Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
A Mester tudtával és igazolt távollétével csütörtökre rögtönzött fórumpecát hirdetek
1. Sződliget- Csörög: Ordas tavak
2. Majosligeti horgász és pihenőpark.Ki jönne?
-
Redneck
nagyúr
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Én ebben a kategóriában és feljebb is nyomulok, úgyhogy tudok ajánlani. Döme és Nevis orsókat érdemes nézned, mert ár/érték arányban jó termékek. Carp Fighter botom és orsóm is van tavaly óta, elégedett vagyok velük. Sajnos már nem kapható, újabb széria van.
Nevisből nemrég vettem egy Black Carp orsót, az is tök jó vétel volt.
Érdemes a nagyobb horgászáruházak Xfish/Sneci/Walter stb. kínálatában szétnézni, gyakran vannak páros akciók.
Azt a külső fém perselyes merítőt engedd el, egy nagy szar. Kettőt vittem már vissza. A fém menetes rész rá van ragasztva a vékony carbon tagra, és nagyon rövid a menete. Átlag 1.5 horgászatot bírt.
Olyat válassz inkább, amiben a menetes rész hosszabb, és belül van a nyéltagon. Most ilyet vettem és ezzel nem volt még gond. 2 tagban is van menet.A botot és az orsót is érdemes megnézni élőben, mert lehet nem olyan, mint amilyet szeretnél.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Végül csak egy minimális peca jutott a tiszacsegei révnél, de azért sikerült egy ballert becsapni, illetve 2 másik is a horgon volt, de nagyon nem oda való cuccal készültem, kellett volna a feszes bot az UL gumis helyett...
Azért így is jó buli volt.Ugyanakkor ez itt a reklám helye, a Tiszacsegei Halászcsárda és a hozzá tartozó panzió nagyon-nagyon korrekt szolgáltatást nyújt! A panzió nemrég lett felújítva, tiszta, modern, az étterem amilyen egyszerű megjelenésű, olyan nagyszerű ételekben, és az árak is teljesn vállalhatók. Szerintem mi még visszatérünk ide.
-
balou84
csendes tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
A fejben meg az a jó, hogy sűrű szövésű, ezért nem nagyon akad bele a ponty bognártüskéje. A horog néha igen, de azt kiszabadítani kevésbé macera, mint a csapkodó halról lebontani a hálószemeket.
Érdemes a fórum tárgyszavas keresőjét is használni, úgy további véleményeket, ajánlásokat is fogsz találni mindenről.
-
balou84
csendes tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
-
PRDZsolesz
aktív tag
Köszi, teljesen értem amit írsz! Viszont akkor arra lennék kíváncsi, hogy ti mit mondanátok: mi az az orsó, ami szerintetek már a "vállalható" kategória, és nem gagyi? Nem profi cuccot keresek, de azért szeretném elkerülni, hogy az első szezonban széthulljon. Ha van olyan típus, amit már megvehetőnek tartotok, azt nagyon szívesen venném.
-
saen
veterán
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Sajnos orsóban ez az árkategória azért elég gagyi. Ilyen olcsó orsó kategóriában megint a boltot javaslom, ott meg tudod nézni élőben. Azért érdekes ez, mert nagy lesz a szórás a darabok között, lesz amelyik vállalhatóan lesz összerakva és lesz olyan ami lötyög mindenhol és majd szétesik. Értelemszerűen a vállalhatót kell megvenni.
Másik lehetőség az Aliexpress, itt tudnak majd a többiek ajánlani, jobban ismerik a békéshalas verziókat.
Botok terén a Dömét is a Nevis hozza/forgalmazza, csak van egy kis felár névért, meg néha egy kis variálás, de nem nagyok. Egyébként a CarpZoommal együtt ezek mind ilyen sajátmárkás cuccok, kínából jönnek, horgászni mindegyikkel lehet, de sokat nem kell várni tőlük.
Pontos tanácsot én ebben nem tudok adni, mert ezt a kategóriát nem használom.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Köszi a választ!
Ahogy néztem carpzoom és nevis nagyjából ez az árkategória, illetve 15k környékén a Döme carp fighter, de ha jól tudom, akkor az a legalsó polc a Döme kínálatból, 2 spicc taggal.
Annó volt egy Nevis syncro botom, semmi gondom nem volt vele, de nem is jártam hetente pecázni sajnos. Ha kell akkor a botok közti különbözetet inkább orsóra költöm, ha oda tudsz/tudtok ajánlani valami bestbuyt. -
saen
veterán
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Ebben az árkategóriában én inkább úgy vásárolnék, hogy bemegyek a boltba és megnézem élőben. Főleg a botválasztás eléggé személyes dolog, ha tetszik hajrá, sokat nem kockáztatsz.
Merítőnyelek és fejek szabványra készülnek, kell, hogy működjenek egymással.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakoznék én is a fórumhoz, múlt héten (újra)vizsgáztam. Kb. 10 éve nem váltottam ki az engedélyt, így nagyjából teljesen újra kellett tanulni mindent, de nem teljesen a nulláról jövök azért. Természetesem a felszerelésem sincs már meg azóta, úgyhogy nagybevásárlás lesz. Ehhez szeretnék kérni némi segítséget.
Kinéztem egy botot, plusz orsót.
Csakis állóvízen fogok horgászni, feederezni szeretnék, és később majd pergetni de utóbbihoz a felszerelés még ráér.
Ársávban nem nagyon mennék feljebb, maximum pár ezer forinttal ha sokkal jobb ajánlat van annyiért. Kérlek írjátok meg a véleményeteket, esetleg ajánlásotokat.
Illetve amatőr kérdés: A kinézett merítőfej és nyél kompatibiils egymással? Nem találtam infót a menetről. Természetesen ha itt is van jobb ajánlat, azt ne tartsátok magatokban.
Előre is köszi a segítséget, görbüljön! -
Tegnap Lajosmizse Füzes tón voltam ,
8+
17 ponty és 2 amur jött ki. -
Szirtimorc
senior tag
Hogy nem ment a PH!, volt egy kis időm elmenni egy kockatóra kicsit horgászni
, szerencsére kevesen voltunk. Nem vadvíz, de elvonási tünetek ellen jó volt. Jó pár hasonló jött:
-
galervin93
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Berkley cuccok elég jók, én gumiszunyit használok időnként, néha nagyon tud menni (nyilván élőt nem veri, de ha az nincs, akkor meg tudja verni pl. a pinkit).
Hétvégére leugrunk a Tisza-tó környékére, asszonka elvileg az élő Tisza mellé foglalt közvetlenül szállást... Most vihetek megint botot magammal...
-
beci
őstag
Sziasztok.
3 hét múlva megyek az Rsd-re, Kiskunlacháza, Angyali szigettel szembe.
Van esetleg itt valaki, aki rendszeresen horgászik ezen a területen?
Bojlis módszer lesz. -
smokiii1
aktív tag
Sziasztok!
Paks közelében (max 15-20 km) milyen horgásztavat tudnátok ajánlani? Olyan kellene amiben sok 2-3 kg-s ponty van amiket jó feederrel fogni, vagy olyan amiben part közelben sok keszeget/kárászt tudok fogni spiccbottal. -
jjohn
aktív tag
válasz
lumpy92
üzenetére
Köszi! Már rég óta van Maggot csalim, ha netán nincs csonti vagy giliszta vételi lehetőség arra az estre, csak ritkán használom. Van régebbi itthoni változat ami tényleg gumi csonti, de nem lágy, inkább kemények. Most már itthon is vannak nagyon jó Jelly Baits-ek
Ezt kínás boltról rendeltem anno, de sokkal rugalmasabbak, "élethűbb".
-
bogabi
őstag
Jó reggelt kívánok. Használja valaki a Cralusso pop-up feeder kosarát? Valami tapasztalat vele?
-
sasa311
veterán
válasz
feelurself
üzenetére
Szabó Attila (orsoszerviz). Nem olcsó de mindent megcsinál (karbantartás, tuning)
-
feelurself
aktív tag
Sziasztok, üdv újra !
(Dél)Budapesten és vonzáskörzetében tudtok ajánlani szakit, aki orsók karbantartásával foglalkozik ? -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Sajnos igen . De rühellem ,ha tehetem ronggyal fogom meg (ha van nálam) olyan alattomosan nyálkás ,hogy lemosni sem egyszerű.
Ha már pergetés . Felavattam a favorit botot (thotem) Dobni brutálisan jó vele , csalit megint nagyon jól közvetíti. kapásokat sokkal élesebben közvetíti mint a reivam . fárasztást még szokni kell ,mert nem az én világomat nyújtja teljes mértékben ,de nem annyira gáz megoldható vele a 20 cm es kis balin is a 10 es busa is meg ez is .
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Csak a legritkább esetben akad le, jó húsos a szája.
Én imádom, annyira cuki pofa.
Na meg baromi jól küzd, finom cuccal élmény.
A tokot viszont ki nem állhatom, már amikor csak ott van az etetésen sereg-forog, állandóan beleúszik a szerkóba. Ha tudom hogy van a vízben, akkor azt is tudom, hogy csak idő kérdése, és vagy bambán felporszívózza a horgot, vagy addig szerencsétlenkedik, míg hónaljjal, vérttel, vagy a legjobb amikor farokkal felszedi a horgot, aztán lehet vele szívózni... Nagyra nőtt bamba törpeharcsa.
Szerencsére nem sokszor találkozom vele.---
Volt ma másfél órám, dobáltam kicsit a Keletin a szoboszlói zsilip alatti szakaszon, pár apró ütés volt (egy pici kanálra, meg pár pici gumira), de nem tudtam megfogni őket. Illetve egy balin rajcsúrozott az egyik stég előtt, akkor éppen kis wobbi volt fent, ráúszott mint az állat, meg is pofozta, de nem vette fel.
Azért jó peca volt, szép víz, mondjuk nagyon "zajos" a part, rengeteg autó, ember stb. -
@mriya@
őstag
Én akasztottam vasárnap valami ôslényt, de úgy ment be a sziget alá, hogy semmit nem tudtam csinálni.
Pénteken pedig egy bazinagy ékszerteknôst fogtam halibut pellettel. 😲
-
bogabi
őstag
Sziasztok! Múlt hét csütörtök, Egerszalóki tó, életem első (majd második és harmadik) compója
-
hermanyi
addikt
Csak, hogy én is tegyek fel pecás képet. 😂
Hétvége egyik pillanata. Ami összekente már szinte el is fogyott
-
jézusom
addikt
Hali!
Használ valaki elektromos motort lifepo4 akksival? Van nekem ilyen akku nagyon frankó, a gond a töltővel akadt. Egy corebox 15 speci vasfoszfát akkuhoz való, tette a dolgát pár hónapig, de sajnos elfüstölt. Milyen töltőt ajánlotok?
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok újra!
Az elmúlt időszakban nekem sikerült egy saját dévér rekordot megdöntenem.Röviden írnék róla.
A rekkenő hőség ellenére újra kedvet kaptam egy kis délutáni dunai feederezéshez, úgy fél három magasságában. Etetőanyagom volt, viszont élőanyag – mivel a bolt hétvégén zárva – nem jutottam csontkukachoz. Így a keszegezés ezúttal háttérbe szorult. Sebaj – gondoltam –, akkor legyen ez a pontyfogás napja. Szerencsére nálam volt Jelly csonti és Jelly giliszta, így lehetőségem nyílt kipróbálni őket.
Etetőanyag: MMX Méz Ponty + AQUA UNI 4 mm-es pellet keveréke
Bedobás után:
A szokásos türelemjáték következett. Eltelt egy fél óra... semmi. Aztán még egy kicsi... még mindig semmi. Már kezdtem elfogadni, hogy ez csak egy „nullázós” peca lesz.
Már elmúlt három óra, de kapásnak nyoma sem volt. Általában úgy gondolom, hogy ha fél órán belül nincs legalább egy csipkelődés, akkor az nem sok jóval kecsegtet.
Fél négy tájékán a benti szerelék spicce végre megfeszült! Gyorsan bevágtam – a hal laza ellenállással válaszolt. Először kisebb keszegre gyanakodtam, de a fárasztás közben éreztem: ez nem kicsi példány.
Szépen lassan vezettem közelebb a parthoz, a zavaros víz miatt nem láttam pontosan, miféle hal lehet. Amikor viszont már a merítőben volt, megláttam: egy gyönyörű dévér!
Gyors horogszabadítás, mérlegelés – és jött az öröm:
Súly: 3,295 kg
Csali: Jelly Maggot
Eredmény: új egyéni rekord! (Korábbi: 1,93 kg)
A horog szépen akadt a vastag, kagylótól edzett teljesen ép szájban – szerintem ez a hal még sosem látott horgot.
-
Grillo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Nagy a hajad ecsém
Én pont annyit horgásztam a szünet óta, mint előtte, de nagyon jólene. De volt jó kis gipszkarton, glett, festés, még egy érteg pont jut mára is.
-
galervin93
addikt
Végreee.
Segítsetek urak, Szoboszló környékén a Keleti-főcsatin partról hol lehetséges és/vagy érdemes-e egyáltalán pergetni? A héten errefelé leledzem, UL cucc van nálam, pár sügérért a fél karom odaadnám, de ha köves, süci lesz az se baj.
Esetleg a Keletin kívül más vadvíz, akár pár méteres csati...? -
Legyen halas kép is
Ökördi Szigetes tó
10+
6,15kg
10+
7,7kg -
PpenoO
őstag
Első

-
K_Gabor
tag
#96449 bogabi: Kapott egy sic betétet egy mátyásért és történet lezárva.
#96450 Redneck: Azzal tisztában vagyok, hogy az ilyen stégeken lutri horgászni. Az nem volt meg, hogy itt ez ilyen ingoványos nem is szabályos sztori, elég szomorú. Mikor mentünk körbe nekem is az volt az egyik gondolatom, hogy mennyi jó kis parti hely lehetne ha nem lennének a házak.
Kagylós terepen feederhez kéne dobóelőke, kinek mi vált be legjobban? Nézem itt a tapered shock leadereket, de böség zavara van ezen a téren is.
-
Redneck
nagyúr
válasz
K_Gabor
üzenetére
Teljesen nincs, csak 80%-ban. Egyébként a helyiek szerint is full illegális az egész, más környékbeli tavakon már el kellett bontani a hasonló építményeket. Van pár kulturált, de a legtöbb, csak tákolmány.
Sokkal több sátoros és sima vízparti hely lehetne, mert így elég korlátozott a dolog. Stéged/házad kihalásos alapon, mástól örökölve lehet, miközben papíron is sántít a dolog.Ha nincsenek ott, pecázhatsz a stégeken, de ha jön a "tulaj", lehet továbbállni. Ami egy 2-3 napos kitelepülés esetén szívás...
A normálisabbak kiírják a számukat, hogy ne legyen súrlódás, de van hogy több "tulaj" van.
Zavaros, pedig szép a tó. -
K_Gabor
tag
válasz
Redneck
üzenetére
Tetszett nekem is, valszeg megyek még máskor is majd. Nyugati egyenesebb oldalon halőrházon túl. Bennem vegyesek az érzések ezzel a kisház/stég témával kapcsolatban, van egy hangulata azért. Gondolom ha az egyik az enyém lenne annyira nem zavarna
Szerencsére nincs még teljesen körbeépítve. -
balou84
csendes tag
válasz
szoke12
üzenetére
Ha a kevés szálka a cél, ebben a Döme filmben 52:13-tól Szári Zsolt megmutatja, hogy a pontyot hogy lehet szálkamentesíteni: [link] Csak a ponttyal vigyázni kell, mert van ahol nincs jó íze.
Szerintem míg hazaérsz nem lesz gond, klímás kocsiban az utastérben kibír 1-2 órát kupánvágás után.
-
szoke12
őstag
válasz
balou84
üzenetére
Nagyon köszönöm a tapasztalatot!
Vettem pár könyvet meg neten is keresgéltem, de kimondottan összehasonlítást nem találtam még.És ha már itt tartunk, azon is elgondolkodtam, hogy hogyan lehet a legoptimálisabban hazavinni a halat.
Eddig tóparti faházat béreltünk, ott nap végén tartottam egy pucolást az udvaron. De ha nincs ilyen, csak a folyópart, akkor mi a legjobb megoldás?
Parton nem szabad pucolni, szóval kíméletesen leölve kell elvinni. De mennyit bír ki a kocsiban a hal, főleg ezekben a melegekben?
Bocsánat a kezdő kérdésekért, de kezdő vagyok még
-
balou84
csendes tag
-
K_Gabor
tag
Némi csúszás után hétfőn végre sikerült eljutni a Széki tóra.
Számomra sok izgalommal és újdonsággal sikerült eltölteni a napot.
A végeredmény 9 ponty, 1 amúr és 4 keszeg lett.
Az amúr egy 2kg-os "törpe" volt, de legalább már ilyet is fogtam, ez volt az első. :)
Pontyokból volt 3 darab 2-3 kilós, 2 darab 3-4kg közötti, 5+/6,5/7,2kg-os és beköszönt egy 10,3kg-os szép tükrös is.
Második halnak egy 3kg-os ponty után a 7,2kg-os jött ami napindítonak igen jó volt.
Sajna az után volt 2 másik izmosabb hal ami le tudott fordulni a kicsi 12-es szakál nélküli horogról, így váltottam a 10-es hirisi csodára, utána nem ment el több.
Etetőanyagnak a múltkor is használt starter/uni/bigpapa keverék maradékát használtam a bevált fehér 8mm-es joghurt popuppal.
Másik boton próbálkoztam kukoricával meg más méretű színű popuppal de messze nem volt olyan jó.
A keszegek, az amúr és 2 kisebb ponty kivételével mind egy botra jött ahol fixen a fehér popup volt fent.
Rendesen meg lett dolgoztatva így második pecáján a browning bot.
Amennyire hallottam nagyon sokan kukoricával etetnek, úgyhogy bekevertem egy kis adag promix-es tejsavas erjesztett csemegekukoricás etetőanyagot is.
Volt, hogy csak a kosárba töltöttem, máskor sapkáztam vele, de sok hozzáadott értéke nem volt, érzésre legfeljebb annyi, hogy a kisebb halak talán gyorsabban jöttek rá.
A balatoni egyéni rekord 4kg-os tükrös után (nem röhög :D) azt hiszem sikerült egy nagyot ugrani és megtapasztalni az ekkora méretű halak fárasztását ezekkel a botindítós kapásokkal.
Arról nem is beszélve, hogy egyik alkalommal bedobás után szöszöltem egy kicsit a pluszba leszaladó zsinórral, és mire tettem volna le a botot elkezdte kitépni egy ponty a kezemből. Volt ám kapkodás, hogy gyorsan engedjek a féken, öcsém meg ismerősék mellettem a stégen meg nézték mi a szart szenvedek... :D
Végére pedig egy kép a legnagyobbról:
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Cibakházi Tisza-holtágon szokott valaki horgászni? Ha igen, mi a tapasztalat?Másik kérdésem...
Elsősorban étkezési céllal melyik halra érdemes vadászni?
Én szeretem elhozni és elkészíteni a halat - nyilván amit lehet. Feleségemnek kimondottan ajánlotta az orvos, hogy ha lehet, csirke és hal húst fogyasszon. Én meg persze igyekszem segíteni.
De eddig leginkább keszegeket meg törpéket hoztam haza.
Melyik halunk a legkevésbé szálkás (a harcsa után), amit érdemes keresni? -
galervin93
addikt
Egy kis gázlós cserkelés az Ipolyon, kellett már a lelkemnek.

Pár domi meg egy kölyök csuka jött. Meg az egyik mélyebb részen felfelé ballagva, jó tíz méterre olyan tolóhullám indult meg felfelé, szépen komótosan, amit nem pár kilós hal csinál... Sok iszapot is felkavart, szóval valami fenék lakó lehetett. Akadnak ordas nagy igazi ős ipolyi nyurgák, talán az egyiket láttam. -
jackal79
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Én mindig az egyszerűbb megoldásra törekszem
.
Jóval olcsóbban is beszerezhető más gyártótól: [link]Sikerült ma kipróbálnom a Merlin orsót, eddig nagyon pozitív. NAgyon jó egyensúlyban van a bottal, nanofillel tökéletes. Gondolkozom egy 2500 vagy 3000 méretben is.
I'm back
-
Gyok2
senior tag
Köszi mindenkinek, kicsit félreérthetően írtam, mert mindenképp lesz egy forgókapocs a főzsinór után, a horog felőli oldalon gondoltam a kötést. Füles horognál, akkor lehetne az uni, de a sima véghurkokat jobban szeretem

-
jézusom
addikt
Hali! Nekem is itt ajánlották a sokkou toolt, de az drága, van olcsóbb más márkának

Egyébként meg van amikor egyszerűen nem működik valamiért, nem jöttem rá miért. Azt hiszem az ul botomon nem jó.
Krimpelni nem hinném hogy jó ötlet mert a spiccgyűrűt szétdarálod, meg a kishalak is ütni fogják a hüvelyt. Régen pici forgóra kötöttem a két zsinórt. Egyébként az nagyon stabil és jó megoldás, hogy forog is ha kell, de állandóan bele húztam a spiccbe :)
-
Redneck
nagyúr
válasz
hermanyi
üzenetére
Küzdenek is vele épp eleget. Kicsit azért röhögök rajtuk, hogy a csilliárdos űrtechnika ellenére nem jön semmi.
Asszonnyal voltunk a héten methodozni. Estére elfáradtunk, és épp ki akartunk tekerni, erre mindhárom boton jött a kapás. Sikerült mindegyiket megmeríteni.
Egy nagyobb potyeszt is fogtam, de nem nyugodott meg mérés közben. 9-11kg között össze-vissza mutatott a mérleg. Nagyon vastag hal volt.
-
jackal79
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ár/értéket nézve tényleg nagyon meggyőzőek. Én is azon gondolkozom, hogy veszek még egy 2500 vagy 3000-est fonottra, ez meg megmarad nanofilra. Kutakodtam kicsit itthon azt találtam is egy tekerccsel, mindjárt rá is teszem. Addig kell ezeket megvásárolni még fel nem hájpolják az árát.
-
jézusom
addikt
válasz
jackal79
üzenetére
hát nem tudom én 34ért vettem, igaz covid alatt
tény, hogy most 18ért is van, de most 21ért tudtam megvenni. Van valami akciózás vagy nem tudom mert utána lett olcsóbb még pár ezerrel. De most kajakra kéne venni valamit, nem lesz már ilyen olcsó soha.De nincs ilyen kategóriában valami 6 feletti áttétellel?
-
jackal79
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Én pont fordítva tudom, hogy a Jaguar grafit házas ez meg alumínium házas. Nem tudom, hogy a 2 között mi a különbség, mert Jaguar még nem volt a kezemben. Jaguar szerintem eddig olcsóbb volt, mert az ~20-22 körül szokott lenne, de pár hete 18-ért is beadta, a Merlin viszont eddig 30e fölött volt.
Nekem is balinozni kell, lehet arra megtartom
-
jackal79
aktív tag
Jó reggelt Kollégák! A Merlin sajnos Dunára kicsi lesz. 25eHUF-ért vettem, ennyiért ha valakit érdekel tovább tudom adni. Teljesen új, egyszer sem horgásztam vele. Szerintem nagyon jó ár / érték arányú orsó, viszont amelyik boton használnám arra kicsi.
30e az alis ára is, viszont kuponnal sikerült olcsóbban hozzájutni.
Rotort kivéve teljesen fém orsó.
Specifikáció: [link] -
PpenoO
őstag
Az elmúlt 30 évben szerintem nagyon nagy károkat végeztek a harcsára pecázó kollégák a vadállományban. Be is tiltanám a horgászatát. Persze van még minimális populáció amit ki lehet fogni...

-
hermanyi
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
Ezért járok én is balinozni csónakból vertikel
Jó radar is van valami egyszerű live
Tavaly azért volt egy két haresz ami csak úgy mellékesen beesett mint járulékos halacska . Haveromék kutyognak amióta lehet heti rendszerességgel de még nem volt taknyos a zsinór nekik sem . Harcsát ki kell várni nem egyszerű dolog -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Ma végre megérkezett a Tsurinoya Merlin C2000S orsó. Szerintem ennyi pénzért nagyon korrekt. Jól össze van rakva, nem lóg, nem lötyög, korrektnek tűnik a fékje is. Kézhezvétel után érdemes lenne egyből szervizelni és akkor sokáig jó lehet.
Egy valamit néztem be, hogy a 2000-es méret nekem kicsinek tűnik. A kínai méretezéssel vigyázni kell. Na mindegy, egy light botra balinos orsónak jó lesz. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretném kipróbálni a harcsázást. Nem kell olyan nagyon komoly dologra gondolni, mert lehet 2-3 alkalom után feladom. Elsősorban partról szeretném megoldani (csónak felejtős) lehetőleg egy bottal. Csatornán próbálkoznék elsősorban valami nagyon olcsó bottal Pl: CZ Cruel Bigfish horgászbot, 300 cm, 200-500 Orsót milyet? (hasonlóan low budget kategóriából) Milyen szerelék kell ide? Én valami úszós megoldásra gondoltam, mint egy csukázásnál, már megnéztem egy pár videót, de gondoltam itt is megkérdezem, hátha tudnátok pár hasznos tippet adni. -
Spoon16
tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Én sem vagyok otthon távdobálásban, de próbélok segíteni. Milyen módszerhez kellene? Alapvetően egy 390 bojlis botnak ez szerintem nem kihívás, ha pedig feeder,akkor én a ByDöme kollekcióban néznék szét. Ő állt rá nagyon erre a longcast vonalra és vannak egész jó botjai ezen a fronton. Orsóból is nézhetsz nála valamit, bár ott ismerősi körben voltak rosszabb tapasztalatok. De akár lehet valami nagy dobos Okuma is,azokra nem szokott panasz lenni.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Egy bokros rész, arról az oldalról nem megközelíthető.....
-
galervin93
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Tekerj a túlpartra, onnan rövid bottal is megdobható...
Komolyan ne vedd! Vannak itt távdobó szakik, fogsz majd ajánlást kapni. -
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Alapvetően nem szoktam messzire dobálni (nem is tudok), de van egy része a tónak, ami kb. 140m-re van és sokan etetnek/húznak oda be hajóval, szeretném meghorgászni.Hajóm nekem is van, de szeretek biciklivel kijárni a tóra, arra meg macera felgumipókozni:-)
Szóval vennék valami gyakorló távdobó botot/orsót. A piac hatalmas, árak 18k-tól a csillagos égig...nem tudok választani. Mondjuk annyi szűkítés van, hogy 3 részes bot kellene a kerékpáros szállítás miatt.
Tudnátok segíteni? 169 cm magas vagyok, jó formában (ha ez számít), és ár/érték arányban megfelelő botot és orsót keresek. Értsd: ha jó botot lehet venni 18k-ért nem tartom égőnek pl. a Nevist, de ha csak 30-40k-ért van jó, azt is el tudom fogadni.
Előre is kösz a segítséget! -
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ezért jó a déli part: jól látni az északit!
Grat, nekem már nagyon hiányzik egy jó kis spiccbotozás valami nádszélben, vagy mólónál, és szedni a szép sügereket, vörösszárnyút, bodorkát, esetleg sütni való törpét is akár.
-
galervin93
addikt
Gútenmorgen!
Ennél azért kevés jobb dolog van reggelről...

-
galervin93
addikt
válasz
ateszg
üzenetére
Szerintem a legrelevánsabb infóval a szomszédok szolgálnának.
De komolyan, legközelebbi peca első óráját szánd rá egy sétára, nézd meg mit-hogyan-miért, még beszélni sem kell, ha antiszoc vagy, én is jobban szeretek passzív megfigyelő lenni. 
Nyilván minden vízen érdemes a helyiek tapasztalatát kikérni, ha van rá lehetőség, nem Préri specialitás.
-
ateszg
csendes tag
Sziasztok!
A Péri 1-esre milyen horogravalóval érdemes készülni? Voltam az utóbbi hetekben néhányszor, de igazán nem jött meg a nagyobb szerencse. Volt hal, de a környékemen sokkal jobban, sokkal nagyobbak jöttek a horgásztársaknál.
Method pellet etetővel megyek , és 10-12 mm-es pop up vagy wafter. De ezek nem hozzák meg a nagyobb sikert. Friss tapasztalat valakinél?Köszi
Attila -
Steady74
Topikgazda
válasz
feelurself
üzenetére
augusztus-szeptember lenne jó időpont. Gyűjtsük a helyszíneket, nézzük meg kinek mi lenne jó.
Egy pergetős meg mondjuk november. Van egy remek ötletem az utóbbira
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azért így is jó buli volt.

8+
17 ponty és 2 amur jött ki.
, szerencsére kevesen voltunk. Nem vadvíz, de elvonási tünetek ellen jó volt. Jó pár hasonló jött:

10+
6,15kg
10+
7,7kg

30e az alis ára is, viszont kuponnal sikerült olcsóbban hozzájutni.