- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz
csababarca #80936 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #75899 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #75845 üzenetére
Köszi, tudtam hogy írt valaki de nem találtam meg a hozzászólást
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #75307 üzenetére
Italica cuccokat látsz?
-
saen
veterán
válasz
csababarca #75307 üzenetére
Kb 10+ éve szoktunk lengyelektől horgászcuccot rendelni, ez tényleg igaz.
-
BogyóBP
addikt
válasz
csababarca #74738 üzenetére
Ha nem érte közvetlen napsütés (UV), tartós meleg pl radiátorhő, illetve nincs kiszálkásodva akkor nem kell. A shimano technium alapban is egy elég érdekes zsinor, 3 boritás amolyan fonott tulajdonságokkal rendelkező monofil gyakorlatilag egy átmenet a kettő közt én is azt használom. Sajnos 18 asba nagyon nehéz fellelni, így most 22 es van feltekerve de 20 asra vagy 18 asra akarom majd cserélni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nekem 2 szezont simán elmennek a főzsinórok, dobóelőkével. Ha nem érte semmi extrém (Nagy halak fárasztása, akadóba tépés, több hetes kánikulai UV riasztásos peca, vegyi szennyeződés), bőven jó az még.....
-
sasa311
veterán
válasz
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy 20x keszegeztel és dobtal alkalmanként 150et vagy 20x pontyoztal nagypapa stílusban (2 óránként egy dobás).
Ha átlagos peca volt én még nem cserélném, hanem előbb kiprobalnam és ha minden oké akkor hagynám.
-
@mriya@
őstag
válasz
majd kiderül
amúgy próbáld ki két ágdarabbal.
-
A Zéé
addikt
válasz
csababarca #74266 üzenetére
asszem 365+áfa/db az, amit már korábban betároltak és 390+áfa, amit most rendeltem. Ez a sima 30 N+F. A cifrábbak (aku-z, K) még drágábbak).
-
hermanyi
addikt
válasz
csababarca #74266 üzenetére
Én [ezzel] dolgozom ezt tavaly 2000 huf ért vettem . Tavaly novemberben már kérték az idénre aktuális áraimat . Én 20-30% ot raktam rá a tavalyi árakra . De lehet kevés lesz . Amúgy 1 hab 1 ajtó nálam (sőt van amikor kevés is )
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #74063 üzenetére
Garázsban van, hidegen. Az nem elég?
-
alien0903
tag
válasz
csababarca #73696 üzenetére
Kocsival oda lehet állni a parthoz, vagy becuccolós?
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #73717 üzenetére
Köszi a tippet. Ja hát mondjuk még tél van, persze hogy nincs sor. Márciusban már bátrabbak lesznek az emberek.
Más:ezek a pelletek methodozásra amik télre / tavaszra vannak,egész évében lehet használni? Vagy Inkább mindig évszaknak megfelelőt használjak?
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #73714 üzenetére
Nyitásra járnék, gondolom akkor még nincs olyan sok ember
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #73696 üzenetére
70 méter még oké, de köszönöm az infót. Előtte írok ide, hogy mikor megyek ki, ne hogy elfoglaljam a helyed
-
galervin93
addikt
válasz
csababarca #73694 üzenetére
Nice, kösz az infót a topik nevében is.
Ez lehet megérne egy fórumpecát.
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #73694 üzenetére
Dabas itt van mellettem. Köszi az infót
-
iceQ!
addikt
válasz
csababarca #73690 üzenetére
Malév? Megyek bárhova, üzemanyag nem tétel
max 1 órás legyen az út.
mi a pontos címe a tónak?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #73690 üzenetére
Malév? Mesélsz róla?
-
BogyóBP
addikt
válasz
csababarca #73621 üzenetére
Shimano zsinor elvileg méret pontos.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #72812 üzenetére
Ez a láda nincs sajnos sehol sincs áruházi készleten, csak rendelhető. A többi láda is csak Budaörsön van, sehol máshol ha lehet hinni a weblapjuknak.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #72277 üzenetére
Hello, kérek infót privátban, szigetelőanyagot keresek. Köszi.
-
@mriya@
őstag
válasz
csababarca #71690 üzenetére
Helyi szabályozás szerintem.
Nálunk most csak 7:00 - 16:00-ig szabad.
De egész nap lehet (maximum elkapnak a polgárőrök). -
BogyóBP
addikt
válasz
csababarca #70499 üzenetére
Engem kifejezetten ez a modell érdekelt volna mivel a sima ultegra zsinovezetője nem csapágyazott és nagyon nehéz ha nem lehetetlen arra cserélni ennek a modellnek viszont az.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #70499 üzenetére
45-50kert árulják az újonnan 60es ultegrakat használtan. Én is az újat venném...
-
dite29
csendes tag
válasz
csababarca #69702 üzenetére
Én is erősen elgondolkoztam a nevisen, de megnézem majd személyesen a walterlandban.
Az jó, ha a keszeg is élvezetes. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
8-ast nyáron feederezni használok, ahhoz a bothoz kell a 6-os horog, bár nem lehet már kiigazodni ezeken a horog számozásokon......
Silstar botod 3,5 Lbs, 50-es keverővel, ez dobásra van jobbára fejlesztve, nem egy finom pálca. De nem rossz, a Nevis Trinity 3,5 Lbs botom keményebb volt.
Ha nem tetszik, ne kínlódj vele, vegyél egy lágyabbat, ezt add el, elviszik, keresett típus.
Megsúgom, az olcsó bojlis botok mivel kompozit anyagúak, elég lágyak. Cserébe nehezek, és nem igazán lehet messzire dobni velük, de fárasztani kiváló velük.
Vagy több zsé, kevesebb kompromisszum. -
vendingo
veterán
válasz
Egy pár márka, bot átpörgött a topic kezén. :)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #69645 üzenetére
Azért 25-ös monofilhoz köss majd dobóelőkét, mert pár dobás után megnyúlik.
A Cralusso kalkulátorával [link] jól be lehet saccolni mennyi zsinórt kell leszedni a régiből.
Persze ha pontosan fel akarod csévélni az új zsinórt az utólsó méterig, akkor a pótdobos oda-vissza csévélés játszik..Mondjuk én a kalkulátorral számoltatok, saccolok, és mivel legtöbb zsinór nem méretpontos, hanem vastagabb a ráírtnál, marad pár 10m, de nem lényeg.. -
yanna
addikt
válasz
csababarca #69643 üzenetére
Akkor valószínűleg a zsinór a ludas.
Alátét zsinórnak vettem olcsó carp zoomot a tavasszal, mint kiderült gagyi is. Félig sem volt a dob, de úgy rúgta le magát, mint a citera húr. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #69639 üzenetére
Ebből szokott lenni a gubanc, tanár úr.
Dobás közben inkább ne nyúlkálj a gyorsan lepergő zsinórnál..Ha leesett a szerelék, esetleg..de nem ez a megoldás.
Két dolog jutott eszembe:
- Túltöltötted a dobot
- Olcsó, merev zsinórt használsz.
Szerintem utóbbi lesz, nekem ha ilyen előfordul, lecserélem a zsinórt, akár 1 peca után. Ilyenkor szokott lenni gubanc, meg zsinór dob alá tekerés....csúnya szavak..
Mondjuk az orsód rotorján lévő kis kefék prímán megakadályozzák a dob alá tekeredést..... -
yanna
addikt
válasz
csababarca #69639 üzenetére
Zsinór egyforma?
-
4Grider
félisten
válasz
csababarca #68872 üzenetére
Dunán power feeder botokkal, fonott zsinórral ez addig volt így, amíg be nem gumiztam a method kosarat. Azóta nagyjából pont megfordult a lemaradó/partot ért arány.
-
hermanyi
addikt
válasz
csababarca #68868 üzenetére
lazíts a fékeden . Megszűnik a monofil nyúlása azért maradnak le a potyok . vagy kös a szerelékbe feeder gum ot
-
KunEmber
senior tag
válasz
csababarca #68862 üzenetére
Fordítsuk meg a szemléletet: ne kerüld ki őket, hanem direkt finomíts rájuk. Ilyen ütemű keszegezés mellett úgy fogsz majd este az izomláztól aludni, mint a bunda.
-
csababarca
őstag
válasz
csababarca #68862 üzenetére
Megérkeztek a pontyok, mindhárom lemaradt.
Lehet a fonott dobóelőkével nem tudok bánni, mindhárom akkor ment el mikor már a fonott jött kifele.Van erre valami tipp, hogy mire érdemes figyelni? Gondolom érzékenyebb mint a monofil zsinór.
-
@mriya@
őstag
válasz
csababarca #68787 üzenetére
írtam.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
csababarca #68679 üzenetére
Múlt héten én is úgy jártam mikor a Nevis whispert először próbáltam, hogy kapás után bevágok és hajlik a bot szépen, még súlya is van, kicsit a féket is megdolgoztatta, mondom ez biztos ponty. Erre egy fél kilós kárász volt.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #68287 üzenetére
Egészen egyértelmű, hogy a fonott dobóelőke, nem is értem mi másra lehet gondolni. A töltött kosár miatt megfeszül, jobban súrlódik a gyűrűkön a fonott. Azt hiszem ekkor még a Sufix feeder braidet használta dobóelőkének, vagy lehet a Power Pro-t, de azoknak ilyen hangjuk van.
-
jjohn
aktív tag
válasz
csababarca #68038 üzenetére
Szia!
A legolcsóbb a Carp Zoom bölcső az egyik [Carp Zoom 4 Leg Carp Cradle, 120x69x43cm]
16 789 Fta kisebb tesója a [Carp Zoom Easy] az elvárásnak megfelelnek.
16 750 Ft
Persze található még drágább kategória is, de neked ahogy írtad árban alacsonyabb fekvésű kell.
Én például ezt használom ez Decathlonos 22 990 Ft -
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #67169 üzenetére
Szabályokat, regiszzrációt nem néztem. Tereskén pl.vannak házak pl, az is jó lehet
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #66987 üzenetére
Vagy a préri, kis túlzással ott is xarnak a világra, úgy horgászol kb. ahogy akarsz, csak a matrac kötelező (bár én tucatszám láttam embereket nélküle). Bérelhető ház van játékpénzre (szép kártya) is.
-
hermanyi
addikt
válasz
csababarca #66987 üzenetére
Moby PL
-
freelanced
addikt
válasz
csababarca #66657 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Füzespartra megyek.
-
cool13
őstag
válasz
csababarca #66608 üzenetére
Ezt.
Be vágom fent a közepén lefelé, így össze tudom kötni a két szárat kicsit. Majd enyhén vizes ujjal, rá fogok. Ez össze is ragasztja. Aztán be dobom. -
cool13
őstag
válasz
csababarca #66592 üzenetére
Van különböző oldódási idővel rendelkező belőle. Én a lassúbbat használom. Azzal fogtam életem halát tavaly. 6 és 10mm es pellet került a zacsiba. A horgon, szilikon karikában 10mm. Bele csomagoltam az ólommal együtt a szereléket. Gyorsan lesüllyed így. Azt hiszem legalábbis.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #66577 üzenetére
Arra figyelj, hogy ne vizes kézzel fogd meg
Egyébként nagyon nem kell semmire se figyelni, működik az magától. Nagyon pörgős pecára azért jobb a kosár az oldódási idő miatt.
-
freelanced
addikt
válasz
csababarca #66472 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Furcsa, engem csuklóból elküldtek, lehet, hogy attól is függ ki veszi fel a telefont.@mriya@
Köszi, így csináltam egyébként, persze segédlet nélkül egy sütőformábanEgyébként hasznos cuccok ezek bár szerintem azért kiváltható, szóval kérdés, hogy megéri-e költeni rá, de gondolom nem is feltétlenül ezért linkelted, csak, hogy lássam, hogy kéne felmennie.
Sungoo
Venni azért muszáj mert ugye ez már nem elég, maximum nem erre az orsóra kerül majd felFurcsa, ma mindenképp megkérdem náluk, hogy mi lehet.
cool13
Mindenképp, én sem gondolom, hogy így kéne kinéznie, van aki 8000 Ft-os orsót használt itt, gondolom még az sem ilyenhorcsog
Köszönöm a válaszod!Ez is megeshet egyébként, lehet, hogy mindkettő rendben van, azért ma elviszem, nézzenek rá.
Bár egyébként van aki azt írta, hogy akkor sem kéne így kinéznie. Az is igaz, hogy a durvább gubancok a végén jöttek, addig többé kevésbé feltekerhette volna szépen nem?
Ettől függetlenül én nem vetem el azt amit írtál, szerintem simán történhetett így, bár azért igyekeztem minimalizálni a zsinórdob mozgását, és mindig figyeltem, hogy ahogy írod is, ott ahol fogom ne legyen gubancos, ennek ellenére egy pont után ez már kivitelezhetetlen volt.
Mivel több videóban is kifejezetten felhívták erre a figyelmet így én is kiemelten ügyeltem rá, hogy feszes legyen, azzal nem volt gond, maximum az fordulhatna elő, hogy túlzottan feszes volt, de ellenőriztem az ujjammal és azért nem volt gitárhúr feszességű, amit szerintem azért kézzel nehéz is lenne, mindössze annyira, hogy tartson.
Ettől függetlenül mivel nincs tapasztalatom vele kellő, nem kizárt, hogy én éltem meg így, közben volt valami pillanat amit elnéztem, nem jól csináltam vagy kezeltem le.
Furcsa, hogy a Walterlandnál nincs ilyen. Nem tudom mennyire számít komolynak hazai viszonylatban de eddig azon kívül ahol voltam mind egy kis lyuk volt körülbelül, így furcsállom, hogy ott ebben nem tudnak, nem akarnak segíteni.
A zsinórt semmiképp nem dobom el, ahogy mondod valóban még jó lehet, már amennyiben nem vele van a probléma persze. Mondjuk mondom így levágva kicsit letekertem róla kézzel, nem látom, hogy rosszul lenne feltekerve vagy bármi, de aztán ki tudja, tényleg.
Ti szoktátok áztatni a zsinórokat előtte egy óráig, a többit is kell, vagy ez a Guru sajátossága? Lehet ennek a hiánya a gond?
Erről is megoszlanak a dolgok azért ahogy a neten nézem egy rövid áztatás hasznos lehet de több fórumban is óva intenek hosszabb áztatástól, mindenféle gondokat okozhat ahogy nézem, szóval nem tudom, hogy a Guru furcsasága ez, vagy általános.
-
freelanced
addikt
válasz
csababarca #66465 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tudsz ilyet ajánlani? A Walterland-tól kértem segítséget miután ez történt de ők egyszerűen közölték, hogy nincs ilyen szolgáltatásuk és mosták kezeiketZoli bácsi
Pedig orsóval tekertem fel, simán levágtam egy kicsit a zsinór elejéből mert nem volt teljesen egyenes, átvezettem egy gyűrűn, kötöttem rá egy alább látható csomót, ráerősítettem a dobra, visszafordítottam a felkapókart, ellenőriztem, hogy jól pozícióban áll-e a zsinór a zsinórvezető görgőn, aztán jött a tekerés, vízből, ahogy a fent linkelt videón is volt. -
freelanced
addikt
válasz
csababarca #66423 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #66365 üzenetére
[link] [link] Mindegyikből egyet, kb. ugyanakkora a súly a karokon. Mindegyik használhatónak tűnik. Eddig legtöbbször láncos swingereket használtam, meg ugye sima karika kapásjelzőt. Volt merev karos swingerem, de jóval kisebb súllyal, meg tekerősen lehetett állítani a fej feszítését a zsinórhoz, sosem ott tekeredett ahol akartam..nem szerettem.
Folyóvízen vagyok bajban a kapásjelzőkkel, hagyományos fenekező boton. A víz sodrása felhúzza a jelzőt....Oda próbálok megoldást találni elsősorban. Eddig volt hogy 3-4 karikát akasztottam egymásra, meg ólmot tettem a láncos swingerbe (patron helyére).
Mondjuk ilyen rövid pecákra, pár órára nem viszek rodpodot, swingereket a tóra...Meg azért esik az eső sokszor, lemegy a leszúró. Nyáron már a kavicsbánya partján nehéz ügy a leszúrókat a talajba varázsolni, akkor kell persze.
Amióta megvan a Delphin Bronx rodpod, ezt azért sokszor összerakom, hamar megvan, szétszedése is.
Van egy ilyen háromlábú [link] , de mióta megvan a Bronx, nem volt vízparton, macerásabb a szerelése. -
vendingo
veterán
válasz
csababarca #66357 üzenetére
Ezeket szoktam venni, ha kifogyok és gyorsan kellene. Csoki narancs kajával kezdtem a szezont, rengeteg keszeget fogtam, de pontyok is jöttek. Nagyon jó az állaguk, tapadásuk. Arra figyelj, hogy 2x vizezős. Elsőre keverd be frankón, majd kb 20 perc múlva vizezd megint a kellő állagra.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #66357 üzenetére
Görbüljön, fogjál halat!
Én is voltam pecaboltba, kaptam múltkor a Fertődi Solaristól akciós, -10 % engedményes kupon képeslapot.
Kedvezménnyel fizettünk 37 ezret......Mondom gyorsan, hogy asszony pólókat vett, meg macskakaját..Jóvan' felét legalább én költöttem...Ijesztő mit (nem) ér a pénzünk....
Bepakoltam az új Cralusso kosarakból, vettem ezt a két horgosat is. A szétnyíló töltőt is vettem, próbálgattam, így megnézegetve elég gagyinak tűnik....Majd élesben is tesztelem.
A Dömés Vario kosarakhoz, meg a Nevishez is jó lesz, úgy tűnik még a Nevis XL method kosarával is működni fog, bár ez határeset.
Vettem egy Delphin Iton kapásjelzőt, sima, egy darab, nem szettet. Ez marha jó, tetszik, lehet veszek rádiós szettet is belőle. (Aliról) Még elemeket is adtak hozzá (3x GP AAA elem)
Merev karos, állítható súllyal szerelt swingereket vettem, ezeken nagyobb súly van mint eddig amiket használtam, illetve csatlakoztathatók az elektromos kapásjelzőkhöz.
Ez a Delphin Iton jelző olyan hangos, felesleges belőle rádiós, szerintem vízparton 100m-re hallatszik.....Le is halkítottam, állítólag van memóriája, nem felejti el a beállításokat.
Talán jó idő lesz végre..Nemrég eső csepergett, most már süt a nap nálunk...
Vettem csontit, gilisztát....gyógyszertárba antihisztamint... (Pázsitfű allergia). Kávés energiaitalokból is bepakoltam... Védettségi igazolványt betettem a tárcámba....
Aztán valami mindig otthon marad ám...Legtöbbször csonti a hűtőbe, de mentem már ki etetőanyag, meg szák nélkül is....Meg iratok nélkül. Írni kéne egy csekklistát..így 50 fölött...Úgy kezdődne hogy szemüveg. -
törölt tag
válasz
csababarca #66334 üzenetére
Működik úgy is ha csak 1-1 alkalommal leülsz valahová. Régen úgy pontyoztunk nyáron egy haverommal jártunk hétvégén 1 éjszakát horgászni hétközben etetni 2 alkalommal. Csak part mellett olyan távra amire kézzel be tudtam dobni a kukoricát . A szerkó 10-20 grammos gömbólom szelepgumi ütköző és pontyozó horog. Csali félig főtt kukorica vagy áztatott hungarocellel meglebegtetve minél rövidebb előkén , 5-10 centis előkén. Ritka volt az, hogy kapás nélkül megúsztam.
De akkor egész éjszakákat jártunk , jó pecák voltak.
Batib: Néha szoktam halolajjal megöntözni a főtt kukoricát meg a pisztrángos kaját. Tonhalas, lazac , tőkehal és van még egy ami van most nekem makréla talán nem esküszöm meg rá. Néha ezzel kísérletezek de natúr is szerintem bőven jó . Ősszel nekem úgy működött már a keszegek nem bántották nagyon mondjuk októberben de 1-1 szép ponty jött még rá de akkor már puhább kukoricát használtam és este sötétedés után.
-
freelanced
addikt
válasz
csababarca #66307 üzenetére
Köszönöm a választ!
Értem, jó tudni, majd akkor óvatosan keverek.Nem, nem jutottam még el, sajnos sok a teendő, ráadásul nem állt még össze a szett sem teljesen, talán majd hétvégén.
Az a baj egyelőre azt sem tudom hova menjek, meg, hogy kezdjek neki de azért tervezgetem.
Köszönöm a többieknek is egyébként a közvetett hozzászólásokat az etetőanyag kapcsán.
-
DanielLong
senior tag
válasz
csababarca #66329 üzenetére
Na, ne túlozz! A szél az mindig marad!
-
törölt tag
válasz
csababarca #66327 üzenetére
Ha ezt elkezdem nyáron akkor próbálok egy helyre menni. Egy idő után már be van etetve a hely akkor még jobb. Ősszel meg úgy szoktam akkor már nem csúzlizok szemest csak a kosárba teszek egy keveset . Akkor már nem támadnak annyira a keszegek. De szép pontyok szoktak jönni rá este sötétben. Biztos működne hajnalban is de én inkább éjszakai bagoly vagyok , kora reggel az nem az én műfajom.
-
vendingo
veterán
válasz
csababarca #66327 üzenetére
Én tudom az okát. Nézz ki az ablakon.
Egyik nap nyár van, másik nap ősz, front frontot vált. Egyik nap reggel póló rövidgatya kombóban vágom a füvet, délután meg télikabátba viszem ki a kutyát. Ne csodálkozz, a halakat is megviseli. -
törölt tag
válasz
csababarca #66316 üzenetére
Pisztrángtáp meleg víznél brutál kaja úgy használom csúzlizok magot. Ami megy a kosárba abba is szemes kukoricát és jó nagy gombócot a kosárba. Muszáj magot használni mert annyira megy rá a hal nincs az a mennyiség amit el ne tüntetne gyorsan. Beér a kosár felrakom a jelzőt lehet le se ültem még a székbe de már lökdösi valami a kosarat . Csalinak olyat rakok amit keszeg nem nagyon vesz fel szemes kukorica megfőzve de nem teljesen puhára . Így is megy rá 1-1 nagy dévér, vagy akkora kárászok pontynak is jó lenne. De azért megvárja a pontyot az esetek nagy részében. Kb óránként dobok egy egy újat ne zavarjam nagyon a vizet és legyen kaja . Ha csak a pisztrángtápot raknám a kosárba és keszegcsalit kb 5 percig bent maradna kapás nélkül az gyanús lenne. Szóval az a nagy gombóc nem sokáig tart ki de ha bejönnek a pontyok találnak még ott szemes kukoricát meg azért az illat ott szétterül olyan büdös alig lehet lemosni a kezedről még horgászat után is.
De ha ez kell nekik. Ja és este szoktam így próbálkozni nem a déli napsütésben, nem úgy mint este naplemente és pár óra még .
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
csababarca #66319 üzenetére
Télen is büdös/hálás kaját használok, a horgászataim 70%-át egész évben ezzek teszik ki.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #66316 üzenetére
Már régen megdőlt, hogy nyáron halas, télen édes. Ha megnézed a Mester videóit, brutal liver-májas kajával horgászik télen is, topmix-es srác volt januárban talán a Robinson Szigetek horgásztavon, édes és halas kaját vitt, a halassal többet fogott. Polyáca Csabi ia forgatott ott, ugyan az az eredmény. Amik nyáron tuti jobban mennek mint telen, vagy hideg vízben azok az erjesztett magok és a vajsavas cuccok.
-
törölt tag
válasz
csababarca #66293 üzenetére
Ahogy melegszik a víz akkor lesznek jók ezek a büdös jellegű etetők. Azok lesznek a legjobbak. Nyáron ha pontyozok mostanában szinte csak pisztrángtápot használok kosárba. Szeptember-októberben is még ha nem hűl nagyon gyorsan a víz. Gyakorold a dobásokat menni fog az , ilyen szélben ami most itt van nálunk jókat lehet dobni , ha hátszeled van.
[link]
-
BogyóBP
addikt
válasz
csababarca #66263 üzenetére
Milyen botod van? Ha nincs legalább 100g os dobosulya akkor a 70g os kosár lehet sok lesz
a panirozas szerintem is jó ötlet mert ahogy a pellet szemek le robbannak a kosarrol bontás közben kicsit füstöl is. Én is csináltam de sokan azt is szokták hogy megromlik pellettel a kosarat majd a tetejére tesznek egy etető anyag sapkát. A variációk tárháza végtelen igazából. Nekem most promix tavasz pellet dobozom van ez azt hiszem aromatlan erről jókat írtak majd szombaton meglátjuk.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #66000 üzenetére
Szvsz tök mindegy, hogy fonott vagy sem. Méret még egy rakat van, rá kell próbálni.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #65995 üzenetére
Én a Cralusso / Carpzoom gyorskapcsát használom legtöbbet: [link]
Van belőle 5-7-10 kilós változat. Azért szeretem ezt, mert a kötés helye nem kerek hanem lekerekített rombusz alakú, nagyon jó kötni és mindig jól áll.
13 kilós fonott zsinórhoz is a 10 kilósat használtam, utoljára adott egy 8 és 9,5 kilós pontyot és bírta.
És nagyon kényelmes cserélni rajta az előkét. -
sasa311
veterán
válasz
csababarca #65989 üzenetére
Gyorscsatiból csak forgósat használok (fémet), azok gond nélkül bírják.
-
sasa311
veterán
válasz
csababarca #65987 üzenetére
A vastagot biztosan, harcsazni úgy kötöm és eltepni sem bírtuk.
A horgot sima csomomentessel kötöm fonottal is, sosem engedett el még. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65983 üzenetére
CB 60 orsó talp 17mm széles, 75 mm hosszú.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65924 üzenetére
Lesz egy olyan pont amikor rendesen megrúgja az ólmot a bot. Ne úgy kezd teljes erőből hajigálsz. Csak lazán és dolgozzon a bot. Amikor már túl van terhelve akkor már nem segít rá a dobásra bot , érezhetően rosszabb dobni, mikor még kevés a súly akkor pedig nem segít rá annyira a bot. Lehet érezni ezeknél a bojlisoknál a dobás egy részét a botnak a rugózása vagy nem tudom mi a szakkifejezés teszi hozzá. Persze ehhez azért kell egy kicsit gyakorolni ráérezz de nem egy nagy ördöngösség.
yanna: 0,20- 0,3-as közötti méretben sokan használják harcsára pergetni pl elég népszerű , én power pro párti vagyok . Nagyon más lehet egy zsinór megítélése 0,10-es méretben és mondjuk 0,23-asban. Powernél a 0,10 egy a sok közül lehet még inkább átlag alatti, 0,23-asban nem láttam még jobbat.
Whiplesh rosszabb zsinór összességében mint a power pro de van 1-2 előnyös tulajdonsága ami miatt használják sokan ilyen méretekben én nem , engem nem zavar a power kicsit hangosabb eleinte.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65922 üzenetére
50 grammos kosárral is ki tudod próbálni, ha kevés raksz több darát nagyobb legyen a súly, dobástávban visszafogja majd nem olyan áramvonalas amit rágyúrsz de azt meg tudod nézni a botnak jó e a nagyobb súly. Vagy nem darát raksz hanem földet gyúrsz bele még nagyobb súly lesz . Azt érezni fogod mikor ideális a botnak mikor van már túlterhelve. Vannak akik 140-160 grammos ólmokkal dobálnak . De nagy különbségek vannak botok között a ráírt libra egy dolog. Nekem van pl egy ősrégi maver 3,7 2,5 librás botom nagyon jó kis pálca, az kb akkora súlyt szeret mint a 3 librás daiwáim talán még egy hajszállal többet.
Miközben fél librával kisebb a ráírt dobósúly. Igaz az egy közel 20 éves bot már más korszak. Úgyhogy ezt a vízen tudod megnézni mivel működik legjobban és aztán finomítani majd .
-
törölt tag
válasz
csababarca #65920 üzenetére
45 grammos hanatot használok 3 librás finom botra. Szerintem a 65-öst próbált ki az nagyobb kosárméret is több dara fér bele. Vagy először próbáld ki azt amid van otthon aztán akkor könnyebben tudsz utána saccolni mennyivel kell még növelni. Ha vannak nagy méretű ólmaid azzal is ki tudod tapasztalni elkezded 60 grammtól és felmész 120-140 grammig 10 grammonként melyikkel , hogy viselkedik a bot dobásnál. Saccra látatlanban azt mondanám a 65 grammos nagy méretű hanato 3,5 librásra és szépen töltve darával lesz 100-120 gramm környéki súly az már kb jó kellene legyen.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65918 üzenetére
Sokat kísérletezgettem én a dobástávval mert nálunk víztározon vannak olyan időszakok mikor nagyot kell dobni . Mikor még nem volt csónakom és sokkal többet pontyoztam fenekezővel mint most sokat dobálóztam. Használtam pl 0,18 -ast 3 méteres 50-100 grammos pergetőboton is. Akkorákat lehetett vele dobni , hogy ihaj, csak fárasztáshoz , bevágáshoz elég extrém volt. Ezt azért nem ajánlanám
Legelső lépés mielőtt a zsinórral variálsz kitapasztalni azt a botod milyen kosármérettel, vagy ólom mérettel dolgozik jól dobásnál. Ezt a 0,35-ös főzsinórral is ki tudod tapasztalni. Ha megvan az ideális kosárméret (ott az is számít mennyi darát raksz bele) akkor jöhet a zsinórban finomítás ha kicsi még a táv. 0,35-ös főzsinór és 0,25 között lesz sacc /kb legalább 40 méter távolságkülönbség minden mást ugyanolyannak tekintve de inkább több. Ha még mindig nagyobbat akarsz akkor kosár helyet jöhetnek a bordás ólmok amire lehet darát is nyomni tudok ilyenből ajánlani. De én kosarazom és abból is a kedvencem a hanato kosár nagyon jó távdobáshoz. Régen sokat dobáltam bordás ólmokkal rágyúrva masszív darát kevesebb darát bír el mint a kosár viszont távdobni a kosárhoz képest még 20 méter mondjuk.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65907 üzenetére
Nem elírtad ezt a zsinórt, mert 0,25-0,32.... számomra így lenne logikus.
0,22 kicsit karcsú lenne bojlis botra....
Jó az Okuma, szerintem elégedett leszel vele. Fafogantyús? Az olyan elegáns..Csak olvasom, hogy egy ideje gumis fogantyúval jönnek.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65915 üzenetére
0,25-el könnyebb összekötni a 0,35-öt. Ha tudsz dobni és megszokod a felszerelésedet egy 80-as orsó bojlis bot szerkóval 0,25-ös főzsinórral megdobható bőven a 100 méter. Annyi a különbség a 0,22-nél én azért szeretem használni mert az én bojlisom az nem kemény pálca eleve 45-55 grammos kosarakkal használom tavasszal, és a kisebb súllyal vékonyabb zsinórral még szélben is azért elég jókat tudok így dobni. De pl ha a te botod kicsit keményebb akkor a 0,22 már túl vékony is lehet hozzá (nem fog úgy dolgozni fárasztásnál a vékony zsinórral) A keményebb bothoz nagyobb kosarat használhatsz mint én amivel a 0,25-ös főzsinórral is kb ugyanott vagy mint én a kisebb kosár vékonyabb főzsinórral. Ezt ki kell tapasztalgatni a 0,25 kezdésnek talán azért is jobb mert fárasztásnál azért nagyobb biztonság, és könnyebben össze is kötöd majd a dobóelőkével. De hát először próbáld ki mit tud végig 0,35-el a cucc. Azért 80-as távdobó orsóval már lehet dobálni. Nekem 50-60-as méretek vannak ezeken a daiwa bojlisaimon ami megint nem az a kifejezett távdobó méret ezért is jól jön nekem a 0,22. Sok pontyos nem is rak 0,25-nél vékonyabbat.
-
törölt tag
válasz
A másik része nem kell feltétlenül távdobnod. Most melegszik a víz , jön az az időszak amikor csúzli távolságra belőtt magokra elég ráejteni 20 méterre akár.
Nem kell feltétlenül átdobni a tavat mindig. Ez sok mindentől függ de pl én nyáron sokszor úgy horgászom este megyek és csak csúzlizok és beejtem oda a cuccot arra kell figyelnem nehogy túlessen a 15-20-30 méteren amit etettem.
0,35 -ös főzsinórral is lehet bazi nagyot dobni , csak ahhoz már azért meg kell küldeni rendesen egy jól összerakott bot orsó kombóval és a súly is azért bőven 100 gramm + -os kell legyen rajta, és jó dobótechnika kell.
-
törölt tag
válasz
Ha van pótdobod akkor egyiken tudod hagyni a 0,35-öt nyárra etetésre horgászni teljesen jó. Ha meg távdobni is akarsz akkor a másik dobon finomítasz a főzsinórban és a 0,35-ös jó lesz dobóelőkének is . Kicsit nehéz lesz a 0,22-vel összekötni a 0,35-öt ha azt használod dobóelőkének majd. Megoldható azért.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65839 üzenetére
Nekem úgy van szerelve 0,22-as főzsinór 0,30-as dobóelőke monofil. A pótdob 0,3 végig. Ha dobálni kell messze akkor a 0,22 + 0,3 dobó, ha etetésen horgászom már melegebb víznél akkor a 0,3-as . Fonott dobóelőkét nem használok. Nem tudom mennyire dolgozik majd jól a botod a 0,22-es főzsinórral ezt ki kell tapasztalni de nagy dobás a cél akkor nagy különbség van a 0,22 vagy 0,25-ös a főzsinór 20-30 méter simán benne lehet. Olyanokat használok ami nagy kiszerelésben van és kedvező áron pl berkley trilene, carp zoom bulldog . Ha drágábbat akarsz van egy rakás bojlis zsinór nagy tekercseken azokkal nem fogsz mellélőni. De szerintem célnak bőven jók ezek az olcsóbb fajták főleg 0,3-asban. Eddig még olyanba nem futottam bele ami használhatatlan volt. Nem baj ha nem 0,3 hanem 0,315 vagy 0,32 a dobó . Pl ez a carp zoom kifejezetten jó zsinór szerintem és fillérekért dobálják tetszik a színe is zöld. Ki nem állhatom rikítós színű zsinórokat , de ez már egyéni hóbort.
-
Steady74
Topikgazda
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65807 üzenetére
Hopp, bocsi, ezt priviben akartam....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65803 üzenetére
Itt is nézz körül..... [link]
-
törölt tag
válasz
csababarca #65748 üzenetére
A tónak mélységei milyenek az a kérdés. Mert 3-4 nem extra mély, de ha van olyan rész ahol teljes szélességben jóval sekélyebb. Nem csak egy kis öböl , hanem a teljes szélesség és hosszan sekélyebb 1-2 méteres víz. Nem baj ha nem olyan széles ott a tó. Pl ahová én járok víztározó az egyik végén összeszűkül 30 méterre fokozatosan és sok helyen nézni kell motor le ne érjen olyan sekély a víz. Tele van hallal ilyenkor de csak rablózni lehet ott mert békés halra kíméleti terület. Már március elején úgy fogtam a pontyot a kíméleti rész mellett közvetlenül a kíméleti táblától nem messze ott kicsit mélyebb de még mindig sekély az egész tavat nézve.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65745 üzenetére
Sekély részre ha tudsz menni az most az igazi. A tónak az a része ami egybefüggően sekély . Általában van ilyen része a tavaknak azt szokták kíméleti területnek kinevezni a legtöbb helyen, a tó végén derékig érő víz és akkor pár 100 métert lezárnak kíméletinek. Ilyenkor tavasszal tele van hallal . Hiába a legjobb csali etető ha mondjuk a mélyebb vízbe horgászol most. Ott is van hal csak ritkábban mint a sekélyen az előbb felmelegszik . De ezt látod ha ott van ponty és sekély a víz ugrani forogni fog , kárászok is már ugrálnak. Próbáld ki az egyik botodon egy peca erejéig sokat nem veszthetsz vele max egy doboz konzervkukorica árát.
De tegyél a darába is kukoricát de csak annyit még jól tapadjon .
Ezt a botot , orsót nem ismerem .
Vendingo: nekem egyszerűbb a konzerv mert ott van mindig a cuccaim között pár doboz aztán nem felejtem otthon nem kell olvasztanom stb. Tuti párszor a fagyasztóban felejteném.
De amúgy egy hasonlóan jó csali mint a konzerv az állaga is hasonló. Sőt még lehet zsengébb is van köztük mint a konzerv csak az eléggé változó. Konzervet is szokták lefagyasztani még a fagy megtörje egy kicsit még puhább lesz versenyzők pl. Általában én nem fagyasztom hanem amit kibontok azt el is használom azon a pecán.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65739 üzenetére
Tegyél a csalik közé konzervkukoricát és üveges puha kukoricát. Nagyon jó a sima élelmiszerbolti konzervkukorica is de ha meg akarod adni a módját van ez a pescavita kukorica konzervben visszazárható műanyag fedővel (szerintem bőven jó a sima olcsó élelmiszerbolti is ha ízesíteni akarod rászórsz valami aromaport azokra amivel csalizni fogsz). Natúrt azt nem tudod elrontani esetleg egy olyan ízzel ami annyira nem kell a halnak. Olyan vízen én még nem jártam ahol ezt nem szerették a halak. Amikor igazán beindul a keszegféle, kárász, bodorka nagyon jó szelektív csali is mert a nagyobb példányok veszik fel könnyebben a kicsik csak csipkedik . Pl spiccboton ha csalihalazok és állandóan kicsik jönnek konzervkukorica egy szem kicsit megnyomva ami azt felveszi az már jó csalihal méret harcsára. Van még ennél is jobb kukorica a tejeskukorica mikor zsenge még nyáron és csőről frissen lefaragva, csak az most nem elérhető. De amikor a szezonja van egyszer próbáld ki törsz 20-30 csövet lefaragod azzal beetetsz és arra horgászol a jelzők folyamatosan mozgásba lesznek.
1-2 ponty is nagyon jó eredmény attól függően hol és mikor . Leginkább abból tudod ezt leszűrni a többi horgász akire rálátsz mit művel mert ha ők közben semmit se fognak akkor 1 ponty az kiváló.
Ha 10-et fognak közben akkor valami árulás van.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65714 üzenetére
Ja és szelektálja is a tigrismogyoró , legalábbis ahol én horgászom nyáron se nagyon nyúl hozzá a kisebb ponty . Jön 1-1 darab rá de messze nem annyi mintha áztatott kukorica lenne rajta. Ottmarad a nagyobbaknak azok inkább felveszik, legalábbis nálunk. Lehet egy bojlis tavon ahol szórják állandóan vele a vizet ott más.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65714 üzenetére
Tigris nyári és koraőszi csali inkább . Nem azt mondom most nem eszi meg a ponty mert mit nem eszik az meg.
De inkább melegebb vízre való. Ha van lehetőség azon a tavon a sekély tóvégi lapos részen horgászni az nem kíméleti terület akkor ott nyomasd. Általában úszózásnál úgy szoktam akadóban nagy a horog arra 3 szem konzervet rakok eltakarja nagyjából azt a keszegek csak piszkálgatni szokták felvenni nem igazán tudja. De ha kis horoggal feederezel akkor is 2 szemet rá tudsz rakni. Hát ha még úszóssal tóvégi laposon ilyenkor és 1-2 marok konzervkukoricával etetni megutálnád a pontyozást a sok kapás miatt.
Kétrészes bojlist mazda3 nem egy nagy méretű kocsi az anyósülésre még garázsban is lazán beforgatom nincs is hátratolva az ülés és a garázsban nem tudom teljesen nyitni az ajtót sokszor ha közel állok a polcokhoz.
A 3,6-ost pedig botzsákban vannak ami még kicsit növeli a hosszt , botzsák nélkül nem szeretem vinni de úgy még simább ügy lenne. Ha az ülés hátra van tolva akkor pláne , de nem tolom hátra.
-
cool13
őstag
válasz
csababarca #65715 üzenetére
Okuma INC 6000?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65715 üzenetére
Azt hiszem már írtam, nekem Oreel Maximus 7000 van rajta. [link]
Amivel tuti nem nyúlhatsz mellé: [link]
Tuti tipp még az öregedő Longbow széria, nem távdobó, de egy 65-ös mérettel menne a 100m vele is.
Azt hiszem az Alis Ultegra klón is felmerült minap....Coonor művésznéven. [link]
Kicsit többért Okuma 8K, bár szerintem behúzós pecához való......
Még egy tipp, erről is annyi jót hallottam: [link]Prologic C1 kifutott, most C1a van, nekem az egytalpas gyűrűk miatt nem szimpatikus.
-
törölt tag
válasz
csababarca #65688 üzenetére
Konzervkukoricával próbáld meg ha pontyot fognál. Kis horogra 1 szemet, vagy ha azt is eszik a keszegfélék akkor kicsit nagyobb horogra 2 szem. Azt azért csak otthagyják a pontynak , ha azt se akkor ezek a bolti üveges kukoricák kicsit keményebbek azt most még nem eszi a keszeg valószínű abból elég 1 szem a pici horogra. De az nem olyan jó csali mint a konzerv . Nem kell csalitüskére meg alálógatni ahhoz puha a konzerv, és az üveges is. Minél közelebb a kosárhoz és valami pontyos darát nyomjál bele olyat ami nem esik ki azonnal a kosárból. Rakhatsz a darába és konzervkukoricát. Úgy szoktam fogni ilyenkor csónak , feltolós úszós cucc és bokroknál, akadókba 1-1 marok konzerkukorica etetés és a horogra konzerv. Néha úgy is fogok nem is etetek csak ami a horgon egy tuskó mellé vagy bokor elé és rágyújtok egy cigire hátha ott a hal kivárok pár percet az etetéssel. Elő szokott fordulni még nem szívtam el a cigit és tolja ki a ponty az úszót.
De ha kap még etetést is fél órán belül kell jöjjön , ha 1-2 óráig nincs kapás megyek másik helyre akkor valami árulás van. Olyan napon mikor összejönnek a dolgok 10 pontykapás pár óra alatt. Szóval a csali jó , ilyenkor eszi a ponty , nyáron már nem nyerő mert akkor a keszegek nagyon megeszik az ilyen puha kukoricát .
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65625 üzenetére
Tökéletes. Nem kell sokat bekeverni, csak kicsit, hogy kipróbáld, aztán ha valamelyik jó akkor abból keversz még.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65621 üzenetére
Én alapvetően kétféle etetőt vinnék.
Egy halas alapút ami akár lehet pellet is, pl az aqua. Figyelni kell, hogy ne nagyon olajos legyen, mert az hidegben még megdermed és nem dolgoz jól. A másik meg egy hagyományos, sok darált magos/kekszes/piskótás történet. Az aroma maga tök mindegy, a beltartalom a lényeg. Így tudsz kisérletezni, mindkettő nagyon más és valamelyik csak bejön. Ha meg aromát akarsz és pontyozol akkor CSL-t vigyél, azt szeretik nagyon 15 fok alatt. Igaz keszegre nem az igazi. -
saen
veterán
válasz
csababarca #65619 üzenetére
Én ilyet nem mondtam. Az etetőanyagban van aroma, csak akkor tegyél hozzá ha úgy gondolod hogy kell.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65617 üzenetére
Nem az íz a lényeg, hanem hogy milyen alapú az aroma benne. Ha jól terjed a hideg vízben is akkor működhet nagyon jól. Persze ezt nem adják meg a gyártók jellemzően, de javasolni szokták az évszakot, azt általában érdemes betartani. Emellett meg sok minden más is számít, az íz az csak egy leegyszerűsítés és nagyon kevés szerepe van. Inkább a horgászt célozzák vele...
-
Spoon16
tag
válasz
csababarca #65613 üzenetére
Alapvetően a vajsav inkább melegvizes íz, de én a HD-s vajsav mangóval többször is fogtam már ilyesmi hideg vízben is. Sőt, az az egyetlen csali,ami több pecán is áttörést hozott. Ettől függetlenül közel sem tartom csodacsalinak,de mindig van nálam a ládában-biztos ami biztos
Etetőanyagban viszont még lehet,hogy nem használnám. -
saen
veterán
válasz
csababarca #65613 üzenetére
Vajsav az inkább jellemzően melegvíz, de mivel nem tudjuk az aroma alapját, így előfordulhat, hogy most is jól működik.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
csababarca #65552 üzenetére
Szilikonkarika. Nem akad bele a csalitüske a merítőbe, ha véletlenül leesik a csali szákolás előtt.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
csababarca #65264 üzenetére
Lantos mix gyártja az Auchannak
-
WarninShotZ
tag
válasz
csababarca #65264 üzenetére
Auchan, ha jól látom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65069 üzenetére
Orsó?
Ez van nekem a Silstar boton: [link] A képen nem látszik, illetve ez az első szériáról készült kép, de van ilyen műanyag szoknya a dob alatt ami megakadályozza a zsinór dob alá kerülését.
Másik ajánlásom Okuma CB 60. [link]
Ha Kína is játszik, akkor..: [link]
Fentebb linkelt Alis orsó idehaza: [link] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
csababarca #65066 üzenetére
Nekem Motive Carp van, 3m-es, ez még kétrészesből vállalható szállítási hossz ....Bitang erős, feszes. Hiába 3 Lbs, erősebb bármelyik 3,5lbs botomnál.,
Amit merek ajánlani, (Nekem a Horgász Zónába ajánlották) az ez: [link] Nézd meg a súlyát, 320gr...50-es keverőgyűrű. Ne a nevét nézd.Ebben az árban legjobb választás. Ugyan nem sokat használtam (Tavaly feedereztem jobbára, meg bőven elég volt a 3m-es bojlis bot), de árához képest teljesen használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest