Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:19:28

LOGOUT.hu

Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) pulutodurumo válasza Fall-N (#21000) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Szajkó ötöst nem Alin kell venni. Ott a creation watches, DFI, skywatches stb. Vagy magyar nyelvű szlovák román webshopok.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#21002) Fall-N válasza pulutodurumo (#21001) üzenetére


Fall-N
veterán

Persze csak példának írtam. Aliról és ebay-ről csak olcsóbb órát érdemes venni.

Én mondjuk személyesen vettem boltban akcióban. Ez is a fő órám.

[ Szerkesztve ]

(#21003) topi66 válasza dzsi23 (#20998) üzenetére


topi66
aktív tag

[link]
Seiko 5 link

[ Szerkesztve ]

(#21004) dzsi23 válasza Fall-N (#21002) üzenetére


dzsi23
addikt

"Aliról és ebay-ről csak olcsóbb órát érdemes venni."

Szerintem 50k-ig nyugodtan lehet ebay-en vásárolni... vagy akár többért is, csak minden esetben megbízható eladót kell keresni. Pl. ott vannak a Merkur órák, amikkel szemezek, azokat csak ebay-en lehet megvenni 50-60k körül, de Vostokom is 30k körül volt, és semmi gond nem volt, sem az órával, sem a szállítással, sem az eladó hozzáállásával.

(#21005) dzsi23 válasza topi66 (#21003) üzenetére


dzsi23
addikt

Hm, gondoltam, hogy ez az, de nem akartam tippelgetni. Fixen 7300 forint és ingyenes szállítás? Más 5-6000-ért szállít Németországból, ő meg nem kér érte pénzt, tehát kb. 2-3000 forint bevétele lehet az órán. Most is hirdet egy ugyanolyan Seiko-t (sőt, elvileg 6 van nála), de semmi mást, és az értékelési is régiek. Hát, reméljük, hogy pozitív csalódás lesz! :K

Szerk.: Ja, és videót majd mindenképp csinálj a kicsomagolásról! ;) Biztos, ami biztos.

[ Szerkesztve ]

(#21006) Fall-N válasza dzsi23 (#21005) üzenetére


Fall-N
veterán

Ennyiért biztos nem kap eredeti új Seikot. Ahogy írtam lehet, hogy egy több használt órából összelegózott, kipofozott óra lesz. Ne vicceljünk, nagyker nem kap ennyiért órát és meg neki haszon is van rajta.

(#21007) pulutodurumo válasza Fall-N (#21006) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ez egy felnyomott fiók. Az utóbbi egy évben nem volt eladása, most meg gyanúsan olcsó, keresett cuccot árul. Ráadásul addig ruha + cipő volt a profil. Kérdés hogy mikor derül ki a turpisság.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#21008) nebancsa válasza nebancsa (#20889) üzenetére


nebancsa
senior tag

Jól kezdődik az első munkanapom, egyből egy kínai órával :)
Megjött a Deber-t vídiás óra, első benyomás hogy bazi nehéz a méretéhez képest, talán a legnehezebb órám, nincs most lehetőségem lemérni, majd megteszem. A fém színe is más tónusú, az üveg is furcsa, szögben csiszolt. Elviekben zafír, ezt nem tudom tesztelni. A hátlapját 4 csavar fogja, az egyik elüt a többitől, nem kereszthornyos. Ez adta magát hogy meg is nézzem mi van belül. Japán kvarc szerkezet van ráírva. Szóval akinek bejön a forma, és nem zavarja hogy piszok nehéz az óra nyugodtan rendelheti, ennyi pénzt bőven megér.

(#21009) Sinu


Sinu
senior tag

A Kínai Jézuska ma jött az alábbi 45$-os csodával:
1
2

[ Szerkesztve ]

No Future

(#21010) dzsi23 válasza Fall-N (#21006) üzenetére


dzsi23
addikt

Nem viccelek, nem véletlenül írtam, hogy készítsen videót a kicsomagolásról. Videóval bizonyítva könnyebb teljes visszatérítést kérni, ha üres a csomag. De reménykedni lehet... én is ajándékoztam már el órát, amit nem volt kedvem eladni (persze, az kisebb értékű volt, mint az a Seiko). "Reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra." :)

(#21011) nebancsa válasza Sinu (#21009) üzenetére


nebancsa
senior tag

Gratula! Jó nagynak tűnik, hány mm.-es?

(#21012) alex89 válasza Sinu (#21009) üzenetére


alex89
senior tag

Szerintem egy picit drágán vetted. Ez egy teljesen tipikus, megszokott curren/naviforce/sinobi stb.. minőség, 15-20$-ból megvan általában.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#21013) pulutodurumo válasza alex89 (#21012) üzenetére


pulutodurumo
őstag

45$ szerintem is (nagyon)sok érte. Az a hepehupa, nagyon 3D, műanyag számlap nem a szívem csücske. Ez tényleg 1X dodós kategória. A hamis Montblanc márkajelzés legalább 20-30 dollárjába került Áronnak.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#21014) Sinu válasza nebancsa (#21011) üzenetére


Sinu
senior tag

Nem olyan nagy, csak az én csuklóm kicsi :) 42 mm

Nekem megérte ezt a 45$-t.
Mindegyik mutatója működik, rozsdamentes tok, bőrszíj, cseppálló, és nagyon meggyőző súlya van, nehezebb mint az automata orientem.

No Future

(#21015) dzsi23 válasza Sinu (#21014) üzenetére


dzsi23
addikt

Wow, legalább 47-esnek tippeltem. 15-20 dollárért már elvárt, hogy minden mutató működjön (kevesebbért meg nem érdemes órát venni), a cseppállóság már 10 dollárért is, a tok anyaga pedig pont olyannak tűnik, mint annak a Sinobinak, amit sokáig acélnak hittünk (vagy inkább tippeltünk, és reméltünk), de kiderült, hogy nem az. Ha a Montblanc feliratot rányomták, annyi erővel a stainless steelt is megtehették.

(#21016) joci86 válasza Sinu (#21014) üzenetére


joci86
senior tag

Nagyon hasonlít a tok "érdes" felülete a Sinobi 1132-esére. Megkapargattam belülről a tokot, és sajnos nem volt igaz a stainless steel felirat a hátlapon. Nem feltétlenül jelenti, hogy a tiédnél is így van.
Ahol nem jól láthatóan szálcsiszolt acél tok van a képen, ott érdemes erősen kételkedni kínai barátaink őszinteségében.

[ Szerkesztve ]

(#21017) nebancsa válasza Sinu (#21014) üzenetére


nebancsa
senior tag

Szerintem se vetted drágán, biztos lehet olcsóbban venni stopperest pár dollárral, de ha neked ez tetszik akkor meg kell venni. :)

(#21018) schawo válasza nebancsa (#21008) üzenetére


schawo
titán

ja, hát nem csoda, a "vídia" rohadt nehéz

jól néz ki :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21019) gyapo11 válasza schawo (#21018) üzenetére


gyapo11
őstag

Mennyire lehet vékony falú tokot csinálni belőle? Mert ha lehetne, akkor már nem lenne olyan nehéz. Kemény anyag, az biztos, de mennyire hajlamos törni ha vékony? Kínaiak az alloyból, ami ugye cink vagy valamilyen ötvözet olyan vékony falú tokot csinálnak acél hátlappal, hogy pille könnyű az óra a kvarc szerkezettel együtt, és nem törik, nem horpad, a célnak megfelel.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#21020) schawo válasza gyapo11 (#21019) üzenetére


schawo
titán

A szíj tömör, elkerülhetetlen. Volfrámkarbidból nem hajtogatnak lemezt, mint az olcsó kínai vackokhoz szokás :D

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21021) Soká válasza nebancsa (#21008) üzenetére


Soká
senior tag

"Megjött a Deber-t vídiás óra"

Kár, hogy nem linkelted a forrást!
Gyerekek, én nem tudom mit gondoljak ezekről a kínai holmikról. Rákeresve a Debertre, azt találtam, hogy 10 dollárért árulják ezt az órát. Miközben az 1-2 hete általam nézegetett, felettébb hasonló DOM nevű 47dollárba kerül. Nyilván ötszörös árkülönbség semmilyen szempontból nem reális. Nekem 50 dodóért is gyanús, ennyiért jó esetben acélt kap az ember, 10-ért meg szerintem garantált, hogy még acél se.

Az, hogy nehéz, az azért elég relatív fogalom, az a BENYAR, amit most vettem, szintén rohadt nehéz, de elsősorban a vastag és hosszú acélszíj miatt és bizony szerintem az se acéltokos, noha reménykedtem benne.
Ezek után mit gondoljak egy 10dolláros óráról?
Szerintem az sem tiszta, hiába beszélgettünk itt erről, hogy ki mit ért a "tungsten" vagy "tungsten steel" alatt?
Mert a tungsten az a volfrám megfelelője. Az meg egy nehezen megmunkálható és nehéz fém, de tulajdonságaiban nem összetévesztendő a volfrámkarbiddal, ami ugyebár a vídia.
Egyébiránt a fotódon a tokra az van írva, hogy "all stainless steel" szóval véletlenül sem tungsten.
Én egyre inkább biztos vagyok benne, hogy kínaiaknál az anyagmegjelölés sok esetben a színt jelöli. Egy buta kis kereskedőnek gyakorlatilag tök mindegy, hogy mi miből van, lényeg, hogy legyen valami neve, ami ha hangzatos, az sosem árt. Régen ugyebár ami fémszínű volt azt ezüst színűnek (ezüstnek) nevezték, a sárgásat meg arany színűnek (aranynak).
Nekem van itthon volfrámom, ami tutira az, majd egyszer megpróbálom megpolírozni, nekem úgy rémlik, hogy nem lehetett tükrösre csiszolni. De lehet, hogy már rosszul emlékszem. A volfrámot egyébként aranyhamisításnál használták(ják) mert a fajsúlya megegyezik az aranyéval. (ha valaki aranytömböt akar venni gyanúsan olcsón...)

Ma megjött ez a furcsanevű, magát acélnak és zafírnak hazudó óra. Szerintem kamu. De úgy egyébként külsőre rendben van.

A szíj csatlakozása más mint a reklámfotón.

(#21022) nebancsa válasza Soká (#21021) üzenetére


nebancsa
senior tag

Az ebay-en lőttem, beirod a keresőbe hogy tungsten és vagy öt néven szerepel ez az óra. Kínaiaknál ez nem meglepő rendelésre gyártanak. Az ár is változó 3e-től 40e ig. Én úgy látom hogy idejét múlt model, ez a forma a 90-es években volt menő. Gondolom rengeteg darabszám maradt elfekvő raktárakban, azokat szórják ki. Nincs rá nagy kereslet ezért ennyi az ára.
Nekem a szíja úgy is nagy kiveszek belőle egy szemet és ráküldök egy reszelőt, akkor kiderűl miből is van.
Addig egy kis videó hogy tesztelik :)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#21023) Soká válasza Soká (#21021) üzenetére


Soká
senior tag

Majd lefotózom az emlegetett óráimat, ha kéri valaki. És ezzel a magam részéről igyekszem is befejezni ezeknek a húszdolláros pilótaóra-remakeknek a vásárlását. A saját tapasztalat nagyjából az, hogy ennyi pénzért csoda, hogy órát kap az ember, ugyanakkor csodák még sincsenek. A kínaik lazán ráhazudnak mindenre mindent, korrekt tájékoztatást ne várjon az ember.

Mechanikus órákra nem nagyon vágyom (vagy ha igen, akkor inkább használt svájcit) kvarcból meg nem tudom, hogy van-e olyan drágább kategória, amiért érdemes pénzt kiadni? (jobb szerkezet, tuti acéltok, szép kivitelezés)

Ezen kívül lenne még egy kísérletem, ahol magamat tenném kicsit próbára. Csinálnék magamnak fatokos órát. Ehhez várnék javaslatot megfelelő alkatrészekre. (üveg, valami jobb kvarc szerkezet, apró csavarok...) Őrizgetek már vagy 10 éve egy ETA 2824-es szerkezetet de ahhoz csak akkor nyúlnék ha minden alkatrészhez lenne tuti technológiám.

(#21024) Soká válasza nebancsa (#21022) üzenetére


Soká
senior tag

"Nekem a szíja úgy is nagy kiveszek belőle egy szemet és ráküldök egy reszelőt, akkor kiderűl miből is van."

A szíja szerintem tuti, hogy acél. A volfrámban sem hiszek, a vídiában meg még kevésbé. De majd kiderül, hogy te azt tapasztalod-e, amit két hete linkeltem.

(#21025) Fall-N válasza Soká (#21021) üzenetére


Fall-N
veterán

A Betyár tényleg nem acél. Írja is az első vevő, a képen is látszik. Volt ilyen DK órám, ugyanezzel az OEM tokkal, az sem volt acél, csúnyán meg is kopott. Azóta eladtam.

Az Ontheedge óra sem acél, látszik, hogy nyakon van öntve a tükörfényes krómmal. Ettől kapok hányingert. Túl fényes, semmi matt felület, de legalább könnyen karcolódik.

A Dom és társai viszont a videó alapján tényleg volfrám-karbid. Ahogy írta nebancsa előttem OEM óra sok kis mushroom gyártótól.

[ Szerkesztve ]

(#21026) Soká válasza Fall-N (#21025) üzenetére


Soká
senior tag

"A Betyár tényleg nem acél. Írja is az első vevő, a képen is látszik."

Igen, de az a vevő nem túl mérvadó, mert én valék :)

"A Dom és társai viszont a videó alapján tényleg volfrám-karbid."

Jó, tételezzük fel, hogy az. De mint linkeltem a DOM 50dolcsi körül van, az előbb meg linkeltem egy Debert-et, ami 10 dollár. Nekem egyszerűen nem megy a fejembe, hogy akkor mi a reális ára ennek? Ne a 40 dolcsi különbséget nézzétek, hanem a 4-5-szörös árat! Azért egy ár-harcba nem nagyon fér bele ekkora különbség. Itt valaki nagyot hazudik. Vagy az anyagminőségről vagy az előállítás költségéről.

Egyébiránt hozzáteszem, hogy én már az orosz videónak sem hiszek, ahol a tag nagy erővel reszeli a szíjat. Szerintem az kamu felvétel. Ha valaki hazudni akar (és a kínaiak hazudnak az anyagminőséggel, ezt láthatjuk) akkor igazából semmibe nem kerül csinálni egy ilyen kamuvideót. Akár orosz rendezésben.

Egyébként most lementem a műhelybe és szemügyre vettem a 8-10 éve megpolírozott volfrámot. Nagyjából szép fényes és nincs nyoma valamiféle "rozsdának", változásnak. És reszelővel, ha nem is könnyen de meg tudom reszelni. Vagyis lazán össze tudom karcolni csúnyára.

(#21027) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Először is BUÉK minden kedves topik társnak.

A Parnis órákban milyen automata werk van? Például ebben.
Felső kis számlap az a járástartalék kijelzője, az alső pedig a másodperc jelző. Koronáról is húzható, ha igaz. Ez esetleg másodperc stoppos is? És vajon acél tokos is? Mennyire lehet belőni pontosságra egy ilyen automatát? Magyar forintban mennyit ér, mennyiért érdemes megvenni?
Előre is köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#21028) Fall-N válasza Jenne (#21027) üzenetére


Fall-N
veterán

Általában Miyota 8215A werk van bennük, vagy a Sea-gull ST21-es. A tok és szíj acél, van ahol zafír üveggel is lehet kapni. Be lehet őket pontosra lőni.

[ Szerkesztve ]

(#21029) nebancsa válasza Jenne (#21027) üzenetére


nebancsa
senior tag

A parnis.org oldalán 38eFt zafírral, bőr szíjjal, szállítással, vámmal gyors kézhezvétellel. Ebay-en olcsóbban hozzá lehet jutni, de ott nem biztos hogy zafír üveges, és bőr szíjas 17e-20eFt körül és akár meg is vámolhatják, de általában átcsúszik. . Magyar apró oldalakon 25eFt körül láttam hirdetni. Összességében minőségi óra, aki megvásárolja kedveli
[link].

(#21030) dzsi23 válasza Jenne (#21027) üzenetére


dzsi23
addikt

Az olcsóbb járástartalék-kijelzős óráikban (pl. az általad linkeltben) szinte biztosan Seagull van, drágábbakban Miyota is lehet. Ha nem kell a járástartalék-jelzés, akkor olcsóbbakban találhatsz Seagull-t, Miyota-t, vagy akár Seiko-t is.
Nekem egy Seagull ST1731-gyel szerelt Parnisom van, 0 és +7s/d járáseltérést szoktam mérni pozíciótól függően, a napi átlag +3 és +5s/d között van, járástartaléka kb. 49 óra. Egyetlen hibája, hogy a rotor gyengén húz. Viszont kézzel is húzható (koronáról), így nem olyan nagy gond ez sem. Másnál amúgy általában rendben működik a rotor is, de ki lehet fogni gyengébbeket, nem én vagyok az egyedüli ezzel.
Abban biztos lehetsz, hogy acél.

Szerk.: Amúgy a másodpercstop szvsz. felesleges ezen a szinten, úgyis elmászik.

[ Szerkesztve ]

(#21031) dzsi23 válasza Soká (#21023) üzenetére


dzsi23
addikt

"kvarcból meg nem tudom, hogy van-e olyan drágább kategória, amiért érdemes pénzt kiadni? (jobb szerkezet, tuti acéltok, szép kivitelezés)"

Olyan drágább kategória biztosan van, ahol szebb a kivitelezés, és tuti acél a tok, de a "jobb" szerkezet attól függ, mire van szükséged, vagy egyáltalán van-e szükséged valami extrára... szolár, esetleg kinetikus töltés, rádiós, bluetooth-os, GPS-es szinkronizálás, netán "folyós" másodpercmutató...

(#21032) Tsebacsi válasza nebancsa (#21029) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Innen akkor biztonsággal lehet rendelni Parnis-t, tuti megkapom és minden benne van az árban? Mert akkor kinézek valami cukiságot aztán asszony vagy agyoncsap, vagy agyoncsap :)) :DDD

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#21033) nebancsa válasza Tsebacsi (#21032) üzenetére


nebancsa
senior tag

Igen én már rendeltem innen, és minden benne van az árban, és én 1 héten belül megkaptam az órát.

(#21034) Tsebacsi válasza nebancsa (#21033) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Köszönöm ennek én nagyon örülök, a pénztárcám kevésbé :DDD

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#21035) Jenne


Jenne
senior tag

Köszönöm szépen mindenkinek a Parnis órához a válaszokat. :R :R :R

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#21036) nebancsa


nebancsa
senior tag

Most kaptam a hírlevelet a Parnis-tól feb. 14.-től árat emelnek, és jan. 30. után megszűnik az ingyen szállítás. :(

(#21037) dzsi23 válasza nebancsa (#21036) üzenetére


dzsi23
addikt

Vagy csak megemelik az "eredeti" árat, az "akciós" ár meg marad a régi, csak a hírlevéllel próbálnak vásárlásra ösztönözni. Mert hát kb. minden akciós náluk, de mindent dupla áron kínálnak az ebay-es árhoz képest, pedig ott is zafírral van sok esetben. Pl. a Rolex GMT homage ebay-en 19-21k, az org-on 38k.

(#21038) nebancsa válasza dzsi23 (#21037) üzenetére


nebancsa
senior tag

Hát elég kifacsart ösztönzés, de a kínaiaknál nem lehet tudni...
Igen, de a magasabb árba benne van a gyors posta, és garantálják hogy külön nem vámolják meg. Ha meg árat emelnek,reméljük hogy az ebay-en nem fognak emelni.

(#21039) dzsi23 válasza nebancsa (#21038) üzenetére


dzsi23
addikt

Lehet, hogy kifacsart, de sajnos mindennapos dolog.
Persze, hogy nem kell áfát-vámot fizetni, mert benne van az árban, a szállítási költséggel együtt. Csak így biztos kifizeted, ebayen vagy alin rendelve pedig lehet, hogy nem. :)
A várakozáshoz már hozzászoktam a sok kínai rendelés során, már-már hiányozna, ha minden gyorsan ideérne. :D

[ Szerkesztve ]

(#21040) Soká válasza dzsi23 (#21031) üzenetére


Soká
senior tag

A jobb kvarc szerkezet alatt nem a plusz képességeket értem, hanem az üzembiztos, tartós működést. Ismerek 30 éve működő kvarc szerkezeteket és akkor arra azt mondom, hogy az már tartós és jobb. Fogalmam sincs, hogy ezek a kínaiak mit bírnak, mert jellemzően pár év alatt a fiók mélyén végzik.

(#21041) schawo válasza Soká (#21040) üzenetére


schawo
titán

Nekem eddig egyetlen kvarc szerkezetes órámmal van gondom. Pont a legdrágább, 5 éves Bulova Precision Chronograph szerkezetes órám nyűglődik. Beállítás után 2-3 hónapig jó, aztán szép lassan, heti 1 perc körül elkezd késni a percmutató (a másodpercmutató továbbra is pontos). Ami elromolhat, el is romlik.

Aztán van 42 éves Seiko kvarcom, ami megy és szuper pontos.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21042) bbubby00


bbubby00
őstag

Sikerult beszereznem egy Tevise automata orat. Ujonan kemeny 5ezrembe kerult, nagyon kivancsiva tett, kit tudhat ennyiert. Ar/ertek aranyban mindenkepp elfogadhatonak tartom. A szij vallalhato minosegu, csak az en csuklomra nemlehet szepen pontosan beallitani, mint egy dragabbat. Tok. Hat, sztem az a leggagyibb resze a tortenetnek. Lunetta forgathato (de minek, mert borzalom), reces es gagyi. Az uveg belulrol poros, nemtudom h ez az egy hetes hordas miatt, vagy mar dzsekicsen igy rakta ossze. Szamlap nekem bejon, viszont a napmutato + nagyito ugye jo kombo, de itt nemsikerult annyira jol, vagy csak nekem kell hozza tulsagosan kitekernem a kezem. Csat kulleme jo, nyitoszerkezete viszont eleg lightos. Benne lako szerkezetet nem ismerem. Egy ejszakat biztosan kibir, ha leteszem alvashoz, viszont meglepoen pontos. Napkozben 2masodpercet csal, reggelre meg 3at osszeszed. Kicsit (nagyon) Rolexnak akar latszani, de legalabb sajat nevvel teszi ezt.
Szumma: nem voltak a gyengeim a buvar orak, viszont egyre jobban kezdem megkedvelni. Ennyiert ajandek volt ez a kinai kezrevalo. Ha lett volna belole tobb db, akkor veszek a csalad osszes ferfi tagjanak.

(IMG:/dl/upc/2019-01/03/416435_spllwvcyveboxn34_img_20190103_161937.thumb.jpg)(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2019-01/03/416435_phislcsdw2dslx9a_img_20190103_162150.jpg](IMG:/dl/upc/2019-01/03/416435_phislcsdw2dslx9a_img_20190103_162150.thumb.jpg)(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2019-01/03/416435_sjfyalkjpi4glxkq_img_20190103_164348.jpg](IMG:/dl/upc/2019-01/03/416435_sjfyalkjpi4glxkq_img_20190103_164348.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#21043) dzsi23 válasza Soká (#21040) üzenetére


dzsi23
addikt

Japán szerkezet legyen benne, ne kínai, és akkor nem lesz gond. Feltéve, hogy az óra többi része és az összeszerelés is minőségi. Mert hiába van benne egy olcsó Miyota, ami elketyegne évtizedekig, ha a gagyi mutatók leesnek egy kisebb erőhatástól is (jártam már így). Vagy ha nem jó a szigetelés, és bepárásodik/beázik.

(#21042) bbubby00:
Azért ne vidd túlzásba a búvárkodást! :)

[ Szerkesztve ]

(#21044) bbubby00 válasza bbubby00 (#21042) üzenetére


bbubby00
őstag

Nem tudtam szerkeszteni. Admin help me
Itt van par masik kep:
oldalrol
sregan
csat
szerkezet

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#21045) Soká válasza schawo (#21041) üzenetére


Soká
senior tag

Szeretem amikor megkönnyítitek a választást :)))
Szóval, van lutrifaktor. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy azt a Bulova-t használtan vetted-e? Nem lepődnék meg ha igen, és nem lepődnék meg ha azért vált volna meg tőle a gazdája, mert neki is bajai voltak vele.

dzsi23,
oké, szóval japán szerkezetet érdemes venni. És hol árulnak ilyesmit darabra, ahol mondjuk nem annyiba kerül, mintha komplett órát vennék? Bár, nem kizárt, hogy azt lenne a legegyszerűbb. Aztán ha belebuktam a kis fatokos órácskámba, akkor vissza mindent :)
De nem lesz akkora bukta, mint amikor vagy 15-20 éve próbálkozott az MMII csapat egy mechanikus ezüst topikórával :)

(#21046) schawo válasza Soká (#21045) üzenetére


schawo
titán

Nálam volt már másfél éve, mikor elkezdte. Amúgy működik. Ha csinálok egy új beállítást akkor, amikor elkezd mászni a percmutató, akkor 2-3 hónapig megint nem csinálja.

A svájci kvarc szerkezetek is jók még. (Ronda, ISA, ETA)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21047) schawo válasza Soká (#21045) üzenetére


schawo
titán

[link]

A PC21-gyel sem szokott gond lenni.

Egy PC21 szerkezetem tönkrement. Mert az elem szétrohadt benne a fiókban :DDD De nem a szerkezettel volt baj.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#21048) Keil Walker


Keil Walker
aktív tag

Megjött sógorom Pierre Cardin-ja. Nem teljesen kör alakú a tok. A legkisebb részén 42mm, a legnagyobb majdnem 44mm.

[kép]

A fólia még ott van az üvegen, amiatt foltos.

Közben rájöttem, hogy a gyerek etetőszékének is ez a markája :D

[ Szerkesztve ]

(#21049) Soká válasza schawo (#21047) üzenetére


Soká
senior tag

Köszönöm! Amit a linken láthatok, azok ugye használt órák szerkezetei?

Közben lefotóztam a Ronthedge (vagy hogy hívják) órát társaságban. Hátha valakinek haszonnal szolgál.
Azt, hogy a két szélső óra mondjuk, hogy egy IWC pilótaóra koppintása, az tiszta. De mi van a másik két órával? - tudjátok, hogy milyen svájci óra mását "tisztelhetjük" bennük?

(#21050) nebancsa válasza Soká (#21045) üzenetére


nebancsa
senior tag

Kvarcokkal nincs gond, nálam még egy se ment tönkre csak úgy, vagy beáznak, vagy az elem folyik ki. Elvileg a por is megakaszthatja a szerkezetet, és ahogy öregszik az elemet is sűrűbben eszi. Ezek minden kvarcra ráillenek. A japán olcsó kvarcokat is kínába gyártják, persze attól még nem kínai, mint ahogy a suzuki sem magyar.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.