Új hozzászólás Aktív témák

• driv4r

aktív tag

válasz dzsi23 #45897 üzenetére

‘valamelyik fiók mélyén korhad’

Mélységes mély a múltnak dögkútja, és fantasztikus dolgok kavarodnak fel néha onnan.

Előkotortam az egyik kis piros dobozt a nagy lakkozott dobozból, és csodálatos kincsekre leltem, balról jobbra:

A gumi karpántosakra rosszul emlékeztem, csak sima buta kvarcórák, Decathlonban vehettük 10-15 éve, az egyik a hátlapon jelzett, a másik nem; rémlik valami horvát vagy szlovén vadvízi kajaktúra, ahhoz szerezhettük feleségemnek és lányomnak.

Alatta lévő sorban az első egy Timex SSQ LCD, arról már megemlékeztem itt is, meg a másikban is, apám hozta anyámnak egy USA kiküldetésből 70-es évek végén. Mellette egy szíja vesztett F-91W, fogalmam sincs, honnan került hozzánk. A két Timex Indiglo gyerekóra beszerzésére viszont határozottan emlékszem, budakalászi Cora, pontgyűjtés beváltás. Ma már az is Auchan, a mellette lévő Bricostore meg OBI lett. A sorban utolsó Q&Q sztorija megint csak passz, lehet, hogy a gyerekek lopták csencselték be valami másra a suliban.

Alsó sorban az első óra egy igazán finom darab, Breguet-számos és -mutatós tömör arany Tellus, az apai nagyanyámé volt, nagyon kicsi voltam, de világosan emlékszem rá (az órára;), az éjjeli szekrényében tartotta a többi relikviával, tábori képeslapok, Trianon tematikás nippek, ilyesmi. Nincs érzelmi kötődésem az órához, passzolom a restaurálást, túl sok mindene hiányzik. De azért sajnálom, a maga idejében szép darab lehetett. Mellette következik két echte szoci darab, egy Glashütte meg egy Lucs, talán az anyám régi darabjai közül valók, a sort végül egy Cartier Tank Cintrée újabb Q&Q zárja, dettó nem tudom, mit keres ez nálunk, kié lehetett.

Hát így megy ez. Okos órám továbbra sincs, nem is lesz, de legalább eltöltöttem egy kellemes félórát a senkit nem érdeklő emlékeimmel. Olcsó nosztalgia rulz;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés