Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:19:28

LOGOUT.hu

Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18801) @mriya@ válasza dzsi23 (#18800) üzenetére


@mriya@
őstag

Nem hasonlított egy, általam ismert Rolexre sem.

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#18802) nebancsa válasza Breki (#18789) üzenetére


nebancsa
senior tag

Van szürke számlappal is! Érdekel? ;)
Elég drága 150eFt, még jó hogy lehet kapni....
Biztos viszik mint a cukrot, de valakit biztos megvezetnek.

(#18803) Fall-N válasza #61392896 (#18765) üzenetére


Fall-N
veterán

Minél jobban belemélyed az embert az órák igazi világába, annál jobban kezdi értékelni a valódi minőséget, főleg az automata/mechanikus órákat.

Nekem már a kvarc órák sem igaziak, pedig van pár. El is adom őket a jövőben és jön helyette majd egy Parnis és egy Orient Mako.

Ezek az okos kacatok meg semmit sem érnek. Semmihez sem fogható, amikor az apró kis fogaskerekek mozognak, vagy ahogy a billegő megy. Ezek lelketlen steril vackok.

Pedig tudod, hogy kezdődött ez nálam? Akartam venni a Daniel Klein kvarc órám mellé, egy olcsó G-Shock klónt (Skmei) az Aliról. Csak az ember nézelődik, olvas ...

Szóval a Lemfo helyett én is Parnist vennék, ahogy a kolléga. Szép és jó órák.

(#18804) szabi__memo válasza Fall-N (#18803) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Amazfit bip-em is van, 1.5-2 havonta töltöm. Mindent tud amit hasznos. Nehéz rendes órát hordani ez 'mellett'

(#18805) schawo válasza nebancsa (#18802) üzenetére


schawo
titán

Azért az Ingersoll The Hawley nem ugyanaz. Azért egy jó nagy fokkal szebb kidolgozás ám. A szerkezet ugyanaz. Ennyit azért nem adnék érte, az biztos, persze. Ennyiért már jó svájcit lehet kapni. A Roamer Searockot jóval olcsóbban vettem.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18806) schawo válasza szabi__memo (#18804) üzenetére


schawo
titán

Amazfit nagyjából oké. Az egyetlen márka, amit nagyjából lehet is használni a speckó kijelzőjével.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18807) Fall-N válasza szabi__memo (#18804) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem rossz az a bip, de nekem nem kéne. :DDD Viszont lehet hozzá kapni jó szíjakat.

(#18808) nebancsa válasza schawo (#18805) üzenetére


nebancsa
senior tag

Állítólag ezt a márkát is kínaiak vették meg, lehet csak mendemonda, nem néztem utána. Nekem is van pár régebbi időkből. A tied wolfram carbidos szíj és tokos? Majd kiváncsi leszek hogy bírja a karcokat.

Itt a fórumon mindig jó ötleteket olvasok, titán anyagról karcokat távolított el már valaki?
Matt a felület, gondolom a polír és a szálcsiszolás nem megoldás. Gyárilag valami savval megmaradhatták, vagy homokszórták?

(#18809) schawo válasza nebancsa (#18808) üzenetére


schawo
titán

Abszolút kínai ez is. Pontosabban hongkongi milliárdos a tulajdonos. Egy jó kupac belépő svájci márkát megvett.

Persze ettől még ETA szerkezetet kapott, nem is Sellitát, meg a kidolgozása is nagyon jó.

Igen, volfrám karbid szíjas és lünettás. Az teljes tok nem abból van, csak a gyűrű, szinte képtelenség lenne gazdaságosan kiforgácsolni, meg a tükörfényesen kívül másmilyen felületi kezelést csinálni rajta. A volfrám karbid részek így is úgy világítanak, mint a Salamon töke.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18810) petipetya


petipetya
nagyúr

Az acélmunkás (vagy magát acélmunkásnak képzelő hipster) Sinobi-ja:

"nincs rá lezsóidő"

(#18811) schawo válasza petipetya (#18810) üzenetére


schawo
titán

Ráadásul a lánc és az óra (meg az egész kép) egy durva photoshopbaleset, amihez mentőt kellett hívni. :D

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18812) rarki72 válasza dzsi23 (#18800) üzenetére


rarki72
tag

nyilván nem szép dolog ilyet hazudni egy számlap segítségével, de én azt tapasztaltam a kínai homage órák jelentős részénél, hogy a számlap feliratait is a design részeként kezelik.
viszont sosem találtam olyan eladót, aki a leírásban is design elemként kezeli pl. az általad említett vízállóságot.

(#18813) schawo válasza rarki72 (#18812) üzenetére


schawo
titán

Az eladókat mindig külön kell kezelni. Azok legtöbbször sosem látják az órát, van 5000 termékük a store-ban az evőpálcikától az análdugóig, halvány lila fingjuk sincs arról, hogy mit adnak el. Ha rendelsz valamit, akkor továbbadják a készletező cégnek az meg leszállítja neked. Ezért van az, hogy simán tévednek pluszba és mínuszba is a leírások, mert rosszul másolják, vagy rosszul veszik át a szöveget. Óráknál a hátlapi feliratot kell figyelembe venni, az előlapon hülyeségek lehetnek a túl lelkes másolás miatt. Természetesen a Paulareis nem koaxiális szerkezetes, nem kronométer és nem 600m vízállóságú.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18814) @mriya@ válasza nebancsa (#18808) üzenetére


@mriya@
őstag

Nekem van egy vídia gyűrűm, amit évek óta hordok.
Kapott az már mindent, de karc az nincs rajta. :N

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#18815) rarki72 válasza schawo (#18813) üzenetére


rarki72
tag

" Természetesen a Paulareis nem koaxiális szerkezetes, nem kronométer és nem 600m vízállóságú."
Ezt mondtam én is: design elemként kezelik a feliratokat...

"Ezért van az, hogy simán tévednek pluszba és mínuszba is a leírások, mert rosszul másolják, vagy rosszul veszik át a szöveget. "
Sosem veszek úgy semmit, hogy meglátom és eszetlenül nyomkodom a vásárlás gombot.

Eleve a termék keresésénél a keresőszót is csekkolom, melyik hozza a legtöbb és vagy legpontosabb találatot.
Második lépésként MINDIG sortolok az eladások számára. Hiteles képhez sok vásárlói visszajelzés kell. Sok visszajelzés sok eladásból lesz meg. Nagyon-nagyon ritkán veszek meg úgy valamit, hogy csak pár darabot adott el belőle az eladó. Ha mégis ilyen mellett döntök, akkor megnézem az eladó értékelését, esetleg egyéb hasonló termékének értékelését. Túl vagyok 300 rendelésen és még sosem volt anyagi károm. Egyszer lettem szándékos átverés áldozata (Ali pénzt visszautalta itt is) és csak pár alkalommal kaptam ki gyári hibás példányt, de legtöbb esetben küldtek helyette újat, ha mégsem akkor a pénzem kaptam vissza. Az utolsó ilyen pont a Paulareis Submariner homage volt. Összeszerelésnél kimaradt a kenőanyag, mely következtében a 38-39 óra járástartalék 22 volt és ennyi idő alatt késett 40 percet. Jeleztem, küldte újra és az perfect.
Fentiek azért alakulhattak így, mert kellően körültekintő vagyok. Például több eladónál is megnézem a paraméterezést, illetve ha van lehetőség a gyártó anyagára is rásasolok. Nem különösebben érdekel a hátlap felirata sem. Ha 10 eladóból egy paraméterezése eltér, akkor az elírás. Ha többnél tér el és nincs hozzáférés gyártói adathoz, akkor még alaposabban neki esek a visszajelzéseknek és/vagy kérdezek egy vagy több eladótól. Ha ezek után is katyvasz van a paraméterekben, ezt a terméket nem fogom megrendelni.
Jó példa erre a Tevise T801 sub homage. Nagyon sokan árulják, de nincs két eladó, ahol egyforma a modell szám - talán 1-2 használja az eredeti T801 megjelölést. Valahogy mégis mindenki tudja, hogy ez a modell megnevezés.
Meggyőződésem, hogy a minden ami kínai az xar sztereotípia olyan vásárlók által generált jellemzés, akik nem elég körültekintőek, nem fektetnek különösebb hangsúlyt a megfelelő termék és eladó megkeresésére és/vagy sznobok ;)

(#18816) dzsi23 válasza rarki72 (#18815) üzenetére


dzsi23
addikt

Azért akik ebben a topikban jelen vannak, 99%-uk már rég túllépet a sztereotípiákon a kínai termékekkel kapcsolatban. Csak hát az olcsó órákkal úgy vagyok, hogy megtetszik, megveszem, szép, jó, néhányszor felveszem, aztán továbbadom. Talán már én is kezdek sznob lenni, ezért nem nőnek a szívemhez. Talán nem kellene a "svájci" meg az exkluzív topikokat olvasgatnom... megfertőztek. :D De ugyanúgy vennék/veszek kínait, csak inkább egy drágábbat, mint 3 olcsóbbat, mert kínai és kínai között is van észrevehető minőségbeli különbség. Sznobizmus confirmed.

(#18817) rarki72 válasza dzsi23 (#18816) üzenetére


rarki72
tag

vélhetően félreérhető voltam, de attól még akinek nem inge...
én csak azt mondom, hogy amire nekem kell, amennyit ezért kifizetek és amit ezért kapok az pariban van.
nekem (és itt valóban rajtam van a hangsúly) nem éri meg egy óráért több százezret vagy több milliót kifizetni.
az én életemben 500.000,-Ft-ból (ha maradunk az említett márkánál - Paulareis) veszek 83 darabot.
Ha feltételezzük, hogy ez olyan silány minőségű óra, hogy évente tönkremegy...
Ha párhuzamosan 7 állandó órában gondolkodunk, hogy minden nap másikat tudjak felhúzni a változatosságnak hódolva, még akkor is csak 12 évente kell újat venni.
Van 40 éves Poljotom. Gyerek korom óta imádom. Pontosan ennyi az értéke annak is (kb 6000,-Ft). 46 óra járástartalék, viselve napi -2 mp/nap a járáseltérése. Imádom már vagy 30 éve töretlenül, mutatja az időt, ráadásul kurva pontosan. Nekem pont ennyi kell. Ugye nem veszett el a lényeg? 40 éves, 6000,-Ft.
Az én életemben nincs szükség az anyagi helyzetem látható kihangsúlyozására. Órát azért hordok, mert a mechanikus szerkezetet varázslatosnak tartom, szeretem az időt óráról megnézni és ami van annak a kinézete gyönyörködtet. Röviden, ebben a formában okoz örömet.
Természetesen elfogadom, hogy van aki ennél többet is hajlandó kifizetni egy óráért, de nekik is el kell fogadniuk, hogy más ember másnak is tud örülni ;)

Ezen felül egy nagyon fontos infot mindig elfelejt mindenki az olcsó fogalmát illetően.
Van 50.000,-Ft-os Orientem (Multi-Year) és 65.000,-Ft-os Citizenem (Marine Sport). Ha magyar árakat nézzük ezek teljesen kimerítik az olcsó fogalmát. De akkor most mi az olcsó? Vélhetően az ami a beszélgetés résztvevői közül a legkisebb értéket képviseli.
Ha egy több fős társaságban csak neked van Sea-Dweller-ed és mindenki másnak egy LaFerrari feszít a csuklóján... Máris érzed a fitymáló tekinteteket, ugye ;)

"Ez egy csodálatos nap! Sikerült lealkudnom 87 millióra!!!" idézet egy újdonsült LaFerrari tulajdonos posztjából :D

(#18818) dzsi23 válasza rarki72 (#18817) üzenetére


dzsi23
addikt

Szép teljesítmény a Poljot 40 éve, inkább azt mutasd meg, a többit hagyjuk! ;)

(#18819) nebancsa válasza rarki72 (#18817) üzenetére


nebancsa
senior tag

Amit elmondasz önigazolásnak jó. Viszont amilyen órákat belinkeltél látszik rajtad nagyon tetszik az omega seamaster. Most akkor azt ne mond az élet úgy hozná nem számítana a pénz nem vennéd meg inkább az eredetit? :) Dehogynem hisz az tetszik... Nem azért vennéd, mert fel akarsz vágni az anyagi helyzeteddel, egyszerűen mert az tetszik. Szóval aki drága órát hord, akár rolex-et is nem csak azért hordhatja, hogy villogjon. Egyszerűen tetszik neki, ez a vágya hogy ilyen órája legyen.

[ Szerkesztve ]

(#18820) rarki72 válasza dzsi23 (#18818) üzenetére


rarki72
tag

Poljot ref.: 1551467 2614 .2H szerkezettel

(#18821) rarki72 válasza nebancsa (#18819) üzenetére


rarki72
tag

a forma tetszik és nem a márka vagy a technológia, amit képvisel.
nem, nem tudom, hogy mi lenne, ha multi milliomos lennék, de nem is kell tudnom, mert nem vagyok az.
az 100-150 ezres órákat megengedhetném magamnak mind ettől függetlenül, de nem érzem indokoltnak.
ha csak nem jön valami nagyon nagy szerelem szembe ;)

(#18822) Kiki18 válasza rarki72 (#18820) üzenetére


Kiki18
őstag

Ez egy gyönyörű óra.
Nagyon tetszik ez a formavilág. :K

(#18823) dzsi23 válasza rarki72 (#18820) üzenetére


dzsi23
addikt

Na, ez szép, grat hozzá! :K

(#18824) gyapo11 válasza rarki72 (#18821) üzenetére


gyapo11
őstag

Így van, 100 ezer Ft-ot nagyon sokan el tudnának költeni egy órára, de nem teszik. Nem azért mert nincs meg a pénz rá, hanem az ár/érték aránya túl van a személyes határon. Pl. mert sok ember nem óramániás, ha 5000-ért vesz egy Casiót az óraboltból, azzal elvan esetleg 10-20 évig, a 100 ezer hallatán dobna egy hátast.
Szóval nem lehet/szabad az embereket az órájuk alapján besorolni.
Én pl. vígan használom a 300 Ft-os kínait is, mert jól néz ki, és mutatja az időt, napi 1 másodperc alatt pontos. Ha kimerül az elem egy év alatt, akár el is dobhatom, 10 év alatt 3000 Ft lenne az óraköltségem.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#18825) rarki72 válasza dzsi23 (#18823) üzenetére


rarki72
tag

Köszönöm!
nem véletlen a több évtizedes szerelem ;)

Ui.: az őszinteség kedvéért...
Ezen Poljot tokformáját annyira kedvelem, hogy keresem célzottan jó ideje a kínai piacon is, de hasztalan.
Jelenlegi modelleknél már csak Seiko-t találtam a számomra még nagy nehezen lenyelhető 50 ezres kategóriában, így esélyes, hogy ReCraft vagy Helmet majd egyszer beszerzésre kerül, de még nem döntöttem, pont az ár miatt. Már az Orientet is nagyon nehezen fogadtam el, de abból se találtam hasonlót a kínai gyártók között...
Bár az is lehet, hogy egy veterán Marvin vagy Doxa lesz inkább, mivel olcsóbb a két Seiko-nál. Még örlődök :D
Az viszont Biztos, hogy a Paulareis Bentley Style lesz a következő kínai mechanikus és sokkal korábban ;)

(#18826) rarki72


rarki72
tag

Talán nem off a kínai szíj téma...
Véletlenül akadtam bele az úgynevezett Oil Waxed bőrszíjakba Alin.
Egyet rendeltem teszt jelleggel. Megjött, beleszerettem. Masszív, kényelmes és nagyon jól néz ki - ez utóbbi persze szubjektív :)
Fenti Poljot képek így bővültek, mert a második rendelésemet most vettem kézbe - ami egyébként rekord gyanús, tekintve, hogy 08.27-én rendeltem Aliról :)
Eddig ez a 3 jött meg, de van még úton :)

[ Szerkesztve ]

(#18827) #61392896 válasza Fall-N (#18803) üzenetére


#61392896
törölt tag

Értem, köszönöm a válaszod!

(#18828) Mr.Csizmás válasza gyapo11 (#18824) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

+1

most nagyon szemezek egy fekete-nari orient diverrel, de lifegoal vásárlás lesz (ha elérek valamit, amit szeretnék)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#18829) petipetya válasza rarki72 (#18826) üzenetére


petipetya
nagyúr

Linket kérhetek?

"nincs rá lezsóidő"

(#18830) han_lev válasza szabi__memo (#18804) üzenetére


han_lev
senior tag

Nna, pont így vagyok én is. Nem is értem, hogy miért is rendelek mondig egy, egy órát. Lassan már nem tudom melyik, milyen dobozba, fiókba rakj... :U

MI9 6/64

(#18831) rarki72 válasza petipetya (#18829) üzenetére


rarki72
tag

Az Orienten Maikes Official Store-ból van, a másik kettő mivel ennek nincs 18mm-es méretben az Eache Official Store-ból. Ez utóbbi kettő is gyönyörű, de a Maikes minősége és látványa, tapintása nagyobb hatással volt rám.

[ Szerkesztve ]

(#18832) xcvbxcvb válasza petipetya (#18829) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Maikes Official Store
Eache Official Store
aliexpress, bőrszíj

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#18833) han_lev


han_lev
senior tag

Ma érkezett két nem rossz kis óra.
Ajándékba lesz, szerintem egyiket megtartom... ;]


:R :R

MI9 6/64

(#18834) schawo válasza han_lev (#18833) üzenetére


schawo
titán

Jól néz ki

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18835) Digitalpimp válasza han_lev (#18833) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

A felső volt nekünk feketébe, pontosnak pontos volt az 1 USD-s szerkezet, egy elemcserét még megélt utána nem indult el. A szíj acél csatja megette a spiáter szemeket, nem szabad lógósan hordani. A számlapon levonós pálcikák vannak, a vízállósága gyatra, kézmosás után is párásodik.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#18836) EnterR


EnterR
veterán

Sziasztok! Parnis Caliber a kiszemelt óra, viszont Aliról a nem zafíros változat. Úgy értesültem, hogy az üvegen kívül minden másban megegyezik a parnis.org-ról kapható órával. Olvastam külföldi fórumokon, hogy a szerkezet önmagában hangos, ez alatt mit kell érteni? Alapjáraton hangos, vagy csak felhúzás esetén? Továbbá olyat is olvastam, hogy a koronával való felhúzás nehézkes, mert megakad/alig mozdul. Ezt esetleg tapasztaltátok?

A segítséget előre is köszönöm! :R

PSN ID: marquuard

(#18837) schawo válasza EnterR (#18836) üzenetére


schawo
titán

Seagull ST25 szerkezetes. Hatalmas automata rotor van benne, ami miatt csuklón is kissé érezhető, ahogy pörög. Közben a rotor is hallható hangot ad ahogy húz. Cserébe baromi jól húz, kevés mozgással is folyamatosan maxon tartható. Nem olyan, mint az ETA2824-2, amibe imádkozni kell a fordulatokat. A rotor hangja hasonlít a Miyota 8215-re, az is hasonlóan hangosan forog.

koronával való felhúzás nehézkes, mert megakad/alig mozdul
Nem tudom mire gondol, ilyet nem tapasztaltam. Hacsak nem arról beszél, hogy a rotorral csutkára húzott szerkezeten próbál még kézzel húzni, ami annyira nem egyszerű. Elkuplungol, ahogy kell, de azért érezhető, hogy nem akarja a szerkezet.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18838) EnterR válasza schawo (#18837) üzenetére


EnterR
veterán

Akkor valószínű a túlhúzásra gondolhatnak, mert videók alapján is rendesen forgatható, bár Seiko-n se használom. Az elkuplungol alatt mi értendő? :D Egyébként köszönöm a válaszod, kitért mindenre amire kíváncsi voltam.

PSN ID: marquuard

(#18839) T0mcs válasza EnterR (#18838) üzenetére


T0mcs
tag

Ha 1 csendes szobában rázod a kezed akkor hallható egyébként normál körülmények közt nem...
Nem kell rá odafigyelni és nem fogod észrevenni milyen a hangja :)

(#18840) nebancsa válasza EnterR (#18838) üzenetére


nebancsa
senior tag

Nekem tetszik hogy hallom a rotor pörgését, jó is húz mindig maxon van a járástartalék. Amennyiben félsz hogy karcos lesz az üveg akkor a zafírt válaszd. Nekem a parnis.org rendelésnél a szíj is jobb minőségű volt.
Nálam a kék friss rendelés, nagy kedvenc a fekete január óta van meg, még hiba nélküli.

(#18841) Breki válasza nebancsa (#18840) üzenetére


Breki
veterán

Mennyi a járástartaléka?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#18842) nebancsa válasza Breki (#18841) üzenetére


nebancsa
senior tag

Nem tudom, nem mértem, de a 45 reálisnak tűnik.

(#18843) schawo válasza Breki (#18841) üzenetére


schawo
titán

Asszem hivatalosan 46 óra.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18844) Badboys


Badboys
őstag

Érdekelne,hogy a Paulares automata órákkal van e tapasztalat? Bele olvastam a gyári oldalba a pár negatív értékelés nem volt kedvemre. Amit rendelnék abból konkrétan 1 db,ra érkezett negatív értékelés,de az nem mérvadó mivel sejtésem szerint egy szerkezettel szerelik az összeset. Viszont hasonló kinézetűből van Tevis gyártmányú is. A Tevist valamelyest ismerem 3. éve megy automata szerkezettel. Igaz sokat késik napi szinten 2-3 percet,de ez nem igazán zavar. Járás tartaléka talán fél nap.A Tevis funkciókban kevesebbet tud mint a Paulares. Ebben a kinézetben van még Winner,de azt hanyagolnám nem tartom megbízható órának az ára is ezt sugallja mivel lényegesen olcsóbb mint a két másik.Ezek 28 $ árban vannak. Tehát ez a két márka érdekelne pró és kontra. Ja és gondolom ebben az árban festett a tok nincs rá utalás a leírásban. Köszönöm

(#18845) dzsi23 válasza Badboys (#18844) üzenetére


dzsi23
addikt

Van tapasztalat: kereső -> Paulareis.
A Winnert jól teszed, hogy hanyagolod, az a fél napos járástartalék meg nagyon kevés nálad. Annál egy Tevise-nek többet kell tudnia szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#18846) rarki72 válasza Badboys (#18844) üzenetére


rarki72
tag

nekem az alábbiak vannak:
Submariner Style
Sea-Dweller D-Blue Style
Planet Ocean Style - 3 segéd számlapos verzió
Yachmaster II Style

Mindben közös az árhoz képest szép kidolgozás. A 3 Rolex homage koronazáras.
Járástartalékuk 38-39 óra.
Járáseltérésük 15 mp-en belül van, de a Planet Osean Style kézen hordva -0,2 mp/nap-ot produkál.
Tömör szemes acélszíjakkal szerelik és a 3 Rolex homage csatja elég egyedi - nekem tetszik a megoldás.
A Planet Ocean Style csatja jelölt.
Hardlex üvegesek, de tok anyaga ötvözet. Krómozás egy év alatt nem kopott, nem pattog.
A lünettások racsnija megfelelő, anyaga valami alu ötvözet lehet.
A szerkezetek rotorja szerintem csak egy irányba húz, mert az én irodista életmódomban kb csak 70-75%-os az automata felhúzás mértéke. 16 óra viselettel csak 12 óra járástartalékot állítanak elő. Ugyan ilyen körülmények között az Orient Multi-Year-em, ami kézzel nem húzható, kb 1,5 napa alatt előállítja a 42 óra járástartalékot és a 1,5 nap működéséhez szükségeset.

A Submariner Style-ból az első példány 0. szervizes volt. Összeszerelésnél kimaradt a kenőanyag, így a járástartalék csak 22 óra volt és ennyi idő alatt 40 percet késett.
Ráírtam eladóra (Paulareis Official Store) és pár üzenet váltás után küldött egy másikat, ami már perfect volt, mint a többi.

[ Szerkesztve ]

(#18847) schawo válasza dzsi23 (#18845) üzenetére


schawo
titán

Jellemző a Tongjira, hogy nem jól húz, és a valós járástartalékának végén tengeti az életét. Kézzel fel lehet húzni jobban is.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#18848) rarki72


rarki72
tag

Megjött a Geya Submariner homage - G78011GWN
55$-ért sikerült megvennem egy személyre szabott ajánlat által - Aliexpress / Geya Official Store.
Miyota 8215 szerkezettel szerelt acél tokos és elől-hátul zafír üveges gyönyörűséges kicsi Hulk :)
Koronazáras és másodperc stopos.
Lünetta racsnija finoman dolgozik.
300m (30ATM) vízállóság és jelölt csatos tömör szemes acélszíj.




(#18849) dzsi23 válasza schawo (#18847) üzenetére


dzsi23
addikt

Igen, olvastam itt, hogy nem húzza magát rendesen, és mindenképp érdemes kézzel rásegíteni, de gondolom, a járástartalékot a teljes felhúzástól számoljuk, és úgy kevés a fél nap.

Egyéb:
Van még olyan cég, ami a Parnishoz hasonló árban és minőségben kínál mechanikus órákat, és a neve sem annyira kínai (mint pl. Guanqin)?

(#18850) Breki válasza dzsi23 (#18849) üzenetére


Breki
veterán

Debert

Corgeut

Binger

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.