- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #45981 üzenetére
Te, ez egy kifejezetten szimpi brand így elsőre, jó a háttér sztori, a saját 11 évesen kapott, akkor 13 dolláros óráját akarta rekreálni, a választék is jó, a kék számlapos, matt acél lünettás, kvarc nem skin búvár pl. első blikkre tetszik, jó daily beater lehetne, 40 ezer alatt nem kínai, nem Sub kopit nem is tudnék hasonlót. Köszi!
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #45981 üzenetére
Nekem sincs bajom az arany mutatókkal, csak jelen esetben nem azt választanám, ha lenne választási lehetőség. Azzal sincs baj, ha a lume tarkán világít (nekem is volt/van olyan órám), csak nappal legyen egységes, vagy ha nem is egységes, ne csak a mutatók legyenek más színűek, hanem mondjuk a 3-6-9-12 indexek is, vagy bármi, csak legyen mihez "kötni" a mutatókat, ne üssön el teljesen minden mástól.
(Ennél az óránál nappal is kékek az indexek, a mutató luméja meg fehér.)
Szerk.: De hogy rácáfoljak magamra, kezd megtetszeni.
-
andrew01
tag
válasz
driv4r #45979 üzenetére
...és mennyire szerethetőek tudnak lenni az ilyen kis "vackok" : )
Igen a videóban amit láttam, abban is említik a feltámasztást, meg is mutatják az eredetit. Az nem rémlik, hogy említést kap-e milyen szinten volt primitív a konstrukció, de az igen, hogy aki felélesztette, az a márka és a stílus szerelmese.
Nekem ami még a bája, a lünetta széle is fekete;
A logozás erős prioritás nálam, és a dőlt vagy írott typo-k a gyengéim.. Jó, még nem iniciálé jellegű, de a nagyobbított első betű is tetsző dolog.dzsi: Ez a Newmark szép és letisztult, a szíja meg ránézésre szuper.
Igen, a lume színek kavalkádja az egyéni ízlés kérdése, amióta láttam egy Tag Heuer Aquaracert élőben - napsütésről árnyékba lépve, azóta már a vegyes színeket preferálom, addig nekem is az egységesség tetszett. Nem vagyok az aranymutatók ellen, és szerintem karaktert ad az órának, ennek is, DE nem minden esetben/óránál működik az biztos, itt kifejezetten kérdőjeles élőben milyen lehet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #45977 üzenetére
Jól néz ki nagyon, nem tudtam, hogy ezt is feltámasztották, ezt szívesen megnézném én is közelebbről.
Anno sokáig méláztam egy eredetin, Jófogás vagy Galéria Savaria, de sokallottam érte azt a kb. 15 ezret, lelakott krómos volt, egyköves pecekgátas. Lett helyette hatért egy hasonló vacak;)
-
andrew01
tag
Én is csípem az nh35-t.
Ezek is azzal szereltek. 71k a csupasz ára, kár hogy erre 22k szállítás rámegy, aztán +vám,áfa; dupla ennyi lenne mire ideérne, ha ezt eu-ból lehetne rendelni, már csomagolnák is nekem.
Még 2 másik variáns:
(A számos bezel nem lume-os és 90 klikkes, extra info akinek ez számít) -
chubii
senior tag
válasz
5-ös kezelő #45970 üzenetére
Puding próbája az evés
Mondjuk reggel kellett volna megrendelnem, délutánra rádobtak 2 dollárt az árra... De talán így se volt olyan rossz vétel, 75 USD kuponnal.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #45957 üzenetére
Első benyomások.
ML05
Némileg játékórás érzésem van, olyan kicsi és könnyű, nem ehhez vagyok szokva, de a hosszú tokfülek miatt mégis tökéletesen arányosnak mondanám a 18-19 cm kerületű csuklómon. Összeszerelést és anyagminőséget tekintve megdöbbentő, hogy 50,29 $-ért (durván 18k Ft) ilyet is lehet, sőt a koronazár még finomabban is tekeredik, mint a Seiko SRPF81-esemen, bár a szíj kissé gagyi, nyilván ezen könnyű segíteni. Már csak azért is kell rá másik, mert pont olyan hosszú, hogy visszatűrni csak éppen a hegyét tudom, anélkül meg túl sok lóg ki.ML1868
Hasonlókat tudok elmondani erről is, ugyanúgy pazar a minőség, pláne ennyiért, habár a 05-höz képest vastagabb és nehezebb, emiatt kissé komolyabbnak is tűnik. És határozottabban, mondhatni élvezetesebben kattannak a gombjai, mint a Seiko SSC911-esemnek, ez meglepett. Amúgy ezzel a zöldes vászonszíjjal érkezett hozzám, ami egyáltalán nem tetszik, már előre rendeltem hozzá egy ilyen nyúlós natót, ezzel fotóztam az előző hsz-emben is, kényelmes, hosszban is okés visszatűrés nélkül, tök jó. Viszont elkövettem azt a hibát, hogy pár kis kiálló szálat el akartam tüntetni öngyújtóval, de megszaladt a kezem, úgyhogy most rendelhetek még egyet. Vagyis 2-t, hogy mindegyikre jusson.De majd szeretnék rájuk egy sötétbarna bőr natót vagy zulut is, még nem találtam meg az igazit.
Egy kép az ML05-ről még azelőtt, hogy tönkretettem volna a szíjat:
-
fagyalllo
őstag
és egy Militado ML05 Ronda 515 szerkezettel
-
fagyalllo
őstag
Steelflier SF740V
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #45963 üzenetére
Szerintem nem annyira a 4Hz az érdekes bigmasterg eredeti posztjában, hanem az, hogy elkezdtek tokozni egy viszonylag új, saját fejlesztésű kronó szerkezetet. Oszlopkerekes (nyami) plusz vékonyabb is kicsit, mint a 775x, eddig Daytona kopikban volt, meg a Depancel Monaco-szerűségében. Én drukkolok ennek a szerkezetnek, sőt, a Peacock egészének, lehetnének akár egy kínai ETA, sok mindent megoldana egy ilyen fejlődési vonal, sőt, a San Martin - Peacock együttműködést is melegen támogattam már.
-
momcrew
tag
válasz
bigmasterg #45958 üzenetére
Én már nagyon várom a 4Hz-es kínaikat, mert a már csömöröm van a sok NH35-től.
-
bigmasterg
addikt
Peacock sl-4801 movement
Talán ez is sugess.
Meg talán ez is a szűkebb szíjat kapja.
-
tboldi
nagyúr
Nos, én volnék, aki elvitte chubii Militadóját, és közben megérkezett az is, amit az Aliról rendeltem, úgyhogy most már teljes joggal vagyok jelen a topikban.
-
chubii
senior tag
válasz
5-ös kezelő #45837 üzenetére
Végül megszültem, hogy ezt a Tuna formát mindenképp ki szeretném próbálni. A Spinnaker Bradner lett a másik favorit, de az ára miatt egyelőre várólistára rakom.
Az Addiesdive jelzésűt néztem ki, többször is megfordult itt a linkje: [link] . A szíj is tetszik, bár úgyis cserélném NATO-ra.
2db (valószínű költői) kérdésem lenne, de megköszönöm, ha megerősítetek benne:
- Mindegy hol veszem az órát és melyik márkajelzés alatt? Az alis 74 dollár nagyon csábító, ha fel tudom használni hozzá a kupont. Mindenhol máshol sokkal drágább. Egy youtube videóban azt tapasztalták talán az üveg felületkezelése lehet más a watchdives és addiesdives verziónak, de egyebet nem igen találtak -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo #45929 üzenetére
Ne már, pedig dicsértem. Nekem szimpatikus a szerkezet, sztem azóta azt az illesztési problémát is orvosolták a gyártók. Mondjuk finnyásabb órás nem nyúl hozzá, előítélet. Pedig bírja napi hordósnak is, annyira nem lehet gyenge az anyagminőség. Gonzi réges-régen mintha tesztelt volna egyet. - Az a tok, ami a képen van, még praktikus is (ha nem koronazáras).
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
stellaz #45943 üzenetére
Például hang alapján tanulják meg az optimális kalapács kezelést. De minden magas szinten művelt kézi munka ilyen, egy egyszerű metszőolló is kerülhet 1000 dollárba, mert egy hét alatt készül el, ennél a konkrét japán mesternél pl. 10 évig tart a tanoncidő. Az, hogy te nem látsz különbséget varrás és varrás között, nem mérvadó, mert csak a végeredményt látod, miközben a lényeg az a hosszú folyamat, mire eljut odáig az egykori tanonc, hogy ne hibázzon, magyarul valódi mester legyen.
Az utolsó mondatodra a ‘rongyrázást’ illetően inkább nem referálnék, az már akkor is egy szimpla hülyeség volt, amikor a másik topikban hangoztattad előszeretettel.
-
zoarden
tag
Valaki esetleg venné a fáradtságot és megadná nekem kb cm-re egy szokásos műanyag óradodoboz méreteit amely gyakorta előfordul Addiesdive/Watchdives/PD vagy hasonló márka esetén? illetve jó lenne még kb. súlya is.
kössssz -
stellaz
veterán
válasz
driv4r #45942 üzenetére
"kb. 3-4 év, mire valamelyik francia üzemben megengedik egy tanoncnak, hogy önállóan megvarrja a táska fülét"
Nem vagyok varrónő, meg bőrdíszműves, de azért kíváncsi lennék, hogy mi olyan különleges abban a varrásban, amit csak évek alatt lehet eljsajátítani. Nézek róla kinagyított képeket, de nekem pont olyan, mint bármelyik bőr táska.
Vagy csak úgy kell érteni, hogy az ipari tanulót akkor engedik a drága anyagok közelébe, amikor már rendesen, kevés hibával tud varrni, de ez mondjuk kb mindenhol így van ésszerű okokból. A szakmunkás képzés régen nálunk is 3 év volt, a szakközép 4.A cikk egyébként ugyanezt a megállapítást tette a Birkin táskák kapcsán, ha jól emlékszem, hogy azok nem kínában készülnek. Egyébként egy bőrtáskában azért sok rakétatudomány nincs, bőrtáskát már varrnak pár ezer éve az emberek, jó minőségű alapanyag meg beszerezhető, egy táskához nem kell egy egész tehéncsorda így sem.
Persze az egész nem is a minőségről szól, hanem a rongyrázásról, ahogy az egész luxusipar manapság. -
driv4r
aktív tag
válasz
stellaz #45941 üzenetére
Az a cikk egy jó nagy baromság volt, tele általánosításokkal, csúsztatásokkal vagy nettó hülyeségekkel. A kínai ‘Hermès’ videók pl. kamuk, mármint az nem, hogy szakmányban gyártják a hamis Birkin meg Kelly táskákat, de az igen, hogy ott készülnének az eredetiek is, kb. 3-4 év, mire valamelyik francia üzemben megengedik egy tanoncnak, hogy önállóan megvarrja a táska fülét. Alacsonyabb presztízsű, main street vagy mall brand-ek simán készülhetnek Kínában, de az egykori haute couture, mára kicsit lecsúszott divatmárkák, LV, Dior, Gucci, Balenciaga stb., inkább KK-Európában dolgoztatnak, Romániában van a legtöbb bérvarró telephely, covid alatt főleg igyekeztek lerövidíteni az ellátási láncokat.
-
stellaz
veterán
válasz
@mriya@ #45940 üzenetére
Én erre hivatkozok a telex cikkéből:
A vámháború elfajulása óta Kína legalizálta a „hamisított” termékek értékesítését a külpiacra is. A hamisítottat azért tettük idézőjelbe, mert az esetek egy részében legalábbis ezek valójában az igazi termékek, csak még nincsenek ellátva a márkajelzésekkel, így a kínai gyártók rendkívül olcsón tudják őket adni. Kínán belül ezeknek régóta nagy piacuk van, az újdonság, hogy elkezdték külföldi, elsősorban amerikai fogyasztókra célozni a jó minőségű, de márkátlan árukat.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #45937 üzenetére
Biztos van rá példa.
Viszont az általam látottak alapján gyakoribb, hogy a kínaiak elkezdenek másolni egy népszerű terméket, aztán fórumokon a nagyhangú tagok, + még youtuberek is azt tolják, hogy ugyanaz, mikor a vak is látja, hogy gyengébb minőség (pl. hogy óráknál maradjunk, acél helyett spiáter tokos).
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #45931 üzenetére
Én rendeltem egy usa webshopból fülhallgató illesztéket, majd kiderült, hogy egy kínai csaló webáruház. Az OTP egyszer sem akart fizetni (fizetéskor nem kellett okézni, mert kínai fizetési oldal volt álcázva, logikus nem?!), aztán egymás után kétszer is megtérítették az összeget. Majd a csomag is megérkezett, benne egy hamis RayBan napszemcsivel
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #45926 üzenetére
Lett egy luxi órás topik? Az zártkörű? Én legalábbis csak két órás topikot látok.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #45932 üzenetére
nem hiszek az ilyen ‘ugyanabban a gyárban készült, factory outlet stb.’ sztorikban
Természetesen az ilyet én is hülyeségnek tartom, és a hamis Rat óta csak Kizereket vettem aliról. Az összes többit megbízható magyar és szlovák boltokból, magyar bicskákat pedig facebook késes csoportokból, vagy közvetlenül a készítőtől.Pindu bemutató nem lesz, nem éri meg a betűket.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #45931 üzenetére
Még tartozol a topiknak egy rendkívül alapos Pindu bemutatóval, csak szólok;) A kamu Casio kvarcra pedig szerzek valami szintén kamu szíjat, mondjuk hupikékben, és dafke felveszem legközelebb valami Rolleres-Pannis hülyegyerek találkozóra;)
Amúgy ja, Ali nem barátja annyira oridzsi késeknek, ezért próbálok én is helyi márkákat bezsákolni, Nightwolf és Mocenary teljesen okés az én alacsony igényeimhez mérten (D2), Kizer, Twosun vonalhoz sóher vagyok, de a többi olcsóbbnál is inkább csak a név zavaró, kb. mint óráknál, Petrified Fish, Tunafire stb., amúgy ránézésre azok is rendben vannak. De Benchmade, Cold Steel, CRKT, Spyderco stb. kommerszebb USA márkákat nem Aliról vennék, nem hiszek az ilyen ‘ugyanabban a gyárban készült, factory outlet stb.’ sztorikban.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #45930 üzenetére
Üdv a klubban! Bár én nem órával jártam így.
Mikor még abszolút laikus voltam bicskák terén, berendeltem egy Ontario Rat II-t aliról. Akkor még nem nagyon érdekelt a téma, így nem is nagyon olvastam utána, az eladónak jó értékelései voltak, a terméknek is, nekem az elég volt. Miután megérkezett, gyorsan kibukott, hogy hamisítvány, ment a dispute, jött a refund, így szinte ingyen volt. Viszont azóta is azt használom a legtöbbet, mert nem féltem semmitől, úgyis csak egy hamisítvány(persze, csak otthon, mert azóta kiképeztem magam
és hordásra van jobb). És hogy ON is legyek, a hegyéből egy pinduri darabot sikerült beletörnöm a
Pindu órámbaPindu feliratos ipari hulladékomba. -
-
Sungoo
addikt
válasz
5-ös kezelő #45926 üzenetére
Azt hiszem elengedem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo #45908 üzenetére
Igen, háromhoz is volt szerencsém. Ebből kettő kifogástalan, egy felhúzáskor kiakadt (sztem két fogaskerék rosszul illeszkedett), de azért fel lehetett húzni. Mindhármat be lehetett lőni napi pár mp pontosságúra, egyik hattyúnyakas volt (túl rövid hernyócsavarral). Régebben, még a topikszakadás előtt írtam róluk valszeg. Én be merném vállalni, legrosszabb esetben csere 12 ezer Ft, v kicsit drágábban echte Unitas. A Luminor Marina-szerű tok nem előnyös a koronavédő miatt, zavarja a rendszeres kétnapi felhúzást. Radiomir-féle volt a nagy kedvencem, bár a drótfülekre vigyázni kell, pici csavarok gyenge menettel. Talán még veszek egyszer ismét, ha a nyugdíjak visszakapják a svájci indexálást, v olyan arányban emelik, mint szeretve tisztelt miniszterelnökünk illetményét.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #45921 üzenetére
Őrület, boszorkányság, black magic, működik. A beállítást még gyakorolni kell, az is fura, hogy a megvilágítás néha kék, néha piros, néha meg zöld, ezt nem is értem, bug vagy feature?
Ezek tényleg mindent kibírnak, nagyon elégedett vagyok, bármelyik gyereké is volt, ezennel einstandolom, úgyis elköltöztek már. Kell rá egy szíj, a többibe meg elem. Azok már nem lesznek ilyen érdekesek, Q&Q és Memphis nulla köves Miyota szerkezetes, a Timex bébiórákban meg a saját filippínó gyártásúak vannak.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #45917 üzenetére
Ne má’.
Ezek szerint boldog tudatlanságban üldögéltem egy teljes aranybányán egészen idáig, azt se tudtam, hogy ez a kis terrorista más színekben is van, nem csak feketében. Plusz találtam a dobozban még egy elveszett lelket, valami Memphis márkájú női, közelről meglepően szép gradiens / texturált a számlapja, azt is eladom, greed is good.
Őrületes pénzeket fogok csinálni, alig látok az izgalomtól meg a szememben jojózó dollárjelektől, azonnal bele is vágok a műtétbe. Ha esetleg menet közben elakadnék, mindenképpen keresni foglak egy gyors szakmai konzíliumra, kollegiális üdvözlettel, Dr. Iver.
Update: A Casio üvege ugye sima plexi, karcokat kiszedhetem Polywatch segítségével? A szíj rögzítése amúgy elég vicces ezzel a meghajlított drót jellegű stifttel.
Update 2: a törpebúvár Q&Q nagyon aranyos, mutatókon van egy pici lume, sajnos a lünetta csak dísz rajta, nem tekergethető:( azt majd olcsón megszámítom.
Update 3: Ja, a Casio hátlapja még fóliás, azért többet fogok kérni.
-
Faresz1976
aktív tag
Na! Ma csináltam képernyő mentést a coin akcióról. Nem biztos, hogy az amire gondoltunk
.
-
Faresz1976
aktív tag
Mai kínai:
-
Churpik
tag
válasz
driv4r #45902 üzenetére
Az a narancssárga F-91W elég ritka, szíjat szinte lehetetlen szerezni hozzá, fekete van (aranyáron), talán elmegy a fekete számlappal. Ha az elem kifolyt akkor viszont belet lehet szerezni hozzá elég könnyen. Az egyik legritkább szín a 18-ból.
A Timex-ek és a Q&Q-k is talán beindulnak egy elemcsere után, ha nem marta meg a sav a nyákot. Ezt az ötöt eladod és máris van pénz az Ali-n vásárolni valami újat
-
-
-
Churpik
tag
válasz
tboldi #45901 üzenetére
Nincs sajnos, ezek a Lorusok most már kb. háromszor annyiba kerülnek.
A Q&Q-nak van 5e-6e körül a VR18 sorozata, azok elég jól bírják a strapát, 100m WR, Citizen-Miyota kvarc belső, tűrhető lume, stb. A lünetta persze fix, de a Casio MRW-200-nál annyival jobb, hogy rendes üvege van, nem resin. És feleannyiba kerül. Viszont nincs dátum.
A sunburst kék számlapos jól néz ki, de a legdrágább és a talán a legnehezebben leolvasható a skeleton mutatón átcsillogás miatt.
[VR18] -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #45907 üzenetére
Na, majd 20 év múlva, ha még leszünk, meg a topik is, milyen jókat fogunk majd akkor nosztalgiázni a most megvett kínaiakról;)
‘Kedves kis unokám, ezt a Parn* nevű csodát a nagypapi is akkor vette, amikor a Faresz is, meg a dzsi bácsi is, még ‘24-ben, a Nagy Nyári Coin Akcióban, mert akkor még jó volt a szeme, és nem állami gondosórával a kezén téblábolt az Arany Alkony idősek otthonában. Mi az, hogy hülyeségekre vertem el a pénzt, mi az, hogy inkább részvényeket kellett volna venni neked? Tudod mit, akkor inkább nem is mesélek neked több ilyen érdekes történetet, menjél haza inkább! És ne is álmodj arról, hogy kiadom a jussodat, inkább megrendelem azt az új San Martin Imperial Platinum Edition limitációt, az integető I. Hszi-Csinping császárral a számlapon.’
-
Sungoo
addikt
Ezekkel az ST3600-as szerkezetekkel van tapasztalatotok?
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #45902 üzenetére
"a senkit nem érdeklő emlékeimmel"
Pedig érdekesebb az ilyen szorikat olvasni, mint a szokásos "megrendeltem az interneten, mert megtetszett és/vagy jó áron volt" féléket.Persze, utóbbiakkal sincs baj, pl. egy zsír új órának elég ritkán lehet évtizedekre visszanyúló története.
-
fakekorom
tag
alin egyre többször botlok ebbe:
"Item not deliverable to the selected country/region"
itt van pl a langley, többször vettem tőlük korábban szíjakat, és mot ezt látom:
[link]
"No matches were found for your refined search"
nálatok mi a helyzet? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bobalazs #45903 üzenetére
Remélem, a gyári szíj átéri majd a csuklód - olyat órát célszerű rendelni, ami normál tokfüles /cserélhető a szíj/. Ha vízbe is szeretnéd vinni, és van hozzá egy kis kézügyességed, hátlap levételével érdemes meggyőződni, helyén van-e a tömítés. De minimum egy tál vízben tesztelni otthon, még strand előtt. Ha ereszt, gyors szétszedés-szárítás még megmentheti az órát. Gombokat nem szabad víz alatt nyomkodni még vízálló órák esetében sem, olcsó darabokban lehet, nincs is tömítés. Nekem Skmei 1068 van, havi másfél percet siet, de bírja a vizet, és a szíja sem törött el, pedig sokadik éve megvan már.
-
válasz
Churpik #45899 üzenetére
Synoke 9619 "El Luminous" Ez bírja a vizet
a Synoke 61576 nem. Beázik. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #45897 üzenetére
‘valamelyik fiók mélyén korhad’
Mélységes mély a múltnak dögkútja, és fantasztikus dolgok kavarodnak fel néha onnan.
Előkotortam az egyik kis piros dobozt a nagy lakkozott dobozból, és csodálatos kincsekre leltem, balról jobbra:
A gumi karpántosakra rosszul emlékeztem, csak sima buta kvarcórák, Decathlonban vehettük 10-15 éve, az egyik a hátlapon jelzett, a másik nem; rémlik valami horvát vagy szlovén vadvízi kajaktúra, ahhoz szerezhettük feleségemnek és lányomnak.
Alatta lévő sorban az első egy Timex SSQ LCD, arról már megemlékeztem itt is, meg a másikban is, apám hozta anyámnak egy USA kiküldetésből 70-es évek végén. Mellette egy szíja vesztett F-91W, fogalmam sincs, honnan került hozzánk. A két Timex Indiglo gyerekóra beszerzésére viszont határozottan emlékszem, budakalászi Cora, pontgyűjtés beváltás. Ma már az is Auchan, a mellette lévő Bricostore meg OBI lett. A sorban utolsó Q&Q sztorija megint csak passz, lehet, hogy a gyerekek
loptákcsencselték be valami másra a suliban.Alsó sorban az első óra egy igazán finom darab, Breguet-számos és -mutatós tömör arany Tellus, az apai nagyanyámé volt, nagyon kicsi voltam, de világosan emlékszem rá (az órára;), az éjjeli szekrényében tartotta a többi relikviával, tábori képeslapok, Trianon tematikás nippek, ilyesmi. Nincs érzelmi kötődésem az órához, passzolom a restaurálást, túl sok mindene hiányzik. De azért sajnálom, a maga idejében szép darab lehetett. Mellette következik két echte szoci darab, egy Glashütte meg egy Lucs, talán az anyám régi darabjai közül valók, a sort végül egy
Cartier Tank Cintréeújabb Q&Q zárja, dettó nem tudom, mit keres ez nálunk, kié lehetett.Hát így megy ez. Okos órám továbbra sincs, nem is lesz, de legalább eltöltöttem egy kellemes félórát a senkit nem érdeklő emlékeimmel. Olcsó nosztalgia rulz;)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Churpik #45893 üzenetére
Nincs most valami 6000 Ft-os Lorus, mint amit nekem is linkeltél anno, és én meg is vettem apámnak az építőiparba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- További aktív témák...
- Jura J95 ONE TOUCH TFT CARBON,limitált kiadás mint az új,saját használatból,1/4-ed ÁRON
- Simítózáras tasakok 6 féle méretben
- 125 db-os precíziós szerszámkészlet elektronikai és finommechanikai munkákhoz
- Laotie ES18 Lite dupla motoros elektromos roller 2x1200W
- Gorenje RK14EPS4 Alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest