Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-19 06:49:10

LOGOUT.hu

Parfüm topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6801) slick-adam válasza r3dsnake (#6800) üzenetére


slick-adam
aktív tag

allatias illat?
pl a ket szörnyeteg:
- YSL Kouros
- Chanel Antaeus

vagy L'Artisan-tol (bar ezeket nem biztos hogy megtalalod helyben):
- Al Oudh
- Dzing!

de van rengeteg :)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6802) kk831228 válasza r3dsnake (#6800) üzenetére


kk831228
addikt

Nekem ez eléggé az volt : [link] Igaz hogy leírásba nincs benne az animalic jelző... :)

Ezek között is biztos van [link] Maksifül árulgatja ezeket...

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6803) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Köszi a tippeket. :) A fentebb említett "lóistálló" szag megtalálható valamelyikben? Ha csak diszkréten van jelen, még talán tetszene is. :D

(#6804) slick-adam válasza r3dsnake (#6803) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ha konkretan loistallo nem is, de a Dzing!-et a cirkusz ihlette.
olyan az illata, mintha cirkuszban lennel, faforgacs, allatok (persze itt összkepröl van szo), vattacukor es karamell a közönsegben, ...
ugyanakkor sokakat antikvariumra is emlekeztet. nagyon regi könyvek, megsargult lapok edeskes illata.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6805) r3dsnake válasza slick-adam (#6804) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Meglepő, hogy ennyire szerteágazó illatokat igyekeznek megtestesíteni parfümökben. Remélem lesz szerencsém kipróbálni, legalább amiatt, hogy elég kuriózumnak hangzik. Köszi a tippet!

(#6806) kk831228 válasza r3dsnake (#6803) üzenetére


kk831228
addikt

Az első amit linkeltem, szagold meg... ;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6807) r3dsnake válasza kk831228 (#6806) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Mindenképp. Köszi! :)

(#6808) slick-adam válasza r3dsnake (#6805) üzenetére


slick-adam
aktív tag

jaja, mindenkepp szaglaszd meg, en imadom az ilyen speci illatokat.

de kezdd a standard allatias illatokkal (Kouros, Antaeus, ... ezeket megtalalod egy Müller-ben is) meg amit kk831228 ajanlott (azt en se ismerem, fel is irtam a noteszkembe)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6809) sonkabence


sonkabence
csendes tag

Al oudh én is ajánlom. A semmiből jött és tarolt... kellemesen mocskos illata van. :D láttam fentebb téma volt a rózsa. Ha rózsa akkor Lyric. Valakit érdekelne felesbe?

[ Szerkesztve ]

Eladó niche parfümök szórófejes üvegben! Lista: www.wower.atw.hu

(#6810) Kimmuriel


Kimmuriel
aktív tag

Na úgy látom van itt egy kis fogalomzavar, úgyhogy tegyük helyre a dolgokat: animális illatokon alapvetően az állati eredetű összetevőket értjük, úgy mint a cetámbra (ambergris), hódzsír (castoreum), cibet (civet), pézsma (musk), stb.
Persze manapság ezeket már mind szintetikus úton állítják elő, úgyhogy senki ne essen kétségbe, semmilyen jószágnak nem esik bántódása.

Néha az animális kategóriába sorolják az indolos fehér virágokat is (pl. jázmin), ami egyesek szerint széklet szagú, a római köményt, amit izzadságszagúnak titulálnak, vagy a feketeribizli levelet, amire meg azt mondják, hogy macskapisire emlékeztető szaga van.

(#6811) Mercutio_ válasza slick-adam (#6801) üzenetére


Mercutio_
félisten

YSL Kouros
Nekem az inkább amolyan öregedő dzsigolós érzetet kelt (pedig 40 elmúltam) mint animálist :U

Ja igen, ezek voltak a legutóbbi rendelésben:

Armani Code Profumo eau de parfum
Yves Saint Laurent Kouros eau de toilette
Givenchy Pour Homme eau de toilette
Givenchy Xeryus Rouge eau de toilette
Givenchy Pí eau de toilette
Viktor & Rolf Spicebomb eau de toilette
Thierry Mugler A*Men eau de toilette
Thierry Mugler A*Men Pure Wood eau de toilette
Carolina Herrera Chic For Men eau de toilette
Lacoste Eau de Lacoste L.12.12. Blanc eau de toilette
Lalique Encre Noire Sport eau de toilette
Bottega Veneta Bottega Veneta Pour Homme eau de toilette
Dunhill Icon eau de parfum
Dsquared2 He Wood Rocky Mountain eau de toilette
Prada Luna Rossa eau de toilette
Van Cleef & Arpels Tsar eau de toilette
Hermès Terre D'Hermes H Bottle Limited Edition eau de toilette
Lalique Pour Homme eau de toilette
Chopard Noble Vetiver eau de toilette
Mont Blanc Legend Intense eau de toilette
Ermenegildo Zegna Zegna Forte eau de toilette
Lanvin Avant Garde eau de toilette

Hermès Terre D'Hermes H Bottle Limited Edition eau de toilette: Ez nagyon bejön. Akinek az alap Hermés túl légies feltétlenül próbálja ki, sokkal fajsúlyosabb, kicsit "dirty" illat, mintha az alap egy 16 éves hamvas lány lenne, ez meg egy 28 éves "ereje teljében" levő nő.

Mont Blanc Legend Intense eau de toilette: Az alap legend "sűrűbb" változata, néhány "sötétebb" árnyalattal. Akinek az alap bejön ez is tetszeni fog, de nagyobb különbségre számítottam.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6812) slick-adam válasza Kimmuriel (#6810) üzenetére


slick-adam
aktív tag

tenyleg, SL A La Nuit-ot is akartam irni, hogy arrol is az "allatias" kifejezes jut eszembe (fotorealisztikus "karcolós" jázmin).

szerintem a mézet is az allatias illatokhoz lehet sorolni. vagyis van olyan mez, ami ... hmm... száradt pisire emlekeztet. ezert is brutal allatias a Kouros (Mercutio_): jo nagy adag civet, méz és pézsma. ha ez nem allatias parfüm, akkor nem tudom mi az.:D

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6813) Mercutio_ válasza slick-adam (#6812) üzenetére


Mercutio_
félisten

A komponensek nem mindiig erősítik egymást... de ebben a nyirkos -taknyos időben a szaglásom sincs a topon, szóval az sincs kizárva, hogy egyes komponenseket nem vagy sokkal gyengébben érzek így az összkép is borul.

Egyébként nálam tényleg mást jelent az animális 10+ év boros előélettel az ottani illatjegyek kapcsolódnak a kifejezéshez és ez kétlem, hogy megváltozik :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6814) kk831228 válasza Kimmuriel (#6810) üzenetére


kk831228
addikt

:R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6815) zs.tom válasza slick-adam (#6799) üzenetére


zs.tom
tag

Creed a mass niche subcategory-ba sorolható, nagyjából magasabb minőséget állítanak elő, mint a designer szegmens felsőbb hányada(Dior stb.), de korántsem nevezném jó minőségűnek és kreatívnak az illataikat. Sajnos az oud témájú illatuk(Royal Oud azt hiszem) köszönöviszonyban sincs a niche szegmens alsó szintjével sem, arról meg ne is beszéljünk, hogy a valódi oudhoz mennyi köze van... Az árazás természetesen a pénzes, designer szegmenshez szokott, ráadásul gyakorlatlan vásárlói körhöz van igazítva. Akinek más a véleménye ki vele, de: Support your statement! :)
BTW ha Creed akkor már inkább Annick Goutal, ha a light vonalat nézzük.

(#6816) zs.tom válasza Kimmuriel (#6810) üzenetére


zs.tom
tag

Jó kis összefoglalás, annyit azért hozzátennék, hogy az IFRA által szabályozott és ellenőrzött illatok, melyek kereskedelmi forgalomban kaphatóak azokban nincs valós állati összetevő. Léteznek olyan indie és natural brandek, akik használnak valódi állati összetevőket és például a civet nem fenil-acetát formájában van helyettesítve, hanem ténylegesen képviselteti magát az anyag az adott parfümben! :)

(#6817) zs.tom válasza sonkabence (#6809) üzenetére


zs.tom
tag

Az Al Oudh számomra is egyik kedvenc, de sajnálom, hogy a Bertrand Douchaufour féle base note itt is jelen van, ahogy a Jubi 25-ben is. Kinek a pap, kinek a paplan, attól még jó kis alkotás :)

(#6818) slick-adam


slick-adam
aktív tag

Miller Harris La Fumee-t (klasszik EdP verzio) szagoltatok már?

kéne egy nem tul draga (Amouage es baratai kizarva), de jofele meleg, picit füszeres tömjén illat. leirasok alapjan ez annak tünik, de nem tudom megszaglaszni. CdG Avignon, CdG 2 Man, Montale Full Incense, ... tul hideg illatok nekem.

Fej
levandula, elemi, tömjén

Szív
koriander, pelargónia, kömény, kardamon, kamilla

Alap
nyír, szantálfa, cédrus, borostyán

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6819) zs.tom válasza slick-adam (#6818) üzenetére


zs.tom
tag

Egyedül a La Fumee Arabie nevű mixtúrát ismerem tőlük, az kellemes füstös-labdánumos illat, de labdánum terén nekem az 1740 jobban fekszik :) Az eredetire én is kiváncsi lennék.

(#6820) sonkabence válasza zs.tom (#6815) üzenetére


sonkabence
csendes tag

Nem vagyok különösebb Creed rajongó, de szeretem az illatait. Kb 15 illatukat próbáltam már, mindet csodálatosnak tartom, de csak keveset hordanék/hordok. A minőség tekintetében számomra egyértelműen felsőkategóriás. Az intenzitás, tartóssággal valamennyi illatuknál gondok vannak. Sajnos, ez a niche házak nagy részére szintúgy igaz. Az árazás meg nagyon szubjektív. Ha nem lennének jó beszerzési források, akkor nyilván a niche kategória 90%-a havi fizus kategória lenne, de szerencsére nem. Ez nagyban átértékelheti egy-egy ház értékét. Szinte minden háznak van egy, kettő sikeres illata. Na de házon belül mennyi a sikeres? Ez is formálhat egy minőséget. Aventus, MI, GIT, OV, SMW, BdP ezek mind nagyon népszerű illatok niche berkekben is.Összesen meg van kb 25-30 elérhető illatuk. Ellenpéldának legyen a Montale. Pár év alatt bő 200 illat, ezek közül legtöbbünk a Black Aoud-ra vagy a Red Vetyverre gondol és kész. Vagy Tom Ford, ott se kevés a felkapott, elismert illatok száma. Az biztos, hogy a creed a legkonzervatívabb ház. Nem hajlandóan feladni a légies, kifinomult, visszafogott stílust. Még a Royal Oud-ot sem voltak képesek a maga erőszakos jellemével kiadni, azt is megszelídítették. Az összetevők minősége meg nagyon szubjektív. Valakinek az MI egy szánalmasan szintetikus tusfürdőegyveleg, számomra meg fantasztikus összetevőkből alkotott mestermű. Ezzel úgy gondolom nincs semmi gond, elvégre mi képezzük le az illatokat, ahány ember annyi féleképpen. Azt észrevettem, hogy a kutyámnak egyformán rossz minden parfüm :D

Eladó niche parfümök szórófejes üvegben! Lista: www.wower.atw.hu

(#6821) zs.tom válasza sonkabence (#6820) üzenetére


zs.tom
tag

Kinek mi, nekem a Creed sajnos nem :( A kutyádnak meg ne parfümöt mutogass hanem rántotthúst!
Szereti valaki Villoresi illatait?

(#6822) slick-adam válasza sonkabence (#6820) üzenetére


slick-adam
aktív tag

Creed minösegi, könnyed es friss illatokat készít. ebben nagyon jok szerintem is.
igaz nem fizetnek mindegyik nepszerü krealmanyukert, ha megtehetnem, akkor se. pl SMW nekem tul nöies es unalmas (pedig szinte mindenki perfekt unisexnek tartja), viszont a Royal Water a kedvenc Creed parfümöm, ami nagyon underrated es erre mondjak altalaban, hogy "nöies". Royal Oud is csak okes, engem GPH II-re emlekeztet (pedig nem kene, furi).
Himalaya az egy jobb minosegü Paco Rabanne XS klón, mint ahogy az Original Santal a Mont Blanc Individuel-é. ... na ezek a masolatok konkretan eleg gázak. marmint a letezesük.
MI nekem is fent van a kivansaglistamon.

ja es az en Aventus üvegem baromira erös es hosszan tarto. siman beastmode kategoria.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6823) petr89 válasza slick-adam (#6822) üzenetére


petr89
csendes tag

A MI legnagyobb hátránya, hogy az év ezen szakában teljesen halott, alig érezhető/élvezhető. Esküszöm az illata is más a bőrömön, mint a fülledt nyári melegben. Napfény kell neki, levegő, meleg és pára. Mondjuk ősszel/télen MI-t viselni kicsit olyan mint ugyanekkor rövidnadrágban és leningben járni. Kellemetlenül nem odaillő.

(#6824) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Amúgy lehet, hogy elég triviális dolog (lenne), de nyakra vagy ruhára érdemes fújni? Esetleg mindkettőre?

(#6825) slick-adam válasza r3dsnake (#6824) üzenetére


slick-adam
aktív tag

börön nyilvan masabb kicsit az illat, de en szoktam ruhara is fujni egyet, föleg a gyengebb parfümökböl. szöveten tovabb tart az illat. amugy nyakra szoktam meg mellkasra.
hajra is ajanlott egyebkent, szinten a tartossag miatt. csak az alkohol kicsit kiszarithatja a hajat.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6826) Peterzon94


Peterzon94
tag

Ha már creedről beszéltek, továbbra is eladó az 50ml decant aventusom, amit mufi kollégától kaptam. :D

(#6827) Petyke77


Petyke77
tag

Volt itt szó állatias parfümökről. Ezt próbálja ki aki meri brutál...
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Muscs-Koublai-Khan-4090.html

(#6828) slick-adam válasza Petyke77 (#6827) üzenetére


slick-adam
aktív tag

probalnam... de mar Royal Exklusive, azaz csak Párizsban kapható. vagy honlapjukrol rendelhetö. vagyis jelenleg meg onnan se...
hallottam, hogy legendas.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6829) Kimmuriel válasza Petyke77 (#6827) üzenetére


Kimmuriel
aktív tag

Nekem van belőle mintám, annyira szerintem nem durva. Az Ambre Sultan sokkal durvább! Nem is bírtam vele, végül el is adtam.

(#6830) tibbike01


tibbike01
őstag

Az új Prada-t szagoltátok már? Nekem baromira bejön.

(#6831) zs.tom válasza Petyke77 (#6827) üzenetére


zs.tom
tag

Nem olyan brutál amilyen a híre :) Nekem kifejezetten nem tetszik, Ambre Sultan annál inkább

(#6832) Petyke77 válasza zs.tom (#6831) üzenetére


Petyke77
tag

😃 Valahonnan volt egy kis mintám még régebben belőle,nekem már hordhatatlan/értelmezhetetlen volt mint parfüm... 😃
Viszont ezzel nem találkoztam még. A vélemények alapján ezt is kihívás lehet hordani:
http://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Secretions-Magnifiques-4523.html
Esetleg valaki próbálta már?

(#6833) slick-adam válasza Petyke77 (#6832) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ezt se nagyon lehet ertelmezni, marmint a letezeset. pontosan olyan undorito, mint amilyennek hangzik. az a pontszam nem veletlen.:D

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6834) r3dsnake válasza Petyke77 (#6827) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Kíváncsi lennék rá, nem tudom hol lehetne kipróbálni.

(#6835) zs.tom válasza Petyke77 (#6832) üzenetére


zs.tom
tag

Csak a dagadt villanyszerelőt és a szállodai örömhölgyet ismerem tőlük, mindegyik elég beteg... A SL pézsmája számomra egy romlott régi vörösborra emlékeztet. Megmutattam pár embernek, de ápolatlan idős nénire asszociáltak, olyanra aki nem fürdik csak fújja magát igénytelen dezodorokkal. :DD

(#6836) sonkabence válasza zs.tom (#6835) üzenetére


sonkabence
csendes tag

a kövér villanyszerelő szerintem egy szép, könnyű, már-már nőies illat. Néha elgondolkodok a beszerzésén is, de aztán lebeszélem magam.

Eladó niche parfümök szórófejes üvegben! Lista: www.wower.atw.hu

(#6837) kk831228 válasza zs.tom (#6835) üzenetére


kk831228
addikt

Érdekes, jó lenne mindegyikből egy minta... :D :K Kíváncsi lennék... :D Áá Notino - n vannak minták... :C

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6838) ToBeY


ToBeY
nagyúr

A Mont Blanc Individuel mennyire jó télre?Szeretnék +1 valamit venni még télre,és ez elég jó árban van.

[ Szerkesztve ]

(#6839) ×HULK×


×HULK×
csendes tag

YVRA 1958
Az YVRA 1958 egy elkötelezett holland író, újságíró, illatszakértő és -gyűjtő sokéves álmának megvalósulása. A gentleman stílust hűen képviselő Yvo van Regteren Altena gyermekkora óta érdeklődik a parfümök iránt. A jelenlegi – beleértve a niche – parfümpiac szakavatott ismerője. 25 éve ír a témában különböző magazinoknak.

Az YVRA 1958 a klasszikus hagyományokon alapuló férfias parfümök kiválóan sikerült újraélesztése. Azonnal látszik, hogy a készítő komoly tudással és ízléssel bír a témában. Aki egy minden nap viselhető, megnyugtatóan kifinomult, kellő hozzáértéssel csiszolgatott alkotásra vágyik, ezúttal nem fog csalódni. A magas, 20%-os töménységgel, és a magas minőségű (szinte harapnivaló) alapanyagokkal az illat biztos rajongótábort szerezhet a jövőben.
A hangulatról a készítő szavaival: "Egy hosszú, fárasztó repülőút után mindig élvezettel frissítem fel magam az ismerős parfümmel. Célom az volt, hogy ezen alkalmakra készítsem el a számomra legkiválóbb illatot."
FEJILLAT
citrom, narancsvirág
SZÍVILLAT
gyömbér, kardamom
ALAPILLAT
cédrusfa, pacsuli, tonkabab

(#6840) Mercutio_ válasza ×HULK× (#6839) üzenetére


Mercutio_
félisten

Honnan, mennyiért sikerült?
Hasonlít valamihez?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6841) ×HULK× válasza Mercutio_ (#6840) üzenetére


×HULK×
csendes tag

A Neroli új terméke.Még nem volt hozzá szerencsém,de gondoltam megosztom az infót.Én sajnos náthával küzdök,talán jövőhéten sikerül megszaglásznom.Ahogy az összetevőket nézem ez egy tipikus nyári illat lehet.

[ Szerkesztve ]

(#6842) slick-adam


slick-adam
aktív tag

új szerzemények:

- kb. 20ml Serge Lutens Chergui. adtam erte 48ml Mont Blanc Individuel-t, sztem siman jo deal (plusz meg dobott hozza a srac "poenbol" ca. 4ml Dior Bois D'Argent-et, 5-6ml Ferragamo F Black-et + par fujasnyi GIT-et)
- Chanel Egoiste 50ml es Dior Eau Sauvage Parfum 100ml (ezekböl meg vannak decant-ok, kesöbb nyitom ki öket)
- Miller Harris La Fumee 50ml

La Fumee-rol velemenyek par nap utan:

kb. olyan, mintha Montale Full Incense-t (ami ugye egy melegebb CdG Avignon gyakorlatilag) és Serge Lutens Serge Noire-t összekevernenk és adnank hozza még kamillát. aztan lejjebb vennénk a hangeröt.:) fura, hogy Serge Noire jut eszembe, hiszen abban szegfüszeg dominal, ebben meg kömény van. mégis arra emlékeztet. szóval kellemes füszeres, meleg tömjén illat, naggyabol erre számítottam. nagyon komplex, sokat változik már az elsö fél órában is. viszont nem valami tartos.:( 2-3 óra rajtam (az én böröm falja a parfümöket), szerencsesebbeken ez 4-5 lehet. nagyon széles es finom, de kicsi permetet fúj a fúvókája. kb. duplázni kell vele a szokásos 2-3 fújást. 35 euroert elegedett vagyok vele, de normal retail árat (50-60 az 50ml-es, 80-100 a 100ml-es) nem fizetnék érte. vagyis ezek a félig-grey-market árak.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#6843) Petyke77


Petyke77
tag

Na megjött Mr Jacques Fath. Tényleg nagyon király édes de valami miattnagyon férfias is egyben. Komplex illat és tartós is (7+ óra és még érzem) Ár-érték arány baromi jó,símán niche minőség! Thx Mufi!😀

(#6844) kk831228 válasza Petyke77 (#6843) üzenetére


kk831228
addikt

Érdekel még egy adag??? :B :)) Nekem nem teccik... :D

Az biztos, haver mondta hogy másnap is érezte a kezén, szóval tartóssággal nincs probléma... :R

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6845) Petyke77 válasza kk831228 (#6844) üzenetére


Petyke77
tag

Nem köszi,szép az üvege is sztem veszek egyet. 👍

(#6846) zs.tom válasza Petyke77 (#6845) üzenetére


zs.tom
tag

Ez micsoda? Érdekel engem is :)

(#6847) tibbike01 válasza Petyke77 (#6843) üzenetére


tibbike01
őstag

Szia! Honnan rendelted és mennyiért? Engem is érdekel az illat.

[ Szerkesztve ]

(#6848) kk831228 válasza zs.tom (#6846) üzenetére


kk831228
addikt

Van eladó decant ha gondoljátok... ;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#6849) Petyke77


Petyke77
tag

Jeremy említette egy videójában és ezen felbuzdulva szétdobtunk háromfelé egy üveggel,Mufi bonyolította. Egyébként relatíve olcsó cucc csak itthon nem árulják de meglepő minőség.
Jacques Fath pour
l'homme
http://www.fragrantica.com/perfume/Jacques-Fath/Fath-Pour-L-Homme-6567.html

[ Szerkesztve ]

(#6850) slick-adam


slick-adam
aktív tag

nem mondjatok, hogy Dzseremi ajanlasara vasaroltok barmit is? :C
(termeszetesen ettöl még lehet jo)

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.