Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Frozzy #31770 üzenetére

Legutóbb két nagyon eltérő gyártótól származó rollert dobtál be, kíváncsi voltam rá mit írtál a kiinduló hozzászólásban, abban még 150 kg-ot emlegettél. Azért abból indultam ki most is.

Idehaza a WeR Mambáról se nagyon olvasni teszteket, hiába "magyarok". És amit nagyobb problémának érzek, hogy ezek a kis halak csak a belépő szintű gyártókat, összeszerelőket érik el. Önmagukról így írnak https://www.wermamba.hu/rolunk
    Sok sok roller tesztelése után találtuk meg jelenlegi gyártónkat, aki a rolleres világpiac egyik legnagyobb szereplője.
    Mivel nem a Segway-Ninebot, Xiaomi, Navee, stb. cégekre gondoltak, akkor ez akár lehet azon kínai klónok gyártója, akik tucatszám ontják magukból a silányabbnál silányabb M365 klónokat ... A termékeiket elnézve ennyire azért nem szörnyű a helyzet, de nem a csúcskategóriát és a tehetős vevőket célozták meg, hanem az olcsó / középszerű licence termékeket.
    Épp ma olvastam egy ilyen kínai csodáról:
    https://rendeljkinait.hu/tesztek/szabadido_sport/jarmuvek/ootd-s10-elektromos-roller-teszt/
    Végeredmény ez: "Összességében jól teljesített, a nagy kalandok ellenére is stabilak maradtak a dolgok, ..."

Közben meg pár sorral feljebb épp arról szól az előző fejezet, mennyire hitvány egy szerkezet: Piszkálta a csőrömet, hogy a gyártó mindenféle terepre ajánlja a rollert, ezért muszáj volt kivinnem egy erdős-mezős részre, ahol a járgány egyből dobott egy P4-es hibakódot (túlmelegedés elleni védelem) a kijelzőre és meg is állt, mert a motor a gumikkal együtt felforrósodott. Pár perc után újra tudtam indítani, de ebből látszik, hogy ez valóban egy belvárosi fenegyerek.

Úgy tűnt, mintha csak egy töltési ciklust, kb. 50 km-t tettek a rollerbe és ilyen előzmények után az összességében jól teljesített minősítést kapta.

Kizárólag nagy számban eladott rollerekről kaphatsz hiteles teszteket. És ne feledd, rengeteg kínai gyártónak az a marketing stratégiája az, hogy jó értékelés reményében ingyen rollerral "ajándékozza meg" a YouTube-os véleményvezéreket. (Ha rosszat mondanak a rollerről, akkor a következő modellből legfeljebb nem kapnak. Ezt tudják ők is, ezért inkább jót mondanak. És amúgy is mi romlana el az ingyen kapott rolleren az első 1-2 hét során?)

Ez nem azt jelenti, hogy az általad is említett horvát rollerrel nem lehet szerencséd, csak valahogy ebben az ársávban mozgó sokat akaró gépeknél a hibaarány azért lényegesen magasabb, mint a nagy gyártóknál. A méretgazdaságosság előnyükre szolgál.

Új hozzászólás Aktív témák