból olcsóbbak persze...egy darabig, amíg vissza nem vonják.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Pötyi
őstag
Két madárkás készlet is kijött. Az egyik a kereskedelmi forgalomban kapható, a másik meg a gyár dolgozóinak.
QNX is cool!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Lesz abból még több vásárlás is
Apropó : A váratlan összejövetel hobbit készlet 12890 a mall.hu-n. Én anno 20 körül szereztem be többet is szóval szerintem elég jó deal ( elvileg ingyenes a kiszállítás is ). Nem rendeltem innen még soha szóval nem tudom link e a bolt agy akármi, de szerintem jó deal első ránézésre
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem ez nincs meg csak belinkeltem. De nemrég vett itt valaki egy Taj Mahalt ami ennél sokkal de sokkal drágább.
Hétvégén randizom egy lánnyal, meséltem neki hogy gyűjtögetem a legókat és meglepetésemre értékelte, nem nézett hülyének.
Sőt! Tegnap egész napos tanfolyam mellett elment Veszprémben Lego kiállításra és lőtt nekem egy csomó képet (amúgy hobbifotós és nem is rossz benne).
Szerintetek megkérjem a kezét?Més que un club!
-
emiki6
veterán
Kész a hajó!
A 2 lukacsos elem meglett, de 5 darab mást nem találtam.
Nem hiába, több ezer elem között megtalálni azt amit keresel nem könnyű, még ha a nagyrésze úgy, ahogy szét is van válogatva.Következő cél: racers és bionicle szetteket összerakni, hogy ne darabokban legyenek. (Pár száz ömlesztett elemmel kevesebb )
-
LÁZ
Topikgazda
, a feladat adott, és egész embert kiván..
nekem az ömlesztett sajnos messze van, igy elem ügyben nem tudok segiteni, de pl a kockaáruháznál elég sok fajta elem van, sztem jó árban, illetve bricklink-en is van pár magyar bolt-eladó.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
emiki6
veterán
Azt még hozzátenném, hogy dekorációként a nappaliban le helyet foglal egy rák meg egy oroszlán.
Ezek jutottak még az eszembe: daru, alpha team szériából egy kocsi meg egy repülő. Egy zacskónyi kutya pl.
Bionicle- ből 2 nagyon régi, 4-6 db golyóvá alakítható, egy Rah-shee vagy mi és 2 "repülő cuccot lövő"
És sorolhatnám.
A közeljövőben akkor előszedem majd őket, addig read onlyba folytatom.Láz: akkor ez ilyen gyári "hiba" volt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest