Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
apóka
aktív tag
válasz pulutodurumo #19096 üzenetére
Köszönöm az infót!
ztibor: A feleségem nézegette, a típus volt a lényeg, az árat én is megmosolyogtam.
dzsi23 neked is köszönöm!
Az még eszembe jutott, hogy fémérzékeny a nejem. Ezeknek milyen anyag lehet a hátoldala? Éppen amit találnak a gyártáskor
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
-
zoarden
tag
Az Alpha 618 SG4052 órámat kéne szervizeltetnem, mert lecsökkent a járástartalék. A topictörzsben ajánlott Kóródi W. FB-re mutat.
Máshol nem találtam meg a neten kontakt miatt, FB-s üzentemre még nem kaptam választ.
Hova érdemes még vinni?Jön valaki ma chronomeetingre?
ZI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zoarden
tag
válasz zoarden #19105 üzenetére
Csak jelzem a topicgazdának hogy lehet hogy az összefoglalóban az ajánlott szervíz már nem biztos hogy aktuális:
Válaszolt a Kórodi Watch. Azt írta hogy nem szívesen szervizel Alpha órákat (seagull-nem lehet beszerezni, csak komplett szerkezetet).[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
pulutodurumo
őstag
válasz zoarden #19109 üzenetére
Ez sajnos simán lehet. Bár ha venne 5-6 olyan werket ami népszerű, alkatrészenként beszerelve megérné neki a végén. Csak ez tipikus 22-es csapdája. Ha nincs alkatrész, az emberek nem szervizeltetik a kínai órákat. Ha pedig nem szervizeltetik, minek alkatrészt tartani.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Fall-N
veterán
válasz pulutodurumo #19111 üzenetére
Sajnos így van. Viszont van pár Sea-Gull ami csereszabatos az ETA werkkel, amiről koppintották. Ahhoz meg azért lehet kapni alkatrészt.
Sajnos ezért nem vettem Parnist sem. Seikonak van szervize meg van hozzá alkatrész, cserébe dupla annyiba került. Másrészt itt Baján nincs nagyon képzett órás, csak eladók vagy bolt tulajdonosok. Így szervíz is kilöve.
Az IK órához meg a komplett werk 12 $, így egyszerűen ki lehet cserélni. Egy jobb Sea-Gull vagy Miyota werk viszont már rögtön 40-70 $.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Fall-N #19112 üzenetére
ETA werkkel kizárólag az ST21 csereszabatos, de azt nem találsz olcsó órákban, inkább 50-100k fölött.
Jobb megoldás, ha első szervizre visz magával az ember cserewerket, a régit pedig elteszi a következő szervizhez donornak. Az ST6 5000 Ft, ST16/17 8000 Ft, ST25 12000 Ft, ennyiért meg lehet kapni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #19085 üzenetére
Ez is hasonló próbálkozás, bár ez sem olcsó. Csak véletlenül futottam bele, gondoltam, bedobom.
-
Breki
veterán
Parnist úgy tudom szervizel az ajánlott órás legalábbis nekem mutatott ilyen szerkezeteket.
Egyébként itt is fent van korábban írt is ide.
Ezért nem, fogom kiszedni mert egy típust épp nem vállal, de ha tudtok jobbat vagy másik órást aki foglalkozik velünk szívesen beraknom.Egyébként ha Bajai vagy Parnist szerintem az öreg is vállal Szekszárdon, legalábbis nekem megjavította a Corgeutomat, igaz nem kellett a szerkezetet cserélni.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
pulutodurumo
őstag
válasz nebancsa #19115 üzenetére
Én hülyét kapok ettől a "márkától". Minden egyben ami rossz értelemben vett kínai.
1 A neve. Zátony tigris.
2 1:1 másolatok. (Jó ez önmagában még elmenne.)
3 Ordas kamu történet, az hazudja hogy svájci eredetű.
4 Drága, mert prémiumnak akar tűnni. De ennyi pénzt egy mushroom brand nem ér.[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Fall-N
veterán
Na ezt jó tudni. Lehet majd valamikor tényleg benevezek egyre.
Egyébként előítéletek miatt is van az, hogy kínai órákhoz nem akarnak nyúlni órások. Szerintük az összes szar. Fent van YT-n, hogy egy olcsó Tongji szerkezet szervíz után ugyanolyan szépen elketyeg (persze mázli is volt benne, mert nem kellett plusz alkatrész, bár olcsó az egész bele). Csak szétszedni kéne, olajozni majd újra összerakni. De ha neki sem állnak.
Az alkatrész dolog megoldható lenne, mert kezdetnek berendelhetnének pár werket. Persze valahol érthető, mert kissé réteg igény a mi kínai óra dolgunk. Legtöbb ember vesz egy olcsó(bb) kvarc órát (q&q, Casio stb.) vagy drágábban egy divatmárkától valamit (Police, DK, Mark Maddox stb.) és meg van oldva.
Akinek meg még több a keret az vesz egy ismert svájci órát, amihez van szervíz.
pulutoduromo: Nem lenne rossz, ha nem lenne ennyi az ára. Bár értelmes nevet még mindig nem tudnak kitalálni. (Lásd még Xiaomi és a Pocophone név.)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz pulutodurumo #19117 üzenetére
Nem minden órájuk jó vétel, de például ez dekorált Seagull ST21 szerkezettel
[link] egyáltalán nem rossz vétel.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz #61392896 #19120 üzenetére
Ami 100 dollár alá befér, akkor a Pagani Aquaracer másolat. Ha a 130 dollár még belefér, akkor a Rider. Ha nem fér bele, és 100 dollár pont a határ, akkor a pálcikaindexes Ridert választanám, de ilyenem nincs.
-
nebancsa
senior tag
válasz pulutodurumo #19117 üzenetére
Én értékelem a próbálkozásait, látszik fordítanak a kidolgozásra is, nem csak egy nyomtatott számlap és lemezből sajtolt mutató, egyen szerkezet és jól van. Szerkezetben kékített csavarok, plusz dekorálás. Korona is egyedi, a számlap is kidolgozott. A mutatók az arany és a fekete kombinációja is eltalált. Domborított üveg pedig a gyengém, ráadásul zafír. Persze kezemben még nem fogtam egyet sem, csak képről ítélkezem.
-
titán
-
titán
válasz #61392896 #19136 üzenetére
A felső kékben Dixmont DG2813 van, ami egy feljavított Miyota 8215, semmi gond nincs vele, megbízható, jól húzó szerkezet.
Ez a 3 óra, amit itt linkeltem, az nekem nincs, csak a márka, és szerkezet alapján tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #61392896 #19127 üzenetére
Átgondolod majd te még azt a határt. Én névnapomra 20 körül akartam venni órát, így Parnis lett volna, ehelyett, amikor mentem óráshoz elemcserére, lett belőle egy Seiko 5 45k-ért (+óraforgató 15k ).
Elgondolkodtam, hogy összevettem annyi olcsóbb órát és kevésbé olcsót, hogy kijönne belőle egy alap japán óra is. Ha nem Seiko lett volna, akkor egy Orient Mako II-re gyűjtenék most.
De lehet később eladom a maradék két kvarc órám és veszek majd egyszer egy Parnist.
Egyébként amiket a fiúk ajánlottak mind jó vétel. Az a Pagani Aquaracer nekem is bejön nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz nebancsa #19138 üzenetére
Igen arra, ha úgy hívják.
korábban volt egy Parnis Pourtugese-m ami nem ilyen tokkal jött az sokkal jobban tetszett.
Talán ilyesmi.
Kifelé ívelt, ha nem ver át a kép ez nekem jobban bejön sokkal.
Egyébként meg 67 dollár az szerintem 100 alatt van. :-)
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Karcsiiik
csendes tag
[link] Szervusztok. Ez milyen szerkezet? Van valakinek tapasztalata vele? Mennyire húz a rotor stb...
-
zoarden
tag
arra felvetésemre hogy a járástartalék csökkenése miatt szervizeltetném-ezt kaptam válasznak tőle:
"Ezeknél a szerkezeteknél a járástartalék lecsökkenéssel szokott kezdődni a probléma. Általában 10-15 óramég lenne hátra, de megáll. Sajnos nem minden esetben segít egy sima tisztítás."Sajnálom ha a pocra kerülne pár hónap múlva. Így meg nem merem tovább használni.
Most 21-22 órát bír lerakás után.
Hogyan tudnám kideríteni hogy milyen caliber van benne? A seagull-ban sem vagyok biztos korabeli infók alapján....
Hátlapot levelnni itthon nem tudom, azt csak órásnál..
Ha tudnám a típust és fenti hsz-ben lévő árkategóriában lenne hozzá werk, akkor a be is szereznék egyet, aztán vinném el valahova...
Z[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Seiko óráknak az ajánlott beszerzési helye a Skywatches? Még ha extra sarc is kerül rá, akkor is jobb, mint itthon pl egy SKN809... ahogy én számolom. Meg írtatok jókat róla korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest