- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leslie1966
senior tag
válasz
PociAti #34004 üzenetére
Escooter-tuning.shop. Többször is visszatértem a gyárira, mert a nappali menetfényt nem lehet kikapcsolni és töltés közben a kijelző is folyamatosan világít a custom firmwar-el,
Vissza lehet állni bármikor, eddig nem volt gond a frissítéssel. Érdeklődtem, de eddig nem kaptam választ. Korábban ígérték-amikor írtam a fenti hibákról, hogy frissítik majd a firmware-t, ismerik a bug-ot, meg saját appot fejlesztenek, de eddig nem valósult meg semmi, pedig már két héttel ez előttre ígérték.A 35kmh-t egyébként simán tudja. -
greenpro2011
csendes újonc
válasz
PociAti #33880 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszod! Azt néztem , hogy ugyanaz a modell más eladóknál nem teljesen egyforma, ez normális? (Gondolom 1 gyár 1 modellből 1 félét gyárt.)
Jelenleg a Blade 2 GT a nyerő 1500 euro a keret, kicsit még tudnék rajta igazítani, de ahogy nézem, inkább sokat kellene. Futureboardnál 650e a GT, van ennyiért jobb opció szerinted? Kaabo modellek neveibe teljesen elvesztem, azt sem tudom már mi micsoda. -
.-..-.
tag
válasz
PociAti #33893 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Berendeltem egy "Max G3 E"-t és kipróbálom. Ha valamiért nem válik be, akkor is lesz legalább valami kiindulási pontom, hogy miben szeretnék mást.
Ezt pedig akkor a feleségemnek adom (25km/h limit pont jó lesz neki) és jövök tovább érdeklődni más típusról -
.-..-.
tag
válasz
PociAti #33883 üzenetére
Ha jol ertem akkor a problema az 500k limit.
Igazabol a sajat keresessel is odaig jutottam, hogy a testsuly a legtobb esetben elegge leroviditi az egyszerubb darabok eletciklusat. (105kg vagyok, de jellemzoen hatizsakkal kozlekednem, amire +10kg rahagyassal szamolok)
Nyilvan nem szeretnek "szemetet" venni.
Akkor a kovetkezo kerdes inkabb az, hogy emelve az osszegen melyik tipus lenne az, amelyik megfelelo lehet?Egy ismeros a Vsett es Dualtron tipusokat ajanlotta. Ezek mennyire hasznalhato markak (dragak ugyan, de ha ajanlott, akkor attervezem a koltsegvetest.)
-
-
válasz
PociAti #33754 üzenetére
Nem gondoltam rá, h a HUP-on rákeressek. Googleban kerestem Péhá szerverleállás, leállás, megszűnt(?) ilyesmi keresőszavakkal, de a HUPos találatot nem adta be, csak azt a media1-es linket, amit korábban már linkeltem.
Köszi, bár így utólag már okafogyottá vált, de mondjuk amiket írogattak (feltételezéseket) ott, azért elborzaszt.DigitXT is írta, h felugrott egy ablak, amikor beléptem, és azon voltak infók, de azt természetesen olvastam egyből, mikor be tudtam már lépni, de nem volt rajta az ok. Vagyis nem részletezték, én meg nem értettem, h egy CPU hiba hogy tud okozni adatvesztést a merevlemezeken pl, amik úgyis redundánsok.
https://prohardver.hu/allando/leallas_adatvesztes_tudnivalok.html
Ez volt az, de itt amit írtak, abból nekem nem jött le mi okoz ekkora adatvesztést, h áprilisig veszett el minden.Az a link segített, amit privátban kaptam Emunemtől, egy Facebookos poszt átirata volt, ott már leírták, és így megértettem, h a könyvtárstruktúra is sérült.
Meg, h nyaralni voltak épp azok, akik ezzel az egész leállással egyébként foglalkozni tudtak volna. (Ezt teljesen megértem, igenis van az a helyzet, amikor nem lehet otthagyni a felügyeletünkre bízott személyeket, még akkor se, ha ég a ház.) Elég az is, ha valaki külföldre megy, azt nem tud fél nap alatt se hazajönni.Csak nem írtam ide be válaszként, h már megkaptam a magyarázatot a kérdésemre, de köszi mindenkinek aki hozzászólt.
Ja és ne vesszetek össze emiatt, én voltam a hunyó, mert illett volna beírnom, h már kaptam infót.Az volt még furcsa, h miután mittudomén második, harmadik napja állt a PH, h ugye nem ment, és azt gondolnám, h emailben küldhettek volna ki minden regisztrált felhasználó email címre egy mailt, h hello, baj van, ezért áll az oldal. De most így utólag rágondolva, hát gondolom az a gép is leállt ugye, amin a regisztált felhasználók mail címei is voltak, így nem tudtak kiküldeni tájékoztató levelet sem, hiszen nincsenek külön tárolva a felhasználók adatai.
-
Hieronymus
veterán
válasz
PociAti #33775 üzenetére
A KRESZ nem írja elő kerékpárutak számára kötelezően az irányt. Pont ez a probléma, erre a hibára hívta fel Pető Attila (Kreszrofesszor) a figyelmet egy régebbi videóban*.
Nem láttam, de félre értelmezésnek gondolom. Nem feltétlenül Pető Attila részéről. Mi értelme lenne egy tábla kihelyezésnek, ha nincs hatálya a közlekedésre?
Hol van a KRESZ-ben olyan általános rendelkezés, ami egy kihelyezett tábla érvényét feltétel nélkül függeszti fel?
Közlekedési lámpa (kivéve a sárga folyamatos villogást), rendőr és megkülönböztető jelzést használó jármű írja felül a tábla hatályát.Ráadásul a KRESZ közvetlen ismeretét nem írják elő a kerékpárosok számára. A kihelyezett táblák értelmezése viszont szükséges a szabályos közlekedéshez.
Közben rátaláltam. a táblák kihelyezést és festések legyenek egyértelműek. Ha egyirányú a kerékpár sáv, a másik szakaszvégen legyen kerékpárral behajtani tilos tábla. Akkor nem fordulhat elő egyirányú sávban szembejövő forgalom.
-
Hieronymus
veterán
válasz
PociAti #33764 üzenetére
Kerékpárúton az egyirányú jelölés állítólag csak ajánlás, nem kötelező érvényű. Legalábbis jogi szempontból.
Tévedés. Kötelező érvényű a tábla.
Egyetlen esetben van kivétel, amikor egyirányú utcába a forgalommal szemben engedik be a kerékpárokat. Ez esetben viszont tábláznak a kerékpárosok és a többi szármű számára is. -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33769 üzenetére
Azért ne egy személy legyen már a világ összes közlekedési problémájának megoldója
Én aznap kikerültem vagy 3 hülye gyalogost, figyeltem hogy hogy tekereg előttem józsi néni a biciklivel mint egy kígyó, és merről kerüljem ki hogy ne kapjon szívrohamot, nem ütöttem el egy 6 éves gyereket akinek a keze helyett az anyja a telefonját fogta a kezében inkább
és akkor még az anyámat is, hogy nem álltam meg az autó helyett
értem én hogy megint sebesség meg társai, de na, lóf... is van vége
igen, jobban figyelek majd ott, helyette elcsapnak máshol
Nem tudom magamat hibáztatni semmilyen mértékben -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33764 üzenetére
Mondanám hogy pl az én esetemben egy stop tábla vonalában a fehér felfestett vonal megoldás lenne, de ott sem állna meg mindenki, max ha rendőrt lát
Egy ilyen tükör tábla vagy mi a neve, már jobb lehet, csak hát biztos belekerül vagy 50ezerbe, és amíg nincs halálos baleset addig ugye ilyenekre nem szoktak költeni
Egyébként sosem gondoltam volna, hogy még ilyen sebesség mellett is lehet gond, mert ha gyorsan megyek, akkor aztmondom megérdemlem, de pont így, érdekes
Még tanításnak sem tudom felfogni, mert ennél csak az lehet biztonságosabb ha tolom a rollert az úton, de akkor meg inkább gyalog megyek -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #33755 üzenetére
Elég torz a google mapsos kép, a zöld épület gyakorlatilag mindent kitakar mind az autósnak, mind a bicikli/gyalog úton közlekedőknek a másikból. Már csak akkor látjátok meg egymást ha mindketten kiléptetek a ház takarásából, az autósnak teljesen meg kell állni a stop táblánál, hiába nincs vonal felfestve, mert ha biciklis is jön, az is tud olyan sebességgel jönni hogy elüsse, ha nem áll meg
Én jöttem a két nyíl irányából, ahogy odaértem a ház sarkához, láttam hogy jön az autó, és nem fog megállni, a második nyíl környékén kezdtem fékezni, ő kb akkor járt ott ahol a szürke autó, ő is rögtön fékezett, és az X-nél találkoztunk, szóval egyébként rövid volt a fékút
De minden pont ki volt számolva ha már meg kellett történnie, mert ha előbb állok meg akkor a lábam helyett a kormányt kapja el a lökhárító, és akkor kiszedi a kezemből
Ha később állok meg, valószínűleg a hátsó kereket, és akkor rosszabbul esek, vagy felnyársalom magam a kormánnyal.
Szóval valahogy pont így volt jó hogy a lábamnak ment neki az autó, ebből is az jön le hogy többet kell lábaznom -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #33624 üzenetére
ha tényleg facebook posztok alapján készülnek az írott sajtóban a cikkek
A kórház tette közzé a posztot, figyelmeztetésképpen. Teljesen valid, hogy a propaganda lapok is lehozzák, így legalább az olyanokhoz is eljut, mint te, csak sajnos költöttek mellé egy kis illusztrációt (több KESMA lap felhasználta különböző cikkekhez, mert kellően jó a kép, csak tudni kéne értelmezni is, hogy egy gázolás eredményét látjuk rajta: neked ez jól láthatóan nem sikerült, és levezetted, hogy az magától csuklott úgy össze). Három szó...Amit keresel: elnézést¹ kérek², tévedtem³. Tudom, nem is olvasod, amit írok, így soha nem fogod megtenni, hogy beismerd a tévedést. Annyi baromságot hordtál már itt össze, most is csak azt hiszed, hogy pontosítást közölt a kolléga? Hát rohadtul nem! Koncepcionálisan téves hangulatkeltést sikerült összehoznod, teljesen alaptalanul. Pontosítani itt nem lehet, hanem teljesen el kellene határolódnod tőle, megígérve, hogy a jövőben több ésszel fogsz billentyűzetet ragadni, nem fogod elkövetni ugyanezt a hibát: de nyilván ezt nem teszed.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #33589 üzenetére
Jellemző rád, hogy ha találsz egy erősebb, gyorsabb, szarabb vasat, kipécézed, azzal vagy elfoglalva (szemellenzősen), épp csak azt nem írtad, mint pár elmebeteg a kórház posztja alatt, hogy a kislány megérdemelte. 17 évesen azért annyira nem kislány, vannak, akik már motokrosszoznak, downhilleznek ilyen korban, az a becsípődésük... de sisakban csinálják.
Hogy-hogynem, arról a srácról, és az ő üzenetéről megfeledkezel, aki 25 km/h-val(!) ment, és fejre esett, de nem emlékszik, mi történt, mert a kórházban ébredt. Megint sikerült egy kínai szar rolleres fröccsögést összehozni, miközben alapvető bajok vannak, az egésszel, pontosan az általad képviselt hamis nézetek miatt, hogy csak a kínai, csak a nagy, csak a száguldozó roller a veszélyes. Az ilyen esetek, hogy "délután volt, a szokásos úton lassan, biztonságosan haladt a rollerrel", aztán filmszakadás meg nem történnek meg szerinted...
-
-
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti #33546 üzenetére
Az javít a helyzeten, hogy a Vasút utca felé nem sokan mennek, csak pár cég, meg egy busz telephely van arra. Leginkább egyenesen mennek BP felé vagy balra a városba (vagy az M6-ra) A bicikliúton sincs nagy forgalom, főleg a zebra után, már csak az Aldiig megy az út. Talán 3x láttam onnan jönni valakit. A legtöbb biciklis/kismotoros/rolleres délről az erőmű felől jön, és azok itt át fognak menni, de sokan már egy kereszteződéssel hamarabb átmennek. Én mindig itt megyek mert erre sokkal jobb az út. Itt már szinte mindeki átmegy aki eljött eddig, és nem az Aldiba akar menni.
-
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti #33540 üzenetére
Tényleg egy elcseszett kereszteződés. A legtöbb baleset itt történik Pakson. Szinte hetente van egy baleset. Műanyag járműtörmeléket is rendszeresen látni az út szélén. A múlt héten pl. valaki kidöntötte a járdaszigeten lévő táblát. Meglepő módon másnapra kicserélték.
Szerintem is jobb/gyorsabb, ha átgurulok. Azért meg szoktam köszönni, hogy megálltak egy intéssel vagy bólintással.
A másik oldalon is van stop tábla. Itt körbe lehet nézni a kereszteződést.
-
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti #33540 üzenetére
Most néztem végig kétszer a KRESZT, mert feltűnt, hogy a gyalogosokra nézve nincs tiltó táblájuk.
A közúti jelzőtáblákra vonatkozó közös rendelkezések
10. § (1) A közúti jelzőtáblák a járművezetők részére
a) az útvonal típusát jelzik,
b) az elsőbbséget szabályozzák,
c) utasítást adnak,
d) tilalmat, illetőleg korlátozást jeleznek,
e) veszélyt jeleznek, vagy
f) tájékoztatást adnak.Tehát a járművezetők részére vannak kihelyezve a táblák, nem a pedig a gyalogosoknak.
-
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti #33535 üzenetére
Napi kétszer átmegyek a képen látható kereszteződésen. Sokszor megállnak, de nem mindig. Szerintem a legtöbb autós sem tudja, hogy mit tegyen ezért inkább megáll. Van hogy csak az egyik irány áll meg, akkor megvárom, hogy a másik is megáll-e. Ha gyalogos is van, akkor kicsit könnyebb a helyzet. A zebrával nem szoktam (itt) trükközni, mert nem akarom áttolni. Annyit szoktam, hogy jó közel állok hozzá, hogy az autós azt higgye, hogy a zebránál állok, de valójában a bicikliúton.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #33535 üzenetére
Trükközni úgy lehet, hogy...
És akkor a másik oldalról nagy sebességgel érkező - figyelmetlen - autós fog kivasalni.
Kiváló tanács.Nyilván smidsy lesz, de ha két lökéssel begyorsultál, nos, hülye vagy!
Ui: ilyenkor elgondolkodom, hogy minek olvasol módosítási javaslatokat ha nem érted.
Annyira be van akadva neked ez a 25 km/h, hogy SMKP: lakotton kívül bármi lesz, még
ha robogó is, pont szabályos ebben a kereszteződésben a kerékpárúton, jó reggelt. -
Tangerine
senior tag
válasz
PociAti #33512 üzenetére
Az új szabály szerint azonban amennyiben a kijelölt gyalogátkelő mellett felfestett kerékpáros átkelő is van, a járművezetőknek meg kell adniuk az elsőbbséget a kerékpárosoknak is, feltéve, hogy azok megfelelő sebességgel közlekednek, és nem hirtelen vágnak az autó elé.
És ha a zebra melletti kerékpáros átkelőnek stop táblája van?
Pl: [kép] -
vigyorgó
tag
válasz
PociAti #33441 üzenetére
Újonnan vettem pont egy hónapja a média marktból. Folyamatosan használtam ,eddig semmi nem gond nem volt vele. Használati útmutatóban le van írva hogy kikapcsolt állapotban kell tölteni. Visszakapcsoltam hogy lássam hány százalékon van, közben be akartam jelentkezni az applikációba de már nem engedte. Jó párszor csináltam ezt eddig még semmi gond nem volt.
-
Frozzy
őstag
válasz
PociAti #31765 üzenetére
Nem tudom, hogy neked miért maradt meg a 150kg, gondolom azért mert mondtam, hogy láttam olyan specifikációjú rollert is.. 125 vagyok egyébként, és ehhez mondták, hogy már 100kiló felett is inkább nem ajánlják a pálcikát hanem inkább valami robosztusosabbat hiába írják, hogy 120kg-ig jó. Valahogy gondoltam amúgy, hogy ez a Flare is valamennyire kínai roller ál maszkolva.. (persze az nem gond, hogy kínai csak én azért fizetek többet nyilván mert ők már átcímkézték.
Az ms energynél nehezíti a döntést, hogy szinte semmilyen teszt nincs róla sem vélemény neten, gondolom még nem sokan vásároltak ilyet és aki vett is az horvát és olyan nyelven is van a teszt és a ZT3 pro-ról meg rengeteg akár a magyar és a külföldi (angol nyelvű) teszt ami még inkább a segway felé billenti a mérleg nyelvét.
egyetlen hátránya ezeknek, hogy erre kell a biztosítás és a sisak. Bár az utóbbi az szerintem lehetne akár biciklin is kötelező nem, hogy egy szálguldó 20-30kgos deszkán.. -
dzsidzsas
tag
válasz
PociAti #31747 üzenetére
VPN-en Usa szerveren keresztül indítottam el a kapcsolatott és usa-t adtam meg az appban; de lokalizált a szoftvere, mert 25km/h maradt. Csak érdekelt azért próbáltam ki. A kormányon lévő zárszerkezet nem egy több kilós rendszer és bocs, de minden eroller kormányrúdja csukható. Legalábbis én még másmilyet nem láttam, ez a szerkezet zseniális. Nem értem ez miért lenne hátrányos. Ha nem akarod, nem csukod. Ennyi.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31741 üzenetére
várjuk hogy megjelenjen a Közlönyben
Azért addig ne állj fél lábon szvsz, ha előbb még "nemzeti konzultáció" is lehet róla: LOL
Az idővonal, amit felvázolsz, egyébként nem egészen pontos, hiszen már sok (SOK!) éve terítéken van, hogy az egész KRESZ elavult, le kellene cserélni... Magyarán szólva nem a rollerek kapcsán, és nagyon nem 2023-ban jutottak erre a következtetésre. Amúgy is, ha már érdemben hozzányúlnak, akkor talán bevezethetnék az SMKP-k rendszámozását is. -
User05
tag
válasz
PociAti #31701 üzenetére
Ahham.. Ilyesmi egyébként. Az első generáció (szegeden) még húzott is, asszem annak nem is volt korlátozva a sebessége. A mostani pedig ilyen.. sokkal gyengébbnek érzem, és itt ahogy csökken a hatótáv annál lassabbak. Nem is bírnak olyan sokat, teljes töltöttséggel olyan 16-20km, de van olyan (gondolom jó régi, vagy sokat használták már) aminél 9km a teljes töltöttség.
Azt hittem van egy átlag teljesítmény mondjuk 350W és 35V vagy valami. Sok helyen, külföldi oldalon azt olvastam, hogy ha azonos teljesítmény kell akkor legalább 500-600wattosat nézzünk. -
BBpeter
tag
válasz
PociAti #31690 üzenetére
Igen, pontosan az a típusom van.
Igazság szerint a nagyobbra váltás minden paramétert egyben takart.
Eladni csak azért terveztem az F2-t, hiszen a másik mellett szükségtelennek éreztem, viszont ebben az esetben, amit felvázoltál, valóban ésszerűbb megtartani napi ingázásra, és venni mellé valamit, ami csak ökörködni jó.
Arra azért nem számítottam, hogy ezért az összegért ilyen rövid élettartamú típusokat kapni. Újra kell gondoljam az elképzeléseimet ezekre alapozva.Köszönöm!
-
zzola
titán
-
Hieronymus
veterán
válasz
PociAti #31675 üzenetére
így elmaradnak az indokolatlan lassítások
A lassítást és gyorsítást a gázkart szabályzó kéz okozza.
A gázkar adott pozíciójához egy nyomaték/sebesség van rendelve.
Ha változtatod, a változtatás irányában változik a roller sebessége.
Pontosan annyira változik, mint amennyit állítasz.Egy kicsit szokni kell.
A motorfékes közlekedésben a megfelelő stratégia. Minél tovább egyenletes sebességgel haladni, majd viszonylag gyorsan megállni. Ekkor van visszatöltés.
A hagyományos megközelítés. Kellő időben leállítva a hajtást gurulni
a leállási pontig.
Forgalmas helyen ahol járművek folyamatos gyorsulásban/lassulásban vannak, a visszatáplálás stratégiája a nyerő.
Gyér forgalomban mindegy. A hosszú távon teljesen mindegy. A sebesség fenntartásába fordított energia nem nyerhető vissza. Ez a nagy fogyasztás, nem az egyszeri gyorsítás, tempomat használata mellett. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti #31652 üzenetére
Kapott egy csomó kérdést a srác az építést illetően, azokkal együtt kerek a történet.
Pl. mindent összevetve kb. 500 dollárjába került a srácnak ez az akku csomag. Ma áron az kb. 177.000 Ft.
Nyilván a 104 db 21700-as cella tehette ki a legnagyobb hányadot. (104 cella, és ha 1.500 Ft egy olyan cella, akkor az önmagában 156k lenne.) Tervezi hogy építsen még ilyeneket, szerintem a zsír új eredeti akku csomag is elég jó áron eladható lesz. Szóval nem annyira elérhetetlen.Kérdezték tőle mennyi a töltési idő?
Az eredeti, 3,9 A-es töltőt és egy 2 amperes külső töltőt használ, a teljes töltés 6 óra. Tervben van, hogy lecseréli a csatlakozót és 10 amperes töltőt fog majd használni. A BMS-ben 15 A-es biztosíték van, (legfeljebb) kb. 8 A-es töltés a javasolt folyamatosnak.A "valós" hatótáv most kb. 70 km-re nőtt meg.
A Ninebot Max G3 motorja 850/2000W-os, beszámolók szerint hegymenetben is nagyon komoly tempóra képes, általában olyan személyek veszik aki ki akarják nyomni a szemét, és mivel ki is lehet "elég hamar" lemerül a beépített gyári akku. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti #31618 üzenetére
Két napja még arról írtam, hogy valaki a Ninebot Max G3-ba beletette a másfélszer nagyobb GT3-as akkut. 46,8V-on 12.750 mAh-ból így lett 19.200 mAh.
Nos van ennél betegebb megoldás is (de ez már várható volt).
Egy srác kiszedte a gyári töltőt és a BMS-t új helyre pakolta, így elfért 104 db. 21700 DMEGC cella.
Gyári akku csomag: 13s5p 18650 cellák = 12.750 mAh.
Az ő változata: 13s8p 21700 50e = 40.000 mAh. Bő háromszoros növekedés.
Meghagyta a gyári BMS-t, csak ST-Linkkel átírta benne az akku kapacitását.
És a képek alapján még "simán" el is fér az eredeti házban.
-
-
zzola
titán
-
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31565 üzenetére
Azt mondod, hogy nem kéne politizálni, majd hazudsz egy ordas nagyot, ami ráadásul egyetlen gyors kereséssel megcáfolható. Tehát, értelmezésed szerint a 15 éve regnáló vezetőség hamis fényezése az nem politizálás, az teljesen rendben van (részedről).
Úgyis szereted a táblázatokat, tessék, csak neked, csak most, egyenesen az MNB-től*:
1999.04.14. 254.23 Ft
2000.04.14. 257.85 Ft
2001.04.17. 266.99 Ft
2002.04.15. 241.85 Ft
2003.04.14. 245.35 Ft
2004.04.14. 249.89 Ft
2005.04.14. 246.58 Ft
2006.04.14. 266.75 Ft
2007.04.16. 245.32 Ft
2008.04.14. 252.36 Ft
2009.04.14. 290.73 Ft
2010.04.14. 263.41 Ft
2011.04.14. 266.41 Ft
2012.04.16. 298.99 Ft
2013.04.15. 295.00 Ft
2014.04.14. 307.62 Ft
2015.04.14. 296.36 Ft
2016.04.14. 311.14 Ft
2017.04.18. 312.92 Ft
2018.04.16. 310.25 Ft
2019.04.14. 319.81 Ft
2020.04.14. 351.75 Ft
2021.04.14. 358.94 Ft
2022.04.14. 376.08 Ft
2023.04.14. 373.84 Ft
2024.04.15. 393.05 Ft
2025.04.15. 409.96 Ft*: különösen pikáns az ott ülők "okosságát" felemlegetni, a jelenlegi botrány fényében... (Amennyiben a saját, és barátaim zsebét ki tudom tömni, akkor okos vagyok? Nyilván... Vicces, hogy Hofi a mai napig aktuális: "Tudod mi a korrupció? Amiből kihagynak."
)
-
zzola
titán
válasz
PociAti #31512 üzenetére
Ez egyértelműen "i" nélküli változat (olasz piacra szánt, az adatlap angol/olasz nyelvű). [kép]
Rászántam az időt, bementem MM-ba. Megnéztem a Ninebotot és a Xiaomit. Egyértelmű, hogy ezen termékek minőségibb hatással bírnak, mint a NAVEE (annak ellenére, hogy baromira brutális az N65 kinézete, robosztus). NAVEE olyan második vonalas terméknek tűnik, az index kapcsoló és a gáz is gagyibb (anyagminőség, fogás érzete). Szóval hiába lenne jó deal, nem az igazi.
Ami meg igazán tetszik, azok mind 250e felett vannak árban (kivéve a NAVEE GT3 Max-ot), de ugye ennek meg a minősége nem az igazi.Amik megfelelnének kb. minden téren:
Segway Ninebot KickScooter MAX G2 E
Xiaomi Electric Scooter 5 Max
Xiaomi BHR5764GL Electric Scooter 4 UltraEzek meg épphogy:
Xiaomi Electric Scooter 5 GL (350W ?)
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (ez a 400W miatt)
Xiaomi Electric Scooter 5 Pro80-85 kg. vagyok, nem könnyű a választás. Mindig csak egy picit kellene rádobni, de a végén 250-300e közé eső modellek amik szóba jöhetnek.
-
zzola
titán
válasz
PociAti #31499 üzenetére
Elmentem kipróbáltam. Index van rajta és tudja a 25km/h-t, annak ellenére, hogy a vázon a matricán 20km/h van írva. [kép]
[link] Itt nálunk 500/900 van írva a magyar webshopban.
A féktárcsa valamikor kaphatott, mert minden körben szorul, meg menet közben látni. Ezzel mit lehetne kezdeni? Nem néztem, nem tudom, lehet-e itt állítani a féken.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31485 üzenetére
Ebből is látszik, hogy mennyire fogalmatlanok a döntéshozók, más országokban is...
Rated Power: 600W (Italy: 500W, Germany: 450W, Sweden: 250W)
Gondolják, hogy nekik majd másik motort rak bele a gyártó? Lónak a szerszámát.250/700: ez már reálisabb, de pontosan ugyanazt jelenti, mint a 350/700, csak az egyik adott szabályozási körülmények között illegális. A másik nem. A papír mindent elbír!
Mondjuk felhasználóként nekünk lehetne annyi eszünk, hogy nem dőlünk be mindenféle kamu névleges adatoknak, hanem a csúcsteljesítményre szorítkozunk, az mond valamit. (Nem tökéletes összehasonlítás, de sokkal inkább használható, mint egy fullkamu adat.)
Szerk: kihagytad a linkelt oldalról, hogy max. power 1350W. Tehát a svéd 250/1350.
(És nem röhögték el magukat. Amúgy utóbbit vezérlővel simán le tudod venni kisebbre, pont ez az, amivel gyengébb lehet más országokban, de a névleges érték az tök kamu.) -
zzola
titán
válasz
PociAti #31450 üzenetére
Most elég sokat foglalkoztam a témával és igen, az olcsóbb modellek felejtősek nekem.
2 játékos jött most még képbe:
NAVEE GT3 Max - ez a MM-ban most 210e.
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra - ~270eRedditen a NAVEE GT3 Max-ra azt írták, hogy a Xiaomi Electric Scooter 5 Max klónja, csak jóval olcsóbban. 2-3 hete 450€ volt webshopban.
-
zzola
titán
válasz
PociAti #31444 üzenetére
Köszi a választ!
Nézegettem ~300e-s kategóriát, de hatótávban nem igazán látok különbséget. Van értelme beruházni magasabb árú modellbe? Ott mit kaphatok? Gyorsabb töltést, lengéscsillapítást, indexet stb.? Azt próbálom megfejteni, hogy miért járok jól/jobban, ha feljebb lépek árban? Mert keret az lenne rá, csak a megéri-e a kérdés. Nincs esetleg egy komoly összehasonlító táblázat a jelenlegi piaci képről? -
Hieronymus
veterán
válasz
PociAti #31408 üzenetére
Valós problémáról amúgy nem írt senki, csak ez a megoldás így nem tökéletes.
A videóban a problémát is mutatják. Utazó állapotban a kormánynak volt némi mozgástere. Jobbra - balra feszült meg a kormány. Lassan elnyírva a zárral szebeni mechanikát.
A videó azt mutatja, hogyan kell fél - egy csavar fordulattal megrövidíteni azt a csavart.
Ezzel feszesebbé tenni a kormány zárását. Megszüntetve a nyíró hatást.Ez egyszerű szerelési hiba. Aki elkövette, vélhetően már eltávozott a cégtől. Remélem az érintett minőség ellenőrt is a szerelővel együtt rúgták ki. Ki kellett volna derülni. Mindent ki kell próbálni, mielőtt kiküldik a kereskedőknek a rollereket.
Mondjuk az érintett rollerek vezetői sem érezhették jól magukat. a lötyögő kormány rontotta a menetstabilitást.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31438 üzenetére
Ezt az oldalt linkelted, mondjuk megtehetted volna már rég, hogy elolvasod az URL-jét: https://www.cpsc.gov/Recalls/2025/Segway-Recalls-Segway-Ninebot-Max-G30P-and-Max-G30LP-KickScooters-Due-to-Fall-Hazard-and-Risk-of-Serious-Injury Ha te linkeled, komoly, kormányzati oldal, ha én hívom fel a figyelmed arra, hogy amúgy nem bagatell hiba, hiszen csonttöréssel járó súlyos sérüléseket okoz, amire nekem meg az iPon egy teljesen korrekten, szó szerinti fordításban átvett cikke hívta fel a figyelmem, az Blikk...
FALL HAZARD AND RISK OF SERIOUS INJURY - by blikk.gov (teljesen komoly, idézet!)
BUKÁS VESZÉLY ÉS SÚLYOS SÉRÜLÉS KOCKÁZATA - by blikk.hu (mi az a blikkrúzs?*)Ha abbahagytad volna ott hogy, bocs, benéztem (nem feltétlen hinnénk el!), de talán a maradék becsületed megmaradt volna, ehelyett engem támadsz szokás szerint. Vicc!
És még mindig azt írod, hogy nem írtak róla, azután, hogy idéztem, fotóztam, linkelem.
Nem baj, én kiszálltam, mindenki levonhatja a következtetéseket a hitelességedről.*: erre válaszul ne magyarázd, honnan tájékozódsz, tényleg nem vagyok rá kíváncsi.
Megjegyzem, korábban nem is olvastam a linked, mert nem érint. De ez így már kínos. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31436 üzenetére
És nem bírsz leállni... Nem bulvárlapot. A saját linkedet nem olvastad el,
amin feketén-fehéren leírták, hogy balesetekhez vezetett a hiba. Ami így
magában nem lenne baj, hibázhatunk! Viszont visszatérő érved az adott
márka mellett, hogy te nem olvastál róla panaszt, tehát nincs is vele baj.Namármost, ha ennyire felületesen olvasod a kifejezetten "normálisnak"
szánt hivatalos értesítést is, akkor miért higgyük el, hogy fórumokban is
naprakész vagy és nincs ott semmi látnivaló? Van amúgy ilyen jelenség,
amikor egy forgalmazó érdekelt abban, hogy bármi negatív hír még csak
meg se jelenhessen adrágaszágtermékéről, így inkább kitiltja(!) azokat,
akik ilyent akarnak linkelni. És akkor ha nem olvasnak róla, az nincs is...Működik, de attól még nem őszinte.
Te nyilván nem vagy forgalmazó,
félre ne értsd, simán egy "fanboy" vagy, akinek a vörös felkiáltójelek csak
az általa utált márkánál léteznek, másnak meg véletlenül elnézed ezeket,
sőt, jön a szerecsenmosdatás, hogy bezzeg a másik márka az rosszabb.Ui: miután idéztem szó szerint a saját linkedről, akkor is kötötted az ebet
a karóhoz, hogy te erről semmi sem tudsz. És még mindig ezen pörögsz. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31432 üzenetére
De baszki, tényleg nem unod még, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagytad az adott esetben, hogy konkrét baleseteket okozott a tervezési hiba - emiatt van visszahívás -, ellenberger még mindig ott tartasz, hogy a Kugoo-t fikázod? Hogy jön ez most ide?
Hieronymus: pont ez az, hogy ebben a topikban a Segway felkent nagykövete mesél. Amikor meg kiderül, hogy valami fontosat kihagyott a meséjéből, elmaszatolja.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31426 üzenetére
Nézd, egyszerűen szarul veszi ki magát, hogy egy általad is megosztott visszahívással kapcsolatban bagatellizálod a visszahívás kiváltó okát, kormányoszlop összecsuklása menet közben, ami természetesen nem vicc, súlyos balesetekhez vezethet. Vezetett is.
Konkrétan emiatt van a visszahívás. Az hogy a Kugoo ehhez képest jobb/rosszabb, tök mindegy ebben az esetben. Mondhatni ez egy tervezési hiba, ami javítandó. Pont.Ez amúgy rávilágít, hogy csak azért, mert Segway, még nem feltétlenül hibátlan cucc... Esetleg arra is, hogy csak azért, mert te személy szerint nem olvastál beszámolókat az adott hibával kapcsolatban, attól az még létezhet, így okozhatott valós problémát. Oké, statisztikailag 68 baleset nagyon kevés a 220 ezer(!) eladott rollerhez képest, és egész biztos vagyok benne, hogy a Kugoonak vannak (de legalábbis voltak!) rosszabb szériái. Viszont teljesen felesleges, amit csinálsz, hogy mennyivel rosszabb gyártó, meg a gari:
amikor összetöröd magad egy rolleren, legkevésbé sem a garancia érdekel. Szerintem. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31402 üzenetére
Bocs, de a szalmabáb érvelés iskolapéldája, amit itt leművelsz. Az volt az állításod, hogy kanyarodás közben ha segítség kell a beforduláshoz, alulkormányzott vagy/picit sok lett, akkor adjál gázt. Mert akkor az első kerék hajtás "a kívánt irányba "kihúzza" a kanyarból." *
Namost a valóság ezzel szemben az, hogy ilyenkor a további gázadás konkrétan növeli is az alulkormányzottságot, így aki a tanácsodat követi a szembelévő árokban fog megállni. Magyarán az állításom valid, hogy semmi közöd nincs a kétkerekű közlekedés fizikájához, tehát mindenkinek jobb lenne, ha nem adnál ilyen tanácsokat... Megjegyzem, hogy ha van B-kategóriás jogosítványod, és vezettél már első kerék hajtású autót az életedben, ha egy éles kanyarban még jól bele is tapostál a gázba, hogy jobban beforduljon, akkor magad is tökéletesen megtapasztalhattad a jelenséget... Sőt, állításod szerint gépész vagy, akkor a tapadási súrlódás és a csúszási súrlódás közötti különbséget nem kell elmagyarázni. Sőt, talán azt sem, hogy a gumi sosem tapad tökéletesen, mindig van egy bizonyos kúszása... Amit írsz, hogy majd arra megy a jármű, amerre kapar a kerék az teljes tapadásvesztésnél előfordulhat, de olyankor már amúgy is rég lerepültél a kanyarból érintő irányban.
*: ráadásul ezt megfejelted azzal, hogy ellenben a hátsó kerék hajtás az letol egyenesen... A valóság ezzel szemben az, hogy a hátsó kerék hajtású jármű eleve sokkal hajlamosabb az ún. túlkormányozottságra, pont azért nehezebb erős hátsó kerekes autót vezetni, mert ilyenkor az intuícióddal ellentétesen reagál. Túlkormányzott szituban a gázelvétel növelni tudja a túlkormányozottságot, és ennek - ellenkormányzás nélkül - kipördülés lesz a vége. Amúgy talán épp ez lehet a magyarázata annak, hogy (zömében) első kerék hajtásúak az autóink, de egyetértek, hogy ez itt teljesen OFF, nem erről volt szó, hanem rollerekről.
Amúgy abba az okoskodásba meg már ne is menjünk bele, hogy kanyarodás közben nem szabad fékezni, hanem előtte kell (igen, van alapja, ún. stabil gáz), mivel nem tudom, hogy feltűnt-e, de előfordulhat, hogy valami akadály kerül eléd az úton, ami előtt illene megállni, tehát adott esetben muszáj fékezni kanyarban is. (Vagy ha pont ráfordulnál egy megállási pontra, mondjuk egy átkelőnél a bicikliúton, vagy ha leparkolsz valahova a rollereddel stb.) Lehetne hosszan sorolni, mikor nagyon nem előnyös az, ha megfékezzük az első kereket! (Az, hogy neked erről sincs fogalmad, nem meglepő... Gondolom motoros jogsid sincs, és vezetéstechnikai tréningen sem voltál soha... De azért el akarod magyarázni, hogy hogyan kell kanyarban vezetni a járműveket: szerintem inkább ne csináld, mert hülyeség a vége...)
Alacsony teljesítmény tartományban ezt a kritériumot hajszolni önkicseszés lenne.
Ezzel egyetértek! Csak ne akarj mögéje a fizikával ellentétes indoklást adni. Ennyike. -
Frozzy
őstag
válasz
PociAti #31396 üzenetére
Na ez volt az az információ àradat amire szüksègem volt. Le is tettem erről a kukirinről elèg gyorsan. Termèszetesen nem terepezni meg ugratni kell a roller. Ahogyan mondtam is, munkàba bejàrni 20-25km/h sebesseggel kb. Es jo lenne ha heti egyszer kène tölteni. A súly miatt gondoltam h szüksèg lenne nagyobb teljesítmènyre meg akksira. Xiaomik közzül melyiket èrdemes nèzegetni? Nagyon vakon vagyok az egèszben. Làttam több xiaomit hasznaltan hírdetve de lehet, hogy inkàbb újonnan vennèk pont azèrt, hogy ne legyen màr a motor meg az akksi elhasznàlva ès bírja ezt a heti kb 21km-t. Bàr azt se bànom ha töltőre kell dugni szerda fele
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31395 üzenetére
Kisebb sebességnél az első kerék hajtás kifejezetten előnyös, ha kanyarodásról van szó.
Hogy mi?Előnyös, naná, főleg, ha úgy van beállítva a motorfék, hogy már egy sima gázelvételre megfékezi a kereket, ami keresztbe fordul és pofára esel. Mesélj még!
(Gyorsításról ne is beszéljünk, ha a terheletlen kerék kipörög, aztán megy, amerre tud.) -
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #31376 üzenetére
Te figyelj már.
Az ugye megvan, hogy, ha egy fórumon valaki kérdez valamit, vagy kér egy ajánlást, ott általában több típust is kap az adott tárgy különböző gyártók termékeiből?!Az már onnantól, hogy ezek közül választ-e, és tegyük fel hogy igen, legyen már az ő dolga, hogy utána olvas, még azon felül amit itt az ajánló(k) leírnak a termékekről, és azt választja ami neki tetszik és számára megfelelő.
Gondolom számára is könnyebb hogy a többszáz vagy ezer roller közül már csak mondjuk 10-15 darabból kell választani, amit úgy ajánlottak mások, hogy tudják hogy jó, és megbízható, és van vele tapasztalat, stb...
De azt ne várja el senki (mondjuk ő szerintem nem is várná el, míg te igen), hogy valaki 1 konkrét típust fog mondani, hogy EZT vedd meg a 12 éves, 165cm, 40-42 kg lányodnak, mert jobb esetbe ilyen nincs és nem is lesz, hogy valaki bevállalja azt, hogy csak 1 típust fog mondani, amit esetleg a kérdező megvesz és megszívja vele, aztán meg a segítőkész fórumtárs érzi majd rosszul magát, hogy jajjj hát pedig neki jó volt, nem érti akkor a másik miért épp hibásat kapott, vagy neki miért nem felel meg teljesen.
Nagyon erőltetett amit csinálsz, itt mindenki segíteni akar a másiknak, senki nem akar rosszat senkinek, mivel testi épségünkről is van szó, szerintem mindenki 100%-ban el is fogadja azt amit ajánlanak neki, vagy ami segítséget itt kap, te meg jössz állandóan ezzel a túltolt világképeddel, amit már mindenki un, és ha már 3-4-5-6 ember jelzi ezt neked, még az sem ér semmit.
"Te azt tényleg "érdemben segítésnek" tartod, ha valaki egy 12 éves lánynak egy olyan rollert, sőt több olyan rollert ajánl, aminél a gyártó szerint életkorra vonatkozó alsó küszöb 16 év?"
Igen, fixen nagyobb segítség, mint amit te csinálsz itt
-
Joshi
titán
válasz
PociAti #31368 üzenetére
Ezt most miért írod Impair1980 fórumtársnak?
Ő ilyen feltételeket nem szabott, csak kérdezte hogy milyen rollert ajánlanátok az általa felvázolt kritériumokhoz.
Konkrétan ezt kérdezte:
"Sziasztok!
Lányomnak szeretnék rollert vásárolni a nevesebb Márkák közül!
12 éves, 165cm, 40-42 kg.
Keret 100-150eFt körül!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy mit érdemes venni!
Nagyon köszönöm!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata 2 - Googles 3 - Fly More Combo - RC3 - ND Filter - Care Refresh
- Lorier Hyperion SII Új, automata, hordatlan, fóliás állapotban
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- DJI Mavic 3 Classic RC - drón szett - 2 akku, garancia
- DJI Mini 3 RC drón szett - 2 akksi, Care Refresh, táska
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest