Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24020) King Unique válasza khron78 (#24016) üzenetére


King Unique
titán

Ez a topik a címéből adódóan is elsődlegesen értelemszerűen külső HDD-kkel foglalkozik, a külső SSD-k max. érintőlegesen téma itt. Ha az utóbbi vásárlása a cél, akkor konkrét példák felől lásd egy másik topikban leírt, linkelt információkat + a fórum cikkjeit külső SSD témában.

Hosszú idejű adattárolási célra elsődlegesen a HDD-alapú megoldások javasoltak, de akár egy külső SSD is megfelelhet a célra, ha minőségi és nem áll túl sokáig áramtalanított állapotban, máskülönben olyan probléma lehet, amiről egy másik topikban volt szó korábban. + Ha támogatja a külső SSD a TRIM, illetve USB-n az UNMAP funkciót, akkor arra is érdemes odafigyelni, hogy a rajta tárolt fájlok csak szükség esetén legyenek törölve és ne véletlenül, mert egy fájltörlés után már nem lesznek érdemben helyreállíthatók (példa). Bár ez manapság a TRIM-et támogató SMR HDD-knél is érvényes, ahol ugye pont nemrég volt szó arról egy másik esetnél, hogy a mai 2,5"-os belső és külső merevlemezek már kb. mind SMR adatrögzítési eljárást használnak.
Másfelől viszont a megbízhatóság, tartósság, hosszú idejű adattárolás témában eleve az a lényeg, hogy nagyban függ a megfelelő használattól is, fontos adatok tárolása esetén elengedhetetlen a biztonsági másolatok készítése és ne csak 1 db külső HDD/SSD meghajtón legyenek tárolva, stb., egy másik esetnél bővebben ki lett fejtve a téma.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.